Labai norėčiau, kad kuri nors mamytė pasidalintų patirtimi naudojant konditerinius dažus. Aš neseniai nusipirkau tokius konditerinių dažų pieštukus ir nežinau kaip su jais elgtis, nors labai noris nuspalvinti meduoliukus
o kur pirkai???
As pirkau hiper Maximoj kaune Savanoriu pr.
šiaip jau tokius dalykus turėtų rašyti ant etiketės...
Supermamytės, gal kas žinote, kur galima nusipirkti Klaipėdoje konditerinių dažų? noriu spalvotu glajumi puošti sausainiukus...
na, nezinau, ar klaipedoje yra, bet vilniuje as pirkau hyper rimi
va sitas ir mane domino klausimas niekur neradau o pamanykit hyper rimi yra
artėja Valentino diena.
labai noreciau prikepti sirdeliu ir jas nudazyti raudonai. bet kaip pasigaminti tokius dazus? baltos sirdeles iseina is balto sokolado , rudis - is rudo o kaip ivilkti i raudoną ruba? gal kas turite kokiu ideju? gal kazkur vln perkate?
Patariu nusipirkti maistiniu dazu ir viskas
man jau geda - Maximose nera , rimi nera
kur randat?
Turetu buti MAXIMOJE, kazkada ten pirkau...
Nuvaziuok i kokia kulinarijos parduotuve, ten tikrai rasi http://www.minordija.lt/lt/priedai_konditerijai.htm pacioje apacioje yra keli atspalviai. (Vilnius, Kaunas) Net nezinau ka patarti...
Galima pasidaryti rožinį glajų iš rausvų cukraus pudros miltelių. Yra visuose prekybos centrose.
Prie to paties pati pasiteirausiu: ar yra Lietuvoj pirkti balto šokolado glajaus, kurį užtektų įdėti į šiltą vandenį ir ištirpusį užglajinti ant gaminio? Ieškau vis, bet tik juodą ir pienišką matau.
nu va - kelios galvos protingiau už vieną
su ružavais bandžiau, bet labai jau ne ta spalva QUOTE(Apelsinmedis @ 2008 02 03, 20:58) Galima pasidaryti rožinį glajų iš rausvų cukraus pudros miltelių. Yra visuose prekybos centrose. Prie to paties pati pasiteirausiu: ar yra Lietuvoj pirkti balto šokolado glajaus, kurį užtektų įdėti į šiltą vandenį ir ištirpusį užglajinti ant gaminio? Ieškau vis, bet tik juodą ir pienišką matau. man jau nebe juokinga nei xyper rimi nei maximoje nera
Galima bandyti dažyti su sirupais : kažkada gaminau saldainius ir masę kuo puikiausiai nuspalvinau su aviečių sirupu: gavosi švelniai rožinė
sveikos, o kad zinokite as Vilniuje niekur nerandu valgomu dazu, paklausiau ir rimi ir maximoj ir iki, tai paziuri keistai i mane ir sako kad nera.. o man taip ju reikia, ypac raudonu ir zaliu... gal dar kur nors kas nors matete? lABAI ACIU UZ INFO..
