Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokį maistelį duodat prieš naktį?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3
Anandita
pasidalinkit patirtim ką duodat vaikeliui prieš naktį, kad sotesnis būtų ir ramiau miegotų ax.gif
kaunietuke
Nu mes tai valgom misinuka.Vakare apie 10val paskutini karta pavalgom ir visa nakti ismiegam neprabude iki 9-10val.ryto.O suvalgom vienu kartu 180ml
limat
mano mazius gulasi 9 val. tai 7 val duodu koses ar tyreles,o pries nakties miega dar geria misinuko. bet jis vistiek nakti keliasi viena arba du kartus misinuko atsigerti.
Redane
mes einame miegoti apie 22, tai kažkur 20:30 suvalgom Hipp naktinę košelę, o prieš pat miega atsigeriam 80-120 mišinio. miegam jei viskas gerai iki 8 ryto, naktį nieko negeriam ir mevalgom, nebent vandenuko.
Liolik-Bolik
mano mazius prie naktele 20.00 gauna kosytes (ryziu, nes kitokiu kosiu nevalgo) ir M.pienuka atsigerti. Visi aiskino, kad prades kpsyte valgyt - prades visa nakti meguoti lotuliukas.gif Bet maniskis to nedaro. Keliasi ir 23val ir 4val o 8.30 jau LABAS RYTAS (jei uzplaukia doh.gif buna ir dazniau keliasi) .... Privalgo nakti, o po to puse dienos nieko nenori valgyt. Siandien iki 13.00 bevei nieko nesugebejau isiulyt (10. oo 2min paciulpe pienuka ir PSIO schmoll.gif )...
Anandita
QUOTE(Liolik-Bolik @ 2005 12 15, 19:36)
mano mazius prie naktele 20.00 gauna kosytes (ryziu, nes kitokiu kosiu nevalgo) ir M.pienuka atsigerti. Visi aiskino, kad prades kpsyte valgyt - prades visa nakti meguoti  lotuliukas.gif  Bet maniskis to nedaro. Keliasi ir 23val ir 4val o 8.30 jau LABAS RYTAS (jei uzplaukia  doh.gif buna ir dazniau keliasi) .... Privalgo nakti, o po to puse dienos nieko nenori valgyt. Siandien iki 13.00 bevei nieko nesugebejau isiulyt (10. oo 2min paciulpe pienuka ir PSIO  schmoll.gif )...
*

KRISTIDA
Mūsiškis lygiai 20 val. valgo dribsnių košę (mėgsta įvairias košes) su sviestu. Apie 21 val. atsigeria mišinuko 90 ml. ir miega iki 7 val. ryto. Tada geria 250 ml. Nestle junior pieną mirksiukas.gif
marecka
QUOTE(KRISTIDA @ 2005 12 16, 11:50)
Mūsiškis lygiai 20 val. valgo dribsnių košę (mėgsta įvairias košes) su sviestu. Apie 21 val. atsigeria mišinuko 90 ml. ir miega iki 7 val. ryto. Tada geria 250 ml. Nestle junior pieną  mirksiukas.gif
*

O taip visą naktelę ir išmiegate? Maniškis tai pabunda, tai duodu arbatytės, bet nežinau gerai darau, ar ne, nes bandau atpratinti nuo MP naktį, o vakare geriam tik MP, bet galvoju, gal reikia bandyti košytę, nes jau lyg ir nebe daug yra to MP, tai kai baigsis, galvoju, ar užtenka mišinuko nakčiai, ar reikia ir košytės g.gif
KRISTIDA
Taip. Užmigdau 22val. ir išmiega iki 7 val. ryto.
Nematau čia nieko bloga, kad nakčiai geria arbatą unsure.gif Bet jei valgo tik MP ir jokio kito maisto,tai košę gal reikėtų dieną pradėti ragauti, mišinuką pasilikti nakčiai ? Neaišku, koks jūsų dabartinis meniu unsure.gif
Coja
QUOTE(kaunietuke @ 2005 12 15, 16:31)
visa nakti ismiegam neprabude iki 9-10val.ryto
*

