Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vairuotojų kultūra didmiesčiuose
Supermamų klubas > Mūsų namai > Keturi ratai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Kvaki
Jei jau yra skyrelis vairuotojams, tai norėčiau pakalbėti apie vieną aktualiausių klausimų šiuo metu - vairuotojų kultūrą keliuose user posted image .

Dažnai matome kaip akivaizdžiai pažeidinėjamos kelių eismo taisyklės, kaip nepraleidžiami pėstieji, kaip akiplėšiškai nardoma tarp eilių kamščių metu ir pan.

Ar jūs stengiatės vairuoti kultūringai, negadinti nuotaikos kitiems vairuotojams įžūliais (kartais pavojingais) manevrais? Ar dažnai nervinatės matydami kaip kiti vairuoja?
rosa
QUOTE(kvaki @ 2005 12 17, 15:56)
Ar jūs stengiatės vairuoti kultūringai, negadinti nuotaikos kitiems vairuotojams įžūliais (kartais pavojingais) manevrais? Ar dažnai nervinatės matydami kaip kiti vairuoja?
*

Nervinuosi ir apšaukiu visokiais žodžiais, nors niekas manęs negirdi biggrin.gif
Pati stengiuosi vairuot mandagiai, nekelt pavojingų situacijų. Pastebiu tendenciją, kad Vilniuje vairuotojai tampa mandagesni, dažniau praleidžia vieni kitus, nebesigrūda taip baisiai. Padėtis gerėja, nors ir lėtokai.
AGFA
Čia KVAKI pakėlei klausimą tokį gal dėl to, kad teko pravažiuot pro Kauno senamiestį. Kai visi lekia, lenda, užkišinėja. Ypač prasideda kely nesamonės jei dar pamato kad nevietiniai numeriai ar moteris už vairo.
Aš tai niekad nenusileidžiu vyrui vairuotojui, dar stengiuosi pastatyt į savo vietą. Tik pabando pastabdyt prieš nosį, užkišt, visada stengiuos dasivyt ir įrodyt kad moteris už vairo nepraščiau atrodo už vyrus.
O šiaip niekad neraliuoju tarp mašinų, negadinu kitiems nuotaikos ir pati sau nesigadinu. thumbup.gif
Kvaki
Ne user posted image , ne todėt, kad teko Kauno senamiesčio "malonumus" patirti.

Tesiog šiandien stovėjau kamštyje ir, kaip priklauso pagal kelių eismo taisykles, sustojau ne ant pėščiųjų perėjos, o prieš ją ir į atsiradusį tarpą užlindo vienas ralistas, pažeisdamas kelių eismo taisyklių net 3 punktus blink.gif . Asmeniškai mane, labai nervina tokie aplinkinių negerbimai user posted image .

O ir šiaip labai dažnai tenka stebėti tokią nepagarbą kitiems ir patirti ją.

O juk tiek nedaug reikia, kad visi važinėtų su gera nuotaika,o ne nervuoti ir pypintų ant kiekvieno kampo. Tereikia praleisti bent vieną pėstijį ar praleisti kamštyje nors vieną mašiną norinčią pasukti į šoną, ir nuotaiką pakelsite bent vienam žmogui; bent vienas nuvažiuos į darbą geresne nuotaika nei išvažiavo iš namų. Juk dabar toks palankus laikas pasistengti pabūti geresniais ir pakelti nuotaiką kitam user posted image
Indijaa
Šiaip stengiuosi laikytis eismo taisyklių..bet erzina kiti...vairuoju savaitę ir 1 dieną (lygiai tiek) , nes prieš savaitę gavau teises... taigi užkaltas ant mašinos 70 ženklas...ir būna , kad kartais ką nors ne ttaip padarau ar užgęstu netyčia(nors retai) ir pradeda pypinti... tipo važiuok..arba iš kiemo išvažinėju ir mašinu yra daug važiuojančiu pagrindiniu keliu nors senai vairuojantis įlystu , bet aš laukiu tinkamesnes progos...o uz manes esantis kad pradeda pypinti sviesas jungineti...nu noris išlipti ir i snuki duoti...nesu atvej koks spabtid...bet taisykliu laikausi...
Upsiukas
Manau, kad mums dar toli iki kultūros...
Man baisu daros, kai kartais ryte neveikia šviesoforas po viaduku (ar estakada..?nžn kaip tas tiltas vadinas), esančiu šalia spaudos rūmų, tada pamatai visą vilniečių vairuotojų kultūra. Pravažiavus tokią sankryžą noris dėkot dievui, kad kas šonan neįsipaišė. Nors ir veikiant šviesoforui ten ne kaifas važiuot, pastoviai lekia visi per geltoną šviesą ir galiausiai užkemša sankryžą aklai, nei vieni važiuot gali, nei kiti. Ir sėdi visi patenkinti biggrin.gif
Dar mane biesina pacukai važinėjantys tiuninguotais golpukais, niauktais langais. Tokių bijau, nes neprognozuojami ir pavojingi iš esmės.
Dar pastebėjau dažną bajerį, kuris ypatingai žiemą kelia pavojų, tai kai koks ekstremalas iš šalikelės išmauna prieš pat nosį ir važiuoja ant 40, o aš tuo tarpu važiuodama pagrindiniu keliu, turiu mikliai rikiuotis į antrą eilę arba stabdyt, idant rūron neįvažiuočiau.
teigiami pastebėjimai: vis dažniau praleidžiami pėstieji.
Kvaki
QUOTE(Indijaa @ 2005 12 17, 21:22)
Šiaip stengiuosi laikytis eismo taisyklių..bet erzina kiti...vairuoju savaitę  ir 1 dieną (lygiai tiek) , nes prieš savaitę gavau teises... taigi užkaltas ant mašinos 70 ženklas...ir būna , kad kartais ką nors ne ttaip padarau ar užgęstu netyčia(nors retai) ir pradeda pypinti... tipo važiuok..arba iš kiemo išvažinėju ir mašinu yra daug važiuojančiu pagrindiniu keliu nors senai vairuojantis įlystu , bet aš laukiu tinkamesnes progos...o uz manes esantis kad pradeda pypinti sviesas jungineti...nu noris išlipti ir i snuki duoti...nesu atvej koks spabtid...bet taisykliu laikausi...
*

