Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pilaitė "Pilaitukas"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3
irminija
Toliau kalbam apie darželį mirksiukas.gif

QUOTE(elingami @ 2010 05 19, 14:20)
sveikutes 4u.gif
gal zinot kada sudarines rudeniui grupes  4u.gif
*

turėtų sudaryt iki liepos 1, o gal net iki birželio 1 d.
vilmara
Paskaiciau apie eiles ir vos nenukritau, mano mergytei 9 men ir mes neuzsirase niekur. Kazkaip negalvojau, kad cia tokia problema. Vyresneliai Zirmunuose lanke, tai ten be problemu papuolem i l.d. Pasaka uzsirase 1,5 m.
Nebet suteiktu vilties, kad esam daugiavaike.
elingami
na va buvau darzelyje tai grupes bus sudarytos liepos 1d. o del uzsirasymo tai uzsirase mes nuo 1 men tai buvom 14 o kai nuejom dabar pasidarem 29 tai sake esam ant ribos ir galim nepapulti nes grupes bus sudaromos po 15 vaiku g.gif kosmaras kazkoks g.gif
o drauge savo mergyte uzrase metuku laiko tai jau i sarasa papuole 95 doh.gif baisu g.gif
Jurginia
QUOTE(elingami @ 2010 05 31, 17:04)
na va buvau darzelyje tai grupes bus sudarytos liepos 1d. o del uzsirasymo tai uzsirase mes nuo 1 men tai buvom 14 o kai nuejom dabar pasidarem 29 tai sake esam ant ribos ir galim nepapulti nes grupes bus sudaromos po 15 vaiku g.gif kosmaras kazkoks g.gif
o drauge savo mergyte uzrase metuku laiko tai jau i sarasa papuole 95  doh.gif  baisu g.gif
*

Nesistebiu - mes užsirašėm irgi kai buvo 1 mėn., tuo metu buvom 7 eilėje, o dabar 24 berods su pirmenybe. Kažkoks absurdas - ateina žmogus su didesne pirmenybe kad ir paskutinę dieną ir pakliūna į darželį, o atstovėjęs eilėje du ar tris metus lieki be jo... doh.gif doh.gif doh.gif Kol nesusidūriau, nemaniau, kad tokia kvaila patekimo į darželius sistema (kalbu aplamai, ne vient tik apie Pilaituką)... unsure.gif
jjuratele
QUOTE(Jurginia @ 2010 05 31, 23:08)
Nesistebiu - mes užsirašėm irgi kai buvo 1 mėn., tuo metu buvom 7 eilėje, o dabar 24 berods su pirmenybe. Kažkoks absurdas - ateina žmogus su didesne pirmenybe kad ir paskutinę dieną ir pakliūna į darželį, o atstovėjęs eilėje du ar tris metus lieki be jo... doh.gif  doh.gif  doh.gif  Kol nesusidūriau, nemaniau, kad tokia kvaila patekimo į darželius sistema (kalbu aplamai, ne vient tik apie Pilaituką)... unsure.gif
*

Sveiki as lygiai taip pat siandien papuoliau y tokia situacija su Uzupiuko darzeliu.
Suzinojau kad vaikai priimami tik nuo rugsejo men. Gerai kad siandien nuejau,nes direktore buvo liepus ateiti liepos men. Maziuka uzrasiau kai jam buvo 4 men. ir musu 2009 gimusiu grupe formuos kitais metais,tai reiskia kad galesim lankyt nuo kitu metu rugsejo.
Dabar ieskau darzo y kury galeciau vest nuo siu metu rugsejo. doh.gif
dzhina
o drauge savo mergyte uzrase metuku laiko tai jau i sarasa papuole 95  doh.gif  baisu g.gif
*

mes kai uzrasem buvom nr 4 o dabar jau nr 18... direktore sake kad yra vilties kad 3 vaikai pries mus atsisakys eiti seis metais ir tada pakliusim nuo rugsejo, o man jau rugpjuti i darba reikia grizti... doh.gif
-panthera-
Sveiki, mes taip uzsirasem i darzeli kai tik gime dukryte. Nezinau kokioj vietoj tada ji buvo, bet va dabar norim eit nuo rugsejo, tai buvom eilej 26, po to 27. Vaiksciojau kas menesi nuo kovo vis domejausi kaip kas kur, sake kad matyt irgi nepateksim, ikalbinejo nuo kitu metu pradet lankyt. Neseniai sulaukiau skambucio - mus prieme!!!! Jai bus 1,8, kas idomiausia sake kad nesusidare grupe, todel mus prijungs prie vyresniu. As nieko pries, gal greiciau visko ismoks. Mum tas darzelis priklauso pagal adresa.
irminija
QUOTE(-panthera- @ 2010 06 01, 18:39)
Neseniai sulaukiau skambucio - mus prieme!!!! Jai bus 1,8, kas idomiausia sake kad nesusidare grupe, todel mus prijungs prie vyresniu. As nieko pries, gal greiciau visko ismoks. Mum tas darzelis priklauso pagal adresa.
*

