Dar nescia
PER MAMYTES PIENUKA
Esu girdejusi, kad per mamytes pienuka persiduoda mazakraujiste. Jei mamai anamija tai ir vaikutis ja gali tureti. Kolios stiprybes mama gali duoti jei pati nusilpusi. MAMYTES GERKIT VITAMINUS NE DEL SAVES, ODEL VAIKUCIU!!!!
Man irgi nestumo metu buvo anemija. Dabar nesityriau, bet itariu, kad nebus geriau po gimdymo. Juk visas organizmas nusilpes. Geriu vitaminus, nestumo metu geriau ir gelezi. Dabar mergytei zemokas hemoglobinas, tai reikia duoti gelezi. Bet ji negali net nuryti. Ja pykina
QUOTE(jolia25 @ 2005 12 17, 12:57) Man irgi nestumo metu buvo anemija. Dabar nesityriau, bet itariu, kad nebus geriau po gimdymo. Juk visas organizmas nusilpes. Geriu vitaminus, nestumo metu geriau ir gelezi. Dabar mergytei zemokas hemoglobinas, tai reikia duoti gelezi. Bet ji negali net nuryti. Ja pykina Mano mazyle geria lasiukais gelezi, dar sutrinu folio rugsties, kad geriau pasisavintuir praskiedziu MP. ipilu i ampolyte ir sugirdau. QUOTE(luara.l @ 2005 12 17, 11:53) PER MAMYTES PIENUKA Esu girdejusi, kad per mamytes pienuka persiduoda mazakraujiste. Jei mamai anamija tai ir vaikutis ja gali tureti. Kolios stiprybes mama gali duoti jei pati nusilpusi. MAMYTES GERKIT VITAMINUS NE DEL SAVES, ODEL VAIKUCIU!!!! Mazakraujyste tikrai nepersiduoda per piena, ji nera kokia uzkreciama liga. Cia daugiau priklauso nuo mamos kraujo ir kiek reikalingu medziagu vaikiukas pasiieme dar budamas isciose. Mano mazyle gime neisnesiota, o neisnesiotukams visiems padidinta mazakraujystes rizika. Geriame ir mes Hemofero lasiukus ir foline rugsti. Tik, beje, noriu atkreipti demesi, kad geriau gelezi skiesti su vandenuku ir neduoti kartu su pienu, nes tada ji blogiau pasisavinama O kraujukas musu tvarkoj, dabar ir gelezies doze sumazino
sveikos, as ir noreciau paklausti, koks hemaglobino kiekis kraujyje turi buti, kad susirgtu mazakraujyste? man nestumo metu buvo maziausiai 110 hemag, viena gydytoja pasake kad man mazakraujyste, o kita sake dar ne. tai kuria reikejo tiket?
QUOTE(ladybird20 @ 2005 12 18, 01:01) sveikos, as ir noreciau paklausti, koks hemaglobino kiekis kraujyje turi buti, kad susirgtu mazakraujyste? man nestumo metu buvo maziausiai 110 hemag, viena gydytoja pasake kad man mazakraujyste, o kita sake dar ne. tai kuria reikejo tiket? iki 120hem yra dar gerai, daugiau jau mazakraujyste. Sunkejant mazakraujystei, isblyksta oda ir gleivine, svaigsta ir skauda galva Naujagimiams hemoglobinas turi buti 180, net iki 200g/l, o paskui palaipsniui mazeja ir turi buti nemaziau kaip 120 g/l. Mano mazylei buvo 122 g/l ir tai buvo jau kritinis kiekis pagal naujagimius, teko pilti eretrocitu mases
is visu simtomu - buvau tik isblyskus, nu dar kartais bet labai retai skaudedavo galva
mano sūneliui buvo mažakraujustė kartu su rachitu, tai gerėm geležį 3 mėn, be to patarė duoti aviečių, spanguolių sulčių ir košytės su daržovėmis ir kepenėlėmis bent kartą į savaitę (bet jam jau 5 mėn buvo, gal taviškis dar per mažas tokiai košytei). be to labai svarbu kad pačiai mažakraujystės nebūtų, nes nors kaip kažkas minėjo mažakraujyste per pieną neužsikrėsi, bet geležies vaikutis su pienu gauna. Sekmės ir jei norėsi pabandyti košytę su kepenelėmis rašyk į AŽ, nes esu pora receptukų ,,atidirbus"
Gruodzio menesio "Mamos zurnale" kaip tik skaiciau apie mazakraujyste, tai nesciosios hb I ir III trimestra maziausia norma yra 110 g/l, o II trimestra kai maziau nei 105 g/l. Siaip vaikutis pasiims kiek jam reikia, o kas liks tai liks mamai. Kritine riba, jei mamos hb 90 g/l, tada jau ir vaikuciui nebeuzteks. Geriausia, tai pasidaryti kraujo tyrima, o ne spelioti vien pagal simptomus.
