Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gimdymo trukmė
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Gudra
Na mano antras gimdymas su visais saremiais su viskuo truko 40 minuciu...

4u.gif

3.10 is lovos isverte kaip replemis suemes pirmas saremis, o 3.50 gime vaikutis...
Kadangi tai buvo siu Kaledu rytmetis, tai galit isivizduoti kad niekas niekur nespejo... As ir atsibusti irgi dorai nespejau smile.gif

Is namu negalejom isvaziuoti, nes vyresnelis miegojo ir kol ji pazadinsi-aprengsi butu jau per velu.
Greitukes gydytojai iejus jau uzgime galvute. Ta vargsele tik ispaude "O dieve, jau gimsta.. Ka dabar man daryti???"
Teko naujagimi priimineti man paciai ir mano vyrui biggrin.gif
Seneliai atvyko 2 min veliau uz greituke - jie jau galejo pasveikint anukeli doh.gif

Prisiemem sekmingai - va miega laimingas lopsiukyje, o ir as neplysau.
Ligonines priimamajam brigados komentaras po apziuros buvo 'Kad ir kas priemet -jus pati ar vyras, bet profesionaliai. Dar neteko matyt kad po tokio greito gimdymo neplystu'

Taigi mielosios, pasirodo buna ir reaktyviniu antruju gimdymu wink.gif O juk pirmojo gimimas 'su viskuo' truko 9 val. (nuo pirmu saremiu iki uzgime vaikutis)

Yo-yo
Fantastika thumbup.gif
Saldi Uoga
QUOTE(Gudra @ 2006 01 02, 15:29)
Na mano antras gimdymas su visais saremiais su viskuo truko 40 minuciu...

4u.gif

3.10 is lovos isverte kaip replemis suemes pirmas saremis, o 3.50 gime vaikutis...
Kadangi tai buvo siu Kaledu rytmetis, tai galit isivizduoti kad niekas niekur nespejo... As ir atsibusti irgi dorai nespejau smile.gif

Is namu negalejom isvaziuoti, nes vyresnelis miegojo ir kol ji pazadinsi-aprengsi butu jau per velu.
Greitukes gydytojai iejus jau uzgime galvute. Ta vargsele tik ispaude "O dieve, jau gimsta.. Ka dabar man daryti???"
Teko naujagimi priimineti man paciai ir mano vyrui  biggrin.gif
Seneliai atvyko 2 min veliau uz greituke - jie jau galejo pasveikint anukeli  doh.gif

Prisiemem sekmingai - va miega laimingas lopsiukyje, o ir as neplysau.
Ligonines priimamajam brigados komentaras po apziuros buvo 'Kad ir kas priemet -jus pati ar vyras, bet profesionaliai. Dar neteko matyt kad po tokio greito gimdymo neplystu'

Taigi mielosios, pasirodo buna ir reaktyviniu antruju gimdymu wink.gif O juk pirmojo gimimas 'su viskuo' truko 9 val. (nuo pirmu saremiu iki uzgime vaikutis)
*

Nu superine gimimo istorija smile.gif Tikrai pasitaike Grazios Kaledos smile.gif sveikinu su antruoju 4u.gif wub.gif

gal kokius spec. patarimus galetum mum cia visom duoti,: pavyzdziui, kad sportavai nestumo metu, ar joga darei, ar masazavai ta vietele, kad neplyshtu? g.gif labai smalsu smile.gif
Gudra
QUOTE(Saldi Uoga @ 2006 01 03, 09:50)

gal kokius spec. patarimus galetum mum cia visom duoti,: pavyzdziui, kad sportavai nestumo metu, ar joga darei, ar masazavai ta vietele, kad neplyshtu?  g.gif  labai smalsu smile.gif
*

Spec. pratimu nedariau, nemasazavau tarpvietes smile.gif

Vaiksciojau i baseina, i joga 1 karta per savaite jau vaikstineju 2 metai
Nestumo metu joga lankiau iki kol jauciau kad galiu, pratimus pati ribodavau pagal savijauta.

Galvutes ir kūnelio gimimo metu pakaitomis su vyru prilaikem tarpvietę.
Ir dar - gimdžiau keturiomis (pirmą vaikelį gimdžiau pusiausėdom). Turiu pasakyti kad man ši poza tiek paskutiniams sąrėmiams tiek gimdymui buvo nepaprastai patogi. Judi kaip tinkama, nugarai ir tarpvietei jokios papildomos apkrovos ir spaudimo. Manyciau tai taip pat turejo itakos.
audiga
O man antrą buvo sunkiau gimdyt verysad.gif ... Nors ir trumpesnis buvo antras gimdymas, bet kažkaip sunkiai viskas ėjosi... O tikėjausi atvirkščiai...
Saldi Uoga
QUOTE(Gudra @ 2006 01 03, 12:05)
Spec. pratimu nedariau, nemasazavau tarpvietes smile.gif

Vaiksciojau i baseina, i joga 1 karta per savaite jau vaikstineju 2 metai
Nestumo metu joga lankiau iki kol jauciau kad galiu, pratimus pati ribodavau pagal savijauta.

