Mano sūnelis gimė prieš 2mėn. ir aštuonias dienas. Dar gimdymo namuose buvo atlikta galvytės echoskopija (per greitas gimdymas). Lyg nieko "nerado"
Sveikutės mamytės,
Mano sūnelis gimė prieš 2mėn. ir aštuonias dienas. Dar gimdymo namuose buvo atlikta galvytės echoskopija (per greitas gimdymas). Lyg nieko "nerado"
Labas
mes irgi geriam vaistukus, o echo gruodžio 23 d. darysim jau trečią kartą
Vadinasi tai nieko tokio?
Mano irgi vyresnysis gimė per anksti, buvo pastebėta cista galvutėje, darėm echoskopiją gana dažnai, iki metų gal kokius 5 kartus, bet jokių vaistukų negėrėm bet ir pasikeitimų jokių nebuvo, cista nei augo, nei mažėjo, paskui momenėlis užaugo ir echoskopuoti nereikėjo, o kaip ten dabar yra su ta cista, tai net nežinau, vaikas normalus, jokių komplikacijų nėra
Mus mėnesiuko irgi ehoskopavo ir rado "cistinį darinuką"
Mums dare echoskopa kai mums buvo 1.5 men. Dare del to, kad biski buvo isitempes, drebejo smakriukas. Kai padare, pasake, kad kairiojio smegenu skilvelio dangalas "ant normos" ribos, jei taip supratau...sake turime sekti, ar nedides. Va....manau viskas bus gerai:) liepe eiti i maksteles. Mus konsultavo Norway med. centre.
Mums dare ekoskopijas kelis kartus- stebejo vaika,
jam truputi virpejo smakriukas, truputi pagerem vaistuku ir viskas gerai. Gal geriau pastebet, kol momeneliai neuzauge.
o mano sunui galvyte echoskopavo kaip buvo 3men,nes jis per gimdyma isbuvo ilgai be vavdenu,o paskui ir teko cezary daryti.tai pas ji buvo per daug vandenu tarp smegenu,paskui dar echoskopavo tai lyg ir viskas gerai.o dabar mano sunui ketveri tai pračiau gyd,kad vel echoskopuotu tai sake kad nieko nematys,nes jau maumonelis uzauges.tai manau kad toks gimdymas pakenke.
mano mažiukui ir gi darė galvytės echo, kadangi per anksti gimęs, tai pas jį padidėję skilveliai,sako, kad kaupiasi skysčiai. dabar geriam visokius vaistus, ir aš taip tikiuos, kad viskas bus gerai. po mėn vėl važiuojam pas neurologą, darys echo, žiūrės ar tų skysčių nedaugėja. bijau, tai ne tas žodis
Mums irgi keletas kartų iki metukų darė echoskopija. Buvo radę cistelę. Mes gėrėm raminamą mikstūrą, nes mažoji blogai miegojo naktimis arba iš vis nemiegojo. Dabar kai momenėlis užaugo tai gydytoja sakė kad,nebereikia daryti echoskopijos. O ir po mikstūros pagerėjo. Dabar išmiegam visą naktį. Patarčiau visoms mamytėms jei reikia tai daryti echoskopiją.
[quote=melanezija,2005 12 15, 17:15]
labas visoms mamytes. mes irgi turime panasia beda. kai gimem gulejom santariskese ir mums dare galvytes echo. daktare sake, kad nera nieko blogo, taciau rytoj einam vel pakartotiniam echo. ziuresim ka pasakys. siaip truputy bijau, nors mazoji gerai ir miega ir siaip gana rami. Tikiuos, kad viskas bus gerai.
