Lotosas
2005 12 26, 18:42
AS visai noreciau pradeti nuo 2 metuku i darzeli leisti vaikuti, tik bijau, kad tai nesuderinama su mamos darbu - juk dabar ne sovietiniai laikai, kai gali su vaiku kas antra savaite namuose tupeti, kai tik jis suserga. Kas ziuri jusu vaikus, kai jie suserga? Turubt turite penkisinkes mociutes, kurios visada pasiryzysios padeti?
knielita
2005 12 29, 10:16
Mes lankom darzeli nuo 2 m. pensininkiu mociuciu deja neturim, giminaiciu ir pan. irgi  Kadangi vaika pradejus leisti i darziuka susiradau darba ir aisku buvo bandomasis laikotarpis sirgti sau ir sergant vaikui buti su juo negalejau. Tiesa ir dabar nelabai  Radom iseiti susirade aukle kai vaikas serga. Sutarem su auklyte, kad ji priziures mazaji kai sis sirgs ir negales eiti i darziuka ir kiekviena penktadieni darbo metu, nes norisi islaikyti pas save aukle o ir vaikas pavargsta buti darzelyje. Taip sprendziam sia problema
Lotosas
2006 01 02, 16:57
O kaip jus radote tokia aukle? Tokiu buna, kurios noretu buti su vaiku, kuris serga, ko pasekoje yra neramus ir irzlus? Pasidalinkite patirtimi prasau....
Vaikas po kelių mėnesių lankymo iš vien pradėjo sirgti,taip kad man tokiu klausymu auklės reiktų ištisai,dėl to atsiėmiau žiemos sezonui ir kolkas dar neisiu dirbti,kol vaikas nesustiprės
Todėl ir nedirbu beveik 7 metus, nors turim šalia ir senelius.  Dažniausiai būna užburtas ratas:suserga viena, po kelių dienų ir kita. Užtenka lakstymo visiem.
Lotosas
2006 01 08, 16:01
tai va, taip iseina, kad tek auklei po 650 kas menesi moketi iki 3 metu:(
knielita
2006 01 10, 14:53
Aukle radau per skelbima. Ji jauna 21 m. studente, taciau buna su vaikuciu kai tik to reikia. Kad islaikytume aukle pas mus sugalvojom vaikuti penktadieniais palaikyti namuose. Taip vaikas neatpranta nuo aukles ir auklei papildomi pinigeliai. Musu sunus sirgdamas prie musu tampa zirzliukas, nenori gerti vaistu, valgyti. O prie aukles jis auksinis vaikas. Ka duoda ta suvalgo, kokius vaistus duoda tokius geria  Ir ramesnis buna  Zinoma kai labai sunkiai serga ar pirmosiomis dienomis su juo bunu as, atsiprasau 1-2 dienom is darbo, o po to slaugo aukle. Tik va jau kaip antra diena sunus nebeeina i darzeli, tad musu aukle ji priziures kiekviena diena. Susirgo mazius ir 2 savaites praleido namie, o po ju nebenorejo eiti i darzeli. Kad ir kaip pratinom jis labai blogai jautesi ten ir nusprendem vaiko nekankinti ir dar paauginti namie. Gal nuo 3 m. jis labiau nores eiti i darzeli
Pirmus metus pradėjusi vesti vaiką į darželį nedirbau, tad tik pasirodžius kokiems nors ligos požymems pabūdavom namuose, tad rimtų sirgimų kaip ir nebuvo išskyrus, kai pasigavom ROTO virusa
Man atrodo geriausia iki kokiu 5 m vaika palikti su aukle ir priziuretas bus ir saugus ir maziau sirgs, manoji tfu tfu tfu dar nesirgo persalimo ligomis siais metais
mamoolka
2006 01 12, 08:08
Na viena pazystama dukryte pradejo leisti nuo 5 metų, ligų neišvengė. Dabar jai seseri ir ji savaite sveika, savaite serga. Manau didesni vaikuciai dar sunkiau adaptuojasi prie kitos aplinkos ir ju imunine sistema sunkiau prisitaiko prie pokyciu nei mazesniu vaikuciu  , bet cia tik mano nuomone
Aš saviškį pabandžiau leisti į darželį maždaug 2.5 metų. Paėjo keturias dienas su didžiausiom ašarom ir susirgo. Gydytoja sakė, kad greičiausiai nuo streso, nes buvo tik temperatūra, o po to dar iš kažkur laringitas atsirado, tai teko net ligoninėj pagulėt  Tai darželio lankymą atidėjau ir vėl nusamdžiau auklę. Per kitą pusmetį, augdamas su aukle, tfu tfu tfu, net slogos neturėjo. Nors į lauką eina keliom valandom ir su rogėm važinėja. Dabar jam trys metai. Ir esu didelėse dvejonėse, ar laikyt su aukle namuose iki kokių 5-ių, ar vėl bandyt laimę darželyje šį pavasarį ar ateinantį rudenį Tik bijau, kad nuo tokių eksperimentų vaikas iš viso nusiteiks prieš darželius