Galvutes ir kūnelio gimimo metu pakaitomis su vyru prilaikem tarpvietę.
Ir dar - gimdžiau keturiomis (pirmą vaikelį gimdžiau pusiausėdom). Turiu pasakyti kad man ši poza tiek paskutiniams sąrėmiams tiek gimdymui buvo nepaprastai patogi. Judi kaip tinkama, nugarai ir tarpvietei jokios papildomos apkrovos ir spaudimo. Manyciau tai taip pat turejo itakos.
*

Aciu uz patarimus 4u.gif Manau joga uzsiskaito smile.gif kaip tam tikras pasiruosimas ir poza jauciu sitoj vietoj labai padejo.. pasistengsiu ir as taip smile.gif mirksiukas.gif
Saldi Uoga
QUOTE(Saldi Uoga @ 2006 01 04, 12:00)
Aciu uz patarimus  4u.gif Manau joga uzsiskaito smile.gif kaip tam tikras pasiruosimas ir poza jauciu sitoj vietoj labai padejo.. pasistengsiu ir as taip smile.gif  mirksiukas.gif
*

kaip cia iseina.. as patis save cituoju? hm
Paja
QUOTE(Saldi Uoga @ 2006 01 05, 12:38)
kaip cia iseina.. as patis save cituoju? hm
*

Visko pasitaiko. ax.gif
Mano antrasis gimdymas užtruko 10 val., o pirmasis tik 5 val. smile.gif
lovely
Mano pirmasis gimdymas uztruko 12val., o antrasis 3,5val. biggrin.gif
Saldi Uoga
merginos, as cia susizgribau, kad ne visos skaiciuoja gimdymo laika , t.y. trukme vienodai. Vienos skaiciuoja tik laika, kada skaudejo, ar nuo to laiko kai atvyko i ligonine ir panasiai. jei jus ishsamiau parashytume kaip ten buvo.. gal tikslesnius rezultatus turetume smile.gif

Pvz: Mano gimdymas: 1.00 val. nakties nutekejo vandenys, tik apie 3.00 val. nakties pradejo skaudeti, nors saremius jau jauciau nuo pradzios, ir 6 .15 val. ryte gime mano dukte. Viso 5val. ir 15 min.
Pastebejau, kad kai kurios daktares skaiciuoja mano gimdyma tik nuo 3 valandos, tai butu tik 3 val. trukmes gimdymas.

Aciu, visom, kurios dalinasi sia vertinga informacija 4u.gif mirksiukas.gif
Klim
O tu skaičiuoji nuo to momento kai vandenys nubėgo? Visoms įvairiai būna. Man vandenys abu kartus nenubėgo. Pirmąkart man juos nuleido gydytoja 4 val. iki vaiko gimimo (nuo tada ir skaudėti pradėjo, o anksčiau sąremiai buvo reguliarūs, bet nestiprūs), o antras iššoko kartu su vandenimis smile.gif : reguliarūs sąremiai užėjo 15 val. iki gimdymo (nereguliarūs tai kartais užeidavo dar 2 sav. prieš gimdymą), po 4 val. aprimo, o paskui kai vėl prasidėjo, po pusvalandžio gimė sūnus.
Saldi Uoga
g.gif unsure.gif tai kaip cia dabar skaiciuoti, Kim? visai pasimeciau, gal kas pasiulyma koki turit? blink.gif ax.gif
Gudra
QUOTE(Saldi Uoga @ 2006 01 07, 12:23)
merginos, as cia susizgribau, kad ne visos skaiciuoja gimdymo laika , t.y. trukme vienodai. Vienos skaiciuoja tik laika, kada skaudejo, ar nuo to laiko kai atvyko i ligonine ir panasiai. jei jus ishsamiau parashytume kaip ten buvo.. gal tikslesnius rezultatus turetume smile.gif
*

Man abu kartus vandenys nenutekejo.
Gimdymo laika skaiciuoju nuo pirmu reguliariu saremiu.

Pirma kart vandenis nuleido, nes pusle kaip pagalvele neleido vaiko galvutei keliauti. Visas gimdymo laikas ~9 val.

