Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vedate savo vaikus i privacias klinikas?

Kur dazniausiai tvarkotes dantis ? kazkaip esu prisiklauses, kad poliklinikoj, labai jau nekaip dirba, bet pinigeliu ant privaciu kliniku leisti nesinori.. bus kokiu nuomoniu ? dar internete beieskodamas pigesnio varianto gydytis dantims uztikau tokia svetaine skaudadanti.lt , jie raso, kad grazina dali pinigu isleistu gydymuisi, gal kas esate bande registruotis per ten ? arba galbut zinau panasiu svetainiu ?
Atsakyti
na savo vyresnelio (7m.) pieninius dantukus tvarkom seimos klinikoj, kur viskas nemokamai, kol kas jokiu nusiskundimu, ir nieko nekainuoja biggrin.gif keleta reikejo gydyt, grezt, plombuot.
O kaip bus su nuolatiniais (jei jie ges) tai net nezinau g.gif , bet jei profilaktiskai apsilankai ir priziuri dantukus, tai mazus kariesiukus, neuzleistus manau sekmingai issigydytume ir seimos poliklinikoj ax.gif
Atsakyti
O koks skirtumas privačiai ar valdiškai? Priklauso ne nuo įstaigos finansavimo tipo, o 1. nuo gydytojų profesionalumo ir sugebėjimo bendrauti su pacientais. Neretai tie patys gydytojai dirba ir "valdiškoje" ir privačioje įstaigoje. 2. nuo įstaigos tvarkos ir apsirūpinimo medžiagomis bei įranga. Paprastai privačios įstaigos gali sau leisti nupirkti brangesnes, kokybiškesnes medžiagas, priemones. Bet už vaikų dantų gydymą tuomet imami pinigai. O kur nemokamai (finansuoja Ligonių kasos), ten linkę pataupyti, nes iš vaikų pinigai už plombines medžiagas neimami. Bet ši taisyklė irgi turi išimčių. Kitas "valdiškų" poliklinikų trūkumas, kad gydytojai būna pervargę nuo per didelio darbo krūvio ir suirzę. O vaikams reikia skirti laiko, reikia su jais bendrauti, bet to negali padaryti, nes už durų dar penki vaikai laukia. Taigi, jei pacientai registruojami didesniais laiko tarpais, gydytojai turės laiko pabendrauti su vaiku ir neskubėdami kruopščiai dirbti.
Žodžiu, jei įstaigoje sutvarkyti pacientų srautai, jei geras aprūpinimas medžiagomis, instrumentais, įranga ir samdomi geri specialistai, gydymo kokybės atžvilgiu skirtumo nebus. Skirtumą pajus tik paciento piniginė biggrin.gif
Atsakyti