siluetas
2006 02 13, 14:44
Dukrytė eina į darželį nuo lapkričio, tai per tą laiką beveik mėnesį prasirgo - neištisai, su pertraukom. Tai gerai, kad mano darbas toks, kur galiu pasiimti nedarbingumo lapelį ir pabūti su ja namie... Žinoma, jei l.dažnai serga, tai visuose darbuose užkliūna, kad tavęs nėr. O dabar tai atostogauju, tai , kai pamatau, kad jau snargliukas kabinasi, nevedu kelias dienas, kol susitvarko, po to vėl eina
mutantė
2006 02 14, 14:52
Aš RUOŠIUOS PRADĖT DIRBT IR GALVOJU AR VYRAS GALETU PABUT SU VAIKU JAI JIS SUSIRGS PALANKES DARŽELĮ? dabar galvoju kaip ten su įstatymais?
siluetas
2006 02 15, 18:58
QUOTE(mutantė @ 2006 02 14, 14:52) Aš RUOŠIUOS PRADĖT DIRBT IR GALVOJU AR VYRAS GALETU PABUT SU VAIKU JAI JIS SUSIRGS PALANKES DARŽELĮ? dabar galvoju kaip ten su įstatymais?  Jei kalbi apie nedarbingumo lapelį, tai jį gali gauti bet kuris iš tėvų
mano kai susirgdavo, veždavau pas savo močiutę - jo promočiutę, tai ten vaikas, nors ir sergantis, bet nelabai jos klausydavo, bet kitos išeities nebuvo, bijojau su tom auklėm prasidėti.
musu patirtis su darzeliu kol kas liudnoka. mes buvome nutare leisti pupa i kolektyva nuo treju metuku, beje tai rekomendavo musu pediatre. bet susirgus musu auklytei teko isleisti ja anksciau, nuo 2 m ir triju men. lankeme ne pilna men., po to susirgome plauciu uzdegimu, ilgai gydemes, atkritome su virusinemis, ir kai jau atrode jog pasveikome ir uztektinai namuose pabuvome kol sustiprejome, po dvieju dienu lankymo vel su temperaura. visa laime, kad musu auklyte sustiprejo ir sutiko mums pagelbeti. visu tu lygu pasekme jauciasi ir finansiskai. nedarbingumas pora men, vienas is ju valstybes neapmokamas (cia tas laikas kai vaikui skiriamas sanatorinis gydymas). tai va, siuo metu mes su temperatura namuose, bet tik temperatura ir daugiau nieko. tai ir speliojame ar cia streso deka ar kaip. tikriausiai teks vaika atsiimti is darzelio. bet kiti vaikuciai lanko. ir taip neserga. gal cia daugiau priklauso nuo vaiko. pabandyti visada galima. tik beda ta kad geros aukles nesimeto, o ir i darzely negali vesti kada panorejus.
aš irgi negaliu galvot apie ėjimą i darbą,nes mano lopšelinukas pakankamai dažnai serga.Lankom pirmi metai,tai specialiai kalendoriuje žymiuosi dienas,kada serga ir nelanko.Na ir ką,baigiantis metams(rugsėjis - gegužė) išvada:serga į mėnesį kartą tai būtinai.O neretai ir 2 karus/mėn.Dažnaiusiai po kelias savaites...Koks darbdavys tai pakęstų?
Sherbet
2006 05 09, 15:11
As dabar taip pat sprendziu problema - ar vesti vaika i darzeli ar ir toliau augti su aukle. Vyresnysis vaikas, kai lanke darzeli, sirgdavo kas 2 savaites. Gydytoja sake, kad normalu, jog lankantis darzeli vaikas serga 8-9 kartus per metus. (Atmetus vasaros menesius, iseina 1 karta per menesi). O nelankantis darzelio 2-3. Taip buvo ir su mano mazuoju. Pradejom lankyti darzeli, po savaites susirgo, pasveiko, paejo savaite ir vel susirgo. Siuo metu ji priziuri aukle. Nepamenu ar sirgom siais metais. Gal sloga. (jam 3 metai greit bus) Del to ir nezinau ar paleisti gera aukle ir bandyti eit vel i darzeli ar dar laikyti namie? Ir ar nebus po to sunkiau (vyresniam) adaptuotis tarp vaiku, o ligos tikriausiai irgi niekur nedings? Darbe, aisku, kreivai ziuretu jei dirbtum kas dvi savaites, tuo labiau kai prarastas pinigu kiekis lygus aukles atlyginimui per menesi. Ir vaiko gaila. Man aplamai labai baisu, kai vaikai serga.
