Ornellitta
2005 12 28, 12:21
Sveikos būsimos mamytes. Nusprendziau uzvesti sia tema, nes mano nestumas man tikrai ne is lengvuju.. Nuo 4,5 men kai prasidejo bedos taip tesiasi iki dabar.
Daznai keiteja pilvas. Nuo vaiksciojimo, nuo stovejimo nuo sedejimo nuo bet ko. Zodziu beveik visa laika praleidziu guledama , ir jau 3 kartus gulejau ligoninej.
Ar as tokia viena?
Ka darot su apsitraukinejanciais pilvais?
JOVITUKAS
2005 12 28, 19:44
[quote=Ornellitta,2005 12 28, 13:51] Sveikos būsimos mamytes. Nusprendziau uzvesti sia tema, nes mano nestumas man tikrai ne is lengvuju.. Nuo 4,5 men kai prasidejo bedos taip tesiasi iki dabar. Daznai keiteja pilvas. Nuo vaiksciojimo, nuo stovejimo nuo sedejimo nuo bet ko. Zodziu beveik visa laika praleidziu guledama , ir jau 3 kartus gulejau ligoninej. Ar as tokia viena? Mano nestumo pradzia buvo sunki nuo 11sav. iki 16 sav. pragulejau ligonineje, nes tepdavo, buvo per zemai placenta. Labai nerimavau kad prarasiu leliu. Jau menesis kaip namuose (3 sav. jau dirbu), bet isejus is ligonines visko bijau. Bijau pervargti, bijau daug judeti. Kiekvienas naujas jausmas sukelia nerima ar taip ir visosm buna per nestuma. As manau jei mano nestumas nuo pirmos savaites butu sklaundus nejausciau dabar tokios baimes. Dabar jau 20 sav. pilvo skausmu nejauciu, tik nugara vakarais kamuoja. taip pat vakarais kartais jauciuosi tarsi balionas kuris tuoj tuoj sprogs. Norejau paklausti o ka tu jauti kai pilvas keteja?
Aurelia
2005 12 29, 15:19
QUOTE(Ornellitta @ 2005 12 28, 12:21) Sveikos būsimos mamytes. Nusprendziau uzvesti sia tema, nes mano nestumas man tikrai ne is lengvuju.. Nuo 4,5 men kai prasidejo bedos taip tesiasi iki dabar. Daznai keiteja pilvas. Nuo vaiksciojimo, nuo stovejimo nuo sedejimo nuo bet ko. Zodziu beveik visa laika praleidziu guledama , ir jau 3 kartus gulejau ligoninej. Ar as tokia viena? Ka darot su apsitraukinejanciais pilvais? Su pirmagime apie 7 men. tiesiog atsistot negalejau, gydytoja sake, kad nei magnis nepades, tiesiog vaikiukas nori gimti, teko 2 men. saziningai atguleti, kartais iki tuliko nenueidavau, o dabar tai jei traukiasi pilvas, tai magni isgeriu po 2 tabletes, o pries nakti visada geriu. Bet su gydytoja pasikonsultuok. magnio galima iki 6 tableciu (Magne B6)
Man irgi daznai kieteja pilvas, bet kol kas apsiejau be ligonines. Geriau Mg6. gynypral (nuo ju sirdis sustreikavo). Dabar nieko negeriu. Jei kieteja-mars i lova. Dar isgeriu koki sauksta brendzio ir atpalaidoja. Bet jausmas kai atrodo turi akmenini kamuoliuka pilve - nemalonus... Ornelitta ir Aurelia, malonu jus cia pamatyti, nes jus nesirodote pas mus Kovinukiu skyriuje
 o man is viso tik 15 savaiciu, o toks jausmas kad paskutines dienos, pilva maudzia, bet net dubens kaulai kazkaip tarsi pleciasi einant taip suskausta kad reikia net sustoti.Geriu Magnio Dispirali bet nieko jis man tarsi nepadeda
QUOTE(Ornellitta @ 2005 12 28, 12:21) Ka darot su apsitraukinejanciais pilvais? magnis, magnis, ir dar kartą magnis...
