Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Patiekalai iš pievagrybių
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2, 3, 4
Giselle
pasidalinkit savo receptukais su pievagrybiais....

cia mano sriubyte:

250 gr. pievagrybiu,
2cesnako skilteles,
3 stiklines vistienos sulinio,
saukstas pamidoru padazo,
truputelis baziliko

pievagrybius pakepinti su cesnakais kol pagels, supliti i sultini, uzvirti, ideti pamidoru padaza bei bazilika.....viskas, greita ir skanu!! thumbup.gif

niam niam biggrin.gif
Nerytė
QUOTE(tinaa @ 2005 12 17, 11:51)
pasidalinkit savo receptukais su pievagrybiais....

cia mano sriubyte:

250 gr. pievagrybiu,
2cesnako skilteles,
3 stiklines vistienos sulinio,
saukstas pamidoru padazo,
truputelis baziliko

pievagrybius pakepinti su cesnakais kol pagels, supliti i sultini, uzvirti, ideti pamidoru padaza bei bazilika.....viskas, greita ir skanu!! thumbup.gif

niam niam  biggrin.gif
*



Labai megstu pievagrybius ir sriubas, teikes isbandyti.
O kaip tu pjaustai pievagrybius? labai smulkiai (kvadrateliais) ar tik perpjaudama kelis kartus isilgai?
Nerytė
Aš labai mėgstu tokią mišrainę:

pievagrybius sujaustyti išilgai (į kokias tris dalis), pakepinti su svogūnais (pusžiedžiais svogūnai supjaustyti) ir viską sumaišyti su majonezu, taip pat įdėti žiupsnelį druskos ir pipirų.

Man labai skanu.

Valgyti galima karštą ir šaltą.... man šaltas skaniau ax.gif
Utiuitiutė
Aš kepu tokią "picą": skardą iškloju mieline tešla, paskui kloju tarkuotas morkas, barstau prieskonius, dedu pjaustytus pievagrybius, žalius agurkus, pomidorus, majonezą, ketčupą ir apibarstau tarkuotu sūriu essen.gif essen.gif essen.gif Ypač su alumi drinks_cheers.gif
Biscotti
Aš internete buvau radusi sriubytės receptą, išbandžiau ir man labai patiko thumbup.gif
Reikia 4-5 bulvių,2 vidutinių morkų, 1-2svogūnų,
200 gr lydyto sūrio be priedų, 400-500 gr pievagrybių, krapų,
tirštos pievagrybių sriubos( iš pakelių - Knorr ar kitokios), juodųjų maltų pipirų.

Bulves supjaustyti kubeliais ir virti vandenyje, išlydžius sviestą sudėti supjaustytus pievagrybius kepti 10-12min. Tada sudėti sutarkuotas morkas ir pjaustytus svogūnus, uždengti dangčiu ir ant silpnos ugnies pakepinti maišant dar 10-15min. Šiek tiek pasūdyti, užvirus bulvėms visą keptuvės turinį sudėti į puodą, supilti tą Knorr sriubą iš pakelio, idėti pagal skonį juodųjų pipirų, krapų, druskos. Viskam uzvirus sudėti lydytą sūrį.
Tik aš bulvytes sutryniau prieš dedant visus kitus ingridientus. Man tai labai skanu thumbup.gif
Frosted
Aš labai mėgstu įdarytus pievagrybius. Labai tinka kaip karštas užkandis. essen.gif Reikalingi produktai:
- Pievagrybiai (didesni)
- Česnakai
- Fermentinis sūris
- Rūkytas kumpis (liesas)
- Aštrus padažas arba pipirai (aš naudoju Tabasco)

