JaHarta
2005 12 14, 19:00
Noriu paklausti, ar jus buvo nufotkinęs kada nors greičio matavimo prietaisas? Ir jei kas žino, parašykite, nuo kokio greičio pradedant tas radaras gali nufotkint. Nes girdėjau, kad fotkina tik jei važiuoji greičiau nei 80 km/h... Ir dar, po kiek laiko žmogų pasiekia info apie baudą jam? Ir kokiu būdu-na turbūt registruotu paštu?? Vakar man pasirodė, kad mane "nufotkino", o aš ir ištikro biški viršijau (pati nepastebėjau, kaip viršiju, buvau apie kažką susimąsčius, kelias buvo tuščias  ), tai dabar labai pergyvenu  Laukiu baudos lapo su kokiais 300-400 Lt
Va, ir man panašiai atsitiko šeštadienį. Širdis nusileido į kulnus.  Aš viršijau apie 20 km. Leistinas greitis buvo 60 km/h, o aš variau apie 80. Grįžau namo visa perbalusi, pasakojau vyrui, o jis klausė ar manęs neapakino tas aparatas? Nu, ne, sakau. Sako, viskas gerai. Nes prieš kelias dienas jo vieną kolegą, kuris gerokai viršijo greitį, tai net apakino. Kažkiek nusiraminau, ale, bijau dar vis, kad negaučiau kokio lapelio. P.S. Klausiau pažįstamo pareigūno, tai sako, kad jei viršiji gerokai virš 20 km/h tada jau upss. Kiek tiesos tame, nežinau.
JaHarta
2005 12 14, 22:36
Manęs liktais neapakino, net visai neapakino  Tai tikiuosi neteks sulaukti baudos. Manau viršijau irgi apie 20 km, gal net šiek tiek mažiau Nuraminai mane biški
Ot, gražu būtų, jei abi gautume čekiukus baudai apmokėti.  Tfu, tfu, tfu, kad neprisišnekėti.
JaHarta
2005 12 15, 16:51
Įdomu kiek laiko jų reikėtų laukti
ausrytuke
2005 12 15, 17:15
tai kad ne visur tie fotikai yra tose dezese, gal ten kur pralekiai niekas nefotografuoja  Kiek zinau tikrai fotkina ivaziuojant i Kauna, ir link Moletu vaziuojant kazkur uz Viniaus, tiksliai nezinau vietos
Isduokit kur Kaune tas fotikas stovi. Girdejau, kad yra bet kur tiksliai tai nezinau.
kelyje Kaunas - Vilnius. jau prie pat Kauno, kur yra zenklas 80km/h. vaziuojant uz koloneles ir "Autolauzyno" pries pat tilta.
Delfyje skaičiau praeitą savaitę straipsnį apie tuos radarus. Ten rašė, kad jie Rusijoj pagaminti, neatitinka kažkokiu ES standartų, tad ir baudos, surinktos pagal jų parodymus, yra kaip ir neteisėtos. Išvis tie radarai kažkur neužregistruoti, kur turėtų būti užregistruoti  Gerai čia parašiau, na bet tiksliai dabar visko nepamenu.
Julius3
2005 12 16, 10:46
QUOTE(wovere @ 2005 12 16, 10:30) Delfyje skaičiau praeitą savaitę straipsnį apie tuos radarus. Ten rašė, kad jie Rusijoj pagaminti, neatitinka kažkokiu ES standartų, tad ir baudos, surinktos pagal jų parodymus, yra kaip ir neteisėtos. Išvis tie radarai kažkur neužregistruoti, kur turėtų būti užregistruoti  Gerai čia parašiau, na bet tiksliai dabar visko nepamenu. Ten ne apie stacionarius radarus kalba buvo. O i policijos mashinas montuojamus.
