Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip "sutramdyti" žaislų gausą
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Žaislai
Pages: 1, 2
raige
Pagaliau mano dukra turi savo kambarį. Baldų jame nedaug, erdvu, kad butų vietos žaisti. Ir dabar man iškilo klausimas: juk žaislų nuolat daugėja - gimtadieniai, kalėdos ir t.t. O dar ir taip kokiį lavinamąjį žaislą norisi vaikui nupirkti. O kambarys tai ne guminis, ir jo priežiūra tampa vis sudėtingesnė per tuos "besidauginančius" zaislus. Galima būtų dali paslėpti, paskui kada nors ištraukti vėl, bet ji jau keturmetė, atsimena tuos savo žaislus, pasigenda, pyksta. Gal jau nebepedagogiška prieš jos valią tvarkyt jos nuosavybę - jos žaislus. Gal kaip nors įkalbėt savo valia juos kam nors padovanot - pvz nuvežt mažiausiai mylimus į vaikų namus? Sulūžusius ar nepataisomai suplyšusius ir taip negailestingai metu.
Kaip elgiatės jūs? Ar leidžiat žaislam kauptis, ar kažkaip ta procesą reguliuojat?
sandralita
as gerus sudedu kiek imanoma tvarkingiau,o karta per savaite darau generalini-visus suluzusius,nuskalbtus,visokias nuolauzas,nebereikalingus piesimo lapus ir pan ismetu.perziuriu flomasterius ir ismetu nepiesiancius,ispaustus..na jei kas savaite taip darysi zaislu neprisirinks per daug manau.o tuos kuriuos isaugo palik mazesniam,zaislai greit nusibosta,luzta abiem nauju napripirksi doh.gif
Yo-yo
QUOTE(raige @ 2005 12 28, 10:29)
(...)
Galima būtų dali paslėpti, paskui kada nors ištraukti vėl, bet ji jau keturmetė, atsimena tuos savo žaislus, pasigenda, pyksta. Gal jau nebepedagogiška prieš jos valią tvarkyt jos nuosavybę - jos žaislus. Gal kaip nors įkalbėt savo valia juos kam nors padovanot - pvz nuvežt mažiausiai mylimus į vaikų namus? Sulūžusius ar nepataisomai suplyšusius ir taip negailestingai metu.
Kaip elgiatės jūs? Ar leidžiat žaislam kauptis, ar kažkaip ta procesą reguliuojat?
*

O išmestų žaisliukų nepasigenda? Mano vyrukui trys su puse. Žaislų turi daug, susitvarkyt sunku. Kai jis visai neturi ūpo rinktis žaisliukus, surenku aš. Bet renku maišan, kuris keliauja į sandėliuką ant aukščiausios lentynos. Renku žaislus vaikui matant, prieš tai įspėju ką ketinu daryti.
Su išmeimu sunkiau. Protestuoja, neleidžia išmest net visiškų lūženų. Tenka reviziją daryt kai šeimininko nėr namie. Išmestų daiktų nepasigenda. Tikriausia per daug visko turi. Manau, kad pačiam vaikui geriau kai jo kambarėlis neperkrautas žaislais. Maniškis net nežaidžia su dauguma jų. Manau kuo mažiau turėtų, tuo labiau brangintų.
LUNARIA
mums tai kolkas suveikia senu zaislu supakavimas ( neismetam dezutes nuo masinu) ir pakartotinas dovanuojimas blush2.gif bet va is parduotuves neiseina iseit be naujos masinos doh.gif O jos dabar taip gudriai isstatytos-prie iejimo.Vaikas jau ieidamas mato vien tik masinas doh.gif Turim didele lentyna-visa apstatyta zaislais ir vis nauju prireikia jam doh.gif kazkiek jau isdalinom,kazkiek slepiu antram vaikeliui. Jei sunus bus-tai viskas ciki,zaislai turies seimininka, o jei dukra...teks vieta lelem ieskot thumbup.gif
raige
Dar tipo sugalvojom tokia taisykle - jei priesh nakti nesutvarkytas kambarys, nesudelioti i vietas zaislai - ryte tu zaislu nebebus. Maniau, kad laikysiuos tos savo taisykles. Shia nakti jos naujoji ishsvajotoji ir po eglute rastoji Barbe nakvojo musu miegamajame ant grindu numesta. Dabar gailiuosi, kad nepaemiau ir nepaslepiau - jos tai tikrai butu pasigedusi, o paskui uz koki diiiiideli nuopelna Barbe butu grizhusi. Taip nepadariau, o dukra ryte ja pamachiusi ant grindu apsidzhiauge - tipo "o, nesusitvarkiau, o niekas niekur nedingo" doh.gif doh.gif doh.gif
sandralita
QUOTE(oksancik @ 2005 12 28, 13:29)
mums tai kolkas suveikia senu zaislu supakavimas ( neismetam dezutes nuo masinu) ir pakartotinas dovanuojimas blush2.gif bet va is parduotuves neiseina iseit be naujos masinos  doh.gif O jos dabar taip gudriai isstatytos-prie iejimo.Vaikas jau ieidamas mato vien tik masinas doh.gif Turim didele lentyna-visa apstatyta zaislais ir vis nauju prireikia jam doh.gif kazkiek jau isdalinom,kazkiek slepiu antram vaikeliui. Jei sunus bus-tai viskas ciki,zaislai turies seimininka, o jei dukra...teks vieta lelem ieskot thumbup.gif
*