mano mažiui echo darė keletą kartų, kadangi gimdymas nebuvo lengvas (gimusiam buvo hematoma), o padarius echo pamatė, kad skilveliai padidėję
kai anksčiau skaičiau, kad nemažai vaikų turi tokią problemą ir tai išaugama, vis tiek labai pergyvenau ir bijojau - kiekvienąkart, kai poliklinikoj matuodavo galvytės apimtį, žiauriai bijodavau, kad tik nebūtų per daug cm (baisu, kad nesikauptų skysčiai). mūsų pediatrė labai faina, tai po apsilankymo pas ją kažkaip į viską žiūrėdavau ramiau. aišku, gudru man dabar kalbėt, kai viskas susitvarkė. bet ir aš galiu patvirtint, kad tai susitvarko (išaugama)
Mums darė kai mažiukui būvo 2 mėn. kadangi gimė po cezario, nors gimdžiau pati pradžioje, o paskui pradėjo vaikelis dusti, tai gi žiūrėjo ar nepakenkė, bet viskas ok.
Na ir man dabar atsirado tokia problema.. siandien per echho nustate kad vaikeliui yra hidrocefalija, bet gimdymas pas mus tik uz menesio, tai kolkas iseina kad ir gyditis nelabai galim.. reikia laukti. Dabar labai labai neramu kaip ten viskas toliau bus.
Bet istikruju, gal kas dar buvote su si lyga susidures? Pasidalynkite patirtimi. Ir isviso ar tai isgydoma. labai lauksiu komentaru...
Kai gimė dukra, per gimdymą jai į smegenis išsiliejo kraujas, tai mes echoskopija darėm beveik kas mėnesį iki pusės metų. Toje vietoje susiformavo cista, jos vieta buvo tokia, kad per echo jau nelabai matėsi. Echo darėmis ir Kaune ir Vilniuje. Viena ale labai gera echoskopuotoja Kaune (gaila nepamenu jos pavardės) pasakė, kad neieškotume pas vaiką galvoj sliekų. Bet vis tiek buvo neramu ir kreipėmės pas kitą gydytoją, neurologą, kuris pats dar kelis kartus darė echo ir sakė, kad kažką mato, bet momenėlis jau buvo sumažėjęs, todėl paskyrė kompiuterinę tomografiją. ir paaiškėjo, kad vis dėl to ta cista ten pas mus "gyvena", šiais metais darėm pakartotiną tomografiją, vėl viskas pasitvirtino. Cista nei padidėjo, nei pamažėjo.
Beje, mes visą laiką gerai miegojom, gerai valgėm ir pan. Viską parašiau tik todėl, kad jei kyla nors menkiausių įtarimų dėl savo vaikų sveikatos, geriau kreiptis pas kelis gydytojus, kad įvertintų ir vaikui būtų atlikti visi tyrimai, kokių reikia. Mums vaistus gerti reikėjo tik pirmus 3 mėn., bet dėl cistos buvo pripažintas spastnis dešinės pusės paralyžius. Ir tik mankštų bei masažų dėka, kas nežino, tas nieko negali pasakyti, kad mano dukrai kas nors yra. Net ir gydytojai ne visi mato. Ir šiais metais jau nepatvirtino paralyžiaus diagnozės, nors dešinė pusė ir silpnesnė. ir netikėkit, jei kas sako, kad iki metų viskas susitvarkys. Iš tikrųjų, ką iki metų, o geriau iki 6 mėn. padarysit, tą ir turėsit, aš turiu omeny mankštas ir masažus.
Siaubas,kaip kenciat ir jus ir jusu maziukai.Stiprybes jum mamytes,o as geriau buciau cia visai neskaitinejus,dabar taip neramu.......
