as tai irgi nesuprantu kam tie nusitruakinejimai ir konservavimai. mano lialiui tuoj 15 men, per visa ta laika nei pientraukio reikejo nei, juo labiau, konservuoto pieno piena nusitraukineti nebent reiketu mamai, kuri daznai iseina ir nebuna su vaiku. man teko iseiti vos kelis kartus, tai piena nusitraukiau rankomis. tik ! mano maziukas kategoriskai atisisake gerti is buteliuko ir is saukstelio. todel nutrakta pieneli teko ispilti... o del kosiu balinimo, tai prisikaicius internete nusprendziau ir as isbandyti, o mazius nevalge mano ! pienu balintos kosytes
O aš, augindama pirmąjį, visą laiką pieną nusitraukinėjau, nes sūnus buvo tinginiukas ir prie krūties iš karto užmigdavo. Tikrai galiu pasakyti, kad rankomis norimo efekto nepasieksi - kol neturėjau pientraukio, bandžiau visą tą reikalą rankomis nutraukt. Iš karto pieno pradėjo mažėti. Nusipirkau elektrinį pientraukį, ir su juo sėkmingai išmaitinau 9 mėnesius. Būčiau ir ilgiau maitinusi, bet sutrukdė apsinuodijimas...
| QUOTE (Foxenas @ 2004 01 13, 20:06) | | Naudojau Gerber'io maisiukus pienui (jiem nereikia spaustuku), plius jie is karto yra sterilus. |
O tai ka, tie Avent firmos maiseliai nera sterilus? Ir dar, tai kaip jus darot su tuo MP, ar galima per visa diena kaupti i viena maiseli??? Ir kur tuomet laikot tas mazytes porcijas? O pientrauki, matyt, irgi sterilizuojat po kiekvieno nutraukimo?
Avent maiseliai tikrai sterilus. O pientrauki po kiekvieno naudojimo as tik uzpilu virintu vandeniu ir palaikau 5 min. galima piena kaupti per diena, pilti i sterilu buteliuka ir laikyti saldytuve, bet per 24 valandas reikia sukaupta piena uzsaldyti.
astaria
2004 05 10, 08:46
Mano  8 mėn, ir pientraukis reikalingas tik extra atvejais. Kartą  paskelbė bado streiką ir visą dieną nieko neėmė į burną  Krūtys ištinę, pritvinkę, o rankom sugebėjau numelžti... 30 ml  Net nepalengvėjo. Pasiskolinau pientraukį ir pritraukiau 200, įkišau į šaldiklį. Gal kada reikės, kai manęs nebus namie
Skorpione
2004 05 10, 09:18
O man labai padejo pientraukis  . Pirma men. labai turejau daug pieno  tai kasdien apie 180-200ml nusitraukdavau ( per 5-10 min) ir uzsaldydavau. O ir to uzaldyto pienuko jau buvo prireike, nes viena krutis buvo "susirgus"  ,tai maitinau tik is vienos kruties ir primaitinedavau is saldyto pienuko. O paprastoj kameroj pienuka galima laikyti iki 1 men. , o saldikly iki 3men.
Nu man teko l nemazai nusitraukineti nes maniske gime neisnesiota .As asmeniskai rankomis nusitraukinejau man daug greiciau ir pienuko bet kaip jau raso daugiau buna kai rankom trauki svarbiausias dalykas yra atsipalaiduoti aisku jei triuksmas ar mazas verkia nieko nebus, bet jei tavo mazas valgo pats as tikrai nematau reikalo nusitraukinet nera jau tai kazkoks didelis malonumas o maitinimas kitas reikalas.Pienu as saldiklija irgi laikiau 3 men
Vasarėlė
2004 07 02, 15:59
| QUOTE (Dilma @ 2004 05 08, 16:45) | | O aš, augindama pirmąjį, visą laiką pieną nusitraukinėjau, nes sūnus buvo tinginiukas ir prie krūties iš karto užmigdavo. Tikrai galiu pasakyti, kad rankomis norimo efekto nepasieksi - kol neturėjau pientraukio, bandžiau visą tą reikalą rankomis nutraukt. Iš karto pieno pradėjo mažėti. Nusipirkau elektrinį pientraukį, ir su juo sėkmingai išmaitinau 9 mėnesius. Būčiau ir ilgiau maitinusi, bet sutrukdė apsinuodijimas... |
As nusitraukineju del to, kad speneliai trumpi ir maziukui sunku zisti.Siaip nusitraukineti Avent Isis pientraukiu man visai patogu, tik maziuko gydytoja isgasdino sakydama, kad nusitraukinejant greiciau dings pienas. Nesuprantu kodel, juk krutis yra istustinama ir pienas gali gamintis is naujo. Bandziau vel maitinti is kruties, bet kaip tik per ta laika pieno siek tiek sumazejo. Ir dar, Dilma, norejau paklausti, is kur zinojai, kiek kiekviena menesi nutraukti savo mazuliui pieno?
