Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Genetiniai tyrimai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
uups
Kadangi uzhbaigiau tema, leisiu sau pradet nauja ax.gif
Pirmiausia, visoms mamoms ramybes ir tikejimo 4u.gif

Idedu keleta nuorodu vienoje vietoje:

Apie genetinius tyrimus trumpai ir lietuvishkai:
http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagr...&subtema=26

Truputelis apie PRISCA:
http://www.sorpo.lt/lt/tyrimai_pacientui/PRISCA

Sonografija ir DS sindromo markeriai (anglishkai):
http://www.womenshealthsection.com/content...u/obsdu001.php3

Apie kaklo raukshles matavima (anglishkai)
http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/ante...ans/nuchalscan/

Labai ishsamus straipsnis apie kaklo raukshles matavima/normas ir chromosomines ligas, su grafikais ir lentelem (anglishkai)

cia

Dauno sindromo markeriai (su BPD/FL matavimu lentele) (anglishkai):
http://www.ob-ultrasound.net/xdown.html

Apie Edvardso sindroma (anglishkai):
http://embryology.med.unsw.edu.au/Defect/page18.htm

Kur galima daryti tyrimus?-

Endemik

Santarishkiu VIP telefonas (mokamos palaugos, be siuntimo):
(85) 2365 316, mob. 8 686 97981

Sena tema ČIA
akvavute
saunuole Uups!
4u.gif uz vargeli, visa reikalingiausia info i viena zinute sudejus

Arona
Mamytes, o kiek kainoja tas VIP apsilankimas?
As pirma karta sitoje temeleje, niekas neaisku, teik klausimu... blush2.gif Gal galetumet padeti?
Siandien telefonu kalbejau su savo genetike, ji sake, reikes kreiptis pas Krasovskaja ar Benusiene (?), kai bus 12-13 sav., paziurejau internete, pas jas registracijos nera unsure.gif
Ar teko apie sias gydytojas giredti? Geros?
Susapnuota
QUOTE(Arona @ 2010 04 29, 21:46)
*

Tikrai geros 4u.gif
O kiek kainuoja, pasiskambink ir pasiklausk kiek kainuoja konsultacija pas genetike 12 sav nestuke.gif
Wild Pearl
QUOTE(Arona @ 2010 04 29, 21:46)
Mamytes, o kiek kainoja tas VIP apsilankimas?
As pirma karta sitoje temeleje, niekas neaisku, teik klausimu...  blush2.gif Gal galetumet padeti?
Siandien telefonu kalbejau su savo genetike, ji sake, reikes kreiptis pas Krasovskaja ar Benusiene (?), kai bus 12-13 sav., paziurejau internete, pas jas registracijos nera  unsure.gif
*

as buvau pas Krasovskaja nestumo metu .labai paliko gera ispudi mirksiukas.gif gydytoja smile.gif
Braske GF
QUOTE(0rchideja @ 2010 04 30, 11:55)
as buvau pas Krasovskaja nestumo metu .labai paliko gera ispudi  mirksiukas.gif  gydytoja smile.gif
*

o gal kas karatis lanekesi pas gyd. Butkeviciene ?
rencius*
QUOTE(natalije @ 2010 04 30, 11:24)
o gal kas karatis lanekesi pas gyd. Butkeviciene ?
*

as pas ja lankausi super gyd. thumbup.gif
aiva78
Sveikos šiandien paskambinau dėl savo vandenų tyrimo tai gydytoja pasakė, kad norma ir viskas.Ar jums ir taip atsako. Tiesa dar po 3 savaičių pasakys kažką, tik nelabai žinau ką gal paaiškinumėtės kas darėtės? ačiū labai.
Arona
Oooh, pagaliau prisiskambinau i Santariskiu genetikos centro registratura. Registracijos pas man rekiamas gydytojas nera g.gif
aggneelle
QUOTE(aiva78 @ 2010 04 30, 13:02)
Sveikos šiandien paskambinau dėl savo vandenų tyrimo tai gydytoja pasakė, kad norma ir viskas.Ar jums ir taip atsako. Tiesa dar po 3 savaičių pasakys kažką, tik nelabai žinau ką gal paaiškinumėtės kas darėtės? ačiū labai.
*