Upsiukas
2005 12 16, 12:33
Tikrai žinau, jog fotkijantys radarai Vilniuje - neveikia. Nes valdininkeliai niekaip nenusprendžia, kas juos turi ekspluatuot ir t.t. ir pan. Žodžiu vyksta peštynės, kas aparatus prižiūrės, ar policija ar savivaldybė ar dar kas nors. Todėl jie tik stovi, bet neveikia. Ši informacija tikra, nes tai man sakė žmogus, susijes su tais aparatais. Todėl aš pro juos prašvilpiu ir galva neskauda. Jei jie veiktų, šią akimirką skęsčiau foto įkalčiuose ir baudos kvituose
QUOTE(Upsiukas @ 2005 12 16, 12:33) Tikrai žinau, jog fotkijantys radarai Vilniuje - neveikia. Nes valdininkeliai niekaip nenusprendžia, kas juos turi ekspluatuot ir t.t. ir pan. Žodžiu vyksta peštynės, kas aparatus prižiūrės, ar policija ar savivaldybė ar dar kas nors. Todėl jie tik stovi, bet neveikia. Ši informacija tikra, nes tai man sakė žmogus, susijes su tais aparatais. Todėl aš pro juos prašvilpiu ir galva neskauda. Jei jie veiktų, šią akimirką skęsčiau foto įkalčiuose ir baudos kvituose  Ot, ačiū, galiu sau ramiai gyventi ir laukti Kalėdų.
JaHarta
2005 12 17, 00:23
na as tai taip nesidziaugciau - fotkina vilniuje esantys radarai, tik ne visuose yra juosta, todel ir bauda gali but tokiu atvejuu, jei nufotkino radaras, kuriame yra juosta.juostos ilgis kazkur savaitei subalansuotas.kol issifruoja, tai apie menesi reik laukt - tada ateina bauda ar neateina. info tokia - radaru vilniuje pristatyta, bet juostu aparatu yra tik trims, taigi tas juostas ir kaitalioja - tai viena tai kitam radarui ideda sekmes prasvilpti
aj ir dar - kas tuos radarus priziuri, jau seniai isspresta: perka savivaldybe is firmos, laimujusios skelbta konkursa, o priziuri policija
galimybe skirti bauda jau seniai iteisinta ATPK
Pernai prieš Kalėdas mane nufotografavo, kvietimą atvykt į policiją gavau po poros savaitėlių. Jei abejojat, ar fotografavo, tai būkit ramios. Ten taip sublyksi, kad abejonių nelieka
as kol kas vazineju pro juos rami, nes masina ne mano vardu registruota
QUOTE(Silvute @ 2005 12 17, 21:46) as kol kas vazineju pro juos rami, nes masina ne mano vardu registruota  Tai tuomet savininką kvies policijon. Manai, kad jis už tave sumokės baudą? Nuotrauka, bent jau mano, buvo labai aiški ir ryški, vieni juokai pažint vairuotoją.
QUOTE(Silvute @ 2005 12 17, 21:46) as kol kas vazineju pro juos rami, nes masina ne mano vardu registruota  na ir kas - veidas tai tavo.iskvies savininka - tas ir nurodys.beje, kai vazineji su firmos masina lygiai tas pats: juk svetimu baudu nieks nemokes del fotografavimo - tai kaip teisingai cia buvo pastebeta: blykstelejimas ir reiskia, kad nufotografavo
Na mane labiausiai nervina, kai vairuotojai, važiuojantys pro tuos radarus - fotoaparatus sumažina greitį iki 40, nors leidžiamas 60km/h.  Oi rekiu ant visu tuomet
QUOTE(JaHarta @ 2005 12 14, 20:00) Noriu paklausti, ar jus buvo nufotkinęs kada nors greičio matavimo prietaisas? Ir jei kas žino, parašykite, nuo kokio greičio pradedant tas radaras gali nufotkint. Nes girdėjau, kad fotkina tik jei važiuoji greičiau nei 80 km/h... Ir dar, po kiek laiko žmogų pasiekia info apie baudą jam? Ir kokiu būdu-na turbūt registruotu paštu?? Vakar man pasirodė, kad mane "nufotkino", o aš ir ištikro biški viršijau (pati nepastebėjau, kaip viršiju, buvau apie kažką susimąsčius, kelias buvo tuščias  ), tai dabar labai pergyvenu  Laukiu baudos lapo su kokiais 300-400 Lt  Pirmiausia reiketu vairuojant koncentruotis i kelia ir aplinka, o ne paskesti savo mintyse.
