Prašom pasidalinti, kaip kas prižiūrit "šią vietelę"? Kaip prausiat? Kažkaip pasiskaičiau ligų skyrelyje, kad vaikučiams atsirado problema su infekcijom, kai mamytės prausdamos neatsmaukia odelės. Mes kasdien prasiamės, bet odelės netraukiam. Tai pradėjau galvoti, kad tikriausiai blogai darau. Nors sveikatos problemų iki šiol neturėjom nei su vyresniuoju sūnum, nei su mažuoju. Kas žino, kaip reikia iš tiesų daryti?
sandralita
2005 12 28, 13:11
su tais atsmaukimais ir as visko prisiklausius:vieni- reikia,kiti-nereikia  as nesmaukiu.dar jokiu problemu nebuvo,prausemes pakankamai daznai.o be to nemanau,kad leistusi.o per prievarta lysdama galiu ir suzeist. be to maniskis ir taip jau pradeda per daug dometis tuo ka turi,tai jei dar as pradesiu lyst,tai galo nebus
QUOTE(Venta @ 2005 12 28, 12:00) Prašom pasidalinti, kaip kas prižiūrit "šią vietelę"? Kaip prausiat? Kažkaip pasiskaičiau ligų skyrelyje, kad vaikučiams atsirado problema su infekcijom, kai mamytės prausdamos neatsmaukia odelės. Mes kasdien prasiamės, bet odelės netraukiam. Tai pradėjau galvoti, kad tikriausiai blogai darau. Nors sveikatos problemų iki šiol neturėjom nei su vyresniuoju sūnum, nei su mažuoju. Kas žino, kaip reikia iš tiesų daryti? Sveika Mes taip pat nieko ypatingo ten nedarom. Prausiu abu berniokus normaliai, nieko nekrapštinėju ir nesmaukinėju. Maudosi dažniausiai kasdieną. Martynui yra kelis kartus buvęs lengvas uždegimukas (tada per dieną po kelis kartus pasėdėdavo permanganato vonelėje), o vieną kartą (patį pirmąjį), buvo stiprus, su temperatūra. Tai teko pas chirurgus pasirodyti. Tai ten kažką atidalino, atsmaukė, išvalė. Su vietiniu nuskausminimu, bet riksmo užteko. Bet patiems nepatarė to daryti. Ko gero, pačią pradžią aš pražiopsojau, nesupratau, kas jam darosi. Būčiau laiku pamirkius, turbūt viso to nebūtų reikėję. Mažiui irgi kelis kartus buvo pradėjęs "kraniukas" rausti, tai irgi į vonelę ir praeina. Nieko čia tokio. Tik nežinau, kodėl kartais būna ir vis pasikartoja, o paskui vėl ilgai, ilgai nebūna.
sandralita
2005 12 28, 17:03
QUOTE(Degutė @ 2005 12 28, 14:16) Sveika Mes taip pat nieko ypatingo ten nedarom. Prausiu abu berniokus normaliai, nieko nekrapštinėju ir nesmaukinėju. Maudosi dažniausiai kasdieną. Martynui yra kelis kartus buvęs lengvas uždegimukas (tada per dieną po kelis kartus pasėdėdavo permanganato vonelėje), o vieną kartą (patį pirmąjį), buvo stiprus, su temperatūra. Tai teko pas chirurgus pasirodyti. Tai ten kažką atidalino, atsmaukė, išvalė. Su vietiniu nuskausminimu, bet riksmo užteko. Bet patiems nepatarė to daryti. Ko gero, pačią pradžią aš pražiopsojau, nesupratau, kas jam darosi. Būčiau laiku pamirkius, turbūt viso to nebūtų reikėję. Mažiui irgi kelis kartus buvo pradėjęs "kraniukas" rausti, tai irgi į vonelę ir praeina. Nieko čia tokio. Tik nežinau, kodėl kartais būna ir vis pasikartoja, o paskui vėl ilgai, ilgai nebūna. o tu pudra nebarstai?nes mums karta taip buvo.gydytoja liepe kuo maziau naudot visokiu tepalu pudru ir kitu cackiu.geriausia prieziura vanduo,daznas pampersu keitimas ir uzpakaliuko vedinimas.o kai nustojom pampersus vartot,isvis palengvejo.