Sveikinu išlaikius vairavimo egzaminą 4u.gif

O dėl pypinimo, tai mane irgi tas nervina doh.gif
Juk signalizuodamas nieko nepaskubinsi, tik sunervinsi kitus. Aš kartais net specialiai nesistengiu pajudėti greičiau po tokio paskubinimo user posted image . Negražu gal, bet nervai nelaiko, kai taip pypina...
milabra
O man nuo nuotaikos priklauso ir nuo situacijos. Kartais būnu nerealiai mandagi ir paslaugi. Bet jei esu suirzusi ir dar skubu, tai įjungiu kiaulės akis, pasikartoju chamiškumo abėcėlę ir maunu į trasą.
Ir kažkaip jau įsisamoninu tokią taisyklę - ne mano reikalas, kad anastaisykles pažeidinėja. Tai JO reikalas, jis už tai ir atsakys. Jei lekia pro mane mieste 80 greičiu, tai nesuku sau galvos ir jam neužkišinėju. O jei rimtai skuba? Jei aš turiu laiko ir laikausi taisyklių, tai burzgiu sau 1 juosta ir netrukdau savo auklėjimais 2 juosta važiuojančių. Vat pastebėjau moterų manierą - išlenda į 2-3 juostą, greitis 49 ir burzgia. Ir nepasitrauks nei per kiek. Visa povyza sako - čia greitis 50 tai ir tu malonėk laikytis. doh.gif Nu blyn, kas ji per asaba, kad mane stabdytų ir mokintų kaip važiuoti?
Taip kad, svarbiausia taisyklė kelyje - kad visi aplink mane važiuojantys jaustųsi saugūs nuo manęs. mirksiukas.gif
Nikota
QUOTE(milabra @ 2005 12 18, 14:00)
Vat pastebėjau moterų manierą - išlenda į 2-3 juostą, greitis 49 ir burzgia. Ir nepasitrauks nei per kiek. Visa povyza sako - čia greitis 50 tai ir tu malonėk laikytis.  doh.gif
*

Man jau keleta metu "ikalta" i galva kad jeigu laisva pirma juosta tai ir malonek vaziuoti ja ax.gif Aisku kartais daugiau kartu reikia persirikiuoti norint aplenkti pirekyje burzgiancia masinyte..bet nors netrukdau antra ar trecia juosta vaziuojantiems...

Kartais uzsimirstu ir vaziuoju trecia ar antra..bet tada jau greitis turetu buti atitinkamas pagal masinu srauta bigsmile.gif

Kiek pastebejau tai VLN thumbup.gif mandagus vairuotojai palyginus su kai kuriais Lietuvos miestais ( neminesiu pavadinimu noredama isvengti miestu "musio " smile.gif )

Ir dar visada stengiuosi ileisti masinyte is salutinio kelio..bet jau labaai nervina kai noriu ilesiti viena..o bando sulisti 10..tada jau kartais supykstu lotuliukas.gif
Paja
Vilniuje vairavimo kultūros per kamščius nė kvapo. lotuliukas.gif Stengiausi būti mandagi, bet tada vietoj 40 min. tenka važiuoti 1 val. ir 40 min. Tik per kamščius būnu nemandagi. ax.gif
milabra
Šiandien stebėjau vairuotojų sąmoningumą ir aišku kultūrą. g.gif Kaune Vandžiogalos gatvė - siaura, po vieną juostą kiekvienai pusei. Eismas gana intensyvus, tačiau važiuoti galima normaliai. Man išsukant iš kiemo mačiau atlekiant greitąją su švyturėliais. Kaip ir mokinta, pasitraukiau į kelkraštį, palaukiau kol pravažiuos. Va čia greitosios greitoji kelionė ir baigėsi doh.gif priešais mane važiavo moteriškaitė su opeliu, kažkur 45 km/h (slidu, suprantama). Tai ji taip ir važiavo, nei kryp į šoniuką. Greitukė šiaip ne taip ją aplenkė. Tada priešais jos nosį iš šalutinio iššoko golfas. Greitukė ant stabdžių. Paskui aplenkė. Ir tik jai įsibėgėjus, tiesiai priešais ją nuo sustojimo pajudėjo autobusas, tas dvigubas blink.gif Nu ir vilkosi ji su visais mėlynais žiburėliais per visus Sargėnus blink.gif Nes autobusui gi pirmenybė mad.gif
Aš buvau apakusi nuo vairuotojų nesuvokimo, nejautrumo, neatidumo. Man spec tarnybų švyturėliai - šventa. Lipu ant borto, prisiploju prie kito vairuotojo, darau viską, kad tik galėtų pravažiuoti. O čia - toks abejingumas unsure.gif
Kvaki
QUOTE(milabra @ 2005 12 20, 21:47)
Šiandien stebėjau vairuotojų sąmoningumą ir aišku kultūrą.  g.gif Kaune Vandžiogalos gatvė - siaura, po vieną juostą kiekvienai pusei. Eismas gana intensyvus, tačiau važiuoti galima normaliai. Man išsukant iš kiemo mačiau atlekiant greitąją su švyturėliais. Kaip ir mokinta, pasitraukiau į kelkraštį, palaukiau kol pravažiuos. Va čia greitosios greitoji kelionė ir baigėsi  doh.gif priešais mane važiavo moteriškaitė su opeliu, kažkur 45 km/h (slidu, suprantama). Tai ji taip ir važiavo, nei kryp į šoniuką. Greitukė šiaip ne taip ją aplenkė. Tada priešais jos nosį iš šalutinio iššoko golfas. Greitukė ant stabdžių. Paskui aplenkė. Ir tik jai įsibėgėjus, tiesiai priešais ją nuo sustojimo pajudėjo autobusas, tas dvigubas  blink.gif Nu ir vilkosi ji su visais mėlynais žiburėliais per visus Sargėnus  blink.gif Nes autobusui gi pirmenybė mad.gif
Aš buvau apakusi nuo vairuotojų nesuvokimo, nejautrumo, neatidumo. Man spec tarnybų švyturėliai - šventa. Lipu ant borto, prisiploju prie kito vairuotojo, darau viską, kad tik galėtų pravažiuoti. O čia - toks abejingumas  unsure.gif
*

