Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas miega - auklei rojus!
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2, 3
Benukas
QUOTE(jurga11 @ 2007 12 07, 15:58)
Ir as taip maniau, kol viena moteriske neparode ant mano nemiegiuko, kaip tai vyksta  blink.gif
Paeme mano nenuorama ant ranku, pati atsisedo ant didelio kamuolio, ir taip palengva niuniuodama, palinguodama, pasokinedama svelniai per 15 minuciu, nesukeldama jokio maziuko pykcio ji uzmigde, paskui idejo i lovyte, ja vis pasupdavo  - ir vaikas miegojo kaip uzmustas.
Tad nebukt tokios tikros - vaikai su mamom, ir gudriom auklem labai skirtingai ir elgiaisi, ir leidziasi ir t.t.

Su viena aukle mano vaikas pusantu metu kai buvo svis pats prasydavosi pietu miego, pats atsiguldavo, ir jei prabusdavo po 3 valandu, paziuredavo, kad ji sedi salia, dar priguldavo. Nors as pati migdydavau iki nukritimo, ir ismiegodavo jei valanda, tai dziaugdavausi...
*

Visko gali buti, aukle su musiskiu susitaria zymiai greiciau nei mes ax.gif O su uzmigimu, ypac vakare is viso baisios problemos. Ir ant ranku is viso nesileidzia supamas, nebent zaistum, vartytum ji. Bet kol kas pasitikiu savo aukle, bent jau del vaiko prieziuros, tai thumbup.gif
city
Na o pas mane tai problema kad aukle nemigdo vaiko, sako jai nemiega nei pas mus nei pas ja namuose. Musu aukle gyvena tam paciam kieme kaip ir mes jai labai patogu pareit namo ta as suprantu, bet kai jai pastoviai sakau kad vaika migdyt namie parejus po pasivaiksciojimu sako aha gerai o kita diena vel savo daro. Man jau kantrybe ziauriai trukineja praeita savaite supykau ir pasakiau griezciau sia savaite vel tas pats, vedas pas save ir net namie nevalgo ka bunu paruosus vaikui, sako pas ja pavalgo ten yra uz ji kiek mazesne mergaite jie zaidzia gal ir linksma mano berniukui. Bet parsivedus puse 4 ar puse 5 namo jis sminga namie savo lovoj. Manau tokiu laiku laiku kad vaikas uzmigdu tai jau negerai jei jis nakciai eina 9 val. vakaro stabiliai miegoti. Jau kyla visokiu minciu del tos aukles, bet ji mamos drauge tai nezinau kaip cia pasielgt rodos galva i siena tasyk o jai nedaeina ka as sakau. O apie save labai jau geros nuomones ir visada mano vaika giria koks jis saunuolis ir pan., idomu kaip istikruju buna kai buna jie dvieses, Gal kas gali patart kaip is tokios situacijos iseit, gal iekot kitos aukles, bet kas zino kokia kita bus ir panasiu klausimu kyla vaikas jau priprates prie jos, net nebezinau. g.gif
jurga11
QUOTE(city @ 2007 12 11, 18:04)
Na o pas mane tai problema kad aukle nemigdo vaiko, sako jai nemiega nei pas mus nei pas ja namuose. Musu aukle gyvena tam paciam kieme kaip ir mes jai labai patogu pareit namo ta as suprantu, bet kai jai pastoviai sakau kad vaika migdyt namie parejus po pasivaiksciojimu sako aha gerai o kita diena vel savo daro. aukles, bet kas zino kokia kita bus ir panasiu klausimu kyla vaikas jau priprates prie jos, net nebezinau. g.gif
*

Aisku ,geriau ,jei aukle gera, ja islaikyti - o jus nesakete, ar ji gera, tik tiek, kad patogu jai, na, gal dar patinka ir Jusu vaikui. Palikit namie diktofona, jei domina, kaip jie sutaria.

Jei tai mamos drauge, ir su mama gerai sutariat - pakalbekit su aukle graziai trise - kaip svarbu vaikui rezimas, kokio noretumete laikytis, ir kad nusprendete ankstinti vaiko pietu miega (pvz mano vaiko rezimas: 7 keliasi, 13 eina pietu miego, 16 keliasi, 22 nakties miegas). Be abejo, be jos pagalbos ir patirties nieko nebus smile.gif

Ir pamazu eikit kartu prie nustatyto rezimo - ir vaikas tada uzmigs laiku. Aisku, tai ne vienos dienos darbas. Prasykit, kad rasytu ka ta diena veike: mano aukle mielai raso toki, pvz.
7 kelesi,
9 valge kose
10 vaisiai
11 ejom i lauka
12 gryzom,
13 uzmigo
16.30 valgem ir t.t.
Po teisybei tai labai padeda - kai gydytoja klausia ka valge, kad viduriai kieteja, ar jei suserga tai rasom kokius vaistus davem, kokia reakcija - tai turiu jau metu istorija, kada ka dare wink.gif

Brooke
QUOTE(astaSL @ 2007 10 25, 11:30)
keista, kad net kai mamytės lyg ir neturėtų skųstis aukle, vis tiek randa prie ko kibti  g.gif o vaiko (ypač tokio mažo) priverstinis -žadinimas tikrai nieko gero  schmoll.gif
*

Na tikrai unsure.gif Įdomu, ar tėveliai labai patenkinti būna, kai žadintuvas ryte suskamba žadindamas? Turbūt ne ax.gif Tai kam to vargšo mažiuko miegelį taip nesmagiai nutraukinėt? Tegu pamiega kol dar mažytė, juk vėliau prasidės darželiai, mokyklos, darbai ir tada jau tiesiog teks keltis nustatytu laiku nori ar nenori. Pietų miegas ne tas pats, nakties/ryto miegas yra vertingiausias.