Aurelia
2005 12 30, 12:34
QUOTE(Ikulia @ 2005 12 29, 15:57) Man irgi daznai kieteja pilvas, bet kol kas apsiejau be ligonines. Geriau Mg6. gynypral (nuo ju sirdis sustreikavo). Dabar nieko negeriu. Jei kieteja-mars i lova. Dar isgeriu koki sauksta brendzio ir atpalaidoja. Bet jausmas kai atrodo turi akmenini kamuoliuka pilve - nemalonus... Ornelitta ir Aurelia, malonu jus cia pamatyti, nes jus nesirodote pas mus Kovinukiu skyriuje  labai retai prie kompo beprisedu, nes dukrytes iki sausio vidurio i darzeli neleisiu, tai daugiau su ja uzsiimu, o vakare vyras kompa okupuoja  su brendziu, kiek zinau irgi nelabai galima piktnaudziauti...nors turbut vienetiniai atvejai...na sako alergija gali buti... Geriausia tai kivi 1 i diena suvalgyt - visa vitaminu dienos norma! Mane isvis prie citrusiniu taip traukia, kad net truputi bijau...nors ur su dukra apelsinu po kilograma per diena suvalgydavau
aš jau tris kartus gulėjau ligoninėj  ir dabar- einant, padirbus ką nors iškarto pilvas pradeda susitraukinėti, skausmingai kietėja gimda. vaistų negaliu gerti, nes širdis nuo jų streikuoja, tai magnio diasporalį geriu. tokia jau ta vaikelio kaina
QUOTE(Aurelia @ 2005 12 30, 12:34) labai retai prie kompo beprisedu, nes dukrytes iki sausio vidurio i darzeli neleisiu, tai daugiau su ja uzsiimu, o vakare vyras kompa okupuoja  su brendziu, kiek zinau irgi nelabai galima piktnaudziauti...nors turbut vienetiniai atvejai...na sako alergija gali buti... Geriausia tai kivi 1 i diena suvalgyt - visa vitaminu dienos norma! Mane isvis prie citrusiniu taip traukia, kad net truputi bijau...nors ur su dukra apelsinu po kilograma per diena suvalgydavau  Su brendziu nepiktnaudziauju: daktare sake gerti iki 70 gr per diena, aisku, reikalui esant.
Žinau, kad seniau, na gal prieš kokius 10 metų, gydytojai liepdavo gerti medetkų arbatą. Dabar kažkaip nesigirdi tokių rekomendacijų. O ar ji tikrai padėdavo gimdos susitraukinėjimų atveju? Gal kas girdėjot ką nors apie tai?
as del pilvo kietejimo nesenai gulejau ligoninej savaite, gydytojos rekomendacijos: poilsis, neparvargti- neplaut grindu, nestovet ilgai prie plytos, kai tik jauti kad kieteja-prigult, isgert sauksta konjako, o siaip profilaktiskai gert Magni B6, mazdaug 20 dienu gert, 10 negert. nuo to laiko jauciuosi gerai
tiesa dar prisiminiau- liepe nesioti nesciosios dirza mazdaug nuo 28 savaites, atsigulus uzsidedi ir keliesi, tada pilvas netraukiamas zemyn, nera tempimo ir pilnumo jausmo. dar nebandziau
Neringiux
2006 01 03, 17:31
Galvojau, kad as viena tokia nelaimele  Pasirodo daugiau besikankinanciu yra. As ligoninej jau gulejau 4 kartus.  Nuo pat nestumo pradzios turiu problemu. Man net siule daryti valyma, galvojo, kad nesivystantis nestumas, veliau tepliojo, skaudejo pilvo apacia, kietejo pilvas.... Neperseniausiai kraujavau....Nu trmpai tariant nelinkmas gyvenimas  Labai laukiu kovo, noriu greiciau laikyti leliuka ant ranku, aisku dabar pagimdyti tikrai nenoreciau, nes su neisnesiotais leliukais daug bedu laukia. Man gydytojai liepe istisai guleti ir gerti magni. Tai taip ir darau, saugau leliu, nes mano kleckas labai zemai nuslinkes
