Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dantukų stiprinimas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
perlas
Sveiki,

nuo vaikystės pati vargstu su savo dantukais. Silpni, greit lūžta, nuskyla. Trūksta kalcio. Stengiuosi vis pavartoti, tačiau lankytis dantisto kabinete tenka dažnokai. Bijau, kad ir dukrelei nereikėtų taip vargti. Gal patartumėt, kokių reikėtų imtis priemonių, neskaitant valymo ir elementarios priežiūros. Gal duoti mergaitei papildomai kokių vitaminų (kalcio karts nuo karto duodu),gal kokius maisto produktus vartoti. Tikrai norėtųsi apsaugoti nuo tokių nemalonumų, kuriuos teko ir iki šiolei tenka patirti pačiai.
lialkia
sveika,tikrai,man ir tas labai aktualu ax.gif pas mane ir silpni dantukai,bijau kad dukrytes tokie nebutu.tikrai idomu butu suzinot kaip galima juos apsaugot g.gif
perlas
Manajai penkeri ir jau kartą teko lankytis pas gydytoją. Kirminiukas buvo įsitaisęs. Mažulytis visai, bet vis tiek mane panikos priepuolis iš karto ištiko blush2.gif . Gydytoja nuramino, kad nėra taip baisu, tik saldainių kiekį siūlė riboti. O mes ir taip jų tiek tegaunam, dėl alergijos esam sutarę, kad tik vos vos ir tai per šventes ragausim. Tai va ir galvoju, ką čia nuveikus.
Bajm
1. nuo genų nepabėgsi
2. vienintelės priemonės: kruopšti burnos higiena (kadienis valymas ir vizitai pas stomatologus) ir blogo maisto vengimas (cocacola, chupachupsai, traškučiai, saldumymai)
3. dar svarbu bendras organizmo stiprinimas ir dvasinė pusiausvyra (nelaimingus žmones dažniau ligos puola) 4u.gif

paprastos tiesos 4u.gif
lialkia
QUOTE(Bajm @ 2005 12 21, 17:45)
1. nuo genų nepabėgsi
2. vienintelės priemonės: kruopšti burnos higiena (kadienis valymas ir vizitai pas stomatologus) ir blogo maisto vengimas (cocacola, chupachupsai, traškučiai, saldumymai)
3. dar svarbu bendras organizmo stiprinimas ir dvasinė pusiausvyra (nelaimingus žmones dažniau ligos puola) 4u.gif

paprastos tiesos 4u.gif
*

nuo genu kad nepabegsi sutinku ax.gif bet del to valymo,tai nezinau... schmoll.gif prieziura gera,ir taisiklinga..tai manau kalciausi yra genai...colos,chupa chupsu,traskuciu manoji net neragavus,saldumynai laabai retai,o jos priekiniai dantukai tokiu rusvu sluoksniu apsitrauke ir niekaip nenusivalo(cia po antibijotiku vartojimo taip pasidare),ir nezinom kaip panaikint g.gif agl tikrai yra kokios priemones dantuku stiprinimui,koks klacis,ar tepaliukai ir t.t
Bajm
QUOTE(lialkia @ 2005 12 21, 16:11)
nuo genu kad nepabegsi sutinku ax.gif bet del to valymo,tai nezinau...  schmoll.gif    prieziura gera,ir taisiklinga..tai manau kalciausi yra genai...colos,chupa chupsu,traskuciu manoji net neragavus,saldumynai laabai retai,o jos priekiniai dantukai tokiu rusvu sluoksniu apsitrauke ir niekaip nenusivalo(cia po antibijotiku vartojimo taip pasidare),ir nezinom kaip panaikint g.gif    agl tikrai yra kokios priemones dantuku stiprinimui,koks klacis,ar tepaliukai ir t.t
*