Įdaras: Smulkiai supjaustyti kumpį, smulkiai pritarkuoti fermentinio sūrio, išspausti pora skiltelių česnako, ipilti aitriųjų pipirų arba pora lašų padažo (pagal skonį). Viską gerai sumaišyti, kol gaunasi tokia truputį lipni masė. Idaras neturi bųti skystas!
Išimti pievagrybių kotelius, į susidariusią skylutę pridėti įdaro. Į keptuvę pripilam truputėlį aliejaus (daug jo pilti nereikia, nes iš grybų išsiskiria pakankamai daug skysčio). Kai keptuvė įšils (neturi būti labai karšta), dedam grybus, uždengiam ir troškinam, kol iškepa grybai (~10 min, priklausomai nuo grybų dydžio).
Giselle
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 17, 16:47)
Labai megstu pievagrybius ir sriubas, teikes isbandyti.
O kaip tu pjaustai pievagrybius? labai smulkiai (kvadrateliais) ar tik perpjaudama kelis kartus isilgai?
*



kelis kartus isilgai, taciau viskas nuo grybu dydzio priklauso, jei mazi, tai galima ir per puse, svarbu, kad i burna tilptu smile.gif
melana
Man labai skanu toks patiekalas:
apkepat pievagrybius kokius 500gr. su svogūnais poto į tą pačią keptuvę sudedi išvirtus ryžius (skaniau plykyti) ir įdėjus sviesto patroškeni truputį, kai viskas baigia kepti ant viršaus tarkuoto sūrio uždedi (kokio nors, kuris lydosi gerai) ir tuputi džiovintų petražolių ir viskas.
Atleiskit, kad taip netiksliai parašiau, bet viską dedu iš akies, taigi kiek ko reikia nežinau blush2.gif
Giselle
mano salotos:
tunas,
marinuoti pievagrybiai,
svogunas,
pomidorai
viska supjaustyti, sudet tuna ir ismaisyti. Skanaus thumbup.gif
beje, tuno alieju nupilti, paskui bus per daug jo rolleyes.gif
Reila
labai skanios bent jau man mišrainės receptukas
reikės:
pievagrybių
virtų kiaušinių
poro
paprikos
citrinos
prieskoniu
majonezo

taigi supjaustome pievagrybius ir bereme i verdantį vandenį ir pora minučių (ne daugiau) apverdame. Nukošiame ir išspaudžiame i dar karštus pievagrybius citrinos sulčių. Paliekame atvesti. Tuo tarpu supjaustome virtus kiaušinius (stambokai), paprika ir porą. Viską sudedame kartu (ir pievagrybius), jei kam reikia užsiberiate prieskonių ir dedate majonezą. Viskas. Skanaus!
Vyšnaitė
Labai skanus padažas su pievagrybiais

Reikia supjaustyti vieną svogūną ir pakepinti svieste ar aliejuje. Sudėti pjaustytus pievagrybius ir dar pakepinti. Įdėti daug grietinės, papipirinti, padruskinti, užvirti. Pabaigoj įdėti lydyto sūrelio ir maišyti, kol ištirps. Jei padažas per tirštas, įpilti truputį vandens. Jei per skystas, patirštinti krakmolu ar miltais. Toks padažas labai tinka prie žuvies, veršienos ar vištienos. 4u.gif

vvandene
pakepinti pjaustytą svogūną, tarkuotą morką ir pjaustytus pievagrybius...
daug kas su silke taip daro, bet man labai skanu ir be jos rolleyes.gif
Laume2
Labai skanus yra juru gerybiu ir pievagrybiu apkepas:

