QUOTE(Edditocka @ 2009 11 13, 10:32) Deja, maišiukų irgi ieškojau ilgai. Vaistinėse sako, kad neatveža. Pirmą pirkau Avent indelius, bet kur gi jų prisipirksi... Radau čia, Super mamoje, skelbimą, kad parduoda, ir įsigijau. Turėjau 31 maišelį, bet greit ir jie pasibaigs. Tada jau nebešaldysiu, išpilsiu. Ir be to, kur juos tiek laikyti - greit šaldyklyje vien pienas bus.  Mamos, steriliu indeliu slapimo analizam pilnos vaistines. Ir dar visi jie kaip tik po 100ml.  Ner geriau
koveria
2009 12 18, 18:07
QUOTE(risania @ 2009 11 09, 16:27) Sveikos mamytes Turiu labai daug pienu, o maisiuku niekur nerandu Gal kas neseniai pirko maisiukus Vilniuje ar Kaune, parasykite kur galima rasti. Labai gaila tiek pieno i kriaukle pilti  As irgi visur ieskojau maiseliu. Kiek maciau internete Lietuvoj labai dideles ju kainos...  Galu gale uzsiprasiau, man is Anglijos parveze
sagute2
2009 12 18, 20:15
As tai saldau indeliuose skirtuose uogom saldyt. Vaikas gere kai antibiotikus teko man gert, taip pat atsildau ir dedu i koses. Man gydytoja pediatre sake kad pienuka skirta kosems galima nors ir metus saldyklyje laikyt.
maliska
2009 12 21, 20:08
labutis:-))mamytes,gal kas zino kur galima nupirkti maiseliu pienui saldyti,ziurejau ir parduotuvese ir vaistiniose bet niekur niera:-(((....gal kas pirko ir gali patarti kur galiu rasti
dabar jau niekur nera pirkt maiselius pienui saldyti  , as tai is amerikos siunciuosi.
almute80
2010 01 07, 08:17
Mes irgi saldem pieniuka,bet mano mergyte neeme buteliuko.Niekaip neisiulem.Tai iki dabar valgo mamos pieniuka,jokiu arbateliu negeria.Ir rodo nora be kruties tik is puodelio gerti.Tad kiek turejom uzsalde,tai atsildziau ir ispylem.Beje,uzsaldyto pasikeicia kvapas,kiek zinau ir skonis.
WildCat
2010 01 12, 09:02
Sveikos, jūs man paaiškinkit. Ar nesikeičia jums pieno skonis? Tiesiog nutrauktas ir pastovėjęs šaldytuve kad ir dieną, pusę dienos manasis įgyja kartumo. Net nežinau, pasidaro be galo keistas
mamabalta
2010 01 17, 18:36
QUOTE(rasai @ 2010 01 15, 22:56) gal kas gali padėti, norėčiau nusipirkti maišelių pienui šaldyti, visas vaistines išmaliau, nieko nėra, gal kas gali parduoti? Aš tai buvau pusę šaldiklio pieno prisišaldžiusi ledukų maišeliuose. Na, tokie, kur ledo kubelius galima šaldyti. Jie labai pigiai kainuoja, o be to, labai patogu. Galima atsiplėšti tiek kubelių, kiek tam kartui reikia. Dar turėjau tokį nenusivalantį markerį, tai datas užsirašydavau. Ir tikrai, nepasigedau spec maišelių
QUOTE(mamabalta @ 2010 01 17, 20:36) Aš tai buvau pusę šaldiklio pieno prisišaldžiusi ledukų maišeliuose. Na, tokie, kur ledo kubelius galima šaldyti. Jie labai pigiai kainuoja, o be to, labai patogu. Galima atsiplėšti tiek kubelių, kiek tam kartui reikia. Dar turėjau tokį nenusivalantį markerį, tai datas užsirašydavau. Ir tikrai, nepasigedau spec maišelių  Nu čia tai gera idėja  ---reiks pamėginti. O tai suku galvą iš kur tų maišelių gauti
QUOTE(Nifer @ 2009 11 24, 01:08) Kiek laiko gali stoveti uzsaldytas pienukas? QUOTE(rasakele @ 2009 11 28, 22:20) Gal kas galit pasakyti, kiek laiko galima laikyti nutraukta mamos piena ne saldytuve? Buciau labai dekinga. kitoje temoje viena mamyte rase temperatūra laikas 15C 24val 19-22C 10val 25C 4-6 val 30-38 C 4 val Šaldytyve: 0-+4C 8dienų šaldymo kameroje šaldytuvo viduje - 2 sav jeigu kamera turi savo atskiras dureles - 3-4 mėn. šaltinis - The Breastfeeding Answer Book - išleistas la leche league.