QUOTE(Redane @ 2005 12 15, 16:59)
o prieš pat miega atsigeriam 80-120 mišinio. miegam jei viskas gerai iki 8 ryto, naktį nieko negeriam ir mevalgom, nebent vandenuko.
*

QUOTE(KRISTIDA @ 2005 12 17, 16:21)
*

kokie šaunuoliai vaikiukai, kad visą naktelę išmiega nevalgę thumbup.gif mums taip nėra buvę nė kart blink.gif o mes, nors ir geriame mišinuką prieš pat gulant, vis tiek 2-3 kartus naktį dar valgome po kokiu 130 ml. mišinuko doh.gif bandėm ir košytę prieš miega, bet tas pats, vis tiek keliasi valgyt lotuliukas.gif doh.gif
KRISTIDA
Matyt,greita medžiagų apykaita biggrin.gif Kelių pažįstamų vaikiukai ir ūgtelėję naktį eina atsigerti mirksiukas.gif
Constansa
savo panai duodu 22 val. 230-240 ml. mišinio, bet skystesnio, nei nurodyta rekomendacijose. ir tada guldau miegoti. keliasi apie 9-10 val. ryte. pvz. šiandien 9.30 dar labai saldžiai miegojo biggrin.gif
marecka
QUOTE(KRISTIDA @ 2005 12 17, 18:21)
Nematau čia nieko bloga, kad nakčiai geria arbatą  unsure.gif Bet jei valgo tik MP ir jokio kito maisto,tai košę gal reikėtų dieną pradėti ragauti, mišinuką pasilikti nakčiai ? Neaišku, koks jūsų dabartinis meniu  unsure.gif
*

Ne, mes dieną valgome jau viską, visokias košeles, tyreles, sūrelius ir pan., o MP geriam tik eidami gulti ir naktį arba anksti ryte, bet mes gulam apie 21 - 21,30h, o mišinukų dar nebandėm. dabar jau kelias naktis prabundam kelis kartus, išgeriam arbatos ir išmiegam iki 8h ryto, bet dar nėra buvę naktelės, kad išmiegotų taip visai be prabudimų g.gif , o jūs taip seniai išmiegate?
Maja Di
QUOTE(Coja @ 2005 12 17, 17:48)
kokie šaunuoliai vaikiukai, kad visą naktelę išmiega nevalgę  thumbup.gif mums taip nėra buvę nė kart  blink.gif o mes, nors ir geriame mišinuką prieš pat gulant, vis tiek 2-3 kartus naktį dar valgome po kokiu 130 ml. mišinuko  doh.gif bandėm ir košytę prieš miega, bet tas pats, vis tiek keliasi valgyt  lotuliukas.gif  doh.gif
*

Maniškis irgi dar nėra išmiegojęs visos nakties, keliasi 4-8 kartus į naktį. Bandžiau tą Hipp labos nakties košę, kurią kitos giria, bet maniškis schmoll.gif nė už ką jos nevalgo, nupirkau ir su sausainiais ir su vanile, bet viską išpilu lauk.
Tilė
Mažiukui 4 mėn. Iki mėnesio naktį valgydavo du kartus, po to nebeatsibusdavo ir dabar miegam nuo paskutinio maitinimo 23 val, iki 7 val ryto biggrin.gif . Maitinu savo pienu.
Lomena
Miega visą naktelę pavalgiusi 23 val. MP, atsikelia tik 6 arba7 val.
Lomena
Miega visą naktelę pavalgiusi 23 val. MP, atsikelia tik 6 arba7 val.
zvygla
Kai maitinau MP tai išmiegodavo iki 4 nuėjusi 22 o kai duodu mišinio išmiega visą naktį iki 6 arba net 7
cosmute
Mums 6 menesiukai!Apie 19 val.pavalgom trintu,kudikiams skirtu,sausainiu koses,(sutrinu pora sausainiu uzpilusi virintu vandieniu)o dar priedo vaisiu tyres.Apie 21val. geriam 180ml.pienuko ir miegam visa nakti!Be jokiu arbatyciu,ar vandenuko.Labas rytas buna apie 9val.
donatele
Mes valgome 19 ar 20 val grudu kose, o apie 21.30 val dar isgeriam 240 ml misinuko ir tada jau miegam iki 10 val ryto be jokiu prabudimu thumbup.gif
Austre 123
QUOTE(kaunietuke @ 2005 12 15, 17:31)
Nu mes tai valgom misinuka.Vakare apie 10val paskutini karta pavalgom ir visa nakti ismiegam neprabude iki 9-10val.ryto.O suvalgom vienu kartu 180ml
*

