Sveiki esamieji ir būsimieji mažvydiečiai. Kadangi neradau būtent šiai mokyklai sukurtos temos, imuosi iniciatyvos
Taip, nėra. Tik pavadinime reikėtų pataisyti- Martyno Mažvydo progimnazija
Papildyta: Matau, vaikas gimęs 2003 m. Į pirmą klasę eisit?
Sakoma, kaip pavadinsi - nepagadinsi. Ar gimnazija, ar pro-, ar vidurinė - vis tiek ji mokykla
QUOTE(aura771 @ 2010 05 23, 19:54) Sakoma, kaip pavadinsi - nepagadinsi. Ar gimnazija, ar pro-, ar vidurinė - vis tiek ji mokykla Ir mano dukra keliaus į pirmą klasę. Taip jau išeina, kad du vaikai eis į gimnaziją, o trečia- į progimnaziją. Bet dukrą užrašiau pas Pilaitės mokykloje dirbančią mokytoją, tai gali būti, kad bent jau kol kas visi vaikai keliaus į tą patį mokykos pastatą...
Prisiklausiau jau milijoną nuomonių, taip ir nesuprantu - o kas blogo, kad Mažvydas bus progimnazija, o Pilaitė gimnazija
QUOTE(aura771 @ 2010 05 23, 20:22) Prisiklausiau jau milijoną nuomonių, taip ir nesuprantu - o kas blogo, kad Mažvydas bus progimnazija, o Pilaitė gimnazija Taigi mokytojų kolektyvus išdraskys, kiek jiems streso, nervų bus- gi krūviai keisis, klasės keisis...Kai kurių klasių auklėtojai keisis...Bet koks draskymas visuomet nemalonus... QUOTE(aura771 @ 2010 05 23, 20:55) Pilaitėje trūksta pradinės mokyklos. Na, mano ne geležiniai, todėl pakeičiau profesiją. Būtų buvę kur kas paprasčiau dalį klasių permesti į Pilaitės mokyklą, kad susivienodintų mokinių skaičius abiejose mokyklose, ir nebūtų reikėję tokių draskymų...Bet maišatis kažkam visgi reikalinga...
Sveikos, radau šią temą ir sugalvojau prisijungti, nes mano "mažylis" šiemet taip pat keliaus į pirmą klasę. Tai neturėdama ką veikt darbe ieškojau kokios nors info apie mokytoją, kuri lyg ir turėtų mokyti maniškį - tai Verutė Raugalienė. Gal jūs ką apie ją žinot?
Papildyta: Beje, pamiršau paminėt, kad mes taip pat eisim į M. Mažvydo progimnaziją (jau taip vadint, ar dar ne?).
Mes dar nežinom, kur eisim. Praneš
Mokytoja Verutė- gana gera mokytoja, griezta, biski senoviniu paziuru, slopina kurybiskuma sakyciau, Seip reikli ir tikrai nebloga mokytoja
O gal kas žinot kaip ten su I - II pamainom? Girdėjau kad Mažvyde tai praktikuoja, tikiuosi 1-4 klasėse taip nebus?
Džiaugiuosi, kad būrelis didėja. Ta proga klausimą turiu: gal kuri ką žinot apie mažvydietes būsimas pirmokų mokytojas? Siūlė rinktis, kai užrašinėjau mažių, bet nė vienos nežinau. Būčiau dėkinga.
Žinau savo vyruką - jei labai minkšta mokytoja bus, tas ant galvos jai užlips, per griežta irgi negerai. QUOTE(aura771 @ 2010 05 24, 21:25) Žinau savo vyruką - jei labai minkšta mokytoja bus, tas ant galvos jai užlips, per griežta irgi negerai. O aš neįsivaizduoju, kokia mokytoja turėtų būti mano dukrai, nes ji jau trečia mano pirmokė...Mes, mamos, išties visiškai neįsivaizduojam, ko reikia mūsų vaikui... Pirmą mano sūnų mokė pradinių klasių mokytoja, kuriai per 4 m. neturėjau nė vienos pretenzijos. Antrą sūnų mokė trys pradinių klasių mokytojos ir nė viena jam netiko...Po tokios patirties aš išvis nieko nežinau...Parinkau dukrai tokią mokytoją, kuri jau trejus metus ją moko "Yamaha" muzikos mokykloje...
