Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: LOGO KLUBAS
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ruzava
LOGOPEDŽIŲ IR SPECIALIŲJŲ PEDAGOGIŲ NAMAI
user posted image
(mielai laukiamos naujos mūsų būrėlio narės)

Padovanojau logopedei puokštę rožinių žibučių.
Ir nesvarbu, kad iškarpytos iš kartono -
Aš gi iš visos širdies.
Logopedė paėmė tylėdama su šypsena,
Pažvelgė į žibutes, ir į mane -
Juk nesvarbu, kad iškarpytos iš kartono,
jos gi iš visos širdies.

(Eilėraštuką kadaise forume paskelbė Klopedija, bet nepasakė, kas autorius...)

user posted image

ankstesnė tema (ten rasite ir naudingų nuorodų į įvairius internetinius puslapius):
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=574176
Ai Va
Labas visoms smile.gif
Aš jau čia 4u.gif
pinciuke
ačiū už naujus namučius.
gražiai čia Jūs užsisveikinote biggrin.gif su gimtadieniais. faina......
prisidedu ir aš 4u.gif
auksuliukas26

Ružava, su praėjusiu gimtadieniu tave:) buvau pradingusi iš jūsų rato, bet dabar vėl atsirandu:)
klopedija
Sveikos naujoje temoje! 4u.gif
Ruzava, aciuks.gif !

... apie smurtą...

Kartūs nelygybės vaisiai Niekas negali būti lygesnis už kitus. Todėl vaikus irgi reiktų baust už prievartą prieš suaugusius. Ateik į šeimą, kur yra mažvaikių… Tuoj tave ims tampyt už ūsų, durnus piešinius kaišiot, dar durnesnius eilėraštukus deklamuot… – Suski prakeiktas! Man neįdomūs nei tavo piešiniai, nei tu pats! Štai ką svečias norėtų vaikui pasakyt. Bet jis tyli ar net vaidina, kad viskas gerai. Tokia aukos pozicija tik padidina vaiko agresiją. Visa tai vyksta tyliai (ir net garsiai!) pritariant tėvams. Aišku, tokius reiktų bausti kaip bendrininkus. O nedaroma nieko. Tad ir nesistebėkime, kad kai kurie smurtą patyrę suaugėliai, likę su vaiku vienudu, patys ima smurtaut.

J.E.
ruzava
QUOTE(klopedija @ 2010 05 05, 19:24)
Na, pabaigai...  hihihi.gif

Optimistinė tragedija
*

perskaičiau ir nesupratau bajerio, galvoju, prie ko čia ta OPTINĖ DISGRAFIJA g.gif ???
tris kartus skaičiau pavadinimą, kol įsisąmoninau doh.gif
kristute123
štai ir aš jau čia mirksiukas.gif
ačiū, ruzava, už naujus jaukius namučius su fantastiškai šmaikščiu ir gražiu eilėraštuku mirksiukas.gif teks išmokti jį smile.gif
klopedija
QUOTE(ruzava @ 2010 05 05, 19:38)
prie ko čia ta OPTINĖ DISGRAFIJA  g.gif ???
*
Ryškiai optinė disgrafija. lotuliukas.gif
ruzava
QUOTE(kristute123 @ 2010 05 05, 20:09)
štai ir aš jau čia mirksiukas.gif
ačiū, ruzava, už naujus jaukius namučius su fantastiškai šmaikščiu ir gražiu eilėraštuku mirksiukas.gif  teks išmokti jį smile.gif
*

nėra už ką mirksiukas.gif man tas eilėraštis irgi įstrigo, net nepamenu, kada Klopedija jį, truputį patiuninguotą nuo tikrojo varianto, įdėjo, tada išsisaugojau blush2.gif

QUOTE(klopedija @ 2010 05 05, 20:19)
Ryškiai optinė disgrafija.  lotuliukas.gif
*

nebsakyk doh.gif ir, atrodo, diena ne taip sunki buvo...
klopedija
QUOTE(ruzava @ 2010 05 05, 21:34)
truputį patiuninguotą nuo tikrojo varianto,
*
Pasikartosiu blush2.gif , originalas čia: http://www.rasyk.lt/kuriniai/12998.html mirksiukas.gif
kristute123
QUOTE(klopedija @ 2010 05 05, 21:45)
Pasikartosiu  blush2.gif , originalas čia: http://www.rasyk.lt/kuriniai/12998.html  mirksiukas.gif
*