matuko mamyte
2005 12 28, 17:23
QUOTE(sandralita @ 2005 12 28, 14:11) su tais atsmaukimais ir as visko prisiklausius:vieni- reikia,kiti-nereikia  as nesmaukiu.dar jokiu problemu nebuvo,prausemes pakankamai daznai.o be to nemanau,kad leistusi.o per prievarta lysdama galiu ir suzeist. be to maniskis ir taip jau pradeda per daug dometis tuo ka turi,tai jei dar as pradesiu lyst,tai galo nebus  pas mus tas pats! mes prausiames kiekviena vakara,ziuriu kad nepasustu ir tiek.esu prisiklausius kalbu,kad ne va tai jei neatsmaukysi tai gali apyvarpes susiaurejimas buti,bakteriju ir dar viso ko patekti...
Zhaliaake
2005 12 28, 19:41
as irgi neatsmaukineju. uztenka kasdien apiplauti, daznai keisti pampersus, daryti oro vonias ir t.t. uzdegimu tfu tfu tfu nebuvo. tiesa, turejom beda, nes buvo susikaupes sekretas, ir atsirado nedidelis guziukas... temperaturos nebuvo, neraudo, nebuvo pulingu isskyru, kad budinga balanopostitui (apyvarpes uzdegimui). vaziavom i santariskes. tvarstomajam chirurge atsmauke, pradure kokia tai plevele ir isvale. sake, kad paciom daryti nepatartina, nes galima suzeisti. procedura nemaloni, reke... jis sveikas, bet mazyliam taip nutinka. audinukai nespeja augti, odele neatsismaukia, o sekretas pats nepasisalina... dabar viskas ciki
Berniukams daznai buna problemu su tuo pimpaliuku  . Rodos ir prausi, ir priziuri, bet... Atsmaukti prausiant reiketu tik tiek, kiek lengvai atsismaukia, per jega nereikia. Maniskis vos menesio budamas apturejo problemele, teko chirurgui rodytis, isvale, paskui kalio permanganato tirpale kasdien reikedavo galiuka pamirkyti  . Bet didesniu bedu daugiau ir nebuvo.
SuperBaba
2005 12 28, 23:16
As nieko neatsmaukiu  nusiprausiam su muilu ir viskas
Nu aišku tuomet, be reikalo sustresavau  Elgsiuosi taip pat, kaip ir anksčiau.
Juodulys
2005 12 29, 10:20
Bijau pameluoti, bet jei gerai pamenu, tai literatūroje skaičiau, kad iki 7 metų nereikia atsmaukinėti  Na bent jau dabar tai tikrai ne - tik dar daugiau bėdos bus! Jei jau rausta, tai vienintelis vaistas - kalio permanganato vonelė Sėkmės!
QUOTE(sandralita @ 2005 12 28, 17:03) o tu pudra nebarstai?nes mums karta taip buvo.gydytoja liepe kuo maziau naudot visokiu tepalu pudru ir kitu cackiu.geriausia prieziura vanduo,daznas pampersu keitimas ir uzpakaliuko vedinimas.o kai nustojom pampersus vartot,isvis palengvejo. Nea, nebarstau, netepu, pampersų nenaudoja (didžkis  ). Bet vistiek karts nuo karto parausta.
Nireglina
2006 01 01, 20:50
Neatsmaukinėju ir aš, nes esu skaičiusi, kad mažiems berniukams to negalima daryti.
Lauryca
2006 01 03, 20:11
o kai as gulejau su saviskiu kaune, tai urologas pasake taip : reikia prausti ir kas kart atsmaukti  , nes ten susikaupe nesvarumai sukelia uzdegimus  , o jei to nenorite, tai neplauti (nemaudyti) su vaikisku MUILU, nebent kurio ph5.5 (pvz. intymios higienos muilas)  todel as kas kart kai maudau - atsmaukiu  ir manajam tai yra normalu, mes maudomes ir sveiciam visa kuneli
liucinka
2006 01 06, 20:47
Tai teko pas chirurgus pasirodyti. Tai ten kažką atidalino, atsmaukė, išvalė. Su vietiniu nuskausminimu, bet riksmo užteko. Bet patiems nepatarė to daryti. Ko gero, pačią pradžią aš pražiopsojau, nesupratau, kas jam darosi. Būčiau laiku pamirkius, turbūt viso to nebūtų reikėję. O mums kaip tik dabar iškilo ši problema. Prieš kelias dienas sūnus (jam 2,9m) pasiskundė, kad paskauda, apžiūrėjau, bet nieko lyg ir nepastebėjau, o prieš tris dienas, jau rimtai visą dieną skundėsi, verkė, kad skauda siusiuojant, nuvedžiau pas gydytoja, o ji pasakė, kad uždelsėme, sakė plauti šiltame vandenėlyje, atsmaukti odelę ir pirmadienį pasirodyti, jei nebus pagerėjimų, tai bus reikalinga skausminga chirurginė intervencija  Tikiuosi to neprireiks, bandom plauti, neleidžia, verkia prieš siusiuodamas, nežinau, kaip susitvarkyti
esheryte
2006 01 07, 00:14
As irgi niekaip ipatingai neprausiu pimpaliuko, kazkodel manau, kad gal ir nemalonu butu sunui, jei atsmaukineciau kazkaip. Na nebet jau problemos kokios. Tik va man idomiau, kada jau reikia susirupinti, kad kazkas negerai? Kaip suprantu, kai sisiojant skauda?