Dėl to priverstinio migdymo tai na aš abejoju, kad įmanoma, ale jei jau sakot, kad taip, tai nesiginčysiu g.gif Norėčiau saviškę taip mokėt ax.gif Tiesa, prie to pačio, kažkada šitam pačiam forume skaičiau, kad kažkieno auklytė vaiką valerijonu girdydavo ir tas visą dieną išmiegodavo, o naktį tėvams užtaisydavo.. Taip kad nesakykit, kad negali būt jog vaiką vaistais girdo, nes tikrai gali. Nesakau, kad jusiškė taip daro, bet atmesti tokios galimybės negalima unsure.gif
auduse
o va as pasakysiu , mano pusbrolis gyvena MAJAMIJE tai samde aukle lietuvaite , na ir ka jus manot lotuliukas.gif zinot kaip ji vaika migde , ogi kratyte krate ir dar taip smarkiai doh.gif tai jis padejo kita diena kamerike ir nufilmavo ax.gif tai jai buvo ne pyragai lotuliukas.gif
Geikutux
QUOTE(Almera @ 2005 12 14, 15:59)
As su aukle, aisku, kad kalbejau. Bet bijau, kad jai nusispjaut. O is kur as suzinosiu? Juk vaikas nepapasakos?
Ir jokiu raminamuju ji negirdo, nereikia fantazuoti. Tiesiog uztenka vaikui sudaryti nuobodzia aplinka, kad ir ant ranku nesioti. Pradeda nuobodziauti, ziovauti ir iki miegelio vienas zingsnis. Kodel beveik visi kudikiai masinose miega? Nuobodu, supa... Galima ir  namie panasiai pasielgti.
*

Pasinaudok kamera, ar pasiklausimu, vaiko gerove gi svarbiau visko arba dazniau tikrinkit... smile.gif
LAALA
City,o kiek jau laiko ji yra vaiko aukle? O kad nevalgo jusu pagaminto maisto,tai ir as supykciau.Ka zinosi,ko ji ten ji primaitina ir isvis,ar svieziu maistu.As paskambinciau apie pietus ir pasiklausineciau,ka veikiat,ka vaikas valge ir grazioj formoj sakyciau jam zaisti uztenka,eikit i namus-ir tegu miega pietus.uz kokios valandos vel paskambinciau.ir taip kelias dienas...jei nesiklauso toliau,aisku reikia keisti aukle,juk butinas rezimas vaikui.Ir siaip uznervuotu,kad daro savo,juk vaikas jusu.
Debesiukee
nesamone vaiko neuzmigdysi jei jis nenori, jau geriau leist jam zaist kol pats pavargs ir uzsimanys miego o ne supt biggrin.gif
Cukraus pudra
pritariu ir aš tom, kurios sako, kad vaiko per jėgą tikrai neužmigdysi
esu-mama
na keistai, vat mes kai samdem aukle ji niekaip nemigdydavo mums maziaus, sakydavom migdyt du kartus dienoje o ji mums aiskina kad vaikas nenorejo miego todel uzmigo tik apie trecia ar ketvirta tada pamiegodavo iki kol mes grizdavom ir spekit kas tada...
vaikas vakare pervarges doh.gif
nu ir niekaip nesutardavom, o karta prasitare: sako man nuobodu kai jis miega, nera ka veikti tada doh.gif

beje vaiku yra visokiu,mano vaikui nei didelis kamuolys nepadejo, nei masinoje neuzmiega jei is tiesu nenori miego
ir dar: niekada niekada nera uzmiges zaizdamas ar nepaguldytas i lova nuluzes bet kur
Magnifique
Manau kad vaiko jei jis visai nenori miego,tikrai neimanoma užmigdyti....aišku tikrai teigti negaliu,nes nebandžiau to daryt...o kai kažkuri mamytė pasakė,kad jos auklytė vaiko nemigdė nes jai nėr ką veikti kol vaikas miega doh.gif ...man taip nebūna pirmiausiai todėl kad dažniausiai su 2 vaikučiais būnu ir jų miego laikas nesutampa...o jei būnu su vienu tai kol miega pasiskaitinėju įvairias knygas apie vaikų lavinimą,masažavimą..arba kad ir indus išplaunu...žaislus sutvarkau ir tt... lotuliukas.gif
gertrrimute

Vat nepasakyčiau jog rojus auklei kai vaikai miega. Aš vaikučius prižiūriu savo namuose, kaip ir laisva veikti ką noriu biggrin.gif . Bet kad taip ir nedarau- savo namuose ar kituose man mano darbas yra svrbus ir aš noriu jį atlikti taip, kad vieni kitiems neturėtumėm jokių pretenzijų ar įtarinėjimų. Kol vaikai miega pietų miego- neskubėdama suruošiu jiems pavakarius- iškepu varškės apkelėlius porcijinius, ar ką užkaičiu virti, pasiruošiu naujai žaidimo veiklai, susirikiuoju žaisliukus, kad ir vaikams atsikėlus būtų įdomu ir linksma, jei lauke susitepam sužiūriu rūbelius, sutvakau juos, žodžiu veiklos turiu daug. Rojus, jei jau galima sakyti yra tik tame, kad visus tuos darbus atliekant nereikia palikti vaikų vienų- ta prasme kol dirbu tik su vaikais nereikia bėgioti nei puodų maišyti, nei į vonią pasklabt. Pasiima vaikučius- užsiimu savo namų ūkiu smile.gif . O užmigdyti vaikučius šiaip, ypač kai jie to miego nenori net neįsivaizduoju kaip, kažin ką veiktų kiti, kol atskirai vieną sūpuočiau iš paskutiniųjų. g.gif Bet kai miega vaikai, tikrai stengiuosi triukšmo nekelti- tegu pasiilsi ir visgi jie pavargsta. Yra kurie miega ilgiau negu namuose, bet tame matau irgi priežasčių- čia kompanijoj daugiau nusitypia, kasdien einam į kiemą. Nemanau, kad viskam pasiruous, susitvarkius atsisėdu ir išgerdama ramiai kavos puodelį labai nusidedu ar lepinuosi ax.gif .
Geikutux
Cia kazkaip daugiau komentaru apie tai, kai vaikas neuzmiega g.gif . Bet mano vaikas miega po 2-3 kartais ir keturias valandas. Aukle perskaite visas musu knygas (nors priimant i darba taremes , kad knygas nesis namo skaityti, o ne skaitys darbo metu), net tas kuriu as nespejau. Saunu, kai zmogus svieciasi, bet savo laisvo laiko saskaita prasau. Ka daryti?
JM
QUOTE(Geikutux @ 2008 10 23, 13:56)
Cia kazkaip daugiau komentaru apie tai, kai vaikas neuzmiega g.gif . Bet mano vaikas miega po 2-3 kartais ir keturias valandas. Aukle perskaite visas musu knygas (nors priimant i darba taremes , kad knygas nesis namo skaityti, o ne skaitys darbo metu), net tas kuriu as nespejau. Saunu, kai zmogus svieciasi, bet savo laisvo laiko saskaita prasau. Ka daryti?
*

O ka jus siulote auklei daryti,kai vaikas miega?
Bitute
QUOTE(Geikutux @ 2008 10 23, 15:56)
*