QUOTE(Ni1 @ 2006 03 28, 16:25) Kai gimė dukra, per gimdymą jai į smegenis išsiliejo kraujas, tai mes echoskopija darėm beveik kas mėnesį iki pusės metų. Toje vietoje susiformavo cista, jos vieta buvo tokia, kad per echo jau nelabai matėsi. Echo darėmis ir Kaune ir Vilniuje. Viena ale labai gera echoskopuotoja Kaune (gaila nepamenu jos pavardės) pasakė, kad neieškotume pas vaiką galvoj sliekų. Bet vis tiek buvo neramu ir kreipėmės pas kitą gydytoją, neurologą, kuris pats dar kelis kartus darė echo ir sakė, kad kažką mato, bet momenėlis jau buvo sumažėjęs, todėl paskyrė kompiuterinę tomografiją. ir paaiškėjo, kad vis dėl to ta cista ten pas mus "gyvena", šiais metais darėm pakartotiną tomografiją, vėl viskas pasitvirtino. Cista nei padidėjo, nei pamažėjo. Beje, mes visą laiką gerai miegojom, gerai valgėm ir pan. Viską parašiau tik todėl, kad jei kyla nors menkiausių įtarimų dėl savo vaikų sveikatos, geriau kreiptis pas kelis gydytojus, kad įvertintų ir vaikui būtų atlikti visi tyrimai, kokių reikia. Mums vaistus gerti reikėjo tik pirmus 3 mėn., bet dėl cistos buvo pripažintas spastnis dešinės pusės paralyžius. Ir tik mankštų bei masažų dėka, kas nežino, tas nieko negali pasakyti, kad mano dukrai kas nors yra. Net ir gydytojai ne visi mato. Ir šiais metais jau nepatvirtino paralyžiaus diagnozės, nors dešinė pusė ir silpnesnė. ir netikėkit, jei kas sako, kad iki metų viskas susitvarkys. Iš tikrųjų, ką iki metų, o geriau iki 6 mėn. padarysit, tą ir turėsit, aš turiu omeny mankštas ir masažus. O kur darete tuos masazus ir mankstas? Ir gal galit pasiulyti gera neurologa? Nes maza kas, gal geriau turesiu ta info.. Neurologa tai mum tikriausiai reikes ieskoti.. aciu. QUOTE(tatia @ 2006 03 29, 12:45) O kur darete tuos masazus ir mankstas? Ir gal galit pasiulyti gera neurologa? Nes maza kas, gal geriau turesiu ta info.. Neurologa tai mum tikriausiai reikes ieskoti.. aciu. Labai gera vaikų neurologė KMUK T. Volkova, bent jau mum ji labai padėjo.
sveikutes. mes turėjom gimdymo traumą, dukrytė buvo įstrigusi taigi susimušė galvytę.dviejų mėnesių darė echo ir padidėjęs tarpas tarp smegenų bet dar normos ribose, po mėnesio vėl tyrimas. labai bijau, nes nežinau kokios pasėkmės jei didės. gal kam taip yra buvę? papasakokit ar del to gali sutrikti vystymasis? jau visko prisigalvojau. dabar tai viskas super ir labai graži mergytė.
QUOTE(amelijaž @ 2006 04 06, 12:57) sveikutes. mes turėjom gimdymo traumą, dukrytė buvo įstrigusi taigi susimušė galvytę.dviejų mėnesių darė echo ir padidėjęs tarpas tarp smegenų bet dar normos ribose, po mėnesio vėl tyrimas. labai bijau, nes nežinau kokios pasėkmės jei didės. gal kam taip yra buvę? papasakokit ar del to gali sutrikti vystymasis? jau visko prisigalvojau. dabar tai viskas super ir labai graži mergytė. Mano pazistamai irgi dukrai panasi trauma buvo, galvute visa net kreiva buvo kaip pasakojo, bet paskui viskas kuo puikiausiai susitvarke. Grazi galvute, protinga mergaite ir jau 17tas gimtadienis. Tai gal nepergyvenk..
Ačiū tatia, tikrai ramiau pasidarė
Gymeme pusantro menesio anksciau, nustatyto gimdimo laiko. Po cezario operacijos, kaip ir visiems anksciau laiko gymusiems mazyliams buvo atlikta galvytes eko. Galvyteje rado 2 mm skers. cista. Iki metuku kol uzaugo momenelis buvo atliktos kelios galvytes eko. Taciau cista nei didejo, nei mazejo. Vaistuku jokiu negereme. Mazylis auga judrus ir sveikas. To paties linkiu ir jusu mazyliams.
