Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Katė šeriasi.. Ką daryti?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna > Katės
Pages: 1, 2
kice
prieš pora menesių gavau dovanų gražią baltą katyte. nuostabiai pūkuotas padarėlis, bet šiuo metu visi namai aplipę baltais pūkeliais.. Tiesiog nebežinau ko imtis.. Labai gaila būtų atsisakyti gyvūnelio, bet vyrui jau atsibodo nuo saves rankiotis plaukelius. Gal žinote kokių priemonių, kaip sumažinti šėrimasi?
Vasska
Šėrimąsis labai priklauso nuo maisto. Kuo šeri? Gal tavo kačiukui netinka tas maistas? g.gif
Ir šiaip maži kačiukai daugiau šeriasi nei suaugę katės. tongue.gif
Latte
Iš esmės namuose bus visada katės plaukų, ypač jei ji dar ir ilgaplaukė, aišku kartais mažiau kartais daugiau, bet vistiek bus ir reikia su tuo susitaikyti mirksiukas.gif Man veisėja, kai aš pirkau katytę iškarto pasakė, kad mano garderobe juodų drabužių apmažės rolleyes.gif
Spyrga
Pas mane irgi pukuotas katinas. Tai tu plauku namie... doh.gif Dabar gal siek tiek maziau, bet pavasari tai jau zinau, kas laukia, kai prades savo zieminius kailinius keisti doh.gif Na ir nieko negaliu padaryti. Patariama daugiau sukuoti, bet sukuok nesukaves, vis tiek namie pukai skraido, visi baldai ir drabuziai aplipe, ypac medvilniniai gerai surenka visus pukus. Kiek zinau, yra specialiu sausu maistu kailiui - tipo, mazina serimasi, bet, kiek girdejau, ne ka jie padeda blink.gif
<Troja>
Serimasis priklauso nuo kates kailio (ilgaplauke ar trumpaplauke),metu laiko (rudeni,pavasari labai seriasi),maisto...
jei jau kate seriasi labai daug nepakeisi,toks jau gyvunas... bet manau vien del to negalima atsisakyti tokio nuostabaus gyvunelio.. jei sukavimas nepadeda,po sukavimo kaili perbrauk dregnu skudureliu (surenka likusius plaukus),gali ir ismaudyti (taip pat pasisalina negyvi plaukai),bandyk keisti maista.. Ir paprasciausiai siek tiek dazniau siurbk kilimus,valyk dulkes... smile.gif
gravel
Viskas tiesa, kas aukščiau atsakyta wink.gif Nieko nepasikeis. kaip šėrėsi taip ir šersis. Nepriklausomai ar dažnai šukuosi, ar valysi namus kiekvieną dieną, ar... niu ir panašiai... Todėl visada prieš įsigyjant padarėlį apie tai reikia pagalvoti - ar neerzins jo plaukai besivoliojantys visur, apsivėlę ant kelnių ir kitų drabužių, maiste (to neišvengsi) ir tt.
Dar svarbi katės plaukui ir šėrimuisi temperatūra namie, t.y. kambaryje wink.gif
Helga
Mums veterinaras patare, kad maziau kate sertusi ir kailiukas blizgetu duoti skysto A vitamino po pora lasiuku dienai. As taip ir neisbandziau(uzmirsdavau nisipirkti), bet gal tikrai padetu smile.gif
Majaa
Aš taip pat turiu tokį pūkų kamuoliuką namie smile.gif taigi, irgi vargstu!! biggrin.gif
Nupirkau Kikoje specialų aliejų (ale vitamininis), kurį reikia lashinti arba į vandenuką arba tiesiog apshlakstyt maistelį katinuko...Man pardavėja patarė rinktis super strong..tai va, naudojame jį jau arti savaitės, tai sherimasis šiek tiek apmažėjo bigsmile.gif tikiuos, kuo toliau, tuo rezultatai bus geresni 4u.gif
šiaip katinukai iki 1,5 metų šeriasi daugiau, nei suaugusi padarėliai.