Mūsų vaiko auklė irgi knygas skaito,kol vaikas miega ir man tai nieko keisto.Kadangi mes sutarę,kad auklė tik žiūri vaiką ir jam pagamina valgį.Aišku,jei esate su aukle sutarę dėl dar kažkokių tai darbų ir ji to nepadaro,tai jau kita kalba...
Dunkan
Nu man tai juokingai kai kurių komentarai atrodo. Geriau neleisti vaikui miegoti,kad tik ,neduok dieve,auklė be darbo sėdėtų. Juk kiekvienam mažam vaikui būtinas pietų miegas.Seni žmonės sakydavo: vaikas miega-vaikas auga. O jei per dieną nusilaksto,išsidūksta,tai pervargęs dar neramiau naktį miega. Yra režimas, tai bent jau panašiai reikėtų jo laikytis.
pelėdžiukas
QUOTE(Donalita @ 2007 10 30, 11:27)
Žinot, mamos, man kitokias mintis sukėlė jūsų pasisakymai apie keistą vaikų miegą, o ypač auklių tvirtinimai, kad vaikai tikrai geriau miega, o jos nieko ypatingo nedaro. Kažkada skaičiau tėvų žurnalą, ir ten į problemą buvo pažvelgta iš kitos pusės. Auklės buvo paliktos ramybėj  tongue.gif  Mamų pasakojimus komentavo vaikų psichologas ir pediatras. Pasirodo, auklė ar kitas vaiką prižiūrintis žmogus yra niekuo dėtas, o va "dėtas" ir net labai yra siaubingai sutrumpėjęs motinos praleidžiamas laikas su vaiku. Mažyliai gali pakoreguoti savo miego įpročius, kad praleistų kiek įmanoma daugiau laiko su brangiausiu žmogum - mamyte  wub.gif  Ir nesvarbu, ar mama dingus kelioms valandėlėms, ar ilgiau - jie pasistengia tą laiką kitaip naudingai išnaudot  tongue.gif  Ir didelių, ir mažų vaikų poreikiai vienodi, tik mažylių labai aiškūs. Nekartą teko girdėti žindančių mamų, grįžusių į darbą, nusiskundimus. Stengiasi, pienuką nutraukinėja, namo neša, tačiau virsta iš kojų nuo nuovargio - "nepaveža" staiga išaugusio naktinio maitinimo. Problema aiški - mažyliui reikia mamytės, ir jis atsiims savo nors ir naktį. Vyresni nežinda, bet mamytės ilgisi nėkiek nemažiau  wub.gif
*

drinks_cheers.gif Pati su tuo susidūriau. Tik, kiek žmonių tiek nuomonių. Mamai sunku patikėtikėti panašiais dalykais, kaip sakai, nes jai atrodo, kad dėmesys toks pat ir meilės daug duodama. Bet realiai tai tikrai skiriasi šokinėjimas maitint leliuką ir užsiėmimas su metukų vaiku.
Papildyta:
QUOTE(DEIMUTE @ 2008 10 25, 15:24)
Nu man tai juokingai kai kurių komentarai atrodo. Geriau neleisti vaikui miegoti,kad tik ,neduok dieve,auklė be darbo sėdėtų. Juk kiekvienam mažam vaikui būtinas pietų miegas.Seni žmonės sakydavo: vaikas miega-vaikas auga. O jei  per dieną nusilaksto,išsidūksta,tai pervargęs dar neramiau naktį miega. Yra režimas, tai bent jau panašiai reikėtų jo laikytis.
*

Vat, būtent. Turi būti analogiškas režimas. Aišku, ne minučių tikslumu, bet pusvalandžių tikrai, ir turi būti sutarta, kad dienotvarkė tokia yra. Tik, jei aukleo skirtumas gaunasi, nes vaikas vis tiek kitaip su aukle, nei su mama bendrauja, tai irgi derinti reikia, kažką keisti abiem, sutarimu, o ne viena daro-kita pyksta. Taip gi dažniausiai ir gaunasi, arba vienai kas netinka, arba kitai nepatinka. Turi būti aptarta ir sutarta, ir ne vieną kartą priimant auklę į darbelį, o pastoviai kalbama, tariamasi, žodžiu-vaikui komanda.
pelėdžiukas
QUOTE(gytenis @ 2006 03 19, 19:42)
blogai padarei,kad is karto nesutarei,nes as kaip atejau i nauja seima priziureti vaikelio,tai as klausiau kokie bus reikalavimai kaip maziukas miega.tai paprase,kad zaisliukus nuvalyciau,issirbliuociau ,kartais ir valgyti padaryti o likes laikas mano ka as noriu veikiu,kol maziukas miega,jeigu lieka laisvo laiko as kava geriu,zurnala paskaitau,zinoma kiekviena diena nesitvarkau,nes nebuna apversta,dar du kartus per savaite isskalbiu maziuko drabuzelius,ojei ko nepadarau seima nesikabina,ojeigu ko nors papldomai papraso padaryti,tai prie atlyginimo prideda "arbatpinigiu'',o tai labai malonu is ju puses.  smile.gif
*

drinks_cheers.gif Vat čia sutinku. Ir tėvams, ir auklei viskas aišku, nes suderinta ir atsilyginta.
baltė
Ot suka mamos galvas, problema dėl miego... Pas mus greičiau problema dėl nemiego, nes maniškė anksčiau (iki metukų) su niekuo nemiegodavo, tik aš ją galėdavau užmigdyt pietų miegelio... Auklei būtų be šansų, net jei ant rankų nešiotų smile.gif O jei rimtai, tai norėčiau, kad vaikas miegotų prie auklės, tai bent žinočiau, kad saugiai praleido laiką, nes bent jau man auklės reikia tik 2-3 valandoms per dieną, tai, žinoma, nei valgio ruošti nei namų tvarkyti jai nereikia ir pati siūlau pasidaryt arbatos ar įsipilti sulčių, atsikvėpti.
pelėdžiukas
QUOTE(baltė @ 2008 10 26, 00:33)
Ot suka mamos galvas, problema dėl miego... Pas mus greičiau problema dėl nemiego, nes maniškė anksčiau (iki metukų) su niekuo nemiegodavo, tik aš ją galėdavau užmigdyt pietų miegelio... Auklei būtų be šansų, net jei ant rankų nešiotų smile.gif O jei rimtai, tai norėčiau, kad vaikas miegotų prie auklės, tai bent žinočiau, kad saugiai praleido laiką, nes bent jau man auklės reikia tik 2-3 valandoms per dieną, tai, žinoma, nei valgio ruošti nei namų tvarkyti jai nereikia ir pati siūlau pasidaryt arbatos ar įsipilti sulčių, atsikvėpti.
*