Dar labai issamus straipsnis yra 2005 spalio men. zurnale "Pradziu pradzia", ten yra lentele su normomis tiek naujagimiams, tiek vaikams, moterims ir vyrams.
labai dekui jobukas, tikrai nuraminai, jau buvau prisigalvojus nesamoniu
Mano mazylei dabar nuo 94g/l hem. pakilo iki 110g/l. Tai dar reiks gerti gelezies, gyditoja sake, kad dar po atsistatimo reikes gerti du menesius, nes gali nukristi.
Kai laukiausi sunelio, tai hb 115 jau buvo oi kaip negerai, o kai laukiausi mazosios, tai 110 dar buvo OK. Man akusere aiskino, kad dabar i viska paprasciau ziuri, stengiasi, kad be reikalo nesciosios chemijos nevartotu, tai ir tos normos koreguojasi. Na, bet po sunaus gimimo (cezaris), hb buvo tik 90, va tada tai ir atsirado problemu, nes sunkai valesi gimda, susidare kresuliuku, atsirado sirdies permusimu. Mano vienai draugei buvo, kad irgi po gimdymo daug kresuliu susidare. Tik veliau suseke, kad jau pries gimdyma jos hb buvo zemiau 100 ( o gydytoja i tai niekaip nesureagavo). Tai ji, pamenu, mane perspejo, kad sekciau savo hb, nes po to sunkiau gyjama. Sekmes visoms ir kad jusu kraujas butu
sveikutes,
mano mazylei ir mazakraujyste-geriam hemofer lasiukus ir folio rugsti. Nestumo metu man viskas buvo tvarkoje, beje ir dabar pasidariau tyrimukus kraujo- viskas OK . Lasiukus vartojam daugiau nei menesi, bet pagerejimo kolkas nera-kaip buvo110hb, taip ir liko. Bet informac. lapeli parasyta, jog reik gert maziausiai du men., kad kraujyje butu matyt pagerejimas. mes mazylei kraujo tyrimuka padarem tada ,kai per menesi tepriaugom 300g. Oi tada soka Beje, mano dukryte tuos lasiukus gerdama irgi ziaugcioja, labai jau jie neskanus...
Žinau, kad mėlynes stiprina krauja, va tai nuo kada jų galima duoti, turiu užšaldžiusi
Perskaičiau šią temą, bet neradau nė vienos mamos minint feritiną
QUOTE(Vitalija @ 2006 01 05, 19:10) tai 3-6 mėn. vaikų hemoglobino norma 101129. Patarčiau nepasikliauti viena nuomone. Hematologė tvirtino, kad labai svarbus kriterijus yra vaiko augimas, jei gerai auga, tai jie net nejaučia to hemoglobino kritimo Mums is venos eme tik gimdimo namuose tai jis buvo dar mazesnis nei is kulniuko, o poliklinikoje dabar ima iš pirštuko tai paskutini kartą buvo 110g/l. Dukrytė labai pradėjo netoleruoti geležies, vemia tai nebegaliu duoti pastoviai, QUOTE(luara.l @ 2006 01 06, 09:31) Mums is venos eme tik gimdimo namuose tai jis buvo dar mazesnis nei is kulniuko, o poliklinikoje dabar ima iš pirštuko tai paskutini kartą buvo 110g/l. Dukrytė labai pradėjo netoleruoti geležies, vemia tai nebegaliu duoti pastoviai, Mano žiniomis, iš kulniuko kraują gimdymo namuose ima ne dėl hemoglobino, o dėl kažkokios retos genetinės ligos, kurią laiku nustačius vaikai vystosi normaliai. Kaip mums sakė hematologė, poliklinkose kraują tiria tik iš pirštuko, užtai pediatrės ilgai nesicackina ir skiria tuos geležies preparatus, kai tik hemoglobinas netelpa į rėmus, nes turi tam teisę. Kai pagalvoju, jei nebūtume tyręsi KMUK, turbūt