Antra kart pusle plyso pfer paskutini saremi ir iskart prasidejo stangos. Visas gimdymo laikas 40 min.
Saldi Uoga
QUOTE(Gudra @ 2006 01 09, 11:42)
Man abu kartus vandenys nenutekejo.
Gimdymo laika skaiciuoju nuo pirmu reguliariu saremiu.

Pirma kart vandenis nuleido, nes pusle kaip pagalvele neleido vaiko galvutei keliauti. Visas gimdymo laikas ~9 val.

Antra kart pusle plyso pfer paskutini saremi ir iskart prasidejo stangos. Visas gimdymo laikas 40 min.
*

Nu va smile.gif antras labai jau greitas smile.gif ar skaudus saremiai per tas 40 min? sako kai labai greitai, tai zymiai skaudziau...
happy
Nereguliarus saremiai prasidejo apie 20 val,
i gimdykla atvaziavau kai saremiai buvo kazkur kas 4-5 min 23.50 val
apie 24val nuleido vandenis,kokia 10 minuciu pagulejau ramiai,dar keli saremiai
iki visisko atsidarymo ir 00.38 mums jau gime sunus wub.gif
Saldi Uoga
QUOTE(happy @ 2006 01 09, 11:59)
Nereguliarus saremiai prasidejo apie 20 val,
i gimdykla atvaziavau kai saremiai buvo kazkur kas 4-5 min  23.50 val
apie 24val nuleido vandenis,kokia 10 minuciu pagulejau ramiai,dar keli saremiai
iki visisko atsidarymo ir 00.38 mums jau gime sunus  wub.gif
*

Sveikinu sulaukus Mazojo meskucio smile.gif 4u.gif
happy
QUOTE(Saldi Uoga @ 2006 01 09, 13:27)
Sveikinu sulaukus Mazojo meskucio smile.gif  4u.gif
*

aciu labai wub.gif

o cia mano 1-asis gimdymas:
5val prasidejo reguliarus daznejantys saremiai
8val nubego vandenys
8.30 as jau gimdykloj
10.40-gime sunus bigsmile.gif
Klim
QUOTE(Saldi Uoga @ 2006 01 09, 13:51)
sako kai labai greitai, tai zymiai skaudziau...
*

Nežinau, ar skaudžiau. Tiesa, kai paskutiniai sąremiai užėjo, buvau šokiruota, dar vyrui pasakiau - nejau ir pirmąkart taip skaudėjo? Bet gal ir ne skaudžiau, tik primiršusi tą skausmą buvau... O ko tikrai pirmą kartą nebuvo, tai drebulio: nuo šoko, kad viskas taip greitai vyko, prieš pusvalandį dar su kaimynėm plepėjau, o čia jau gimdau, mane taip kratyti pradėjo!!!!!!! Paskui kai man placentą tvarkė net parėkauti užsimaniau - kad tą šoką išsklaidyčiau. Ir drebėjau dar gerą pusvalandį smile.gif
Gudra
QUOTE(Saldi Uoga @ 2006 01 09, 10:51)
Nu va smile.gif antras labai jau greitas smile.gif ar skaudus saremiai per tas 40 min? sako kai labai greitai, tai zymiai skaudziau...
*

Visiskai tokie patys kaip ir paskutiniai saremiai per pirma gimdyma.
Danties skausmas man daug baisesnis uz pati stipriausia saremi tiesa sakant g.gif

O stangos per abu gimdymus visai be jokio skausmelio biggrin.gif
happy
QUOTE(Gudra @ 2006 01 09, 21:28)
O stangos per abu gimdymus visai be jokio skausmelio  biggrin.gif
*