QUOTE(kriro @ 2008 03 19, 14:26) Tikrai buvo Mindaugo Maximoj (bent jau prieš dvi savaites) ir būtent raudonų ir žalių spalvų ir dar, atrodo, mėlynos ir geltonos, padėti jie ten, kur ir kiti papuošimai tortams/pyragams, va tokie:
raudonas,rozinis galima padaryti is juoduju serbentu sulciu. spaudi uogytes ir ganasi nebloga spalvyte
Ko cia varkstate ,nusipirkite maistiniu dazu,juk ju dabar jau yra pirkti
maciau kad viena mamyte rase kad yra urmo bazes maisto turgui pirkti bet ten reik pardavejos asmeniskai paprasyti, o kaip man reikejo dar nebuvo niekur
Urmo bazeje , turguje zuvies skyriuje yra skyrelis su konditerijos produktais , ir stoties turguje vienas vyriskis su tokiais pat produktais netoli bulviu ant stalo pardavineja
kam ner skubu, tai galit bandyti is uzsienio parsisiusti, siandien kaip tik tokioj vienoj parduotuvej nardziau, tai dazu ten kokiu tik nori
parduotuve ir taure pazadejo is cia uzsakyti QUOTE(cipciukas @ 2008 10 14, 16:19) Urmo bazeje , turguje zuvies skyriuje yra skyrelis su konditerijos produktais , ir stoties turguje vienas vyriskis su tokiais pat produktais netoli bulviu ant stalo pardavineja O nesunku ten nežinant rast? Pati esu iš Vilniaus, bet galvoju kulinarinę ekskursiją Kaunan padaryti: į Urmą, "Arevitos įrangą", o paskiau užkąst į "Morkų šėlsmą"
Taip apie BAZES zuvies turgu
Issispauskit burokeliu sulciu ir bus rozine spalva
ACIU UZ PATARIMA , O KA ISPAUSTI , KAD BUTU MELYNA SPALVA ???????????????
Aš šiandien išspaudžiau į cukrinę tortų dengimo masę šaldytų mėlynių sulčių- ir gavosi pilkšvai melsva spalva- lygiai tokia, kaip Daividijos peliukų, kuriuos ji lipdo iš marcipano
Su sausais gėrimais dažiau dar cukraus mases- šiandien prisigaminau galybę tų skirtingų spalvų masių, maišiau spalvas, tai gavosi visokių visokiausių. Bet pati ryškiausia, gražiausia spalva- iš burokėlių sulčių- nu tiesiog nepakartojama- žymiai ryškesnė netgi už visas tas tų sausų gėrimų spalvas
Bet ji ne raudona, daugiau i ruzava uznesa?
As vakar bandziau su apelsinine zele nudazyt, tai kai didelis gabalas, labai grazi svelni oranzine spalva iseina, o kai padarai kokia smulkesne gelyte, tai tokia neryskiai balta kazkokia
ji ryškiai rožinė -tokia kaip šaltibarščių spalva maždaug:bigsmile:
ALVAS irgi dazais prekiauja
Jei taip supratau tai http://www.alvas.lt/lt.php
Arba aš durna , arba nemoku ieškoti , bet dažų ten aš neradau
QUOTE(lialytia @ 2009 03 16, 20:00) Nu ir kas čia per reklama Pavilas ko čia krizeni .... nu neradau nors tu ką
Nu tai ką aš sakau , ideda reklamą ....prekių nerodo , kainų nėra ....durni kažkoki
Atradau maistinius dažus kur galima įsigyti, tik ten kiekis kilogramais
ir dar Panevėžyje
O kaip su tais dažais kiaušiniams?
Jus kalbat apie tuos grynailenkiskus kur buna parduotuvese? Jie tikrai visi skaitosi maistiniai? Baisu nusinuodyt, verciau nebandysiu
QUOTE(Domi95 @ 2009 05 03, 15:07) Taip, tikrai maistiniai Turiu nuo Velykų užsilikusius dažus ![]() Ten aiškiai parašyta, kas dažai maistiniai. O be to dėl įdomumo išstudijavau spalvotų maistinių flomasterių etiketę ![]() ir ką.... kai kurie skaičiukai "E" sutampa Ieškodama detalesnės informacijos, radau įdomų puslapiuką kur surašyti maistinių dažų kodai, pavadinimai ir aprašymai, paspaudus ant numerio galima paskaityti detalesnę informaciją
Aš žinau tikslią kiaušinių dažų sudėtį, nes rašiau vienai firmai į el.p. ir man parašė tų dažų cheminę sudėtį. Vartoti galima
Idomu, gal tokiu atveju ir galmetu pabandyt
kažkurioje temoja buvo užvirus tema apie tuos kiaušininius dažus, aš buvau prie tų kurios sakė, kad gal visgi nieko tokio, tiesiog tuo metu neturėjau kitokių dažų tai gėlytes spalvinau su kiaušininiais, bet visgi valgyt ir ragaut dėl šventos ramybės neleidau
|