Na, ne visos mamos yra tokios žmogiškos. Yra ir tokių, kurios ir kelioms val. samdydamos auklę reukalauja, kad ji atsineštų savo obuolį, nes neduok Dieve josios suvalgys. Ir taip jos elgiasi ne iš blogos valios, ne todėl, kad negerbia savo vaiko auklės, o todėl, kad prieš tai buvusi auklė kaip tik peržengė ribas ir ištuštino šeimos šaldytuvą per rekordiškai trumpą laiką.
Patesinu mamas, kurios pergyvena,kai jų mažiukai labai ilgai miega su auklėmis, o naktimis tėvams dainuoja arijas iš negirdėtų operų. Pateisinu jų pergyvenimą, jaudulį, bet ne etikečių klijavimą visoms auklės. Jei jau vaikas ilgiau miega su aukle, galima spręsti problemą, o ne ieškoti kaltų. Manau, kad reikalavimas vaiką migdyti tuo pačiu metu ir prikelti jį po x val. miegelio yra geriau, nei galvoti, kad vyksta blogi dalykai ir blaškytis. Jei auklė nereaguoja į reikalavimą, geriau ją atleisti, bet ne niršti ir nieko nedaryti. Pagaliau, galima pasekti ar reikalavimo laikomasi. Jei ne, pasekmės turi būti žinomos auklei. Gal ne visuomet ir įmanoma įvykdyti migdymo planą, tai reikia ir apie tai žmoniškai pasikalbėti, spręsti keičiant dienotvarkę, kad nebūtų vaikui dieną naktis, o naktį diena.
4u.gif
VelDan
Manau, kad tikrai visas sąlygas su aukle reikia aptarti prieš ją priimant į darbą, tuo pačiu ir ką ji veiks, kol vaikas miegos.
Negaliu smerkti ar teisti mamų, kurios prašo, kad auklės tvarkytų namus, skalbtų ar gamintų, galų gale ir užmokestis jai nuo to priklauso. Tačiau pykti, kad visą dieną praleisdama su vaiku, tada kai jis miega, ji kokį pusvalandį skiria tik sau (išgeria kavos, paskaito laikraštį, įsijungia TV ar tiesiog ištiesia kojas), manau, neprotinga. O kada daugiau tą padaryti??? Juk ir ta pati mamytė, kuri dirba, darbe be oficialios pietų pertraukos pasidaro kavos pertraukėlę (ir dažnai ne vieną), papliurpia su kolege, paskambina vyrui telefonu, įsijungia internetą savus reikalus susitvarkyti ir t.t. Taip kad nesutikčiau suu teiginiu, kad "vaikas miega - auklei rojus", greičiau tai jos nusipelnyta pietų pertrauka. Jei ji per ilga, tada "darbdavys" (šiuo atveju vaikučio tėvai), turi "darbuotojui" skirti papildomų užduočių rolleyes.gif
zvaigzne
Kažkada šia tema jau pasisakiau, bet ir vėl pasikartosiu. Kai autobuso vairuotojas stovi stotelėje, jis, kad labiau įtiktų darbdaviui, nepuola valyti autobuso langų, lopyti sugadintų krėslų ir pan. Jis tiesiog yra darbo vietoje. Panašiai turėtų būti ir su aukle. Jei vaikas miega, ji neturi teisės palikti darbo vietos, o tiesiog laukia, kol vaikas pabus, ir ji vėl jam bus reikalinga. Ar ji tuo metu skaito, at žiūri TV- tai jau jos reikalas. Aš asmeniškai pasiilgstu normalaus "suaugusių" bendravimo, nes leisti visą dieną tik dvimečio draugijoje- nėra lengva užduotis. Knyga ar gera laida vaiko miego metu padeda kompensuoti šį keblumą.
Manau, kad tėvai neturi teisės reikalauti auklės atlikti namų ekonomės, tvarkytojos, sodininkės, virėjos , ir visus kitus darbus kaip savaime suprantamą dalyką. Jie samdė AUKLĘ vaikams, o ne pakaitinę mamą. Jei tėvams neramu dėl neracionaliai, jų nuomone, mokamos auklei algos, apie papildomus darbus vaiko miego metu ir užmokestį už juos, turėtų DERĖTIS iš anksto. Pabrėžiu- derėtis, o ne reikalautii papildomų darbų atlikimo, kaip savaime suprantamo dalyko. Asmeniškai aš nesutikčiau net už papildomą mokestį šveisti šeimos vonios, langų, lyginti skalbinių. Aš atėjau auklėti vaiko, ir visas mano dėmesys turi būti skirtas jam. mirksiukas.gif Jei norėsiu dirbti namų tvarkytoja, savo pareigas taip ir įvardinsiu. Išimtis- vaiko veiklos sukelta netvarka, kurią sutvarkyti (kartu su vaikučiu) būtina. Juk tai- ir vaiko auklėjimo dalis. smile.gif
funnygirl
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 10 24, 12:01)
O ka jus siulote auklei daryti,kai vaikas miega?
*

siulau auklei palygint, kambarius patvarkyt ar kt. ta pati, ka ir as pati darau. labai retai kada turiu laisvo laiko, nors mano priziurima mergaite kasdien miega po 2 ir daugiau val.
Papildyta:
QUOTE(zvaigzne @ 2008 10 26, 22:49)
Aš atėjau auklėti vaiko, ir visas mano dėmesys turi būti skirtas jam. mirksiukas.gif  Jei norėsiu dirbti namų tvarkytoja, savo pareigas taip ir įvardinsiu. Išimtis- vaiko veiklos sukelta netvarka, kurią sutvarkyti (kartu su vaikučiu) būtina. Juk tai- ir vaiko auklėjimo dalis. smile.gif
*