O kur tu dareisi??
Braske GF
QUOTE(aiva78 @ 2010 04 30, 14:02)
*

o kur tu dareisi ? ir per kiek dienu gavai atsakyma ?
SimonaV
*

man tai 3D echoskopu paziurejo ir pasake,kad vandenu netruksta,viskas ok.Lb gerai matosi. smile.gif
uups
QUOTE(SimonaV @ 2010 04 30, 15:46)
man tai 3D echoskopu paziurejo ir pasake,kad vandenu netruksta,viskas ok.Lb gerai matosi. smile.gif
*

nelabai supranti apie ka kalbi... doh.gif genetika tavo atveju ne prie ko...
Papildyta:
QUOTE(aiva78 @ 2010 04 30, 12:02)
*

mano galva- normalus atsakymas,- viskas normoj,- reishkia, nera ko bijot nei DS, nei edvardso sindromo thumbup.gif Chia preliminarus atsakymas, po 3 savaichiu bus ishsamus, tikslesnis (dar karta perzhiures). Tada, jei paklausi, pasakys ir lyti aikelio. Sveikinu 4u.gif
Susapnuota
Sveikos šiandien paskambinau dėl savo vandenų tyrimo tai gydytoja pasakė, kad norma ir viskas.Ar jums ir taip atsako.
*

Telefonu jie neturi teises sakyti info unsure.gif as tik is uzuominu supratau apie tyrimu rezultata doh.gif Beto ka galejo pasakyti placiau, jei atsakymas TAIP arba NE thumbup.gif
Taigi apsiramink mirksiukas.gif
Drasuole
*

Ta pati ir man pasake,dar kai paklausiau,pasake lytį.O kur dareisi tyrimą?
aiva78
QUOTE(Drasuole @ 2010 04 30, 19:56)
Ta pati ir man pasake,dar kai paklausiau,pasake lytį.O kur dareisi tyrimą?
*

Dariausi Santariškėse pas Krasovskaja.Paskambinau dar kartą paklausiau dėl lyties tai pasakė ir kas bus. O po trijų sav. sakė pasakys dėl kariotipo. O kas tai? Ir aplamai tai jei negali sakyti telefonu tai kaip sužinoti.
Papildyta:
[quote=SimonaV,2010 04 30, 17:46]
*

[/qNieko aš nebesuprantu tai kada žėjo ir kas su 3D? genetikė?tai po vandenų tyrimo dar vis neaišku ir reikia žėti su 3D? Nieko nieko nesuprantu.
Arona
QUOTE(aiva78 @ 2010 04 30, 21:31)
Dariausi Santariškėse pas Krasovskaja.Paskambinau dar kartą paklausiau dėl lyties tai pasakė ir kas bus. O po trijų sav. sakė pasakys dėl kariotipo. O kas tai? Ir aplamai tai jei negali sakyti telefonu tai kaip sužinoti.
*

O sis tyrimas buvo daromas kurioj nestumo savaitej?
Susapnuota
QUOTE(aiva78 @ 2010 04 30, 20:34)
Ir aplamai tai jei negali sakyti telefonu tai kaip sužinoti.
*

g.gif Atvaziuot pas juos vel ax.gif
Man kai pasake "Noreciau tave matyt kuo greiciau" Supratau, kad atsakymas blogas.