Tai labai šaunu jums man tai nepyragai kai reik keltis prie dvieju ir dar skirtigu laiku,nors eina miegot venodai ir kelesi ryte 6.00 verysad.gif kad man tai būtu
Austre 123
QUOTE(kaunietuke @ 2005 12 15, 17:31)
*

[COLOR=red]O mes suvalgom 240 ml ,bet vistiek pabundam po pora kartų ir dar skirtingu laiku smile.gif verysad.gif
WildFire
Nemanau kad suvalgyto maisto kiekis ar konkretus maistas tiek pasotina mažylį jog nesikeltų naktį iš vis schmoll.gif Bandėme kadaise gerti pieno mišinukus nakčiai (dabar nebegeriam, nes esam jiems alergiški), tai miegojo vaikinas kokias dvi savaites be prabudimų, po to ėmė keltis vėl, nepriklausomai nuo to kokį kiekį išgerdavo jo. Dabar vakarais 21.30 valgom avižų košę, tai būna naktų kai nesikelia iš viso, būna ir naktų kai prabunda kartą, du... Bet ne dėl to jog valgyt nori (naktimis nebemaitinu nuo 4 mėnesių), o dėl to, jog kartais dar suskausta pilvuką, dygsta dantukai ar šiaip prabudo, o pats užmigti nemoka ax.gif
Bretane
Aš duodu kokios grūdinės košės arba Hipp naktinės, bet keliamės vis tiek naktį po keletą kartų doh.gif Aš sutinku su Viešnia, kad tai nepriklauso nuo to ką duodi mirksiukas.gif
*ele*
pries miega valgo grudu kose,bet manau,kad vaiko ismiegojimas visa nakti ne vien nuo to priklauso.Svarbu koks visos dienos racionas,dienos miego daznumas,ar nekamuoja jo,pvz.dantu dygim skausmai,ir t.t.... 4u.gif
tamsi
Mes ,tai mišinuka prieš miega geriam ir ramei miegam iki ryto thumbup.gif
Vilmamute
Jau beveik viska isbandziau bet vistiek kelesi nakti kaip laikridukas 2-630 val nakciai bandziau duoti ir misinuko ir kosites naktines niekas nepadeda labiausiai pikta tai kad atsikelusi nevisada valgo. Gal kas turite kokiu efektyviu patarimu nes kai atsikelia tai kol vel uzmiega reike gera pusvalandi lopsynes dainuoti. Miegoti eigame 22val.
nerkasa
Ir aš priėjau išvados, kad kiekvienas vaikas individualybė. Ir mas ko tik nedarėm kad nesikeltų naktį - ir arbatą gėrėm naktį, ir vandenuką, vistiek keliamės. Tik pastebėjau kad daug ramiau miegam išgėrę mišinuko, todėl jį iki šiol ir duodu naktį dar 2-3kart.
Ką gi jau čia padarysi
mamke
Mano mazike jau nuo 1 men. naktimis nebevalgydavo.O dabar 21-21.30val. duodu atsigerti misinuko ir eina miegoti 22-23val.
Oksis
Aš kaip tik girdėjau, kad nakčiai negalima duoti sunkaus maisto, kadangi apsikrauna skrandukas, vaikai tampa neramūs, pabandykyt pačios atsigulti pilnu skrandžiu, košmarai sapnuosis doh.gif
jole
O manasis nakčiai mišinuką geria apie 10 val. 210ml išgeria 2.gif O po to apie 6-7 val. ryto kai pradeda muistytis vėl mišinuko pagerti duodu ir dar pamiega pora val. 4u.gif Naktį irgi būna pabunda tai aš soskę duodu arba rankytę palaikau ir vėl jis užmiega. thumbup.gif
Isila
mano vaikas prieš miegą geria mišinuką. Galėčiau duoti košytę, bet atrodo, kad mišinukas geriau migdo tongue.gif kai košę valgo, tai visas išsiteplioja, žaidžia, išsiblaško, o mišinuką valgydamas jau ant rankų snausti ima tongue.gif
Pasišiaušęs
O manasis išvis mišinio negeria, paragauja ir išpjauna.. schmoll.gif tik mano pieną. Gal dėl to visą naktį labai blaškosi g.gif spardosi. Neprisimenu nei vienos nakties per 7,5 mėnesio kad išmiegotų neatsibudęs.