daktaryte Ieva
2010 02 05, 11:41
QUOTE(rasai @ 2010 01 15, 22:56) gal kas gali padėti, norėčiau nusipirkti maišelių pienui šaldyti, visas vaistines išmaliau, nieko nėra, gal kas gali parduoti? Pieno šaldymo maišelių radome vaistinėje Aušlavis (tilto g. 6) arba parduotuvėje Tindirindi (Akropilis).
daktaryte Ieva
2010 02 05, 11:56
QUOTE(urte116 @ 2010 01 20, 12:05) Nu čia tai gera idėja  ---reiks pamėginti. O tai suku galvą iš kur tų maišelių gauti  Ne pati geriausia idėja! Nepamirškite, kad pienas ne vanduo! Ar bent pasidomėjote iš kokio plastiko tie maišeliai pagaminti? Ar teko girdėti apie Bisfenoli A? Kiek teko dometis, pazangiausi gamintojai kaip Avent ar Medela naudoja tik Polipropilena, kurio sudetyje nera Bisfenolio A. Poliprolilenas sveikatai zalos nedaranti medziaga ir saugi tiek Jums, tiek kudikiui. Taigi nerekomenduociau ekperimentuoti, nes svarbiausia juk musu kudikiu sveikata!
Labas mamytes, ir as prisijungiu su savo klausimu - ka daryt, jei atsildzius pienuka jis sukrenta i varske, ir del ko taip atsitinka? Turiu visa saldiklio stalciu pienuko prisisaldzius, taip dziaugiaus, kad atsargu ilgam uzteks, o va kai apsirgau ir nusprendziau kuri laika nemaitint (kol baigsiu vaistukus), tai ziuriu kad to saldyto negaliu duoti. Kiek imu, atsildau ara naturaliai ant stalo palikus kambario temp, arba i salta vandeni istacius, bet pienukas kaip sutrauktas, tarsi su kazkokiais gabaliukais, ir kavapas ir skonis jau tokio slykstumo, kad apsivemt galima. O saldiziau vienkartiniuose steriliuose maiseliuose arba avent indeliuose (pries tai sterilizuotuose), ir pientrauki visada isterilizuodavau, tai nesuprantu kode taip gaunasi. Nu ne pirmas vaikas, anksciau niekad taip nenutikdavo, nesuprantu ka as dabar ne taip darau? Negi reiks visa ta pienuka dabar ismesti?
QUOTE(risania @ 2010 03 22, 20:16) Sveikos mamytes  Parduodu maiselius skirtus pienui saldyti. Lansinoh 50vnt- 60Lt. O mažesniais kiekiais neparduodat? Koks miestas? Kaip yra su tais maišeliais - ar reikia pirma nusitraukti ir po to supilti i maišelį, ar tas maišelis kažkaip į buteliuką įsideda? Ar nėra kokio skirtumo, koks maišelio gamintojas, pvz., jei naudoji AVENT peintraukį, tai gal ir maišelių reikai būtent AVENT?
Juodulys
2010 04 28, 10:21
http://www.sos03.lt/Nestumas_ir_naujagimis.../Pieno_saldymasRa6oma, kad šaldytuvo kameroj šaldyti negalima.... O kur Jūs šaldėte?