Gerai, kai yra su kuo lyginti, gerai, kai patirties daugiau... Dabar truputį jaudinuos. Mano manymu, pirmoji mokytoja labai svarbi vaikui. Todėl labai labai norėciau, kad jiedu sutartų
QUOTE(aura771 @ 2010 05 24, 21:42) Gerai, kai yra su kuo lyginti, gerai, kai patirties daugiau... Dabar truputį jaudinuos. Mano manymu, pirmoji mokytoja labai svarbi vaikui. Todėl labai labai norėciau, kad jiedu sutartų Mano didžiausia svajonė, kad pradinių klasių mokytojos liautųsi rėkti ir nesmukdytų vaikų kūrybiškumo...
Tai kad visos pirmokų mokytojos bus mažvydietės...
Sveikos
Atsikraustome į Pilaitę, tai teks vyresnėlei keisti mokyklą. Rugsėjį ji bus jau ketvirtokė. Ar teisingai supratau, kad turėčiau dukrą rašyti į Mažvydo mokyklą, ar dar yra tikimybė, kad mus priimtų ir į Pilaitės mokyklą QUOTE(klaara @ 2010 05 24, 22:10) Tai kad visos pirmokų mokytojos bus mažvydietės... Pilaitės seniūnijos bendruomenei Vadovaudamasis Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos 2010 m. gegužės 12 d. sprendimu Nr. 1-1534, kuriuo patvirtintas Vilniaus miesto savivaldybės bendrojo lavinimo mokyklų pertvarkos planas 2010-2012 metams, informuoju, kad nuo 2010 m. rugsėjo 1 d. Vilniaus Pilaitės vidurinė mokykla pertvarkoma į gimnaziją, nekomplektuojant 1-ų ir 5 ų klasių. Pilaitės seniūnija turės savo gimnaziją, vaikams nereikės anksti keltis, per šalčius, lietų važiuoti į kitas miesto gimnazijas. Pilaitės vidurinės mokyklos mokytojų ir vadovų vardu sveikinu visus Pilaitės seniūnijos bendruomenės narius ir kviečiu vaikus mokytis būsimoje Pilaitės gimnazijoje. Mokyklos direktorius Zotikas Popovas
Sveikos būsimų klasiokų mamos
O man Pilaitės m-loje sakė, kas pirmokus perkels kartu su mokytojom. Pas kai kurias mokytojas jau pilnos klasės susikomplektavo. Aš irgi ant pareiškimo parašiau paskurią mokytoją pageidautumėm.. Ingrida QUOTE(Ingrida71 @ 2010 05 25, 19:50) Sveikos būsimų klasiokų mamos O man Pilaitės m-loje sakė, kas pirmokus perkels kartu su mokytojom. Pas kai kurias mokytojas jau pilnos klasės susikomplektavo. Aš irgi ant pareiškimo parašiau paskurią mokytoją pageidautumėm.. Ingrida Perkels? O aš taip tikėjausi... Mano pasirinktos mokytojos kabinetas suremontuotas, su naujais suolais...Nemanau, kad naujokams duos kabinetus su naujais suolais ir t.t.
Kaip įdomu dėl tų pertvarkų..
Na bet kokiu atveju tuomet gerai kad ieškojom mokytojos Mažvydo mokykloj,nes buvo minčių bandyti leisti ir į Pilaitės. O dėl pirmokėlių mokytojų-kovo 1-ą nuėjau ir užrašiau saviškę,dabar laukiam birželio 9-os su nekantrumu
Kodėl būtent tos dienos?
Šitą dieną numatytas būsimų pirmokų(ir jų tėvelių) susipažinimas su mokytojomis ir apskritai mokykla QUOTE(Ingrida71 @ 2010 05 25, 17:50) Sveikos būsimų klasiokų mamos O man Pilaitės m-loje sakė, kas pirmokus perkels kartu su mokytojom. Pas kai kurias mokytojas jau pilnos klasės susikomplektavo. Aš irgi ant pareiškimo parašiau paskurią mokytoją pageidautumėm.. Ingrida Bet, kiek supratau, tas perkėlimas bus tik "popierinis". Mokiniai priklausys Mažvydo mokyklai, bet mokysis Pilaitės mokyklos patalpose, nes į Mažvydo mokyklą niekaip nesukiš visų
1okai ir 5okai fiziškai pereis į Mažvydą, 9 ir 12 klasės iš Mažvydo į Pilaitės...ar ne taip suprantu?
