Sveikos,
Itariamas 4 savaiciu nestumas, o vaikelio nesimato, ar kam taip yra buve? Kaip pasibaige?
Sveikos,
Itariamas 4 savaiciu nestumas, o vaikelio nesimato, ar kam taip yra buve? Kaip pasibaige? QUOTE(Jolancik @ 2010 05 17, 12:37) Sveika, o ką tau sako gyd? Manau šiaip kad dar labai anksti, neteko girdėti kad kam tokio laiko jau pamytų, paprastai 5 sav. pamato, bet dar laukia kol širdutė pasimatys, nes ji dar vėliau būna matoma. Nemanau kad tau reikėtų nerimauti, gal tik dažniau reikės nueiti echo, kol pamatys kad viskas gerai, vaikutis auga, širdutė plaka. QUOTE(VaniliukÄ7 @ 2010 05 17, 12:45) Sveika, o kÄ
tau sako gyd? Manau Å”iaip kad dar labai anksti, neteko girdÄti kad kam tokio laiko jau pamytų, paprastai 5 sav. pamato, bet dar laukia kol Å”irdutÄ pasimatys, nes ji dar vÄliau bÅ«na matoma. Nemanau kad tau reikÄtų nerimauti, gal tik dažniau reikÄs nueiti echo, kol pamatys kad viskas gerai, vaikutis auga, Å”irdutÄ plaka. Gydytoja itaria negimdibini nestuma. Jeigu skaiciuoti nuo paskutiniu menesiniu pirmos dienos, tai praejo lygiai 4 savaites. Neramina tai, kad duria kairi sona. Panika didziausia. QUOTE(Jolancik @ 2010 05 17, 13:50) Gydytoja itaria negimdibini nestuma. Jeigu skaiciuoti nuo paskutiniu menesiniu pirmos dienos, tai praejo lygiai 4 savaites. Neramina tai, kad duria kairi sona. Panika didziausia. Man taip yra buvę, kai nematė 5 savaičių nėštumo, tada pasidariau kraujo tyrimą kuris rodė esantį ir augantį nėštumą, tačiau praėjus kelioms dienoms vistiek nematė gimdoje tik laisvo skysčio aplink gimdą, tada net siuntė į Klinikas, nes bijojo paleisti namo
mano atveju 5 savaiciu su virsum (nuo paskutiniu mmm) dar nemate, o dar po savaites jau matesi puslyte, man ovuliacija pasirodo buvo daug veliau, nors ir maniau, kad jutau kai ji buvo/turejo buti
Pasakysiu tai ka ir visos pasakytu, nors kazin ar paklausysi Nepergyvenk, pasiskaitinek ramiai, kad daugiau zinotum ir tiek, nes nelabai ka galima ir pakeisti, kadangi pirmame trimestre jei kas blogo ivyksta tai ir turi ivikti, o vat antrame tai jau nuo Sekmes
Tokio dar gali nematyti. Man ginius sake, kad daznai dar nemato 3 savaiciu gemaliuko(5 savaiciu nestumo). Deja, man nemate 5, bet panasu, kad jis ir buvo ne gimdoj. O tau dar yra vilties
Daktare, dar dave 10 dieneliu, o tada jeigu nieko nematys, tai reikes i ligonine keliauti
Papildyta: Kraujas rodo 1180,0 Pagal viska 3-4 savaites, o daktare aiskina, kad 4 ar daugiau, net nera tokios galimybes, kaip veliau ivykusi ovuliacija, jog nebutinai as pastojau nuo pirmos menesiniu dienos, arba as cia kazko nesuprantu QUOTE(Jolancik @ 2010 05 17, 16:09) Daktare, dar dave 10 dieneliu, o tada jeigu nieko nematys, tai reikes i ligonine keliauti Papildyta: Kraujas rodo 1180,0 Pagal viska 3-4 savaites, o daktare aiskina, kad 4 ar daugiau, net nera tokios galimybes, kaip veliau ivykusi ovuliacija, jog nebutinai as pastojau nuo pirmos menesiniu dienos, arba as cia kazko nesuprantu Skaiciukai pas tave dideli, gali pakartoti tyrima po poros dienu- turetu buti padvigubejes. O siaip bendra taisykle nestukems palaukti bent iki 6sav ir