blink.gif blink.gif blink.gif

Ir kaip dar avarijos nebuvo g.gif Gi slidu... g.gif blink.gif
*sraige*
Jooo... svyturelius as irgi megstu. Viena karta reikejo vaziout Antakalnio gatve, ir taip sutapo, kad vaziavo koks tai valdzios pirmunas su svytureliais.Visi ji praleidzia, prasiskiria i sonus.... niu as irgi praleidau... ir davai jam is paskos jau laisva juosta vaziuot...faina buvo, pravaziavau laisvai visa kamsti, visi sonuose stovi... patiko man paskui braziu vaziuot....
Upsiukas
Apie tarnybas su švyturėliais. Savaitgaly kaip tik turėjau tokią patirtį. Važiuoju sau į grigiškes ir reikia man sukt kairėn, ten kur Lentvaris. Slidu, sninga. Važiuoju antra juosta, jau tuoj posūkis ir staiga matau, kaip iš galo važiuojanti mašinyte man ilgosiom šviesom mirksi ir švyturėliais mojuoja, suprask valdininkas važiuoja doh.gif ir kur man dėtis? iki kišenėlės posūkiui kokių 100-200 metrų, šalia juostoj važiuoja kokios 3 mašinos, o tas iš galo niekaip nenustoja mirksėt, ir kur man dėtis? į šalimai, pirmoje juostoje važiuojančią mašiną tvotis ar į skiriamąją tvorelę? vėliau dar ir pypsėt pradėjo.
Nu nesuprantu aš ką tokioje situacijoje daryt? kur dėtis? likau baisiai nepatenkinta, juk ne gaisras ir ne greitoji pagalba, tiesiog kažkoks valdininkėlis velniai žino kur skuba ir kitus gasdina.
*sraige*
Upsiukai, niekur nesidet, vaziuot pagal galimybes, jei gali pasitraukt, tai praleidi, o jei ne, tai nekreipi demesio. Aisku, susinervini, jei dar pypsina, visi spokso... Valdininkui nieko neatsitiks, o vat kada greitosios nepraleidzia, tai jau blogai..
DjeVu
O kaip jums apsaugos tarnybų švyturėliai? Jau ne vieną kartą pastebiu, kaip jie jaučiasi pranašesni už kitus eismo dalyvius. Na, greitoji, policija, gaisrinė ar prezidentas...prašom, be problemų praleidžiu. Bet tie nagli apsaugos tarnybos vyrai visagaliai mane keliuose nervina doh.gif Kaip jus?
rosa
QUOTE(DjeVu @ 2005 12 21, 17:21)
Bet tie nagli apsaugos tarnybos vyrai visagaliai mane keliuose nervina doh.gif Kaip jus?
*

Pagalvoju, kad jie važiuoja į mano butą ir nesinervinu biggrin.gif .
milabra
QUOTE(DjeVu @ 2005 12 21, 17:21)
O kaip jums apsaugos tarnybų švyturėliai? Jau ne vieną kartą pastebiu, kaip jie jaučiasi pranašesni už kitus eismo dalyvius. Na, greitoji, policija, gaisrinė ar prezidentas...prašom, be problemų praleidžiu. Bet tie nagli apsaugos tarnybos vyrai visagaliai mane keliuose nervina doh.gif Kaip jus?
*

Mane jie mažiausiai nervina. Ko gero kultūringiausi vairuotojai. Labai skuba, labai lenda, bet niekad tau šviesom nemirksi ir nesignalina. Labiau nervina būtent valdžios atstovai. doh.gif Kartais tikrai atrodo, kad jiems labiau reikia nei gaisrinei ar greitukei unsure.gif
kotty
smagu kad Kaune tokiu bedu dar neturim su valdinikais biggrin.gif thumbup.gif
aistra
QUOTE(kvaki @ 2005 12 17, 16:56)
Jei jau yra skyrelis vairuotojams, tai norėčiau pakalbėti apie  vieną aktualiausių klausimų šiuo metu - vairuotojų kultūrą keliuose  user posted image .

Dažnai matome kaip akivaizdžiai pažeidinėjamos kelių eismo taisyklės, kaip nepraleidžiami pėstieji, kaip akiplėšiškai nardoma tarp eilių kamščių metu ir pan.

*

Vazineti reikia atsargiai, tai yra svarbiausia.
Zmones nesusimasto apie greiti.
Vaziuodamas ne 50, o 70, i namus sugrisi ne per 10 min, o per 9.
Esmes nekeicia. O avarijos tikimybe dideja. tai viena.
Na, o kas del uzlindimo ar nardymo, kartais nori nenori, ta prireikia padaryti,
tik ta galima daryti ir graksciai bei
mandagiai, atsiprasant vairuotoju, kuriems tavo manymu sukelei
pykti.
O siaip noretusi, kad vairuotojai butu mandagesni.
DjeVu
QUOTE(aistra @ 2005 12 23, 10:52)
Vazineti reikia atsargiai, tai yra svarbiausia.
Zmones nesusimasto apie greiti.
O siaip noretusi, kad vairuotojai butu mandagesni.
*

Na, mačiau nemažai aš atsarguolių lotuliukas.gif kur greitis 70, važiuoja ant 45 ir dar antra juosta drinks_cheers.gif
rosa
QUOTE(aistra @ 2005 12 23, 09:52)
mandagiai

