Ar jums nekyla noras uzsisaldyti mamos pieno saldiklyje, kad turetumete kada nors ateityje kuo palepinti savo mazyli ??? Gal turite kokiu pasiulymu kokioje talpoje piena saldyti, pvz. ar tinka Avent maiseliai, nors pientraukio neturiu (ar galima be pientraukio i maiselius supilt piena ?), o gal yra pigesniu variantu?
As uzsaldziau keleta porciju, bet kelias jau reik ismest nes praejo 4 men. :
Galvojau kad uzsaldysiu, o poto kai virsiu koses nereikes melztis o tik atsildyt ir praskies kose, taciau realybe kitokia, kose verdi ant greituju (arba tik uzpili karstu vandeniu dribsnius) ir piena ta uzmirsti atsisildyt, o uzsaldyta piena galima laikyt tik 4 men. tai va ir ismetu po biski viena maiseli po kito (saldziau paprastuose maiseliuose su uzsegimu)
as saldziau pieneli tam atvejui, jei kartais reiktu isvaziuot ar pan. saldziau mazuose stiklainiukuose nuo vaikisku tyreliu pries tai juos dezinfekuodavau. ant stiklainiuku klijuodavau popierelius su data, kada pienukas uzsaldytas. kaip auges ir rase, piena laikyti galima ribota laika, nors as laikydavau ilgiau negu 4 men.
istikruju praverte, kai turejau isvaziuoti i komandiruote savaitei - tetis vaika atsildytu pienuku maitino. tiesa, tada pienukas jam jau nebebuvo vienintelis maistas. dar atsildyta pienuka pildavau i koses.
Esu skaiciusi, kad uzsaldyta galima iki 6 men. laikyti...
Labai gera mintis! Ir man kadaise toks noras buvo, taciau neuzteko kantrybes nutraukineti ar surinkineti tekancio pienelio. ;D Tiesa, kiek esu saldziusi, tai atsildzius buna pasikeites skonis ir dukryte negerdavo, nebent kosem balinti. :
"Esu skaiciusi, kad uzsaldyta galima iki 6 men. laikyti... "
Laikyti gal ir galima, taciau nereikia pamirsti, kad pienas prisitaiko prie augancio vaiko poreikiu, reaguoja i infekcijas, su kuriomis susidure vaikutis ir pan. Laikui begant jo sudetis kinta, taigi isimtas is saldiklio pienukas bus skirtas poros menesiu kudikiui, kai ji valgys, tarkim, pusmetinukas :
Va ir man komandiruote visam birzeliui, o uzsaldyto pienuko neturiu. Mums be 9dienu 6 men. Jau vos vos ragaujame koses. O siaip pilnai mano pienas. Gerai, kad kursai Lietuvoje, tai vazinesim tirse. Reiks kas 2 val. pabegt ir pamaitint. Nu gal jau viena koki karta ir koses gales gauti.
Norejau paklausti gal kas naudojote pientrauki AVENT ISIS. Ar jis tikrai toks geras kaip reklamouja. Ar tikrai panasu i ciulpima. Nes as kai pati nusitraukineju, tai pieno tekejimo refleksas neuzsiveda. Aisku galiu duot paciulpt mazgei, o tada atimt, bet ji tik susierzina :-/ Grudu koses darysiu savo pieno pagrindu, tai ne taip lengva kokius 100-200ml nusimelzti. Dabar nusitraukiu kokius 50ml (pirmai pradziai uztenka
;D as ismaitinau saldytu pienu nuo 9 iki 11 men
RENAX,
kaip saldei piena, kokioj taroj???
Saldymo maiseliuose
Geresnio uz AVENT ISIS nezinau,isbandziau beveik visu imanomus ;) bet pirkt nauja labai brangu,pabandyk pasiskolinti(kaip as dariau,aciu gerajai Vasarai),arba nusipirk naudota,na tiesa renax lyg siule kazkada labai pigiai. O juo nusitraukineti tikras dziaugsmas+tiesiai i buteliuka arba maiseli. :)
Mamulia, parasyk ar galima naudoti AVENT maiselius be pientraukio ???
Deja,nezinau kaip ten su tais maiseliais,nes nusitraukinejau i buteliuka. As asmeniskai pieno nesaldau. [smiley=idontnow.gif]
Cia jau sena labai tema, bet nemanau, kad issemta, o gal ir nauju mamyciu ( tokiu kaip as ) atsirado. Mano mazajai 3,5men. ir as jau pradejau galvoti, kad koses balinsiu savo pienu. Nusipirkau Avent maiselius - su priedais (spaustukai uzdaryti ir padekliukas, kad maiselis geriau laikytusi), kadangi nusitraukti geriausia iseina paciai, tai to klaikiai brangaus pientraukio ir nepirkau. Patiko tuose maiseliuose tai, kad jie sugraduoti ir norint atsildyti dedi su visu padekliuku i buteliuka, atsildai ir duodi vaikuciui, nereikia nei perpylineti, labai patogu turetu buti, kurios teciams palieka
Gal kuri zinot, ar galima i jau uzsaldyta piena pilti ant virsaus sviezio? Per viena karta iseina nesikankinant tik 50ml.nusitraukti, bet saldyti tik po tiek - vietos neuzteks ???