Ir mano neshtumas toks sakyciau nevisai koks...tikiuosi buvo.. nuo pat 7 ar 8 savaites nuolat pykino iki 5 menesio pabaigos.. paskui dar i pabaiga ir pilvas kietejo...ligonine... gynipralis...magnio kazkodel neskyre... tuoj dekretas o as beveik visa neshtuma buvau nedarbinga, per 4 men gal buvau 3-4 dienas darbe... zodziu, kuo daugiau guleti, ilsetis, skysciu gerti ir visai stengtis nesinervinti... reikia gi ishneshioti mums savo kleckiukus..o man dar ir du  sekmes mergaites
Ornellitta
2006 01 06, 13:02
QUOTE(Ikulia @ 2005 12 29, 15:57) Man irgi daznai kieteja pilvas, bet kol kas apsiejau be ligonines. Geriau Mg6. gynypral (nuo ju sirdis sustreikavo). Dabar nieko negeriu. Jei kieteja-mars i lova. Dar isgeriu koki sauksta brendzio ir atpalaidoja. Bet jausmas kai atrodo turi akmenini kamuoliuka pilve - nemalonus... Ornelitta ir Aurelia, malonu jus cia pamatyti, nes jus nesirodote pas mus Kovinukiu skyriuje  Juo jausmas labai ne koks, pilvas kaip akmenukas, ir tuo pat metu slapintis norisi ir tustntis. I kovinuks ir i supermama aplamai labai retai uzeinu  nes tikrai daug laiko leidziu lovoje.. Bet nerimas su kiekviena savaitele man slugsta, nes zinau, kad net jei aks galetu vaikelis ir isgyventi. na bet tikiuosi isnesiosiu iki galo . Tik kai pilvas buan kietas tada nerimauju kad vaikeliui irgi truksta deguonies. ir istikro tokiom kritiskesnem dienom jis man maziau ir juda  na bet tikiuosi geriausio
Ornellitta
2006 01 06, 13:05
QUOTE(edvina @ 2006 01 02, 21:30) Žinau, kad seniau, na gal prieš kokius 10 metų, gydytojai liepdavo gerti medetkų arbatą. Dabar kažkaip nesigirdi tokių rekomendacijų. O ar ji tikrai padėdavo gimdos susitraukinėjimų atveju? Gal kas girdėjot ką nors apie tai? Taip apie medetku arbata ir as girdejau, net ligoninej gydytoja sake kad pagerti reiktu. O Magnis man nepadeda nuo apsitraukimu, tik Gynipral tabletes, nuo kuriu tragiskai dauzosi sirdis . Bet kartais kai jau per daznai kieteja geriu...
Ornellitta
2006 01 06, 13:09
Na man ,ne tik kieteja pilvas buan dienau kad is skausmo nezinau kru detis kaip skauda strenas ir pilvo apacia, bet kiek nuvaziuoju i ligonine kaklelis uzdaras viskas ok, o tuo metu kai nueinu pas gydytoja pilvas ramus buna ( dazniausiai man vakarais apsitrauineja). Tai ten jau i mane ziuri skersai mazdaug nu kaip tau gali skaudet...pilvas ramus kaklas uzdaras.. Na tai leliuko judesiai mane nuramina, jei juda ramiai jauciuosi reiskias viskas gerai jam  belieka islaukti kovo. Tik jau pabdo tas namu rezimas, o nors truputi kur iseinu paskui turiu gulet
QUOTE(Ornellitta @ 2006 01 06, 13:09) Na man ,ne tik kieteja pilvas buan dienau kad is skausmo nezinau kru detis kaip skauda strenas ir pilvo apacia, bet kiek nuvaziuoju i ligonine kaklelis uzdaras viskas ok, o tuo metu kai nueinu pas gydytoja pilvas ramus buna ( dazniausiai man vakarais apsitrauineja). Tai ten jau i mane ziuri skersai mazdaug nu kaip tau gali skaudet...pilvas ramus kaklas uzdaras.. Na tai leliuko judesiai mane nuramina, jei juda ramiai jauciuosi reiskias viskas gerai jam  belieka islaukti kovo. Tik jau pabdo tas namu rezimas, o nors truputi kur iseinu paskui turiu gulet  Ornellitta, viskas bus gerai tavo leliukui, nes tu tikra saunuole ir darai viska, kad jis gimtu kuo arciau termino. Gulinek, saugok save ir  .Karts nuo karto uzeik pas mus, kad nors mes zinotume, kad tau viskas tvarkoj.