Tavo variantas gražiau skamba mirksiukas.gif
kristute123
sveikutės 4u.gif
šiandien jau pulsiu mokytojams į atlapus lotuliukas.gif anketa parengta, teks sėdėti prie kiekvieno ir ją atlikinėti, nes jei tik paduosi ir paprašysi atnešti, tai vargu, ar dar nepames jos cool.gif o sėdėdami kartu su manimi ir sugaišdami vos 5 minutes, žinau tkrai, kad atsakys į klausimus rolleyes.gif
ruzava
kristute, mestelk man bent biškį savo darbingumo... man gegužė prasidėjo ir viskas, šakės... noooriuuu atostogųųųųųųųųų cool.gif
light blue
Laba, kokio dydžio raidėm rašyti stendinį?
ruzava
merginos, žinau, kad kažkada diskutavom, bet gal galit priminti, kaip vasarom ar per vaikų atostogas dienyną pildot? na, sakykim, gegužės pabaigoj vaikams jau atostogos, o mums dar darbe reikia būt. tai užpildot tik kiek priklauso prie KITA VEIKLA (sakykim, etatui 5 val.) ar pildot tiek valandų, kiek tą savaitę turėtumėt pratybų (visas 23val pažymit savo dienyne prie KITA VEIKLA). ar dar kaip?
pusniuke
QUOTE(ruzava @ 2010 05 06, 08:04)
Pusniuke, prašom 19 d. pas mus pribūti. mirksiukas.gif  Planuose renginys yra. mirksiukas.gif

Aš taip pat jau spėjau peržiūrėti darbo planą, mačiau, ir jau į savo darbotvarkę įtraukiau smile.gif būtinai sudalyvausiu mirksiukas.gif

Klopedija, o Jūsų darželis koreaguoja ugdymo programą? turiu labai "didelį reikalą" atlikti g.gif

TEATRĖ
Sveikos,
Jau po atidarymo parodos thumbup.gif Visai smagu buvo ir vaikai susidomėję apžiūrinėjo; siūlau ir kitoms "įsivelti" į tokias avantiūras lotuliukas.gif Vis gyvenimo paįvairinimas mirksiukas.gif
klopedija
QUOTE(pusniuke @ 2010 05 06, 15:30)
būtinai sudalyvausiu mirksiukas.gif
Klopedija, o Jūsų darželis koreaguoja ugdymo programą?  turiu labai "didelį reikalą" atlikti g.gif
*
Malonu. biggrin.gif
Nekoreguoja, patvirtinta 2 ar 3 metams.

QUOTE(TEATRĖ @ 2010 05 06, 16:10)
siūlau ir kitoms "įsivelti" į tokias avantiūras  lotuliukas.gif  Vis gyvenimo paįvairinimas  mirksiukas.gif
*
Siūlau bendrai daryti tadicinį kasmetinį renginį per emokyklą. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(light blue @ 2010 05 06, 10:07)
Laba, kokio dydžio raidėm rašyti stendinį?
*
Priklausomai nuo to, kiek teksto nori sudėti. Siūlau ne mažesniu nei 16. Pavadinimus, aišku, didesnius. Kažkokią nuorodą anoj temoj iš emokyklos buvau įmetus, kur moteriškės stendinius įrenginėjo. g.gif
kristute123
QUOTE(TEATRĖ @ 2010 05 06, 16:10)
Sveikos,
Jau po atidarymo parodos  thumbup.gif Visai smagu buvo ir vaikai susidomėję apžiūrinėjo; siūlau ir kitoms "įsivelti" į tokias avantiūras  lotuliukas.gif  Vis gyvenimo paįvairinimas  mirksiukas.gif
*

kažko nežinau??? unsure.gif

o aš šiandien po seminaro apie BMT rolleyes.gif darbo bus per akis, kol atliksim namų darbus doh.gif
TEATRĖ
[quote=kristute123,2010 05 06, 18:29]
1. kažko nežinau??? unsure.gif
2. o aš šiandien po seminaro apie BMT rolleyes.gif darbo bus per akis, kol atliksim namų darbus doh.gif
*