iš tikro nesudarinėja gimusių 2009 m. vaikų grupės (sakė, kad tik 3 norintys lankyt nuo rudens). Mūsiškė irgi lankys vyresnėlių grupę. O ir amžius toks pats mirksiukas.gif
-panthera-
QUOTE(irminija @ 2010 06 02, 20:24)
iš tikro nesudarinėja gimusių 2009 m. vaikų grupės (sakė, kad tik 3 norintys lankyt nuo rudens). Mūsiškė irgi lankys vyresnėlių grupę. O ir amžius toks pats  mirksiukas.gif
*

Keista kad nesusidare, tai kam tada tas eiliskumas jei mes buvom 27 vietoj norintys lankyt nuo s.m. rugsejo... Na ,bet gerai kad pakliuvom, labai dziaugiuosi tuom thumbup.gif
irminija
QUOTE(-panthera- @ 2010 06 03, 19:57)
Keista kad nesusidare, tai kam tada tas eiliskumas jei mes buvom 27 vietoj norintys lankyt nuo s.m. rugsejo... Na ,bet gerai kad pakliuvom, labai dziaugiuosi tuom  thumbup.gif
*

tai eiliškumas sudaromas pradžioj pagal pirmumus, o jau paskui eina kiti vaikučiai. Greičiausiai pirmumus turi jaunesni vaikučiai, kuriems rugsėjį dar nebus 1,5 metų arba mamos dar nori pabūt su vaikučiais namuose.
Vardenė
QUOTE(irminija @ 2010 06 02, 20:24)
iš tikro nesudarinėja gimusių 2009 m. vaikų grupės (sakė, kad tik 3 norintys lankyt nuo rudens). Mūsiškė irgi lankys vyresnėlių grupę. O ir amžius toks pats  mirksiukas.gif
*

Visiska nesamone. Mes eileje 38, musu nieks neklause, ar norime ar ne. Vadinasi, is tu 30 kas papultu, jei grupes butu sudarinejamos, nori realiai lankyti tik 3, o del likusiu 27 liekame be darzelio.
Ladyyy
Sveikos mamytes, as truputi neitema, bet gal galite pasakyti kas gauna pirmenybe? Daugiavaikiu seimu vaikuciai ir ar tiesa, kad jei vienas is tevu studentas?
spaliuxe
QUOTE(Ladyyy @ 2010 07 29, 17:15)
Sveikos mamytes, as truputi neitema, bet gal galite pasakyti kas gauna pirmenybe? Daugiavaikiu seimu vaikuciai ir ar tiesa, kad jei vienas is tevu studentas?
*

pirmenybe suteikiama, teisingai sakai, jei studijuoji, jei mazos pajamos, jei vienas is vaiku jau lanko ta darzeli ir t.t. siaip kazkur internete yra visa info..nepamenu kur, bet lengviausia butu pasiskambint tiesiai i darzeli 4u.gif
Ladyyy
QUOTE(spaliuxe @ 2010 07 29, 17:51)
pirmenybe suteikiama, teisingai sakai, jei studijuoji, jei mazos pajamos, jei vienas is vaiku jau lanko ta darzeli ir t.t. siaip kazkur internete yra visa info..nepamenu kur, bet lengviausia butu pasiskambint tiesiai i darzeli  4u.gif
*

aciu uz ats smile.gif radau info nete tik kad daugiavaikem seimom, vienisom mamom, socialiai remtiniems, tai studentai turbut prie situ priskaitomi smile.gif smile.gif reiks pasukt i darzeli, tikrai galutinai issiaiskinti.
spaliuxe
QUOTE(Ladyyy @ 2010 07 30, 18:00)
aciu uz ats smile.gif  radau info nete tik kad daugiavaikem seimom, vienisom mamom, socialiai remtiniems, tai studentai turbut prie situ priskaitomi smile.gif  smile.gif reiks pasukt i darzeli, tikrai galutinai issiaiskinti.
*

as tikrai azkur skaiciau, buvo aiskiai parasyta apie studijuojancius..gal darzelyje kai prasyma pildziau.. g.gif
Butaforija
*