Bandau įsivaizduoti grakštų nardymą spūstyse lotuliukas.gif
milabra
Kažkaip šiandien atkreipiau dėmesį, tai apie kitokią Kultūrą. Praleidimas iš šalutinio smile.gif Jei važiuojant kelių juostų gatve ar keliu matosi iš šalutinio kelio išsukanti ar laukianti mašina, ir jei pačiam nėra kliūties kairėj, labai gražu yra persirikiuoti į antrą juostą, tuo sudarant nišą įvažiuoti iš pagrindinio kelio.
Dažniausiai tas atsiliepia įvažiuojant į autostradą - va kad ir šiandien. Kylu ant viaduko, greitėjimo juosta pakankamai trumpa, pirma juosta važiuoja kažkoks Fordikas. Daugiau mašinų nėra. Fordikas ne tik kad nesiteikia įleisti, bet ir greitį pasirink-USI ( doh.gif ) saugų ~60. Mums kylantiems susidarė spūstis, nes damočka įsikabinusi į vairą rankom ir dantim, ir jau dzin g.gif
Antrinant kitai temai - bijai važiuoti, apsikarstyk 70, moteriškais bateliais ir pirpink sau mad.gif
Beje, mes "draugiškai" paskui ją lenkėm, pypinom, mirksėjom biggrin.gif Pasveikinom su Kalėdom... nežinau kur jos viduriai tuo metu atsidūrė ax.gif
DjeVu
QUOTE(milabra @ 2005 12 23, 13:55)
nežinau kur jos viduriai tuo metu atsidūrė  ax.gif
*

Aš numanau, kur atsidūrė thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Frosted
QUOTE(Upsiukas @ 2005 12 20, 23:23)
Apie tarnybas su švyturėliais. Savaitgaly kaip tik turėjau tokią patirtį. Važiuoju sau į grigiškes ir reikia man sukt kairėn, ten kur Lentvaris. Slidu, sninga. Važiuoju antra juosta, jau tuoj posūkis ir staiga matau, kaip iš galo važiuojanti mašinyte man ilgosiom šviesom mirksi ir švyturėliais mojuoja, suprask valdininkas važiuoja doh.gif ir kur man dėtis? iki kišenėlės posūkiui kokių 100-200 metrų, šalia juostoj važiuoja kokios 3 mašinos, o tas iš galo niekaip nenustoja mirksėt, ir kur man dėtis? į šalimai, pirmoje juostoje važiuojančią mašiną tvotis ar į skiriamąją tvorelę? vėliau dar ir pypsėt pradėjo.
Nu nesuprantu aš ką tokioje situacijoje daryt? kur dėtis? likau baisiai nepatenkinta, juk ne gaisras ir ne greitoji pagalba, tiesiog kažkoks valdininkėlis velniai žino kur skuba ir kitus gasdina.
*

Upsiuk, reikėjo į orą pakilt!!! laugh.gif man tai tokie valdininkai netrukdo, aš dar ir pristabdau, tegul pyksta tongue.gif

QUOTE(aistra @ 2005 12 23, 10:52)
mandagiai, atsiprasant vairuotoju, kuriems tavo manymu sukelei
pykti.
*

Kažkaip kiek mačiau "nardančių", tai atsiduria jie kokiais 2-3 automobiliais priekyje laugh.gif Ir susilygini su jais prie pirmo pasitaikusio šviesoforo thumbup.gif

QUOTE(milabra @ 2005 12 23, 13:55)
Kažkaip šiandien atkreipiau dėmesį, tai apie kitokią Kultūrą. Praleidimas iš šalutinio smile.gif Jei važiuojant kelių juostų gatve ar keliu matosi iš šalutinio kelio išsukanti ar laukianti mašina, ir jei pačiam nėra kliūties kairėj, labai gražu yra persirikiuoti į antrą juostą, tuo sudarant nišą įvažiuoti iš pagrindinio kelio.
Dažniausiai tas atsiliepia įvažiuojant į autostradą - va kad ir šiandien. Kylu ant viaduko, greitėjimo juosta pakankamai trumpa, pirma juosta važiuoja kažkoks Fordikas. Daugiau mašinų nėra. Fordikas ne tik kad nesiteikia įleisti, bet ir greitį pasirink-USI ( doh.gif  ) saugų ~60. Mums kylantiems susidarė spūstis, nes damočka įsikabinusi į vairą rankom ir dantim, ir jau dzin  g.gif
Antrinant kitai temai - bijai važiuoti, apsikarstyk 70, moteriškais bateliais ir pirpink sau mad.gif
Beje, mes "draugiškai" paskui ją lenkėm, pypinom, mirksėjom biggrin.gif Pasveikinom su Kalėdom... nežinau kur jos viduriai tuo metu atsidūrė  ax.gif
*

Bet aš tai pastebiu, kad vairuotojai mandagesni darosi, ir iš šalutinio praleidinėja, ir spūstyse įleidinėja... wub.gif
*sraige*
QUOTE(Frosted @ 2005 12 25, 17:40)

Bet aš tai pastebiu, kad vairuotojai mandagesni darosi, ir iš šalutinio praleidinėja, ir spūstyse įleidinėja...  wub.gif
*

Man tai patinka, kai praleidi ka nors isvaziuojant is kiemo, ar siaip kur nors, vairuotojai padekoja, pakeldami ranka arba su avariniu ....

Bet kita vertus, lietuvis lieka lietuviu... teko vazinet su nauju ryskiu masiniuku, pati bliondine.. tai visi praleidzia, reikia, nereikia... ypac jauni vyrukai... o pries tai vazinejau su parudijusiu golfuku, tai stoviu, stoviu, nieks ten taves nepraleis... naglai turi lyst, kitaip prastovesi valandu valandas... ir nieks nebemato nei kad bliondine, nieko... va taip va... mirksiukas.gif
remuxe
nenoriu ižeisti kauniečių, bet ten tikrai kažkokia savotiška kelių "kultūra". Tenka dažnai važinėti į Kauną darbo reikalais, tai nėr kur dėtis turi važiuoti. bet jei tik galėčiau, tai stengčiausi Kauną aplenkti, arba gal reikia tiesiog priprasti..Pati stengiuosi prisidėti prie geresnės kultūros, bet pyktis suima nerealiai, kai sustoji prie perėjos praleisti pvz.mamą su vežimėliu, o tau už nugaros bernaitis visas krutas pypina aggressive.gif
RamuneM
Sveikos,

Kiek tik galiu stengiuosi važiuoti tvarkingai, nepažeisti taisyklių ir t.t. Kadangi važiuodama niekuo daugiau neužsiimu, tik vairavimu, tai stengiuosi ir kitus pastebėti: ilgai stovinčius šalutiniame kelyje ir pna. Tačiau pati esu susidurusi su visokio plauko chamais, bet kartu sutinku ir daug mandagių vairuotojų. Aš jau išmokau nekreipti dėmesio į darančius nesamones arba kitaip kreipti tiek dėmesio, kad nepadaryti avarijos, o paskui tegu jis važiuoja kaip išprotėjęs. Aišku yra tekę ir tokių sutikti, kad specialiai važiuoja lėtai, juos aplenki, o paskui prilimpa prie tavęs ir visaip dar mirksi, kad pasitrauk. Nors ir kaip tokie erzina, bet nekreipiu dėmesio ir važiuoju taip kaip man reikia.