na, man daarbdave moka papildomai uz tvarkymasi namie. o as dziaugiuos, nes gaunu daugiau pinigeliu blush2.gif
pelėdžiukas
QUOTE(zvaigzne @ 2008 10 26, 23:49)
Kažkada šia tema jau pasisakiau, bet ir vėl pasikartosiu. Kai autobuso vairuotojas stovi stotelėje, jis, kad labiau įtiktų darbdaviui, nepuola valyti autobuso langų, lopyti sugadintų krėslų ir pan. Jis tiesiog yra darbo vietoje. Panašiai turėtų būti ir su aukle. Jei vaikas miega, ji neturi teisės palikti darbo vietos, o tiesiog laukia, kol vaikas pabus, ir ji vėl jam bus reikalinga. Ar ji tuo metu skaito, at žiūri TV- tai jau jos reikalas. Aš asmeniškai pasiilgstu normalaus "suaugusių" bendravimo, nes leisti visą dieną tik dvimečio draugijoje- nėra lengva užduotis. Knyga ar gera laida vaiko miego metu padeda kompensuoti šį keblumą.
Manau, kad tėvai neturi teisės reikalauti auklės atlikti namų ekonomės, tvarkytojos, sodininkės, virėjos , ir visus kitus darbus kaip savaime suprantamą dalyką. Jie samdė AUKLĘ vaikams, o ne pakaitinę mamą. Jei tėvams neramu dėl neracionaliai, jų nuomone, mokamos auklei algos, apie papildomus darbus vaiko miego metu ir užmokestį už juos, turėtų DERĖTIS iš anksto. Pabrėžiu- derėtis, o ne reikalautii papildomų darbų atlikimo, kaip savaime suprantamo dalyko. Asmeniškai aš nesutikčiau net už papildomą mokestį šveisti šeimos vonios, langų, lyginti skalbinių. Aš atėjau auklėti vaiko, ir visas mano dėmesys turi būti skirtas jam. mirksiukas.gif  Jei norėsiu dirbti namų tvarkytoja, savo pareigas taip ir įvardinsiu. Išimtis- vaiko veiklos sukelta netvarka, kurią sutvarkyti (kartu su vaikučiu) būtina. Juk tai- ir vaiko auklėjimo dalis. smile.gif
*

Labai sveikas požiūris, retai kuri mama šitaip mąsto. Tiesiog pas mus nusistovėjęs mąstymas, kad auklė yra visų darbų mašina,nes mama daro tuos darbus:lygina skalbinius sukiša į skalbimo mašiną ir juos padžiauna po to, išlygina, šeimai valgyti pagamina, kambarius sutvarko ir t.t. Tai ir auklė gali tą patį. Tik tokiu atveju prasilenkiama su logika-norima geros auklės, kuri užsiimtų noriai ir kokybiškai su vaiku, o užkraunami tokie darbai, kurie atima laiką ir nuvargina, o pervargusi auklė negali kokybiškai(žvaliai, išradingai) užsiimti su vaiku. Be to, mama pati dažniausiai neatlieka visų darbų per tą laiką, per kurį nori, kad auklė juos atliktų, o vaikas laukia mamos dėmesio ir tai atrodo normalu. O vat auklė turi viską padaryt.
baltė
QUOTE(pelėdžiukas @ 2008 10 27, 14:19)
Labai sveikas požiūris, retai kuri mama šitaip mąsto. Tiesiog pas mus nusistovėjęs mąstymas, kad auklė yra visų darbų mašina,nes mama  daro tuos darbus...
*

Na, taip, tai yra nusistovėjęs mąstymas. Man tenka girdėt, kad auklės net neprašytos tvarko namus ar maisto paruošia... (gal jaučiasi įpareigotos?).
Kita vertus, visos auklės skirtingos, vienos tik vaikus prižiūri, kitos dar ir buities darbus dirba, čia tikrai turėtų būti išankstinis susitarimas ("ieškau auklės" arba "ieškau auklės - namų šeimininkės"). Tada jau būtų aišku. Jau ieškodama pabrėžiu, kad jos veikla bus tik būti su vaiku, gražiu oru išeiti kartu į lauką. Aišku idealu, jei auklė dar ir lavintų vaiką...
Geikutux
QUOTE(zvaigzne @ 2008 10 27, 00:49)
Manau, kad tėvai neturi teisės reikalauti auklės atlikti namų ekonomės, tvarkytojos, sodininkės, virėjos , ir visus kitus darbus kaip savaime suprantamą dalyką. Jie samdė AUKLĘ vaikams, o ne pakaitinę mamą. Jei tėvams neramu dėl neracionaliai, jų nuomone, mokamos auklei algos, apie papildomus darbus vaiko miego metu ir užmokestį už juos, turėtų DERĖTIS iš anksto. Pabrėžiu- derėtis, o ne reikalautii papildomų darbų atlikimo, kaip savaime suprantamo dalyko. Asmeniškai aš nesutikčiau net už papildomą mokestį šveisti šeimos vonios, langų, lyginti skalbinių. Aš atėjau auklėti vaiko, ir visas mano dėmesys turi būti skirtas jam. mirksiukas.gif  Jei norėsiu dirbti namų tvarkytoja, savo pareigas taip ir įvardinsiu. Išimtis- vaiko veiklos sukelta netvarka, kurią sutvarkyti (kartu su vaikučiu) būtina. Juk tai- ir vaiko auklėjimo dalis. smile.gif
*

Bet jis nestovi stotelej 3-4 val., ar ne? ax.gif Nemanau, kad mamytes piktina, jei aukle tuo metu valandele pailsi. Bet ne 3 val- 4 val. schmoll.gif Gal tuo metu galima butu knygele suklijuoti, kambaryje daiktus ismetytus sudestyti, lauko rubelius sutvarkyti, batukus nuplauti ar t.t...... iki begalybes yra smulkiu darbeliu, kuriu ir neaptarsi.
zvaigzne
Geikutux: Bet jis nestovi stotelej 3-4 val., ar ne? ax.gif Nemanau, kad mamytes piktina, jei aukle tuo metu valandele pailsi. Bet ne 3 val- 4 val. schmoll.gif Gal tuo metu galima butu knygele suklijuoti, kambaryje daiktus ismetytus sudestyti, lauko rubelius sutvarkyti, batukus nuplauti ar t.t...... iki begalybes yra smulkiu darbeliu, kuriu ir neaptarsi.

