pats graziausias berniuko vardas. trumpinciau Kriscius
Sakoma, trumpini varda - trumpini likima. Todel tiktu tik Kristupas ir mazybinis Kristupelis. Ir jokiu sunisku saukiniu is savo vaiko vardo daryti kitiems neleisciau. Jei norit trumpu vardu vadinti, tai iskart trumpa ir duokit.
"Sutrumpinti likima" tai "sutrumpinti gyvenima", juk neegzistuoja "tik buvimas" - zmogaus gyvavimas yra reiksminis. Todel galima "likima" tapatinti su zodziu "gyvenimas". Ar aiskiau?
Man rodos, šie žodžiai sinonimais gali būti toli gražu ne visiems. Žinoma, jei gyvendamas aklai tiki likimu, tada - taip. Man gyvenimas - ne tik egzistencija, laukiant, kas bus, bet ir kūryba.
Žinau tą senovės išmintį, bet, manau, ja vadovautis reik su saiku. Nesutrumpės tas gyvenimas (ar likimas, kaip jums patinka), jei tėvai pašauks sūnų Krisčiu. Tik kam tą daryt - juk toks gražus pilnas vardas
Sunaus vardas Kristupas, mes ji Kristupeliu vadiname, bet kazkaip jau labai ilgai tariama, o pajuokaudami ir Ksysiumi uzvadiname
QUOTE(Issute @ 2009 06 26, 15:52) Sunaus vardas Kristupas, mes ji Kristupeliu vadiname, bet kazkaip jau labai ilgai tariama, o pajuokaudami ir Ksysiumi uzvadiname mes kai antram rinkom varda, seneliai siule kristupas bet vien del to Ksisius, ar kaip ten nedavem tokio vardo
kristis
neisizeiskite, bet kam duoti vaikui grazu varda ir paskui ji trumpinti ir iskraipyti visaip ? jau ir taip bendraamziai trumpins visaip, o cia dar ir namie
Mano broliukas Kristupas, tad kai buvo mažas pats save vadindavo Tiupa, taip ir liko iki šių dienų
QUOTE(Aune @ 2009 02 12, 23:08) Mes patys sūnų pilnu vardu vadinam ir kitų prašom netrumpinti. Juk kaip vaikas įpras girdėti savo vardą, taip paskui ir pats taip save pristatys... Na, o jei norim mažybiniu maloniniu žodeliu pavadinti, šaukiam Kristupėliu Mes irgi vadinam Kristupeliu, Kristupiuku, ir jokiu Krisciu sakau, kad man nebutu:)) Nuo mazens ipras buti vadinamas Kristupu, tai tikiuosi ir visi taip vadins.
Grazus vardas
o kam ji trumpinti
Vien del to negrazus vardas, nes yra Tas Kristupas Krivickas...Vaje vaje ...Kaip zmones vardus sugadina...
Niekaip netrumpinam
Vardas tikrai labai gražus ir tikrai nereikia jo niekaip trumpinti.
Mano kaimynė trumpina - Kristis
Nu tokio vardo turbut neduociau
QUOTE(Mama Reda @ 2011 04 09, 16:26) Taip, asocijuojasi, nes Kristupas/Kristoforas pernešė kūdikėlį Jėzų per upę (ikonografijoje jis taip ir vaizduojamas, kaip matosi Vilniaus herbe). Nesuprantu, kaip krikščioniui toks vardas, ar asociacija su Kristumi, galėtų būti nepriimtina. |