Papildyta:
QUOTE(Arona @ 2010 04 30, 20:35)
*

Vandenu tyrima galima daryti jau nuo 16 sav.
Arona
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 30, 21:41)
g.gif Atvaziuot pas juos vel  ax.gif
Man kai pasake "Noreciau tave matyt kuo greiciau" Supratau, kad atsakymas blogas.
Papildyta:

Vandenu tyrima  galima daryti jau nuo 16 sav.
*

O kiek jis kainuoja, jei per VIP kabineta? Nes siandien pasake, kad konsultacija - 175 Lt, o su kraujo tyrimu iki 500 Lt. Prisiregistruoti paprastoj registraturoj neimanoma. Jauciu, sitas vandenu tyrimas bus labai brangus...
Susapnuota
QUOTE(Arona @ 2010 04 30, 20:45)
Jauciu, sitas vandenu tyrimas bus labai brangus...
*

Vien vandenu tyrimas kainuoja 650 (bent tiek mokejau sausi,anksciau buvo 1500 (lygtais) dabar atpigo...). Taigi tyrimas gal ir brangus paliginus su kazkuo tai, bet kai uzklumpa beda neskaiciuoji pinigu cool.gif
Arona
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 30, 21:52)
Vien vandenu tyrimas kainuoja 650 (bent tiek mokejau sausi,anksciau buvo 1500 (lygtais) dabar atpigo...). Taigi tyrimas gal ir brangus paliginus su kazkuo tai, bet kai uzklumpa beda neskaiciuoji pinigu  cool.gif
*

Cia be abejo, tik neplanuota buvo daryti visko mokamai. Eeeh... Net negalvojau, kad patekti iprastu budu laiku neimanoma.

Aciu labai!
Susapnuota
QUOTE(Arona @ 2010 04 30, 20:58)
Net negalvojau, kad patekti iprastu budu laiku neimanoma.

Aciu labai!
*

Imanoma jei registruotis nestumo pradzioje 4u.gif Kas jau su tuo susidure, jau zino mirksiukas.gif Bet nebutinai gausi siuntima nemokama vandenu tyrimui schmoll.gif Tai gi...
akvavute
[quote=aiva78,2010 04 30, 20:34]
O po trijų sav. sakė pasakys dėl kariotipo. O kas tai?
Papildyta:
*

[/qNieko aš nebesuprantu tai kada žėjo ir kas su 3D? genetikė?tai po vandenų tyrimo dar vis neaišku ir reikia žėti su 3D? Nieko nieko nesuprantu.
*

[/quote]

doh.gif doh.gif ojj, mergaites

Kariotipas - chromosomu skaicius, dydis, forma

3D echoskopija - kaip 3D filmai, smagiau ziuret, mamytei graziau, bet itin dideles diagnostines reiksmes sis tyrimas neturi

jei domites, ar vaikelis gims be chromosominiu ydu, tyrimai paprastai atliekami tokia tvarka: 11-13 nestumo savaitemis rekomenduojama echoskopu istirti, kokio storio yra sprando/kaklo raukslyte (kaklo srities persvieciamumas), papildomai galima ivertinti slaunikaulio, pirstuku ilgi, nosikauli ir kt. Jei tyrymuose matoma patologija, rekomenduojama atlikti kraujo tyrimus - PRISCA I, siek tiek veliau - PRISCA II
http://www.sorpo.lt/lt/tyrimai_pacientui/PRISCA (nedidele info)
jei ir toliau neramu, daromas vaisiaus vandenu tyrimas, po kurio jau tikrai aisku, ar vaikelis tures genetine liga, ar ne.
jokiu papildomu echoskopiju diagnostikai nebereikia mirksiukas.gif
uups
QUOTE(akvavute @ 2010 04 30, 20:46)
jokiu papildomu echoskopiju diagnostikai nebereikia mirksiukas.gif
*

pas mus, Vokietijoj, kaip alternatyva vaisiaus vandenu tyrimui (jei labai dideliu itarimu nera) nuo 19 savaites siulo ishsamia vaisiaus biometrija/organu sonografija ir echokardiografija (prenatalines medicinos ir genetikos centruose/klinikose).Juk DS ir Edvardso sindromas turi daug kitu markeriu... Ash pasinaudojau tokia galimybe,- nenorejau rizikuoti, nors amzhius 'garbus', bet sprando raukshlyte buvo tik 1 mm. O su PRISCA Vokietijoj, pastebejau, net nesiterlioja unsure.gif g.gif
Susapnuota
QUOTE(uups @ 2010 04 30, 22:27)
O su PRISCA Vokietijoj, pastebejau, net nesiterlioja unsure.gif  g.gif
*