Murziuke30
2010 05 16, 19:49
o aš prisipirkau vaistinėje buteliukų šlapimo tyrimams (jie po 100 ml) ir taip užsižaldžiau pienelį.
tigra_111
2010 05 17, 14:24
QUOTE(Murziuke30 @ 2010 05 16, 20:49) o aš prisipirkau vaistinėje buteliukų šlapimo tyrimams (jie po 100 ml) ir taip užsižaldžiau pienelį. Gera ideja, bet mano atveju nezinau kiek ju reiketu pripirkti  As jau nebe "konservuoju" nezinau i ka saldyti, jau ir taip pilna pieno kamera  Beja idomu kiek kameroje galima laikyti uzsaldyta pienuka
QUOTE(tigra_111 @ 2010 05 17, 15:24) Gera ideja, bet mano atveju nezinau kiek ju reiketu pripirkti  As jau nebe "konservuoju" nezinau i ka saldyti, jau ir taip pilna pieno kamera  Beja idomu kiek kameroje galima laikyti uzsaldyta pienuka  Va cia galima pasiskaityti apie pieno saldyma http://www.mamoszurnalas.lt/index.php?Item...t&task=view
Lietinga Diena
2010 05 24, 11:34
Sveikos, mamytės  skaičiau info apie pienelio šaldymą ir nelabai supratau, kaip su tuo užšaldymu "Kokioje temperatūroje šaldyti? Ar tinka paprasta šaldytuvo kamera, ar būtina šaldiklio kamera? Pienas šaldomas tik šaldiklio kameroje, kuri nustatyta režimu -18-20C šalčio. Jokio šaldytuvo šaldymo kameros pienui užšaldyti netinka." Nelabai suprantu apie tas šaldymo kameras. tai jei pas mane šaldytuvas yra su šaldikliu, tai pieno užšaldyti negalima. ar čia turima omenyje tuos šaldiklius, kurie yra pačiame šaldytuve?
QUOTE(Murziuke30 @ 2010 05 16, 20:49) o aš prisipirkau vaistinėje buteliukų šlapimo tyrimams (jie po 100 ml) ir taip užsižaldžiau pienelį. as irgi ta dariau, kai buvo daug pieno, o dabar reiktu jau koses balint ir negaliu... nes smirda baisiai  tai galvoju ar nuo indeliu (jie visdelto ne tam skirti), ar siaip pienas igauna nekoki kvapa... nu skonio nezinau, bet nekyla ranka tokio pilt i kose... laikau jau 4 menesiai. gal per ilgai? be to, saldziau saldymo kameroj- tai apie -18- 20.
QUOTE(hela77 @ 2010 05 29, 10:42) as irgi ta dariau, kai buvo daug pieno, o dabar reiktu jau koses balint ir negaliu... nes smirda baisiai  tai galvoju ar nuo indeliu (jie visdelto ne tam skirti), ar siaip pienas igauna nekoki kvapa... nu skonio nezinau, bet nekyla ranka tokio pilt i kose... laikau jau 4 menesiai. gal per ilgai? be to, saldziau saldymo kameroj- tai apie -18- 20. tai nereikia laikyti MP su mesa ar kitai produktai viename skyriuje, tada i  r nebus jokio kvapo, na zinoma MP turetu buti tam skirtoje taroje, as naududoju avento indelius
QUOTE(Envi @ 2010 05 29, 15:45) tai nereikia laikyti MP su mesa ar kitai produktai viename skyriuje, tada i  r nebus jokio kvapo, na zinoma MP turetu buti tam skirtoje taroje, as naududoju avento indelius geriausia aisku nusipirkt atskira saldikli pienui
petrovna
2010 06 17, 15:39
sveikos,atsargu gamintojos,norejau pasitarti:esam uzkviesti uz 2 sav.i vestuves,mano mergickai dabar 5 men.valgo tik is kruties,siandien pabandziau nusitraukti pieno,niekad to anksciau nedarius,per koki pusvalandi vos 30ml pritraukiau....atsoko fantazija,jau matau,kaip einu i baliu....kai reiktu priruost kokias 4-5 porcijas....neisivaizduoju kaip...ta siandien primelzta 30 ml bandziau per buteliuka su zinduku duoti,be sansu, kol pradejo nervintis iki begalybes,sumaitinau sauksteliu.... kaip cia man padaryti?gal misinuko nusipirkt?ale kas is to,jei is butekliuko negers....gal kam taip yra buve?
