Aerobika yra super
QUOTE(lauryna @ 2008 04 28, 21:35) Aerobika yra super Jo, svori numesti galima, jei labai noresi. Bet is tiesu reikia save labai prisiziureti, taisyklingai daryti pratimus, nekubeti, nes kaip Egle sake, nugara ir ne tik gali pareiti. Sportuok, bet su galva
Va va, gali straksėt kad ir kasdien po kelias treniruotes, svorio nenumesi, jei mitybos nesureguliuosi
QUOTE(eglincia @ 2008 04 28, 21:32) nuo sokiu nugara saibom nenueis QUOTE(kukuruze7 @ 2008 04 29, 15:22) nuo sokiu nugara saibom nenueis Butent visi suoliukai ir stepas isjudina stubura. Jei yra deformaciju, jos giles- ypac isvarzos. Jei neapsyli ir nepratempi raumenuku, anksciau ar veliau prives prie traumos. O yra treneriu, kurie net nedaro apsilimo, o iskart ima stangas, svorius ir pirmyn. Kai as pamaciau treneres Ritos treniruotes, nustebau, kad jos klientai dar is vis gyvi. Nemanau, kad ji tik viena netaisyklingai daro, ar elgiasi. Tokiu treneriu yra ir daugiau. Papulsi ant tokio, daug kas saibom gali nueiti. O kelio sanariai??? Naujokas, kur pirma karta ateina is vis nezino kaip daryti, o jei dar begalinis pasitikejimas savim, makaluojasi ir traumuojasi. Treneris negali prie visu pribegti ir pataisyti. Beje to ir nedaro. Tiesiog sako: ziurekit, kad keliai uz pirstu neislistu, laikykit tiesia nugara ir t.t. Kiek naujoku i tai kreipia demesi, arba zino ka tai reiskia? "o nuo paties sokinejimo ir straksejimo tai jau tikrai nugara nenukentes Geriau taip kategoriskai netvirtinti, jeigu nezinai, arba nesusidurei su tuo. Cia yra gyvu pavyzdziu, kurie gali tvirtinti visai ka kita
sorry uz off, bet gal zinote kur Vilniuje galima lankiti tik aerobika, t.y. kazkoks klubas be visokiu treniruokliu, baseinu, kad nemoketi brangiau, is anksto aciu.....
QUOTE(Bezdžionė @ 2008 04 29, 15:59) Pagristi negali, nes tai neimanoma. Manau buvo remtasi grynai subjektyvia nuomone, kad palankius keleta menesiu sporto kluba, nieko blogo neatsitiko. Kas irgi subjektyvu, nes kas nors bloga gali islysti po metu, po kitu. Zymiai lengviau pagristi atvirkstini teigini, juolab, kad pavyzdziu yra n+k - ypac nugara ir keliai. Kitas klausimas, kur traumuotis lengviau, aerobikoj ar treniruokliu salej?? As kartais ten prisiziuriu tokiu ciudu, kad padvest galima. Pries pora dienu maciau kaip viena mergina daro hipertenzija. Ji ne tik, kad issilenkdavo kokiu 250 laipsniu, bet kiekvienu kartu sukdavo galva dar daugiau, kad nusisypsoti savo vaikinui, kuris tuo metu bande daryti leg press'a ir vis jai pamojuodavo. Speju, kad dar po keliu sio pratimo pakartojimo sesiju, turesim nauja atstova stuburiniu buryje. ir tokiu pavyzdziu pilna. QUOTE(Bezdžionė @ 2008 04 29, 15:59) bendraujam mes su medikais,patikek,kurie dare tyrimus,kurie ir parode ,jog aerobika kenkia stubrui
na ka gi,jei jau visos vienbalsiai sakot,kad aerobika,tiksliau,butent sokiai, kenkia nugarai,tai gal jus ir ne siaip sau tai sakot,gal tikrai turit kakzokiu pavyzdziu,taciau man kazkaip keista,nes prie ko cia nugara,jei dirba kojos?tai kaip tokiu atveju treneres nesusivaro stuburo,kai jos nulat toki darba dirba ir soka?tai ka,ir begiojant stuburas kamuojasi???siaip gal cia tada tikrai toms,kas jau turi kazkokiu bedu,kazkokiu traumu,isvarzu ar pan,o jei nugara sveika,tai ka,sokti kenkia?nesuprantu.