o as,kas keisciausia antro gimdymo metu,per stangas jutau skausma. blink.gif
Gajka
mane tai gulde i ligonine, nes buvo jau 10d po gimdymo termino praeje. 8val ryto idejo ta vadinama zirniuka arba tic-tac'a (nors man tai i kreidos trupineli panasiau), kuris beje bent jau man ziauriai griauze maksti, jau kaip perstejo blink.gif taiva man 13:30 nubego vandenys, 15:00 pajutau pirmus saremius, tokius visai silpnus biggrin.gif biggrin.gif kokia 17val jau gerai skaudejo, 20val jau gulde ant gimdymo stalo (kaklelis 10cm buvo atsidares), bet vaiko galvyte niekaip nesistate, as ir pati nieko nejutau kad kas nors darytusi, tik kas puse min ziaurus ir ilgi saremiai uzeidavo. girdziu daktarai sako: nesuprantu kas cia yra, klubai geri, kirpt nereikia, jam vietos yra, kaklas atsidares, ji gerai stumia, vaikutis nera labai didelis blink.gif dvi storos slauges man ant pilvo guli, o vaikis ne is vietos schmoll.gif galu gale netekau samones ir 22val suneli istrauke vakumu schmoll.gif
man paciai tai mano gimdymas neisgasdino ir neatrode sunkus, nes as skausmo nebijau, bet daktarai sake: tokio sunkaus gimdymo dar nematem blink.gif bet tas sunkus gimdymas tik 8,5val truko, man tik del vakumo neramu buvo, bet as tik po visko suzinojau, kadangi vietom samone praradinet pradejau, tai nei maciau, nei ka, kai vaikuti ant krutines padejo, tada ir pasake, kad vakumu trauke doh.gif
siaip mum viskas gerai buvo, vaikutis buvo nepernesiotas ir jokiu traumu del to vakumo nebuvo tongue.gif
tikiuosi dabar neprireiks jokio tic-tac'o ir vakumo, ir dabar bijau ne skausmo, o kad vaiko galva nesistatys schmoll.gif schmoll.gif
VITA_V
Pirmo gimdymo laikas apie 9 val, antras - apie 4 smile.gif
comfort77
QUOTE(happy @ 2006 01 09, 14:31)
aciu labai  wub.gif

o cia mano 1-asis gimdymas:
5val prasidejo reguliarus daznejantys saremiai
8val nubego vandenys
8.30 as jau gimdykloj
10.40-gime sunus  bigsmile.gif
*

na, tau gana greitai viskas ivyko....
man tai buvo taip:
15 val pajutau pirmuosius rimtesnius saremius ir is karto i ligonine, nes norejau su epiduru gimdyti...
17 val gimda buvo 2 cm atsidariusi.
19 nuleido vandenis
22:02 - gime dukryte....
noreciau, kad antras gimdymas butu toks spartus, kaip cia paskutinem pasisakiusioms.
Saldi Uoga
QUOTE(comfort77 @ 2006 01 11, 10:51)
na, tau gana greitai viskas ivyko....
man tai buvo taip:
15 val pajutau pirmuosius rimtesnius saremius ir is karto i ligonine, nes norejau su epiduru gimdyti...
17 val gimda buvo 2 cm atsidariusi.
19 nuleido vandenis
22:02 - gime dukryte....
noreciau, kad antras gimdymas butu toks spartus, kaip cia paskutinem pasisakiusioms.
*

Tikiuosi, kad bus zymiai greiciau... nes statistiskai, antri gimdymai tikrai zymiai trumpesni.. smile.gif Vakar snekejau su kaimyne.. tai sake pirmas 20 valandu, antras apie 1 valanda.. smile.gif kaip tau skirtumas? smile.gif thumbup.gif
agurčikas
Pirmą merrgaitę gimdžiau ilgai. Apie 9 val. ryto nubėjo vandenys, po visokių skatinimų tik apie 16 val. prasidėjo sąrėmiai. Tada jau greičiau, tik skausmai nerealūs. Vaikutis gimė 19-45 val.
O antroji tai greitai. Apie 23 val. prasidėjo sąrėmiai ir siek tiek po trijų nakties turėjau antrą mergytę.
Trečias vaikas gal dar greičiau gims. Bet dar jo reikės palaukti.