zinok ne visos mergaites leles megsta oi ne visos schmoll.gif taip kad dar neskubek liudet jei mergaite gims,nes nezinia koks bus jaunosios damos skonis doh.gif
Paja
Apžvelgiau butą ir reziumė:tik tualete nėra vaikų žaislų. ax.gif Kažkur tėvelis yra skaitęs, kad negalima vaikų žaislų tvarkyti, ypač jei veiksmas vyko vakare, atseit, kažkas galvelėje suveikia. Kas tiksliai-nepamena, bet tai buvo psichologų rekomendacijos. Mes jų taip ir laikomės. biggrin.gif O jei rimtai, tai būna žaislų "išpardavimas", merginukės net nepastebi, kad kažko jau nebėra, dažnai nunešu žaisliukus į darželį, daug atiduodu... Tuos, kuriuos supakuoju ir padedu, tai jie taip ir nebūna pajudinami kelis metus. ax.gif Žodžiu, sunkus reikalas su žaislais. biggrin.gif
Jumi
Buvo ir pas mus tas etapas,kai vaiku zaislu nebuvo tik tuolete doh.gif doh.gif
Nezinau kaip su tais psichologais,bet norint surasti problemu ju visad ir atsiras(cia netaikau niekam tiesiogiai) Manau neka geriau jei nakti einant i tuoleta uzlipi ant cypiancio zaislo arba pats vaikas apsimiegojas nugriuna uzkliuves uz kokio lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Vakarais prasom zaislus susinesti i vaiku kambari, o as vaikams i darzeli isejus juos sudelioju i lentynas,maziau naudojamus i spalvinga deze,dar planuoju pakabinama maisa padaryti kamuoliams blush2.gif Vienu metu zaislus "slepdavom" vaikiskam namelyje. Tai labai gerai suveikdavo laukiant sveciu smile.gif Ir mazieji sveciai ir seiminikai lysdavo i nameli ir kaip lobiu dziaugdavosi surastais zaislais thumbup.gif
mutti
mirksiukas.gif Žaislai, žaisliukai,žaisleliai... Kaip vaikučiams jų reikia..bet gaila, kad trumpam smile.gif Vieną dieną pažaidžia ir numeta, knygutę paspalvina ir numeta, o poto vis prašo naujų, ir tie žaislai,knygos ir visa kita, kas jiems atrodo "žaislai"(pagaliukai, akmenukai, popieriukai..)mėtosi po visą butą. Mes su dukrytėmis žaislus dedame pagal tam tikras grupeles(bent jau stengiamės tai daryti) ,t. y. į vieną dėžutę dedame kaladėlės, į kitą įvairius indelius, dar kitoje -visi barbių "reikalai", viena lentyna skirta knygutėms ir žurnaliukams, kita- dėlionėms ir t.t.Taip ir joms lengviau susirasti kokį žaislą, ir įdomiau,nes matosi kur kas yra. Žinoma aš dažnai padedu tą tvarką palaikyti, ir joms primenu,kaip reik susitvarkyti. Idealu nėra, bet sekasi mums neblogai. smile.gif
bzykas
Mano dukrytei 4 metukai, bet jai apie zaislus stengiuosi aiskinti kaip suaugusiai. Kartais oi kaip sunku itikinti, kad vienas ar kitas zaislas jau seniai uzmirstas ir tikrai jo daugiau neprireiks... doh.gif Ja labai paveike pasiulymas surinkti senus zaisliukus, kurie jos manymu jau nereikalingi, ir atiduoti i klinikas kur suzeisti ir sergantys vaikuciai galetu pazaisti belaukdami daktaro ir kad jiems ne taip skaudetu. Patikekit manim, pati surinko, sudejo i maisa ir net pasisokedama isveze zaislu pertekliu thumbup.gif
Del numestos barbes, kartais su skaudancia sirdim, bet reiketu paslepti. Tikrai pasiges jei ne po valandos, tai nors kita diena. Nes tikrai darosi savanaudes merginos ir mamai drysta pasakyti, ai mama rytoj pasiimsiu g.gif
Mamytes dazniau kalbekit su savo mazulem ir mazuliais kaip su suaugusiais-tikrai padeda!!!! Jau isbandziau rolleyes.gif Ir neuzmirskite ju pagirti.
*CACA*
Sulūžusius žaislus tai tikrai reikėtų be gailesčio mesti laukan, nes po to ir užsigauti gali su sulūžusiu žaisliuku.
edvina
QUOTE(*CACA* @ 2006 07 31, 19:28)
Sulūžusius žaislus tai tikrai reikėtų be gailesčio mesti laukan, nes po to ir užsigauti gali su sulūžusiu žaisliuku.
*