Nenuostabu, kiek ejau i ta darzeli pasiteirauti tai kazkaip labai nemaloniai sutikdavo kai pasakydavau kad pasiteirauti del sarasu atejau, nzn kaip jums g.gif
Ir vis man mergyte pasislenka ne i prieki o atgal, dar sausio men. buvo saraso pradzioje o jau geguzes men. nuejes vyras nudziugino, kad musu dukra atsidure net 36 saraso vietoje doh.gif
Gal kas ir supyks, bet man jau susidaro toks ispudis jei vaikas turi dirbancius tevelius,jie nera studentai ir seima nera daugiavaike vaikui darzelio nereikia, tevai privalo pasirupinti aukle arba privaciu darzeliu doh.gif
olenka
QUOTE(Butaforija @ 2010 08 06, 21:47)

Gal kas ir supyks, bet man jau susidaro toks ispudis jei vaikas turi dirbancius tevelius,jie nera studentai ir seima nera daugiavaike vaikui darzelio nereikia, tevai privalo pasirupinti aukle arba privaciu darzeliu  doh.gif
*

tiesiog teoriskai tokiems teveliams turetu buti paprasciau tai padaryti. kartoju - teoriskai. 4u.gif
Butaforija
As niekada nepagalvojau, kad bus tokia didziule problema su vaiko patekimu i darzeli ir kur beeitum visur tas pats doh.gif
carnitaster
Mamytės, gal yra jūsų tarpe vaikučių, kurie lanko BORUŽĖLIŲ grupę? Gal galit plačiau apie auklėtojas? Ačiūkas 4u.gif
carnitaster
NEGI NIEKAS NELANKO BORUŽIUKŲ GRUPĖS g.gif verysad.gif
dzhina
mes eisim i sauluciu grupe cool.gif
*Duska
o mes į mėnuliukų 4u.gif
carnitaster
biggrin.gif nieko sau, o kur boružėlės dingo?
*Duska
QUOTE(carnitaster @ 2010 08 23, 20:40)
biggrin.gif nieko sau, o kur boružėlės dingo?
*

tai gal jūs ne į Pilaituką einat? biggrin.gif
carnitaster
nu dar gražiau, na iš proto aš dar neišėjau lotuliukas.gif , tiesiog kol kas neatsiranda mamyčių, kurių vaikučiai lanko šią grupę, čia yra rusų grupė smile.gif
*Duska
QUOTE(carnitaster @ 2010 08 24, 20:41)
nu dar gražiau, na iš proto aš dar neišėjau lotuliukas.gif , tiesiog kol kas neatsiranda mamyčių, kurių vaikučiai lanko šią grupę, čia yra rusų grupė smile.gif
*

aaaaaa, nuo to reikėjo ir pradėt biggrin.gif
tai gal nesilanko daugiau mamyčių čia ir viskas ax.gif
nelabai
QUOTE(dzhina @ 2010 08 23, 08:02)
mes eisim i sauluciu grupe cool.gif
*

mes jau sia savaite i saulutes einam ax.gif
dzhina
QUOTE(nelabai @ 2010 08 25, 15:39)
mes jau sia savaite i saulutes einam ax.gif
*

prašom papasakoti kokie įspudžiai thumbup.gif
mes eisim nuo 8 d. doh.gif
nelabai
QUOTE(dzhina @ 2010 08 25, 15:44)
prašom papasakoti kokie įspudžiai thumbup.gif
mes eisim nuo 8 d. doh.gif
*

