savaitgalį važiuojam pirkti šuniuko. Šuniukas iš Ukrainos, iš veislyno. Dabar man kilo klausimas, o kaip turi atrodyti šuniuko dokumentai? Į ką būtinai atkreipti dėmesį? Kas turi būti nurodyta?
Sveiki,
savaitgalį važiuojam pirkti šuniuko. Šuniukas iš Ukrainos, iš veislyno. Dabar man kilo klausimas, o kaip turi atrodyti šuniuko dokumentai? Į ką būtinai atkreipti dėmesį? Kas turi būti nurodyta? QUOTE(blalala @ 2010 05 25, 21:25) Sveiki, savaitgalį važiuojam pirkti šuniuko. Šuniukas iš Ukrainos, iš veislyno. Dabar man kilo klausimas, o kaip turi atrodyti šuniuko dokumentai? Į ką būtinai atkreipti dėmesį? Kas turi būti nurodyta? Sveiki http://www.uku.com.ua/oficial_inform/prikazy/pedigree.html Bet Jus turit pasiskambinti i LKD ir paklausti ar jie tvarkys jums eksportinius dokumentus, jei jusu dokumentas yra ukrainietiskas ir nera eksportinis variantas. Zinau, kad BY, PL netvarko- pasidomekite
Netvarko niekam, turi sutvarkyti veisėjas arba pačiam siųsti šituos dokus į išdavusį klubą ir laukti eksportinių.
LKD netvarko ir netarpininkauja išsiimant eksportinius kilmės liudijimus. Tai susitvarkyti turi pats šuniuko šeimininkas, puiku, jei tame tarpininkauja šuniuko veisėjai.
Tereikia susisiekti su tos šalies kinologine organizacija, pateikti visus reikiamus duomenis, susimokėti ir viskas.
Dėkui visiem. Truputį aiškaiu
Kiek teko pirkti šunų iš užsienio( man ir pažįstamiems), visur eksportinius dokus sutvarko veisėjas. Tiesiog jam sumoki už keitimą, jis pakeičia ir atsiunčia paštu.
Kad veisėjas galėtų jums užsakyti eksportinį kilmės liudijimą, reikia pateikti savo duomenis: vardą, pavardę, adresą ir susimokėti už kilmės liudijimą.
Tada reikia apsiginkluoti kantrybe ir kantriai tikrinti pašto dėžę.
As pati du sunis atsiveziau butent is Ukrainos, ir visi kilmes dokumentai buvo veisejos jau sutvarkyti eksportiniu varijantu. Lietuvoje LKD tereikejo tik uzregistruoti
Ukrainieciai pasienyje kabinejasi, baltarusai taip pat. Sudetinga isvezti....bent jau mums taip buvo Ir dar, veterinaras israso keliones laikotariui veterinarine pazyma, kad suniukas sveikas ir gali keliauti, pasienyje sitos pazymos tikrai reikia... Sekmes
Bent jau aš kai pirkau šunis iš kitų šalių, tai eksportinio kilmės dokumento sulaukdavau tik per kelis mėn. O šuniukas atvažiuodavo į Lietuvą tik su skiepų knygele ir tokiu šuniuko metriku, šuniuko kortele.
QUOTE(<Metėjas> @ 2010 05 26, 07:06) As pati du sunis atsiveziau butent is Ukrainos, ir visi kilmes dokumentai buvo veisejos jau sutvarkyti eksportiniu varijantu. Lietuvoje LKD tereikejo tik uzregistruoti Ukrainieciai pasienyje kabinejasi, baltarusai taip pat. Sudetinga isvezti....bent jau mums taip buvo Ir dar, veterinaras israso keliones laikotariui veterinarine pazyma, kad suniukas sveikas ir gali keliauti, pasienyje sitos pazymos tikrai reikia... Sekmes Kadangi veisėjas šuniuką mums atveš į Lenkiją, tai mes savavališkai nusprendėm, jog dienos kirtimui visus reikalingus dokumentus tikrai paruoš
Ką reiškia savavališkai? Juk be dokumentų(Savo ir šuns) jis per sieną į Europos sąjungą neįvažiuotų...