Juratikas
2006 01 10, 02:09
Dažnai keičiu sauskelnes ir bent porą kartų per dieną su vandeniu ir muilu prausiu, kol kas problemų neturėjom..bet turėsiu omeny tokias problemėles
murziukas
2006 01 10, 02:58
AS ISPLAUNU KAS VAKARA IRGI NESMAUKINEJU,O KARTAIS JAI NEISMAUDAU KOKIA DIENA TAI PARAUDONUOJA,BET TADA RYTE VAKARE NUPRAUSIU IR VISKAS SUSITVARKO.
na mes apturejom jau tokia panasia problemele su uzdeginu jauciu ar infekcija nuo nesvarumu  oi geriau nereikia  nugis pastebejau kad maziaus pampersas per diena nepilneja pimpiukas melynas kietas o jis vis zyzia niurzga ant puodo neseda  ,tai plopvem su vandenuku su svirkstu i pimpiuka pursciau vandeni per pora dieneliu parejo,o kada atsmaukti jau galima nes juk tai pavojinga jauniems  siaip prausemes mes du kart dienoj kartais ir 3 jei reikia su vandenuku ir paprastu muilu
Nezinau ar iki 7,bet ik 3 metu nera reikalu ten listi
QUOTE(Lauryca @ 2006 01 03, 20:11) o kai as gulejau su saviskiu kaune, tai urologas pasake taip : reikia prausti ir kas kart atsmaukti  , nes ten susikaupe nesvarumai sukelia uzdegimus  , o jei to nenorite, tai neplauti (nemaudyti) su vaikisku MUILU, nebent kurio ph5.5 (pvz. intymios higienos muilas)  todel as kas kart kai maudau - atsmaukiu  ir manajam tai yra normalu, mes maudomes ir sveiciam visa kuneli  Taip pasake urologas  Nu, nzn as ne daktare... bet kaip ir dauguma cia jusu pritariu, kad atsmaukineti NEGALIMA  netgi literaturoj raso, kad iki 2 metu negalima atsmaukti... Mes maudomes kiekiena vakara. Ryte irgi visad "ta vietele" apiplaunu. Problemu kol kas jokiu neturejome, tikiuos kad ir neturesim
Vasarėlė
2006 01 12, 09:13
Man irgi ta tema galvos skausmas, nes kartais matau, kad "peliukas" truputį parausta. Atitraukinėt bijau. Viena kartą švelniai bandžiau, niekas ten nesitraukė ir daugiau nekišu rankų. Vis tokia baimė yra, kad uždegimas nekiltų, draugės vaikiukui buvo. O kaip su tuo permanganatu? Vonelėj vaikiukai pasėdi? Mano maudosi stovėdamas  , tai ką daryt? Apiplauti gal
As irgi auginu berniuka, tai musu pediatre pasake, kad nieko atsmaukineti nereikia, mes prausiames is ryto ir vakare su muiliuku, jei jau rimtas reikalas buna  -prausiames dar karta su muiliuku, ir maudomes 2-3 kartus per savaite, vasara dazniau.