Ornellitta
2006 01 06, 16:27
QUOTE(Ikulia @ 2006 01 06, 13:43) Ornellitta, viskas bus gerai tavo leliukui, nes tu tikra saunuole ir darai viska, kad jis gimtu kuo arciau termino. Gulinek, saugok save ir  .Karts nuo karto uzeik pas mus, kad nors mes zinotume, kad tau viskas tvarkoj.  Aciu Ikulia uz paguodziancius zodzius,  Pastaruoju metu neuzeidavau nes gulejau ligoninej, o paskui namuciuose lovytej. Daba karts nuo karto prieinu. Dziaugiuosi kad jums visoms ten viskas klostosi gerai ir galit ramiai sau po parduotuves vaikstinet savo leliams pirkinukus pirkt
QUOTE(Ornellitta @ 2006 01 06, 13:09) Na man ,ne tik kieteja pilvas buan dienau kad is skausmo nezinau kru detis kaip skauda strenas ir pilvo apacia, bet kiek nuvaziuoju i ligonine kaklelis uzdaras viskas ok, o tuo metu kai nueinu pas gydytoja pilvas ramus buna ( dazniausiai man vakarais apsitrauineja). Tai ten jau i mane ziuri skersai mazdaug nu kaip tau gali skaudet...pilvas ramus kaklas uzdaras.. Kai laukiausi pirmosios dukrytes ir mane labai daznai kankindavo baisus pilvo skausmai  Naktimis nemiegodavau, dienomis irgi guledavau susirietusi, nes negaledavau pasijudinti, o kai nueidavau pas gydytoja paaiskindavo, kad mazdaug ne visoms  bet taip buna  Neliepdavo nieko gerti, nei lovoj guleti  Tik i nestumo gala visos problemos dingo
Ornellitta
2006 01 06, 20:48
Na as labai tikiuosi kad viena diena man ims ir pasibaigs, ir galesiu pries leliui gimstant pasidziaugt dar nestumu
meduliukas
2006 01 08, 14:20
Mums jau 17 sav. bet vėmimai dar nesibaigė... Ryte net kojos iš lovos nekeliu ko nors į burną neisimetusi, miegu su meduoliais  kad vyro kiekvieną kartą nevarinėčiau ko nors atnešti. Nuo 6 sav. ėmiau bjaurėtis prieš tai įprastu maistu ir kvapais, o nuo 8 sav. taip vemti pradėjau  ištisom dienom, po 20 kartų, nieko valgyti ir gerti negalėjau, viską išvemdavau. Gydytoja išrašė siuntimą i dienos stacionarą, savaitę lašino lašalines, šiek tiek pagerėjo, bet vis tiek vemdavau, svoris krito... jokio vitamino į burną įsidėti negalėjau, į virtuvę mėnesį kojos nekėliau, prie maisto net nesiliečiau, visi kvapai (net ir skaniai kvepantys) varė iš proto, jaučiau nuolatinį silpnumą, iš lovos išlipdavau tik kai į ligoninę ar pas gydytoją važiuodavau, maniau, kad išprotėsiu nuo tokios savijautos, visą laiką svajojau, kad nėščia būdama iš laimės ant sparnų skraidysiu ir šia kad nori!!!! per tuos vėmimus dienos šviesos nemačiau!!! Dabar jau geriau, numestas svoris beveik sugrįžo, pilvukas po truputi didėja, nebėra taip silpna nes galiu valgyti  vemiu tik kai pavargstu, ir kai anksti atsikeliu. Jokio "vaisto" nuo vėmimo neatradau, gydytojai per daug skųstis bijojau, kad kokių rimtų vaistų neišrašytų, bet lašalinėmis džiaugiausi, nes jos kompensuoja prarstus skysčius organizme, ir dėl leliaus ramesnė buvau. Visom su panašiom problemom belieka palinkėti stiprybės ir kad artimieji jumis pasirūpintų tuo sunkiuoju metu  , o tu MEDELIUK būtinai apie savo problemą pasakyk gydytojai, ji tau patars kaip elgtis
Po tokio sunkaus antro nėštumo, kai dažnai kraujuodavau net gabalais  , tai galima sakyt, kad dabar tai zuikio dainos  ... Nors nėra lengva  , nors retai, bet vis dar supykina, pilvas kietėja dažnai, 3čias mėnuo kyla rūgštys...