vailija
2006 07 24, 21:12
Mes irgi sirgadavom į mėnesį būtinai, o dažnai ir du kartus. Kia galėdavo žiūrėdavo auklė, imdavom kuris nors nedarbingumo lapelį. Pavasarį pasikvietėm jauną auklę, nes senąją ištiko insultas. Labai išgyrė tą jauną, o mums ir vaikui ji nepatiko. Kada beateisi vis apsirengus. Ką ji veikia su vaiku nežinau. Tai dabar rudenį net nežinau ką reiks daryt.
Coca - cola
2006 07 24, 22:36
o pries tai buvus aukle nuoga vaiksciodavo ?
Raidiene
2010 04 27, 21:29
QUOTE(Lotosas @ 2005 12 26, 20:42) AS visai noreciau pradeti nuo 2 metuku i darzeli leisti vaikuti, tik bijau, kad tai nesuderinama su mamos darbu - juk dabar ne sovietiniai laikai, kai gali su vaiku kas antra savaite namuose tupeti, kai tik jis suserga. Kas ziuri jusu vaikus, kai jie suserga? Turubt turite penkisinkes mociutes, kurios visada pasiryzysios padeti? Kvieciames aukle,o ka darysi, mociutes toli ir dirbancios
tenka imti nedarbingumo lapeli ir sedet namuciuos, man vaiko sveikatyte svarbiau uz viska
noraxxx
2010 08 25, 15:12
baisu, baisu, mes nuo permadienio einam i darzeli, o treciadieni as i nauja darba ir kas menesi po savaite sedeti tikrai negalesiu. Ka daryti, teks istikruju gal aukles ieskotis, kuri nores plaukiojancio grafiko....
rutene32
2010 12 27, 22:08
sukdavomes visaip,tai as biuleteni imdavau,tai vyras,kai visai striuka budavo pajungdavom mociutes i slauga
ovimama
2011 01 06, 15:12
Mano sunui 4m bus uz men.Kaip radejome lankyti lopsiuka,dar dvieju metuku nebuvo.Viena auginu,reikejo prisidurti sen ten padirbineti,prisidurti prie vaiko pinigeliu.O sirgo labai stipriai,ir kai susirgdavo,dazniausiai 3pirmas dienas budavo temperatura iki 40.Gulejome ligoninej nekarta.Ramino kitu mamu patirtis,kad visiems taip,raminau save,kantrybes galvojau tik kantrybes.Nuo streso buvo ir skranduko ir viduriuku problemu.Per pusmety,budavo vos menuo, sudejus visas dienas,darzeli lanke.O dabar geriau,serga lengviau,nebesaugau kaip"kiausinio"einame net pre didziausius salcius ryte i darzeli pieskucia,vos temperatura nukrenta,einame i lauka.Palikti neturiu kam,kaip suserga,nors ir kosuliukas mazas,iskart nebevedu i darzeli,sedim namuose.Visada maniau,kad pinigeliai uzdirbami,o sveikatos deja nenusipirksi.Visoms linkiu diiideleeees kantrybes
September_Lady
2011 01 07, 15:04
Maniskis pradejo eiti 1m10meen i darzeli. pirmus metus sirgo kas menesi. as pradejau dirbti lapkriti. bet taip ir prasidejo biuleteniai kasmenesiniai po savaite-dvi. nes neturejom kur palikti maziaus, aukles man kazkaip baisu svetimam mieste, o MB uzdirbo zymiai daugiau, taip kad apsvarscius visus variantus biuletenius visada imdavau as. Tai po vieno 3sav biuletenio, buvau paprasyta iseiti is darbo suprantu darbdavi, niekam tokiu darbuotoju nereikia antrus metus sirgo reciau, tai pasimainydavom su MB biuleteniais. trecius metus sirgo tik karta. ketvirtus...tfutfutfu...kol kas zygiuoja sekmingai i darziuka.