tada eiti pas gine, tai isvengiama nereikalingo streso, nes tikrai daug kam nepamato net taskiuko. Kai kurios gines jau isvis atsisako praktikos taip anksti vaginalini echo daryti, kad neuzkabint besiimplantuojancio zirniuko. Nebent, aisku, yra indijacijos- tepliojimas, astrus skausmas ir panasiai. QUOTE(Jolancik @ 2010 05 17, 18:09) Pagal viska 3-4 savaites, o daktare aiskina, kad 4 ar daugiau, net nera tokios galimybes, kaip veliau ivykusi ovuliacija, jog nebutinai as pastojau nuo pirmos menesiniu dienos, arba as cia kazko nesuprantu Ginekologai, gydytojai ir panašiai nėštumą skaičiuoja nuo paskutinių mėnesinių pirmos dienos, nuo tos dienos net atskaičiuojama, kada gimdysite. Realiai jis būna 2 savaitėmis mažesnis, nes daugumai ovuliacija vyksta viduryje ciklo, kuris paprastai būna apie 28 dienas. QUOTE(Selva @ 2010 05 17, 18:16) Skaiciukai pas tave dideli, gali pakartoti tyrima po poros dienu- turetu buti padvigubejes. O siaip bendra taisykle nestukems palaukti bent iki 6sav ir tada eiti pas gine, tai isvengiama nereikalingo streso, nes tikrai daug kam nepamato net taskiuko. Kai kurios gines jau isvis atsisako praktikos taip anksti vaginalini echo daryti, kad neuzkabint besiimplantuojancio zirniuko. Nebent, aisku, yra indijacijos- tepliojimas, astrus skausmas ir panasiai. Na as matyt paskubejau, iki vizito nieko neskaudejo, o dabar viska Is baimes matyt Na dabar lauksiu Gydytoja is karto prigasdino, kad negimdibinis, kad reikes operacija daryti, o kita pasake laukti, nes dabar nieko nepadarys, nes nieko dar nezino Papildyta: QUOTE(Carol @ 2010 05 17, 18:20) Ginekologai, gydytojai ir panašiai nėštumą skaičiuoja nuo paskutinių mėnesinių pirmos dienos, nuo tos dienos net atskaičiuojama, kada gimdysite. Realiai jis būna 2 savaitėmis mažesnis, nes daugumai ovuliacija vyksta viduryje ciklo, kuris paprastai būna apie 28 dienas. Na mano ciklas ir buvo 28 dienos, reguliarus, tik pries paskutini menesi velavo 2 dienom, o si isvis neaplanke
Na,bet ir gydytoja, atsiprasau. Bet kokiu atveju negalima taip gazdinti pacienciu. Tuo labiau, kad gali lauktis sveiko besivystancio vaikucio. Man irgi 5sav.nemate, o jau 5sav.6d. pamate, taip, kad turi dar laiko, be reikialo nestresuok, kad nepakenktum maziukui
QUOTE(xingx @ 2010 05 17, 18:40) Na,bet ir gydytoja, atsiprasau. Bet kokiu atveju negalima taip gazdinti pacienciu. Tuo labiau, kad gali lauktis sveiko besivystancio vaikucio. Man irgi 5sav.nemate, o jau 5sav.6d. pamate, taip, kad turi dar laiko, be reikialo nestresuok, kad nepakenktum maziukui Na is tikruju tai labai isgasdino, mes su vyru nekokie is kabineto isejome. Jos balsas buvo toks, tarsi as jau valyma padariau ir be leliaus likau Na lauksiu Papildyta: Ka as be Jusu daryciau Nuraminote Aciu visoms
Ir tiesa dar daktare pasake, kad gimda apsitraukusi storom gleivem kaip ir pasiruosusi priimti nestuma
O gal kas zino, jeigu tarkim po poros dieneliu padarysiu dar karta kraujo tyrima ir hormonu skaiciukai padvigubes, tai gimdinis nestumas? O jeigu liks tokie pat tai negimdinis? Ar esant negimdiniui nestumui hormonai ir toliau dideja?