O mano pusseserė ir pirma vaiką pagimdė labai greitai. Sąrėmiai prasidėjo apie dvyliktą nakties, greitai i mašiną susisemė tasšes, kol nulėkė i ligoninę, jau buvo pradėjusi lįsti vaiko galvutė. Visas gimdymas truko apie tris valandas.
Saldi Uoga
Pirmyn merginos, kas dar su savo nuomone? smile.gif ir isgyvenimais? Kitom labai pravers , aciu ax.gif
xxkamane
Nezinau, esu aismetusi. As bijau gimdyti antar ne maziau kaip pirma. jau praejo 4metai. su pirmu pasiseke nerealiai. Labai gera akusere, suleido kazkokiu vaistu i gala, nuo kuriu atsipalaidavau, vaikscojau laisvai, tik kaip girta jauciausi, jokiu kirpimu skausmu, i ligonine atvykau 9.00 saremiai prasidejo nuleidus vandenis 11.00, o 14.20 pagimdziau sunu. labai viskas puikiai praejo, bet su antru kaip bus, bijau baisiai, manau laiko jau daug praejo, ar vel viskas taip nuskils? yra minciu net antro vaiko neplanuoti. dabr tas paauges, gali ji priziureti ir kiti, galiu sau leisti daug kur iseiti, o jau kai bus antras vsio. man 25 metai, galvoju jei dar laukti tai paskui ir vaikams bus ne kas, metu skirtumas, nieko bendro, na ir man gimdyti...
nezinau esu visiskai pasiemtusi. patarkit man ka daryti, gal kuri is savo patirties?
vitta
Gimdymas Nr. 1:
Gulėjau ligoninėj, apie 17val. gydytoja pakvietė apžiūrai, sako kapsi vanduo, šiandien gimdom biggrin.gif Apie 20val nuleido vandenis, o 1val.32min jau turėjau dukrytę thumbup.gif .
Gimdymas Nr. 2:
Visą dieną su vyru pravažinėjom po apylinkes apžiūrinėdami žemės sklypus, kai tik mašina sustodavo, man labai mausdavo, o kai važiuodavom vėl nieko g.gif . Apie 18 val. buvom namuose pas mano tėvus ir man tas maudimas niekaip nepraėjo. Aš sau siuvinėjau ir stebėjau laikrodį kas kiek kartojasi skausmas, juokavau, kad kai pabaigsiu siuvinėti važiuosiu gimdyti ax.gif . 23 val. skausmas kartojosi kas 5 min., pabaigiau paveikslą ir vyrui sakau važiuojam rolleyes.gif . Gimdykloj buvau apie 24 val., 1 val., nuleido vandenis, o 3 val 55min. turėjau sūnų thumbup.gif .
Dėl nenutekėjusių naturaliai vandenų, gimdymą skaičiuoju nuo jų nuleidimo, tai pirmas 5val.30min, antras - beveik 3 val. Tiesa abu kartus gimdžiau su epiduru ir skatinančiais, nes sunkiai atsidarinėjo kaklelis ir vaikeliams grėsė uždusimas. Abu gimdymai visiškai skirtingi, bet lengviau buvo antrą kartą. biggrin.gif
+333+
QUOTE(xxkamane @ 2006 01 19, 09:37)
Nezinau, esu aismetusi. As bijau gimdyti antar ne maziau kaip pirma. jau praejo 4metai. su pirmu pasiseke nerealiai. Labai gera akusere, suleido kazkokiu vaistu i gala, nuo kuriu atsipalaidavau, vaikscojau laisvai, tik kaip girta jauciausi, jokiu kirpimu skausmu, i ligonine atvykau 9.00 saremiai prasidejo nuleidus vandenis 11.00, o 14.20 pagimdziau sunu. labai viskas puikiai praejo, bet su antru kaip bus, bijau baisiai, manau laiko jau daug praejo, ar vel viskas taip nuskils? yra minciu net antro vaiko neplanuoti. dabr tas paauges, gali ji priziureti ir kiti, galiu sau leisti daug kur iseiti, o jau kai bus antras vsio. man 25 metai, galvoju jei dar laukti tai paskui ir vaikams bus ne kas, metu skirtumas, nieko bendro, na ir man gimdyti...
nezinau esu visiskai pasiemtusi. patarkit man ka daryti, gal kuri is savo patirties?
*

Planuoti ar ne antrą vaiką turi nuspręsti pati... atsakiusi į klausimą ar tu jo nori ar ne ax.gif o dėl gimdymo baimės g.gif kaip matau su pirmuoju viskas gerai buvo, tai nėra ko panikuoti mirksiukas.gif
Elgreta
Abu mano gimdymai buvo identiski: trukme apie 7 val, 13-ta diena biggrin.gif
Pirmasis buvo lengvas nors ir gimdziau be nejautros, antrasis su nejautra, tai net negaleciau to pavadinti gimdymu, nes NIEKO nejauciau.
Saldi Uoga
QUOTE(Elgreta @ 2006 01 26, 22:09)
Abu mano gimdymai buvo identiski: trukme apie 7 val, 13-ta diena  biggrin.gif
Pirmasis buvo lengvas nors ir gimdziau be nejautros, antrasis su nejautra, tai net negaleciau to pavadinti gimdymu, nes NIEKO nejauciau.
*