del terneres ritos(kur impulse dirba) tai sutinku,ji tikrai megsta pakankinti,taciau apsilima visada padarom ir jei jau jauti,kad nebegali kazko daryti,kad per sunku ir panasiai,nu tai niekas dirzo neduos uz tai,jei nusimesi ta stanga ar pasiimsi maziausia svori.o jeigu taip negerai per jos treniruotes,tai galima juk ir neiti,rinktis kitka. Papildyta: QUOTE(linute23 @ 2008 04 29, 16:19) Manau buvo remtasi grynai subjektyvia nuomone, kad palankius keleta menesiu sporto kluba, nieko blogo neatsitiko. Kas irgi subjektyvu, nes kas nors bloga gali islysti po metu, po kitu. na taip,mano nuomone subjektyvi,taciau kaip iseina pagal jus?kad lankyti sporto kluba yra nesveika? QUOTE(kukuruze7 @ 2008 04 29, 16:50) Profanizmo virsune QUOTE(solo @ 2008 04 29, 16:52) na as nevisai taip norejau pasakyti,aisku,kad viskas susije,taciau tiesiog stebiuosi,kad sokant galima pakenkit nugarai,jeigu esi sveika QUOTE(linute23 @ 2008 04 29, 16:54) Profanizmo virsune malonu,kad prajuokinau,taciau dar karta pasakysiu,kad ne tiesiogiai reikia suprasti ta "prie ko cia nugara",o perkeltine prasme.nereikia manes laikyti kazkokia dunduke.ir kiek ir kur teko ragauti anatomijos as neketinu aiskinti,o kaip normalus paprastas zmogus klausiu kaip aerobikoje naudojami suoliukai gali suvaryti stubura ir kodel tada treneres vis dar sveikos.tai gal ir atsakykit,o ne kabinkites prie zodziu.ai kazkaip net nesmagu pasidare
Paskaičiau, ką čia prirašėt apie stepo žalą stuburui. Pvz. mūsų tr.Deimantukas per stepo treniruotes pastoviai vis kartoja, kad laikytume nugaras tiesiai ir įtrauktume pilvo presą,t.y. saugotume nugarą. Tai gal teisingai viską darant, stuburui nekenkiama.
Pareikšiu savo nuomonę ir aš
Manau kiekvienas sportas, jei sportuojama protingai tikrai nekenkia, bet jei pratimai daromi neteisingai, aš stengiamasi perviršyti savo ribas, tai tada galima sau pakenkti. Aišku treneriai ne visada sužiūri, todėl ir pats turi stengtis dayti kaip tau liepia ir kaip daro treneris, o be to visada galima paklausti jei ko nežinai. Tikrai sportuodama matau panelių, kurios pratimus daro neteisingai ir nieko nemato, tik save veidrodyje, o jei daugiau dėmesio skirtų tai ką sako ir daro trenerė, tai bėdų nebūtų. Būna taip, kad trenerė kelis kartus priėjusi parodo, kaip reikia daryti, bet tik jai nuėjus, vel daroma neteisingai. Taip, kad manau reikia pačioms savimi rūpintis, treneris tik padeda. O šiaip man aerobika PROTO VISUR REIKIA IR ĮVERTINT SAVO GALIMYBES Papildyta: Ai, dar dėl svorio pamiršau Ot prirašiau QUOTE(pupainga @ 2008 04 29, 16:41) Paprasta apskaičiuoti suvartojamų kcal kiekį. O kaip apskaičiuoti išnaudojamas? Įmanoma apskaičiuot kažkokio sporto sudeginamą kiekį, galima maždaug primest, kiek laiko buvo vaiksčiojama lauke ir pan. veiklą, o visa kita? Jei aš suvartoju per dieną 1200 kcal.tarkim, 400 kcal sudeginu aerobikoj, dar 200 vaiksčiojant,. O kur likę? Kaip žinoti? QUOTE(solo @ 2008 04 29, 17:58) Paprasta apskaičiuoti suvartojamų kcal kiekį. O kaip apskaičiuoti išnaudojamas? Įmanoma apskaičiuot kažkokio sporto sudeginamą kiekį, galima maždaug primest, kiek laiko buvo vaiksčiojama lauke ir pan. veiklą, o visa kita? Jei