Lauryca
2006 01 12, 16:44
Man atrodo, kiekviena mama daro pagal save ir situaciją  juolab, kad dėl to pasitaria su savo pediatru mums dar padeda nuo pradėjusio rausti "peliuko" toks kremas nuo uždegimų "Excipial" ( atrodo  ) iš karto nuima paraudimą sekmės kovojant su "peliukų" uždegimais
alaniukomama
2006 01 18, 20:29
Mums pediatre irgi sake, kad atsmaukinet nieko nereikia. Bet kai supuliavo ta vietele ir teko kreiptis i chirurga, tas pasake, kad butinai reik atsmaukt kai prausiames. Be to sake, kad apie 70% berniuku turi patologija - angytes susiaurejima. Tad reik nors karta patikrint ar jusu berniukas nepatenka i tuos procentus. Kuo anksciau tai pastebesit - tuo greiciau chirurgai viska sutvarkys. Manau, kad geriau sutvarkyt, kol vaikas mazas, o ne tada, kai jau viska supranta ir bijo. Ir reik nebijot atsmaukt, nes tai neskausminga procedura  (Paklauskit savo vyru  ) Nezinau kiek yra tame teisybes, nes kiek zmoniu - tiek ir nuomoniu. Kol su tuo nesusiduriam, tol nesuprasim viso tos bedos rimtumo. O mano vaikas iki siol prisimena, kad "Dede dale popa", nors praejo jau puse metu.
[quote=alaniukomama,2006 01 18, 21:29] Mums pediatre irgi sake, kad atsmaukinet nieko nereikia. Bet kai supuliavo ta vietele ir teko kreiptis i chirurga, tas pasake, kad butinai reik atsmaukt kai prausiames. Be to sake, kad apie 70% berniuku turi patologija - angytes susiaurejima. Tad reik nors karta patikrint ar jusu berniukas nepatenka i tuos procentus. Kuo anksciau tai pastebesit - tuo greiciau chirurgai viska sutvarkys. Manau, kad geriau sutvarkyt, kol vaikas mazas, o ne tada, kai jau viska supranta ir bijo. Ir reik nebijot atsmaukt, nes tai neskausminga procedura  (Paklauskit savo vyru  ) Nezinau kiek yra tame teisybes, nes kiek zmoniu - tiek ir nuomoniu. Kol su tuo nesusiduriam, tol nesuprasim viso tos bedos rimtumo. O mano vaikas iki siol prisimena, kad "Dede dale popa", nors praejo jau puse metu. Su šita problema mes buvome susidūrę. Kai sūneliui buvo 6 mėn., pediatrė liepė profilaktiškai pasitikrinti pas chirurgą. Šis apžiūrėjęs iš karto pasakė ,kad yra angytės susiaurėjimas ir, kad šitą problemą reikia panaikinti, kol vaikui sueis metukai.
Buriuke
2006 01 18, 21:33
Man tai gydytoja ir mama sakė, kad mažiems berniukams iki trijų metukų negalima atsmaukinėt  Aš kažkur skaičiau, kad iki trijų metų net ir nėra ką ten atsmaukt
laramca
2006 03 05, 17:48
ka jus ten atsmaukinesit? vaikams yra fiziologine fimoze.Todel nieko nereik atsmaukinet.
As irgi tik paprastai apiplaunu ir viskas. Tiesa,viena karta buvo tokia problemele - ant pimpaliuko pastebejau is abieju sonu kaip kapselius,nu nemoku paaiskint,bet zodziu gydytoja dave siuntima pas chirurga,o tas pasake kad berniukams kartais buna,kad susikaupia smegma (toks dalykas kuris savaime apvalo lytinius organus,ar kazkas panasaus),tada atsmauke viska,pravale ir liepe ta padaryt po geros savaites maudant,kad dar kas like prasivalytu...Kelias dienas maziukui skaudejo kai sisiojo,tai liepe i silta vandenuka sodint kad lengviau ir maziau skausminga butu....Bet kad daznai ten kazka smaukyt reiketu tai irgi nieko nesake...As irgi skaiciau kazkur kad maziem berniukam nieko smaukyt nereikia....