Galiu duot tokį pasiūlymą auginančioms berniukus. biggrin.gif
Visas aplūžusias mašinėles, su kuriom žaist jau buvo nebeįdomu, o išmest dar lyg ir gailą kroviau į dėžę, ir kaupiau rūsyje. Kai vaikiui buvo kažkur apie 5 metukus, tą dėžę atnešiau ir pasiūliau su tėvelio atsuktuvu pasidarbuoti biggrin.gif Nu kiek buvo laimės, visą dieną vaikis (dar ir draugą parsivedė) darbavosi: ardė ir ardė.
Ir greitai iš mašinyčių liko didelė krūva šiukšlių, kurių jau nebebuvo gaila išmesti. biggrin.gif
midutis
Tikrai geras pasiūlymas,verta pasinaudot 4u.gif
renax
Kadangi kambarys neguminis o jos dviese .
Tai piesimo priemones , karoliukai , plastelinai viskas kas su gamyba nupirkom 6 stalciu cariola deze ant ratuku , nori piest issitrauki staliu papiesi ir atgal sudedi ir taip su kitais .
Leap padam savos 2 lentynos , dar ir tase spec nupirkta .
Va sudetingiau su play mobiliu jo daugeja pardotuves aerouostai , namai , mokyklos , bet karta i savaite miestas iskraustomas lotuliukas.gif . Bet zaidzia jau 9 metus lotuliukas.gif abi ant jo isaugo ir tikrai zaislas kuris pasiteisino bet jo reik daug lotuliukas.gif
Dar matematinius zaidimus monopoli diset loto , zoobo zaidimus ir kaladeles zaidzia .
Kas nenaudojama pakuojama i plasmasines dezes ir keliauja i spinta , barbes istraukiamos karta i men , visa kita buna marinuojasi po metus , bet ateina patikrina ar yra lotuliukas.gif
Jumi
QUOTE(edvina @ 2006 08 14, 16:26)
Galiu duot tokį pasiūlymą auginančioms berniukus. biggrin.gif
Visas aplūžusias mašinėles, su kuriom žaist jau buvo nebeįdomu, o išmest dar lyg ir gailą kroviau į dėžę, ir kaupiau rūsyje. Kai vaikiui buvo kažkur apie 5 metukus, tą dėžę atnešiau ir pasiūliau su tėvelio atsuktuvu pasidarbuoti biggrin.gif Nu kiek buvo laimės, visą dieną vaikis (dar ir draugą parsivedė) darbavosi: ardė ir ardė.
Ir greitai iš mašinyčių liko didelė krūva šiukšlių, kurių jau nebebuvo gaila išmesti. biggrin.gif
*