meduliukas
2006 01 13, 19:22
QUOTE(Liurda @ 2006 01 13, 17:26) Mums jau 17 sav. bet vėmimai dar nesibaigė... Ryte net kojos iš lovos nekeliu ko nors į burną neisimetusi, miegu su meduoliais  kad vyro kiekvieną kartą nevarinėčiau ko nors atnešti. Nuo 6 sav. ėmiau bjaurėtis prieš tai įprastu maistu ir kvapais, o nuo 8 sav. taip vemti pradėjau  ištisom dienom, po 20 kartų, nieko valgyti ir gerti negalėjau, viską išvemdavau. Gydytoja išrašė siuntimą i dienos stacionarą, savaitę lašino lašalines, šiek tiek pagerėjo, bet vis tiek vemdavau, svoris krito... jokio vitamino į burną įsidėti negalėjau, į virtuvę mėnesį kojos nekėliau, prie maisto net nesiliečiau, visi kvapai (net ir skaniai kvepantys) varė iš proto, jaučiau nuolatinį silpnumą, iš lovos išlipdavau tik kai į ligoninę ar pas gydytoją važiuodavau, maniau, kad išprotėsiu nuo tokios savijautos, visą laiką svajojau, kad nėščia būdama iš laimės ant sparnų skraidysiu ir šia kad nori!!!! per tuos vėmimus dienos šviesos nemačiau!!! Dabar jau geriau, numestas svoris beveik sugrįžo, pilvukas po truputi didėja, nebėra taip silpna nes galiu valgyti  vemiu tik kai pavargstu, ir kai anksti atsikeliu. Jokio "vaisto" nuo vėmimo neatradau, gydytojai per daug skųstis bijojau, kad kokių rimtų vaistų neišrašytų, bet lašalinėmis džiaugiausi, nes jos kompensuoja prarstus skysčius organizme, ir dėl leliaus ramesnė buvau. Visom su panašiom problemom belieka palinkėti stiprybės ir kad artimieji jumis pasirūpintų tuo sunkiuoju metu  , o tu MEDELIUK būtinai apie savo problemą pasakyk gydytojai, ji tau patars kaip elgtis  Nu va skaitau ir atrodo apie save  Laukiu, nesulaukiu treciadieniu - pas gygytoja zygiuosiu, gal pagelbes  As jau pamirsau, kaip mano virtuve atrodo, o vaikas pamirso, kad mama maista gamina  Tik aukle ir tetukas  Negaliu pakest nei suniuko, nei kates jei per arti prieina  O tie vargsiukai nesupranta, kas yra  Is lovos sia savaite lipu tik egzaminu laikyt, nes sesija. O kas bus kai reikes i darba eiti, o man dar kartais reikia paskaiteles pravesti, nu sakes, nezinau kaip bus Ir man jokie maistai nepadeda lovoj, nei ne lovoj, tik pakeliu galva ir viskas, turiu lekt arba bliuda laikyt prie lovos
anaid79
2007 03 03, 14:03
Mano pirmas nėštumas buvo lengvesnis nei šis, su pirmu tik pačioj pradžioj ligoninėj dėl gresiančio persileidimo gulėjau, o paskui viskas buvo gerai, nu gal antroj nėštumo pusėj gimda kartais susitraukinėdavo. Dabartinio nėštumo metu 21 savaitę porą dienų buvo rudų išskyrų, padarė echoskopiją ir pasakė, kad placenta 2 vietose atsidalinusi, bet vaikeliui maitinimo turėtų pakakti, nors sakė, kad nieko prognozuot negali, nes dar mažas nėštumas, dar ir vaikelis savaitę mažesnis yra nei turėtų būti  .Tai dabar labai jaudinuos, kad gal jam nepakanka maitinimo ir labai bijau, kad ta placenta dar daugiau neatsidalintų ir vaikelis gimdoj nežutų, dar ir gimda prie viso to susitraukinėja, magnį geriu visą nėštumą, bet nelabai jis man padeda. Dabar gėriau ne magvitą, o magnio diasporal miltukus, tai nuo jų kaip ir mažiau susitraukinėja, bet gydytoja išrašė tik 10 pakelių, tai jau pabaigiau, dabar vėl gersiu magvitą kas antrą dieną, jei bus blogiau eisiu pas gydytoją.