Mes pradejome eiti nuo antradienio. Siandien buvo antra diena. Ispudziai tai tokie, apie kokius ir spejau doh.gif . Mano ozkele yra tikra ozkele ir dar daaaaug laiko reikes, kol galesiu ja viena palikt doh.gif biggrin.gif . Jei kada matysit merdzina besispyriojancia ar verkiancia nenumaldomai (cia yprotis bet kokiais budais pasiekti savo), tai zinokite, kad cia-JI cray.gif lotuliukas.gif
O grupeje esame 3-4 vaikai ir kelios mamos bei sesutes (cia palaikymo komanda lotuliukas.gif ).
Kadangi tai trecias mano vaikas, kuris lanko si darzeli, tai aukletoja zinoma is matymo ir is buvusiu jos aukletiniu mamu pasakojimu. Manyciau, kad ji-vienas is geriausiu mums tekusiu variantu biggrin.gif
dzhina
QUOTE(nelabai @ 2010 08 25, 16:51)
Mes pradejome eiti nuo antradienio. Siandien buvo antra diena. Ispudziai tai tokie, apie kokius ir spejau  doh.gif  . Mano ozkele yra tikra ozkele ir dar daaaaug laiko reikes, kol galesiu ja viena palikt doh.gif  biggrin.gif . Jei kada matysit merdzina besispyriojancia ar verkiancia nenumaldomai (cia yprotis bet kokiais budais pasiekti savo), tai zinokite, kad cia-JI cray.gif  lotuliukas.gif
O grupeje esame 3-4 vaikai ir kelios mamos bei sesutes (cia palaikymo komanda lotuliukas.gif ).
Kadangi tai trecias mano vaikas, kuris lanko si darzeli, tai aukletoja zinoma is matymo ir is buvusiu jos aukletiniu mamu pasakojimu. Manyciau, kad ji-vienas is geriausiu mums tekusiu variantu biggrin.gif
*

dar noriu paklausti kaip del to vaiksciojimo is vienos grupes i kita?
mes tikrai atvezinesim iki 8 o pasiimsim po 17, tai kaip juos ten vedzioja? jei lauko rubeliai lieka vienoj grupej tai kaip kai diena veda i lauka reikia kitu lauko rubeliu ar jie i ana grizta? man tai labai berysio kad juos taip vedzioja...
o kaip reikalai ten su WC? maniskis daro tik i savo puoduka grieztai... ar leis atsinesti savaji? ant dideliu neseda dar... doh.gif
*Duska
QUOTE(dzhina @ 2010 09 05, 09:03)
mes tikrai atvezinesim iki 8 o pasiimsim po 17, tai kaip juos ten vedzioja? jei lauko rubeliai lieka vienoj grupej tai kaip kai diena veda i lauka reikia kitu lauko rubeliu ar jie i ana grizta? man tai labai berysio kad juos taip vedzioja...
o kaip reikalai ten su WC? maniskis daro tik i savo puoduka grieztai... ar leis atsinesti savaji? ant dideliu neseda dar... doh.gif
*

Siaip mazuju kiek zinau nelabai vedzioja i kitas grupes. Na nebent jau teveliai labai veluoja. Jiems ir taip stresas savo grupej priprast, o cia i kita dar ves.
O del puodeliu tai ju visa lentyna pristatyta, ir kiekvienas turi savo smile.gif O klozetukai tokie miniatiuriniai, maniske tik ant jo ir sedi smile.gif
nelabai
QUOTE(dzhina @ 2010 09 05, 09:03)
*

Kol kas grupe dirba nuo 8 iki 17. Tai turbut, ne jos darbo laiku, teks pabuti budincioje grupeje. I budincia isveda su lauko rubais (pasiima juos).
Apie puodukus jau uzksciau parase. Minejo, kad galima atsinesti savo 4u.gif
Gritta
QUOTE(carnitaster @ 2010 08 24, 20:41)
*

O sakykit, kaip jusu grupe, kiek vaiku lanko? mes norejom i ja patekti.
carnitaster
QUOTE(Gritta @ 2010 09 08, 09:32)
O sakykit, kaip jusu grupe, kiek vaiku lanko? mes norejom i ja patekti.
*

mes eisim tik nuo spalio mėn., todėl nieko kol kas negaliu pasakyti, niekas ir man čia info nesuteikia, neužsuka mamytės 4u.gif
419

Gal kas ir supyks, bet man jau susidaro toks ispudis jei vaikas turi dirbancius tevelius,jie nera studentai ir seima nera daugiavaike vaikui darzelio nereikia, tevai privalo pasirupinti aukle arba privaciu darzeliu doh.gif
*

[/quote]

JUS SKAITOTE MANO MYNTIS lotuliukas.gif
Aronija
QUOTE(Butaforija @ 2010 08 06, 21:47)
Gal kas ir supyks, bet man jau susidaro toks ispudis jei vaikas turi dirbancius tevelius,jie nera studentai ir seima nera daugiavaike vaikui darzelio nereikia, tevai privalo pasirupinti aukle arba privaciu darzeliu  doh.gif
*