iki šiol vaiką be reikalo dusintume geležimi. QUOTE(Vitalija @ 2006 01 05, 18:10) Perskaičiau šią temą, bet neradau nė vienos mamos minint feritiną Dėl feritino tyrimo, kaip diagnostinio kriterijaus geležies stokos mažakraujystei nustatyti esi ir teisi ir ne. Iš tikrųjų, papildomai nustatytas feritinas parodo daugiau nei "plikas'' hemoglobinas, tačiau feritinas didėja ir esant bet kokiam uždegimui, ypač užsitęsusiam, lėtinei ligai ir pan.Todėl didelis ar normalus feritinas neatmeta geležies stokos.Kai kuriose laboratorijose gali būti atliekamas transferino(baltymas "pernešantis" geležį) ir jo įsotinimo tyrimas- jis tikslesnis. Dėl spartaus augimo- būtent tokie vaikai turi padidėjusią riziką geležies stokos mažakraujystei vystytis, nes greito augimo metu vaiko organizmas sunaudoja geležies atsargas. Na o hemoglobino normos mažiems vaikams iš tiesų yra pasikeitusios, ir ne visi poliklinikų pediatrai apie tai žino, deja. QUOTE(dange @ 2006 01 08, 15:42) Dėl feritino tyrimo, kaip diagnostinio kriterijaus geležies stokos mažakraujystei nustatyti esi ir teisi ir ne. Iš tikrųjų, papildomai nustatytas feritinas parodo daugiau nei "plikas'' hemoglobinas, tačiau feritinas didėja ir esant bet kokiam uždegimui, ypač užsitęsusiam, lėtinei ligai ir pan.Todėl didelis ar normalus feritinas neatmeta geležies stokos.Kai kuriose laboratorijose gali būti atliekamas transferino(baltymas "pernešantis" geležį) ir jo įsotinimo tyrimas- jis tikslesnis. Dėl spartaus augimo- būtent tokie vaikai turi padidėjusią riziką geležies stokos mažakraujystei vystytis, nes greito augimo metu vaiko organizmas sunaudoja geležies atsargas. Na o hemoglobino normos mažiems vaikams iš tiesų yra pasikeitusios, ir ne visi poliklinikų pediatrai apie tai žino, deja. Matau, kad esi medikė, todėl neabejoju, kad tiksliau viską žinai QUOTE(Vitalija @ 2006 01 08, 14:22) Mano žiniomis, iš kulniuko kraują gimdymo namuose ima ne dėl hemoglobino, o dėl kažkokios retos genetinės ligos, kurią laiku nustačius vaikai vystosi normaliai. jei nebūtume tyręsi KMUK, turbūt iki šiol vaiką be reikalo dusintume geležimi. Del šio ištirimo irgi ėme, bet mes gulėjome renimacijoj 12 dienų ir kiekviena diena imdavo tyrimus tirti tiek hemoglobino ,tiek bilurubino kiekį. Bambytėj buvo užkrėte auksini stalifakoką negalėjo iš ten daugiau imti. Aišku imdavo ir iš nykštuko, bet kai tiek daug reikėjo QUOTE(Vitalija @ 2006 01 08, 17:16) Matau, kad esi medikė, todėl neabejoju, kad tiksliau viską žinai Problema yra ta, kad valstybė neapmoka pirminės sveikatos priežiūros įstaigoms papildomų tyrimų geležies stokai tirti, taigi be bendro kraujo tyrimo pediatrai neturi daugiau kuo remtis(nebent siųsti į aukštesnio lygio įstaigą gydytojo hematologo konsultacijai). Sutinku, kad hemoglobino kiekis 105-110, be kitų geležies stokos rodiklių, nereikalauja gydymo geležies preparatais. luara.l, tavo dukružės hemoglobinas visai neblogas. Kiek laiko jau duodi geležį? QUOTE(luara.l @ 2006 01 08, 19:28) Del