Aš tai pirmą kartą bandžiau rankomis, tai taip juokas ėmė, jaučiausi kaip karvytė  , per 10 min. 130 ml prisimelžiau (100 ml per pirmas 5 minutes, per kitas 30 ml ), po to su AVENT pientraukiu (sekėsi prasčiau, bet manau taip steriliau, tik mažylei nepatiko AVENT buteliuko čiulptukas  , netraukė iš jo, teko perpiltį į kitą su paprastu čiulptuku ). Šiaip turiu ir tų vienkartinių maišelių šaldymui, sakiau vėliau pakaupsiu atsargas, kai jau primaitinsiu, kad nesumažėtų pienuko, ar kad galėčiau trumpam mamai palikti...
Moonlit
2004 07 05, 09:33
Labas , Mamytės, Pieno nutraukinėjimas man yra kasdienybė. NKaip anyta sako: "kas čia per papai, ir iš kur tu juos gavai" Mano krūtys labai jau kietos, pienuko daug, mažiui per sunku ir per daug viską ištraukti. Užsilikęs pienas man jau katastrofa. Iškart guzai darosi ir temperatūra kyla. Pirmą mėnesį po gimdymo atsimenu kaip košmarą. Temperatūra 39 C. Silpna, bloga, nepajėgiu mažiau net pakelti  Gydytojai išrašė antibijotikus, šildymus. Nutraukinėt pieną uždraudė. Bet tik baigiau kursą ir vėl viskas iš naujo.  Tada išsikviečiau krūtų pasažistę iš Klinikų. Ji man ištraukinejo pieną kokias tris savaites (su pertraukom). Pastebėjau, kad tik nustoju traukti ir vėl prasideda bėdos. Dar mane gąsdino, kad pati nesugebėsiu viso pirno ištraukti. Iš pradžių taip ir buvo. Bandžiau ir pirntraukius. Deje mano krūtys ištisai užspazmuotos. Tai pientraukis nieko nepadėjo. teko išmokti nusitraukti rankomis. Išmokau  . Dabar kas rytą ir prieš miegą kiekvieną dieną nutraukinėju kas lieka nuo mažiaus. O lieka nemažai, iki 300 ml. Ir bėdos išnyko. Aišku jei kartais patinginiauju, tenka ir daugiau padirbėti prie "papų". Oj kokia depresija buvo užpuolus. Prisigalvojau visokių nesamonių, kad man bus vėžys, nupjaus krūtis ir t.t. Net norėjau užsitraukinti. Bet dabar džiaugiuosi kad to nepadariau. Svarbu kad mažiui  viskas gerai. O aš jau kaip nors pakentėsiu.
musmere
2004 08 20, 22:18
Noriu jusu paklaust - kada ir po kiek jus to pieno nusitraukinejat? Tarpuose tarp maitinimu? As kazkaip nesugalvoju kaip cia daryt - tai jeigu nutrauksiu tarpe tarp maitinimu, tai ar paskui uzteks maziui kai jis valgyt uzsinores? Patarkit, prasau.
| QUOTE | | Noriu jusu paklaust - kada ir po kiek jus to pieno nusitraukinejat? Tarpuose tarp maitinimu? As kazkaip nesugalvoju kaip cia daryt - tai jeigu nutrauksiu tarpe tarp maitinimu, tai ar paskui uzteks maziui kai jis valgyt uzsinores? Patarkit, prasau. |
Man tai gydytojas patarė, nusitraukti po kiekvieno maitinimo tai kas dar liko krūtyje, nes taip anot jo gaminsis daugiau pieno.