Ninkasi
as irgi turiu Himalaju persu katyte, tai zinokit as rudeni ir pavasari ja kerpu, nes kitaip neimanoma, nors ir seriame Hills maistu specialiu kailiui, bet kirpimas geriauisia tik biski gaila kai ji po narkozes atsigaudineja:(
destination
Pas mane ilgaplaukė katė.Jai jau 3 metai smile.gif
Ji irgi šeriasi kartais. Reikia dažniau šukuoti, tada mažiau plaukų krenta
natalijj
mes jau 5 metai jau kovojam,ir tikrai kad reikia ko dazniau sukuoti biggrin.gif
mafi
As namuose turiu dvi katytes viena tumpaplauke kita ilgaplauke.Tai plauku namuose periodiskai namuose buna nepriklausomai kuom sertum, bet plaukam nuo baldu ir kilimu turiu toki dumini sepeti plaukam surinkti .Tai kaip ir jokio didelio vargo nelieka biggrin.gif
adrija
QUOTE(ringuciukas @ 2005 12 30, 17:35)
as irgi turiu Himalaju persu katyte, tai zinokit as rudeni ir pavasari ja kerpu, nes kitaip neimanoma, nors ir seriame Hills maistu specialiu kailiui, bet kirpimas geriauisia tik biski gaila kai ji po narkozes atsigaudineja:(
*

O tai kaip katę kerpa,tai narkozę duoda? blink.gif Aš irgi ant pavasario galvojau apkirpti,bet dabar jau man gaila.Nes atsimenu jąč po kastravimo verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Onora
Mano irgi labai sriasi 8 men katinas baltas pukuotas biski.
Gal todel kad namie labai silta- 26-27 laipsniai.
Gal vitaminu kazkokiu yra?
Maistas tai visa gyvenima jam taas pats, nes jokiu hillsu needa, tai valgo Friskies ir nieko daugiau
amiara
Jei katinas ne SFINKSAS,plauku namuose bus visada,odaugiau ar maziau ,priklauso nuo prieziuros.Zmogui per para irgi iskrenta iki 100 plauku(gerai,kad ne visas kunas apzeles) lotuliukas.gif
Doti
Mano katytei padėjo, kai nupirkom gerą profesionalų maistelį, sudavėm kursą vitaminų (vet. vaistinėj pasiūlė, tokios nedidelės tabletės, bet matyt skanios, nes mielai ėda smile.gif ), ir aišku šukavimas. Dar neblogai padeda nuglostyti drėgnom rankom, bet ne visada katas nusiteikęs tokiai procedūrai smile.gif
Nireglina
Mums vet. vaistinėje sakė, kad gali smarkiai šertis jei katė turi kirminų. Nors turint katiną, šėrimosi neišvengsi.
Nice
Sveiki katyčiu savininkai,

Kip ir kiekvieną pavasarį musų katytė pradejo šertis. Plaukų pilna visur doh.gif
Kaip kovojate, kokius vitaminus perkate?
vanilla_ice
Kaip kazkurioj temoj viena forumiete parase: vienintelis issigelbejimas-SIURBLYS lotuliukas.gif
Kristina26
Nepatingėkit kiekvieną dieną šukuoti ir tiek. Pamatysit kaip sumažės tų plaukų. (tikėkimės ne ant katės tongue.gif )
<Troja>
Mhmhz...Dar truputi dregnas skudurelis padeda,maudymas,sukavimas ir zinoma siuurblys.. wink.gif
Lakūdra
musu irgi pagrindinis ginklas sukos,tiesa,musu Buckis kai serias tai dar ir geles kramto doh.gif o vituminus tai vartojam is PURINOS ir dar tokioj dezutej sirdutes formos (buna geltonu arba ruzavu)
baste
Tai va katinukus mylim, bet su plaukais kovoti tenka, o kai pas mane dar du persiški tai plaukų daug daug schmoll.gif bandėm visaip kovoti visokius vitaminus pirkom, bet pavasaris yra pavasaris ir katinėliai turi išsišerti, nieko čia nepakeisi, turi išmesti plaukus kuriuos užsiaugino žiemai, taip kad geriausias kovos budas tikrai siurblys biggrin.gif biggrin.gif
Jamuna