QUOTE(amelijaž @ 2006 04 07, 12:53) Ačiū tatia, tikrai ramiau pasidarė Laba, mums taip pat nedare skiepo, kol nepadare antros echo. nezinau kodel, bet kai paaiskejo, kad viskas gerai, leido skiepyti, bet tik su mokamom vakcinom. Sekmes Jums, manau viskas bus gerai
mes jau daremes echo tris kartus. buvo rade cistu, bet dabar atrodo liko tik viena tai tikiuos kad praeis. bet vandenu biski buvo per daug, tai menesi gerem diakarba. dabar nebevartojam, nes ir taip prakaituoja del karscio. tai dabar darysim echo po 2 men. tikiuos jau bus viskas susitvarke
galiu pasidziaugti kad nei vienos cistos nebeliko. bet dar liko kita beda, yra praplestas tarpas tarp skilveliu. vaistu jokiu dabar negeriam. idomu butu suzinoti kaip kitiems vaikeliams buvo. ar viskas susitvarke, ar reikejo vaistu, kiek laiko juos vartojo ir pan. mamos , prasau atsiliepkit, nes man labai neramu ar viskas bus ok.
QUOTE(editukaite @ 2006 09 22, 20:11) galiu pasidziaugti kad nei vienos cistos nebeliko. bet dar liko kita beda, yra praplestas tarpas tarp skilveliu. vaistu jokiu dabar negeriam. idomu butu suzinoti kaip kitiems vaikeliams buvo. ar viskas susitvarke, ar reikejo vaistu, kiek laiko juos vartojo ir pan. mamos , prasau atsiliepkit, nes man labai neramu ar viskas bus ok. Mums buvo panaši situacija, cistos rezorbavosi, tarpas buvo kiek praplėstas, buvo skyrę diuretikų, bet buvo tie liepos karščiai, ir aš negalėjau jų duot, tai ir negėrėm, kas du mėn. darom kontrolinę echo, po truputį traukiasi tas tarpas, todėl ir vaistų neskyrė. Jeigu tas prasiplėtimas yra normos ribose, ir po traukiasi, tada vaistų neskiria. O gydytoja nesakė jums ar stipriai praplėstas tas tarpas? Nors, manau, būtų sakius, jei būtų kas rimto. Viskas jums bus gerai, nesinervink
tarpas yra praplestas. tik tiek ir pasake. dar sake, kad galvyte yra truputi didesne..... bet pasidziauge kad tai nieko vaikui blogo nepadare. vaziuosim kita savaite i kauna pas gydytoja daneliu, tikiuos jis viska paaiskins. o gal pas ji kas buvo?
mes taip pat turim pora cisteliu bet gydytojai nuramino kad vystymuisi tai neturi jokios itakos nes jos atsirado nestumo metu ir turi rezorbuotis
Mano maziui dare echo del intakranijines hipertenzijos kelis kart .Nieko baisaus
Va ir mano širdy nerimas pasisėjo vakar po galvelės echoskopijos
Sveikos mamos, gal kuri buvote susidūrusi su pertvaros tarp smegenų pusrutulių nebuvimu? Pradžioje mano mažyliui ecoskopijos pagalba nustatė smegenų vandenę. Darant echo pakartotinai, nustatė, kad smegenų vandenės nėra ( kaip sakė daktarė - jos ir nebuvo), tačiau atrado, kad nėra pertvaros
Al,kaip issigandau
mums taip pat darė echo, tai nustatė smegenų skilvelių asimetrija
Sveikos mamytes. Gal kas susidurete su vitamino D napasisavinimu. Mano suneliui beveik 5 men, bet galvyte vis dar minksta. Vitamina D (VYGANTOL) gerem 2men po 10 lasiuku ir jokios naudos. Dabar sumzinom iki 5 lasiuku per diena. Gyvenam nuosavame name, tai lauke (terasoje - po stogu) vaikas pramiega 3-5 val. Ar gali buti, kad tiesiogines saules trukumas, nes vitaminas D isisavina tik sauleje. Gal kas turite patirties tuo klausimu?