1. Prašom sekti vietinę spaudą lotuliukas.gif
2. Užjaučiu ir nenorėčiau dalyvauti tokiuose seminaruose doh.gif
*ermita*
praūžė auditas, po truputį atsigaunam. mano stebėjo 4 pamokas. ar užsiėmimus vedate pagal reikalavimus atnaujintų BP įgyvendinimui? mano pamokoms reikalavimai buvo tokie patys kaip ir kitų mokytojų (uždaviniai, vertinimas, įsivertinimas, refleksija ir t.t.) g.gif

kristule, įmesiu artimiausiu metu planelį. vėluoju su atsakymu tau blush2.gif
ruzava
QUOTE(kristute123 @ 2010 05 06, 18:29)
o aš šiandien po seminaro apie BMT rolleyes.gif  darbo bus per akis, kol atliksim namų darbus doh.gif
*

mokykla dalyvavo jau seniau (pirmasis BMT projektas prasidėjo maždaug prieš 3 metus), ar dabar įsitraukė į BMT2 projektą?

QUOTE(*ermita* @ 2010 05 06, 19:25)
praūžė auditas, po truputį atsigaunam. mano stebėjo 4 pamokas. ar užsiėmimus vedate pagal reikalavimus atnaujintų BP įgyvendinimui? mano pamokoms reikalavimai buvo tokie patys kaip ir kitų mokytojų (uždaviniai, vertinimas, įsivertinimas, refleksija ir t.t.) g.gif
*

vo brač g.gif aš prieš pamoką uždavinius susakau, bet įsivertinimui, savirefleksijai laiko dažniausiai nebelieka unsure.gif o tas įvertinimas kaip turi atrodyt?

sakyk, o kiekvienai pamokai turėjai po išplėstinį planą? ar prasinešė, kada tikslaii ateis, ar laukei planus pasirašiusi, o jie kada norėjo, tada pasirodė?
diasaja
QUOTE(ruzava @ 2010 05 06, 19:29)
ar prasinešė, kada tikslaii ateis, ar laukei planus pasirašiusi, o jie kada norėjo, tada pasirodė?
*

tai kad nepasako į kokią pamoką ateis. mums tik pasakė į kokias eis pirmas pamokas. ta prasme - pirmąją audito dieną į kurias klases eis per pirmą pamoką-krikštą ir aš gavau.
kristute123
QUOTE(ruzava @ 2010 05 06, 19:29)
mokykla dalyvavo jau seniau (pirmasis BMT projektas prasidėjo maždaug prieš 3 metus), ar dabar įsitraukė į BMT2 projektą?
*

mes tik dabar įsitraukėme mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(TEATRĖ @ 2010 05 06, 19:08)
1. Prašom sekti vietinę spaudą  lotuliukas.gif
2. Užjaučiu ir nenorėčiau dalyvauti tokiuose seminaruose  doh.gif
*

1. nėra laiko rolleyes.gif
2. esu universali, paklusni darbuotoja, mane išbando įvairiose srityse lotuliukas.gif ir čia taip pakliuvau rolleyes.gif
daiste
QUOTE(*ermita* @ 2010 05 06, 19:25)
mano stebėjo 4 pamokas. ar užsiėmimus vedate pagal reikalavimus atnaujintų BP įgyvendinimui? mano pamokoms reikalavimai buvo tokie patys kaip ir kitų mokytojų (uždaviniai, vertinimas, įsivertinimas, refleksija ir t.t.) g.gif

Šaunuolė, kad tiek atlaikei thumbup.gif Kaip pavyko sutalpinti visus tuos reikalavimus ? Gal galėtum bendran paštan mestelt tokios pamokos struktūrą notworthy.gif
MAMTE