Kai atejau ultragarso i pas genetike i Santariskes, ir po echo, as uzsiminiau apie PRISCA II (gal reikia padaryt), tai ji savo zvilgsniu dave suprast, kad jokiu PRISCA, tik vandenu tyrimas. Cia matyt pas mus LT labai nuo gydytojos priklauso, siaip kaip ir visur unsure.gif
aiva78
QUOTE(Arona @ 2010 04 30, 21:35)
*

Darė 18 savaitę.Atsakymai buvo po 4 dienų.
strazdaneles_ant_veido
QUOTE(rencius* @ 2010 04 30, 12:31)
as  pas ja lankausi super gyd. thumbup.gif
*

pritariu drinks_cheers.gif
strazdaneles_ant_veido
cia gal as ne i tema parasysiu, bet man niekaip is galvos neiseina ax.gif : vakar buvom vaiku gimtadienyje ir ten buvo 3 metu mergaite su DS (tikra teveliu mylimuke blush2.gif,o jos vyresnioji sese sveika mergaite) tai taip nejauku buvo - kazkaip vel isgyvenau visa ta genetikiu tyrimu pragara savyje... unsure.gif

pasipasakojau, o dabar skubu visas sveikinti su MAMYCIU DIENA!!!
heart.gif
Drasuole
[quote=aiva78,2010 04 30, 20:34]

As irgi pas Krasovskaja,10 val.balandzio 26d.Gal kartu buvom? smile.gif Kariotipas-tai tyrimai del retesniu genetiniu ligu.Pirmasis tyrimas nustato tik Dauno,Edvardso ir Patau sindromus.Jei sake,norma-vadinasi jokiu pakitimu chromosominiu nerasta,ir tavo vaikelis neserga nei viena is siu triju ligu.Dabar tirs toliau,augins lasteles ir ziures ar nera pakitimu del kitu genetiniu ligu,berods,apie 18 pavadinimu.Lauksim atsakymu,ir tikesimes,kad jokios genetines ligos musu kudikeliai neturi....
Papildyta:
*

*

[/quote]
SimonaV
QUOTE(uups @ 2010 04 30, 22:27)
pas mus, Vokietijoj, kaip alternatyva vaisiaus vandenu tyrimui (jei labai dideliu itarimu nera) nuo 19 savaites siulo ishsamia vaisiaus biometrija/organu sonografija ir echokardiografija (prenatalines medicinos ir genetikos centruose/klinikose).Juk DS ir Edvardso sindromas turi daug kitu markeriu... Ash pasinaudojau tokia galimybe,- nenorejau rizikuoti, nors amzhius 'garbus', bet sprando raukshlyte buvo tik 1 mm. O su PRISCA Vokietijoj, pastebejau, net nesiterlioja unsure.gif  g.gif
*

Man Vokieijoje vaisiaus vandenis siule issitirti 14sav.ten kazkaip daro ultra ir istraukia skyscio,bet as atsisakiau to tyrimo,bet daugiau daro echoskopa,tai pasako ar uztenkamas kiekis,kiekv.detale matosi gerai,tai jau 27sav.viskas gerai.Pasidariau dvd diska,matosi dar aiskiau. smile.gif
Arona
Mamytes, kaip manote, o jei registruotis pas gydytoja 21-24 sav. (anksciau laisvu vietu nera)? Ar jau bus per velu? Mums reikia istirti, ar sveikia sirdis, as nezinau tiksliai, koks tyrimas, zinau tik, kad patartina kreiptis 12-13, 16-18 sav.
aiva78
To Drasuole

