Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Poras
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2
Nerytė
Sveikos,

Ką gaminate iš poro?

Nelabai daug esu su juo susidūrusi ax.gif

Aš porą dedu į sriubą, dar į kai kurias salotas.
bea
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 28, 16:27)
Sveikos,
Ką gaminate iš poro?

Nelabai daug esu su juo susidūrusi  ax.gif

Aš porą dedu į sriubą, dar į kai kurias salotas.
*

Aš darau salotas: poras skrituliukais (supjaustau ir atskiriu pirštais skrituliukus), virtas kiaušinis, obuolys, fermentinis sūris, majonezas.
Dedu į žuvies troškinį: filė (jūros lydekos ar rudagalvės menkės) gabaliukais apkepu, dedu virtos morkos kubelius ar skrituliukus, poro skrituliukus, kukurūzus, grietinėlę. Troškinu.
Galima dėti į daržovinę sriubą ir t.t. smile.gif Praktiškai visur, kur dedasi svogūnas galima vietoj jo dėti porą, bo jis švelnesnis.
Nerytė
QUOTE(bea @ 2005 12 28, 17:44)
Aš darau salotas: poras skrituliukais (supjaustau ir atskiriu pirštais skrituliukus), virtas kiaušinis, obuolys, fermentinis sūris, majonezas.
Dedu į žuvies troškinį: filė (jūros lydekos ar rudagalvės menkės) gabaliukais apkepu, dedu virtos morkos kubelius ar skrituliukus, poro skrituliukus, kukurūzus, grietinėlę. Troškinu.
Galima dėti į daržovinę sriubą ir t.t. smile.gif Praktiškai visur, kur dedasi svogūnas galima vietoj jo dėti porą, bo jis švelnesnis.
*

Ačiū, Bea 4u.gif
Utiuitiutė
Aš porus naudoju vietoj svogūno mirksiukas.gif
murrrka
O aš porus dedu ant picos... ir gražiai atrodo ir ne taip aštru kaip su svogūnu... ax.gif
ausrytuke
as tai sutarkuoju obuoliu, papjaustau poru ir viska sumaisau su majonezu - labai skanu ir sveika mirksiukas.gif
dute1
Kadangi nemėgstu svogūno, tai porą visur dedu vietoje jo thumbup.gif Jis daug švelnesnis. Į troškinius dedu žaliąją dalį, o į mėsą baltąją dalį. O kai marinuoju kepsniukus pjaustytos mėsos ar žuvies, tai su poru daug skaniau, nes svogūnas priduodavo kažkokį keistą skonį ir atrodydavo tarsi parūgę. Svoguną dedu tik marinuodama šašlykus.
viketa
Aš jį dedu visur, net vaikui į daržovienę. Tik į salotas tai pjaustau kuo smulkiau, nes man jis atrodo per kietas.
viketa
Ir dar dariau salotas: poras, žirneliai, tuno konservai, majonezas. Labai skanu. Čia iš SM receptas.
irmulia
į sriubas dedu, nes svogūno negaliu valgyti, beto labai skanūs padažai su poru. smile.gif
Amalia
Galiu pasiūlyti vokišką patiekalą - apie 3cm gabaliukais supiaustytą (baltą dalį) troškinti apie 20min. baltame padaže (miltai, sviestas, pienas, druska) , pabaigoje galima grietine ar grietinėle užskaninti.Aš kartais dar muskato pridedu, visai nieko.Valgom su mėsa ir bulvėm.
Utiuitiutė
PORAI SU DEŠRA ALAUS PADAŽE

8 porai
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai miltų
1.5 stiklinės alaus
250 g virtos dešros
150 g aštraus fermentinio sūrio
pagal skonį druskos, maltų pipirų
Baltąsias porų dalis 15 min. virti pasūdytame vandenyje. Paskui išgriebti ir, vandeniui nuvarvėjus, sudėti į riebalais išteptą ugniai atsparų indą. Miltus pakepinti su sviestu, praskiesti alumi, pasūdyti, paskaninti maltais pipirais ir nuolat maišant pakaitinti, kol užvirs. Paruoštą padažą užpilti ant porų, ant viršaus sudėti supjaustytą plonais griežinėliais dešrą, apibarstyti rupiai tarkuotu fermentiniu sūriu ir 15 min. kepti karštoje orkaitėje
Elmiko
Aš pora naudoju vietoj svogūno dedu į sriubas,padazus thumbup.gif
ingapoc
As tai gaminu vienas krabu lazd.salotas kurios turi buti butinai su poru smile.gif
receptas-poras, krabu lazd.,pekino kopustas, pomidoras,agurkas, maisoma su majonezu, pabandykit labai skanu ir per balius sitos salotos geriau eina uz baltaja misraine biggrin.gif
lolakola
Porą dedu į morkų salotas.