McRekas
2006 01 07, 13:21
Fotikai tikrai veikia, duodu galva nukirsti, tik ne visi iskart, nes jie veikia slenkamu grafiku. Jie yra perkeliami is vieno i kita. Bent jau ozo gatveje prie mano akiu pora kartu nufotkino pries mane vaziuojanti auto. Dar buvo bajeris, kai link gariunu vaziuojant su savo senute Ascona uzvijau Audi A8 ir priverciau ji po viaduku nusifotkinti  . Po to as ji taip su sypsena aplenkiau, nes jis jau vaziavo gal 70 km/h. O kai fotkina niekas ten neapakina, tik rausva sviesele blyksteli, tikrai ne ryskesne nei su paprasta muiline fotografuotu. Taigi jei tiksliai nezinote kurie fotikai yra "uztaisyti" geriau jau pravaziuoti pro juos tvarkingai. Siaip esu prijauciantis sportui ir vazineju ekstremaliai, bet ju pasisaugau
Just_Just
2006 01 09, 19:58
http://www.radarai.lt sako, kad turi 100% patikimą informaciją apie šiuo metu veikiančius radarus Vilniuje. Reikėtų pabandyti.
Robiukas
2006 01 09, 20:34
O geriau nevirsiti greicio ir nereikes bijoti tu radaru.... Negi sunku!
Įvažiuojant į Kauną nufotkino, viršyta apie 30km/val. Praėjo maždaug mėnuo, kolkas nieko. Kažin ar įmanoma, kad neatsiųs nieko??? Ir kokios baudos ir kiek taškų tikėtis?
Nu va, paskambino ir išsikvietė  Beja, nuotraukoj matos, net akių rainelė  Kito žmogaus niekaip nepakiši
QUOTE(Aga @ 2006 01 09, 22:38) Įvažiuojant į Kauną nufotkino, viršyta apie 30km/val. Praėjo maždaug mėnuo, kolkas nieko. Kažin ar įmanoma, kad neatsiųs nieko??? Ir kokios baudos ir kiek taškų tikėtis? QUOTE(Aga @ 2006 01 13, 21:34) Nu va, paskambino ir išsikvietė  Beja, nuotraukoj matos, net akių rainelė  Kito žmogaus niekaip nepakiši  oho tai normali baudžikė turėtų gautis  jei iki 30km/h - 150-300lt ir 4 balai, jei virš - 300-500lt ir 6 balai  užuojauta
boruzhe
2006 01 15, 00:55
QUOTE(Upsiukas @ 2005 12 16, 12:33) Tikrai žinau, jog fotkijantys radarai Vilniuje - neveikia. Nes valdininkeliai niekaip nenusprendžia, kas juos turi ekspluatuot ir t.t. ir pan. Žodžiu vyksta peštynės, kas aparatus prižiūrės, ar policija ar savivaldybė ar dar kas nors. Todėl jie tik stovi, bet neveikia. Ši informacija tikra, nes tai man sakė žmogus, susijes su tais aparatais. Todėl aš pro juos prašvilpiu ir galva neskauda. Jei jie veiktų, šią akimirką skęsčiau foto įkalčiuose ir baudos kvituose  Na suabejočiau šia informacija  Kadangi vienas pažįstamas žmogelis gan dažnai gauna savo "fotkes" su maloniu kvietimu susimokėti baudą
QUOTE(Upsiukas @ 2005 12 16, 12:33) Tikrai žinau, jog fotkijantys radarai Vilniuje - neveikia. Nes valdininkeliai niekaip nenusprendžia, kas juos turi ekspluatuot ir t.t. ir pan. Žodžiu vyksta peštynės, kas aparatus prižiūrės, ar policija ar savivaldybė ar dar kas nors. Todėl jie tik stovi, bet neveikia. Ši informacija tikra, nes tai man sakė žmogus, susijes su tais aparatais. Todėl aš pro juos prašvilpiu ir galva neskauda. Jei jie veiktų, šią akimirką skęsčiau foto įkalčiuose ir baudos kvituose  Klysti,tikrai klysti  .Deja veikia
Klausykit, reiktų už dezinformaciją kažkaip nubausti tą, kas sakė, jo "tikrai žino, kad radarai neveikia"  kam šnekėti beleką? Gal dabar kelios SM ir pateko į "kadrą" nes patikėjo, kad neveikia....