QUOTE(milabra @ 2005 12 23, 14:55)

Manau ne tik gražu, bet ir būtina. Taip visuomet darau. Bet pagalvoju, gal tokie dalykai atsiranda, kai daugiau po pasaulį pavažinėji ir pamatai kaip kitur vairavimo kultūra. Aš labai daug gražių dalykų išmokau daugiau praleidusi laiko Vokietijoje. Ir Lietuvoje stengiuosi visą patirtį panaudoti.

QUOTE(remuxe @ 2005 12 25, 20:53)
nenoriu ižeisti kauniečių, bet ten tikrai kažkokia savotiška kelių "kultūra". Tenka dažnai važinėti į Kauną darbo reikalais, tai nėr kur dėtis turi važiuoti. bet jei tik galėčiau, tai stengčiausi Kauną aplenkti, arba gal reikia tiesiog priprasti..Pati stengiuosi prisidėti prie geresnės kultūros, bet pyktis suima nerealiai, kai sustoji prie perėjos praleisti pvz.mamą su vežimėliu, o tau už nugaros bernaitis visas krutas pypina aggressive.gif

smile.gif Manau, kad reikia priprasti. Asmeniškai aš ne taip ir dažnai pataikau ant tokio plauko vairuotojų kaip tu aprašai, gal net nesu pataikiusi, o gal jau važinėju kaunietiškai smile.gif O aš Vilniuje pastebėjau vieną dalyką, kuris mane labai pradžioje nustebino, o paskui kai pakalbėjau su vyru, tai pasirodo, tai norma (jis kurį laiką Vilniuje dirbo ir kasdien važinėjo į darbą). Kai mato, kad nespės pravažiuoti sankryžos, nes ji kemšasi ir tuoj turi užsidegti raudona, tai vis tiek įvažiuoja į sankryžą ir stovi. Taip sudaro kliūtį kita kryptimi važiuojančiom mašinom. Taip dar labiau padidinami kamščiai. Žinokite važinėju Kaune jau ne vienus metus, bet tokių dalykų neteko apturėti. Nesakau, kad taip nebūna, bet man neteko papulti į tokią situaciją. O Vilniuje visuomet kiek tenka važiuoti.
alex
QUOTE(Upsiukas @ 2005 12 17, 21:46)
Dar pastebėjau dažną bajerį, kuris ypatingai žiemą kelia pavojų, tai kai koks ekstremalas iš šalikelės išmauna prieš pat nosį  ir važiuoja ant 40, o aš tuo tarpu važiuodama pagrindiniu keliu, turiu mikliai rikiuotis į antrą eilę arba stabdyt, idant rūron neįvažiuočiau.
.
*

mane irgi nervina tokie ekstrimalai doh.gif

QUOTE(rosa @ 2005 12 21, 17:45)
Pagalvoju, kad jie važiuoja į mano butą ir nesinervinu biggrin.gif .
*

biggrin.gif thumbup.gif
alex
QUOTE(RamuneM @ 2006 01 08, 23:46)
O aš Vilniuje pastebėjau vieną dalyką, kuris mane labai pradžioje nustebino, o paskui kai pakalbėjau su vyru, tai pasirodo, tai norma (jis kurį laiką Vilniuje dirbo ir kasdien važinėjo į darbą). Kai mato, kad nespės pravažiuoti sankryžos, nes ji kemšasi ir tuoj turi užsidegti raudona, tai vis tiek įvažiuoja į sankryžą ir stovi. Taip sudaro kliūtį kita kryptimi važiuojančiom mašinom.
*

Gerai pastebejai,deja taip daznai buna,bet tik tada,kaip yra kamstis ax.gif
ausrytuke
QUOTE(RamuneM @ 2006 01 08, 23:46)
Kai mato, kad nespės pravažiuoti sankryžos, nes ji kemšasi ir tuoj turi užsidegti raudona, tai vis tiek įvažiuoja į sankryžą ir stovi. Taip sudaro kliūtį kita kryptimi važiuojančiom mašinom. Taip dar labiau padidinami kamščiai. Žinokite važinėju Kaune jau ne vienus metus, bet tokių dalykų neteko apturėti. Nesakau, kad taip nebūna, bet man neteko papulti į tokią situaciją. O Vilniuje visuomet kiek tenka važiuoti.
*