o mes tokias masinas sukraunam i maisa ir pavasari isvezam i soda ar sodyba tai vasaros gale tokia pat siuksliu kruva lieka ir nereikia tiek ilgai laukti kad nebutu gaila ismest tongue.gif
Soni
Aš žaislus patvarkau, kai nėra dičkio namuose, nes jam viską gaila išmesti ar atiduoti. O per begalybę žaislų net nepastebi kas pradingę, nors kartais pasigenda kokio menkniekio, bet aš motyvuoju tuo, kad per betvarkę pats neranda.
migliux
Aš žaislus rūšiuoju. Nuperkam plastmasinių dėžučių ar šiaip lieka pavz nuo batų ir kiekvienas žaislas turi savo vietą net ir lentynoje. Maždaug kartą į pusę metų peržiūrim ir išmetam sulūžusius o atsibodusius atiduodam mažesniems draugų vaikams arba į vaikų darželį. Pas mane šiaip sau žaislai neperkami. Tik tam tikromis progomis, todėl jų taip greit ir nesidaugina
Jurgitukas1
Mes tik pradejom kaupti zaisliukus 4u.gif Bet dali jau slepiam, kad leliukas neprarastu susidomejimo jais tongue.gif
naitas
Man atrodo, kad NEGALIMA tvarkyti, perrinkinėti vaiko žaislų tada, kai vaiko nėra namuose blink.gif ir "betvarkant" juos išmesti. Tai prilyginu vagystei. Juk tai vaiko daiktai, vaiko pasaulis, ir mama tikrai nežino, kokios vaiko slaptos mintys ir svajonės aplink tuos žaislus sukasi..
Aš prisimenu dar save, iš vaikystės.. Tikrai labai pergyvendavau, kai mama taip "sutvarkydavo". Ir labai pykdavau ant mamos...Neprisideda tai prie bendravimo su vaiku gerinimo.
Vaikas turi PATS apsispręsti, ko jam nereikia ir savo noru "numarinti" nereikalingus. Man patiko ta mintis, kad reikia netinkamus žaislus sudėti į dėžutę ir VIENĄ DIENĄ duoti vaikui juos rakaliuoti, kad ir su draugais..

Ir kas per žaislai turi būti, jeigu reikia DU KARTUS PER SAVAITĘ iš jų išrinkinėt sulūžusius doh.gif
Pamenu savo sesę, kai ji augino savo vaikus. Pirkdavo jiems kasdien po kokią nesąmonę. Reikia nereikia. Eina namo pro kioską ir perka. Ir tikrai, kartą per mėnesį išnešdavo po didelį šiukšlių maišą, prikrautą nuolaužų, prie konteinerio. tik ar tai, ką perki kioske už du litus, tai žaislas? Tai š****, mano nuomone. Žaislas turi ugdyti ir lavinti, o ne tuštinti tėvų piniginę. O kai šaltu protu eini į parduotuvę, tai namuose "gausos" išvengsi, tikrai.
agniux911
AŠ NEPERKU LABAI JAU PIGIŲ ATRODO, BET MANASIS SU ŽAISLAIS KAŽKODĖL MĖGSTA ELGTIS KAIP SU PLAKTUKAIS, TRINKT TRINKT IR ŽIŪRĖK TUOJ ĮSKILO MAŠINYTĖS PLASTMASĖ. KAIP IŠMUŠTI IŠ JO GALVOS DAUŽYMĄ NEŽINAU, BET PAS MUS NERETAI ATSIRANDA MAŠINŲ SU ĮSKILIMAIS.
BEJE, TELEVIZORIŲ JIS MATO RETAI, BET DAŽNAI BŪNA ŽINIOS, KURIOSE DAUG KRIMINALŲ, TAD VISOS JO MAŠINOS IRGI NUOLAT BŪNA AVARIJOSE, ATSITRENKIA VIENA Į KITĄ. TAIP DAR LABIAU LŪŽTA ŽAISLAI
mamy 24
kaip viskas pažystama, mūsų namai taip pat atakuojami kasdien vaiko žaislais tongue.gif , bet kas baisiausiai tai nėra nė vieno kampelio kuriame nebūtų jo žaislų blink.gif , jau jų pilna ir tolete doh.gif Tai dabar prasidėjo gausus žaislų nešimas į darželį, tai mūsų raizbaininkui labai patinka ir dabar būtinai kiekvieną kartą eidamas į darželį neša žaisliuką thumbup.gif ir būtinai atiduoda iš karto žaisti vaikams biggrin.gif
Pavargusi
Sveikos, mamytės. Labai norėčiau kiek padiskutuoti šia tema.

