as ir pati iki siandien nezinojau, nes taip pat gyvenu ne Lietuvoj.Tai pirkau sausu latvisku mieliu , 14g pokeliais..ir issiaiskinau, kad vieno pokelio (14g) uztenka 0,5-1kg miltu..sekmes
sveikos. 7g sausu mieliu=21g normaliu. Visa aritmetika
Aš visada tik ir perku ausas mieles. Man jos geresnės. Ir tešla geriau iškyla. Dedu taip "iš akies", bet gal tikrai gaunasi sausų reikia daugiau nei tų paprastų
LIA,KIEK BANDZIAU JAS NAUDOTI VIS NEPAVYKDAVO SU JOM ISKEPT TAD NUSPRENDZIAU KAD GERIAUSIA IR PATIKIMIAUSIA SVIEZIOS VISADA GARANTUOTAI ISKAPSI KA NOREJAI
O kaip su tomis sausomis mielemis elgtis, tiesiai i miltus suberti, ar pries tai kazkaip specialiai jas reikia ruosti?
Niekada sausos mielės neatstos šviežių
Tik rai kuruose receptuose jos dedasi sausos , daugumoj ant jų pilasi drugnas pienas ( pora didelių šaukštų ) ir vos puse arbatinio šaukštelio cukraus ( gali būti dar mažiau ) nes cukrus pagreitina jų kilimą , bet jei jo padauginsite - mielės nekils visai , jos žūna . Kai jos suputoja , tada imaišomos į tešlą .............21 g. šviežių mielių ---7 g . sausų , toks santykis QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 19, 09:26) Niekada sausos mielės neatstos šviežių Tik rai kuruose receptuose jos dedasi sausos , daugumoj ant jų pilasi drugnas pienas ( pora didelių šaukštų ) ir vos puse arbatinio šaukštelio cukraus ( gali būti dar mažiau ) nes cukrus pagreitina jų kilimą , bet jei jo padauginsite - mielės nekils visai , jos žūna . Kai jos suputoja , tada imaišomos į tešlą .............21 g. šviežių mielių ---7 g . sausų , toks santykis Aciu labai, bet jetau kaip sudetinga zaliam kepejui viska suganyti
as kepiau spurgytes pagal cipciuka,tai dejau sausas mieles.dejau apie 20g,tai gavosi tiesiog nuostabios.
tai kiek tam vienam mazam pakeli gramu ,nes gramu neraso
turiu pakeli sausu mieliu, ryt bandysiu kepti bandeles, matysiu kaip gausis
as bandziau kepti blynus supyliau mieles i silta vandeni. bet kazkiap tesla nepakilo
Mergaites, as viska darau tik! su sausomis mielemis; darau ivairias bandeles, pyragelius, pyragus, duona, ivairias teslas picoms, na ir tt. ir pan.
Visada mieles isleidziu pasildytame piene (vandeny, bet pirmenybe vis gi teikiu pienui) ir visada! idedu gera sauksta cukraus. Palaukiu kokias 10-15 min. kol suputuoja (t.y. tokia kepure uzsideda). O po to jau imaisau i likusius ingridientus (miltus, kiausinius itt.) Nors siaip sausas mieles nera butina isleidinet siltam piene (vandeny), jas galima tiesiog sumaisyti su miltais. Tas mirkymas reikalingas slapiom mielem, tam, kad patikrinti ar tos mieles yra geros, "veikiancios", zodziu: ar tinkamos naudoti. Nors as visada taip darau ir su sausom, nzn, turbut iprotis. Tikiuosi, kas nesuklydau, jei esu neteisi tegul pataiso mane mergaites Skaniu mieliniu kepiniu!
vakar kepiau bandeles su sausomis mielemis,gavosi super
na reiks vel ir man bandyt, gal si karta pavyks
QUOTE(Renata123 @ 2010 01 22, 00:13) Nors siaip sausas mieles nera butina isleidinet siltam piene (vandeny), jas galima tiesiog sumaisyti su miltais. Tas mirkymas reikalingas slapiom mielem, tam, kad patikrinti ar tos mieles yra geros, "veikiancios", zodziu: ar tinkamos naudoti. Nors as visada taip darau ir su sausom, nzn, turbut iprotis. Anksčiau naudodavau tik šviežias, dabar įvairiai. Tokį pat tešlos kilimą gaunu kai vietoj 10g šviežių naudoju 1,5 a.š. (matavimo) sausų. Sausas mieles taip pat verta patikrinti, jei atidarytas pakelis pastovėjo kelias dienas.
As irgi kiek ka kepu, tai tik su sausom mielem, nemoku su slapiom visai
QUOTE(Aissstute @ 2010 02 03, 18:07) As irgi kiek ka kepu, tai tik su sausom mielem, nemoku su slapiom visai Labas vakaras, nelabai randu receptu duonos kad orkaiteje butu galima kept ir su sausom mielem, noriu pirma kart pabandyt iskepti duona, bet turiu tik sausu mieliu, bet receptus randu tik su slapiom mielem, galit parasyt koki duonos recepta su sausom mielem? ar gal kokiu bandeliu su sausom mielem? nes noriu pabandyt iveikt virtuves siauba mieles o ju turiu tik sausu
Kaip tai reik cukraus nepadaugint?
QUOTE(sanija @ 2010 10 25, 16:21) Kaip tai reik cukraus nepadaugint? Iš teorijos per darbų pamokas ir praktikos virtuvėj, tai iš pradžių tikrai tereikia nedaug cukraus. Paskui maišoma tešla su riebalais, iš jų irgi mielės kyla, o jei norisi saldesnės tešlos, tai papildomai cukraus reiktų dėt jau prieš pat kepant. Bet iš praktikos tai dažniausiai pati mielinė tešla ir nebūna labai saldi, nes mielės vistiek cukrų "suvalgo" ir į burbuliukus paverčia, todėl naudojami visokie saldūs įdarai, pabarstai, pertepimai. QUOTE(sanija @ 2010 10 25, 16:21) Kaip tai reik cukraus nepadaugint? As dedu cukraus kiek man reikia ir tesla su sausomis mielemis visada iskyla |