Net bijau pagalvot kas bus kai mano pienas baigsis scare.gif
ausriuxa
mes pries miega valgom grudu koses,bet kaip ir valgydamas misinuka seniau keldavosi 3val valgyti taip ir privalges vakare koses keliasi biggrin.gif
gieruze
Manoji mergaiciuke 5,5 men ir ne karto nera ismiegojusi visa naktele cray.gif Maitinu pati,tai zinokit,prabudineja gal kokius 4-6 kartus ir siaubingai praso papo ne del maisto,o del nusiraminimo. BAndziau neduoti,tai patikekit,naktines skerdynes!!!
Tai nusprendziau nekankint vaiko,jei jau jai labai manes reikia,tai jau tiek to,kelsiuos kad ir 10 kartu...Ko del vaiku nepadarysi....
O miegot einam 9.00-9.30
linytes
O mano mergytė dabar nakčiai gauna grūdų košės ir išmiega iki kokių 6 ryto, jei per tą laiką atsibunda, gauna soskytę ir miega toliau thumbup.gif
jurena
Mes taip pat stengiames prieš naktį suvalgyti grūdinės košelės: avižinių dribsnių arba ryžių dribsnių. Dar pageria mano pienelio prieš pat miegą. Atsigulam kokia 23 val. Atsikelia jau prieš rytą, kokią 6 val., vėl MP pageria ir dar pamiega. biggrin.gif
nerkasa
O mes paskanavę jogurto, banano ar kokio sausainio, prieš miegą geriam mišinuko, nors visą dieną jo net į burną neimame. Ir keliamės naktį vistiek kas 3 -4val.
Nežinau kaip atpratinti nuo naktinių kėlimųsi. Per 10,5mėn.dar neesu išsimiegojusi.
skera
20-20.30h išgeria 240ml mišinuko ir miega iki 6-7h ryto.Visą naktį išmiega nuo 2 mėnesio,kai jokio papildomo maisto dar negaudavo.Todėl manau,kad miegas tik nuo paties vaiko priklauso.
ingatech
kai dukrytei buvo 4men valgydavo kiaura para kas 3 val.NAN1misinuka,po100-120ml.po truputi iveddziau milupa milumil 2 misinuka,tai istemdavom kokias4 val.vistiek valgydavo nakti 3kartus.dabar mums5 men valgom ryziu kose darzoviene,bet nakciai tik misinuka duodu.privalgius koses vakare man ji tik dar dazniau kelesi nakti,bandziau girdyti nakti arbata,tai pajutusi ne ta skoni klykdavo tad vistiek eidavau misinuko taisyti.vakariene valgom20val,nakti1-2val,6val ryto,po to 10val.... biggrin.gif
1234567
Apie 20val suvalgom košytės arba trintų sausainiukų su mišiniu(kai mamytė tingi blush2.gif ), o 21 val atsigeriam mišinuko ir iki 7val ramu ax.gif
NirN
Pilnai pritariu kad tai individualu ir priklauso nuo vaikiuko, o ne nuo maisto... mes nuo pat gimimo tik pora savaiciu kelemes viena karta apie sesias kai 23 val paskutini kart valgydavom, o dabar mano miegaliukas 22val suvalges 180 ml misinio miega iki ryto 11 ryte eina zadint nes baisu kiek galima miegot...
pasiskaicius cia, tai auksas ne vaikas tas mano stebuklelis...
Hermion@
Aišku, viskas priklauso nuo vaiko. Maniškė maždaug nuo 2,5 mėn išmiegodavo visą naktį (maitinau tik MP), paskui, kai buvo apie 5,5 mėn, pradėjo naktimis keltis. Pradėjau vakarais duoti košytės - apie 8 val vakaro, paskui 9.30 mano pienukas ir miegoti. Tai dabar vėl išmiega visą naktį, nuo 10 iki 6.30. Bet užtai dieną sunkiai užmiega ir miega trumpai.
ligiukss
QUOTE(eglytek @ 2006 03 02, 13:28)
Aš duodu kokios grūdinės košės arba Hipp naktinės, bet keliamės vis tiek naktį po keletą kartų doh.gif Aš sutinku su Viešnia, kad tai nepriklauso nuo to ką duodi mirksiukas.gif
*