Ne viena mano pažįstama vis padejuoja, jog nejučia taip atsitinka, kad namuose- "štai jau kalnas žaislų, tačiau vaikas jais nežaidžia" verysad.gif

Mano mažytei jau truputis virš metų ir mąstau: kodėl taip atsitinka? Visai nenorėčiau paversti savo namų nereikalingų žaislų sandėliu...

Būčiau labai dėkinga, jei kas nors atsilieptumėte ir pasidalintumėte savo mintimis.

Ačiū. 4u.gif
Kriiste
As manau kad tai naturalu, juk vaikas auga, jis nori bandyti, tirineti, o zaislai yra priemone tam - vaikas issiaiskina kas kaip veikia ir viskas - jam neidomu, tada perki kita ir taip jie kaupiasi, aisku galima paslepti ir po kokio men vel duoti, bet mano nuomone tai netikslinga - vaiko raida keiciasi ir kas idomu metuku, jau per lengva yra 2 metuku pupai, todel as zaislus parduodu kad nesikauptu ir perku kitus, tad tikrai negaliu skustis kad nezaidzia. Zaidzia, su vienais daugiau, su kitais maziau bet zaidzia, aisku tokie daugiafunkciniai kaip FP varteliai, virtve - idomesni ilgesni laika (mums varteliai buvo 4 men idomus)
Koste
pas mus zaislu irgi kruvos, bet as periodiskai isnesu pora maisu i darzeli, tai ir namai apsivalo ir vaikai darzelyje patenkinti
naitas
aš perku tik daugiafunkcijinius žaislus, kurie tinka "ilgesniam" amžiui, t.y. duplo, lego, deliones visokios, loto, smulkiajai motorikai lavinti ir mašinytes.
Visai neperkam minkštų žaislų. Didelių minkštų vis gauna vaikai dovanų.
net nežinau, kaip čia apibrėžti to ko neperkam. Tiesiog matai žaislą parduotuvėj ir jau ten aišku, kad tai tik "šiukšlė".
sena niekšė
taigi, kodėl taip atsitinka ax.gif

1. žaislai nėr nei brangūs, nei deficitas, todėl perkami pakankamai dažnai (netgi dažniau nei norėtųsi blush2.gif )
2. dovanos. jeigu kokia nors proga, visi svečiai jaučia pareigą atitempti kokių nors žaislų. dry.gif
3. žaislai būna priedais prie maisto produktų ar buitinių reikmenų. doh.gif

tai va jie taip ir veisiasi.
kad reikia su tuo kovoti, supratom irgi apie pirmąjį gimtadienį. tiesiog pastebėjom, kuriais žaislais vaikas žaidžia, tai nereikalingus atrinkom ir išnešėm į labdarą.

dabar kartas nuo karto padarom panašią reviziją. ir šiaip, vos vaikas ima prašyti kokio nors naujo žaislo, skiriame laiką pagalvojimui. kartais noras pasimiršta, kartais įkalbam, kad gal verčiau lego, o kartais tenka ir pasiduot.
naitas
QUOTE(sena niekšė @ 2008 05 12, 18:40)
3. žaislai būna priedais prie maisto produktų ar buitinių reikmenų.  doh.gif

*

būna prie sauskelnių. Nu bet aš niekad nesigundžiau pirkti tokių prekių, niekad. Prie pampers kažkokie šalikėliai buvo žiemą - nu ne šalikėliai, "šalikėlių parodija".. mane išvis atgraso tokios "akcijos".