aš suvartoju per dieną 1200 kcal.tarkim, 400 kcal sudeginu aerobikoj, dar 200 vaiksčiojant,. O kur likę? Kaip žinoti? Kiek reikia kalorijų pagal ūgį ir masę, gali apsiskaičiuoti čia arba bet kur kitur, yra tų puslapių. Taip pat gali žymėtis maždaug laiką kiek judi, kiek būni namuose ir tam nurodytam puslapyje pasiskaičiuoti, bet čia jau bus maždaug. O šiaip gali paskaičiuoti kiek suvartoji paprastai ir sumažink 300kcal, jei dar per savaitę nė kiek nenukris, dar 300 sumažink ir tikrai pasieksi rezultatų QUOTE(kukuruze7 @ 2008 04 29, 17:08) ir kodel tada treneres vis dar sveikos. Žinok daug aerobikos trenerių (tokių, kur varo iš širdies) tikra nėra tokios sveikos kaip atrodo QUOTE(lushis @ 2008 04 29, 18:41) Sutinku, esu kalbėjusi su viena trenere, guodėsi, kad darbas jai labai mielas, bet per sveikatą trenkia... Na, bet čia jau profų problemos. O mums, mėgėjoms, svarbiausia nepersistengti, klausytis trenerio, kaip jau čia minėjo viena pasisakiusių. O aš - už sportą, ar tai bus aerobika, ar parisnojimas miškelyje, ar geležų patampymas, ar joga, ar baseinas... Reikia atrasti savo. Pamenu, kai prieš keletą metų savo pensininkę mamą nusivedžiau į sportklubį, kaip moteriškė atsigavo!
prie ko nugara jei dirba kojos
O tos, kurios per step treniruotes labai šokinėja ant jo, dar susivaro ir sąnarius
Man va pastaruoju metu pradėjo po aerobikos skaudėti nugarą ir sąnarius
Jeigu zmogus yra seniau sportuojantis, besidomintis tuo ka daro, besiklausantis treneriu, nepersistengiantis, ribojantis suoliukus, tai gal ir viskas tvarkoj. Bet didzioji dauguma taip nedaro. Tada ir pareina nugaros, kelio sanariai, sirdis ir t.t. Del treneriu: tie kurie labai stengiasi, kuriu tai yra pagrindinis darbas, manau didzioji dauguma nera sveiki. Pazistu ne viena trenere, kuri paliko darba del savo sveikatos.. Kad nebutu tuscios kalbos viena paminesiu. Buvo nereali trenere Alina, kuri dirbo klubely lt.gym Vilniuje. Vesdavo manau vienas kieciausiu taebo treniruociu. Dabar sutikau parduotuvej maistas sportui, ji ten dirba, o is aerobikos isejo del kelio sanario.
Kitas dalykas, kad mes visos esam aerobikos fanates ir kiek leidzia sveikata sportuosim ir toliau. Manau pagrindinis sios diskusijos tikslas vis delto yra pasakyti naujokems, kad ne viskas yra taip paprasta ir, kad reikia sportuoti su galva ir su protu, klausytis trenerio ir dometis tuom ka darai. Tada viskas bus gerai
Save reikėtų saugoti, dauguma juk turim vienokių ar kitokių sveikatos problemų, kurios, beje, individualios ir niekada nebus aktualios visoms, ir reikėtų išmokti jas apeiti sportuojant.
Be to, čia juk forumas, patarimais dalijasi ir tos, kurios sportuoja 3 mėn., 3 metus, ar 13, tos, kurioms metų 16, 26, 36 ar ..., tos, kurios profesionaliai sportavę, trenerės, kineziterapeutės ir tos, kurios tik vadybininkės ar mokinukės - kartais keistokų teiginių pasitaiko Reta kuri jau siekiam sportinių rezultatų, dalyvaujam varžybose - esam tik mėgėjos, sportuojančios gal dėl grožio, gal geresnės savijautos ar tiesiog malonumo. Sportuoti tikrai nereikėtų sveikatos sąskaita. Nesportuoti, beje, irgi nereikėtų
O ar užtektų aerobikos 2 kart į savaitę?..