man irgi 13 labai patinka smile.gif grazus skaiciukas thumbup.gif
PUMIKE
rolleyes.gif tai jei pirma karta tik penkias uztrukai ,tai antra gal per valanda pagimdysi mirksiukas.gif ,tad buk viskam pasiruošus ir nelauk ,kol reguliarus saremiai prasidės,pasikliauk nuojauta.man taip ir buvo su antru ,gimė per1,45,bet jei ne mano nuojauta ,butu gimęs namie,nes reguliarus saremiai atsirado vėliau ,nei pajaučiau ,kad jau laikas
krissta
merginos, netikekit, kad antras gimdymas bus lengvesnis tik todel, kad jis antras... tarp mano mergaiciu-tik pusantru metu skirtumas. visi sake-gimdysi lengvai, tik spek nuvaziuot i ligonine...aha!!!! pirmaja gimdziau virs 20val, saremiai truko ilgai, vandenis nuleido, kaklelis niekaip nenorejo atsidarinet, vare skatinamuosius, bet jau pats stumimas tetruko vos pora min.
o va antrasis... g.gif gimdziau apie 12val, pirma nubego vandenys, saremiu ilgai nejauciau, atvaziavau i klinikas, vel vare skatinamuosius, bet jau su tuo stumimu tai ir strigau...vos pavyko pagimdyt paciai. dukryte gime didele, slinko netaisyklingai( veiduku i virsu), todel viskas vyko letai ir skausmingai, net gi plysimas buvo...
nenoriu jusu gasdint, bet netikekit tom kitu pasakom. kiti tai ne jus. jums bus taip, kaip turi buti jums.
gudriai pasakiau, ane? lotuliukas.gif
laikykites!
Senoji
QUOTE(krissta @ 2006 03 10, 16:07)
nenoriu jusu gasdint, bet netikekit tom kitu pasakom. kiti tai ne jus. jums bus taip, kaip turi buti jums.
gudriai pasakiau, ane? lotuliukas.gif
laikykites!
*

nenori gasdinti, bet gasdini smile.gif O as sakau, netikekit aplamai kas ka pasakoja. As, pvz., visai normaliai istveriau skausma,akusere net stebejosi, kaip taip lengvai imanoma pernesti. Pirmoji gime per 8 val., antras-per 4 val., net nespejau issigasti. Tik stebejausi,kaip taip greitai kaklelis atsidarineja. Gime bachuras virs 4 kg (pati esu smulki), su i prieki iskista ranka ir plysau minimaliai. Paskutiniai saremiai buvo kiek stipresni nei pirma karta, bet kad viskas daug greiciau baiges tai 100 proc. Tik gaila, kad vaikiukui sveikatytes nedave verysad.gif
ArTutė
Pirmas gimdymas truko 12val, o antras 7val. Ir buvo zymiai lengvesnis thumbup.gif
Siulau nusiteikti, kad antras gimdymas bus lengvesnis, nes ir nusiteikimas si ta duoda mirksiukas.gif
brangioji
pasiskaičiau ir supratau, kodėl man tas gimdymas toks siaubiakiškas atrodė, kad paskui gerus metus galvojau- niekada negimdysiu g.gif
nes truko lygiai 24 valandas, iš kurių 5-6 val.-jau su labai labai gerais skausmais...tada taip gailėjausi, kad buvau tokia "drąsi" ir epidūro nepaprašiau... nes sakė gydytojai, kad jau greitai, dar valandėlė, o paskui- dar valandėlė, ir dar valandėlė.... unsure.gif taip ir savo planuotą gimtadienį pilvelyje pralindėjo, ir tik pora valandų po vidurnakčio sugalvojo išlįsti tongue.gif matyt, labai būtent tos dienos gimtadieniui norėjo. tongue.gif
Papildyta:
tikiuosi, kad kai sugalvosim antrą, greičiau bus tongue.gif
Kristuks
Mums antrasis gimdymas skyrėsi kaip diena nuo nakties...
Pirmą pernešiojau kokią gerą savaitę ir gimdžiau su skatinamaisiais... be jokių epidūrų.. kokias 12 val... Manau, kad su skatinamaisiais skausmai didesni nei natūralūs...
O antrą pagimdžiau per 2,5-3 val nuo nuvažiavimo į ligoninę... kaip sakau, vos spėjom... smile.gif 4u.gif Ir skausmai šį kartą buvo natūralūs (be statinamųjų)... man bet atrodė, kad daug mažesni... Ir vaistų nebebuvo kaip leisti, nes nuvažiavus į ligoninę atsidarymas buvo 8-9 cm... smile.gif
O dar beje girdėjau, kad gimdymas būna panašus į mamos... na pvz., mano mama mano brolį (jis - antras vaikas) irgi pagimdė labai greitai... vos spėjo nuvažiuot į ligoninę... bigsmile.gif
LUNARIA
QUOTE(Kristuks @ 2006 03 15, 10:23)
Mums antrasis gimdymas skyrėsi kaip diena nuo nakties...
Pirmą pernešiojau kokią gerą savaitę ir gimdžiau su skatinamaisiais... be jokių epidūrų.. kokias 12 val... Manau, kad su skatinamaisiais skausmai didesni nei natūralūs...
O antrą pagimdžiau per 2,5-3 val nuo nuvažiavimo į ligoninę... kaip sakau, vos spėjom... smile.gif  4u.gif  Ir skausmai šį kartą buvo natūralūs (be statinamųjų)... man bet atrodė, kad daug mažesni... Ir vaistų nebebuvo kaip leisti, nes nuvažiavus į ligoninę atsidarymas buvo 8-9 cm... smile.gif
O dar beje girdėjau, kad gimdymas būna panašus į mamos... na pvz., mano mama mano brolį (jis - antras vaikas) irgi pagimdė labai greitai... vos spėjo nuvažiuot į ligoninę... bigsmile.gif
*