Taip Taip mes kartu buvom, ir labai džiaugiuosi kad geri atsakymai buvo visoms. Čia aš ta kuri laaaaabai bijojo smile.gif. O kažin dar pas ją reikės važiuoti su echo žėt?
SimonaV
QUOTE(Arona @ 2010 05 02, 16:29)
Mamytes, kaip manote, o jei registruotis pas gydytoja 21-24 sav. (anksciau laisvu vietu nera)? Ar jau bus per velu? Mums reikia istirti, ar sveikia sirdis, as nezinau tiksliai, koks tyrimas, zinau tik, kad patartina kreiptis 12-13, 16-18 sav.
*

o kaip ta sirdute tiria idomu?man tai 27sav.aparaciuka pajunge pasiklause pusvalandi,pasake,kad viskas ok.Gal kokius specialius tyrimus tau dare ? g.gif
Susapnuota
QUOTE(Arona @ 2010 05 02, 16:29)
*

As su pirmu nestumu vaziavau 20 sav sirdutes paziuret. Echoskopu apziurejo, kadangi buvo viskas Ok, tai neuztrukom schmoll.gif
O 16-18 sav daro vandenu tyrima, tai tikrai velai darytis ji 21-24 sav schmoll.gif Jei zinai kokiu tikslu jis daromas.
akvavute
QUOTE(SimonaV @ 2010 05 02, 16:27)
Man Vokieijoje vaisiaus vandenis siule issitirti 14sav.ten kazkaip daro ultra ir istraukia skyscio,bet as atsisakiau to tyrimo,bet daugiau daro echoskopa,tai pasako ar uztenkamas kiekis,kiekv.detale matosi gerai,tai jau 27sav.viskas gerai.Pasidariau dvd diska,matosi dar aiskiau. smile.gif
*

maisai du skirtingus dalykus - echoskopija ir vaisiaus vandenu tyrimus. Kazkas jau rase berods - nelabai supranti, apie ka kalbi lotuliukas.gif
Arona
QUOTE(Susapnuota @ 2010 05 02, 19:23)
As su pirmu nestumu vaziavau 20 sav sirdutes paziuret. Echoskopu apziurejo, kadangi buvo viskas Ok, tai neuztrukom  schmoll.gif
O 16-18 sav daro vandenu tyrima, tai tikrai velai darytis ji 21-24 sav  schmoll.gif Jei zinai kokiu tikslu jis daromas.
*

Rytoj skambinsiu genetikei savo, paklausiu tiksliau del tyrimo. O vandenu tyrima daro per pilva? Skaudu?
Papildyta:
QUOTE(SimonaV @ 2010 05 02, 19:04)
o kaip ta sirdute tiria idomu?man tai 27sav.aparaciuka pajunge pasiklause pusvalandi,pasake,kad viskas ok.Gal kokius specialius tyrimus tau dare ? g.gif
*

Manau, mums maziausia echoskopu ziures.
SimonaV
QUOTE(akvavute @ 2010 05 02, 19:33)
maisai du skirtingus dalykus - echoskopija ir vaisiaus vandenu tyrimus. Kazkas jau rase berods - nelabai supranti, apie ka kalbi  lotuliukas.gif
*

O as manau,kad tamsta nesupranti ka as rasau.Ir cia ne zvengimui esam,o jei ir sumaisiau,tai buk maloni nezveng,o paaiskink.As ne piemene esu,kad cia zvengciau. rolleyes.gif
aggneelle
Sveikos, nežinau merginos kaip sulaukt rytojaus, sužinosiu vandenų tyrimo rezultatus, tikiuosi kad mano leliukas bus sveikas. Tada atsigausiu visapusiškai ir pradėsiu džiaugtis savo pilvuku. smile.gif
akvavute
QUOTE(SimonaV @ 2010 05 03, 12:06)
O as manau,kad tamsta nesupranti ka as rasau.Ir cia ne zvengimui esam,o jei ir sumaisiau,tai buk maloni nezveng,o paaiskink.As ne piemene esu,kad cia zvengciau. rolleyes.gif
*

Kartais tikrai nesuprantu, ka nori pasakyt. biggrin.gif
o ka, ne piemenem jau juoktis nebegalima? Gi taip susiraukus ir numirti galima.