QUOTE(Jolancik @ 2010 05 18, 16:46) O gal kas zino, jeigu tarkim po poros dieneliu padarysiu dar karta kraujo tyrima ir hormonu skaiciukai padvigubes, tai gimdinis nestumas? O jeigu liks tokie pat tai negimdinis? Ar esant negimdiniui nestumui hormonai ir toliau dideja? Gimdinis ar negimdinis, skaičiukai vis tiek man rodos didėja. Va kai sesei buvo nesivystantis tada skaičiukai sustojo augti ir vėliau pradėjo mažėti... Nepergyvenki taip, viskas bus gerai QUOTE(Jolancik @ 2010 05 17, 23:05) QUOTE(Jolancik @ 2010 05 18, 16:46) O gal kas zino, jeigu tarkim po poros dieneliu padarysiu dar karta kraujo tyrima ir hormonu skaiciukai padvigubes, tai gimdinis nestumas? O jeigu liks tokie pat tai negimdinis? Ar esant negimdiniui nestumui hormonai ir toliau dideja? nepakankamai dideja, jei negimdinis, man rodos. bent jau pas mane buvo per mazi skaiciukai. Pakartok butinai, nes stresuot daug blogiau. Issklaidyk nezinomybe
Buvo ir man taip. Irgi gydytoja prigąsdino apie negimdinį, nors aš tiksliai žinojau, kad pastojau pačiam ciklo gale, 3-4 dienos iki būsimų, taip ir nepasirodžiusių mmm. T.y. nėštumas buvo mažesnis negu pagal gydytojos skaičiavimus nuo paskutinių mėn., bet ji mano pastojimo datos nepaisė ir man streso įvarė. O viskas buvo gerai.
QUOTE(liusÄ @ 2010 05 19, 14:06) Buvo ir man taip. Irgi gydytoja prigÄ
sdino apie negimdinÄÆ, nors aÅ” tiksliai žinojau, kad pastojau paÄiam ciklo gale, 3-4 dienos iki bÅ«simų, taip ir nepasirodžiusių mmm. T.y. nÄÅ”tumas buvo mažesnis negu pagal gydytojos skaiÄiavimus nuo paskutinių mÄn., bet ji mano pastojimo datos nepaisÄ ir man streso ÄÆvarÄ. O viskas buvo gerai. Na taip, bet man kraujo tyrimas rodo 1180 hormonu. Tai pagal ju skaiciavima, 4 savaite. O nieko nesimato. QUOTE(Jolancik @ 2010 05 19, 18:27) Na taip, bet man kraujo tyrimas rodo 1180 hormonu. Tai pagal ju skaiciavima, 4 savaite. O nieko nesimato. nezinau kiek tiesos, bet kazkur tik nuo 1000 hcg pradeda matyti puslyte. Tai tavo turbut dar ne nebuvo 1000, juk turbut tik po echo darei hcg tyrima. Siulyciau pakartot tyrima arba echo. QUOTE(ixchel @ 2010 05 19, 18:34) nezinau kiek tiesos, bet kazkur tik nuo 1000 hcg pradeda matyti puslyte. Tai tavo turbut dar ne nebuvo 1000, juk turbut tik po echo darei hcg tyrima. Siulyciau pakartot tyrima arba echo. Na man padare echo nieko nemate, tada paeme krauja, buvo 1180, po keliu valandu padare vel echo ir nieko dar nemate ;( QUOTE(Jolancik @ 2010 05 19, 18:46) Na man padare echo nieko nemate, tada paeme krauja, buvo 1180, po keliu valandu padare vel echo ir nieko dar nemate ;( na taigi galejo nematyt- kur 1000, o kur 1180- skirtumo beveik jokio QUOTE(ixchel @ 2010 05 19, 18:50) na taigi galejo nematyt- kur 1000, o kur 1180- skirtumo beveik jokio Pirmadieni dariau, 17 diena.
viskas cia super
Maciau savo maziuka
QUOTE(Jolancik @ 2010 05 21, 11:26) Maciau savo maziuka valio! Na, sako iki 5kg reiktu nesiot... Bet ne visada juk tai imanoma. Mano vaikas apie 10 kg, tai irgi reikia nemazai panesioti, pakilnoti- neisvengsi- tai rankytes nuplaut pakelt, tai uzpakaliuka. Man atrodo, jei pries tai tuos svorius kilnojai, neturetu nieko nutikti. Organizmas turetu buti iprates ir atitinkami raumenys "dirbti"
Siandien skaiciau, kad 4 savaiciu apie 2 mm buna gemaliukas
O mano 4 mm, ar cia gali taip buti?
Dar domintu, ar nestumo metu, kad skauda kairi sona, cia yra normalu?
Tarsi duria QUOTE(Jolancik @ 2010 05 22, 08:41) Gaila, nespėjau nuraminti anksčiau - man gydytoja sakė, kad gimdoj kažką mato, kai HCG būna tik virš 1500
Jolancik- neiskok bedu, kur ju nera
Viskas su tavim gerai, bek bendrauti pas nestukes
Aš pakraupus...