reikia bemieles sluoksniuotos teslos. Jos viena laksta dedi i skarta, ant virsaus isdedi smulkinta tuno file, siek tiek druskytes, tada isdelioji krevetes (arba jei nori pigiau - pjaustytas krabu lazdeles) ir supjaustytus isvirtus pievagrybius. Ant virsaus vel kloji laksta sluoksniuotos teslos, krastelius uzspaudi, kad visas idaras liktu viduje (panasiai kaip perlenktoje picoje smile.gif ). Tada dedi i orkeita ir kepi...
Man laaaabai skanu smile.gif
Laimuška
Valgiau pirktinę mišrainę, o paskui pamėginau pati.Dariau taip:
Supjausčiau dvi dideles morkas stambiais kubeliais, uždėjau virt, joms baigiant virt ten pat sudėjau du irgi stambiai kubeliais supjaustytus svogūnus.Įbėrau truputį rūgščiosios druskelės, žiupsnelį druskos ir truputuką cukraus.Dar porą min paviriau, užgesinau ir uždėjus dangtį palaikiau tą marinatą kokį 15 min. Per tą laiką susipjausčiau marinuotus pievagrybius.Pjoviau tik per pusę, nes jie nedideli būna(na kai marinuoti).Niu ir nusunkus morkas su svogūnais sumaišiau jas su pievagrybiais, įdėjau majonezo, prieskonių ir... sulapnojom, kad net ausys raitėsi tongue.gif Šiaip skonis gavosi neblogas.Na dar galima pomidorų įpjaustyt irgi neblogai.O dar galima pačiai pamėgint pievagrybius užsimarinuot, pigiau būtų g.gif , na bet jau laaabai daug terliūzės tada.
aaagnex
QUOTE(vvandene @ 2006 01 18, 23:20)
pakepinti pjaustytą svogūną, tarkuotą morką ir pjaustytus pievagrybius...
daug kas su silke taip daro, bet man labai skanu ir be jos rolleyes.gif
*



Mano mama visa sita mase i lietini blyna vynipja ir apkepa-skonis visai nieko biggrin.gif
Ornela
nerealiai skanu padaziuka megstu gaminti,paprasta ir skanu thumbup.gif
pakepinti lasinuku keptuvej su svogunu,apkepus lasinukui ir svogunui sudeti supjaustytus pievagrybius stambiais gabaliukais,ir grietines visa indeli sudeti,ir joje pavirti lasinukus,svogunus ir pevagrybius,pagardinti vegeta..
labai skanu thumbup.gif as su siuo padaziuku valgau bulves,spagecius ir pns,o galima labai skanu omleta su tokia mase iskepti... clap_1.gif
bite maja
bravo
Paja
QUOTE(Frosted @ 2005 12 18, 15:40)
Aš labai mėgstu įdarytus pievagrybius. Labai tinka kaip karštas užkandis. essen.gif Reikalingi produktai:
- Pievagrybiai (didesni)
- Česnakai
- Fermentinis sūris
- Rūkytas kumpis (liesas)
- Aštrus padažas arba pipirai (aš naudoju Tabasco)

Įdaras: Smulkiai supjaustyti kumpį, smulkiai pritarkuoti fermentinio sūrio, išspausti pora skiltelių česnako, ipilti aitriųjų pipirų arba pora lašų padažo (pagal skonį). Viską gerai sumaišyti, kol gaunasi tokia truputį lipni masė. Idaras neturi bųti skystas!
Išimti pievagrybių kotelius, į susidariusią skylutę pridėti įdaro. Į keptuvę pripilam truputėlį aliejaus (daug jo pilti nereikia, nes iš grybų išsiskiria pakankamai daug skysčio). Kai keptuvė įšils (neturi būti labai karšta), dedam grybus, uždengiam ir troškinam, kol iškepa grybai (~10 min, priklausomai nuo grybų dydžio).
*



Aš darau truputį kitaip: išimu kotelius, juos smulkiai supjaustau ir į keptuvę kartu su kumpiu, smulkintu svogūnu.Prieskonių truputį. Viską pakepinu, tą masę sudedu į pievagrybius, uždedu fermentinio sūrio ir pašaunu į orkaitę. 15-20 min. ir niam niam. thumbup.gif
Nerytė
QUOTE(Paja @ 2006 03 03, 18:58)
Aš darau truputį kitaip: išimu kotelius, juos smulkiai supjaustau ir į keptuvę kartu su kumpiu, smulkintu svogūnu.Prieskonių truputį. Viską pakepinu, tą masę sudedu į pievagrybius, uždedu fermentinio sūrio ir pašaunu į orkaitę. 15-20 min. ir niam niam. thumbup.gif
*



mano mama taip daro tikrai viska daro keptuveje... labai skanu
Asta
Pievagrybiai
porai
virtos morkos
konservuoti žirneliai
marinuoti agurkėliai