turbut Kaune mazesni kamsciai tongue.gif nu prisipazinsiu esu ir as taip uztverus kelia kitoms masinoms, nes bandziau kulturinga buti, tai 2 zalius sviesaforus pralaukiau ir ivaziuoti nebuvo normalios galimybes neuzkisant sankryzos, tai uzsidegus treciam lindau i sankryza ir stovejau degant raudonai, buciau buvus kulturinga buciau valanda stovejus kol kamsciai apmazes blush2.gif
RamuneM
Taip Kaune mažesni, bet ir ten jų pasitaiko. Pavyzdžiui, kiekvieną dieną K.Petrausko gatvė būna oi, oi, oi. O man du kartus į savaitę reikia 17 val nuvažiuoti pasiimti dukros iš darželioir nuvežti į gimnastiką. Tai atvažiuoji ir likus 500 m iki darželio stovi. Aišku atsiranda vienas kitas naglesnis, bet aš nepykstų, nes ką gali žinoti gal tikrai žmogui degantis reikalas. bet kokiu atveju įvažiavimų neužstatu ir daugelis neužstato, iš šalutinio kelio praleidi, nes ir jie žmonės tokie kaip aš. Žinau, kad taip užgaištama, bet tas įvažiavimas į sankryžą, tai kai kažkas pradėjo, taip dabar nebegali daugelis sustoti ir visai nepagalvoja, kad dar labaiu kenkia kitiems. Tik nesupykite niekas, nes kalbu bendrai, o ne ką nors asmeniškai moralizuoju.
Mojito
Nors pati esu kauniete, bet vilniecius laikau kulturingesniais vairuotojais...seniau vazinedavau mandagiai, uzleisdavau per pika, bet is diedo ismokau naglumo ir visokiu negraziu gestu blush2.gif tai kai koks diedule lenda naglai man palei nosi, tai parodau jam pirstu kombinacija ir dar apsaukiu..galvoja boba uz vairo, tai galiu daryt ka nori....
Bet siaip visada uz paslauga kelyje, padekoju rankos kokiu gestu vairuotojui, jei praso, visada uzleidziu, bet jei naglai daro, tai as specialiai nesitraukiu ar neleidziu...Cia neturiu galvoje vaziavimo 40antra juosta....
O vilniuje ne tik vairuotojai, bet ir zmones fainesni kulturingesni, viena savaitgali Vilniuje pastatem masina ir visur keliavom su mikriukais, autobusais, tai didelis aciu keleiviams, vairuotojiems uz globa... PVZ Kaune susistabdai mikriuka paklausti kaip nuvaziuoti is tasko A i taska B, tai vairuotojas uztrekdamas duris surinka, kad cia ne jo marsrutas...Vilniuje tokiu blogybiu nepastebejau...
egliosha
o mes kartą važiavom pro kauną apie aštuonias... tai kelis sykius vos nesukūlė mums mašinos. nežinau ar visi taip ženklų nepaiso doh.gif
milabra
QUOTE(Gold_Tequil@ @ 2006 01 10, 15:27)
Nors pati esu kauniete, bet vilniecius laikau kulturingesniais vairuotojais...
viena savaitgali Vilniuje pastatem masina ir visur keliavom su mikriukais, autobusais, tai didelis aciu keleiviams, vairuotojiems uz globa...
*

geras palyginimas - kaune už vairo, vilniuj mikriuke ir bandai lyginti vairuotojų kultūrą doh.gif
jei prie 2 karvių pridėsi vieną arklį, kiek gauni?
Kofee
As vairuoju pagal nuotaika, o tiksliau netgi kokia muzika klausausi.... jei skubu, tai butinai uzsidesiu koki roka ar dar koki bumcika, tada lengviau laviruoti tarp masinu... blush2.gif Bet siaip esu mandagi vairuotoja, nevaziuosiu antra juosta nors ten ir 70 leistinas greitis, kai matau jog yra skubanciu uz mane rolleyes.gif
Zinot turejau tokia situacija, kai vienas diedas ciut neikale i mano auto sukdamas is kaires... negana to jis ir toliau manes nepraleido, o islipes dar apreke. Buvau apstulbusi ne maziau nei kiti ivyki mate vairuotojai, bandem nuraminti dieduka, o jis liepe paziureti i jo masinos numerius.... Mat jis is AMERIKOS ir mes lietuviai turim juos praleisti blink.gif
Visur yra geru ir blogu vairuotoju, bet kai jau sitokie pradeda musu keliais vazinetis.... doh.gif
RamuneM
QUOTE(milabra @ 2006 01 10, 21:38)
geras palyginimas - kaune už vairo, vilniuj mikriuke ir bandai lyginti vairuotojų kultūrą  doh.gif

biggrin.gif Avių bandą smile.gif
Mojito
QUOTE(milabra @ 2006 01 10, 20:38)
geras palyginimas - kaune už vairo, vilniuj mikriuke ir bandai lyginti vairuotojų kultūrą  doh.gif
*

Turejau omeny mikriuku vairuotojus....tiek Kauno, tiek Vilniaus....Yra teke ir paciai vairuoti masina Vilniuje...taip, kad manau be reikalo cia pyksti... drinks_cheers.gif
RamuneM
QUOTE(Gold_Tequil@ @ 2006 01 11, 12:27)
Turejau omeny mikriuku vairuotojus....tiek Kauno, tiek Vilniaus....Yra teke ir paciai vairuoti masina Vilniuje...taip, kad manau be reikalo cia pyksti... drinks_cheers.gif

Na apie mikriukų vairuotojų kultūrą negalima pasakyti tik vienu žodžiu ar sakiniu. Dabar kai turime su vyru atskiras mašinas, tai nelabai tenka su kitokiu transportu važiuoti, bet kai visur važinėjau su mikriukais, tai prisižiūrėjau visokių, chamų iki kaulų, normalių, mandagių ir t.t., tai kad visokių pasitaiko. Pavyzdžiui Kaune prie Lituanikos sustojimo dažnai stebiu kaip žmonės klausinėja vairuotojų kaip jiemas patekti į vieną ar kitą vietą ir didžioji dauguma atsako kaip. Tačiau, jei tu važiuoji ir tave sustabdo tik tam, kad paklausti kaip nuvažiuoti kur nors, tai nemažai, o gal visi supyktų smile.gif Teko vieną kartą patirti tokį atveją, kai vairuotojas sustojo, o jo tik paklausė. Jis atsakė, bet paskui ilgai burbuliavo, kad visai žmonės nagli pasidarė ir juos verčia būti informacijos šaltiniais smile.gif
Milagra
QUOTE(Nikota @ 2005 12 20, 07:32)
Kiek pastebejau tai VLN  thumbup.gif  mandagus vairuotojai palyginus su kai kuriais Lietuvos miestais ( neminesiu pavadinimu noredama isvengti miestu "musio "  smile.gif  )
*

O aš sau leisiu palyginti ir tiksliai įvardinti kas yra kas ax.gif
Nes pati esu kaunietė, bet didžiąją laiko dalį praleidžiu Vilniuje. Ir nors šiaip savo gimtą miestą ginu ragais ir nagais lotuliukas.gif , bet kas liečia vairavimą..... doh.gif doh.gif doh.gif Nu ir chamai visi! Nei praleis kada, nei užleis. Greičiau užkiš ir dar vidurinįjį pirštą parodys - nu siaubas doh.gif Ir dar, kas mane žiauriai nervina - posūkių nerodymas doh.gif
Vilniuje tikrai vairuotojai daug mandagesni ir pakantesni.
Tai va drinks_cheers.gif
RamuneM
QUOTE(Never Eva @ 2006 01 12, 12:22)
Ir dar, kas mane žiauriai nervina - posūkių nerodymas  doh.gif