QUOTE(Buriuke @ 2006 01 18, 21:33) Man tai gydytoja ir mama sakė, kad mažiems berniukams iki trijų metukų negalima atsmaukinėt  Aš kažkur skaičiau, kad iki trijų metų net ir nėra ką ten atsmaukt  aš irgi to nedarau ir tikrai nedarysiu iki tryju metu,ne tik daktarai sakė,kad negalima,bet ir ne kartą esu apie tai skaičiusi
Angangute
2006 03 08, 22:00
As savo berniukui irgi neatsmaukinejau, nors sako kad reikia vis zvilgtereti kaip ten kas... Bet karta ziurim, kad tas pimpukas sutino, galiukas raudonas, ir vaikas labai piktas buvo, skaudejo matyt. Tai pasodinom i kalio permanganato vonele. bet to neuzteko, nakti prabudo baisiai verkdamas, tai uzdejom ramuneliu kompresa kad ta karstima visa istrauktu... kita diena dar i vonike kelis kart pasodinom ir viskas praejo. Beje vonelei sedint reikia ta pimpuka biski atsmaukinet, kad issivalytu. Praejus apie 2 men, ziuriu mazius nebeleidzia net prisiliesti, sudejuoja net prausiant. Su vyru, paziurim, kad biski jau atsismaukia. Viena diena grazus pimpukas, kita diena paraudes... Tai jau kokia savaite, tai vel kartoju tas proceduras su vonelem, ir profilaktiskai su ramunelem. Nezinau kas jam cedaros. Juk atsismaukinejimas tai neskausmingas. Na bent jau taip sakoma....
gutegute
2006 08 22, 15:45
Iki 3 metu apyvarpes berniukams atsmaukti negalima, pakanka normalios higienos. Daugiau problemu turi tie berniukai, kuriu apyvarpe yra susiaurejusi, todel naturaliai issivalyti ne visada gali. Mums taip pat buvo, pirma karta 1 men. sunui net su auksta temperatura, labai issigandom. Chirurgas sake, kad jeigu apyvarpes uzdegimas kartosis, teks daryti nedidele operacija- apipjaustymu pavadino. Liepe paciai plauti specialiu tirpalu, parode kaip. Kita karta kai kartojosi - ploviau ramuneliu arbata- greitai praejo. Pasidomejau- pasirodo daugelis berniuku turi tokia beda, o ateity pasirodo vyrai ir su moterimis turi bedu.
giedruthele
2006 08 25, 17:44
aš savo leliui ir neatsmaukinėju, taip pat esu skaičius, kad mažiems berniukams to daryti negalima, nes ištikrųjų nėra ten ką ir atsmaukt. kadangi ant puodo dar nesisėda, tai dažnai leidžiu kvėpuot kūneliui, laksto nuogutis arba su triusikėliais. Angangeta manau tau reiktų kreiptis i savo lėliuko gydytoją, nes kažkaip man baisiai skamba, man viskas bais, kas su vaikučių negalavimais susiję, juk ne pirmą kartą tas pasikartoja. čia tik draugiškas patarimas
giedree_grey
2006 08 25, 20:32
nu pas mus tai turbut dar per maas vaikiukas,nes kad pas ji ten atsmaukt dar neina arba as nemoku  bet mes jokiu pudryciu nenaudojam,tik daznai prausiames su vaikisku muiliuku ir keiciam pampersiukus daznai  siaip dar jokiu problemu neturejom,tikiuos ir neturesim
Ramunėlė*
2006 08 26, 08:15
Mano sūnui buvo ta problema,kai buvo 8 mėn...nuėjompas chirurgąir lieoė pasėdėt kalio pergamanato vonelėj ir liepė- atsmaukinėt tą odelę tiek kiek eina.....ka vaikiukas auga tą odelė atsitraukia vis daugiau ir daugiau. Taigi ten kaupiasi nešvarumai  , dėl to ir kyla infekcijos. Kai prausiu savo berniuką, ne kasdien atitraukinėju, bet karts nuo karto. beje pediatrai ,ne viską žino tais specifiniais klausimais  ..jie kažkdėl tik siuntimus moka rašyt...arba ir tų pačių nenori duot.