Morkai smulkiai tarkuoti, poras smulkiai pjaustytas, majonezas . clap_1.gif
Mano šeimyna valgo.Kiti šias salotas daro su česnaku. Su poru gaunasi švelniau.
meskius
Porą dedu visur, kur tinka svogunas- daug skaniau thumbup.gif
vetra72
sveikos mamytes 4u.gif

apsipirkinejant eilini savaitgali prisipirkom daug poru (buvo ispardavimas blush2.gif ), tai va dabar teks juos kazkaip suvartoti ir deti i visus imanomus patiekalus.
Todel buciau labai dekinga, jei parasytumete recepteliu, kur naudojate kuo daugiau (arba bent truputi) poru, nes as tik internete kelis receptukus radau ir viskas ax.gif
eja
as darau poru ir morku salotas su majonezu, paprastai :sutarkuoju morkas, smulkiai supjaustau porus, idedu druskos, pipiru ir mojonezo, visai skanu:)
Dar dedu porus visur vietoj svogunu, i troskinius, i sriubas tinka.
m@šenka
poras man visur tinka thumbup.gif
jurginėlis
4 virti kiaušiniai, ripkelėmis supjaustyti porai, druska, pipirai pagal skonį ir sumaišau su majonezu(jį galima sumaišyti kartu su grietine).
Labai skanu,o svarbiausia - greita biggrin.gif
Skanaus mirksiukas.gif
Agniska
Porai grietinės padaže
12 vidutinio dydžio porų
0,25 stiklinės aliejaus
Padažas:
0,75 stiklinės tirštos grietinės
2 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai sukapotų žalių petražolių
šviežiai maltų pipirų
druskos
Porus nuvalyti, nupjauti šaknis ir viršutinę žalių lapų dalį, gerai nuplauti.
Sudėti 10 min. į dubenį su šaltu vandeniu, vėl nuplauti ir apdžiovinti.
Aptepti aliejumi.
Kepti grilyje vartant ir kartkartėmis tepant aliejumi, kol apskrus.
Dubenyje išmaišyti grietinę, citrinos sultis, druską ir pipirus, sudėti iškeptus porus taip, kad grietinė juos pridengtų ir palikti 2-3 val. kambario temperatūroje.
Patiekti papuoštus žaliomis petražolėmis.

Salotos"Švelnumėlis"
5 dideli obuoliai 1 poras
žemės riešutai
100 g majonezo
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti kubeliais ar šiaudeliais.
Baltąją poro dalį supjaustyti griežinėliais, žemės riešutus pakepinti, nuvalyti odelę ir susmulkinti.
Viską išmaišyti ir pridėti majonezo.
Viršų apibarstyti riešutais.

Salotos
4-5 morkos
1 poras
250-300 g fermentinio sūrio
100 g majonezo
50 g grietinės
petražolių
Morkas nuskutame, nuplauname ir supjaustome šiaudeliais.
Porą supjaustome griežinėliais, o petražoles susmulkiname.
Fermentinį sūrį supjaustome kubeliais.
Viską užpilame majonezu bei grietine ir gerai išmaišome.
Puošiame petražolių šakelėmis.

Pievagrybių ir porų salotos
200 g pievagrybių
200 g šviesių poro dalių
1 vidutinio dydžio morka
1 obuolys
1 šaukštas aliejaus
pipirai
druska
Porus gerai nuvalyti ir nuplauti. Supjaustyti 0,5 cm storio griežinėliais.
Pievagrybius nulupti, nuplauti ir supjaustyti juostelėmis.
Indelyje pašildyti riebalus, sudėti porus, grybus ir truputį pakepinti. Įpilti kelis šaukštus virinto karšto vandens ir pridengus troškinti.
Morką nulupti ir stambiai sutarkuoti, suberti į indelį, šiek tiek patroškinti. Po to nuimti indelį nuo ugnies, suberti nuluptą ir stambiai sutarkuotą obuolį bei prieskonius.

Porų salotos
400 g porų
2 obuoliai
1 raugintas agurkas
1 citrinos sultys
3 šaukštai grietinės arba majonezo
druskos
cukraus
Porus nuvalyti, nuplauti, supjaustyti 0,5 cm storio gabalėliais, įdėti į kiaurasamtį, pamerkti 10 min. į verdantį vandenį. Ištraukti, atvėsinti.
Obuolius ir agurką stambiai sutarkuoti, pašlakstyti citrinos sultimis, įberti druskos, cukraus, išmaišyti su majonezu arba grietine.
Salotas puošti kietai virtu kiaušiniu ir petražolėmis.