Viską supjaustyti ir sumaišyti su majonezu essen.gif
Sola
O as i didesnius pievagrybius,isemus kotelius,prikemsu farso su prieskoniais,ant virsaus surio arba be jo.I farsa galima itarkuoti morkyte arba ideti smulkiai pjaustytu raudonus paprikos gabaliuku thumbup.gif
Nerytė
QUOTE(Sola @ 2006 03 04, 22:55)
O as i didesnius pievagrybius,isemus kotelius,prikemsu farso su prieskoniais,ant virsaus surio arba be jo.I farsa galima itarkuoti morkyte arba ideti smulkiai pjaustytu raudonus paprikos gabaliuku thumbup.gif
*



na ir kur juos kepi?
Sola
Ikisu i orkaite,bet neturi buti labai ikaitinta,nes mesyte tada neiskepa,o virsus greit apskrunda.
milly
mano megstamiausi sumustiniai -
kepta duona(as ja dar ir cesnaku istrinu), aptepta majonezu, o ant virsaus - zaliu, pjaustytu pievagrybiu riekeles. thumbup.gif
ps. siuos sumustinius kartais barstau iv.prieskoniais
Sonatina
Jau kelis kartus dariau pievagrybius pagal šį receptą. Buvo labai skanu thumbup.gif

GRYBAI MARINUOTI GARSTYČIOSE

- 1 l šviežių grybų (šaldytų, konservuotų)

Marinatas

- 3 v. š. saldžių garstyčių
- 5- 6 skiltelės česnako
- petražolės, krapai, juodieji pipirai ir t. t.
- 50 ml aliejaus
- 1 v. š. 8% acto
- 1/ 2 a. š. druskos


- Šviežius grybus (šaldytus atšildyti) apkepti, kol išsiskirs sultys.
- Apkeptus grybus (konservuotus) dėti į indelį ir sumaišyti su smulkintu česnaku ir žalumynais.
- Sumaišyti visus marinato ingredientus.
- Užpilti grybus, išmaišyti, uždengti ir dėti 6- 8 valandoms į šaldytuvą (per tą laiką kelis kartus pamaišyti).

P.S. jeigu mėgstate aštriau, įdėkite daugiau acto.
Jei neturite saldžių garstyčių (labai svarbus ingredientas), įdėkite į paprastas garstyčias šaukštą medaus.

user posted image


Lona
QUOTE(milly @ 2006 03 27, 16:53)
mano megstamiausi sumustiniai -
kepta duona(as ja dar ir cesnaku istrinu), aptepta majonezu, o ant virsaus - zaliu, pjaustytu pievagrybiu riekeles. thumbup.gif
ps. siuos sumustinius kartais barstau iv.prieskoniais
*


Aš darau mažiau kaloringus: Fincrisp arba kokia tai duona tada tepamo varškės sūrelio su žolelėm (iš esmės tinka bet koks, esu valgius ir su sviestu) tada pjaustyti žali pievagrybiai ir biški beriu druskytės ir man dar labai tinka česnakas (beriu granulėm, arba poras pjaustytas, bet tada su sviestu reik daryt.) thumbup.gif
ArTutė
Kaip saunu, kad radau si skyreli bigsmile.gif Mano vyras labai megsta pievagrybius, o as nelabai zinau, ka is ju gaminti blush2.gif o cia radau daug idomiu ideju thumbup.gif
Laimuška
Niu bandžiau pati marinuoti pievagrybius, kad pigiau išeitų nei pirkti. Supjausčiau pievagrybius normalaus dydžio gabaliukais, įmečiau į vandenį virti, ten pat sumečiau papriką, pjaustytą lazdelėmis, svogūną, pjaustytą griežinėliais. Įbėriau truputį druskos, rūgščiosios druskelės, marinavimui skirtų prieskonių. Paviriau truputį ir vsio - galima valgyti. Puikus užkandis. O kai kitą kartą dariau, tai visas daržoves sudėjau į kątik išvalgytų pirktinių marinuotų agurkų skystį ir palaikiau šaldytuve. Nu skonis tikrai thumbup.gif. O mano mažoji kaip valgė, buvau apakusi
neri.k
Tiršta pievagrybių sriuba

300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.