Pumpurėlis
2007 03 04, 09:32
QUOTE(anaid79 @ 2007 03 03, 15:03) bet gydytoja išrašė tik 10 pakelių, tai jau pabaigiau, dabar vėl gersiu magvitą kas antrą dieną, jei bus blogiau eisiu pas gydytoją. Magnio diasporal miltelių galima nusipirkti be recepto bet kurioje vaistinėje
ir aš galiu čia prisijungti- antras nėštumas buvo kažkoks košmaras- lovos režimas iki pat gimdymo, galvojau nugulėsiu visus šonus, buvau kaip porcelianinė lėlė. Nuo pat pradžios nėštumo buvo gresiantis persileidimas, kraujavau du kartus, pilvas visą nėštumą kaip akmuo buvo, gėriau visus vaistus kuriuos skiria nėščioms, gulėjau kelis kart ligoninėj, vidurių užkietėjimas, rėmuo, tachikardija, oro trūkumas, vėmimas, alpimas,beprotiškas dubens skausmas, vėliau grėsė priešlaikinis gimdymas, svajojau apie 28 savaites ir ką manot- net pernešiojau, teko paskatinti  ir pagaliau po ilgų 9 metų laukimo susilaukiau savo džiaugsmelio  sėkmės visoms ir kantrybės, ko tik nepadarom dėl savo angeliukų
Ggggreta
2008 04 14, 13:22
Man taip pat susitraukinėja gimda ir jausmas ne koks  , bet gydytoja mane nuramino, nes sakė, kad tai yra normalu ir, kad gimda per dieną gali susitraukinėti iki 10 kartų (tolkia norma) ir, kad, kai gimda susitraukia mažyliam atrodo, kad mes juos stipriai apkabinam  Todėl per daug nepergyvenkim, nes jei jaudinsimės ir nervuosimės tik skantinsime gimdos susitraukimus. Sekmės visoms nešiojant savo angelėlius
[sveikos nestukes, norejau pasiteirauti ar kam yra buve kad i 8to menesio paabaiga pradetumet jausti kasdien silpnuma, atrodo tuoj samones neteksit ir nukrisit kur.....
voras34
2008 05 05, 16:56
QUOTE(Geneve @ 2008 04 23, 12:25) [sveikos nestukes, norejau pasiteirauti ar kam yra buve kad i 8to menesio paabaiga pradetumet jausti kasdien silpnuma, atrodo tuoj samones neteksit ir nukrisit kur.....  man taip yra, o ypac dabar kai norom nenorom tenka pabuti saulelej, vos vos sugebu parropoti namo, nezinau kodel bet sis mano nestumas palyginus su pirmu- TIKRAS KOSMARAS, ar del to, kad lelius sedi, ar del ko kito, bet laukiu, nesulaukiu kada jis pasibaigs ir bent jau kojines sugebesiu be jokiu fiziniu pastangu uzimauti...
nakvisa
2008 05 05, 19:54
QUOTE(Geneve @ 2008 04 23, 10:25) [sveikos nestukes, norejau pasiteirauti ar kam yra buve kad i 8to menesio paabaiga pradetumet jausti kasdien silpnuma, atrodo tuoj samones neteksit ir nukrisit kur.....  man nuo septinto men galo jau taip...
_Tabata_
2008 05 08, 14:01
QUOTE(Ornellitta @ 2005 12 28, 12:21) Sveikos būsimos mamytes. Nusprendziau uzvesti sia tema, nes mano nestumas man tikrai ne is lengvuju.. Nuo 4,5 men kai prasidejo bedos taip tesiasi iki dabar. Daznai keiteja pilvas. Nuo vaiksciojimo, nuo stovejimo nuo sedejimo nuo bet ko. Zodziu beveik visa laika praleidziu guledama , ir jau 3 kartus gulejau ligoninej. Ar as tokia viena? Ka darot su apsitraukinejanciais pilvais? Ne viena tu tokia.Aš antrą pusę nėštumo praleidau ligononėje.Man buvo problemos su širdimi ir gydytojai namo išleisdavo tik savaitgaliams, jei jausdavausi geriau.Beveik visas režimas buvo gulimas.Iki pat nėštumo galo nebuvo aišku, ar aš atlaikysiu viską ir ar liksiu gyva.Po gimdymo dar 3 savaites praleidau ligoninėje.Maitinau minimaliai, nes nebuvo jėgų net vaiką pakelt, galvojau, kad jau tikrai paskutinioji.Bet po truputį pasitaisiau ir dabar jaučiuosi pusėtinai.