Pyragas su porais
500 g porų
4 šaukštai aliejaus
6 šaukštai pieno
4 kiaušiniai
150 g grietinės
300 g kvietinių miltų
100 g kviečių sėlenų
1/2 pakelio kepimo miltelių
100 g varškės
100 g fermentinio sūrio arba lydyto sūrelio
6 šoninės griežinėliai
sutrinto muskato
druskos
pipirų
Nuplautus porus supjaustyti mažais gabaliukais ir trumpai patroškinti 2 šaukštuose aliejaus.
Iš miltų, 2 kiaušinių, likusio aliejaus, kepimo miltelių, sėlenų ir varškės išminkyti tešlą, 2/3 jos iškočioti ir sudėti į tortinę.
Iš likusios tešlos suvolioti ritinėlį ir aplink tortinę padaryti aukštą lygų kraštą.
Ritinėlio galus kruopščiai sujungti.
Fermentinį sūrį supjaustyti mažais gabaliukais, išmaišyti su dviem kiaušiniais, pienu, grietine, druska ir muskatu.
Ant tešlos uždėti sluoksnį porų, juos pridengti paruošta mase, ant jos išdėlioti šoninės ritinėlius.
Kepti 45 min.
Išimti, kai lengvai paraus.

Skanaus mirksiukas.gif

arabeska
thumbup.gif Porai puikiai atstoja svogūnus , tinka visur,jie švelnesni... thumbup.gif
vetra72
o jus poru lapus irgi naudojate? bent i misraines kiek zinau dedasi tik saknis, o tie lapai vis atlieka, tai nelabai norisi tiek ismesti ax.gif
Agniska
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 17, 11:36)
o jus poru lapus irgi naudojate? bent i misraines kiek zinau dedasi tik saknis, o tie lapai vis atlieka, tai nelabai norisi tiek ismesti ax.gif
*

Aš tai naudoju,bet dažniausiai į sriubas dedu,juos pakepinus thumbup.gif skanu
jurginėlis
naudoju juos visur, man labai skanu smile.gif
vetra72
QUOTE(jurginėlis @ 2007 10 17, 11:25)
naudoju juos visur, man labai skanu smile.gif
*

as irgi dabar visur juos dedu ir tikrai 'pamilau' juos. tiesa, daugiau naudoju saknis, bet bandysiu siandien ka nors ir su lapais pagamint; vyrui irgi patinka, zodziu, taip netycia per nukainavimus atradau labai puiku dalyka ax.gif
Ramuniki
Aš porą dedu beveik visur į sriubą, salotas, kiaušinienę, troškinius jis visur tinka, labai skanu ir nėra toks aitrus kaip svogūnas.
Saidutia
labiausiai porą mėgstuį dėti į sriubytę thumbup.gif
Melynasaule
Salotos: porai, kumpelis, fermentinis suris, zirneliai, majonezas. Mano vyras ju niekaip neatsivalgo, tik jam reikia be zirneliu smile.gif

dar jei darot zuvi, galima su porais: "zuvis japoniskai"
pakepinam ziedais pjaustytus porus, atkirai griezineliais pjaustytas morkas. I kepimo inda dedam morkas, ant ju porus ir galiausiai paprieskoninta zuvi. uzpilam grietines, majonezo, surio ir kiausinio plakiniu, kepam orkaitej.
yzzy
o aš tai darau tokias salotas:
poras
silkė
obuolys
prieskoniai
majonezas
sumakaluojam viską ir puikus skonis smile.gif
luckylein
Poru sriuba
1kg farso(geriausia maisyto)
3 svogunai
6 porai
1.5 l sultinio(ziurint kokio tistumo norite)
600 g lydyto surelio
200 g grietineles(bet nebutina)
200g(panasiai)marinuotu pievagrybiu

Farsas pakepinamas,sudedami griezineliais supjaustyti porai,susmulkinti svogunai,trumpai su mesa patroskinti ir supilti sultyni.Virti koki 40 min.
tada sudeti marinuotus pievagrybius,ir lydita sureli,grietinele,palaukti kol issilydis,skanu su balta duona smile.gif
mylima
QUOTE(dute1 @ 2006 01 02, 17:31)
Svoguną dedu tik marinuodama šašlykus.
*