Gal kas žinot, ar norint gaut eksportinius šuns dokumentus reikia nusiųsti tos šalies kinologams šuniuko kortelę? Man veisėja sakė, kad kortelės kopija pasilikčiau sau, o pačią kortelę išsiųsčiau jai, ir ji tada sutvarkys. Bet ar galima dalyvauti parodose su kopija?
QUOTE(Wavute @ 2011 03 22, 18:36) Gal kas žinot, ar norint gaut eksportinius šuns dokumentus reikia nusiųsti tos šalies kinologams šuniuko kortelę? Man veisėja sakė, kad kortelės kopija pasilikčiau sau, o pačią kortelę išsiųsčiau jai, ir ji tada sutvarkys. Bet ar galima dalyvauti parodose su kopija? galima, reikia nunest į kluba ir uzsisakyti rezervini LŠVK numeri 20-30Lt kainuoja, o kai gausit dokumentus nusiusit į LKD ir tada jie uzdes ta uzrezervuota numeri. Dalyvauti galima iki kol surinks įvertinimus Jaunimo Ch, bet kol neturesit originalo, JCH negalesite gaut. Teko tik susidurt su rusu suniuko kortele- tai ji is dvieju daliu, tai viena veisejui , kita savininkui
Kad paskutiniai iš Maskvos atvažiavę šuniukai turėjo kitokias šuniukų korteles. Jos nebuvo kaip ankščiau iš dviejų dalių, - tai paprastas A4 formato lapas (kopija) su surašytais duomenimis...Eksportinius dokumentus gavome be problemų.
QUOTE(liuka** @ 2011 03 22, 17:46) Teko tik susidurt su rusu suniuko kortele- tai ji is dvieju daliu, tai viena veisejui , kita savininkui Pas mus irgi kortelė iš dviejų dalių buvo, imta prieš menėsį, dokų dar laukiam, bet mano atveju viską tvarko veisėja- jokių papildomų išlaidų už eksportinius dokumentus nėra QUOTE(liuka** @ 2011 03 22, 17:46) galima, reikia nunest į kluba ir uzsisakyti rezervini LŠVK numeri 20-30Lt kainuoja, o kai gausit dokumentus nusiusit į LKD ir tada jie uzdes ta uzrezervuota numeri. Dalyvauti galima iki kol surinks įvertinimus Jaunimo Ch, bet kol neturesit originalo, JCH negalesite gaut. Teko tik susidurt su rusu suniuko kortele- tai ji is dvieju daliu, tai viena veisejui , kita savininkui Pas mus irgi rusiška, bet vienos dalies. Ačiū už informaciją
Visada už eksportinius dokumentus tenka papildomai mokėti.
...nebet pats iš bulvės droži štampus ekspot pedigree...(sako ir tokių auksarankių pas mus yra) QUOTE(Daiva D. @ 2011 03 22, 19:03) Šiaip jau turėtų būti nemokamai, o daugelyje klubų ir nešti niekur nereikia - užtenka nusiųsti kopiją e-mailu. Tai vadinama kilmes dokumentų perregistravimas, manau dabar uz dyką nieko nedaro http://www.kinologija.lt/?page_id=365 QUOTE(liuka** @ 2011 03 22, 23:35) Tai vadinama kilmes dokumentų perregistravimas, manau dabar uz dyką nieko nedaro Ne visai taip, LGAC klubas, kad "nelupti" papildomų pinigėlių už šuniuko kortelę ir "vietinį" pedigree, iš karto išduoda "ekspot pedigree". Tokiu atveju, žmogus nemoka du- tris kartus, už tą patį. QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2011 03 22, 19:01) Visada už eksportinius dokumentus tenka papildomai mokėti. ...nebet pats iš bulvės droži štampus ekspot pedigree...(sako ir tokių auksarankių pas mus yra) Ne taip mane supratot. Pati veisėja iš mūsų pinigų už eksportinius dokumentus neima,neturėjau omeny paties dokumentų išdavimo
Kodėl nesupratau? Supratau. Tai Jums pavyko ir esate reta išimtis. Paprastai už eksportinius dokumentus veisėjai reikalauja susimokėti papildomai...