Silto ( ka tik is kruties) ir jau atvesinto, o juo labaiu atsaldyto pieno maisyt negalima. Tada geriau skirtingas porcijas, atvesint saldytuve iki vienodos temperaturos, ir tada jau i kamera kist.
O as , mamytes, tai zinokit saldziau ir tuom dziaugiuosi. ;D Pradejau nutraukineti ir saldyti nuo 4 menesio. Prisisaldziau gal kokius 2 litrus AVENT maiseliuose, ten panasiai telpa apie 200 ml. Tai vat, pasiskaiciau kad uzsaldyta galima laikyti iki puses metu, ant kiekvieno maiselio surasiau datas ir dejau i saldikli. Kai mano mazoji pradejo valgyti koseles nuo kokio 8 menesio, buvo pats tas :-*. Nes nusitraukineti jau beveik nebebuvo ka i tas verdamas koseles, jai uztekdavo tik paciai atsigerti is krutines, todel i koses dedavau atsildyta piena. Va taip. Ir kitam kudikeliui tikrai taip darysiu, nes, o jei vaikas bus alergiskas karves pienui, ir siaip kazkaip ramiau, nes zinau kad mano pienas mano kudikiui pats tinkamiausias
Mamkos,atsakykit kur tų maišekių nusipirkti??? ???
Daugiausia Avent produkcijos yra Euro vaistinese, ir vaistinej prie Rimi (atrodo Herbaria ar kazkaip panasiai vadinasi) irgi daug yra. Ten ir paklausk tu maiseliu. Vaistinej prie Rimi siaures miestelio tai tikrai maciau.
simba,ačiū labai,nes šiaip kažkodėl neradau niekur.
As su savo pirmaja taip saziningai po kiekvieno maitinimo nusitraukdavau ( buvo problemu su krutim ir visa kita), kad dabar net mintis nekyla prie tu papu liestis, brrr. Maze pati kontroliuoja kiek jei reikia, Kaip gera, kiekviena karta kaifa gaudau, nes kai prisimenu tai...
Na bet jei pieno daug ir daug noro, o be to, jei mamos dirba, tai as uz ;D
As nusipirkau Antakalnyje mazylio pasaulyje, rinkinukas (ten 20 maiseliu,uzsagtukai jiems ir padekliukai) kainuoja 32Lt. Paskui pamaciau Siaures miestely uz 28Lt.,ten prie maisto parduotuves antrame aukste yra didele vaikisku prekiu parduotuve.Jei susidomejai, galiu tiksliau nupasakoti, nelabai ten orientuojuos...
Ačiū labai jau radau,šiaurės miestelyje
Kaya, o kaip tu kaupsi ta pieneli? :
Kaupiam, kaupiam. Is ryto 100gr sukaupiam(kol maze miega, kad ant patalynes neisbegtu, nutraukiu), o vakare su kose sumaisom.
norejau vaistinej nusipirkti Avent firmos maiseliu pienui kaupti, tai sake , kad jie tinka tik Avent pietraukiui, atseit kitu pientraukiu nusitraukus ju nepanaudosi. Ar tikrai tai tiesa ???
PAnaudosi, panaudosi, tiesiog gal bus sudetingiau ipilti, o su Avent tai nutraukineji tiesiai i maiseli. Man vaistineje irgi kazkokiu burtu pripasakojo, isiule kruva visokiu priedu, bet viskas daug paprasciau pasirodo.
labai paprasta i ta maiseli supilti is betkur ;)
As kartais nusitraukiu pieno ir uzsaldau , bet ne saldiklyje, o kameroje, tai kai prireikia atsildyti, buna kad pienas toks ne vientisas o kaip su mazais varskes gumuliukais buna(arba kaip pastovejes parduotuvinis, kur ant virsaus toks sliuksnelis uzsideda, tik cia sutrupejes tas sluoksnelis), labai mazais, bet vis tiek bijau mazajai duoti. Pienas kameroje pastovi max 3 dienas, senesnio tikrai net nebandem duoti. Pagal visas pieno laikymo rekomendacijas, kameroje butu galima laikyti apie 14 dienu. O gal cia taip atsitinka del to, kad mes ta uzsaldyta piena is karto po karstu vandeniu kisam atsildyti (nes kai jau prireikia to pieno, tai mazoji verkia baisiausiai). Jeigu tos pacios dienos uzsaldytas pienukas, tai tu gumuliuku nebuna, bet ne visada turiu tos pacios dienos pienuko. Tai ka daryti? Ar blogai laikom, ar blogai atsildom, o gal cia nieko tokio?