| QUOTE (musmere @ 2004 08 20, 22:19) | | Noriu jusu paklaust - kada ir po kiek jus to pieno nusitraukinejat? Tarpuose tarp maitinimu? As kazkaip nesugalvoju kaip cia daryt - tai jeigu nutrauksiu tarpe tarp maitinimu, tai ar paskui uzteks maziui kai jis valgyt uzsinores? Patarkit, prasau. |
O kam nutraukinet? I darba eini? Ash praktishkai ishgyvenau be nutraukinejimo. Tiesa, kai noredavosi kur ilgiau isheit, bandzhiau nusitraukinet ranka - nieko nesigavo. Tai nusipirkau pientrauki (Avent). Tai gal kokis tris kartus nusitraukiau, kad manes nebunant pieno butu, ir viskas. Tiesa, pirmas grudu kosheles su savo pienu dariau, tad ir tam dar prisireike. O faktishkai - kuo daugiau nutraukinesi, tuo daugiau gaminsis.
Gal galit patarti, patyrusios mamytes? Nusipirkau Avet maiselius pienui saldyt. Spaustuku pakuotej kazkodel nera. Turiu Avent Isis pientaruki. Ir niekaip nesuprantu, kaip tuos maiselius pritvirtint prie pientraukio. Istatyt juos i koki puodeli? Avent reklaminiuose lankstinukuose yra kazkoks BUTELIUKAS-LAIKIKLIS, bet jo Rimi esancios vaistines neturejo... Tikriausiai butinai reikia to laikiklio ir spaustuku maiseliams, ar galima issiverst ir be ju? Aciu
smulkute
2004 08 22, 19:26
| QUOTE (musmere @ 2004 08 20, 20:19) | | Noriu jusu paklaust - kada ir po kiek jus to pieno nusitraukinejat? Tarpuose tarp maitinimu? As kazkaip nesugalvoju kaip cia daryt - tai jeigu nutrauksiu tarpe tarp maitinimu, tai ar paskui uzteks maziui kai jis valgyt uzsinores? Patarkit, prasau. |
Jei pieno per daug (mano atvejis), tai gydytoja piena nusitraukinet liepe pries zindyma, nes vaikas geriau istraukia giluminius sluoksnius. Piena nutraukt reikia iki tol, kol suminkstes krutis ir pienas begs nebe ciurkslemis (jei naudoji gera pientrauki).
| QUOTE (Ape @ 2004 08 22, 10:20) | Gal galit patarti, patyrusios mamytes? Nusipirkau Avet maiselius pienui saldyt. Spaustuku pakuotej kazkodel nera. Turiu Avent Isis pientaruki. Ir niekaip nesuprantu, kaip tuos maiselius pritvirtint prie pientraukio. Istatyt juos i koki puodeli? Avent reklaminiuose lankstinukuose yra kazkoks BUTELIUKAS-LAIKIKLIS, bet jo Rimi esancios vaistines neturejo...
Tikriausiai butinai reikia to laikiklio ir spaustuku maiseliams, ar galima issiverst ir be ju?
Aciu |
Gali issiversti ir be to laikiklio. Tiesiog nusitraukus pienuka, perpilk ji i maiseli ir tiek. O laikikliai parsiduoda atskirai rinkinuke su maiseliais. As kai pritrukau spaustuku, tiesiog uzrisdavau siulu. Sakyciau buvo dar geriau nei su spaustukais. Neprabegdavo.
blondine
2004 08 29, 10:19
As nusitraukinejau paciu paprasciausiu pientraukiu (ir pigiausiu), tokiu su gumine kriausyte. Prispaudziu ji ir dar su rankom kruti paspaudydavau, kad is tolimesniu pusiu isteketu. Ir tikrai buvo gerai, net nekilo mintis pirkti kitoki. Pradzioj nusitraukinejau, nes buvo labai skausmingi speneliai, o veliau jau tik retkarciais, kai reikdavo iseiti. Turedama uzsaldyto pienelio jau septyniu men suneli palikau nakciai anytai, o patys isdumem i vestuves. Vien del to verta tureti uzsaldyto pieniuko Ir dar manau, kad jei nezadat pieno nusitraukinet pastoviai ir ilgai, o tik kartais ar tuo momentu, tikrai neverta pirkti pacio brangiausio ir todel labiausiai reklamuojamo pientraukio. Zinoma, jie geri, bet ar verta del keliu kartu pakloti apie 100Lt. Pirma siulau pabandyti tuos paprasciausius. As turiu NUKo uz 10Lt. O paskui, jei jau netiks, galima ir brangesni pirkti.