o prie buitinių reikmenų? neateina į galvą.. nemačiau... na visokios akcijos su puodeliais manęs irgi nedomina..
erikiuxxx
pas mus labai dauk zaislu doh.gif bet vaikas visada zaidzia su kokiais nors zaislais,pats isitraukia is po lovytes ar papraso paduoti,jej stovi ant lentinos,gal ju ir per dauk,bet paciai labai norisi vis naujo kokio zaislo nusipirkti doh.gif
marlen
Iš savo varpinės štai ką galiu pasakyti,tiesiog neišmeskite,o sukraukite ir laukite.. smile.gif manoji tai kaip apsidžiaugė radusi savo barškaliukus,čiulptukus ir pan.,ir jie dabar yra jos lėlės-kūdikio žaislai biggrin.gif Minkštų irgi neišmečiau,jie dabar yra ŽVERELIŲ FERMOS gyventojai bigsmile.gif lotuliukas.gif Žinau,nusibos,ir vėl sukrausiu...Bet va skatina mąstymą ir seni,atrodo,be naudos jau,žaisliukai smile.gif
sena niekšė
QUOTE(naitas @ 2008 05 12, 19:50)
būna prie sauskelnių. Nu bet aš niekad nesigundžiau pirkti tokių prekių, niekad. Prie pampers kažkokie šalikėliai buvo žiemą - nu ne šalikėliai, "šalikėlių parodija".. mane išvis atgraso tokios "akcijos".

o prie buitinių reikmenų? neateina į galvą.. nemačiau... na visokios akcijos su puodeliais manęs irgi nedomina..
*

būna prie sausų pusryčių ar prie riešutinio sviesto koks nors plastmasės gabalas pridėtas, prie tualetinio popieriaus ar skalbinių minkštiklio, prie kokio vaikiško žurnalo... žodžiu N daiktų, su kuriais galima gauti šlamšto. vaikui, aišku, tokių kaip tyčia prisireikia dry.gif

QUOTE(marlen @ 2008 05 13, 13:55)
Iš savo varpinės štai ką galiu pasakyti,tiesiog neišmeskite,o sukraukite ir laukite.. smile.gif manoji tai kaip apsidžiaugė  radusi savo barškaliukus,čiulptukus ir pan.,ir jie dabar yra jos lėlės-kūdikio žaislai biggrin.gif Minkštų irgi neišmečiau,jie dabar yra ŽVERELIŲ FERMOS gyventojai bigsmile.gif  lotuliukas.gif Žinau,nusibos,ir vėl sukrausiu...Bet va skatina mąstymą ir seni,atrodo,be naudos jau,žaisliukai smile.gif
*

ne visų atsikratom. bet žiūrint į pagreitį, kuriuo veisiasi žaislai, tai stengiamės pasidaryt erdvės.
*ssuzzi*
Pas mus irgi kruva zaislu,bet dukrytei visai neidomus,nezaidzia,jai geriau,spintas iskraustyti,su puodais,su saukstais zaisti,galvoju reik padeti kur i spinta,pamirs apie siuos zaisliukus o po kiek laiko istrauksiu ir bus kaip nauji,ta prasme galvos kad nauji smile.gif
Pavargusi
O gal galit, mamos, parašyti kodėl jūs perkate savo vaikams žaislus?

Štai pora citatų iš kitų forumų dėl nuomonių įvairovės. Nieko nenoriu užgauti, tik noriu "įsikirsti" į tikrąsias perdėtai gausaus "žaislų veisimo" (gerai čia kai kas išsireiškė lotuliukas.gif ) priežastis g.gif

"Cia toks iprotis. Kai turiu pinigu, tai ir ispirkineju zaislu parduotuves. Na negaliu praeiti. Bet is dalies gerai. Tegu MANO vaikas VISKA turi. Zekit, atknisiu savo maza, o jis jau pusmeciu vyresnis...."