mano persas dar priedo ir susivelia del to ziema uzauginto puko, nes nelabai megsta sukuotis kojytes. tai siemet ten iskirpau pora kuokstu,nes susivele taip smarkiai, prie pat odytes. gal reikia tikrai vitaminu kokiu nupirkt. g.gif bet kaip jai juos susert? schmoll.gif
baste
Žinok vitaminai gerai, stiprina plauka, bet katinėlis vis tiek šersis ir nieko nepadarysi, o su vitaminais gan paprasta įdedi į burnytę būna kad ir išspjauna, bet vis tiek galiausiai nuryja, kai perku vitaminus žiuriu, kad tabletės butų mažesnės, o būna net tokių vitaminų, kuriuos katukai patys suėda tongue.gif tongue.gif
Azazella
Turiu persa, tai galiu atsakingai pareiksti, kad niekas nepadeda, nei siurblys, nei skuduras, nei sukavimas schmoll.gif
Plaukai visur kur tik imanoma ir neimanoma, visi rubai plaukuoti, baldai plaukuoti, pakampes plaukuotos, zodziu, reikia tiesiog atkenteti ta periuoda, nes visi tvarkymaisi tik minimaliai padeda sumazinti plauku kieki g.gif
Spyrga
As irgi jau niekaip nekovoju - beviltiskas reikalas schmoll.gif Tiesiog dazniau reikia tvarkyti ir valyti namus. Nors ir tai tik isvalius, jau ziurek vel koks pukas skrenda doh.gif Be to, reikia nepamirsti perspeti svecius, kad iseis namo visi apsipukave biggrin.gif
Na gal siek tiek daugiau duodu suchariku, skirtu plaukuotiems katinams. Bet cia ne tam, kad maziau plauku kristu, o kad nebutu problemu su plauku prisilaizymu 4u.gif
baste
Pagaliau atrodo, kad mūsų katinukai mažiau šeriasi, jau nebetiek plaukų skraido po namus, nebetiek ir išsišukuoja smile.gif
Azazella
Kadangi savaite laiko sukavau labai intensyviai ir plauku prisukuodavau galybe, tai dabar ir nebesusigaudau, ar as ji nupesiau, ar serimasis i pabaiga lotuliukas.gif , nes jau kelios dienos plauku ant grindu maziau thumbup.gif
*~sniege~*
Šeriu vitaminais LAVETA.
Turbūt išprotėčiau, jei namuose laikyčiau persą. Sočiai rusų mėlynojo užtenka.
Yell
mums calo-pet paprastai padeda, tiek apmazina serimasi, tiek pleiskanas panaikina.
Azazella
Na pagaliau, pas mus serimasis baigesi lotuliukas.gif
--------
QUOTE(Majaa @ 2005 12 29, 11:20)
Aš taip pat turiu tokį pūkų kamuoliuką namie smile.gif taigi, irgi vargstu!!  biggrin.gif
Nupirkau Kikoje specialų aliejų (ale vitamininis), kurį reikia lashinti arba į vandenuką arba tiesiog apshlakstyt maistelį katinuko...Man pardavėja patarė rinktis super strong..tai va, naudojame jį jau arti savaitės, tai sherimasis šiek tiek apmažėjo  bigsmile.gif  tikiuos, kuo toliau, tuo rezultatai bus geresni  4u.gif
šiaip katinukai iki 1,5 metų šeriasi daugiau, nei suaugusi padarėliai.
*

Aš taip pat buvau nupirkusi vaistinėje vitamino A (jis toks aliejinis). Tai sąžiningai kiekvieną dieną lašindavau po porą lašiukų (su pipete) ant maistelio. Nieko gero nepastebėjau - kaip šėrėsi, taip ir šeriasi rolleyes.gif
Bet po to suabejojau šių vitaminų davimo nauda. Gi maiste, kurį duodame katinukams, ir taip būna įvairių vitaminų (galim ant pakelio pasiskaityti). Tai papildomas davimas gali išprovokuoti vitaminozę (atrodo taip vadinasi vitaminų perdozavimas). Negerai nei žmogui, nei gyvūnėliui viršyti dienos vitaminų dozę umn.gif
Išvada būtų tokia, kad geriau šerti katę (-iną) geru, pilnaverčiu maistu, kuriame yra visi reikalingi vitaminai smile.gif
ulle
Mano katytė taip pat gausiai šeriasi, bet nieko negalim padaryti. Pavasarį ji šeriasi ypatingai daug. Bet ji trumpo plauko, tai nieko blogo smile.gif
Fonda
Sveiki visi, kuriu kates seriasi...