Visiškai Jums pritariu. 4u.gif Tai, kad auklė ir šiaip susitvarko vaiko žaisliukus, dailiau susideda vaiko naudotus rūbelius, pasiruošia priemones užsiėmimams, parašo vaiko dienos veiklos dienoraštuką, kad tėveliai pasiskaitę galėtų įvesti naujus vaiko pasiekimus į kasdienę veiklą- jai tenka daryti, nepriklausomai nuo vaiko miegojimo trukmės. Galop ji nors kuriam laikui paprasčiausiai pabūna suaugusiųjų pasaulyje knygos, TV pavidalu, kad tobulėtų ir turėtų ką nauja pasiūlyti savo auklėtiniui.
O tai, kas taip erzina mamytes, kad 2-3 valandas jos moka pinigus auklei , atseit, už nieko neveikimą, yra natūralu visuose normaliuose darbuose. Na, nešveičia lentynų ir langų naktiniai vaikų įstaigų, ligoninių darbuotojai. Slaugytojų, jei jos turi laisvo nuo darbo su ligoniais laiko, vyresnybė nevaro, pvz.:ravėti gėlynų. Tikriausiai ir Jūsų darbdavys, pamatęs Jus trumpos ar ilgesnės pertraukėlės metu, nevaro, pvz. atlikti valytojos darbo. Manau, kad požiūris, jog žmogus PRIVALO visą laiką krutėti, būdingas tik B. Sruogos kūrinio "Dievų miškas" kai kuriems herojams beigi vergų savininkams. lotuliukas.gif
Juk Vaiko miegas- tai būtina jo dienotvarkės dalis , kurios metu auklė negali palikti vaiko ir eiti, pvz. tvarkyti į kokią nors įstaigą savo reikalų. O gal kam nors tai labai patiktų- nemokėti auklei už vaiko miego valandas, o pasiūlyti jai tuo metu skuosti į savo namus? rolleyes.gif g.gif
pelėdžiukas
QUOTE(zvaigzne @ 2008 10 27, 17:46)
Geikutux: Bet jis nestovi stotelej 3-4 val., ar ne? ax.gif Nemanau, kad mamytes piktina, jei aukle tuo metu valandele pailsi. Bet ne 3 val- 4 val. schmoll.gif Gal tuo metu galima butu knygele suklijuoti, kambaryje daiktus ismetytus sudestyti, lauko rubelius sutvarkyti, batukus nuplauti ar t.t...... iki begalybes yra smulkiu darbeliu, kuriu ir neaptarsi.

Visiškai Jums pritariu. 4u.gif Tai, kad auklė ir šiaip susitvarko vaiko žaisliukus, dailiau susideda vaiko naudotus rūbelius, pasiruošia priemones užsiėmimams, parašo vaiko dienos veiklos dienoraštuką, kad tėveliai pasiskaitę galėtų įvesti naujus vaiko pasiekimus į kasdienę veiklą- jai tenka daryti, nepriklausomai nuo vaiko miegojimo trukmės.  Galop ji nors kuriam laikui paprasčiausiai pabūna suaugusiųjų pasaulyje knygos, TV pavidalu, kad tobulėtų ir turėtų ką nauja pasiūlyti savo auklėtiniui.
O tai, kas taip erzina mamytes, kad 2-3 valandas  jos moka pinigus auklei , atseit, už nieko neveikimą,  yra natūralu visuose normaliuose darbuose. Na, nešveičia lentynų ir langų naktiniai vaikų įstaigų, ligoninių darbuotojai. Slaugytojų, jei jos turi laisvo nuo darbo su ligoniais laiko, vyresnybė nevaro, pvz.:ravėti gėlynų. Tikriausiai ir Jūsų darbdavys, pamatęs Jus trumpos ar ilgesnės pertraukėlės metu, nevaro, pvz. atlikti valytojos darbo. Manau, kad požiūris, jog žmogus PRIVALO visą laiką krutėti, būdingas tik B. Sruogos kūrinio "Dievų miškas" kai kuriems herojams beigi vergų savininkams.  lotuliukas.gif
Juk Vaiko miegas- tai būtina jo dienotvarkės dalis , kurios metu auklė negali palikti vaiko ir eiti, pvz. tvarkyti į kokią nors įstaigą savo reikalų. O gal kam nors tai labai patiktų- nemokėti auklei už vaiko miego valandas, o pasiūlyti jai tuo metu skuosti į savo namus?  rolleyes.gif    g.gif
*

Apie "Dievų mišką" čia geras palyginimas. Tikrai kyla tokių minčių, kai paklausai, kad auklė turi teisę į poilsį max 1 val., o jau viso vaiko miego metu, tai jau neeee. Kam tiek daug?
Sutinku su tuom, kad galima susitarti apie tam tikrų darbų atlikimo būtinumą:drbužėlių grįžus iš lauko sutvarkymą, batukų nuvalymą, žaisliukų sutvarkymą, lovytės klojimą ir pan. Tai iš tiesų kultūringos auklės pavyzdys vaikui, bet ir vaikas tam tikruose darbeliuose turėtų dalyvauti-žaislų tvarkyme, batukų padėjime į jiems skirtą vietą ir pa. Kitokiu atveju vaikas mato, kad auklė jam patarnauja ir nesimoko būti tvarkingu.
Jurgitele22
Na tiesiog juokinga skaityti susirupinusiu mamu komentarus. Toms mamytems, kurios taip skaiciuoja aukles poilsi siulyciau gryzti is darbo ir pasedeti pacioms prie vaikelio lotuliukas.gif .Juk aukle tuo metu buna su jusu vaiku juk jo nepalieka, neina tvarkyti savo reikalu.
pelėdžiukas
Tai jau tikrai, kad....
zvaigzne
Sutinku su Pelėdžiuku 4u.gif vaikas BŪTINAI turi dalyvauti tvarkymesi, nes grįžę tėveliai turi rasti tokią tvarką, kokią paliko(išskyrus vaiko darbelių parodą smile.gif ). Mano dvimetis ką tik į darželį išleistas bendradarbiukas puikiai išmoko pats gražiai susidėti visus savo kambario daiktelius. Tiesą sakant- aš, rinkdamasi šeimą, pirmiausia stebiu tėvelius, jų požiūrį į vaiko dienotvarkę, į jo pasiekimus (ar pritaiko tai, ką mes su vaiku išmokome, buityje- tam ir dienoraštį pildydavau). Stebiu ir tėvelių požiūrį į auklę- ar žiūri į ją ir jos darbą su derama pagarba(nuo to priklausys ir vaiko auklėjimo sėkmė), ar- kaip į naują nepatogų pirkinį, iš kurio reikia išspausti visas galimybes, o po to -išmesti. Kol kas visos mamytės buvo nuostabios thumbup.gif thumbup.gif Jei ir nudirbdavau kokį darbelį , tai - dėl vaiko, pedagoginiais sumetimais. Vaiko miego metu netgi tekdavo atsikalbinėti mamytei, kad aš neketinu prigulti kartu su vaiku pogulio, nes net sofą tam reikalui parengė. O jau apie šeimos skalbinių tvarkymą... schmoll.gif
Geikutux
QUOTE(tinneorama @ 2008 10 27, 20:20)
Na tiesiog juokinga skaityti susirupinusiu mamu komentarus. Toms mamytems, kurios taip skaiciuoja aukles poilsi siulyciau  gryzti is darbo ir pasedeti pacioms prie vaikelio lotuliukas.gif .Juk aukle tuo metu buna su jusu vaiku juk jo nepalieka, neina tvarkyti savo reikalu.
*