"O as savo vaikams zaisliukus perku ir perku...ir reikalingus ir nelabai reikalingus....patys niekad nepraso....tik is akyciu matau kad nori kazkokio zaislo...Na ir nuperku...."
Nireglina
QUOTE(naitas @ 2008 05 12, 14:47)
aš perku tik daugiafunkcijinius žaislus, kurie tinka "ilgesniam" amžiui, t.y. duplo, lego, deliones visokios, loto, smulkiajai motorikai lavinti ir mašinytes.
Visai neperkam minkštų žaislų.

drinks_cheers.gif Savo dičkiui taip pat perku tik tokius žaislus, išskyrus mašinytes, nes jų ir taip jau krūvos. Be to su mašinėlėmis beveik nebežaidžia. Iš pirmo vaiko auginimo praktikos supratau, kad labai dažnai žaislus perkame ne vaikui, o sau. Koks nors žaislas mums gražus, įdomus. Įsivaizduojame, kad vaikas jį turėdamas bus labai laimingas, tačiau dažnai vaikui tas žaislas buvęs nebuvęs. Mano mažius kokį nors žaislą pakrapšto 10 min. ir daugiau jo jis nedomina. Daug įdomiau įvairūs namų rakandai, tad žaislų jam beveik neperku.
Pavargusi
Vis minit žaislus smulkiajai motorikai lavinti, o kas tai per žaislai, gal galit kažką konkrečiau pamineti blush2.gif
Nireglina
QUOTE(Pavargusi @ 2008 05 15, 10:48)
Vis minit žaislus smulkiajai motorikai lavinti, o kas tai per žaislai,  gal galit kažką konkrečiau pamineti  blush2.gif

Pvz, mozaika, įvairių karoliukų vėrimas ir pan. Paprasčiausias lipdymas plastilinu taip pat lavina smulkiąją motoriką.
sena niekšė
QUOTE(Pavargusi @ 2008 05 14, 20:55)
*

1. savam vaikui gi negaila. sau irgi perki visokius pričindalus, kurių reikia ar nereikia, bet kaifas pirkt blush2.gif o čia vaikui džiaugsmas.
2. kartais man pačiai norisi pasižaist, ypač su lego blush2.gif mano vaikystėj tokių gerulių nebuvo, tai dabar vos ne atsigriebt norisi.

o šiaip pastebėjau, kad vaikui brangus ir geras žaislas toli gražu nereiškia mėgstamas. atrodo, labai svaigo dėl didelės gaisrinės mašinos. gavo per Kalėdas. aišku pasidžiaugė, bet... neilgam. o va radom parke kažkokį aplaužytą džipą -- po šiai dienai pagerbtas tarp automobilių biggrin.gif
luckylein
mano nuomone,jei per daug yra zaislu,vaikas yra pasimetes,nebezino ka zaisti,ir kuo zaisti.
sena niekšė
QUOTE(luckylein @ 2008 05 16, 16:03)
mano nuomone,jei per daug yra zaislu,vaikas yra pasimetes,nebezino ka zaisti,ir kuo zaisti.
*

daug ar nedaug žaislų, vaikui svarbiausia yra kompanija su kuo žaist mirksiukas.gif
marlen
QUOTE(sena niekšė @ 2008 05 16, 22:51)
daug ar nedaug žaislų, vaikui svarbiausia yra kompanija su kuo žaist  mirksiukas.gif
*

va būtent 4u.gif
auduse
vat pas musu mazyle 9 men tai zaislu , didziule kruva , zaidzia tik kokiais trim, tai dabar nebeperku nieko , vistiek jai nereikia ju ax.gif o va didzioji tai turi tiek ,kad kambary visi kampai uzkisti , bet va ji zaidzia , tai galima sakyt ir reikalinga kruva zaislu ir ne biggrin.gif
Kadoshika
na, aš kai mažutė buvau, man atrodo buvau supratinga, nebuvom mes tokie superturtingi, dar ir broliuką turėjau, kuris irgi žaislų norėjo, nu tai kai jau nuspręsdavom ką pirkti, tai mama manęs dar gerai paklausdavo, Aura, ar tu tikrainori šito žaislo, ar jis tau vėliau nebus nereikalingas. aš visada prisiekdavau neva taip, bet po kokios savaitės jis jau mėtydavosi.DX man atrodo čia natūralus vaiko procesas biggrin.gif
Apus
Pas maniski apie 300 masineliu ivairiu dydziu...... doh.gif visus modelius zino, visus gamintojus zino doh.gif ir neduok dieve nors viena kur nusimes , atkrapstys nors is svieto galo bet partus i deze.... thumbup.gif jis zino net visokias GT, visus tikslius pavadinimus ( Pose karera ir t.t. ) vyras sako kad tuoj nustatines kokio dydzio padangos ir variklis....... tai kaip tokiam nepirkti kazkokio modeliuko kurio dar neturi...
tigra_111
Pas mus zaislu pilna deze, taciau ju galetu ir nebuti doh.gif Pazaide karta ir viskas nebereikalingi schmoll.gif geriau kokie samciai, saukstai, puodukai arba kompaktai blink.gif
lavista
QUOTE(tigra_111 @ 2008 05 17, 21:08)
Pas mus zaislu pilna deze, taciau ju galetu ir nebuti  doh.gif Pazaide karta ir viskas nebereikalingi  schmoll.gif geriau kokie samciai, saukstai, puodukai arba kompaktai  blink.gif
*