Ausrine_Ocean
2010 06 17, 23:02
QUOTE(petrovna @ 2010 06 17, 14:39) sveikos,atsargu gamintojos,norejau pasitarti:esam uzkviesti uz 2 sav.i vestuves,mano mergickai dabar 5 men.valgo tik is kruties,siandien pabandziau nusitraukti pieno,niekad to anksciau nedarius,per koki pusvalandi vos 30ml pritraukiau....atsoko fantazija,jau matau,kaip einu i baliu....kai reiktu priruost kokias 4-5 porcijas....neisivaizduoju kaip...ta siandien primelzta 30 ml bandziau per buteliuka su zinduku duoti,be sansu, kol pradejo nervintis iki begalybes,sumaitinau sauksteliu.... kaip cia man padaryti?gal misinuko nusipirkt?ale kas is to,jei is butekliuko negers....gal kam taip yra buve? Siaip 5 menesiu kudikiui galite bandyti duoti gerti is puodelio su snapeliu. Vaikas, iprates visuomet gerti tiesiai is kruties, buteliuko dazniausiai neima, nebent pratintumet nuo pat gimimo (bent kas antra diena po karta) is buteliuko gerti. O del pieno nutraukimo, tai pirma karta dazniausiai mazai nusitraukia - reikia stengtis atsipalaiduoti, pvz isitaisyti pries televizoriu ir ramiai neskubant bandyti nutraukti. Bent jau man tai tikrai padedavo. Sekmes! :-)
petrovna
2010 06 18, 09:21
QUOTE(Ausrine_Ocean @ 2010 06 18, 00:02) Siaip 5 menesiu kudikiui galite bandyti duoti gerti is puodelio su snapeliu. Vaikas, iprates visuomet gerti tiesiai is kruties, buteliuko dazniausiai neima, nebent pratintumet nuo pat gimimo (bent kas antra diena po karta) is buteliuko gerti. O del pieno nutraukimo, tai pirma karta dazniausiai mazai nusitraukia - reikia stengtis atsipalaiduoti, pvz isitaisyti pries televizoriu ir ramiai neskubant bandyti nutraukti. Bent jau man tai tikrai padedavo. Sekmes! :-) nu jo....cia ne taip paprasta,kaip as isivaizdavau,tikra aukstoji matematika, nugis galvoju,gi kazkaip tie lelkos ismokinami gert is buteliuko su zinduku,ar butinai turi nuo mazumes kisamas tas buteliukas?  blemba,laiko liko tik iki liepos 2d.,jauciu reiks su maze i vestuves lekt
Ausrine_Ocean
2010 06 19, 23:57
QUOTE(petrovna @ 2010 06 18, 08:21) nu jo....cia ne taip paprasta,kaip as isivaizdavau,tikra aukstoji matematika, nugis galvoju,gi kazkaip tie lelkos ismokinami gert is buteliuko su zinduku,ar butinai turi nuo mazumes kisamas tas buteliukas?  blemba,laiko liko tik iki liepos 2d.,jauciu reiks su maze i vestuves lekt  As pati is pradziu turejau problemu su maitinimu is kruties, tad piena nutraukdavau ir duodavau is buteliuko. Veliau ilga laika maitinau tik tiesiai is kruties, ir kai pabandziau vel pasiulyti buteliuka, sulaukiau audringo pasipriesinimo, nors maze buvo alkana, kaip vilkas! :-) Siulau pabandyti maitinti is puodelio su snapeliu - tokio amziaus kudikiai jau turetu sugebeti gerti is snapelio.
petrovna
2010 06 20, 21:25
QUOTE(Ausrine_Ocean @ 2010 06 20, 00:57) As pati is pradziu turejau problemu su maitinimu is kruties, tad piena nutraukdavau ir duodavau is buteliuko. Veliau ilga laika maitinau tik tiesiai is kruties, ir kai pabandziau vel pasiulyti buteliuka, sulaukiau audringo pasipriesinimo, nors maze buvo alkana, kaip vilkas! :-) Siulau pabandyti maitinti is puodelio su snapeliu - tokio amziaus kudikiai jau turetu sugebeti gerti is snapelio. nusipirkau buteliuka su snapeliu, po 3 dienu kisimo su zinduku,dabar kisim si...  ))
someday...