4u.gif taip aš taip pat nesutinku kad tai priklauso nuo maisto,nes vienu metu mes gerdavome tik mišinuko HIPP po 160-180ml, tai miegojom ir iki 4v ryto po to buvo tarpas kad nuo 23.00v iki11.30val miegojo net eidavau žiūrėti ką tas vaikas taip ilgai daro ogi nieko ,jis tik miega. dabar einant miegoti apie 22.00v pavalgome košytės pieniškos ir truputi mišinuko atsigeriam tai prabundam 04.30v,05.30v įvairiai būna. Man atrodo kad čia nuo vaikučio priklauso/ bigsmile.gif
rena
QUOTE(Liolik-Bolik @ 2005 12 15, 20:36)
mano mazius prie naktele 20.00 gauna kosytes (ryziu, nes kitokiu kosiu nevalgo) ir M.pienuka atsigerti. Visi aiskino, kad prades kpsyte valgyt - prades visa nakti meguoti  lotuliukas.gif  Bet maniskis to nedaro. Keliasi ir 23val ir 4val o 8.30 jau LABAS RYTAS (jei uzplaukia  doh.gif buna ir dazniau keliasi) .... Privalgo nakti, o po to puse dienos nieko nenori valgyt. Siandien iki 13.00 bevei nieko nesugebejau isiulyt (10. oo 2min paciulpe pienuka ir PSIO  schmoll.gif )...
*

lyg butm parasius apie mano burbula.
Diena vaikas auksinis, nors prie sirdies dek, bet nakti... Kada jis leis mamytei pamiegoti? g.gif
Krisliukas
Mes vakariene valgom apie 20 val. Verdu kruopu koses. Tada dar truputi pazaidziam, einam maudytis, o pries pati miegeli atsigeriam pienuko arba arbatytes ir liuli. Miegam iki ryto.
jurgaval
kaip as pavydziu toms mamoms kuriu vaikai ismiega visa nakti.mano sunelis kad ir privalges sociausios koses, ir atsigeres pienelio, vistiek keliasi po kokius 3-4 kartus pagerti pienelio.geria tik po kelis gurksnelius, bet tai turi buti misinukas, o ne paprastas vanduo.eina miegoti apie 21val, pries tai isgeriai apie 200ml misinio o 6.30 jau akytes stacios smile.gif
gytulka
apie 7-8 pavalgom kosytes su vaisiu tyrele, apie 9 val. misinukas apie 200ml ir miegucio, bet nakti dar atsikelia du kartus pavalgyt misinio, bandziau tik vandenuka nakti duoti, tai atsigeria, bet be pienuko vistiek neuzmiega mirksiukas.gif
Siracusa
pavalgo apie 23val misinio ir miega iki ryto biggrin.gif
Guggy
Ziuriu, dauguma vaikuciu ir valgo ir eina miegot veliau nei maniske g.gif Mes vakarieniaujam sesta. Valgom ryziu arba aviziniu dribsniu kose su bananais (vienos niekaip neikisi doh.gif ) Po to priesnaktine rutina. Apie 18.40 atsigeriam misinuko (geru pora gurksniu) ir apie septinta visada jau miega lovytej apsikabinus zuiki ax.gif Keliasi apie trecia-ketvirta valgyt misinuko. O po to 6-7 jau labas rytas:) Paskaiciau cia dabar ir galvoju kazin jei kokia valanda veliau maitinciau ir migdyciau, gal ismiegotu per nakti? g.gif Tik kad man labai tie laisvi vakarai patinka mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.