Upsiukas
2006 01 17, 09:31
QUOTE(DjeVu @ 2006 01 16, 18:56) Klausykit, reiktų už dezinformaciją kažkaip nubausti tą, kas sakė, jo "tikrai žino, kad radarai neveikia"  kam šnekėti beleką? Gal dabar kelios SM ir pateko į "kadrą" nes patikėjo, kad neveikia....  Tik nereikia varyt, šiaip visame kame reikia vadovautis savo galva. Aš pati tų aparatų netvarkau, tiesiog persakiau tai, ką man sakė su jais susijęs žmogus. Beje, aš jam kasdien neskambinu ir neklausiu, kaip ten tie aparatai...ar veikia ar dar ne.
QUOTE(Upsiukas @ 2006 01 17, 10:31) Tik nereikia varyt, šiaip visame kame reikia vadovautis savo galva. Aš pati tų aparatų netvarkau, tiesiog persakiau tai, ką man sakė su jais susijęs žmogus. Beje, aš jam kasdien neskambinu ir neklausiu, kaip ten tie aparatai...ar veikia ar dar ne. tai paklausk jo, kodėl tau melavo...
Bulvės žmona
2006 01 17, 13:05
o as kazka girdejau, kad veikia tie, virs kuriu antena iskelta, o kur antenos nera jie nefotkina Ar tai gali buti tiesa?
Upsiukas
2006 01 17, 13:21
QUOTE(DjeVu @ 2006 01 17, 10:09) tai paklausk jo, kodėl tau melavo...  Nemanau, kad melavo, gal tiesiog tada, kai jis man tai sakė, tie radarai iš tiesų neveikė...
kristinap
2006 01 17, 14:14
QUOTE(tapkute @ 2006 01 17, 13:05) o as kazka girdejau, kad veikia tie, virs kuriu antena iskelta, o kur antenos nera jie nefotkina Ar tai gali buti tiesa? Nežinau kaip dėl antenų, bet pravažiuojant pro juos visada galima pamatyti ar jis tuščias, ar paukščiukas lizdelyje. Ten kur yra langelis matosi ar yra objektyvas, o jei jo nėra, vienur matosi vertikali plokštelė(kažkas tokio), o kituose visai tuščia būna. Manau, kad pastabesnės tai irgi pastebėjo. Na žinoma tos kurios pro juos nepraskrenda O tame puslapy radarai.lt įtariu, kad niekur iš kitur info ir negauna  , o ją tokiu būdu ir susirenka, užtenka pravažiuoti pro juos  Tik neapsirikit, jei šiandien radaras tuščias, rytoj jau gali būti su paukščiuku  Todėl, mergaitės ir berniukai, laikykimės kelių eismo taisyklių!!! Gatvės ne lenktynėms skirtos
QUOTE(Upsiukas @ 2005 12 16, 12:33) Tikrai žinau, jog fotkijantys radarai Vilniuje - neveikia. Nes valdininkeliai niekaip nenusprendžia, kas juos turi ekspluatuot ir t.t. ir pan. Žodžiu vyksta peštynės, kas aparatus prižiūrės, ar policija ar savivaldybė ar dar kas nors. Todėl jie tik stovi, bet neveikia. Ši informacija tikra, nes tai man sakė žmogus, susijes su tais aparatais. Todėl aš pro juos prašvilpiu ir galva neskauda. Jei jie veiktų, šią akimirką skęsčiau foto įkalčiuose ir baudos kvituose  Zinau, kad Tuskulenu gatvej tikrai veikia tas aparatas,  Pazistamas virsijo greiti, o po to gavo kvituka ir teko susimoket baudele