4savaitės, tai leliui tik dvi savaitėles, ką ten galima buvo pamatyti??? žinoma, kad nesimate neštumo. O kai negimdvybinis, turi skaudėti ir gan stipriai, manau neįmanoma praleisti ar su kuo sumaišyti
Butu idomu pagal ka jus mamytes nusistatet savo liniuotes? Nes pagal paskutiniu menesiniu pirma diena mums dabar 5 savaites ir 2 dienos, o daktare sake, kad 4 savaites, tai kaip cia yra
Aš nustačiau pagal pirmą paskutinių mėnesinių dieną
Nelabai suprantu, kodėl tau reikia tokio tikslumo, nes pirma- tikrai nežinai dienos, kada pastojai (nebent tai dirbtinis apvaisinimas), o antra - echoskopija - šešėlių mokslas, matavimai netikslūs, o kalba pradžioje eina apie milimetrus Siūlau nusiraminti ir džiaugtis
normalu , kad nesimato, mane irgi buvo isgasdine,meldziausi , kad viskas butu gerai, galiausiai perkele prie tikslesnio aparato, kuris parode jog mano taskiukas vietoje , kas baisiausiai per apziura nieko nesake tik kraipe galvas , o per ta tikslesne galiausiai isgirdau ''felicitation''
Ar tepliojimas nestumo metu, tai normalu?
Siandien pradejo negausiai rudai teplioti ir skauda nugara bei pilvo apacioje, bet skausmas pakenciamas Ar kam taip buvo? QUOTE(Jolancik @ 2010 05 26, 19:33) Ar tepliojimas nestumo metu, tai normalu? Siandien pradejo negausiai rudai teplioti ir skauda nugara bei pilvo apacioje, bet skausmas pakenciamas Ar kam taip buvo? Priklauso nuo nestumo savaiciu. Pradzioje gali pateplioti ir pilvas su nugara paskaudeti, nes keiciasi hormonai, atsipalaiduoja raumenys, sausgysles prilaikancios gimda. pati gimda pradeda augti. O jei teplioja veliau, tai geriau kreiptis i gydytoja QUOTE(Ksesanko @ 2010 05 26, 20:15) Priklauso nuo nestumo savaiciu. Pradzioje gali pateplioti ir pilvas su nugara paskaudeti, nes keiciasi hormonai, atsipalaiduoja raumenys, sausgysles prilaikancios gimda. pati gimda pradeda augti. O jei teplioja veliau, tai geriau kreiptis i gydytoja Na mums, pagal mano skaiciavimus tai 5 savaites ir 5 dienos, o pagal daktares tai 4 savaites ir 5 dienos... QUOTE(Jolancik @ 2010 05 17, 19:48) Na is tikruju tai labai isgasdino, mes su vyru nekokie is kabineto isejome. Jos balsas buvo toks, tarsi as jau valyma padariau ir be leliaus likau Na lauksiu Papildyta: Ka as be Jusu daryciau Nuraminote Aciu visoms Sveikos merginos, Esu naujas zmogutis Jusu gretose, ir apimta didziules baimes ir vilties prasau Jusu patarimo ar komentaru. Siandien buvau pas gydytoja, pagal paskaiciavimus nuo paskutiniu menesiniu, jau 6 savaites kaip laukiuosi, taciau daktare pasake siandien, kad nemato dar sirdeles plakimo, kad pagal dydi, nestumas gali buti tik apie 4 savaites! Kaip taip gali buti? Tiksliai zinau, kad maziau nei 6 sav. tikrai negali buti. QUOTE(sigita33 @ 2010 05 26, 20:43) Sveikos merginos, Esu naujas zmogutis Jusu gretose, ir apimta didziules baimes ir vilties prasau Jusu patarimo ar komentaru. Siandien buvau pas gydytoja, pagal paskaiciavimus nuo paskutiniu menesiniu, jau 6 savaites kaip laukiuosi, taciau daktare pasake siandien, kad nemato dar sirdeles plakimo, kad pagal dydi, nestumas gali buti tik apie 4 savaites! Kaip taip gali buti? Tiksliai zinau, kad maziau nei 6 sav. tikrai negali buti. Gal tikrai dar vaikelis mazas, gal veliau pastojai? |