Sveikos,

tai kaip nuotaikos, kas ryt būsit Šiauliuose? Aš dar nežinau, ar galėsiu pabėgti iš darbo, vaduoju mokytoją - iš ryto klasėje, po piet savo kabinete. Tai esu visa išsunkta, kaip citrina schmoll.gif
klopedija
QUOTE(MAMTE @ 2010 05 06, 21:09)
kas ryt būsit Šiauliuose?
*
Būsiu. pioneer.gif Ir Light blue bus. A ne? mirksiukas.gif
ruzava
QUOTE(diasaja @ 2010 05 06, 19:47)
tai kad nepasako į kokią pamoką ateis. mums tik pasakė į kokias eis pirmas pamokas. ta prasme - pirmąją audito dieną į kurias klases eis per pirmą pamoką-krikštą ir aš gavau.
*

o planus tuos išplėstinius reikia kiekvienai pamokai būt pasiruošus? g.gif nes jau jų rašymo tai negaliu pernešt doh.gif

QUOTE(kristute123 @ 2010 05 06, 20:31)
2. esu universali, paklusni darbuotoja, mane išbando įvairiose srityse lotuliukas.gif  ir čia taip pakliuvau rolleyes.gif
*

friends.gif
diasaja
QUOTE(ruzava @ 2010 05 06, 22:01)
o planus tuos išplėstinius reikia kiekvienai pamokai būt pasiruošus?  g.gif 
*

aš nerašiau nei vienai pamokai išplėstinių planų, nes tokio mokyklos tarybos sprendimo nebuvo. Tuo būčiau ir apsigynusi. Kitos rašė planus.
Vėta
Sveikos, merginos. Manau, kad jūs per daug panikuojat. Kur parašyta, kad reikia turėti išplėstinius planus? Dirbame taip, kaip dirbame - rašome planus (aš rašau savaitei), vedame užsiėmimus ir viskas. Laikomės reikalavimų, išdėstytų spec. pedagogo ar logopedo darbo apraše ir viskas. Tegul paprašo manęs išplėstinių planų gun_bandana.gif . Kur parašyta, kad aš juos turiu turėti? Mūsų darbas yra labai subtilus. Taip ir paaiškinčiau auditoriams. Galiu prisiplanuoti belen ką, bet jei vaikas neišsimiegojęs, jei po priepuolio, tuoj pat keičiu užsiėmimo planą. Aš dirbu vaikui, o ne tikrintojams. Neprivalome daryti daugiau, nei parašyta mūsų pareigybėse. Ten apie išplėstinių planų rašymą nėra nieko!!!
dauguma pačios vadovaujame SUK. SUK nutarimai yra mums įsakymas. Pasidarykite taip, kad jums būtų patogu dirbti. Aišku, nenusižengiant įstatymams.
kristute123
Vėta, tu visiškai teisi mirksiukas.gif
ruzava
QUOTE(Vėta @ 2010 05 06, 22:14)
Dirbame taip, kaip dirbame - rašome planus (aš rašau savaitei), vedame užsiėmimus ir viskas.
*

o tu čia juos nelabai smulkius rašai, kaip suprantu? ar ten tik nurodai kiekvienos pamokos temą, uždavinius ar ir dar ką nors (tame savaitiniame plane)? g.gif

aš nepanikuoju, tiesiog eina kalbos, kad gal pas mus kitais metais pribus tas gerumas, tai pradėjau domėtis, kad tada nereiktų panikuoti ax.gif ir dabar jau galvoju, kad rugsėjo mėnesį SUK reikia pasitvirtinti ką nors dėl tų planų, kad, kaip Vėta sakė, būtų ramu ax.gif tik dar nesugalvojau, ką ir kaip pasitvirtinti, kad būtų ir teisėta, ir savęs neapkrauti, ir aišku biggrin.gif
*ermita*
QUOTE(ruzava @ 2010 05 06, 18:29)
o tas įvertinimas kaip turi atrodyt?

sakyk, o kiekvienai pamokai turėjai po išplėstinį planą? ar prasinešė, kada tikslaii ateis, ar laukei planus pasirašiusi, o jie kada norėjo, tada pasirodė?
*