Bretane
2006 08 26, 12:04
Nu kad iki 3 m. nereik atsmaukinet as nesutinku, gal reiktu vis tiek paziuret ar viskas gerai, nes mano drauges suneliui dare opracija 2m. nes pas ji ten neatsismaukinejo, kazkaip uzauge buvo, o jei neatsmauksi paziuret karts nuo karto kaip zinosi ar viskas gerai
giedruthele
2006 08 26, 13:06
QUOTE(Bretane @ 2006 08 26, 13:04) Nu kad iki 3 m. nereik atsmaukinet as nesutinku, gal reiktu vis tiek paziuret ar viskas gerai, nes mano drauges suneliui dare opracija 2m. nes pas ji ten neatsismaukinejo, kazkaip uzauge buvo, o jei neatsmauksi paziuret karts nuo karto kaip zinosi ar viskas gerai  tai jei neatsismaukia, reiškias yra užaugę? įdomu pasidarė, reiks ir man pasižiūrėti, niekada to nedariau, kažkaip baisiai man čia viskas
sandra00
2006 08 26, 16:08
įsiterpsiu ir aš,auginu dukrą,bet apie šitas berniukų problemas sužinojau iš draugės. jos sūnui 2 su pusę metų, ir jam ten po oda(ji neatsmaukinėjo) supūliavo. nuvedė pas daktarę,pasirodo reikalinga operacija,odelė priaugusi ir jos per daug. ji labai pergyvena,gal būtų išvengus operacijos jei būtų sūnui prausdama atsmaukinėjus. va čia tai karti patirtis.
giedruthele
2006 08 26, 19:31
jau nebežinau ką galvot ir ką daryt, kiek žmonių tiek nuomonių, būtinai reikės pasikonsultuot su gydytoju
QUOTE(giedruthele @ 2006 08 26, 20:31) jau nebežinau ką galvot ir ką daryt, kiek žmonių tiek nuomonių, būtinai reikės pasikonsultuot su gydytoju  O aš manau,kad nieko ten daryt ir lįst nereikia  Jei ten reiktų tikrai spec. kažkokios priežiūros,manau,gydytoja tą turėtų būtinai pranešt jau pirmosiomis vaiko dienomis.Ir iš vis tokį bajerį girdžiu pirmą kartą  Mums jau 2,6 metukai ir jokių problemų neturėjom,tiesiog laikomės kasdienės higienos ir tiek
QUOTE(sandra00 @ 2006 08 26, 18:08) įsiterpsiu ir aš,auginu dukrą,bet apie šitas berniukų problemas sužinojau iš draugės. jos sūnui 2 su pusę metų, ir jam ten po oda(ji neatsmaukinėjo) supūliavo. nuvedė pas daktarę,pasirodo reikalinga operacija,odelė priaugusi ir jos per daug. ji labai pergyvena,gal būtų išvengus operacijos jei būtų sūnui prausdama atsmaukinėjus. va čia tai karti patirtis. nesamone, tai ne nuo neatsmaukimo, tai yra igimtas defektas ir jis pataisomas tik operacijos pagalba...
giedruthele
2006 08 26, 21:59
nu mes ir kol kas bėdų neturėjom, spjaunu per kairę petį, apsiprausiam, nuogučiai būnam ir lyg nieko. čia kaip paskaitiėjau, paranoja prasidėjo, dabar ir apžiūrinėju kaip ten kas  tikėkimės nebus tokių problemų
vaje,isgasdino cia mane visos  .pamenu,mano didziajam,kai buvo 3metai, kazkas panasaus atsitike buvo
jurgita...
2006 10 25, 22:06
Negalvojau,kad tiek daug berniuku susiduria su tais nelemtais uzdegimais.Okiek to permanganato berti,kokios spalvos vanduo turetu buti?Maniskis irgi karta skundesi,kad jam "dulia cypu"tai as apiplovinejau su savo intymios hig.muilu ir praejo.Seip tai plaunu su vaikisku ir retkarciais siek tiek atitraukiu.
Chanson
2006 10 25, 22:34
QUOTE(laramca @ 2006 03 05, 18:48) ka jus ten atsmaukinesit? vaikams yra fiziologine fimoze.Todel nieko nereik atsmaukinet. o kas tai yra?
jurgita...
2006 10 30, 23:33
QUOTE(*Rita* @ 2006 10 26, 00:34) Fiziologine fimoze -neatsismaukia apyvarpe uz galvutes
sveikos, mamytės mano mažiukui metukai ir mėnuo. visai neseniai paraudo ir ištino jo "peliukas", išsiskyrė pūliukų. išsigandom ir nuvežėm pasižiūrėt chirurgui. ačiū dievui, nieko rimto. kažkokiu geliu sutepė, o namie pagelbėjo kalio permanganatas. i klausimą, ar atsmaukinėt apiplaunant, chirurgas atsakė TIKRAI NE. nes atsmaukus, gali užveržti galiuka ir pradinės padėties patys be chirurgu neatstatysim.