2010 06 21, 14:34
Sveikos mamytes  Nezinau ar buvo aptartas sis dakykas, gal ir buvo bet nlb turiu laiko perziuret visa temute... Sakykit gal kuri zino kiek galima nutraukta peinuka laikyti saldytuve? Ne saldymo kameroj, bet papsrastai saldytuve... Aciu uz atsakyma
Ausrine_Ocean
2010 06 22, 23:35
QUOTE(someday... @ 2010 06 21, 13:34) Sveikos mamytes  Nezinau ar buvo aptartas sis dakykas, gal ir buvo bet nlb turiu laiko perziuret visa temute... Sakykit gal kuri zino kiek galima nutraukta peinuka laikyti saldytuve? Ne saldymo kameroj, bet papsrastai saldytuve... Aciu uz atsakyma  Iki 24 valandu, kitaip sakant, jei kitos dienos tuo paciu laiku dar nebusit sunaudoje, geriau piena ispilkit. Be to, jeigu pienas jau "kotanktavo" su kudikio seilemis, ji geriau isvis ispilti ir i saldytuva nebedeti, nes prades daugintis bakterijos.
Raideles
2010 06 23, 07:24
QUOTE(someday... @ 2010 06 21, 14:34) Sveikos mamytes  Nezinau ar buvo aptartas sis dakykas, gal ir buvo bet nlb turiu laiko perziuret visa temute... Sakykit gal kuri zino kiek galima nutraukta peinuka laikyti saldytuve? Ne saldymo kameroj, bet papsrastai saldytuve... Aciu uz atsakyma  Šaldytuvo viduje (ne durelėse), iki 4 C temperatūroje pienas gali būti laikomas iki 5 parų. čia daugiau apie laikymą http://www.zindymas.lt/node/12
QUOTE(Ausrine_Ocean @ 2010 06 22, 23:35) Iki 24 valandu, kitaip sakant, jei kitos dienos tuo paciu laiku dar nebusit sunaudoje, geriau piena ispilkit. Be to, jeigu pienas jau "kotanktavo" su kudikio seilemis, ji geriau isvis ispilti ir i saldytuva nebedeti, nes prades daugintis bakterijos. net kambario temperaturoje galima laikyti iki 10 val
o galima tuos avent saldymo indelius pakartotinai naudoti?bandau uzsisakyti juos per interneta,nes vienam straipsni mamos zurnale raso ,kad maiseliai netinkami saldymui
maliska
2010 07 19, 22:07
sveikos mamytes:) gal kam reikia -padovanuosiu saldyta pienuka,nes mano mazyle kategoriskai atsisake ji gerti kai paragavo misinuka...as nerukau ir negeriu,vartoju vitaminus...
astulka1
2010 07 23, 13:31
o pas mane avento pientarukio instrukcijoje parasyta, kad pienuka ne durelese saldytuve galimalaikyti iki 24 val., po to atsildzius suvartot per 4 val., o saldiklyje galima laikyti tik iki 3 men....