QUOTE(aldute @ 2006 11 05, 15:39) Sveikos mamytes. Gal kas susidurete su vitamino D napasisavinimu. Mano suneliui beveik 5 men, bet galvyte vis dar minksta. Vitamina D (VYGANTOL) gerem 2men po 10 lasiuku ir jokios naudos. Dabar sumzinom iki 5 lasiuku per diena. Gyvenam nuosavame name, tai lauke (terasoje - po stogu) vaikas pramiega 3-5 val. Ar gali buti, kad tiesiogines saules trukumas, nes vitaminas D isisavina tik sauleje. Gal kas turite patirties tuo klausimu? Jei butumete tiesioginiuose saules spienduliuose, tai nereiketu nei vit.D gerti. Del to vit. trukumo pasitarkit su gydytoja. Maniskes geria vandenini, tai lyg viskas ir tvarkoje, pasisavina normaliai. O del minkstumo galvytes geriant tiek daug lasu vit.D, gal cia kas nors kita. Butinai kalbekit su gyd., prasykit siuntimo kur kitur konsultuotis. Cia ne juokas QUOTE(aldute @ 2006 11 05, 17:39) Sveikos mamytes. Gal kas susidurete su vitamino D napasisavinimu. Mano suneliui beveik 5 men, bet galvyte vis dar minksta. Vitamina D (VYGANTOL) gerem 2men po 10 lasiuku ir jokios naudos. Dabar sumzinom iki 5 lasiuku per diena. Gyvenam nuosavame name, tai lauke (terasoje - po stogu) vaikas pramiega 3-5 val. Ar gali buti, kad tiesiogines saules trukumas, nes vitaminas D isisavina tik sauleje. Gal kas turite patirties tuo klausimu? Pas mus buvo lygiai tas pats O jus žiūrėjo neurologas?Kažkaip nesuprantu ir aš,kodėl reikia tiek to vit.D gert.juk jo perdozavimas irgi labai negerai
mums darė galvytės eho vos gimus, nes rankytės labai drebėjo
Mums kaip neisnesiotukams irgi dare echo ligonineje, rado kraujosruvu, bet dabar padarius pakartotine nieko blogo nebeliko.Viskas
Mum tai santariškėse darė echo su neurologo siuntimu,itarinėjo hidrocefalija,bet nieko ačiu dievui nerado,pasirodo paveldėjom didele galva
Mums dare , nes pulsavo momenelis, nieko ten baisaus, ir liga rado........ tai dziaugiuosi as del to.......Ir buvo mums apie 2 menesius
Pirmą kartą darė, kai buvo 1 mėn, nes neurologė įtarė padidėjusį galvytės spaudimą. Po poros mėnesių darėm kontrolinę. Viskas
manajam dare esant sepsiui kai suneliui buvo beveik du menesiukai
Mums irgi paskyre galvytes echo.Bet tik uz keliu savaiciu, tai neramu baisiai ir dar taip ilgai laukti.Atrodo mazylei viskas gerai, ir linksma, ir gerai valgo, sneka, daug juda.Tik yra mazyte, sveria 5.850, ugis 61,5cm.o mums jau 4men.su trupuciu.Daktaras nieko nepasake tik kad akytes "nepatinka" ir suprask tu kad nori.I jokias kalbas nejo, sake tik po echo kazka pasakys
Mums tai dare kai buvo 2men,nes pulsavo momenelis labai,tai israse gert slapima varanciu vaistuku neurologe.Pakartotinio tai echo.nereikejo daryt
Mums dare kai turejau 6 men.
Mes echo eisim po 2 sav. Niekas nesiunte, pati ishsiprasiau ir daba galvoju gal be reikalo, nes visiems kazka randa...ir dorai nieko nepaaiskina.
|