keistas noras vėl viską prisiminti privertė ir mane papasakoti savo gimdymo istoriją 2005 07 29 naktį pradėjo skaudėti apendicito vietą. Keista, tikrinuosi, kaip primokė draugai ir daktarai, apendicitas netrūkęs, ramiai atsigulu, išmiegu visą naktį. Ryte negaliu atsikelti iš lovos, skauda, bet ne sąrėmiai, o vis tas pats apendicitas. Visą penktadienį gulinėju, bet tik ant dešinio šono, nes ant kairio labai skauda ir bet koks judesys kelia duriantį skausmą. Visą dieną išgulėjus laukiu vyro, tegul veža į KMUK, kad patikrintų, kas negerai. Galvoju, jei reikės, tegul guldo savaitgaliui (nors labai nenoriu, juk liko tik 1 mėnuo iki nustatytos datos, tai negi dabar į pabaigą reikės gultis į ligoninę, kai šitaip puikiai išvaikščiojau?...)
KMUK aprėkia, kad laukiau penktadienio vakaro, privalėjau ryte atvažiuoti ir t.t.,  bet man nesvarbu, noriu verkti, nes reikia gultis į ligoninę, ko gyvenime neteko patirti. Visi formalumai, tada klausom su vyru širdutės ir sekam, fiksuojam judesius. Viskas leliui gerai  . Išleidžia į palatą, bet labai užsimanau valgyti. Taigi siunčiu vyrą, kad ko nors parvežtų,, nes jau 19,30, Klinikose valgyti tikrai niekas tokiu laiku neduos. Atsigulu į savo lovą ir laukiu
20,00 val grįžta vyras, bet jau valgyti nelabai norisi. 20,15 val atsistoju, ir jaučiu, kad bėga vandenys (tik iš pradžių nelabai supratau, kas darosi, galvojau, kad prisišlapinau  ). Nueinu pas akušerę ir sakau, kad vandenys nubėgo, tik nesuprantu, ar tai tikrai vandenys. Gaunu patvirtinimą ir akys kvadratinės  , juk man dar visas mėnuo, žiūrim su vyru vienas į kitą lengvam šoke  gimdysim  , dar nebuvom morališkai pasiruošę
patikrina, 1 cm, liepia eiti atgal į palatą, o vyrui važiuoti namo, išsimaudyti, daiktus surinkti, pamiegoti, nes laukia ilga naktis, o kai perkels į gimdyklą jums žmona paskambins, kad atvažiuotumėt, kam jums čia būti, kol sąrėmiai? Bet aš jų dar nejaučiu, tik vandenys upeliais teka, vyro šalia nėra, man darosi ir baisu, ir liūdna, kad viena. Akušerė drebančiom rankom ir pykdama ant manęs, kad laistau grindis įvedinėja man kateterį, siaubas, pasipila kraujo fontanas  oi, pamiršau užkimšti
ir iš viso jai daug reikalų, reikia nešt arbatą kažkam
 22 val kelia į gimdyklą, vis dar tie patys vargani 1 cm ir nei vieno sąrėmio. Gydytojos nuosprendis, jei iki 2 val veikla neprasidės, reikės skatinti. Atvažiavo vyras, iš karto pasijaučiau geriau. Tik va jokio skausmo. 2,30 val 1,5 cm, pradėjo skatinti ir tada jau pradėjo skaudėti, iš pradžių kas 5 min, paskui nereguliariai, vėl kas 5 min. 7 ryte jau pavargusi ir skauda pakankamai, patikrinimas 3 cm  , dievulėliau, nei juoktis, nei verkt, prašau epidūro. Atėjo anesteziologė, kai paaiškino epidūro pasekmes ir dūrio procedūrą, pamatėm, kad ji nelabai pasitiki savo jėgom  , todėl nusprendžiau rinktis nuskausminamuosius į veną. 8 val ryto, keičiasi pamaina, vėl patikrinimas, tie patys 3 cm, tik skausmas ne toks didelis. 10 val jau verkiau iš skausmo, vyras, net manęs neklausęs surado anesteziologą ir 11 val galėjau atsipalaiduoti, tik va atsidarymas 4 cm, o gydytoja ateina ir paguodžia vis dar gimdai, va jau 3 pasigimdė, o atvažiavo vėliau nei tu. Nugi kai išgirsdavau tokius žodžius, tai tik verkt norėjosi ir neviltis apimdavo kada, noriu greičiau, noriu namučio  . 12 val vėl beprotiškas skaumas, prašau epidūro antros dozės ir jau noriu stumti. Gydytoja nebeleido vaistų, sakė, kad neišstumčiau vaiko. O aš jau pavargusi, liepia stumti, o spaudimas į galvą, toks jausmas, kad akys tuoj iššoks. Vyras padeda, lenkia galvą, akušerė (jei gerai atsimenu), spaudžia, stumia pilvą o aš vis negerai stanginuosi
ir galiausiai, po 55 min sunkaus bendro darbo pasaulį išvydo mažiukas mūsų angeliukas
išgirdau širdžiai mielą balselį  Ją nuvalė, suvystė ir iš karto išnešė, juk 36 savaičių, bet sveikutė, vyras išėjo kartu su vaikų gydytoja paskui dukrytę, pažiūrėti, kiek sveria, koks ūgis ir kur paguldys
Akušerė atsargiai mane ruošia siūti: - jums dabar truputuką skaudės
- nesvarbu, darykit man ką norit, juk AŠ JAU TURIU DUKRYTĘ
mane taip išvarginusi coliukė 2830 g ir 48 cm mažiukas didelis mūsų stebukliukas
Sveikinu. Labai graži istorija ir labai džiaugiuosi kad tavo mažutei viskas gerai. Aukit didutės.