I.
Čia taip spėliojant kaip bus - galima ir pražilt
Na va, tik neprisijunk porą dienelių, ir jau vos spėju vytis
Dabar kitas klausimas: pas kokias moytojas užrašėt savo vaikučius? Ką apie jas žinot? Ir dar klausimėlis. Pernai lyg ir buvo kalba, kad nuo šių metų užsienio kalba bus jau pirmoje klasėje. Ką apie tai manot? QUOTE(aura771 @ 2010 05 27, 06:30) Na va, tik neprisijunk porą dienelių, ir jau vos spėju vytis Dabar kitas klausimas: pas kokias moytojas užrašėt savo vaikučius? Ką apie jas žinot? Ir dar klausimėlis. Pernai lyg ir buvo kalba, kad nuo šių metų užsienio kalba bus jau pirmoje klasėje. Ką apie tai manot? Užrašiau pas Enriką Karvelienę. Būčiau labai patenkinta, jeigu anglų kalbos mokytų nuo pirmosios klasės, nes manoji jau kalba angliškai sakiniais. Ji darželyje lankė anglų k pamokėles. Norėtųsi tęstinumo. Vakar man skambino viena pažįstama, dejuodama, kad jau gavo pasirašyti sutikimą, kad jos būsimasis penktokas eis į M.Mažvydo mokyklą. Ji irgi labai pergyvena, kad vaikui gali tekti antra pamaina... Dzin Maneliui tos higienos normos. Gi pats, vaikydamasis krepšelių, priėmė tiek mokinių. Galėjo Pilaitės mokyklai atiduoti dar pora gatvių ir nebūtų buvę tos antros pamainos. QUOTE(aura771 @ 2010 05 27, 04:30) Na va, tik neprisijunk porą dienelių, ir jau vos spėju vytis Aš irgi manau, kad reikės kelti klausimą dėl tų pamainų- jei jau mokyklos pertvarkos turi gerinti mokymosi kokybę, ir pan., tai tegu nuo to pradeda Šiandien Pilaitės mokyklos 4-okų tėveliai kviečiami į susirinkimą Mažvydo mokykloje, tai reiks ten žvalgyba užsiimti
Tėvai turėtų triukšmą pakelti dėl tos antros pamainos, nes jeigu ji liks ir mokyklas pertvarkius, tada koks tikslas to pertvarkymo?
Galim kelti.Triukšmą turiu omeny,tik vargu ar padės tai..Mano vyresnioji trečiokė bus rudenį,šitoj mokykloj (bent iki šiol)visi trečiokai ir eidavo į antrą pamainą ir dzin mokyklos valdžiai visokios normos...
Aura771,taip,anglų kalba nuo pirmos klasės,antrokams-trys savaitinės anglų pamokos jau buvo QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 27, 06:05) Tėvai turėtų triukšmą pakelti dėl tos antros pamainos, nes jeigu ji liks ir mokyklas pertvarkius, tada koks tikslas to pertvarkymo? Aš asmeniškai tai tikrai nusiteikusi kelti vėją, eiti iki švietimo skyriaus, ministerijos it kt., nes pertvarka dėl pertvarkos, nei kiek negerinant vaikų mokymosi sąlygų manęs netenkina QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 27, 10:14) Kam jau kam, bet tokiam darbui tinku. O dar kai Pilaitės MT apsitryniau, žinau, kaip galima ant blakstienų statyti... Kartais, deja, to reikia... Na visai įdomu būtų jei pabandytumėt,turėčiau su kuo palygint Mes pirmoj klasėj buvom nepatenkinti mokytoja(dalis klasės tėvelių),"kėlėm triukšmą" dėl to,bet sekėsi daug sunkiau nei buvo galima įsivaizduoti.Bet vistiek permainų į gerąja puse įvyko. QUOTE(klaara @ 2010 05 27, 09:54) Na visai įdomu būtų jei pabandytumėt,turėčiau su kuo palygint Mes pirmoj klasėj buvom nepatenkinti mokytoja(dalis klasės tėvelių),"kėlėm triukšmą" dėl to,bet sekėsi daug sunkiau nei buvo galima įsivaizduoti.Bet vistiek permainų į gerąja puse įvyko. Mes bandysim, o tu žiūrėsi? |