įvertinimas turi būti numatytas prie uždavinių, o prigalvot turi pati, kaip vertinsi.

pranešė tik pirmą dieną, kada ateis, o vėliau ėjo kada norėjo. planų neprašė. svarbiausia buvo, kokius išsikeli uždavinius ir kaip juos įgyvendini

mes nusprendę mokykloje, kad dieninių planų nereikia. jie neprašė daugiau, negu numatyta tvarkose. neprašė nei protokolų, nei mano ilgalaikių planų. buvo pokalbis su SUK.
vaivos juosta
Jeckau jeckau, kaip aš džiaugiuos, kad visos komisijos su ponais ir poniom praėjo, kol aš šiltai namie tupiu biggrin.gif .

Smagu bus grįžt į nauju statusu pasipuošusią mokyklą.

Bet kai pagalvoju, ateis rugpjūtis, rugsėjis - oi žaliuosiu prie palnų, kortelių.... oi įkyrėsiu čia blush2.gif , bjauresnė už musę rytinę būsiu blush2.gif blush2.gif .. dabar kažjkaip "lengvas dzin " rėžimas įjungtas. Paskaitau viską, kai ką sukonspektuoju, kai ką copy-paste, bet kai galvoj kitas reikalas siaučia, tai.....
ruzava
tokią priemonėlę vakar pasidariau, gal kam patiks (vakar su antrokais darėm, tai visai prilipo):
user posted image
user posted image

user posted image
user posted image

variacijos žaidimui- įvairios. galima rident kauliuką ir eiti paveikslėliais, galima tiesiog surašyti, galima galvot sakinius ar pan. įmesiu į mūsų paštą paveikslėlius, jei kas norės, beliks atsiprintinti 4u:
*ermita*
QUOTE(ruzava @ 2010 05 07, 09:38)
tokią priemonėlę vakar pasidariau, gal kam patiks (vakar su antrokais darėm, tai visai prilipo):
[
*

šaunuolė. pasiteisina tokios priemonės. aš aptingau klijuoti ir karpyti blush2.gif
Vėta
Rašau pagal "Sutrikusios raidos vaikų ikimokyklinio ugdymo gaires".
Tema, tikslai ir uždaviniai, ugdymo sritys , veiklos turinys - trumpai, ką veiksime tą savaitę. Ugdymo sritys: kalba ir bendravimas, pažintiniai procesai (regimasis, girdimasis, erdvės suvokimas, dėmesys, atmintis ir mąstymas, kiekis ir skaičius), smulkiosios motorikos lavinimas. Mokyklai nelabai tiktų, ten turbūt, reikėtų derinti su klasėje einama tema. Beje, planus derinu su grupėse esančiomis temomis.
ruzava
QUOTE(Vėta @ 2010 05 07, 12:21)
Mokyklai nelabai tiktų, ten turbūt, reikėtų derinti su klasėje einama tema. Beje, planus derinu su grupėse esančiomis temomis.
*

nu vat, tai dabar ir galvoju. šiemet nieko nebekeisčiau, bet galėčiau nuo kitų metų kažką sumąstyt g.gif

aš pamokoms teturiu tokį planelį (mėnesiui darau), kur surašyta data, tema ir skliaustuose trumpai, kas bus kalbama per tą temą, vienu sakiniu, neišsiplėčiant. ai, dar prieš viso mėnesio lentelę užrašau tokius bendrus tikslus.

nepatinka man pačiai visa tai, tai ir pradėjau įdomautis blush2.gif
kristute123
QUOTE(ruzava @ 2010 05 07, 10:38)
*

liuks priemonės thumbup.gif mano vaikai taip pat labai tokias mėgsta ir daryti, ir žaisti, aš turiu pasidariusi kiekvienam garsui atskirai tarti, taip pat garsų diferencijavimui mirksiukas.gif
kristute123
mokyklų logopedės, kreipiuosi į jus: kaip atrodo jūsų teminiai planai? kuriam laikui juos rašote? pagal ką rašote? ax.gif (žinau, kad mokslo metų pabaiga, bet jau vis pagalvoju, ką čia pakeitus kitiems mokslo metams blush2.gif )
TEATRĖ
Kažin, kaip mūsų Konferencijos dalyvėms-lektorėms sekėsi Šiauliuose?
Tikimės informacijos g.gif
klopedija
QUOTE(ruzava @ 2010 05 07, 10:38)
tokią priemonėlę vakar pasidariau,
*
Visai nebloga. mirksiukas.gif