Labai teisingai sako tie, kad neturi buti jokios nuostabos, kad kates seriasi. Tai naturalu. Kaip ir zmogus kerpasi plaukus, nagus, plauna oda...Seriasi sunys ir visi kiti kailiniuoti. Taciau gali sertis ypatingai daug, o tai nukrypimas nuo normos arba liga. Maistas turi buti ne tik sausas (ir jokiu budu ne marketu), kates gi mesaedziai zveriukai, kas kad svelnus... Todel pavasari ar rudeni (naturalu sertis 1 k. per metus - vienu is siu periodu) as duodu 2 savaites kasdien po mazulyti sauksteli zuvu tauku, dazniau sukuoju, dar ismaudau, todel greiciau pasibaigia serimasis. Sertis visa laika kate neturi, daugiausiai - 1 menesi per metus. Is sausu maistu mano kates jau beveik 10 metu eda Nutra Nuggets, papildomai zalia jautienos mesa, zalia kiausinio tryni. Tiesa, serimosi metu dar duodu biokalcio+biocinko milteliu, kuriuos labai noriai katineliai sulaizo patys, kurie nori - reiskia jiems ir reikia. Na tokiu atveju, kad kate reiketu su narkoze kirpti arba kad kate buna tokia labai susivelus, ir neturejau, ir negirdejau. Nes visu pirma reikia nusipirkti kilminga ilgaplauke katyte su silkiniu byranciu kailiu, kuris nesivelia. O jeigu isigysi siurksciakaile kate - tikrai baisus vargas bus su kailio prieziura. Jau senokai tarp kilmingu kaciu tokiu neveisia. Tarp kitko kaip tik dabar turiu savo veisimo jauna katyte, kurios kailiukas 16 cm ilgio. Cia kalbejau apie persu veisle, nes kitu veisliu - pusilgiai kailiai tikrai nesivelia (sibiro, norvegu miskines, somalio ir kt.).
rittusia
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 04 29, 19:45)
Šeriu vitaminais LAVETA.
Turbūt išprotėčiau, jei namuose laikyčiau persą. Sočiai rusų mėlynojo užtenka.
*

Maniskei LAVETA padejo,tik nelabai noriai lakdavo vandeni su ja.Gudruole, isigudrino tada eiti pas suni palakti.Teko lasinti ,kates vitaminus,ir i sunio dubeneli. rolleyes.gif
spurrga
Girdėjau, kad yra kažkokios spec. kapsulės kačiukams, nuo kurių šėrimasis suintensyvėja, iškrenta nereikalingi plaukai, o po to jau beveik nebesišeria. Gal žinot, kur jų gauti?
kykute
QUOTE(spurrga @ 2006 06 10, 12:20)
Girdėjau, kad yra kažkokios spec. kapsulės kačiukams, nuo kurių šėrimasis suintensyvėja, iškrenta nereikalingi plaukai, o po to jau beveik nebesišeria. Gal žinot, kur jų gauti?
*

Gal apie Viakutan šneki? Jų galima gauti visose vet. vaistinėse.
rutast
Mes persų katinui naudojam spec. pudrą skirtą kailiui.
Kailis pradėjo žvilgėti, lengviau išsišukuoja.Vienu žodžiu palengvėjo kasdienis šukavimasis.
Idula
Perskaicius sita tema, net susirupinau... g.gif Mano katinelis pavasari visai nesisere, uztat pradejo dabar, siaubas kazkoks namie doh.gif Mums tai pirma karta, nes katinukui nera nei metu, o gal del to jis ir seriasi vasara, gal buvio per jaunas? Kaip manot? O gal ieskot ligu??? verysad.gif
Aga
Manoji šeriasi žiauriai ištisą sezoną smile.gif
Nireglina
QUOTE(Idula @ 2006 07 07, 18:40)
Perskaicius sita tema, net susirupinau... g.gif  Mano katinelis pavasari visai nesisere, uztat pradejo dabar, siaubas kazkoks namie  doh.gif  Mums tai pirma karta, nes katinukui nera nei metu, o gal del to jis ir seriasi vasara, gal buvio per jaunas? Kaip manot? O gal ieskot ligu??? verysad.gif
*

Mūsiškis taip pat šertis pradeda tik liepos mėnesį. Ir taip beveik iki rudens. Niekas nepadeda. Vienintelė išeitis- šliaužioti keliais ir rinkti plaukus, nes kartais net siurblys nesusiurbia. Pradėjom duoti Viacutan kapsules, tik abejoju ar padės. g.gif
Idula
QUOTE(nireglina @ 2006 07 09, 00:51)
Mūsiškis taip pat šertis pradeda tik liepos mėnesį. Ir taip beveik iki rudens. Niekas nepadeda. Vienintelė išeitis- šliaužioti keliais ir rinkti plaukus, nes kartais net siurblys nesusiurbia. Pradėjom duoti Viacutan kapsules, tik abejoju ar padės.  g.gif
*

Labai tikiuosi, kad ir mano sersis tik iki rudens... blink.gif
ewidenta
blush2.gif na maniske irgi pradejo sertis o mes net neismanom ka ir bedaryt
fleita
Mūsiškis egzotas irgi labai šeriasi. Jau galvojau, kad pavasarį šėrėsi, bet dabar iš viso - suimi plaukų kuokštą ir palieka saujoj verysad.gif doh.gif . Vienintelis būdas, kol kas, tai kasdienis grindų plovimas ir katės kailio šukavimas. Efektyvesnio neradau. schmoll.gif
Ir Guste
Mūsų katė labai stipriai šeriasi. Nors trumpaplaukė, bet jau keletą kartų išvėmė krūvą plaukų. Taip ir nežinau - ar visos katės priverstos tokį nemalonumą apturėti, ar čia jau mūsiškę reikia iš bėdos kaip nors gelbėti?