kaip fajna, ir as viliuos kad antras gimdymas bus viens-du ir gatovo ax.gif paskaicius jusu atsiliepimus,daug kam buvo greiciau ir lengviau thumbup.gif na patikrinsiu ar tiesa-parasysiu bigsmile.gif
Vigilyte
Ir aš noriu įterpti optimistiškų gaidelių biggrin.gif , pirmą dukrą gimdžiau apie 14 val, akys lipo ant kaktos iš skausmo blink.gif , visa plyšau, veido kraujagyslės baisiai sutrūkinėjo, marga kaip kiaušinis buvau gal savaitę doh.gif , dukrelę atskirai laikė gal 2 paras verysad.gif , nes pradėjau karščiuoti, del to ir lankyti buvo nelabai galima, o namo išleido po kokių 10 dienų tiktai doh.gif
Antroji atėjo į pasaulį per maždaug 4-5 val, o rimto skausmo tai iš viso buvo gal 2 val lotuliukas.gif , jokių plyšimų, po valandos savo palatoje kaip agurkėlis sėdėjau ir kaip dabar atsimenu šlamščiau valdišką manų košę essen.gif , šalia knirkė mažoji 2.gif , ir ciūgais ėjo lankytojai bis.gif , namo išleido po pusantros paros thumbup.gif , žodžiu nėra ką ir lyginti bigsmile.gif , skauda gal ir nemažiau, bet daaaaaaaaug trumpiau thumbup.gif
Sėkmės, lengvo gimdymo 4u.gif
vik@
Ta dalyka kad moters gimdo panasiai kaip mamos ir as girdejau,
dabar laukiosi antrojo,pirmasis gimdymas truko apie 5 val,nuo saremiu pradzios,vandenis man nuleido ir gimdziau su skatinamaisiais,ziaurei skaudejo.gimdymas labai arti bet lyg ir nebijau,o jei gimdyciau kaip mano mama gimde,tai ji pirma tai yra mane gimde apie dvylika valandu,o kitus du kaip sako ji tik viens du ir ispjove,vos spedavo i ligonine nuvaziuoti,tai ji ir mane dabar ramina kad su antru viskas daug greiciau,o kaip bus istikruju parasysiu balandzio vidury, ate mirksiukas.gif
muter
Sveikutes 4u.gif Labai bijau gimdyti,nors net nzn kodel g.gif
Gal yra kam teke lauktis vaikelio po tokio ilgo laiko tarpo kaip mano?(Mano sunui jau 12)kokie jusu ispudziai?
romuciukas
QUOTE(muter @ 2006 03 20, 15:04)
Sveikutes 4u.gif Labai bijau gimdyti,nors net nzn kodel g.gif
Gal yra kam teke lauktis vaikelio po tokio ilgo laiko tarpo kaip mano?(Mano sunui jau 12)kokie jusu ispudziai?
*

Va va mane tas klausimas irgi kamuoja.Kaip gimdo mamos antra, kai nuo pirmo gimdymo praejo tiek daug laiko ax.gif As gimdysiu rugpjuti, tai mano mergaitei jau irgi bus 12 metu doh.gif