As kaupiau pieneli su ankruciais,kol mazyte valgydavo tai is kitos kruties i ji prilasedavo nemazai.Taigi po viso to vargo ,kai jau praejo metai ir vis dar tebemaitinu pati teko visas sankaupas ismesti,o kaip man gaila to pieno,bet manau ,akd po metu tikrai is jo jokios naudos nebeliko.Nusitraukdavau labai retai,tik tuo atveju kai mazyte isvis nenoredavo ,arba kaip galodavau,kad sprogs krutis nuo pieno.tai va tokia mano patirtis.
Tynka, cia tas pienas susisluoksniuoja, normalu visiskai, riebesnis sluoksinis iskyl ai virsu, vandenukas lieka apacioj. Ismaisykit ir galima ji i koses ir kitur kur reikia pilt
aisku, bet tas riebesnis sliuksniukas tokiais trupinukais pasidaro, tai i kose gal ir gerai, o 2 men vaikiukui is buteliuko duoti galima ?
tai kaip taisyklingai atsildyti ta piena ? ar sa;dytuve ar kambario temp ?atsildant kambario temop. jis turi labai astru kvapa
Pagal mane tai reiketu atsildyti saldytuve.
Literaturoj raso, kad atsildyti galima palaikant buteliuka po tekanciu drungnu vandeniu ir tada suvartoti per 30 min. Arba atsildyti saldytuve ir suvartoti per 3 val. Jokiu budu nesildyti mikrobangu krosnelej ant virykles ar kambario temperaturoj, taip pat neuzsaldyti is naujo. Baigus maitinti likusi piena is buteliuko ispilti.
aciu
Norėčiau sužinoti kaip galima laikyti motinos piena šaldiklyje(t.y kokiame inde ar kaip kitaip) Labai dėkoju.
Gerb. Lina,nutrauktas motinos pienas (MP) laikomas specialiuose maistui skirtuose švariuose (perplautuose karštu vandeniu ir išdžiovintuose) 50, 75, 100 ml, plastiko buteliukuose(g.b ir NUK buteliukas). Nutrauktas pienas turi būti užšaldomas per 24 val. Šaldiklyje (-18)-(-20) laipsnių šaltyje MP gali būti laikomas iki 4 mėnesių. MP atšildomas kambario temperatūroje. Kaitinti negalima, nes suyra biologiškai aktyvios medžiagos, žūva ląstelės.Galima duoti kambario temperatūros pieną, t.y. šaltesnį nei krūties. Atšildyto motinos pieno negalima pakartotinai užšaldyti, tačiau jį galima laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 48 val. Negalima MP atšildyti mikrobangų krosnelėje, nes jis užverda, o buteliukas ar indelis lieka šaltas, žūva biologiškai aktyvios medžiagos (imunoglobulinai A, lizocimas) ir ląstelės. Sėkmės. Gyd. ped. E. Nazimovienė http://www.mamostelefonas.lt/klausimas.html?qa_id=610
Buvua prikaupus pilną kamerą to pieno AVENT maišeliuose. Ir išpyliau
As saldziau ir daug bo pienas kone per ausis shvirkste. Naudojau Gerber'io maisiukus pienui (jiem nereikia spaustuku), plius jie is karto yra sterilus. Saldziau saldiklyje paguldzius, kad kuo plokstesni butu. Pagal maiseliu dydi pasidariau kartonines dezes/bokstus: siaurojoj krastinej padarai apacioj skyle, kad galetum pati apatini maiseli isimti. Susalusius maiselius su pienu dedi is virsaus. Visai seimynai parodai kurioj saldiklio pusej yra seniausias pienas. Kai baigi deze, ja tiesiog perkeli i voros gala. Labai patogu, plius maiseliai su pienu "nesitrina" su kitais produktais.
Atsildymas: geriausia palikti piena atitirpti saldytuve per nakti. Jei reikia staigiai - i bliudeli pili salta vandeni is krano ir palieki piena kol suskysteja. Tada pradedi keisti vandeni i vis siltesni ir siltesni kol pasiekia reikiama temperatura. Jokiu budu ne mikrobangej. Ir ne labai karstam vandeny. Vaikui augant pienas nesidaro prastesnis, tik mazeja jo riebumas, taigi jei pamaitinsit pusmetinuka su 2 men vaiko pienuku tiesiog nereiks duoti priedo kosytes... (kas daug saldysit patys matysit, kaip tas nusistovejusiu riebaliuku sluoksnelis mazeja, mazeja, o ties metais tai pienas kone dietinis pasidaro... Nusitraukinejant pieno padavimo efekta galima issitreniruoti. Atsipalaiduokit ir nutraukinedamos piena galvokit apie maziuka, kaip jis sypsosi, klegetuoja ir t.t... Greit ismoksit ta piena prisisaukti per minute. Be to, kai pienas pats bega daugiau primelziat, plius krutis maziau niurkoma (vistik nera geresnio siurbliuko us mazeka). Be to tas pieno padavimas yra svarbus, nes ji issaukia arkliska doze hormonu, kurie dar keleta valandu cirkuliuos jusu kraujyje skatindami pieno gamyba.