maniskei patinka tik knygeles. visi zaisliukai balkone dezej ilsisi.
ir kambary sviesiau ir vaikas 2,4 metuku raideles jau pazista biggrin.gif
karts nuo karto istraukiu viena ar du zaislus is tos dezes, tai pazaidzia siek tiek. del ivairumo. o ka daryti? net jei sedziu kartu, geriausiu atveju dvi lego kaladeles sujungia ir numeta.... turbut toks knygu periodas dabar smile.gif
Ginare
QUOTE(lavista @ 2008 05 18, 23:44)
o ka daryti? net jei sedziu kartu, geriausiu atveju dvi lego kaladeles sujungia ir numeta.... turbut toks knygu periodas dabar smile.gif
*

Visiškai teisingai. Yra vaiko raidoje tam tikri periodai ir nieko čia nepadarysi ax.gif Labai geras straipsnis yra apie žaidimą, jo įtaką vaiko raidai, yra net išskirstyta pagal tam tikrus amžiaus tarpsnius (nuo pat gimimo iki 6 metų)- kas ir kodėl kažkuriuo vystymosi laikotarpiu vaikui aktualu, kokiais žaislais rekomenduojama žaisti. Jį galite paskaityti čia:
http://www.zaisluakademija.lt/index.php?si...42143a621c&

-Radė
QUOTE(Pavargusi @ 2008 05 14, 20:55)
*

žaislų kalnai ir pas m,us namuose, bet daugiausia dovanoti, o be to vaikas auga, keičiasi poreikiai žaislam ax.gif
dažnai perrenkam žaislus ir kaip čia minėjo į darželį ar mažesniems vaikučiams perleidžiam
lavista
QUOTE(Ginare @ 2008 05 19, 11:28)
Visiškai teisingai. Yra vaiko raidoje tam tikri periodai ir nieko čia nepadarysi  ax.gif Labai geras straipsnis yra apie žaidimą, jo įtaką vaiko raidai, yra net išskirstyta pagal tam tikrus amžiaus tarpsnius (nuo pat gimimo iki 6 metų)- kas ir kodėl kažkuriuo vystymosi laikotarpiu vaikui aktualu, kokiais žaislais rekomenduojama žaisti. Jį galite paskaityti čia:
http://www.zaisluakademija.lt/index.php?si...42143a621c&
*

Aciu uz puikia nuoroda thumbup.gif
Nepataisoma Optimistė
Ačiū, Ginare. 4u.gif Daugiau tokių straipsnių clap.gif
nestle
Labuka.As savo vaiko ziaslus isaukstus arba kuriais nebeziadzia,atiduodu vaiku prieglaudai.Ten vaikai labai dziaugesi.Smagu ziureti kai vaikuciu veidai nusvinta. 4u.gif
Enriko mama
Maniskis nors turi nemazai zaisliuku, bet su jais graziai zaidzia, vienus suslepiu, tada su kitais zaidzia, taip ir mainau nuolatos, o kai matau kad lauzo tai paslepiu ir pasakau kad zaisliukam skauda ir kad jie nuo taves pabego pas
vaikuti kuris nelauzo zaisliuku. bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.