Strielka
2004 09 02, 21:31
As eidavau kiekviena vakara i mokslus taigi man nori nenori reikedavo kazkaip savo pienuko pritraukti ir palikti, po maitinimo tai tik pirmom dienom begdavo veliau jau nelabai, bet mano vaikinas ismiegodavo beveik visa nakti, o as atsikeldavau baloj, taigi isigudrinau atsikelineti nakti, nusitraukdavau reikiama kieki, paskui pabusdavo vaikas dar po keliu valandu ir uztekdavo pavalgydavo  taip ismaitinau su savo pienu 6 menesius  ir kiekviena darbo diena vakare gerdavo mano pienuka is avent buteliuku, jei kartais neiseidavo nusitraukt turejau uzsisaldziusi saldiklyje kelis pieno pertekliaus maiselius  zodziu jei ne avent pientraukis, maiseliai ir buteliukai, mano vaikas kazin kiek butu tevalges tik mano pienuka...
daivaja
2004 09 08, 20:22
As girdejau, kad kai kurios mamos pienuka pila i maiselius ledukams saldyti(tuos kur kokteiliams)--iir atsildo tiek leduku, kiek reikia, o pilant, sako, gerai, kad sluoksniai nesimaiso Tai nezinau, kaip cia--nes maziu noriu palikt pusdieniui ir nezinau, kaip ta pienuka jam issaugot--Avent maiseliu del karto ar dvieju nesinori pirkt-brangoka Patarkit, prasau
| QUOTE (daivaja @ 2004 09 08, 20:23) | As girdejau, kad kai kurios mamos pienuka pila i maiselius ledukams saldyti(tuos kur kokteiliams)--iir atsildo tiek leduku, kiek reikia, o pilant, sako, gerai, kad sluoksniai nesimaiso Tai nezinau, kaip cia--nes maziu noriu palikt pusdieniui ir nezinau, kaip ta pienuka jam issaugot--Avent maiseliu del karto ar dvieju nesinori pirkt-brangoka Patarkit, prasau |
Del pusdienio tikrai neverta pirkt maiseliu - mamos pienukas gali saldytuve isbut iki 24 val., o kambario temperaturoje - iki 6 val.
Nusitrauk i buteliuka ir tas, kas liks su vaikiuku, sugirdys. As visalaik taip darau
| QUOTE (cute @ 2004 08 25, 20:09) | | [Gali issiversti ir be to laikiklio. Tiesiog nusitraukus pienuka, perpilk ji i maiseli ir tiek. O laikikliai parsiduoda atskirai rinkinuke su maiseliais. As kai pritrukau spaustuku, tiesiog uzrisdavau siulu. Sakyciau buvo dar geriau nei su spaustukais. Neprabegdavo. |
Aciu, Cute, taip ir padarysiu
nigrita
2004 09 13, 18:22
Mamytės, o kiek laiko nutrauktą pieną galima laikyti šaldytuve, jei planuose nusimato gana greitas suvartojimas? 24 val. ar kiek???
egliuke
2004 09 13, 19:11
| QUOTE (nigrita @ 2004 09 13, 18:23) | | Mamytės, o kiek laiko nutrauktą pieną galima laikyti šaldytuve, jei planuose nusimato gana greitas suvartojimas? 24 val. ar kiek??? |
Visur raso, kad saldytuve galima laikyti iki 72 val, tiek as ir laikau
nigrita
2004 09 15, 11:14
Nu tai tikėsiu  Ir aš tada tiek laikysiu... Man kažkaip iki šiol atrodė, kad jis greičiau sugenda.
egliuke
2004 09 15, 11:18
| QUOTE (nigrita @ 2004 09 15, 11:15) | Nu tai tikėsiu Ir aš tada tiek laikysiu... Man kažkaip iki šiol atrodė, kad jis greičiau sugenda. |
Mano mazajai, pagirdzius tiek laikytu pienuku, tikrai nieko nenutinka (tfu tfu tfu  ) Taip kad, manau, drasiai...
nigrita
2004 10 04, 16:32
Xebra, gal žinot, kur Vln rasti nusipirkti Avent maišelių pienui šaldyti?