onaklumpe
2011 01 17, 23:36
Auginame dvi dukrytes. vienas virs 3, kitai virs 1 metuku. 2010 rudeni pradejom leisti vyresniaja i darzeli, taciau paejo tik 3 dienas, ir taaaip susirgo...ji ir siaip buvo ne itin stipri, bet sirgdavo tik virusinemis virsutiniu kvepavimo taku ligomis, o po to darzelio iskart atgule su plauciukais, po jos iskart susirgo sesyte, ta isvis sunkiu plauciu uzdegimu su dusuliais, tai vos issikapanojom  kagi, kai abi pasveiko, isleidome isnaujo, maniau sutapimas tos ligos, bet tasyk, uzteko jau 1 dienos darzelyje, ir vel krito darzelinuke musu, o is paskos ir mazoji, su kuria atgulem ligoninen. dienos metu vyresniaja slauge mociute, vakare gryzdavo tetis. i darzeli nusprendem iki pavasario nebevesti, bet jo jau ir nebeprireike, nes antibiotiku nualintos mazyles toooki ligu maratona atkentejo, kad savo baisiausiems priesams nelinkeciau..as pati pervargau, nes visa rudeni ir gruodi iki svenciu galima sakyt vien tik slaugiau dukrytes, kurios sirgo viena paskui kita karsciuodamos, kosedamos, puliuodamos...jau nekalbu apie finansus, kiek isleidom vaistams ir vazinejimams pas gydytojus, ir kiek praradau nieko nedirbdama, net nebesuskaiciuoju.. aisku, negaliu teigti, kad 100 % darzelio deka visa tai nutiko, bet, esu linkus manyti, kad jei nebuciau pradejus vesti ten dukrytes, tai butume tureje daug lengvesni laika. zinoma, viskas gerai, kas gerai baigiasi, su Sv. Kaledom, tarsi stebuklas, i namus atejo sveikata  dabar beveik nieko nedirbu, isskyrus tai, kad velyvais vakarais, sumigdziusi seimyna priziuriu vyro versliuka siek tiek, tvarkau internetine svetaine kiek speju  bet daugiau ir nebenoriu kolkas, spaudziu kas 2 diena svieziu morku/burokeliu/obuoliu sultis ir girdau merginas, tikedamasi atstatyti imunine sistema ju  pinigu visu visvien neuzdirbsi, o vaikiuku sveikata saugoti reikia  galbut pavasari, kai susils oras, pameginsiu dar karteli, nes dukryte labai nori i darzeli  bet jei matysiu, kad serga, tai pati busiu namie, nors iki kol jaunelei 3 metukai sueis. stai tokia mano patirtis susijusi su tais darzeliais..
veziuke85
2011 01 23, 21:35
[quote=onaklumpe,2011 01 17, 23:36] Taip ir mes vargstam deja. Tik vis tikiuos kad viskas eis tik geryn  sveikatytes linkiu visiems leliukams!
Soterija
2011 01 24, 12:04
QUOTE(Lotosas @ 2005 12 26, 18:42) AS visai noreciau pradeti nuo 2 metuku i darzeli leisti vaikuti, tik bijau, kad tai nesuderinama su mamos darbu - juk dabar ne sovietiniai laikai, kai gali su vaiku kas antra savaite namuose tupeti, kai tik jis suserga. Kas ziuri jusu vaikus, kai jie suserga? Turubt turite penkisinkes mociutes, kurios visada pasiryzysios padeti? Na nors mano mama ir nepencininke  bet aciu D gali mums padeti  Vaikas jau nuo 10 15 nebuvo darzely per visokias ligas  MB, as, mociute sedim su vaiku pakaitom, tada man atostogos buvo, veliau vyrui biuletenis del skilusios rankos, taip ir sukames... Sian isejom i darzeli, paziuresim kiek ilgai tversim.... jei ka vel kartosim maratona  O siaip visada galima ligos atvejui pasiieskoti aukles  Darzeli pradejom lankyti 2010 03  Budami dvieju metuku
Wild Pearl
2011 05 27, 10:43
kol turiu galimybe palaikau namuose, jau kai pradesiu darbuotis-mastysim...
anikita
2011 05 28, 07:11
KAS PER KLAUSIMAS KUR DEDAM..NUGI LAIKOM NAMIE  O KUR JI SERGANTI BEPADESI
Mano Pupa lopšelį pradėjo lankyti 2.1 m. Nebuvo taip,kad 3 dienas palankius darželį susirgtų, pirmąkart susirgo po 1.5 mėn ėmiau nedarbingumo lapelį, jei suerga gydomės namie, nes močiutės dirba.
|
|