QUOTE(TEATRĖ @ 2010 05 07, 18:26)
Kažin, kaip mūsų Konferencijos dalyvėms-lektorėms sekėsi Šiauliuose?
Tikimės informacijos  g.gif
*
Gerai sekėsi. aciuks.gif Prieš pusvalandį jau buvau namie. mirksiukas.gif

Šiaip konferencijos peikti negaliu, suorganizuota neblogai, bet... kažkoks nykokas įspūdis: mokykla niūri, patalpose žiauriai šalta. Mano sekcijoj kompas žiauriai strigo. Aš kokį trečdalį teparodžiau to, ką buvau paruošusi, nes nesikrovė @. Per pertraukėlę pastatė kitą PC, tai viskas vyko sklandžiai.
Kažko ypatingai naujo nesužinojau, bet įdomių pranešimų buvo.
Light blue buvo kitoj grupėj, ji papasakos savo įspūdžius. mirksiukas.gif

Labai dėkui Light blue ir jos kolegėms aciuks.gif , buvo smagu. thumbup.gif
klopedija
Medžiaga ne už ilgo... ax.gif
daiste
QUOTE(klopedija @ 2010 05 07, 20:02)
Visai nebloga.  mirksiukas.gif

Gerai sekėsi.  aciuks.gif  Prieš pusvalandį jau buvau namie.  mirksiukas.gif

Kaip tas šaunusis Pigis Kokosas buvo priimtas? Jaučiu, kad susižavėjo jo protingais ir kartu labai paprastais pamokymais yu.gif
klopedija
Tai kad strigo jis ten... doh.gif blush2.gif
Bet susidomėjusių buvo... good.gif
Vėta
Šaunu, merginos, kad sudalyvavote. O aš šiandien atkapsčiau tokių gėrių. Įkeliu į mūsų paštą. Ir už dyką lotuliukas.gif .
klopedija
Vėta, nenoriu erzint, bet tikrai būtum galėjusi sudalyvauti. Buvo tų vietų. O kas nebuvo iš anksto registruotas, registravosi tiesiog atvykęs, tam pažymas išsiūs paštu. unsure.gif
Vėta
Gaila. Nemoku ką nors daryti "ant bobutės" verysad.gif . Žinok tu žmogau doh.gif . Juk kelionė kainuoja. Kaip gaila, sesę būčiau aplankiusi doh.gif .
klopedija
Bus tų konferencijų! irnesakyk.gif
ruzava
QUOTE(kristute123 @ 2010 05 07, 18:22)
mokyklų logopedės, kreipiuosi į jus: kaip atrodo jūsų teminiai planai? kuriam laikui juos rašote? pagal ką rašote? ax.gif  (žinau, kad mokslo metų pabaiga, bet jau vis pagalvoju, ką čia pakeitus kitiems mokslo metams blush2.gif )
*

teminiam plane trumpai nurodau artikuliacijos pratimus, porą žaidimukų, daug nesiplečiu schmoll.gif
rašau porai mėnesių, nes logo teturiu 0,5 etato, su vaikais tesimatau 1k per savaitę, tai sunku toliau numatyti. jei vaikai švepliukai, tai planus sudarau, remiantis pagal tai, ko jie nemoka. po 2mėn žiūriu, ar, sakykim, jau garsas š įkabintas ir galim eit toliau, ar toliau tam garsui š planuotis.
vaikams su disgrafija planuojuos grynai pagal Jakimavičienę. o ir švepliukams, ir disgrafikams darau pagal Jakimavičienę ir plius pridedu kalbinių užduočių ax.gif

nežinau, kiek čia gerumo, bet pasitvirtinau SUK'e ir dirbu, nes nieko geresnio neišmąsčiau ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.