Tikrai yra Antakalnyje "mazylio pasaulyje" ir Akropolyje, euro vaistineje. Sekmes!
avent Isis - tikras stebuklas. kadangi mano mazyliui neisiuliau papuko, po ligonines soskiu, tai nusipirkom si pientrauki. labai juo patenkinta. dar man atrodo, kad gal ir pieno turiu tiek daug jo deka. Nes, visu pirma, gerai istraukia, neuzilaiko, antrai krutine nenusituso, kaip teko matyt ligonineje nuo kitu pientraukiu.Apskritai avencio produkcija esu labai patenkinta, tik ja ir naudoju. Siaip jau lyg ir sako, kad pirmagimiam berniukam , kaip ir kolikai vos ne uzprogramuoti. Mano zuikiui jokiu koliku nebuvo, nors ir pirmagimis berniukas. Mano manymu, tik aventis labai jau gudrauja; pvz, nori uzsaldyt piena, tai pirk dar ir pientrauki su maiseliais + dar maiselius+ uzspaustukus ir kt. mano vyras ismaste, kad nebutina pirkt kito pientraukio. O nupirko buteliuka laikikli ir maiseliu. Tada as nusitraukiu su Isisu, jis istato maiseli i ta buteliuka - laikikli ir uzrisa siulu. Taip maziau islaidu. O pieno atsargu pilna saldytuvo kamera, dabar jau net netlepa.
aš pirkau naudotą avent pientraukį, veikia gerai ir esu patenkinta.
Puumpaa
2004 11 19, 09:39
Turiu prisipirkus saldymui reikalingu daikciuku is Avent firmos, bet kad neprireike. Labai lengvai prisitraukia is karto, tai nera tikslo ir saldyti. Gal kam reikia?
oi mamytes, prisiskaiciau as cia apiie jusu bedas ir dziaugsmus. tikrai labai gaila, kad tenka saldyta pienuka paprasciausiai ispilti kai baigoasi jo galiojimas. o argi negalima butu jo kur nors kam nors atiduoti. matot kad galiojimas eina i pabaiga, o jusu maziui tikrai dar nereikia papildymo tai i atiduodat,na gal i koki gimdymo skyriu, kur ne visos mamos turi pienuko, ar kai kurios tiesiog iseina ir paieka savo vaikucius likimo valiai. argi nera jokio"supirkimo punkto" kaip kad tarybiniais laikais?na kam ismesti, jau geriau atiduopkim, ar ne tiesa rasau? kaip kitur nezinau, bet italijoje toks dalykas tikrai vykdomas ir su malonumu ligonines ar tam tikros istaigos ta pienuka paima.
Uztikau, kad atsirado naujos "saldymo talpos" pieneliui. Ar kuriai nors teko tokiomis naudotis?
ligitarok
2005 02 08, 18:48
Sveikos man taip pat ne už kalnu kudikio žindimas, tai pradejau rūpintis jau dabar, nes man reiks dažnai vykti į mokslus. Įsigijau AVENT elektrini su baterijomis, bet galima ir su laidu tik reikia adapteri gauti. Gal teko kam naudotis pabandžiau ant kuno tai nesijaučia labai didelios traukos. Su pirmu tai turėjau daug pieno ir nusitraukinėdavau rankom, bet tai labai didelis darbas, gal pientraukis palengvintų, bet abejoju ar jis ištrauks.
Nu su elektriniu nebandziau..Bet turiu rankini AVENT ISIS..tai man jis labai patinka..Aisku, retai tenka pasinaudoti..bet istraukia Bet cia manau priklauso ir nuo pacios krutines..mano vienai draugei is vis su pientraukiais nesiseka pieno istraukti...tik rankomis..