Aiskinu (nes maisai): vienas dalykas yra ziureti echoskopu, kuomet galima pamatyti vaisiaus vandenis, ju kieki, vaiko organus, placenta ir t.t.
Bet genetiniu tyrimu esme (apie ka si tema ir yra) - chromosomu tyrimas. Ir jis daromas arba paemus medziaga is choriono gaureliu, arba atliekant vaisiaus vandenu tyrimus, o tai reiskia: echoskopo kontroleje duriama adata i amniono maisa, paimami 10-15 ml vaisiaus vandenu, is kuriu veliau tiriamos chromosomos.

Cia reikia ne isizeidineti, o klausti, jei kas neaisku. O kadangi tu neklausei, tik konstatavai fakta, as ji pakomentavau ir tiek.

Arona
QUOTE(akvavute @ 2010 05 03, 19:29)
Kartais tikrai nesuprantu, ka nori pasakyt.  biggrin.gif 

Aiskinu (nes maisai): vienas dalykas yra ziureti echoskopu, kuomet galima pamatyti vaisiaus vandenis, ju kieki, vaiko organus, placenta ir t.t.
Bet genetiniu tyrimu esme (apie ka si tema ir yra) - chromosomu tyrimas. Ir jis daromas arba paemus medziaga is choriono gaureliu, arba atliekant vaisiaus vandenu tyrimus, o tai reiskia: echoskopo kontroleje duriama adata i amniono maisa, paimami 10-15 ml vaisiaus vandenu, is kuriu veliau tiriamos chromosomos.

Cia reikia ne isizeidineti, o klausti, jei kas neaisku. O kadangi tu neklausei, tik konstatavai fakta, as ji pakomentavau ir tiek.
*

Akvavute, o gal zinai, skaudus yra vandenu tyrimas?
Papildyta:
QUOTE(aggneelle @ 2010 05 03, 16:51)
Sveikos, nežinau merginos kaip sulaukt rytojaus, sužinosiu vandenų tyrimo rezultatus, tikiuosi kad mano leliukas bus sveikas. Tada atsigausiu visapusiškai ir pradėsiu džiaugtis savo pilvuku.  smile.gif
*

Viskas bus gerai! Pasistenk nusiteikt gerai smile.gif Laikykis! 4u.gif
SimonaV
QUOTE(akvavute @ 2010 05 03, 18:29)
Kartais tikrai nesuprantu, ka nori pasakyt.  biggrin.gif 

*

matai man Vokietijoje gydytoja pasiule toki varianta,kaip istraukti tuos vandenis ir istirti,o kitokio tyrimo nezinau,nesake nieko,bet perdaug galvos nesuku,jei prisigalvosi apie blogus dalykus,tai taip ir bus.Reikia nuteikti save i gera puse,senoveje isvis tyrimu tokiu nebuvo,o va musu mama net 6 vaikus pagimde ir visi uzaugom.Tai galiu visas nuteikti,kad galvokit tik apie geri. thumbup.gif
akvavute
QUOTE(Arona @ 2010 05 03, 18:55)
Akvavute, o gal zinai, skaudus yra vandenu tyrimas?
*

uz poros savaiteliu darysiuos, tai pasakysiu po to. Bet tikiuos, kad NELABAI blush2.gif

bet nesvarbu tas skausmas. Svarbiausia, kad rezultatai geri butu. mirksiukas.gif

Susapnuota
QUOTE(akvavute @ 2010 05 03, 19:28)
uz poros savaiteliu darysiuos, tai pasakysiu po to. Bet tikiuos, kad NELABAI  blush2.gif
*

Zinot, taip sutapo kad dariausi is vakaro PRISCA II KMUK, tai laborante emusi krauja is venos, nepataike i vena nes ziauriai suskaudo, as jai sakau "Jus nepataiket" O ji sako , negali buti ir stumia adata vis gilyn. Kai jau netveriau skausmo, nes grudo ta adata vis gilin, grebiau ja laisva ranka uz rankos, ir kaip uzrekiau ant jos kad sustotu blink.gif Tada istrauke adata, ir tik pasake , kad "Hm...keistai cia gavosi...." doh.gif