Gražu Sunku patikėti, kad tavo puzatikas kažkada buvo tokia coliukė
ačiū buvo kažkada. kartais pasiilgstu to mažiuko ką tik gimusio kūdikiuko  , nes dabar jau sunku nešioti
labai grazi mergyte, matyt, labai norejo tevelius pamatyt, kad skubejo is pilvuko "issikraustyt"
Labai super pasakojimas Paskaicius pati prisimenu visus tuos vargus
Nijoliux
2006 01 10, 15:37
Oj...gale tai net susigraudinau  Sekmes jums
Dainulle
2006 02 26, 21:33
 kokia miela istorija. Sveikinam tave ir tavo dukryte... Taip uz sirdies suima tokios istorijos, kai i pasauli ateina angeleliai
Birbiziukas
2006 02 26, 22:00
labai sveikinu
mylu-mylu
2006 02 27, 15:12
Sveikinu turint tokia nuostabia dukryte!!!  Saunuole!!!
Nuostabi istorija
Monikuteee
2006 02 27, 21:03
sveikinimai
ačiū "coliukė" jau virš 10 kg sveria, bet gi nejaučiu, kai ant rankų laikau  ir šiaip labai gera mergytė, su visais bendrauja ir be reikalo neverkia
nu va, perskaitau tokia istorija ir negaliu atsidžiaugti savo gimdymu tuomet......na tikrai stiprios mamos, tiek ligoninėje iškentėję  tokiom mamytėm reikia ne po vieną, o po kokius 3 medalius iškarto ant kaklo užkabinti. tikiuosi kadanors pavyks pamatyti tą didelę coliukę
QUOTE(linada @ 2006 04 25, 14:20) nu va, perskaitau tokia istorija ir negaliu atsidžiaugti savo gimdymu tuomet......na tikrai stiprios mamos, tiek ligoninėje iškentėję  tokiom mamytėm reikia ne po vieną, o po kokius 3 medalius iškarto ant kaklo užkabinti. tikiuosi kadanors pavyks pamatyti tą didelę coliukę  atvažiuosim į svečius
Ramunis
2006 05 03, 13:03
Labai sunkus gimdymas.  smagu,akd viskas gerai baigesi.Sėkmės
Šaunuole, mama  Medutei daug laimės
krissta
2006 05 05, 16:19
linkejimai jums abiems ir visai jusu seimynai kaip supratau, klinikose gimdet? as irgi...ir negaliu patiket, kad taip skirtingai su mumis elgesi.mano gimdymas irgi buvo ilgas ir varginantis, betneui gydytoja, nei akusere ne vieno grubesnio zodzio nepasake gal tiesiog tavoji pamaina buvo blogos nuotaikos sekmes jums!!!
SERPIENTE
2006 05 06, 21:22
grazi istorija  saunuole mamyte....sekmiukes jums
ačiū visoms už pagyras ir gražius žodžius QUOTE(krissta @ 2006 05 05, 16:19) linkejimai jums abiems ir visai jusu seimynai kaip supratau, klinikose gimdet? as irgi...ir negaliu patiket, kad taip skirtingai su mumis elgesi.mano gimdymas irgi buvo ilgas ir varginantis, betneui gydytoja, nei akusere ne vieno grubesnio zodzio nepasake gal tiesiog tavoji pamaina buvo blogos nuotaikos sekmes jums!!! tai kad gimdžiau per 2 pamainas, tai pirmoji gydytoja kur buvo, tai labai faina tokia, ir akušerė labai  , bet ta gydytoja man tokia jaunutė pasirodė, tai pabijojau prašyti, kad pasiliktų iki galo, gi dėl akušerės neprašysi
Astutia
2006 07 25, 15:00
Aukit diduciai
 gera pabaiga
Labai gražu  Sveikinu
Labai graži užgimusio stebukliuko istorija
diana_z
2007 01 17, 21:45
Kaip grazu. Bukit laimingos ir dziaukites viena kita.
Dėkui dėkui Auga stipri, sveika, visur savo tvarką daro ir suaugusius beveik ant ausų stato
GudriLapė
2009 01 05, 13:49
sėkmės jums augant
Istorijai jau lygiai 5 metai
*fujimi
2010 07 30, 20:23
labai nuostabus pasakojimas
loraliu
2010 08 15, 11:12
ai kaip smagu paskaityti, o kartu ir prisiminti , kaip rugpjutinuke liepinuke tapo
liolia79
2010 09 10, 02:01
Va cia tai sutapimas!!!! Mano dukryte irgi Medute, gime 36 sav, panasaus svorio  Ot kaip buna  Sekmes ir sveikateles augant
liolia79
2011 06 06, 15:20
Svarbiausia kad viskas gerai baigesi  Musu dukryte irgi gime 36 sav  O vardas tai irgi Medute Dabar lauksim antrosios tavo istorijos
Papildyta:QUOTE(liolia79 @ 2011 06 06, 15:20) Svarbiausia kad viskas gerai baigesi  Musu dukryte irgi gime 36 sav  O vardas tai irgi Medute Dabar lauksim antrosios tavo istorijos  tai db kokius vardus rinksim?
|
|