Tokia pacia nuomone ir as buvau issakius direktores pavaduotojai. Tai ji tik guztelejo peciais... doh.gif
antanask
QUOTE(Aronija @ 2010 09 19, 19:03)
Tokia pacia nuomone ir as buvau issakius direktores pavaduotojai. Tai ji tik guztelejo peciais... doh.gif
*

na siam sezone, reikia tureti nuo 5 iki 15 tukstanciu ( o gal ir daugiau) litu, ziurint per ka preini, kad duot.
viena aukletoja pasakojo kad grupes yra nepilnos, kaip be butu juokinga, grupese "negyvos" dvases kaba sarasuose. siek tiek auksciau kazkas irgi minejo kad grupes del norinciu lankyt stygiaus nesusidaro, bent jau kazkokia grupe. lotuliukas.gif o laukenciu vaiku yra vos ne 5 simtai. blink.gif

uzsirasem kaip tik vaikas gime, nuo to laiko eileje tik tolstam doh.gif

antanask
QUOTE(antanask @ 2010 09 27, 20:48)
na siam sezone, reikia tureti nuo 5 iki 15 tukstanciu ( o gal ir daugiau) litu, ziurint per ka preini, kad duot.
    viena aukletoja pasakojo kad grupes yra nepilnos, kaip be butu juokinga, grupese "negyvos" dvases kaba sarasuose. siek tiek auksciau kazkas irgi minejo kad grupes del norinciu lankyt stygiaus nesusidaro, bent jau kazkokia grupe. lotuliukas.gif  o laukenciu vaiku yra vos ne 5 simtai.  blink.gif

*

dar dadesiu kad pries trys metus, eile i darzeli Pilaiteje buvo apie 100 vaiku . siuo metu eiles abejuose darzeliose yra kiekvienam apie 400 vaiku(kartu 800).
siuo metu, asmeniskai pazystu, i Pilaituka vedanciu vaika is, Vilniaus apskrities( deklaruota gyvenamoji vieta Vilniaus rajone((ten pap ir faktine gyvenamoji vieta))).
dar vienas vaikas (duomenys zinomi) 2009metais nesulaukes eiles i Pilaituka gavo darzeli Karoliniskiu uzkampije, ir per menesi stebuklingu budu vaikas pradejo lankyt Pilaituka, nors eileje buvo gerokai uz musu.
Aronija
QUOTE(antanask @ 2010 09 27, 20:48)
    viena aukletoja pasakojo kad grupes yra nepilnos, kaip be butu juokinga, grupese "negyvos" dvases kaba sarasuose. siek tiek auksciau kazkas irgi minejo kad grupes del norinciu lankyt stygiaus nesusidaro, bent jau kazkokia grupe. lotuliukas.gif  o laukenciu vaiku yra vos ne 5 simtai.  blink.gif

*

Kai as uzsiminiau direktores pavaduotojai, kad sklinda kalbos, jog be tam tikros sumos i si darzeli nepateksi, ji pasake, kad tai melas ir butinai iskviestu STT... ax.gif

Mazdaug po menesio, sulaukiau skambucio, kad mes papuolam i darzeli jeigu sutiksime, kad metus laiko musu vaikas lankytu pusiau lenkuciu ir lietuviu grupe. Aisku as sutikau. Taigi pakliuvom i si darzeli nei vieno lito nemokeje, sakyciau sekme smile.gif
antanask
JEI NE PASLAPTIS, KELINTI BUVOT EILEJE?
Aronija
QUOTE(antanask @ 2010 09 29, 22:40)
JEI NE PASLAPTIS, KELINTI BUVOT EILEJE?
*