Ausrine_Ocean
2010 08 01, 19:41
QUOTE(daktaryte Ieva @ 2010 02 05, 10:56) Ne pati geriausia idėja! Nepamirškite, kad pienas ne vanduo! Ar bent pasidomėjote iš kokio plastiko tie maišeliai pagaminti? Ar teko girdėti apie Bisfenoli A? Kiek teko dometis, pazangiausi gamintojai kaip Avent ar Medela naudoja tik Polipropilena, kurio sudetyje nera Bisfenolio A. Poliprolilenas sveikatai zalos nedaranti medziaga ir saugi tiek Jums, tiek kudikiui. Taigi nerekomenduociau ekperimentuoti, nes svarbiausia juk musu kudikiu sveikata! Kokybiškų maišelių pieno šaldymui be Bisfenolio A (BPA) priedų galite įsigyti "Dobiliukų pievos" parduotuvėje internete. 25vnt. sterilių maišelių kainuoja 19,95Lt.
jurate55
2010 08 09, 09:00
Aš taip pat skaičiau, kad avent indeliai daug geriau, nei maišeliai.Išbandžiau indelius ir tikrai labai patiko, labai patogu, ypač jei turite avent pientraukį.
As pienuka uzsaldziau maiseliuose, tuose uzsispaudzianciuose. Ziurejau, kad tiktu salyciui su maistu ir viskas. Jokiu specialiu nenaudoju, nes nemanau, kad jie kazkuo ypatingi. Norejau avent indeliuos saldyt, bet labai neekonomiska - saldikly tiek vietos nera  o maiseliuos labai talpiai viskas susidejo. Surasiau su markeriu datas. Tiesa, kai atsildau - tai is karto saltus perdedu i plastikini indeli, nes kitaip prie maiselio lieka riebalai prilipe.
sskiedra
2010 09 20, 20:53
Nežinau ar vietoj klausiu, bet labiau tinkančios temos neradau. Kaip manote, ar galima pientraukį ir indelius sterilizuoti garų puode? Būtų labai patogu...
miligerta
2010 09 23, 09:51
Kaupiau ,kaupiau,galiausiai ismeciau
astulka1
2010 09 23, 14:30
QUOTE(miligerta @ 2010 09 23, 11:51) Kaupiau ,kaupiau,galiausiai ismeciau  o tai kodel ismete?  taip ir nebuvo kur panaudot? kitos mamytes ir koses verad su tuo pienuku... as pvz. sukaupta pienuka naudodavau kai i miesta vaziuodavau (kad nereiktu kruties traukt), ar kai kur reikdavo isbekti, vyrui atsildydavau....
Neringiux
2010 10 13, 17:32
Patarkit mamos kaip reikia saldyti piena.Pirma nusitraukiat i buteliuka,poto perpilat i maiseli?
astulka1
2010 10 14, 12:18
QUOTE(Neringiux @ 2010 10 13, 19:32) Patarkit mamos kaip reikia saldyti piena.Pirma nusitraukiat i buteliuka,poto perpilat i maiseli? taip, as nutraukdavau i buteliuka, o po to perpildavau i spec. maiseli; yar avent spec buteliukai i kuriuos dedasi avent maiseliai ir ten isakrt nutrauki;
sskiedra
2010 10 18, 11:33
Daug kur rašo, kad pieno negalima maišyti. Kaip tai suprasti, ar negalima maišyti į vieną indelį skirtingu metu nutraukto pieno ir dėti į šaldytuvą, ar apskritai negalima vienu kartu duoti vaikui skirtingu metu nutraukto pieno? Pilnos porcijos gi per vieną kartą nepritrauksi. Tai vis dėlto, gal kas žino, kokia logika vadovautis, ką galima ir ko negalima maišyti?
HappyAngel
2010 10 18, 12:11
QUOTE(sskiedra @ 2010 10 18, 12:33) Daug kur rašo, kad pieno negalima maišyti. Kaip tai suprasti, ar negalima maišyti į vieną indelį skirtingu metu nutraukto pieno ir dėti į šaldytuvą, ar apskritai negalima vienu kartu duoti vaikui skirtingu metu nutraukto pieno? Pilnos porcijos gi per vieną kartą nepritrauksi. Tai vis dėlto, gal kas žino, kokia logika vadovautis, ką galima ir ko negalima maišyti? Mano žiniomis, tos pačios dienos nutrauktą pienuką maišyti galima, tik ne skirtingų temperatūrų. Vėliau nutrauktąjį reikia atvėsinti ir tik tada maišyti su anksčiau nutrauktuoju. Prieš užšaldant suplakti, kad tolygiai viskas pasiskirstytų.