Na, jei šuniukas kainuoja tiek pat kiek ir eksportiniai dokumentai, tai gal ir prašo veisėjas susimokėti papildomai.
QUOTE(Baisa @ 2011 03 23, 01:42) Na, jei šuniukas kainuoja tiek pat ki Kiek gali kainuoti šuniuko dokumentai ? 10, 20 ir daugiausiai 30 eurų... Negi tokia veislinio šuniuko kaina ?
Kainuoja 40 EUR.
O dėl tos kainos, tai čia metafora.
Rusiški eksportiniai dokumentai kainuoja (bent jau kainavo) ~200 LTL. Tai abu kartus teko papildomai pervedinėti... Lenkai papildomo mokesčio nereikalavo.
Pati atiduodama šunelį į užsienį, papildomų pinigų už čipą (turiu omenyje iki 2011 m., kai čipavimas nebuvo privalomas) ar eksportinius dokumentus nesu paėmus nei karto. Visgi matyt yra kategorija veisėjų/žmonių, kurie kiekvieną oro išleidimą ar piršto pajudinimą sugeba atitinkamai įkainoti. QUOTE(Akuna matata @ 2011 03 23, 01:03) Ne visai taip, LGAC klubas, kad "nelupti" papildomų pinigėlių už šuniuko kortelę ir "vietinį" pedigree, iš karto išduoda "ekspot pedigree". Tokiu atveju, žmogus nemoka du- tris kartus, už tą patį. Apie Jus aš nekalbu, Jus man nepriimtini QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2011 03 23, 10:18) Rusiški eksportiniai dokumentai kainuoja (bent jau kainavo) ~200 LTL. Tai abu kartus teko papildomai pervedinėti... Lenkai papildomo mokesčio nereikalavo. Pati atiduodama šunelį į užsienį, papildomų pinigų už čipą (turiu omenyje iki 2011 m., kai čipavimas nebuvo privalomas) ar eksportinius dokumentus nesu paėmus nei karto. Visgi matyt yra kategorija veisėjų/žmonių, kurie kiekvieną oro išleidimą ar piršto pajudinimą sugeba atitinkamai įkainoti. Sausio 8Tartu parodoj atsiemiau suniuka iš Maskvos, tai suo-tik 500Eu ( nes jau imam antrą), 100Eu- atvežimas ir 70Eu dokai. Rusijoje pasikeite exportiniu dokumentų isdavimo tvarka, bent man taip aiskino, pradzioj isduoda rusiskus, paskui eksporta ir uz abu reik moket. Už LŠVK sumokėjau berods 30Lt. QUOTE Rusijoje pasikeite exportiniu dokumentų isdavimo tvarka, bent man taip aiskino, pradzioj isduoda rusiskus, paskui eksporta ir uz abu reik moket. Hm...Taip reikia mokėti. Tai juk mes savo vadoms išimdami dokumentus ir paskui užsakydami eksportinius irgi mokame... Nemanau, kad pas rusus būtų reikalavimas, jog už eksportinius liudijimus būtinai turi mokėti naujasis šeimininkas...