devde
Man toks klausimėlis, o ar jūsų katės kasosi,ar joms niežti šėrimosi metu? Manoji tai kasosi ir kuokštai plaukų krenta. Blusų tai nėra,bet gal čia alergija?
Baronė
Sveikos 4u.gif
Mano katė šeriasi dukart per metus tongue.gif pirmą kartą pusę metų ir antrą kartą pusę metų
hihihi.gif doh.gif tongue.gif Plaukų pilna visur kur tik gali būti, nepadeda net siurblys doh.gif
destination
aš nesuprantu kas mano katei blink.gif
kovą jai bus 5 metai, ji ilgaplaukė norvegė. žiauriai šeriasi, o prie uodegos iš šonų pešasi tuos savo pūkus blink.gif jinai paima ir IŠRAUNA tiesiogine to žodžio prasme. išrauna su dantim ir palieka tuos pūkus. visi namai tais pūkais, kievienam kampe.. šonai jau vos nenuplikę, mažai plaukų likę, uodega irgi suplonėjo, prieš tai tokia stora atrodė, nes pūkų daug buvo, o dabar kažkokia visai vargšiukė verysad.gif kai pešasi tuos plaukus, tai dar springsta.. kai pamatau kad jau vos ne vemia tai skubu paimt nuo liežuvio tuos pūkus..
help. verysad.gif
Fonda
QUOTE(Keite @ 2007 02 10, 23:26)
aš nesuprantu kas mano katei  blink.gif
kovą jai bus 5 metai, ji ilgaplaukė norvegė. žiauriai šeriasi, o prie uodegos iš šonų pešasi tuos savo pūkus  blink.gif  jinai paima ir IŠRAUNA tiesiogine to žodžio prasme. išrauna su dantim ir palieka tuos pūkus. visi namai tais pūkais, kievienam kampe.. šonai jau vos nenuplikę, mažai plaukų likę, uodega irgi suplonėjo, prieš tai tokia stora atrodė, nes pūkų daug buvo, o dabar kažkokia visai vargšiukė  verysad.gif  kai pešasi tuos plaukus, tai dar springsta.. kai pamatau kad jau vos ne vemia tai skubu paimt nuo liežuvio tuos pūkus..
help.  verysad.gif
*

Nieko nepadarysi. Ateina pavasaris ir visi tokie "laukiniai" gyvūnai keičia savo kailį. Sibirai ir norvegų miškinės katės, tiksliai kai kurie jų egzemplioriai, irgi priklauso prie tokių. Tiesiog jų kailis pasikeičia periodiškai. Reiškia, reikia katei nukirpti sąvėlas (kaltūnus), kitus plaukus smarkiai nušukuoti, paskui išmaudyti ir dar labiau nusišukuos. Katė liks pusplikė, bet nesišers. Plaukai vistiek būtų iškritę, tiksliau katė pati nusirautų, kas ir skauda, ir jums nepatinka. O katei padėjus apsišvarinti, kailiukas gana greitai ataugs naujas. Mano vienas katinas sibiras irgi toks "netikęs" buvo. O kitas, priešingai, nesivelia ir nesišeria taip "laukiniškai"... Matyt jūsų katės labai netolimi protėviai gyveno miškuose...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.