Prie tu kurie butu papuole, jeigu nebutu nustume lengvatininkai... ax.gif
Eureka
O tai jūs nors skaitėte vaikų priėmimo į lopšelius-darželius tvarką? Va, ištrauka:
"9. Priimant vaikus į ikimokyklinio ugdymo grupes pirmenybė teikiama:
9. 1. socialiai remtinų šeimų vaikams;
9. 2. vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų;
9.3. vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų (jeigu vienas iš tėvų yra miręs, nenurodytas vaiko gimimo liudijime, teismo pripažintas dingusiu be žinios ar nežinia kur esančiu, teismo pripažintas neveiksniu arba atlieka laisvės atėmimo bausmę pataisos įstaigose);
9. 4. vaikams, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią ikimokyklinio ugdymo įstaigą;
9. 5. vaikams, kurių vienas iš tėvų (globėjų) yra 25–40 procentų darbingumo lygio;
9. 6. įstaigos darbuotojų vaikams."
Abiejų dirbančių tėvų vaikai turi mažai šansų patekti. O jūs žinote, kiek kainuoja privatūs darželiai? Juk net abu dirbantys ne visi gali uždirbti privačiam, juolab pasiėmę paskolą.
Kiek žinau, kad kitame darželyje tėvai skundė direktorę, kad ta priima tik lengvatininkus.
o kad reikia nešti tokius kyšius, kaip kažkas rašė, tai čia man didelė naujiena.
Vaikų nėra grupėse, nes serga arba atidėję lankymą. Šiaip tai, kiek žinau, auklėtojos džiaugiasi, jei tik mažiau vaikų, nes joms per sunku, per didelės grupės.
avilnius
[quote=Eureka,2010 10 04, 10:52]
O tai jūs nors skaitėte vaikų priėmimo į lopšelius-darželius tvarką? Va, ištrauka:
<...>
Kiek žinau, kad kitame darželyje tėvai skundė direktorę, kad ta priima tik lengvatininkus.
*

Kogi skusti, jei tokia oficiali tvarka g.gif ...
JulieTa
QUOTE(nelabai @ 2010 08 25, 16:51)
tai aukletoja zinoma is matymo ir is buvusiu jos aukletiniu mamu pasakojimu. Manyciau, kad ji-vienas is geriausiu mums tekusiu variantu biggrin.gif
*

kokia grupe ir kuo vardu aukletoja? g.gif

dzina, o kiek tavo vaikui, kur palikinesi darze tiek ilgai? g.gif siaip mazyliai cia nebuna tiek ilgai, pavalgo vakariene apie 16val ir visus visad susirenka tevai biggrin.gif
o del rubu ir daiktu, tai vaikas viska pats nesasi is vienos grupes, i kita, nieko sudetingo wink.gif
nelabai
QUOTE(JulieTa @ 2010 10 09, 20:28)
kokia grupe ir kuo vardu aukletoja?  g.gif

dzina, o kiek tavo vaikui, kur palikinesi darze tiek ilgai?  g.gif siaip mazyliai cia nebuna tiek ilgai, pavalgo vakariene apie 16val ir visus visad susirenka tevai biggrin.gif
o del rubu ir daiktu, tai vaikas viska pats nesasi is vienos grupes, i kita, nieko sudetingo wink.gif
*