šeimininkas nemoka, jei veisėjas tokius dalykus įtraukia į šuniuko kainą .. Mano visi užsieniečiai išvažiavo su eksportiniais ir į šuniuko kainą jie buvo įskaičiuoti. erzina tik vienas, kad norint užsakyti eksportinius , pirma reik užsakyti paprastus .. nelabai suprantu kam šioje vietoje reikia permokėti
QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2011 03 23, 11:00) Hm...Taip reikia mokėti. Tai juk mes savo vadoms išimdami dokumentus ir paskui užsakydami eksportinius irgi mokame... Nemanau, kad pas rusus būtų reikalavimas, jog už eksportinius liudijimus būtinai turi mokėti naujasis šeimininkas... Aišku ne, čia matyt susitarimo reikalas, ar iškart 670Eu, ar gabaliukais 500;100;70 Papildyta: QUOTE(Cererakennel @ 2011 03 23, 11:12) šeimininkas nemoka, jei veisėjas tokius dalykus įtraukia į šuniuko kainą .. Mano visi užsieniečiai išvažiavo su eksportiniais ir į šuniuko kainą jie buvo įskaičiuoti. erzina tik vienas, kad norint užsakyti eksportinius , pirma reik užsakyti paprastus .. nelabai suprantu kam šioje vietoje reikia permokėti Na pas mus gi anksciau eksportinius keisdavo į naujus, paskui ant tų pačių savininka įkaldavo ir iškilu raudona anspaudą, QUOTE(Cererakennel @ 2011 03 23, 09:12) šeimininkas nemoka, jei veisėjas tokius dalykus įtraukia į šuniuko kainą .. Būtent. Kaip pirkėjas susitaria su veisėjais, taip ir būna. Rusijos veisėjai dažniausiai senu įpročiu eksportinių dokumentų kainos į bendrą sumą neįtraukia. Bet jei prieš perkant klausti iš karto kiek kainuos šuniukas su eksportiniais dokumentais - tai ir pasakys bendrą sumą. Kai kurie veisėjai jau po truputį susipranta, kad jei šuniuką perka užsienietis, tai savaime suprantama, kad jam reikės eksportinių dokumentų. QUOTE Mano visi užsieniečiai išvažiavo su eksportiniais ir į šuniuko kainą jie buvo įskaičiuoti. erzina tik vienas, kad norint užsakyti eksportinius , pirma reik užsakyti paprastus .. nelabai suprantu kam šioje vietoje reikia permokėti Iš tikrųjų tai jei užsakote vietinius dokumentus, ir iš karto pasakote, kad reikės eksportinių - už vietinius į LKD sąskaitą mokėti nereikia, jūs tų vietinių net neturėsite rankose, ir klubui nieko nereikės vežioti prmyn-atgal. Bet klubas pagal galiojančius įkainius turi teisę imti mokestį ir už vietinius, ir už eksportinius dokumentus. Ims ar ne - čia jau priklauso nuo klubo politikos. Mūsų klubas tokiu atveju neima mokesčio.
Bet juk dabar pasikeite tvarka. Kilmes dokumentuose net nesirašo uzsieniecio adresas. Visa tai , kad suniukas parduotas į uzsieni paliudija sertifikatas, į kurį rašosi savininko duomenys, veisejo duomenys, kilmes dokumentų numeris, cipas ir t.t. To sertifikato nera net kaip PVZ. kinologija.lt, Gal dar nespėjo suvest
QUOTE(liuka** @ 2011 03 23, 11:47) Bet juk dabar pasikeite tvarka. Kilmes dokumentuose net nesirašo uzsieniecio adresas. Visa tai , kad suniukas parduotas į uzsieni paliudija sertifikatas, į kurį rašosi savininko duomenys, veisejo duomenys, kilmes dokumentų numeris, cipas ir t.t. To sertifikato nera net kaip PVZ. kinologija.lt, Gal dar nespėjo suvest Tikrai taip.Dok.visai vadai yra privalomi/nesvarbu ar suniukai isvazuoja/o eksport sartifikatas israsomas turint nauju seimininku duomenis ir ant vados suniuku dok. nerasomas,joks adresas.Uzsenyje registruojant suneli yra pristatomi orginalus LKD suniuko dok +sartifikatas isduotas LKD.Klausiau rusu apie tas metrikas,tai buvau nustebinta-kol nera seimininku nera ir doku.Juokavo,kad su metrikais ju suniukai gali ir nugyventi visa savo amzeli jei nepradeda parodines karjieros.Buvau nesuprasta kai papriestaravau,pasirodo jie veislyne patys taturuoja,mertiku blankus turi ir tik jei nori gauti tikrus kilmes dokus,privalo vada uzregistruoti.