man tai nuo kokios 5 savaites prasidejo blogumai ir pravemiau iki 5 menesiu, poto visokiu kitu bedu buvo, visa nestuma vargino slapimtakiu uzdegimai, tik va dabar pabaiga gal kiek lengvesne
QUOTE(Liepaite21 @ 2007 03 06, 13:59) ir aš galiu čia prisijungti- antras nėštumas buvo kažkoks košmaras- lovos režimas iki pat gimdymo, galvojau nugulėsiu visus šonus, buvau kaip porcelianinė lėlė. Nuo pat pradžios nėštumo buvo gresiantis persileidimas, kraujavau du kartus, pilvas visą nėštumą kaip akmuo buvo, gėriau visus vaistus kuriuos skiria nėščioms, gulėjau kelis kart ligoninėj, vidurių užkietėjimas, rėmuo, tachikardija, oro trūkumas, vėmimas, alpimas,beprotiškas dubens skausmas, vėliau grėsė priešlaikinis gimdymas, svajojau apie 28 savaites ir ką manot- net pernešiojau, teko paskatinti  ir pagaliau po ilgų 9 metų laukimo susilaukiau savo džiaugsmelio  sėkmės visoms ir kantrybės, ko tik nepadarom dėl savo angeliukų  labai panašus ir mano nėštumas buvo  , sakiau tik man visos bėdos sukrito, bet pasirodo kad ne aš viena, man dar daug nervų kainavo genetiniai tyrimai
Asencija
2008 05 13, 11:38
QUOTE(Ikulia @ 2005 12 29, 15:57) Man irgi daznai kieteja pilvas, bet kol kas apsiejau be ligonines. Geriau Mg6. gynypral (nuo ju sirdis sustreikavo). Dabar nieko negeriu. Jei kieteja-mars i lova. Dar isgeriu koki sauksta brendzio ir atpalaidoja. Bet jausmas kai atrodo turi akmenini kamuoliuka pilve - nemalonus... Ornelitta ir Aurelia, malonu jus cia pamatyti, nes jus nesirodote pas mus Kovinukiu skyriuje  Kaip suprast kieteja pilvas? kaip tai pasireiskia?
QUOTE(Asencija @ 2008 05 13, 12:38) Kaip suprast kieteja pilvas? kaip tai pasireiskia?  kieteja tikraja to zodzio prasme, kol neprades kieteti tai ir nesuzinosi  as irgi galvodavau kas tas yr, kol pati nepajutau  o pries gala turi kieteti nes vyksta paruosiamieji saremiai, o ir tikri gali pasireiksti reguliariu pilvo kietejimu
kai tik pastojau tai maude ir spazmavo gimda visus 9 menesius  jau maniau kad ivyks persileidimas, bet isgulejau iki 37 sav. ir pagimdziau. Jauciausi visa nestuma kaip tikras ligonis  aciu dievui turiu nuostabu suneli  saugokite visos save
QUOTE(Jureka @ 2008 07 04, 16:10) kieteja tikraja to zodzio prasme, kol neprades kieteti tai ir nesuzinosi  as irgi galvodavau kas tas yr, kol pati nepajutau  o pries gala turi kieteti nes vyksta paruosiamieji saremiai, o ir tikri gali pasireiksti reguliariu pilvo kietejimu Man kieteja kartais, bet as vis galvoju, kad cia vaikas atsiremia ar siaip oda traukia.. o cia pasirodo gal reiktu labai susirupinti
Meškėnė
2009 11 20, 11:20
Sveikos, man irgi jau kelios dienos kaip kieteja pilvelis, o dar tik 18\19 sav.. Su pirmu nestumu irgi buvo kietejimu, tik jie buvo dar anskciau, tai teko ligonineje paguleti... kazkaip neramu kai taip buna... As prisimenu kai sake gine su pirmu kai kietejo, kad gerti po 50 gr konjako tai dabar ta ir darau.. bet kazkaip rezultatas trumpalaikis... Pradeda kieteti nuo staigesnio judesio arba jei ilgiau pasedi vienoje pozoje... Gal cia itakos turi polinkis i viduriu kietejima? kaip manot?
Sveikutės,turiu du vaikučius  ,bet nėštumai galima sakyt nesiskyrė,pravaikčiojau su akmenukais [tiksliau pragulėjau],man nepadėjo nei magnis,nei konjakas[nors yra tikimybė kad bučiau neišnešiojus,jei jų bučiau negėrus],manau kad nuo organizmu priklauso tie kietėjimai,būdavo kai sutrauke tai vos kvapą atgaudavau,bet man iš kart neatleisdavo,net 10-15min būdavo sutrauktas  . POILSIS,POGULIS GERAS VAISTAS SAUGOKITE
|
|