O sekancia diena vaziavau amnio, tai tas amnio duris atliekamas profisionaliai palyginus visai neskaudejo schmoll.gif

aggneelle
4u.gif 4u.gif kantrybes 4u.gif
akvavute
QUOTE(Susapnuota @ 2010 05 03, 21:00)
Zinot, taip sutapo kad dariausi is vakaro PRISCA II KMUK, tai laborante emusi krauja is venos, nepataike i vena nes ziauriai suskaudo, as jai sakau "Jus nepataiket" O ji sako , negali buti ir stumia adata vis gilyn. Kai jau netveriau skausmo, nes grudo ta adata vis gilin, grebiau ja laisva ranka uz rankos, ir kaip uzrekiau ant jos kad sustotu  blink.gif Tada istrauke adata, ir tik pasake , kad "Hm...keistai cia gavosi...."  doh.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
situacija realybej, itariu, tikrai nemaloni, bet, Susapnuota, tavo stilius super. skaiciau ir siandien pirma karta taip skaniai juokiaus.
gal kvaistelejau nuo hormonu ar ka, is tikruju, bet labai juokingai parasei
Susapnuota
QUOTE(akvavute @ 2010 05 03, 21:27)

gal kvaistelejau nuo hormonu ar ka, is tikruju, bet labai juokingai parasei
*

irnesakyk.gif Cia as situo niku tokia biski rimtuole, o savo senu ir esu tokia crazy girl, kuriai viskas hi hi haha biggrin.gif
Aciu uz komplimenta, reiskias atsigaunu thumbup.gif
Drasuole
QUOTE(aiva78 @ 2010 05 02, 17:42)
To Drasuole

Taip Taip mes kartu buvom, ir labai džiaugiuosi kad geri atsakymai buvo visoms. Čia aš ta kuri laaaaabai bijojo smile.gif. O kažin dar pas ją reikės važiuoti su echo žėt?
*

As nevaziuosiu jau pas ja,Kaune uzsiregistravau pakartotiniam genetiniam echo.Ji atsakyme parase,kad reikia pakartotinai 20-24 sav. pasiziureti.
Braske GF
QUOTE(Drasuole @ 2010 05 04, 11:08)
As nevaziuosiu jau pas ja,Kaune uzsiregistravau pakartotiniam genetiniam echo.Ji atsakyme parase,kad reikia pakartotinai 20-24 sav. pasiziureti.
*

o juks iskarto pasake vaisiaus vandenu tirymo atsakyma ?
mmazuliuke
Sveikutes,
Gal kas galit pakomentuoti wub.gif
Laukemes dvynuku,daremes tyrimukus PRISCA I;
Man 25m.vyri 30m. raukslytes abieju klecku 0,9;097 11 savaiciu, PRISCA 1:10000,edvard.1:10000.Tai norma viskas?
Arktos
o kaip elgtis, jei amžiaus rizika 1:217, suvedus sprando raukšlės parodymus(1,7),rizika :247,o darant vandenų tyrima persileidimo rizika 1:200?
aggneelle
QUOTE(mmazuliuke @ 2010 05 04, 12:41)
Sveikutes,
Gal kas galit pakomentuoti wub.gif
Laukemes dvynuku,daremes tyrimukus PRISCA I;
Man 25m.vyri 30m. raukslytes abieju klecku 0,9;097 11 savaiciu, PRISCA 1:10000,edvard.1:10000.Tai norma viskas?
*

Sveikute, nesijaudink tau viskas gerai. Netgi labai gerai, jokių rizikų nėra, ramiai augink savo leliukus. 4u.gif
Skambinaus merginos šiandien į KMUK mano leliukui nėra jokio DS, nors rizika buvo labai didelė (1:92), tai verkiau kai sužinojau, dabar po 2 sav. bus chromosomų pilnas ištyrimas ir aišku tikiuosi tik kuo geriausių rezultatų wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.