*Bambolina*
2005 02 21, 17:45
kaip matau cia jau pamirsta tema  keliu ja i virsu  Nusprendziau mazajai kaupti atsargas, kaikurios mamos sako kad kameroj pieneli galima laikyti tik 3 paras, kitos kad 6 menesius, kaip yra is tikruju????? Pienelio turiu pakankamai, tai noreciau sio skanesto prigamint ilgam  Prasau patarti
beatris
2005 02 23, 17:54
QUOTE(Bambolina @ 2005 02 21, 17:46) kaip matau cia jau pamirsta tema  keliu ja i virsu  Nusprendziau mazajai kaupti atsargas, kaikurios mamos sako kad kameroj pieneli galima laikyti tik 3 paras, kitos kad 6 menesius, kaip yra is tikruju????? Pienelio turiu pakankamai, tai noreciau sio skanesto prigamint ilgam  Prasau patarti  Galiu atsakyti iš savo patirties. Su pirmu vaiku turejau daug pieno, ismaitinau dvinukes iki 2 men. Paskui nusprendziau sukaupti atsargai pieno. Is tikruju piena specialiuose maiseliuose galima laikyti saldyklyje 6 men. Taip as ir padariau nusipirkau du ipakavimus maiseliu ir uzsaldiau ir nuveziau butent i saldykli ne i saldytuvo kamera. Bet as maitinau iki 9 men ir daliai uzsaldyto pieno 6 men suejo ir jo jau negalima buvo panaudoti - Tai vienas dalykas nezinau iki kokio amziaus turesi pieno, o tikikmybe yra didele jeigu turi 1-2-3 men. kad turesi ilgai jeigu noresi.... Kitas dalykas - tas likes tinkamas pienas - kai as ji paemiau ir norejau duoti vaikui man jis nepatiko - jis turejo savotiska skoni - ir as nezianu del ko - bet vaikui nedaviau o viska ismeciau. Ir visos mano pastangos nuejo suniui ant uodegos. Dabar turiu pieno pakankamai, bet tikrai nesiruosiu kaupti. Tokia jau mano patirtis- o jums spresti
*Bambolina*
2005 02 24, 08:07
Aciu, uz tavo patirti  Kadangi saldiklio neturiu, tai teks pamirsti savo gerus norus
Bet cia manau priklauso ir nuo pacios krutines..mano vienai draugei is vis su pientraukiais nesiseka pieno istraukti...tik rankomis..  [/quote] kaip įdomu, nes man rankomis tikraii taip neina ištraukti pienuko kaip pientraukiu. Nora iš vienos pažįstamos ir tą patį girdėjau, kad rankomis geriausiai jai
*Bambolina*
2005 02 28, 20:15
QUOTE(ilja @ 2005 02 08, 14:34) Uztikau, kad atsirado naujos "saldymo talpos" pieneliui. Ar kuriai nors teko tokiomis naudotis?  Na, niekas man neatsaket, bet gal kam nors bus naudinga. Siandien nusipirkau tas "saldymo talpas". Pirkau ipakavima su 10 dezuciu ir tiek pat dangteliu. Isardzius pamaciau, kad dar rinkinyje yra ir "pritaikymas" prie AVENT ISIS pientraukio. Tai labai patogu bus nusitraukineti. Tai jei kas pirksit, tokia pakuote kainuoja 37 su centais. Kas patogu: jie yra ne vienkartiniai, patogu kelionese ir galima laikyti ne tik pieneli bet ir veliau ivairias namuose paruostas "marmaliuzes" Tik neapsigaukit, pardavinejami vien tik indeliai be dangteliu  Tokia pakuote 20 kainuoja.
aš taip pat buvau prisišaldžius,bet kiek žinau ir skaičiau kad laikyti jį galima 3-4mėn  o skonis gal ir ne toks koks tiesiai iš krūtinės  bet ir pravertė tas užšaldytas pienukas,tai kai buvau susirgus,tai pas daktarę kai ėjom.
Per karta nusitraukiu i maiseli tik apie 50 ml. Ar galima per sekanti nutraukima vel nutraukineti i jau esanti pienuka. Ar geriau imti kita inda ir veliau sumaisyti. Patarkit, kas zinot, kaip geriau pasielgti.
