Tirli pirli
2010 05 28, 15:06
Sveikos,
Paveldėjome su giminaite žemės sklypą su namu nacionaliniame parke. Esame labai skirtingų charakterių ir turime skirtingus tikslus sklypo atžvilgiu. O ir šiaip labai nesutariame. Norečiau sklypą padalinti abiem po lygiai, bet teisiškai žemė nacionaliniuose parkuose nedalijama (sklypai nesmulkinami).
Tarpusavyje susitarti neįmanoma, nes ji iš principo nesutinka su jokiom dalybos. O kas kart man ką nors ten darant ( tvarkant pieva, ar kertant nedžius) sulaukiu milžiniškų priekaištų. Nors pati nieko nedaro. Kivirčai jau pasiekė tokį lygį, kad norisi iš ten nešti kudašių, bet nėra kur. Išpirkti negaliu, neturiu tiek pinigų, o ir ji manau iš principo nesutiktų. Pastoviai ten negyvename, atvažiuojame tik savaitgaliais.
Gal kas susidūrėte su panašia situacija. Kaip pasidalinti tą nelemtą žemę ir gauti ramybę.
melynas dangus
2010 05 31, 08:59
Saugomu teritoriju istatymo 31 str: Valstybiniuose draustiniuose ir valstybiniuose parkuose privačios nuosavybės teise priklausančio žemės sklypo neleidžiama dalyti dalimis, parduodant, išnuomojant, atidalijant, įkeičiant, dovanojant, išskyrus atvejus, kai keičiamos gretimų sklypų ribos.
Tirli pirli
2010 05 31, 19:55
QUOTE(saulute85 @ 2010 05 31, 08:59)
Saugomu teritoriju istatymo 31 str: Valstybiniuose draustiniuose ir valstybiniuose parkuose privačios nuosavybės teise priklausančio žemės sklypo neleidžiama dalyti dalimis, parduodant, išnuomojant, atidalijant, įkeičiant, dovanojant, išskyrus atvejus, kai keičiamos gretimų sklypų ribos.
Žinau,
Bet manau teismas gali nustatyri naudojimosi bendra nuosavybe tvarką, t.y. kuria sklypo dalimi, kuri is mūsų gali naudotis. Ar aš neteisi?
melynas dangus
2010 06 01, 07:43
Taip, žinoma kad gali. Bet tai nėra atsidalijimas. Jūs liksite bendrasavininkais su visom iš to išeinančiom pasekmėm.
Tirli pirli
2010 06 01, 12:45
QUOTE(saulute85 @ 2010 06 01, 07:43)
Taip, žinoma kad gali. Bet tai nėra atsidalijimas. Jūs liksite bendrasavininkais su visom iš to išeinančiom pasekmėm.

Bet bent jau aš galėčiau man priskirtoj žemės pėdoj daryti ką noriu ir kaip noriu. Ir ji neturės teisės pareikšti man jokių prieštaravimų. Bent jau aš taip suprantu tą naudojimosi tvarką.
Kažin kaip kiti sprendžia kiti tokius nesutarimus.
Tirli pirli, kiti paprastai pasidaro pas matininką planą, kuriame numatyta, kokia atitinkamais taškais pažymėtoje sklypo dalimi naudosis vienas bendraturtis, o kokia - kitas, ir žygiuoja į teismą dėl naudojimosi tvarkos nustatymo. Bėda ta, kad mūsų teismai labai sunkiai sprendžia daiktinio pobūdžio ginčus ir sprendimų priėmimas net pirmoje instancijoje ilgai užtrunka (ne taip paprasta teismą įtikinti, kodėl būtent toks planas parengtas ir pan.). Tačiau bet kuriuo atveju tai geriau nei amžinas neperspektyvus konfliktas su giminėm.