Buvau pamiršusi, kad posūkių daugelis Kauno vairuotojų tai tikrai nepripažįsta. Ten kur nebūtina (pvz,: stovi juostoje, kuri suka tik i kairę, tai kokio velnio rodyti tą posūkį, vis tiek nesuksi niekur kitur), tai rodo, o kur reikėtų, net nesvajok. Vyras kartais juokiasi, kad aš posūkius rodau, net kieme smile.gif
Milagra
QUOTE(RamuneM @ 2006 01 12, 11:02)
Buvau pamiršusi, kad posūkių daugelis Kauno vairuotojų tai tikrai nepripažįsta. Ten kur nebūtina (pvz,: stovi juostoje, kuri suka tik i kairę, tai kokio velnio rodyti tą posūkį, vis tiek nesuksi niekur kitur), tai rodo
*

Niekada nesakyk niekada mirksiukas.gif Yra ir tokių gudručių, kur ir tiesiai nuvažiuoja arba - dar geriau - į priešingą pusę nusuka lotuliukas.gif
RamuneM
QUOTE(Never Eva @ 2006 01 12, 13:37)
Niekada nesakyk niekada  mirksiukas.gif  Yra ir tokių gudručių, kur ir tiesiai nuvažiuoja arba - dar geriau - į priešingą pusę nusuka  lotuliukas.gif

Kad yra ir tokių nenormalių, tai jau ne kartą įsitikinau. Ir kas tokių žmonių smegenyse gyvena, net sunku sugalvoti. Nu būna, kad pasiklystų, bet tuomet važiuoju ta kryptimi kuria galima ir kur galima sustojus sprendžiu problemą, o ne važiuoju bet kur ir bet kaip. Nuo stoties pusės per Čiurlionio tiltą nuvažiuojant man dažniausiai reikia sukti į dešinę (jei į namus važiuoju), tai ten ne kartą sutikau gudručių, kurie stovi ir mirksi į kairę, nors juosta skirta tik į dešinę, mat dviejų juostų į kairę permažai biggrin.gif
Mojito
QUOTE(RamuneM @ 2006 01 12, 12:02)
Buvau pamiršusi, kad posūkių daugelis Kauno vairuotojų tai tikrai nepripažįsta. Ten kur nebūtina (pvz,: stovi juostoje, kuri suka tik i kairę, tai kokio velnio rodyti tą posūkį, vis tiek nesuksi niekur kitur), tai rodo, o kur reikėtų, net nesvajok. Vyras kartais juokiasi, kad aš posūkius rodau, net kieme smile.gif
*

As ir pastebejau, kad posukiai ne madoj Kaune....is manes irgi juokiasi, kad ivaziuojant i garazu bendrija, rodau posuki sukant i "boksa"....
Kvaki
Šiandien papuoliau į nekokią sutuaciją.

Važiuoju gatve, kurioje tik 2 eismo juostos. Aš važiuoju savo puse, o kitoje pusėje sustatytos mašinos. Važiuoju drąsiai, nes mano pirmumas cool.gif . Iš priekio atvažiuoja kita mašina (mergina už vairo) ir net negalvoja manęs praleisti. Likus iki manęs 4-5 m įsijungė avarinius ir visokiais gestais rodo man, ka pasitraukčiau. blink.gif Tiesą pasakius, tokie nachalai mane labai nervina. Tyčia nevažiavau atbula ir neužleidau kelio. Be to ji ką tik buvo pravažiavusi kišenę, kur galėjo pavažiuot į šoną ir mane praleist. Taip prastovėjom kažkur 5-8 minutes doh.gif Paskui jai trūko kantrybė ir pavažiavus atbula keletą metrų užleido man kelią.
Kadangi aš neskubėjau, tai apsimečiau durne, nes užleidinėti durniams kelią man jau atsibodo blush2.gif
Onora
siaip vairuoju kulturingai, su visais posukiais ir pan.
bet tenka ir apsipypinti ir apsifcukinti ir fool.gif parodyti ir mirgalinti... manau, kad jei tureciau prabangesne masina, daugumos to pavyktu isvengti, nes tai darau tik del kitu nekulturos, o jie jauciu nekulturingai elgiasidel negresmingos senutes mano masinytes masinytes sad.gif
Forget-it
QUOTE(milabra @ 2005 12 20, 22:47)
Šiandien stebėjau vairuotojų sąmoningumą ir aišku kultūrą.  g.gif Kaune Vandžiogalos gatvė - siaura, po vieną juostą kiekvienai pusei.
*

Bet palyginus kelias labai platus tongue.gif

QUOTE(DjeVu @ 2005 12 21, 18:21)
*

taigi apsaugos tarnybos švyturėliai neturi pirmumo

QUOTE(RamuneM @ 2006 01 09, 00:46)

smile.gif Manau, kad reikia priprasti. Asmeniškai aš ne taip ir dažnai pataikau ant tokio plauko vairuotojų kaip tu aprašai, gal net nesu pataikiusi, o gal jau važinėju kaunietiškai smile.gif O aš Vilniuje pastebėjau vieną dalyką, kuris mane labai pradžioje nustebino, o paskui kai pakalbėjau su vyru, tai pasirodo, tai norma (jis kurį laiką Vilniuje dirbo ir kasdien važinėjo į darbą). Kai mato, kad nespės pravažiuoti sankryžos, nes ji kemšasi ir tuoj turi užsidegti raudona, tai vis tiek įvažiuoja į sankryžą ir stovi. Taip sudaro kliūtį kita kryptimi važiuojančiom mašinom. Taip dar labiau padidinami kamščiai. Žinokite važinėju Kaune jau ne vienus metus, bet tokių dalykų neteko apturėti. Nesakau, kad taip nebūna, bet man neteko papulti į tokią situaciją. O Vilniuje visuomet kiek tenka važiuoti.
*

mes stebimes vilniečiais, kurie atvažiuoja i kauna ir vos ne per raudona išvažiuoja į sankryža, atkreipkit demesį šviesaforai skiriasi, vilniuje ilgiau mirksi žalia

QUOTE(kvaki @ 2006 04 02, 17:29)
Šiandien papuoliau į nekokią sutuaciją.