Cia, kaip ir priklauso moterims, pilna emociju biggrin.gif Tai taip ir nesupratau doh.gif , tai ka veika aukle, kai vaikas miega tris valandas???? Nes pagal Jusu komentarus, tai iseina vaikas miega, o" aukle salia budi , vaiko nepalieka". Nes visa kita , tai "dievu miskas" bigsmile.gif totalus isnaudojimas, aukles pazeminimas. Ar cia nebus tik tam tikras pasiputimas - as AUKLE, o ne kokia tvarkytoja schmoll.gif ??
zvaigzne
Mieloji Geikutux,be emocijųohmy.gif ar Jūs kalbate apie auklę, ar apie auklę- namų šeimininkę? Antruoju atveju darbdavys ir darbuotojas iš anksto susitaria dėl papildomai atliekamų darbų(kuriuos ir įmanoma atlikti tik vaiko miego metu, kad nenukentėtų vaiko interesai). Suprantama, tie papildomi darbai ir apmokami papildomai.
Tačiau jei Jūs samdėte tik auklę vaikams- neturėtumėte stebėtis, kad ji nenori tvarkyti ne vaiko veikloje naudojamų daiktų ir netvarko šeimos skalbinių. Ir tai- ne pasipūtimas. Pasipūtimu labiau laikyčiau Jūsų požiūrį į auklės specialybę- gal manote, kad priemonių veiklai su vaiku ruoštis nereikia, pedagoginės literatūros skaityti nereikia? Susitvarkyti aplinkos po užsiėmimų ir pietukų nereikia? Gal tai auklė turi daryti savo namuose savo laisvalaikio sąskaita? g.gif O gal ir Jūs laisvesniu laiku darbovietėje tampate virėja kavinėje, langų holuose plovėja ar pan.? bigsmile.gif Na, arba Jums yra labai nepasisekę su aukle, kokia 80 metų močiute, kuri vaiko visai nelavino, o tik mezgė šalia sau kojines, arba Jums iš tiesų vertėtų keisti savo požiūrį į kai kurias specialybes ir nereikalauti visą laiką "krutėti". Na, ne auklės kaltos, kad kai kurie vaikai miega ilgiau negu 1 val. blush2.gif 4u.gif Tiesiog tokia auklės darbo specifika. 4u.gif Linkiu, kad Jums netektų nusivilti pasirinktais darbuotojais. smile.gif
Geikutux
Apie kokius seimos skalbinius (ju niekur neminiu) ir 80 metu bobulytes cia kalba zvaigzne lotuliukas.gif ??? . Mamytes, auklytes prasyciau konstruktyviu pasiulymu, jei tokiu yra.
grange
Aš dirbu aukle. tiksliau au - pair, na skirias, gal ne,nesigilinsiu.
bet kai mano vaikai miega, o tai būna max 1,5 val, aš turiu pertrauką. arba blogiausiu atveju,aptvarklau išmėtytus žaislus, rūbus. bet nieko daugiau. visų pirma, nekelsiu triukšmo, visų antra, nedirbu čia visas 12 val. tad reikia ir poilsio.
arba jei žinau, kad esu viena namie,ir niekas po to nepadės, kai jos pabus, pasiruošiu vakarienę, kad tik beliktų užkaist puodus ar sudėt į orkaitę. bet kaip bebūtų, būnu tam pačiam namo aukšte,kad girdėčiau jei prabus,ar verks.
Dunkan
[quote=Geikutux,2008 10 28, 08:58]
Cia, kaip ir priklauso moterims, pilna emociju biggrin.gif Tai taip ir nesupratau doh.gif , tai ka veika aukle, kai vaikas miega tris valandas???? Nes pagal Jusu komentarus, tai iseina vaikas miega, o" aukle salia budi , vaiko nepalieka".

