paskutines nestumo svaites buvo idomios kraujospudis sokinejo aukstyn zemyn, teko kelis kartus isvaziot ligoninen, bet mazoji jokiu atejimo zymiu nerode. Pernesiojus 7 dienas gydytojai nusprende kad gal jau ir skatinti reiketu, paskyre data kada atvaziuojti i ligonine.
visa nakty nekantrei laukiau ryto, nes nezinojau ka jis atnes labai tikejausi kad saremiai prasides

, bet deja nieko.... ryte atsisveikinau su savo mazaja kurei tada buvo vos 18 men ir pasakiau kad mamyte su teveliu vaziuoja seses parsivezt, ji atrode labai laiminga.
ligonineje kaip visda viskas uztrunka labaaai ilgai

pagalaiu akusere atejo apziuret sako: gimdos kalely minkstinancios tabletes neprireiks kaleslis atsideres 3cm bet lelius labaai aukstai tai reiks vandenis kirpt kad gimdyma skatint, bet eiles gali tekti lauk gal 2-3 dienas nes gimdymo skyrius labai busy

o isligonines neisleisim . saunu pagalvojau. bet po kokios valandiukes pradejau lyg kazkokius neramumus jausti, cia buvo 12.30. kadangi nebepirmas vaikas tai zinau ko laukt, kuo toliau tuo skausmas stipresnis darosi, ateina akusere as jei sakau man saremiai prasidejo, ji man pilva maigo... pakluso vaoko sirdele.. sako as nieko nejauciu o ir aparatas nieko nerodo

blyn galvoju as tai jauciu, sakau man ne pilva skauda o nugara, na ji kazka numyke ir tiek.
5val vyras atvaziavo as ji siunciu kad akusere atvestu nes jau skausmas kaip ir gane stiprus, jos kaip visuomet labai uzsieme neateina, ilendu i vonia, jau lyg ir stumt norisi. saukiu vyra kad vel eitu personalo bet kokio ieskot.
7 val ateina akusere sako tu nepergyvenk, taip greitai niekas nevyksta vel pilva pamaigo nieko ji mat ir vel nejaucia

, tai sakau gal isvidau patikrinsit, tai ji tipo greit grys ir iseina. mane jau siutas ima kas cia per netvarka 8 jos dar nera siunciu vyra ir vel... sykart ateina ir jau ne viena , pagaliau sugalvojo patikrinti. prstukys ykisa ir sako oooo tai jau stumt reikia 10 cm vaikutis labai nenusileides, bet kai vandenis nuleisim viskas ok bus.( nu jo galvoju as jom tapaty galejau pasaky pies kokia val)
nuvaziuojam i gimdymo skyriu jos sako saunuole tu gerai laikaisi, men nuo sausmo net akyse temsta, jos man maloniai paaiskina kad jokiu nuskausminanuju duoti nebegali nes jau pervelu, prakerpa vandienis ir belieka stumti, viskas vyksta greit 9.12 vakaro man gimsta 3.82 mergyte

didelem melynom akim. pradedu maitint is karto , jauciosi labai gerai, jau planuoju kad su sekanciu irgi jokiu nuskausminanciu neeimsiu

pamisius zinau

ir sakau vyrui jei isleidiza vaziuojam iskart namo, nes vyresnioji rupi.
akusere ateina sako kol as vaikely apziuresiu tu nusipraust nueik. na as sau ir traukiu i vonia, o ten lyg kas kojas pakirto, kraujas upeliu pradejo teketi, akys aptemo, sakau man negera, tai mane pasodino subego gal 10 zomoniu spaudima matuot ir dar bala zino ka daryt, spaudimas nukrites 40/60 gydytoja iskviete, tas man gal tau iseis paciai ant lovos uzlip, nes sunki esi. na ka sutelkiau paskutines jegas ir uzlipau, o tel vamzdelis i visas vietas kutes gale sukiso prie aparatu prijunge.

o mantik viena mintis kas mazyle pasirupins. girdziu kaip akusere vyra moko prsta Aalytei i burna ikist kad neverktu, o kai pabandziau galva kilstelt ir paziuret kur ji buvau aprekta kad guleciau ramiai ir savim rupincausi

tarsi tai ymanoma mamai juk mazylis svarbiausia.
para laiko isgulejau intensyvios prieziuros skyriui, prijungta prie aparatu, aciu dievui mazute gulejo salimais lopsely, ir tokia gerute visai neverke, man tik labai norejosi ja prie saves priglausti

o maitinimas juokingiausias buvo, akusere vaika laiko ir mano kruty, nes jokiu misinuku nenorejau pati maitint norejau, nes mazyliui tai geriausia pradzia. tai jos visos labai mano pasyryzimu stebejosi.
dabar mums 5 menesiai, kiekviena diena kupina dziaugsmo ir nauju ispudziu, nes nera nieko brangiau uz mazylio sypsena...