jeigu būtų tokių priemonių, tai visi mes turėtume gražias šypsenas

prie savo pasiūlymų pridursiu - pilnavertė mityba
geriau ne kalcį gerti, o varškę valgyti

kažkokia manija dabar užėjusi vitaminams, maisto papildams doh.gif

geriausia yra šviežias įvairus pilnavertis be chemikalų maistas

stebuklų nebūna 4u.gif
perlas
QUOTE(Bajm @ 2005 12 21, 15:45)
1. nuo genų nepabėgsi

paprastos tiesos 4u.gif
*

Sakot genai? Mano tėvelių dantys stiprūs, gal netoli 40 -ies tik pirmi vizitai pas dantistą, dabar jiem virš 50-ies, tai nė vieno iškritusio ir nė vieno protezuoto danties. Mano ir sesers dantys problematiški nuo vaikystės, nors mama nėštumo metu tikrai pilnavertiškai maitinosi. O štai jaunesnio mano brolio dantys kaip bebro lotuliukas.gif . Kaip čia dabar su tais genais? g.gif
Dėl kitų paprastų tiesų kaip jau ir minėjau prižiūrim dantukus ir išvardyto blogo maisto nevartojam.
Kadangi savo merginą beveik iki dviejų metų maitinau savo pienu, ji pas mane sveika kaip ridikėlis, neskaitant įprastų peršalimo bėdų (gana retų) rimtų ligų nesam turėję (tfu tfu tfu).
Vadinasi neužtenka vien šito. Todėl ir bandom surasti kitų gelbėjimosi būdų smile.gif
Bajm
QUOTE(perlas @ 2005 12 22, 11:16)
Sakot genai? Mano tėvelių dantys stiprūs, gal netoli 40 -ies tik pirmi vizitai pas dantistą, dabar jiem virš 50-ies, tai nė vieno iškritusio ir nė vieno protezuoto danties. Mano ir sesers dantys problematiški nuo vaikystės, nors mama nėštumo metu tikrai pilnavertiškai maitinosi. O štai jaunesnio mano brolio dantys kaip bebro lotuliukas.gif . Kaip čia dabar su tais genais? g.gif  
   Dėl kitų paprastų tiesų kaip jau ir minėjau prižiūrim dantukus ir išvardyto blogo maisto nevartojam.
   Kadangi savo merginą beveik iki dviejų metų maitinau savo pienu, ji pas mane sveika kaip ridikėlis, neskaitant įprastų peršalimo bėdų (gana retų) rimtų ligų nesam turėję (tfu tfu tfu).
   Vadinasi neužtenka vien šito. Todėl ir bandom surasti kitų gelbėjimosi būdų smile.gif
*

puikiai tave suprantu
bet odontologai, kaip ir kiti gydytojai, nėra stebukladariai

nieko ypatingo nepasakys mirksiukas.gif

aš labai sąžiningai prisižiūriu dantukus, o jie vis tiek genda doh.gif
Bajm
papildysiu: 70 proc. dantų būklės lemia genai

dantys genda nuo visokio maisto
tad būtina po maisto naudoti dantų siūlą, skalauti burną spec. skysčiu 9bent jau vendeniu) arba dar gerai žalia arbata (be cukraus)
ryte vakare valytis dantukus 2 min. - svarbu mokėti taisyklingai valyti, kad išvalyti visus nešvarumus ir mikrobus

dantų pasta - nesvarbu kokia - svarbu ją kaitalioti

atsimenu vieną kartą pas stomatologę laukiau eilėj, buvo primetyta žurnaliųkų, lankstinukų

tai perskaičiau, kad suvalgius pvz. obuolį, maistas pradeda veikti dantis jau po kelių minučių unsure.gif

dar yra tokia paslauga pas gydytojus, kaip burnos higiena
gutė*
Labai akttuali tema.