astulka1
2010 10 18, 18:24
QUOTE(sskiedra @ 2010 10 18, 13:33) Daug kur rašo, kad pieno negalima maišyti. Kaip tai suprasti, ar negalima maišyti į vieną indelį skirtingu metu nutraukto pieno ir dėti į šaldytuvą, ar apskritai negalima vienu kartu duoti vaikui skirtingu metu nutraukto pieno? Pilnos porcijos gi per vieną kartą nepritrauksi. Tai vis dėlto, gal kas žino, kokia logika vadovautis, ką galima ir ko negalima maišyti? tai kaip suprast pilnos porcijos nenutrauksi, juk kai vaikas is jusu krutines geria pienuka - tai gauna pilna porcija, tai ir nutraukiant jus pilnai galit nusitraukt pilna porcija (tarukit is abijeu krutu). ir taip, sakykim jau negalima uzpilti dali pieno ant jau uzsaldyto pieno; maisyti galima kaip jau minejo - tik tos pacios dienos pienuka; jei atsaldysit porcija ir vaikas jos nesuvalgys - pienukui tamlikuciui ate, jo jau nebesildykite dar karta su kitu pienuku.
HappyAngel
2010 10 18, 18:56
QUOTE(astulka1 @ 2010 10 18, 19:24) tai kaip suprast pilnos porcijos nenutrauksi, juk kai vaikas is jusu krutines geria pienuka - tai gauna pilna porcija, tai ir nutraukiant jus pilnai galit nusitraukt pilna porcija (tarukit is abijeu krutu). Man niekada nėra pavykę pilnai ištraukti pienuko. Net jausdavosi, kad krūtyse jo yra, galėčiau dar traukti, tačiau anei lašas nebebėgdavo. Todėl sakyčiau, kad pilnos porcijos neištraukdavau. Išvis, per abi krūtis nutraukdavau labai nedaug (nusitraukinėdavau tam, kad skatinčiau pienuko gamybą, nes maniškė dažnai susigalvodavo išvis nevalgyti, o aš esu iš tų moterų, kurioms pienukas mažėja labai staigiai, jei nėra paklausos, o daugėja jo labai sunkiai, kai paklausa vėl atsiranda, todėl teko stimuliuoti dirbtinai).
astulka1
2010 10 19, 08:48
QUOTE(HappyAngel @ 2010 10 18, 20:56) Man niekada nėra pavykę pilnai ištraukti pienuko. Net jausdavosi, kad krūtyse jo yra, galėčiau dar traukti, tačiau anei lašas nebebėgdavo. Todėl sakyčiau, kad pilnos porcijos neištraukdavau. Išvis, per abi krūtis nutraukdavau labai nedaug (nusitraukinėdavau tam, kad skatinčiau pienuko gamybą, nes maniškė dažnai susigalvodavo išvis nevalgyti, o aš esu iš tų moterų, kurioms pienukas mažėja labai staigiai, jei nėra paklausos, o daugėja jo labai sunkiai, kai paklausa vėl atsiranda, todėl teko stimuliuoti dirbtinai). tai jei neiseina nutraukti porcijos, kaip amzute pavalgydavo?  kai krutine duodavot? jai pavykdavo istraukti tiek kiek nori? as tris menesius pieno turejau kaip "sieno", kriokliais varydavo.. [rasidejo 4 menuo - pienukas dingo...  kad ir ka dariau... ir arabtos ir kruti duodavau dazniau ir nusitraukinedavau - niekas nepadejo...