Važiuoju gatve, kurioje tik 2 eismo juostos. Aš važiuoju savo puse, o kitoje pusėje sustatytos mašinos. Važiuoju drąsiai, nes mano pirmumas  cool.gif . Iš priekio atvažiuoja kita mašina (mergina už vairo) ir net negalvoja manęs praleisti. Likus iki manęs 4-5 m įsijungė avarinius ir visokiais gestais rodo man, ka pasitraukčiau.  blink.gif Tiesą pasakius, tokie nachalai mane labai nervina. Tyčia nevažiavau atbula ir neužleidau kelio. Be to ji ką tik buvo pravažiavusi kišenę, kur galėjo pavažiuot į šoną ir mane praleist. Taip prastovėjom kažkur 5-8 minutes  doh.gif  Paskui jai trūko kantrybė ir pavažiavus atbula keletą metrų užleido man kelią.
Kadangi aš neskubėjau, tai apsimečiau durne, nes užleidinėti durniams kelią man jau atsibodo  blush2.gif
*

Man tokia sistuacija buvo uošvių kieme, kai vienoje puseje (ne mano) pristate mašinų, ir atstumas gan nedidelis, kad viskas matosi ir kitas vairuotojas (kurioje puseje) jo kliutis galejo palaukti kol aš iųvažiuosiu, na bet jsi anglas vis tiek važiuoja, aš sustojau ir stoviu ant bordiuro tai tikrai nelipsiu, o jis vis tiek važiuoja blink.gif , na galvoju jei nubrauksi mašina man tai busi kaltas

Tikrai ačiū dievui neteko man susidurti pastoviai su bloga kultūra,na arba aš esu pripratus ir nereaguoju, aišku visokiu yra, pačiai tenka kasdiena važiuojant i darba iš pagrindinio sukti i kaire, labai daug kas praleidžia ir pati stengiuosi praleisti. labiausiai nervina mikriuku vairuotojai kuriems viskas galima, važiuojant namo iš darbo man yra dvi juostos, tačiau viena galima tik sukti į dešinę o kita tik tiesiai , ta kur galima sukti dažniausiai yra laisva, na nebent koks mikriukas sugalvojo vidury sustoti ir galvoja i kita įlys ir per šviesafora greičiau spės, tad tokie nervina, kai turi stoveti, nors realiai tau nereiktų ir lauki šviesaforos, kol tas mikriukas teiksis nuvažiuoti ir tada tu galesi važiuoti.
Kvaki
QUOTE(giedradi @ 2006 04 28, 18:41)
važiuojant namo iš darbo man yra dvi juostos, tačiau viena galima tik sukti į dešinę o kita tik tiesiai , ta kur galima sukti dažniausiai yra laisva, na nebent koks mikriukas sugalvojo vidury sustoti ir galvoja i kita įlys ir per šviesafora greičiau spės, tad tokie nervina, kai turi stoveti, nors realiai tau nereiktų ir lauki šviesaforos, kol tas mikriukas teiksis nuvažiuoti ir tada tu galesi važiuoti.
*

Jo... labai jau mandagūs mikriukų vairuotojai doh.gif Autobusų taip pat jau pradeda naglėti blink.gif Mat jų dydis žyyymiai didesnis ir nesinori lįsti po ratais.
Todėl nemėgstu važiuoti keliu Utena-Zarasai doh.gif Ten fūros važiuoja 100 km/h ir lenkia nežiūrėdamos ar atvažiuoja kas priešais ar ne blink.gif Pačiai teko staigiai stabdyti, nes priešpriešai atvažiuojanti fura lenkė kitą mašiną blink.gif blink.gif doh.gif
Forget-it
QUOTE(kvaki @ 2006 04 28, 19:39)
Jo... labai jau mandagūs mikriukų vairuotojai  doh.gif Autobusų taip pat jau pradeda naglėti  blink.gif Mat jų dydis žyyymiai didesnis ir nesinori lįsti po ratais.
Todėl nemėgstu važiuoti keliu Utena-Zarasai  doh.gif  Ten fūros važiuoja 100 km/h ir lenkia nežiūrėdamos ar atvažiuoja kas priešais ar ne  blink.gif Pačiai teko staigiai stabdyti, nes priešpriešai atvažiuojanti fura lenkė kitą mašiną  blink.gif  blink.gif  doh.gif
*

teko mums viena karta važiuot parsivešti draugo iš marijampoles, na bet tai buvo jau gana tamsu, vyras sako aš nuvažiuosiu i prieki o tu parvairuosi, nes nores alaus išgerti ir važiuojant i prieki, tiesiai i mus atvaro fura, gerai kad vyras labiau patyres pasitrauke į šona,, priešingoje juostoje taip pat pasitrauke i šona, o ta fura per vidurį pravažiavo, mat susiprask nors po viena eismo juosta kiekviena kryptim, bet jei kelias platesnis gali apsitraukti ir praleisti per vidurį, sako jie dažnai taip važiuoja, o jei iš priešingų juostų susigalvoja per vidurį pravažiuot doh.gif
Milana
QUOTE(giedradi @ 2006 04 28, 17:41)
mes stebimes vilniečiais, kurie atvažiuoja i kauna ir vos ne per raudona išvažiuoja į sankryža, atkreipkit demesį šviesaforai skiriasi, vilniuje ilgiau mirksi žalia
*

Pastebejau, kad Vilnieciai tikrai mandagesni pasidare, va tik su tais sviesoforais, varynejimais per raudona,- sutinku. Ir ne karta paciai teko pabaigt eisma per raudona, bet manau cia tipiska Vilniaus problema-KAMSCIAI IR KAIKUR BLOGAI SUREGULIUOTI SVIESOFORAI. Prie raudonos ilgai tenka stovet, o zalia uzsidega keliom sekundem ir basta, o dar tie kamsciai, tai kas lieka vairuotojui g.gif
Beje, pastebejau toki dalyka, kad palyginus su Vilniaus mikruskem, kurie laksto kaip besmegeniai (svelniai tariant), tai Kaunieciai geruciai, mandaguciai rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.