Rucelie
2005 03 11, 20:28
QUOTE(Simona @ 2005 03 11, 12:37) Per karta nusitraukiu i maiseli tik apie 50 ml. Ar galima per sekanti nutraukima vel nutraukineti i jau esanti pienuka. Ar geriau imti kita inda ir veliau sumaisyti. Patarkit, kas zinot, kaip geriau pasielgti. as pilu tokias porcijukes i atskirus buteliukus vis, atvesinu saldytuve, o kai jau yra ju pakankamai, viska supilu i maiseli ir tada uzsaldau. taip man patogiau, ir ypac jei vaikas neplanuotai niamniaus uzsimano, o dar nespeja fabrikelis prigaminti, tada is saldytuvo istraukiu viena toki buteliuka su porcijuke ir pasildau. nereikia is maiselio pilstyti. tik man nepatinka uzsegimai tie avento maisiuku, nelaiko jie normaliai man  o gal as segt nemoku? reikes bandyt raisiot su siulu gal  kazkokia nesamone, kad perki pakuote su 20 maiseliu ir gauni 10 uzsegimu
Pasirodo pernelyg optimistiskai ziurejau i tai, kad vaikas valgys is buteliuko. Nusipirkau pientrauki, sterilizatoriu, buteliuku. Zodziu apsirupinau visa reikiama iranga  . Palikau mamai savo leliuka, o pati isdumiau truputeli pasilinksminti  . Deja, niekas neisdege, vaikas kategoriskai atsisake valgyti is buteliuko  . Teko greitai grizti namo. Ir toliau maitinti kas 1.5 val, praktiskai visa para. Nezinau, ka ir bedaryti. Kazkaip vis tiek reikes pratinti. Gal kas turi patarimu  .
QUOTE(Simona @ 2005 03 12, 16:09) Palikau mamai savo leliuka, o pati isdumiau truputeli pasilinksminti  . Deja, niekas neisdege, vaikas kategoriskai atsisake valgyti is buteliuko  . Teko greitai grizti namo. Ir toliau maitinti kas 1.5 val, praktiskai visa para. Nezinau, ka ir bedaryti. Kazkaip vis tiek reikes pratinti. Gal kas turi patarimu  . Aš irgi kelis kartus lėkiau namo Bet 4 mėn vaikas jau paprastai moka gerti iš šaukštuko ir jau galima bandyt duoti gerti iš mažo puodeliuko. Mano išmoko iš puodelio nuo 5 mėn. taigi galiu palikt  . O buteliukas giliai spintoje, nes jau nebemoka iš jo gert. O šaldytą pienuką, kad netektų išmest, kai laikas eina į pabaigą (3 mėn) pilu į košes - tokias vaikas labai mėgsta
jolitav
2005 03 20, 16:12
Mes pienuko nekaupiam  I kosytes pilam sviezia
QUOTE(Bambolina @ 2005 02 28, 21:15) na, ir kuo gi kamera nuo šaldiklio skiriasi? mano šaldytuvo kameroj -20 laipsnių, tai vis tiek dar kažkokio šaldiklio ieškot???
Rucelie
2005 04 07, 15:07
QUOTE(Yuko @ 2005 04 07, 14:57) na, ir kuo gi kamera nuo šaldiklio skiriasi? mano šaldytuvo kameroj -20 laipsnių, tai vis tiek dar kažkokio šaldiklio ieškot???  jeigu saldytuvo kamera yra atskirai, tada joje pakankamai zema temperatura  kamera vadinasi ta, kur viduje saldytuvo, ne atskirai  mergaites, kur jus saldot ta pienuka?ta prasme kame? avento maisiuku jau gaut sunku, o tie tipo puodeliai tai atsiprasau kiek kainuoja  jau tada buteliukus apsimoka pirkt ir juose saldyt gatavai  nu neisnesa man protas, kame dar sugalvot  negi i stiklainius pilt?
Ačiū, Rucelie.  O tai aš jau maniau, kur reikėtų to šaldiklio ieškot...
Rucelie
2005 04 07, 17:40
QUOTE(Yuko @ 2005 04 07, 15:26) Ačiū, Rucelie.  O tai aš jau maniau, kur reikėtų to šaldiklio ieškot...   o kame tu saldai?  pasidalink profesine patirtim  as jau turbut supirkau vos ne visus avento maisiukus, kuriuos mamytes atsargu turejo, jau ir ne avento radau, bet ir tuos baigiu  ka toliau daryt? o ir kamera mano pavojingai pildosi  negi antra saldikli dabar pirkt?
|
|