Labai sekmingai saslykus galima marinuoti su porais.
mystical
mes labai mėgstam karšts sumuštinius su poru. O dar gaminu salotas: porai, nevirti pievagrybiai (bet nuplauti parūgštintu vandeniu, kad nejuoduotų), virtas kiaušinis ir majonezas (man skaniausias su krapais)
Wild Flower
Galima ir porų apkepą išsikepti 4u.gif blush2.gif Bent jau man labai skanu mirksiukas.gif
Pupsia
labai skanu orkaiteje kepti griezineliais supjaustytas bulves ir daug poru, labai skaniai issitroskina, dar ir mesytes galima tuo paciu pakepti smile.gif
Auksesmama
mes taip pat pora vietoj svoguno naudojam,jis daug svelnesnis.Dedu i vaikiskas darzoviu kosytes,salotas.sriubas tongue.gif
Melynasaule
garnyras prie mesos ar zuvies:
pakepinam ziedais pjaustytus porus su darzoviu prieskoniais ar druskyte ant sviestuko. tada atsikrai pakepinam griezineliais pjaustytas cukinijas ir atskirai virtus brokolius. Viska sumaisom kartu. As tai kartu visalaik viska kepinu smile.gif
kalissta
poras - i visas salotas smile.gif
Hornisse
Labai skanios salotos:
1. apvirti brokoliai, žalias poras, majonezas, druska
2. virta vištos krūtinėlė, obuoliai,virtos morkos, žirneliai, porai, majonezas. viską sluoksniuoti
GAPO
Poro, žiedinio kopūsto, pomidoro, agurko (viską smulkinti kaip kam patinka- galima smulkiau, galima stambiau), grietinės ir majonezo lygiom dalim ir salotų prieskonių. Man thumbup.gif , o mano vyras nemėgsta porų, tai mėgaujuosi viena biggrin.gif . Galima prie bet ko, mėsos, žuvies patiekalų ar šiaip, vienas.
P.s. labai svarbu geras ir skanus majonezas mirksiukas.gif .
Utiuitiutė
Rūkyta vištos šlaunelė, agurkas, kons.pupelės, poras, majonezas. Niam niam biggrin.gif
Nerytė
QUOTE(Ciocia Polia @ 2008 02 16, 11:35)
Rūkyta vištos šlaunelė, agurkas, kons.pupelės, poras, majonezas. Niam niam  biggrin.gif
*

o koks agurkas??? sviezias, marinuotas?
Utiuitiutė
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 16, 11:45)
o koks agurkas??? sviezias, marinuotas?
*

Kokio turi, tokį dedi mirksiukas.gif Gali pusę tokio, pusę tokio. Arba šviežų agurką+ kons.šparagines.
a123456
labai megstu poru sriuba.verdu taip kaip zaliu kupustu sriuba tik dedu ne kopustus o pdaustyta pora.galima pakepinta,o galima zalia.labai skanu ax.gif
Chada
Labai mėgstu porus, ypač šias salotas:

porai, pievagrybiai (nevirti), pomidorai, galima juod. alyvuogių, aliejus, citrinos sultys, prieskoniai;

porai, agurkas (žalias), pekino kopūstas, majonezas 4u.gif
monagg
Bulviene su porais

Sia paprasta, bet labai kvapnia sriuba galima megautis bet kuriuo metu laiku.
Litrui sriubos nulupti ir ir nuplauti 4 dideles bulves ir 4 porus. Porus supjaustyti plonais griezineliais ir 15 min pakepinti su 100g sviesto - ziureti kad nepakeistu spalvos. Sudeti plonai supjaustytas bulves, uzdengiam ir 10min kaitinam. Supilti 2 litrus salto vandens, uzvirinam, imest zalesiu prieskoniniu,druskos, pipirai ir apie valanda pavirti neuzdengta ant mazos ugnies. Tada isgriebt darzoves ir sugrust grustuvu ir vel atgal i puoda. bet jau nieko nedarom tik gal siek tiek pakaitinam. Idedam sauksteli grietines ir patiekiam karsta.....

skanaus!!!!!
essen.gif
londonas
porus salotoms naudoju arba vietoj svogunu ant silkutes padelioju,ir i troskinius dedu vietoj svoguno.
justina_r
mano mama daro labai man skanias salotas: poras, tarkuota morka, tarkuoti obuoliai ir majonezas essen.gif
Auksesmama
QUOTE(justina_r @ 2008 04 04, 10:51)
mano mama daro labai man skanias salotas: poras, tarkuota morka, tarkuoti obuoliai ir majonezas  essen.gif
*

va siandien ir isbandysim blush2.gif turiu susitarkavus morku,galvojau darusiu su cesnaku,bet pabandysiu kazka naujo...aciu uz pasiulyma drinks_cheers.gif
justina_r
QUOTE(Auksesmama @ 2008 04 04, 12:58)
va siandien ir isbandysim blush2.gif turiu susitarkavus morku,galvojau darusiu su cesnaku,bet pabandysiu kazka naujo...aciu uz pasiulyma drinks_cheers.gif
*

tikrai labai skanu puikiai ir prie mesyte ir prie zuvytes jos tinka thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.