Viena porcija apie 325 kalorijas lotuliukas.gif

Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu blink.gif ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.
Giselle
QUOTE(neri.k @ 2006 04 05, 18:45)
Tiršta pievagrybių sriuba

300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.

Viena porcija apie 325 kalorijas  lotuliukas.gif

Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu blink.gif  ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.
*




ISBANDZIAU!!! fantastika, dar nesu valgius tokios skanios sriubos drinks_cheers.gif thumbup.gif ir siandien vel gaminsiu thumbup.gif
zuvelyte
IDARYTI PIEVAGRYBIAI

Labai paprasta pasidaryti, bet man labai skanu...reikes:

1. pievagrybiu...geriau, kur didesnes galvutes smile.gif
2. Rama varskes kremo, kur buna su raugintais agurkeliais..."Rama cream Bonyour"...lyg taip vadinasi.

Paruosimas:

Ispjaustyti kotelius ir smulkiai supjaustyti. Susmulkintus kotelius sumaisyti su ramos varskes kremu ir idaryti pievagrybiu galvutes.Tada idarytas pievagrybiu galvutes sudedam i skarda ir kepam orkaiteje apie 10 min-15 min.
Skanaus
4u.gif

Nerytė
QUOTE(zuvelyte @ 2006 05 26, 12:53)
IDARYTI PIEVAGRYBIAI

Labai paprasta pasidaryti, bet man labai skanu...reikes:

1. pievagrybiu...geriau, kur didesnes galvutes smile.gif
2. Rama varskes kremo, kur buna su raugintais agurkeliais..."Rama cream Bonyour"...lyg taip vadinasi.

Paruosimas:

Ispjaustyti kotelius ir smulkiai supjaustyti. Susmulkintus kotelius sumaisyti su ramos varskes kremu ir idaryti pievagrybiu galvutes.Tada idarytas pievagrybiu galvutes sudedam i skarda ir kepam orkaiteje apie 10 min-15 min.
Skanaus
4u.gif
*



as labai ivairiai idarineju pievagrybius buna, kad su kumpiu (supjaustau gabaliukais, sumaisau su koteliais ir siek tiek majonezu arba grietine), su kiausiniu (koteliai, virtas kiausinis, majonezas ir ant viraus uztarkuoju surio), su pakepintais svoguniukais ir suriu na zodziu ka tik turiu po ranka namuose su tuo ir idarau cool.gif
Taistė
Ziuriu cia jau yra panasi sriubyte, bet kadangi maniske visgi truputuka skiriasi idesiu sita recepta dar ir cia. Cia bene mylimiausias patiekalas. Patiko net anytai, kuri siaip sriubu nevalgo.. nepatikejau kai paprase pakartot thumbup.gif

Tagi: Grybu sriuba

Jums reikes (gaminant 4 asmenims):

2 svogunu
60g sviesto
2 cesnako skilteliu
500g grybu (as visada darau su pievagrybiais... )
1/4 stiklines miltu
2 1/4 stiklines pieno
1 1/2 stiklines jautienos sultinio (vegetarai gali rinktis darzoviu.. smile.gif )
poros sauju svieziai supjaustytu petrazoliu
grietines patiekiant


Dideliam puode istirpinam sviesta, sudedam smulkiai supjaustytus svogunus ir sutrinta cesnaka. Ant vidutines ugnies pakepinam apie 3min (kol svogunas suminksteja..) Idedam supjaustytus grybus, pakepinam dar apie 5 min. Supilam miltus, pakepinam dar minute.