O ar galima piena laikyti paprastoj saldytuvo kameroj ar butinas saldiklis? Ir kiek laiko jis gali stoveti kameroj?
Aciu
Galima laikyt ir kameroj, bet trumpiau. Kazkada tai zinojau, bet sorry, tai jau seniai buvo. Menesi, manyciau, gali laikyt ramiai, bet tikrai ne ilgiau 3. Pasieskok internete, tikrai galima rasti tokia informacija saituose susijusiuose su "breastfeeding".
kameroje galima likyti 14 paru, t.y. 0.5 menesio
Dangira as pvz.taip pat negaldavau nusitraukti tai darydavau tik tuo atveju kai matydavau ,kad tuoj sprogs krutine nuo pieno.Bet prisisaldziau nemazai pienelio,kurio net nepanaudojau,nes dar ir dabar duodu mazylei 2 kartus savo pienelio(o jai jau 15 men.)
Matai as nesiojau tokius ankrucius ,tai tuo metu kai maitindavau is vienos kruties tai is kitos kazkiek isbegdavo i ta ankruti,o as is jo pildavau i maiselius ir tai p prisisaldziau ne maza kieki.Pirmais menesiais tai is vis pienas ir nemaitinant begdavo.
Norint kad geriau pienelis teketu reikia paisildyti krutine. Tai galima atlikti dedant siltus kompresus, ar po duso proceduros. taip pat nusitraukti nederetu po maitinimo. Gerk pienu balintas siltas arbatas. Geras pientraukis - privalumas. Man labai tiko Avent'as, nedrasko kruties. Svarbiausia moralinis nusiteikimas. Sekmes.
Ne, nekaupiu. O kam? Maitinsiu tiek, kiek pats nores, o jau kai nustos noreti - kam jam tos saldytos atsargos... Is viso mano kudikis pienuka yra gaves tik is "gyvo saltinelio" - niekada nemates buteliuko ar panasiu dalyku, nes man tai nepriimtina...
O aš jau porą savaičių bent kartą nusitraukiu po 160ml. Tokia mažylio dozė. Tai darau todėl, kad nuo pirmadienio pradedu pusę dienos dirbti, taigi teks po 2 maitinimus praleisti, o mišinukų kažkaip nesinori dar duoti. Taigi valgysim atšildytą maistelį. Kaupiu tuose vienkartiniuose maišeliuose. Visų priedų nepirkau, tai užsegu su sąvaržėle ir pastatau - liux! O pientraukį tai irgi Avensis naudoju - jokio vargo, na nebent tas pastovus virinimas, sterilizavimas, bet ko dėl savo vaiko nepadarai
Esu prisisaldziusi pieno visa saldiklio stalciu, galeciau ismesti, bet kaip atsimenu kiek pastangu reikejo nusitraukinejant, tai,Dangiros situacija pazistama...ir ismesti gaila pasidaro. Kai pradejau visai jau tingeti nusitraukti kosei grudu, atsildydavau pienuka. O mazoji atsisake tokia kose valgyti! Maniau, pripras, bet ne! Gal cia visu pienas skirtingas, bet mano tas atsildytas kazkoki specifini prieskoni igaudavo, nors ir saldziau,ir atsildynejau pagal visus reikalavimus
Mielos mamytes! Pasvarscius nutariau nenusitraukinet ir nesaldyti. Zinot kaip darau: kiek cia tai kosytei uzbalinti reikia,ypac darzoviu juk nedaug.Tai as tiesiai i dubeneli isvirksciu kiek reikia ir viskas.O grudu koses perku pieniskas.Tik va beda mano mazoji alergiska, tai ziuresim kokios koses pieniskos netiks.
Sveiki. Pasidalinkit patirtim - ar reikalingas pientraukis, ar panasus efektas gali but isgaunamas ranka
Taip pat, kiek laiko galima laikyt piena paprasciausioj kameroj?
O kam nusitraukinet?Nesuprantu
Nu tai atleiskit,sitaip nevargciau,jei vaikas kruties neimtu.Valanda prasikankinau ir tik 20ml.pritraukiau.Irgi kilo minciu,kad pieno nedaug nes visai neistraukiu,bet po to pamasciau,kad vaikas tai sotus. |