šio ištirimo irgi ėme, bet mes gulėjome renimacijoj 12 dienų ir kiekviena diena imdavo tyrimus tirti tiek hemoglobino ,tiek bilurubino kiekį. Bambytėj buvo užkrėte auksini stalifakoką negalėjo iš ten daugiau imti. Aišku imdavo ir iš nykštuko, bet kai tiek daug reikėjo Panašu, kad dukrytei buvo hemolizinė naujagimių gelta ir mažakraujystė? QUOTE(dange @ 2006 01 08, 20:28) luara.l, tavo dukružės hemoglobinas visai neblogas. Kiek laiko jau duodi geležį? Geleži pastoviai duodavau antra mėnesi tai hem. pakilo nuo 94g/l iki 107g/l, po to pradėjau simuliuot tai pakilo iki 110g/l. DAbar ji visai blogai priima geležį, vemia tai nelabai kada ir duodu, tyrimų dar nežinau. Hemifere mes turim gerti po 6 lašus per diena ir folinės rūgšties po 0.25 du kartus. QUOTE(luara.l @ 2006 01 08, 19:37) Geleži pastoviai duodavau antra mėnesi tai hem. pakilo nuo 94g/l iki 107g/l, po to pradėjau simuliuot tai pakilo iki 110g/l. DAbar ji visai blogai priima geležį, vemia tai nelabai kada ir duodu, tyrimų dar nežinau. Hemifere mes turim gerti po 6 lašus per diena ir folinės rūgšties po 0.25 du kartus. Pasitark su savo pediatru, galbūt pasiūlys kitą geležies preparatą, kurį dukrytė toleruotų geriau. Dar yra galimybė duoti feroglobiną, jame geležies kiekis nedidelis, bet hemoglobino palaikymui, kol dukrytė paaugs ir pradėsit raugauti mėsytę- pagrindinį geležies šaltinį, galėtų būti tinkamas
maniškei 8 mėn. hemoglobinas 110, bet gydytoja sako kad geležies papildomai jai duoti dar nereik, o man atrodo kad jau kaip ir reikėtų
Vakar buvau pas gydytoja pasitariau dėl Humerio, kad nebepriima, tai leido nebeduoti( aš jau nabedaviau), bet sakė palikti folinę rūgštį. Va o apie ją aš visai nepagalvojau
Prieš kelias savaites sirgo dukrytė bronhitu, gulėjom ligonuinėj. Neprireikė nei savaitės kaip pasveikon. Ten darė kraujo tyrimą, hemoglobinas pakilęs iki 114g/l, kyla ir be geležies. Labai buvau nudžiugus, kad tik vėl nenukristų.
QUOTE(jobukas @ 2005 12 20, 15:00) Kai laukiausi sunelio, tai hb 115 jau buvo oi kaip negerai, o kai laukiausi mazosios, tai 110 dar buvo OK. Man akusere aiskino, kad dabar i viska paprasciau ziuri, stengiasi, kad be reikalo nesciosios chemijos nevartotu, tai ir tos normos koreguojasi. Na, bet po sunaus gimimo (cezaris), hb buvo tik 90, va tada tai ir atsirado problemu, nes sunkai valesi gimda, susidare kresuliuku, atsirado sirdies permusimu. Mano vienai draugei buvo, kad irgi po gimdymo daug kresuliu susidare. Tik veliau suseke, kad jau pries gimdyma jos hb buvo zemiau 100 ( o gydytoja i tai niekaip nesureagavo). Tai ji, pamenu, mane perspejo, kad sekciau savo hb, nes po to sunkiau gyjama. Sekmes visoms ir kad jusu kraujas butu Mano hemaglobinas po antrojo gimdymo tebuvo 67. Tai gydytojai nesuprato kaip aš vaikštau QUOTE(luara.l @ 2005 12 15, 13:09) Dar nescia "Mamos žurnale" vasario mėn., 46-48 psl yra straipsnis "Liga blyškiu veidu". Nusipirk arba paskaityk kokiam nors prekybos centre, gal rasi ką nors naudinga |