Supilame piena ir sultini. Gerai ismaisome. Uzviriname. Sriubytei pradejus burbuliuoti sumazinam ugni iki mazos. Verdam apie 15min. Jokiu budu neuzdengiam. Nuolat maisom. Sriuba isvirusi, kuomet gerokai sutirsteja, o grybai suminksteja. Pabaigoje imaisome petrazoles, o patiekdami ir slakeli grietines.
Skanaus mirksiukas.gif

node
Ar bandėt kada tokius mini sumuštinukus - fermentinį sūrį supjaustyti kubeliais ir su dantų krapštuku persmeigti vieną marinuotą pievagrybį ir vieną sūrio kubelį?
Labai skanu 4u.gif netikėjau, kol pati neparagavau mirksiukas.gif
Liepsnyte
yahoo.gif
zvaigzdutee
Mes vadinam ja karšta mišraine, bet labai skani ir šalta. Reikes:

5 didesnes morkos (sutarkuoti)
3 didesni svogunai
500g pievagrybių
300g krabų lazdelių
ind. koncervuotų kukurūzų
1š. miltų
1š. grietinės
1š. majonezo
vegetos

Viskas kepama keptuveje. Aliejaus reiktų nepagailėti, kad vėliau nereiktų dapilinėti. Pradžioje pakepinamos morkos ir svogunai, suminkštejus sudedami grybai, prieš baigiant kepti sudedamos krabų lazdelės, kukurūzai, miltai. Įdedama grietinė ir majonezas, ir ant stalo. Labai skanu!!!! Pamėginkit
Gaunasi pilna keptuvė 28cm skersmens. Tik nemažai laiko atima, nes reikia stovėt prie keptuvės, kad neprisviltų.
kiprija
O kai idarytus pievagrybius kepate orkaiteje, ar reikia i skarda ipilti siek tiek aliejaus ar vandens? unsure.gif
starbee
QUOTE(neri.k @ 2006 04 05, 17:45)
Tiršta pievagrybių sriuba

300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.

Viena porcija apie 325 kalorijas  lotuliukas.gif

Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu blink.gif  ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.
*


labai skani sriubytė thumbup.gif
Ornela
QUOTE(neri.k @ 2006 04 05, 17:45)
Tiršta pievagrybių sriuba

300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.

Viena porcija apie 325 kalorijas  lotuliukas.gif

Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu blink.gif  ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.
*




na va valgau dbr ta sriubyte tikrai nereali,lb esu patenkinta thumbup.gif
braziute
labai skanu pievagrybiu uzkepele

reikes:

pivagrybiu,
poru (galima ir papr.svoguna)
kukuruzu (indelyje kur buna su paprika),
fermentinio surio
grietineles


pievagrybius supjaustai isilgai,porus smulkiai. Dedi i indelius atsparius karsciui sluoksniais:pievagrybius,kukuruzus,porus,pievagrybius ir t.t.Tada viska uzpili grietinele,ant virsaus dedi tarkuota suri ir dedi i orkaite arba mikrobange(ten greiciau) mirksiukas.gif kol grietinele susils ir suris issilydis essen.gif essen.gif
ai tiesa nepamirskit prieskoniu truputi,as dedu vegetos ir visai thumbup.gif gaunasi.

Skanaus 4u.gif
Alta
Mano firminė pievagrybių sriuba su ryžiais

4 litrų puodui reikia : 250 g pievagrybių, 1 stiklinės plikytų ryžių, 3-4 bulvių, 1-2 morkų, 1 svogūno, sviesto kepimui, vištienos sultinio (galima ir kubeliais), prieskonių (pvz. Vegetos), pagardinimui grietinės.

Į vištienos sultinį suberiu ryžius, šiaudeliais arba kubeliais pjaustytas bulves, griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir svieste pakepintas tarkuotas morkas su smulkintais svogūnais. Baigiant virti, pagardinu prieskoniais. Jeigu renkuosi sultinį kubeliais, viską verdu vandenyje, o ištirpintus kubelius supilu likus 10 min. iki virimo pabaigos.
lulk@
o as verdu tokia sriubyte, kadangi noriu sutaupyt ko daugiau laiko smile.gif
2-3 bulves (nuo dydzio priklauso, ir nuo norimo kiekio sriubos)
1 morka
100g pievagrybiu (kazkur, nzn tiksliai kiek)
kubeli maggi sultinio bet kokio (gali but ir ne maggi)
krapu dziovintu

supjaustyst bulves ir morkas, isvirt. idet kubeli sultinio, ir pievagrybius. kaip sriuba isvirs pribarstyt truputeli krapu. ir voila! skanaus! kas megsta gali pagardinti sriuba grietine.