Muter, jei bus galimybe,pagimdziusi papasakok. O kodel bijai, tai tikriausiai todel, kad zinai kaip bus, o jei patirtis pirma gimdant buvo nekokia, tai dar labiau viskas paaiskeja. Sekmes 4u.gif
spurgele
nu va bijojau bijojau, kaip ten seksis su antru gimdymu ir galiu pasakyti, kad man pasitvirtino, kad antras gimdymas lengvesnis. pirmą nuo sąrėmių pradžios per 5val., o antras per 2val. 10min. nuo skatinamūjų pradžios lašinimo. ir skaudėjo per antrąjį mažiau ir visiškai neplyšau. o kad panašiai dukroms būna kaip mamoms tai man viskas atvirkščiai ir su gimdymu ir su maitinimu. tiesa abu gimdymai buvo be epidūro ir jokių kitų nuskausminamųjų.
lavaza
Noriu, padrąsinti ir nuraminti 4u.gif muter ir romuciuka,
nors pati gimdysiu jau siom dienom rolleyes.gif ir pirmam vaikeliui tik 1,5 metuku smile.gif
Bet prieš kelis menesius gimdė mano sesuo (33m.), jos vyr.dukrai 13 metų! Tai žinokit, ko gero tikrai, daug kas priklauso nuo nusiteikimo. Ji labai norėjo ir laukė to vaikelio, nebijojo (nors lygoninėj, dar gydytojai pagąsdino, kad gal pati ir nepagimdys schmoll.gif , nes senai gimdė???). Pagimdė greitai, be plišimų ir kirpimų. Ir dar tiesa važiavo gimdyti į ligonine, su nieko nesitarus (kaip pasakojo, dar pakeliui galvojo, į kokią ligoninę važiuoti thumbup.gif )

Sėkmės jums 4u.gif ir man lotuliukas.gif

muter
Aciu merginos uz padrasinimus 4u.gif
Va kur gimdyti ir dar nzn g.gif Gyvenu salia 2 ligonines,o lankiausi klinikose g.gif
Pasimetus esu,nes nuomoniu daug....
inguskina
Sveikos mamytes, manes irgi laukia antras gimdymas geguzes pradzioje.Kadangi pirmas buvo planuotas cezaris tai net nezinau kaip dabar bus.Labai bijau pati gimdyti, nes nesu to patyrusi.Gal ka zinote apie tai arba kur pasiskaityti kitu patirti, kai pirmas buvo cezaris o antra gimde naturaliai.
romuciukas
QUOTE(lavaza @ 2006 03 22, 19:42)
Noriu, padrąsinti ir nuraminti 4u.gif  muter ir romuciuka,
nors pati gimdysiu jau siom dienom rolleyes.gif ir pirmam vaikeliui tik 1,5 metuku smile.gif 
Bet prieš kelis menesius gimdė mano sesuo (33m.), jos vyr.dukrai 13 metų! Tai žinokit, ko gero tikrai, daug kas priklauso nuo nusiteikimo. Ji labai norėjo ir laukė to vaikelio, nebijojo (nors lygoninėj, dar gydytojai pagąsdino, kad gal pati ir nepagimdys schmoll.gif , nes senai gimdė???). Pagimdė greitai, be plišimų ir kirpimų. Ir dar tiesa važiavo gimdyti į ligonine, su nieko nesitarus (kaip pasakojo, dar pakeliui galvojo, į kokią ligoninę važiuoti thumbup.gif )

Sėkmės jums  4u.gif ir man  lotuliukas.gif
*

Dekui 4u.gif ir sekmes dideliausios 4u.gif
lavaza
Ir aš noriu visas padrąsinti gimdyti antrą kartą mirksiukas.gif
Sąrėmiai prasidėjo naktį 00.30 val., į ligoninę atvažiavome 04.00val. kaklelio prasivėrimas buvo 6 cm, o 06.15 val. jau laikiau savo dukrytė smile.gif Tai bendra gimdymo trukmė - vos 6 val. biggrin.gif ir tikrai antras gimdymas man buvo lengvesnis, nors vaikas buvo didesnis (4044g).
Palyginimui, pirmą vaikelį gimdžiau beveik 11 val., na ir žymiai sunkiau.
Antram buvau daugiau morališkai pasiruošusi, nes jau žinojau kam ruoštis blink.gif ir bijojau kažkodėl tai mažiau negu pirmą kartą.
Linkiu visom greito ir lengvo antro gimdymo 4u.gif , o dar geriau, kad ir pirmas toks butu biggrin.gif
tinosiukas
Manoji mergytė jau beveik savaitėlę per ilgai užsilaikė pilvelyje, bet aš dėl to tik džiaugiuosi, nes labai bijau gimdyt... Nors pirmą dukrytę pagimdžiau pakankamai greitai (apie 4-5 val, net neatsimenu tiksliai...), bet dabar jau žinau KAIP skauda ir dėl to labai bijau... unsure.gif
muter
Sveikutes!as geguzes 2d. pagimdziau suneli,tad galiu pasakyti,kad man saremiai buvo lengvesni,nei pirmo gimdymo,bet pats gimdymas sunkesnis,skausmingesnis nei pirmas verysad.gif
Tad sory jei ka isgasdinau doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.