uztektu,tuomet dar kelias dienas skirk treniruokliams ir butu suderinta
Man kažkaip nėra laiko daugiau sportuoti, tik du kart per savaitę randu laiko aerobikai, taigi vis dėlto šitaip svorio turbūt nenumesiu ir mitybą susiderinus
QUOTE(radulia @ 2008 05 01, 12:53) Pabandyk pažiūrėt šitą šitą temą QUOTE(Pienė. @ 2008 05 02, 08:45) Man kažkaip nėra laiko daugiau sportuoti, tik du kart per savaitę randu laiko aerobikai, taigi vis dėlto šitaip svorio turbūt nenumesiu ir mitybą susiderinus nu, kodėl jau tokios nuotaikos? Ir nesportuojant galima numesti suderinus mitybą, tik sportas labiau padeda, mažiau pastangų O du kartai visai neblogai, tikrai daug geriau negu nieko
Na labai tikiuosi
QUOTE(solo @ 2008 04 29, 17:58) Paprasta apskaičiuoti suvartojamų kcal kiekį. O kaip apskaičiuoti išnaudojamas? Įmanoma apskaičiuot kažkokio sporto sudeginamą kiekį, galima maždaug primest, kiek laiko buvo vaiksčiojama lauke ir pan. veiklą, o visa kita? Jei aš suvartoju per dieną 1200 kcal.tarkim, 400 kcal sudeginu aerobikoj, dar 200 vaiksčiojant,. O kur likę? Kaip žinoti? Sveikos, noriu pakomentuoti sita klausima Paprastai, kalbant apie apskritai medziagu apykaita, uzmirstama bazine medziagu apykaita. Tai yra energijos kiekis, reikalingas musu organizmui funkcionuoti ramybes busenoje, tiesiog gyvybei palaikyti. Kad aiskiau butu-jei tik guleti ir nieko neveikti- kraujo tekejimui, inkstu veiklai, kvepavimo raumenu susitraukinejimui ir t.t. Visu pirma apskaiciuojama ji, ir tik tada dauginama is fizinio aktyvumo ir kitu koeficientu, apskaiciuojant visa reikiama paros energija. Taigi, BMA skirtas kcal organizmas isdegina savaime, be jokiu musu pastangu. Paprastai ji sudaro 75% sunaudojamos paros energijos. Va cia ir yra tos "like" kcal, solo Todel grieztai negalima valgyti maziau, nei jusu BMA-tai patikimai letina medziagu apykaita ir yra pats tiesiausias kelias i "jo-jo" sukeliamus nemalonumus
Laukiu nesulaukiu, kada vėl pradėsiu lankyti aerobiką.
kur kaune galima aerobikuoti?
Labutis merginos...Priaugau svorio ir pati blogai jaučiuosi .|Gyvenu Jeruzalėje, noriu pasportuoti kartu su panelemis , bet nieko nerandu,,,,Gal ka galit pasiūlyti!!!!Vilniuje esu naujokė, tai prašau Jūsų pagalbos....Galėtumėm kokia komanda sudaryti ir visos papigiai pasportuotumėm , jei atsilieptų kokia trenerė....Pasiūlykit , laukiu....Ačiū...Arba rašykite į ramunele23@gmail.com...
noriu nuo rugsejo pradet lankyt aerobika kur nors.Vilniuje. Gal ka patarsit?Gal norit kartu?
sveikos merginos, gal kuri nors nori lankyti aerobika Kaune sporto klube Fankas? Jei taip, rasykit AZ, kartu bus linksmiau
sveikos, ar yra koks aerobikos burelis Lazdynuose ?? ar netoli ju ?
QUOTE(mamyteerika @ 2008 07 09, 17:44) visai neseniai pradejau lankyti kaune aerobika "Fanke", tia esu labai patenkinta. Siaip labai daug aero rusiu, tad dar nespejau visu ismegint Labai patiko rusis - Latina Fiesta bandysiu ir kitas, tikiuosi atrasti tai, kas man labiausiai tinka ir patinka
sveikos, o Vilniuje kur lankote? gal kur radote netoli LAzdynu ?
o gal kur aerobikos galima butu rasti naujininkuose? arba tarp salininku ir naujininku?
|