o jei aš jau iš karto turiu šuniukų naujų šeimininkų duomenis, tai galėčiau gi iš karto užsakinėt eksportinius. Tas eksportinis sertifikatas neina be vietinių dokumentų. Bet tai kodėl aš turiu atskirai mokėt už vietinius, o po to ir už eksportinius .. Noriu iš karto eksportinių
QUOTE(Daiva D. @ 2011 03 23, 10:29) Iš tikrųjų tai jei užsakote vietinius dokumentus, ir iš karto pasakote, kad reikės eksportinių - už vietinius į LKD sąskaitą mokėti nereikia, jūs tų vietinių net neturėsite rankose, ir klubui nieko nereikės vežioti prmyn-atgal. Bet klubas pagal galiojančius įkainius turi teisę imti mokestį ir už vietinius, ir už eksportinius dokumentus. Ims ar ne - čia jau priklauso nuo klubo politikos. Mūsų klubas tokiu atveju neima mokesčio. duoda abu dokumentus QUOTE(Cererakennel @ 2011 03 23, 12:27) o jei aš jau iš karto turiu šuniukų naujų šeimininkų duomenis, tai galėčiau gi iš karto užsakinėt eksportinius. Tas eksportinis sertifikatas neina be vietinių dokumentų. Bet tai kodėl aš turiu atskirai mokėt už vietinius, o po to ir už eksportinius .. Noriu iš karto eksportinių Nera dabar jokiu eksportiniu dok.Yra tik eksporto sartifikatas,kur nurodoma tik veisle,vardas suniuko,jo lsvk,mikroshemos kodas,veisejo pavarde ir nauju seimininku duomenys ir jis be orginalo kilmes dok.negalioja.QUOTE(gautama @ 2011 03 23, 10:35) Nera dabar jokiu eksportiniu dok.Yra tik eksporto sartifikatas,kur nurodoma tik veisle,vardas suniuko,jo lsvk,mikroshemos kodas,veisejo pavarde ir nauju seimininku duomenys ir jis be orginalo kilmes dok.negalioja. aš puikiai žinau kas yra . Vienžo labai painu, bet mano akimis gaunasi sviestas sviestuotas čia ...
Nemokama atskirai už eksportinius ir vietinius... jei imi iškarto eksportinius tai 140Lt + mokestis klubui ir viskas... gauni vietinius ir eksportinius (sertifikatą)
QUOTE(mielka @ 2011 03 23, 10:47) Nemokama atskirai už eksportinius ir vietinius... jei imi iškarto eksportinius tai 140Lt + mokestis klubui ir viskas... gauni vietinius ir eksportinius (sertifikatą) tai va aš dabar suku galvą kodėl pirma užsakinėjau vietinius, o po to eksportinius .. nes eksportiniai nedaromi nepateikus vietinio originalo.
Bet jeigu iškart žinoma, kad reikia eksportinių tai reikia už sakynėt tik kaip eksportinius ir mokėt tik už juos...
Man klubas (prieš metus ir du) neleido užsakyti iškart exportinių, ir mokėjau pirmiausia už vietinius ir tada už exportinius.
Sveiki,
planuojame įsigyti šuniuką iš Latvijos su LKF/FCI kilmės dokumentais. Ar su šiais dokumentais galėsim dalyvauti LKD rengiamose parodose, ar reikia dar kažkokių papildomų dok. norint parsivežti šuniuką į LT?
Žinoma, kad galėsite. Tik visų pirma reikės išsiimti LŠVK numerį.
|