Mano priziūrima mergytė miega dvi valandas.Tėvai prašė neleisti ilgiau miegoti,nes po to sunku užmigdyti naktį. Bet man šito ir nereikia daryti.Ji atsibunda kaip laikrodis. Geikutux klausia o ką veikia auklė kai vaikas miega?- taigi galiu atsakyti-aš asmeniškai paduodu pietus,kuriuos esu išvirusi grįžusiam iš mokyklos antrokui,išplaunu indus, išplaunu salono,virtuvės ir koridoriaus grindis,nes ten šliaužioja ir žaidžia vaikas,nors man tai niekas neliepė daryti. Tiesiog man pačiai nemalonu žiūrėti į nešvarias grindis. Kartais užkaičiu kokio nors karšto maisto pavakariams,kai mažoji atsikels. Vaikai mėgsta dar pavalgyti kol tėvai sugrįžta. Taigi man telieka geras pusvalandis laisvo laiko. Per tą laiką pasedžiu ,kartais išgeriu kavos puoduką,perskaitau šeimininkų žurnalus.Buvau atsinešusi knygą,bet nesusikaupiu,negaliu skaityti. Taigi toks ir laisvalaikis. Tarp kitko dirbu daugiau kaip 10 valandų. Jūs greičiausiai savo darbe tiek nedirbate. Todėl nereikia visų auklių mauti ant vieno kurpalio-juk ir jūsų darbe yra ir sąžiningai dirbančių savo darbą,ir besitrinančių kol ateis 5 valandos ir tik laukiančių kada galės išlėkti.
Lorux
Nesistebekit del priverstinio migdymo. Manoji aukle irgi migde priverstinai. Paprasciausiai, paguldydavo i vezima ir supuodavo su koja. Kiek as jai aiskindavau, kad anksti nemigdytu. doh.gif As dirbdavau iki pietu, tai kol pareinu jau vaikas ismiegojes ir ka tik prabudes, nors pagal viska dar turetu miegoti. Maniske aukle tingedavo zaisti, ka cia tingedavo, is viso su vaiku neuzsiimdavo tik zurnalus skaitydavo ir telika ziuredavo. gun_bandana.gif
laumele
o mano aukle tuo metu , kol vaikas miega sutvarko virtuve , kur patys prisikuicia . islygina skalbinius ... grazu ziureti labai gera ir sazininga moteris.
Panamira
Mūsų mergaitė be prievartos eidavo pietų miegelio, tik pikta, kad auklė nenurengdavo vaikui viršutinių rūbelių ir nepervilkdavo pižama (kaip buvo nurodyta), taip pat leisdavo miegoti ne 2 val. (kaip buvo nurodyta), o 3 val. Kaip dabar viską suprantu, tai ji norėdavo, kad vaikas kuo ilgiau miegotų ir ji turėtų laisvo laiko verysad.gif
Geikutux
Pasiseke, mamytems, kuriu aukles tokios saunios. Tai padeda neprarast vilties, kad yra dar saziningu ir mylinciu si darba zmoniu! Cia i laumeles komentara smile.gif
ramiai
Vai vai... netauriai palyginsiu, bet, tarkime - budėtojas atsėdi savo valandas, kai kur ir paskaito dar tuo pat metu, paplepa ir gauna savo algelę... Pasėdi, aišku, 40 valandų per savaitę. Tuo metu negamina baldų, neruošia sumuštinių, nekepa tortų, nekerpa, nesiuva darbdaviui... O jūs, mamos, taip pat neretai savo darbavietėje dar suspėtumėt nudirbti ir dar kai ką prie savo pareigų, bet nesutiktumėte net ir už papildomą atlyginimą. Auklė kažkodėl dažniausiai už tą patį yra prašoma - verčiama dirbti ir ugdytoja, ir aptarnautoja (tai, žinoma, tvarkoj), bet retai susimąstoma, kad už valymą, virimą ir t.t. būtinas ir kitas atlyginimas, be to - turi būti susitariama. O su vaikeliu neatsėdėsi net norėdama, bepigu dar - jei tėvų ir auklės nuostatos sutampa, tačiau juk labai dažnai jos skirtingos. Kažkur perskaičiau, kad mama pašiurpo, kai pamatė, kad auklė leido vaikui pačiam valgyti... Tai taip maitinsime iki kariuomenės, o gal - kol žmonai atiduosime? Niekaip nesusitariama, kas yra auklė - aptarnautoja ar ugdytoja... aptarnautoja gal gali per vaiko miegą virti šeimai pietus, tačiau ugdytojai būtina ir apie ugdymo planelį popietei ir kitam rytui pagalvoti, ir apie tai kokią ugdymo technologiją taikyti, kad vaiką savitvarkai paskatintų. Surinkti vaiko išmėtytus daiktus yra nesunku, kur kas sunkiau padėti jam susivokti, kad jis pats gali ir turi išmokti tvarkytis pagal savo jėgas. Gali taip atsitikti, kad tėvai nenupirks tarnaitės visai vaiko ateičiai. Savarankiškumo įgūdžiai atsiranda pamažu. unsure.gif
Geikutux
Ramiai, tai ramiai smile.gif . Manau temoje daugiau noreta diskutuoti apie tuos atvejus, kai auklei rojus- o jis buna, kai vaikiukas miega po 3-4 valandas. Aukle tas valandas ismiega, praguli su savo skaitoma knyga arba prasedi forume ir pan. Teveliai grize po darbu randa prisnerksta virtuve po pietu, ismetytus daiktus po zaidimu, drabuzius - vaiko ir ne tik bigsmile.gif istepliotus baldus...Sarasas gali varijuoti.. . Susitarimai del darbu yra gerai, kai ju laikomasi smile.gif
ramiai
schmoll.gif g.gif Įsivaizduoju, kad tokie susitarimai būna raštu, abi pusės bet kuriuo metu gali viena kitai "pamosuoti" (vaizdžiai tariant) tais raštiškais susitarimais, ypač - kai kyla nesusipratimų ar reikia kažką sudrausminti.
Geikutux
Ai, kad gali mojuoti nemojavus, darys savo ir tiek irnesakyk.gif
Eglytia
Anksčiau sekdavau temas apie aukles, bet..kažkaip tas pats per tą patį - mamos piktos ant savo blogų auklių (kurias atrodo neužrištom akim rinkosi), reikalaujančios, kad jos ugdytų, auklėtų, mylėtų ir t.t. ir pan., tik ne duok Dieve akimirkai prisėstų.. O užsukančios auklės bando apginti savo pozicijas, tik vargu ar pakovosi prieš mamyčių minią smile.gif
Paskaičiau ir kažkaip truputį "užkliuvo" keletas postų apie tai, kad mamytė nurodo (ar net primygtinai liepia) auklei LEISTI vaikui miegoti tik dvi val,ar tik val..o tai..tarkim jei vaikas užsižaidė, keleta min "pavėlavot"grįžti iš lauko ar tiesiog nenorėjo miegelio dar ir užmigo pvz pusvalandžiu vėliau nei visuomet (logiška, kad ir miegos truputį ilgiau), tai negi žiūrėt į laikrodį ir kaip saldžiai vaikiukas bemiegotų jį žadinti ir "praplėšti" akytes, nes mama liepė??? blink.gif Įdomiai.. Ir tuomet kitas klausimas iš šio kyla - negi mamos nepasiilgsa savo vaikiukų ir nesidžiaugia juos radusios, na kad ir ką tik nubudusius? Ko čia pykti? Kad išleidusios auklę pačios su nemiegančiu vaiku nespėsit pasidaryti darbų, kuriuos suplanavusios? g.gif
Bioinzinere
drinks_cheers.gif Eglytia

o mano nuomonė tokia, kad jei auklė daro kažką blogai (kad ir migdo vaiką per prievartą) ir nekeičia savo elgesio, nors tėvai prašo elgtis kitaip, tuomet atsisakykite tokios auklės 4u.gif
Geikutux
QUOTE(Bioinzinere @ 2009 01 07, 23:05)
drinks_cheers.gif Eglytia

o mano nuomonė tokia, kad jei auklė daro kažką blogai (kad ir migdo vaiką per prievartą) ir nekeičia savo elgesio, nors tėvai prašo elgtis kitaip, tuomet atsisakykite tokios auklės 4u.gif
*

drinks_cheers.gif Mes taip ir padarem. Pasakem bye1.gif savo auklei.
mangustas
yra rezimas pas mus, pietu miegas,mes irgi guldome per prievarta miegucio,vaikai nenori niekados miegoti,jeigu 14 val reikia miegucio ,tai ir aukle paguldo i lovyte vaika ,na skaitosi ,kad per prievarta,o po to ilsisi,toleruoju
JM
QUOTE(mangustas @ 2012 01 17, 14:24)
,toleruoju
*

ka jus toleruojate?
Melomanija
Ha, kai buvau mažiukė ir auklė buvo kaimynė, tai taip pat guldydavo ankščiau miegoti (buvo apie 7m. man). Tikrai liko kažkokia trauma, nes vaikai dar kieme žaisdavo, o aš jau gulėdavau lovoj ir pora val taip kankindavausi kol užmigdavau.. Šūdas atsiprašant iš to gavosi.. verysad.gif Ir dar buvo įvairių niuansų su ja, tačiau tema ne apie tai, tai ir neišsiplėsiu.smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.