Raminta smile.gif
Gabriele1204
sveikos,
o kaip del lenkisku grupiu? kaip suprantu tai ne tik lenkai, bet ir lietuviai grupeje. as nieko pries smile.gif
kiek vaikuciu grupeje? ar daug lankanciuju?
mes turim nuo rugsejo lenku grupe lankyti
*Lukro*
papasakosiu musu istorija,kuri man atrodo gan itartina,bet gal as klystu....zodziu,tik gime vaikelis iskart nuejom uzsirasyti i si darzeli.Darbuotoja,kuri prieme,mus informavo,kad galim rasyti prasyma nuo dvieju metuku,nes mazesniu jie nepriimines,taigi mes taip ir padarem.tuo metu mums dar taike lengvata,kadangi vyras-karininkas.mus nuramino,kad turetume pakliuti,taciau po metu patare paskambinti ir pasiklausti del eiles.taigi ramiai gyvenom kol maziui suejo metai,tada prasidejo visur neramumai del darzeliu,tai ir man kazkaip pradejo neramu darytis.galvoju reikia nueiti i darzeli,nu del visako patikrinti.ziema,kai mazyliui buvo 1,5men mes paskambinom ir suzinojom kad eilej esam dvidesimt penkti,o priimti zada tik dvidesim vikuciu.aisku man kilo panika,kadangi daugiau i joki darzeli uzsirase nebuvom,taciau darbuotojai tikino,kad turim tikrai didele galimybe papulti.tada pavasari vyra ilgam laikui iskomandiravo,as su mazyliu isvykom laikinai gyventi i kita miesta,taciau visa pavasari man buvo labai neramu del to darzelio,nes jau rugseji turejau grizti i darba.taigi liepos men vel skambinam i darzeli ir suzinom,kad tikrai niekaip nepapulsim,einam ieskoti kito darzelio-visur uzimta.liekam ant ledo.rugsejo men vaikiuka pasikeisdami ziurejo seneliai,kol radau privatu-namudini darzeli.nu galvoju tiek to,siais metais kaip nors pratemsim,bet jau nuo triju metu musu vaikas tikrai turetu pakliuti,nes direktore minejo,kad bus tris grupes.taciau dabar iki rudens nelaukiu ir einu jau dabar aiskintis del eiles.tik nuejus direktore pradejo braizyti kazkokius labirintus,aiskinti schemas,kurios tik dar labiau viska supainiojo.kai paklausiau tiesiai sviesiai ar nuo triju metuku musu vaikas paklius i darzeli-atsake,kad gali ir nepakliuti...jei atsiras vaiku su lengvatom...taciau labiausiai mane papiktino zinia,kad musu vaikas butu pakliuves i darzeli,jei butume rase prasyma ne nuo dvieju metuku,o nuo 1,5.tai as paklausiau,kodel mes apie tokia galimybe nebuvome informuoti (nes zinoma,kad butume sutike),direktore atsake-kad cia ne ju darbas.o tai tada paaiskinkit man kieno? kodel mums nezinant jie nusprende kad mes nenoretume eiti i drzeli anksciau???? vat sitoj vietoj man ir kyla neaiskumu,nes jauciuosi apgauta....man niekas nieko nepranese,neatsiklause,paliko mus ant ledo,o dabr mes turim moketi tokius pinigus uz privatu darzeli,tik todel,kad tai ne ju darbuotoju darbas mus informuoti????? rytoj eisiu aiskintis del sios situacijos i svietimo skyrius,nes ten tikrai vyksta kazkokios makles ir neketinu to taip palikti.is tikro butu labai idomu isgirsti,ar yra cia daugiau tokiu "isdurtu" mamyciu?
antanask
pas mus buvo labai panasi istorija. ir daug schemu is direktores lupu, po kuriu iseidamas is darzelio nebesuprasdavai, o ko as ten paklaust norejau. 2009 metu birzeli, kai sudare grupes ateinanciam sezonui, kai paklausem ar pakliunam, pasake -oi mes apie jus uzmirsom ir nuramino kad mes gi norim vesti vaika tik kai sukaks 2-ji metukai, nuo gruodzio, ir kad mes gal but dar pakliusim. tiesa direktore visa vasara buvo atostogose ir grupiu sarasu nepasirasinejo. veliau kai direktore gryzo is atostogu (rugseji),pasake kad -as nieko nezinau ir ishdeliojo schemas ir uzkabino makaronus taip, kad mes vel nesupratom, ko mes i ta darzeli einam -je gi mums pranes jeigu mes pakliusim lotuliukas.gif
o masinytes tai labai grazios atvaziuoja pasiimt vaikucius, iskart matosi kad asocialai ten priimti, su lengvatom thumbup.gif
JulieTa
QUOTE(Gabriele1204 @ 2010 10 10, 15:15)
sveikos,
o kaip del lenkisku grupiu? kaip suprantu tai ne tik lenkai, bet ir lietuviai grupeje. as nieko pries smile.gif
kiek vaikuciu grupeje? ar daug lankanciuju?
mes turim nuo rugsejo lenku grupe lankyti
*

viena aukletoja, kuri lenku grupej dirba sake, kad grupej vien lenkai arba rusai ir kalba su jais tik lenkiskai wink.gif
SaDa
sveikos mamytes,.

as taip pat uzrasiau vaikuti kai tik gime, bet mums irgi pasake nesitiketi pakliuti. Tai sakau ka daryti, sako rasykit i kitus darzelius. Tai jau galvoju ar eiti su vokeliu ir kokiu ar geriau kviesti "Paskutine instancija", kuri issiaiskins kokiu budu patenkama i darzeli.

Aj musu name gyveno viena moteris kitataute, ji buvo nuomininke ir ji turejo dukrele 2 kazkur metuku ir kazkokiu stebuklingu budu jos dukrele priklause siam darzeliui ir ji lanke. KAIP JUMS? Ar ne korupcija kvepia.

O si tvarka nebegalioja?:

http://www.15min.lt/naujiena/miestas/vilni...zsirase-41-7484
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.