o dar labai skanu yra pievagrybiai su druska. supjaustyt pievagrybius griezineliais uzbarstyt druskos ant virsaus, palaukt 10 min kol sultys atsiras ir viskas! skanu, mmm... blush2.gif
Elena

Gal kam patiks 4u.gif
Reikia:
pievagrybių,
svogūnų ,
1 arbat. šaukšt. miltų,
2-3 valg. šaukšt. sviesto,
50 ml grietinėlės (20% riebumo),
50 g fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite, pabarstykite druska ir pipirais ir pakepinkite svieste 5-7 min. Baigiant kepinti užbarstykite arbatinį šaukštelį miltų.
Paimkit bandelės ( po 3 kap ankščiau buvo) išskobkit vidurį ir sudėkit masę į bandelę.
Fermentinį sūrį sutarkuokite ir užbarstykite ant viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 150° ir kepkite, kol užsidės graži rusva plutelė.


Ziuzia
O su grietinele ka daryt? smile.gif
Elena
QUOTE(Ziuzia @ 2007 02 27, 19:28)
O su grietinele ka daryt? smile.gif
*



lotuliukas.gif išgerti mirksiukas.gif Pamiršau doh.gif

Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite, pabarstykite druska ir pipirais ir pakepinkite svieste 5-7 min. Baigiant kepinti užbarstykite arbatinį šaukštelį miltų, įpilti grietinėlę rolleyes.gif
laurindre
Kažkaip viriau sriubą iš to, kas buvo šaldytuve, mum labai patiko, dabar verdu dažnai. Gal ir jums patiks.

Daržovių sriuba su pievagrybiais

1 morka
100 gr pievagrybių
1 svogūnas
1-2 v.š. sviesto
100 gr žalios cukinijos
100 gr kalafijorų arba brokolių.

Morkas sutarkuojame, dedame į verdantį vandenį. Svogūnus pakepiname ant sviesto (kas nori tirščiau, galima įdėti miltų, aš nededu). Supilame į sriubą. Pievagrybius supjaustome griežinėliais, susmulkiname kalafijorus, sutarkuojame šiaudeliais cukiniją, viską dedame į sriubą ir paverdame. Priekonių dedu petražolių, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelį ir labai mėgstu krapų sėklų. Baigus virti da įdedu džiovintų jūros kopūstų, truputį puodą palaikau išjungtą, uždengtu dangčiu, kad jūros kopūstai pabringtų.
Pagardinti tinka grietinė ar grietinėlė, pagal skonį.

Mum labai skanu thumbup.gif
ashantik
O as kazkada gimtadienyje valgiau tokius paprastucius sumustinukus ir dabar jie vos ne kasdien mano valgiarastyje thumbup.gif

Batono riekele aptepkite margarinu (ne sviestu), uzdekite plona riekele pievagrybio (tiesiog nuplauto,nevirto ir nekepto) ir uzbarstykit vegeta,na man tai labai patinka... ypac tinka vakareliam ,gaminant svediska stala thumbup.gif
Ugnužė
Turėjau tokių pavargusių pievagrybių gana nemažai šaldytuve ir vis nesugalvojau ką čia su jais dar nuveikus. Ir išsiviriau tą kreminę sriubytę, kuri rekomenduota neri.k - fantastiška bigsmile.gif thumbup.gif . Labai dėkui už receptą. Seniai jo ieškojau, nes "Čili" valgiau labai panašią. Įtraukta į meniu 4u.gif
mamuke68
Darau mišrainę- pievagrybiai nevirti, pomidorai, olandiškas sūris, virti kiaušiniai, krapai, druska, pipirai , Sostinės majonezas.
FataMorgana
QUOTE(neri.k @ 2006 04 05, 19:45)
Tiršta pievagrybių sriuba

300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.

Viena porcija apie 325 kalorijas  lotuliukas.gif

Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu blink.gif  ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.
*





Liuks koks daiktas, tik va truputi persudziau doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.