ore|gano
2006 12 04, 15:41
 oi tos vyrisko pasididziavimo bedos ne ka prastesnes uz moteriskasias bedeles... Bet ta tik supratau, kai susilaukiau sunaus... Turime patirties siuo klausimu  . Kai atsitiko pirma karta, - dar buvau zalia ir nelabai supratau kas ir kaip. Nuvykom pasirodyt pas hirurge klinikose, tai ta net neperspejus, padoriai nepaaiskinus, paeme vaika neva "apziuret" ir puole draskyt jam pypuli  Vaikas klykia, zviegia is skausmo, net kraujytis pasirode, mes abu su vyru apsale stovim  .... Ir dar visa litanija atskaite, kad be jokiu islygu privalome sitaip atplesineti odele kiekviena diena  ... Kadangi dabar jau esu patyrus siuo klausimu  , tai tikrai zinau, jog nebuvo butinybes sitaip draskyt vaiko. Isvis esu pries toki prievartini vaiko zalojima  Ateis laikas atsidalins ta odele naturaliai. Toks draskymas gali net pakenkti Nekalbu apie krastutinius atvejus, kai niekas kitas nebepadeda. Bet musu gerb. medikai nelinke cackintis ir nesiterliodami issprendzia visas bedas paprasciausiu, bet sakyciau gana drastisku budu  O ko cia vozotis? Atsmauki per jega ir jokiu problemu  ! O mes susitvarkom ir be tokiu ziauriu intervenciju. Jei pamatau, kad galiukas rausta (siaip laikomes kasdienines higienos, kaip visi normalus zmones  ), arba jei vaikas jau pradeda skustis (ne daznai taip buna) tuoj padarau vonele is lakisiaus ir ramuneliu arbatos. Mirkom maziausiai tris kart dienoj, bet po 10-15min (kiek jau vaikas iskencia ramiai pabuti  ), po sios proceduros tepame saltalankiu aliejumi tiek kiek imanoma giliau prieiti, bet jokio prievartinio plesymo. Taip pat geriame labai daug skysciu, ypac tos pacios ramuneliu arba lakisiaus arbatos. Kalio permanganatas gerai, bet jei nuolat jame mirkysi - labai issauseja odele, velgi niezti, diskomfortas  . Zinoma, reikia vozotis. Bet as jau geriau pasivozosiu, nei leisiu eksperimentuot su savo vaiku  Ir kol kas tvarkytis mums su sitom problemelem visai neblogai sekasi Sekmes ir jums
Mes irgi turejom problemu su tuo "vyrisku pasididziavimu". Vasara, per pacius karscius vaikas nei is sio nei is to sukarsciavo. Savaite laiko temperatura tai pakyla, tai nukrinta.  Kai padarem tyrimus, gydytoja issiunte i klinikas, nes slapime rado daug bakteriju. Klinikose padare slapimo paselio tyrimus ir rado slapimo taku infekcija. Tai ligoninej prasikankinom 2 savaites per didziausius karscius, vos neisprotejom abu. Po to dar 3 men gerem antibiotikus. Smagu nerealiai...  Klinikose gydytoja aiskino, kad retkartciais, nebutinai per kiekviena apiprausima, berniukams reikia atsmaukti apyvarpe, gerai nuprausti, nes kitaip ten kaupiasi bakterijos, kurios gali pridaryti daug bedu. Mums tik vos vos truko iki inkstu uzdegimo.  Be to, pas mano berniuka rado susiaurejusia apyvarpe, todel liepe kartas nuo karto gerai pamirkyti ir tada gerai atsmaukti, bet po to vel butinai odele grazinti i vieta, o kad ten vel neuzaugtu tai patepti bepanteno tepaliuku ar kokiu vazelinu. O kelis kartus per diena pimpaliuka prausti su muilu tikrai, manau, nereikia, nes nuo paprasto muilo labai sauseja jautri maziuku odele, be to nuplaunamos ir gerosios bakterijos, kurios reikalingos naturaliai apsaugai. Uztenka paprasto silto vandenuko. Nepersistenkit mamytes, kas per daug irgi nesveika.
nu ir as manau, kad kartais reikia, TEN geriau isplauti. niekas nesako, kad per kiekviena maudymasi ar prausimasi, bet reikia. nors ir prisiskaiciau, kad negalima iki kazkokio amziaus, o ir gydytoja minejo, bet kartais as isplaunu
|
|