HappyAngel
2010 10 19, 08:55
QUOTE(astulka1 @ 2010 10 19, 09:48) tai jei neiseina nutraukti porcijos, kaip amzute pavalgydavo?  kai krutine duodavot? jai pavykdavo istraukti tiek kiek nori? as tris menesius pieno turejau kaip "sieno", kriokliais varydavo.. [rasidejo 4 menuo - pienukas dingo...  kad ir ka dariau... ir arabtos ir kruti duodavau dazniau ir nusitraukinedavau - niekas nepadejo... Jei valgydavo iš krūties, tai būdavo viskas ok, ji valgydavo tiek, kiek jai reikėdavo. Bet dažnai ji sugalvodavo labai ilgą laiką išvis nevalgyti (neklauskit, kuo ji gyva būdavo, nes net neįsivaizduoju  ), todėl aš tada nusitraukinėdavau reguliariai, kad palaikyčiau pienuko gamybą. Ir šaldydavau pienuką, nes iš buteliuko/šaukštelio/taurelės ji taip pat negerdavo. Siaubas, kai prisimenu. O mano atveju, kaip jau minėjau, pieno gamyba labai staigiai sumažėdavo, jei tik mažoji vėl sugalvodavo nevalgyti (tas būdavo tikrai dažnai - ji net mėnesio neturėdama sugebėdavo išbūti po 8val. nevalgiusi. net mišinuką siūliau, maniau, kad jai MP neskanu, bet ir to negėrė), tai kai ji atsimindavo, kad valgyti kartais vis tik reikia, pienuko būdavo labai mažai. Tai pastebėjusi, stimuliacijos darbą dirbau už ją  Bet kas iš to - dažniausiai per abi krūtis nutraukdavau vos 60ml, kai kitos ir trigubai daugiau pritraukia. Na, bet dabar maniškei jau beveik dveji, o dar pora maitinimų likę yra per parą. Ir vis per mano užsispyrimą, nes jei nebūčiau nusitraukinėjusi ir šaldžiusi pienuko, senai jau viskas pasibaigę būtų.
sskiedra
2010 10 19, 10:19
QUOTE(HappyAngel @ 2010 10 18, 19:56) Man niekada nėra pavykę pilnai ištraukti pienuko. Net jausdavosi, kad krūtyse jo yra, galėčiau dar traukti, tačiau anei lašas nebebėgdavo. Todėl sakyčiau, kad pilnos porcijos neištraukdavau. Išvis, per abi krūtis nutraukdavau labai nedaug (nusitraukinėdavau tam, kad skatinčiau pienuko gamybą, nes maniškė dažnai susigalvodavo išvis nevalgyti, o aš esu iš tų moterų, kurioms pienukas mažėja labai staigiai, jei nėra paklausos, o daugėja jo labai sunkiai, kai paklausa vėl atsiranda, todėl teko stimuliuoti dirbtinai). Man irgi panašiai. Nutraukiu po truputį tada, kai mažasis padaro ilgesnį tarpą ir ima labai veržti krūtinę. Taip per pora dienų be didelių pastangų susidarytų pilna porcija. Kelis kartus per savaitę turiu išeiti iš namų ir palikti pieno. Užtat ir domiuosi, ar tuos kelis indelius su pienu, nutrauktu per dvi-tris dienas, galima atšildyti, sumaišyti ir sumaitinti mažam per vieną kartą? Ar tai vis dėl to turėtų būti per vieną dieną nutrauktas pienas?
astulka1
2010 10 20, 09:12
QUOTE(sskiedra @ 2010 10 19, 12:19) Man irgi panašiai. Nutraukiu po truputį tada, kai mažasis padaro ilgesnį tarpą ir ima labai veržti krūtinę. Taip per pora dienų be didelių pastangų susidarytų pilna porcija. Kelis kartus per savaitę turiu išeiti iš namų ir palikti pieno. Užtat ir domiuosi, ar tuos kelis indelius su pienu, nutrauktu per dvi-tris dienas, galima atšildyti, sumaišyti ir sumaitinti mažam per vieną kartą? Ar tai vis dėl to turėtų būti per vieną dieną nutrauktas pienas? visdelto nemaisykit... geriau jau tada duoti is dvieju buteliuku, t.y. jei vienos dienos nutarukta porcija 60 ml., kitos dienos 60 ml., o reikia vaikuiciui duoti 120 ml., tai duokit tas abi porciajs ju nesumaisius... nes istiesu kiekviena karta pienuko ir skonis ir konsistencija kita, ir pastovejimas ir visi kiti dalykeliai.
|
|