Monoceros Devi
2006 04 03, 20:27
QUOTE(Danguole55 @ 2006 01 17, 18:44) Zinau, kad Tuskulenu gatvej tikrai veikia tas aparatas,  Pazistamas virsijo greiti, o po to gavo kvituka ir teko susimoket baudele  radarai tikrai veikia.... mano drauge neteko teisių metams laiko surinkusi 11 baudos taškų per du kartus savaitės bėgyje  ir tai tikrai buvo gruodžio pabaiga...
zmiejus
2006 04 07, 08:34
QUOTE(Deviante @ 2006 04 03, 20:27) radarai tikrai veikia.... mano drauge neteko teisių metams laiko surinkusi 11 baudos taškų per du kartus savaitės bėgyje  ir tai tikrai buvo gruodžio pabaiga... Nu zinai... jei per pora savaiciu surinko 11 balu tai jau ne siaip sau vazinejosi... o tiesiog SKRAIDE po miesta kaip gerose lenktynese.... Vadinasi taip jai ir reikia... bent vienu isprotejusiu vairuotoju mieste bus maziau. Gal tai apsaugos nuo didesniu ir rimtesniu nelaimiu...  Viskam yra proto ribos..
vakarėja
2006 04 08, 20:01
JaHarta
2006 04 08, 20:35
QUOTE(mangooo @ 2006 04 08, 20:01) Tai dar yra tikimybė kad negausi. Jei viršijai tik 10 km, nieko baisaus manau. Aš viršijau 20, bet ir tai negavau jokio laiško  Nebijok
vakarėja
2006 04 09, 14:37
nepyragas
2006 06 20, 12:30
Greitai man noras dingo lakstyt...kai va pries pora dienu pro radara 120 km/h pralekiau nors buvo galima 50...
Del radaru veikimo - neveikimo, tai patys policininkai sake, kad jie keicia tuos radarus kas kazkuri laika. Viena kart tas radaras gali neveikt, o kita syk veikt. O dabar neseniai isgirdau toki informacija, kai greitis bus virsijamas daugiau kaip 50km/h, tai pirmiems kartams bus atiminejamos teises, o jei pazeidimai kartotis, tai gali buti netgi sodinami. Dar labiau grieztinamos bausmes uz greicio virsijima, norima pazaboti visokius "sumacherius". Nepyragas - kai gausi laiska tiesiai i teisma, tai noras tikrai praeis lakstyt ir labai ilgam...
kristinap
2006 06 20, 22:26
QUOTE(violla @ 2006 06 20, 23:07) kai greitis bus virsijamas daugiau kaip 50km/h, tai pirmiems kartams bus atiminejamos teises, o jei pazeidimai kartotis, tai gali buti netgi sodinami. Dar labiau grieztinamos bausmes uz greicio virsijima, norima pazaboti visokius "sumacherius". Nepyragas - kai gausi laiska tiesiai i teisma, tai noras tikrai praeis lakstyt ir labai ilgam... laaabai gerai o jei į temą, tai man net keista, bet policija rodos pasipirko daugiau fotikų, nes kur bevažiuoju, vis po paukštelį narvelyje
O mano žiniom tokie radarai yra kaitaliojami vietomis (t.y. kartais kaip sakot "paukštelis" tupi narvuke, kartais ne)  Taigi kur vakar nebuvo - šiandien gali būt ir atvirkščiai  T.y. žinios tos pačios kaip ir viollos ...