Mano sūnučiui ir ta pati bėda- dantukai išdygo be proto anksti- valom laiks nuo laiko bet jau du nuskilę priekiniai jo jam dar tik 1,3 metų verysad.gif Nežinau reiks klausti gydytojos doh.gif

Tiesa, dar skalavimo priemonės, kaip jos? galima į vandenuką 1-2 lašus arbatmedžio aliejaus palašinti ir skalauti- tai tiesiog jauti kaip bakterijos žūna. mirksiukas.gif
Yo-yo
QUOTE(gutė* @ 2005 12 27, 00:16)
Labai akttuali tema.

(...)Tiesa, dar skalavimo priemonės, kaip jos? galima į vandenuką 1-2 lašus arbatmedžio aliejaus palašinti ir skalauti- tai tiesiog jauti kaip bakterijos žūna.  mirksiukas.gif
*

Kur galima įsigyti arbatmedžio aliejaus? Jis skirtas būtent burnos skalavimui, ar dar kokią kitą paskirtį turi?
gutė*
QUOTE(Yo-yo @ 2005 12 27, 01:47)
Kur galima įsigyti arbatmedžio aliejaus? Jis skirtas būtent burnos skalavimui, ar dar kokią kitą paskirtį turi?
*

Sveika 4u.gif tas aliejukas turi labai platų panaudojimą- pagrinde dezinfekcijai skirtas ir į vonią (sausai odai kartu su alyvuogių aliejum), ir spuogams, veido priežiūrai, pleiskanoms naikinti, nagams, masažui, dantims ir burnos ertmei (kaip jau rašiau).
Pirkau alkmene firmos Eurokose (14,50). Gal panaudosi ir tu Yo-yo. 4u.gif

Paskalavus burną tokia maloni švara jaučiasi, pavyzdžiui daugelis skalavimo skysčių man per stiprūs. Na čia kaip kam blush2.gif
Bajm
4u.gif
gutė*
QUOTE(Bajm @ 2005 12 22, 16:40)
bet odontologai, kaip ir kiti gydytojai, nėra stebukladariai
nieko ypatingo nepasakys mirksiukas.gif
*

Na mes buvom su mūsų pupuliu (1,4 metų) pas stomotologą ir tikrai, nėra jokio stebūkllingo priekinių dantukų padengimo ar ko nors panašaus- patarė kuo dažniau stengtis valyti dantukus. Bet kad jūs žinotumėt kaip tai sunku doh.gif doh.gif doh.gif gal dėl dantukų jautrumo, verkia sučiaupia burnytę- žodžiu sunku.

QUOTE(Bajm @ 2005 12 23, 13:44)
papildysiu: 70 proc. dantų būklės lemia genai

dar yra tokia paslauga pas gydytojus, kaip burnos higiena
*

drinks_cheers.gif kaip teisingai pasakyta, manodantys sveiki tik dėka rūpestingos priežiūros blush2.gif , kas met pasitikrinu, ir burnos higieną kartą į metus ( o reikia kas 6 mėnesius doh.gif )
Odontologė
Bajm, tiesiog rašai mano mintis mirksiukas.gif
Bajm
QUOTE(Odontologė @ 2006 01 13, 23:17)
Bajm, tiesiog rašai mano mintis  mirksiukas.gif
*

4u.gif
skaudi gyvenimo patirtis doh.gif doh.gif doh.gif

ir kodėl mes mokomės tik iš savo klaidų? doh.gif biggrin.gif
Bajm
Gerbiama Gydytoja,

gal priminsite savo pacientams kaip reikia TAISYKLINGAI valytis dantis?
Kokiais judesiais?

Ačiū blush2.gif blush2.gif blush2.gif
mercedes
Miela Gydytoja, ar yra kokia priemone 3 metu vaikucio dantukams stiprinti.Mes jau uzsiplombavom viena dantuka,stomatologe rekomendavo tepaliuka,bet tetis pamirso pavadinima doh.gif Prisimena kad kainuoja apie 30 litu.Gal jus mums padesit
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.