kristinap
2006 07 16, 18:56
QUOTE(kristinap @ 2006 01 17, 15:14) Nežinau kaip dėl antenų, bet pravažiuojant pro juos visada galima pamatyti ar jis tuščias, ar paukščiukas lizdelyje. Ten kur yra langelis matosi ar yra objektyvas, o jei jo nėra, vienur matosi vertikali plokštelė(kažkas tokio), o kituose visai tuščia būna. Manau, kad pastabesnės tai irgi pastebėjo. Na žinoma tos kurios pro juos nepraskrenda O tame puslapy radarai.lt įtariu, kad niekur iš kitur info ir negauna  , o ją tokiu būdu ir susirenka, užtenka pravažiuoti pro juos  Tik neapsirikit, jei šiandien radaras tuščias, rytoj jau gali būti su paukščiuku  Todėl, mergaitės ir berniukai, laikykimės kelių eismo taisyklių!!! Gatvės ne lenktynėms skirtos  QUOTE(Rusnė @ 2006 07 14, 19:52) O mano žiniom tokie radarai yra kaitaliojami vietomis (t.y. kartais kaip sakot "paukštelis" tupi narvuke, kartais ne)  Taigi kur vakar nebuvo - šiandien gali būt ir atvirkščiai  T.y. žinios tos pačios kaip ir viollos ... nu žinok, taip
Andriux
2006 07 16, 18:57
Radarai foto inkilėliuose išvis yra veikiantys Vilniuje 3 (jei nebent pripirko nesenai daugiau, gandas kad 6, bet nepatvirtintas). Juos 1-2 kartus mėnesyje keičia vietomis. Dar vienas niuansas, tai jie sureguliuoti nefotografuoti automobilių, kurių greitis viršija leistiną iki 27 km/h (na iki 20 km/h garantuotai). T.y. jei leistinas greitis 50 km/h, tai drąsiai galite važiuoti iki 70 km/h. Beto jei Jus nufotografuos, tai tikrai pastebėsite: blicas žybteli tikrai stipriai. Taip pat policijoje yra atmetamos foto, kuriose yra 2 automobiliai greta arba nesimato veido ar dar kas. Tad šansų nusifotografuoti ir gauti kvietimą į policiją tikrai nedaug
kristinap
2006 07 16, 19:16
QUOTE(Andriux @ 2006 07 16, 19:57) Taip pat policijoje yra atmetamos foto, kuriose yra 2 automobiliai greta arba nesimato veido ar dar kas. Girdėjau, kad atmetamos ir tos foto, kai vairuotojas savo pusėje pridengęs priekinį langą tuo (nežinau kaip pavadinti  ) nuo saulės.
Andriux
2006 07 16, 19:41
QUOTE(kristinap @ 2006 07 16, 20:16) Girdėjau, kad atmetamos ir tos foto, kai vairuotojas savo pusėje pridengęs priekinį langą tuo (nežinau kaip pavadinti  ) nuo saulės. skydelis nuo saulės vadinasi  Gali būti kad atmeta, nes juk nesimato kas vairuoja, o bausti turi vairuotoją o ne savininką pagal dabartinius įstatymus
QUOTE(Andriux @ 2006 07 16, 19:41) skydelis nuo saulės vadinasi  Gali būti kad atmeta, nes juk nesimato kas vairuoja, o bausti turi vairuotoją o ne savininką pagal dabartinius įstatymus  mano drauge nufotkino liepos menesi tai gavo kvietima dabar. as jau buvau nusiraminus, nes mane nufotkino rugpjucio 30 diena, bet dabar jau vel emiau drebeti
|
|