nerandu temos apie si darzeli
Labas! neticia uzsukau ir nusprendziau atsakyti tau
Mano vyresnysis lankydavo ta darzeli. Seip neko blogo pasakyti negaliu. Aukletojos buvo labai geros. Su vaikais iseina i lauka kiekviena diena butinai netgi ir 2 kartus, maitino irgi neblogai-netgi visai gerai ir skanai. Yra presmokykline grupe : isryto ateina mokytoja-aukletoja, o po pietu jau paprasa aukletoja. Dyrektore ten tik "himicina" biski su pinigais. Labai daug ko reikejo nupirkti i grupe(sluotu, skudureliuir grindu ir dulkiu valyti), kad vaikams butu patogu surinkom pinigus ir kilima didziule nupirkom i viena grupe, paskui perkele mus i kyta grupe ir ten vel pirkom kilima, remonta darem Ziuriu ko toliau to
aciu, kad parasei. as jau buvau lyg ir nusprendus, kad cia rusiskas darzelis....
Istiesu idomu, gal daugiau kas gali kokiu atsiliepimu parasyti? :-)
Sveikos mamytes ...
Patarkit kuris drazelis gerisnis Zylute ar Jurginelis?
Zylute - rusu darzelis, bet ten yra kazkiek ir lietuviu vaiku
Sveikos,
nuomoniu ir infomacijos apie si darzeli tirkai truskta. Siaidnien del visa ko nunesiau pareiskima, kad nuo dar kito rudens vaikas eitu i darzeli t.y po 1,5 metu. Istiesu tai yra rusu darzelis, kuriame yra viena grupe lietuviu vaiku (na ji pilniausia). Vaikai joje tik nuo 3 metuku, mazesniu neima, maniskiui butu 2,5 metukai. Tai siule, kad tegu pabuna rusu grupeje, pas juos yra tokiu vaiku ir sako labai normaliai, tevai patenkinti, nes vaikas 2 kalbas supranta. Kaip supratau patekti ten yra sansu, kazkaip jie pamane, kad as nunesusi geguze, noriu nuo sio rugsejo leisti ir zansu kaip ir buvo. Bet pasakiau, kad mums dar gerus 1,5 metu reikia luktereti. Pavaduotoja pasirode maloni. Tad tokie mano sipudziai. Sis darzelis randasi Virsuliskese nelabai man ten Justiniskes. Musu mociute ten salia gyvena, tad patogu butu. Prasymus padaveme i abu darzelius ir Jurgineli (kuris perpildytas) ir i Zylute, kur i rusika grupe prasome bet kada, lietuviska grupe kiek pilnoka. Na kai ateis laikas nezinau kur savo vaiak leisiu esu padavusi prasymus bent i 4 darzeliu is kuriu i 3 manau yra sansu :-). Rasykite savo atsiliepimus labai idomu butu suzinoti.
Sveikos.. as Virsuliskese gyvenu tai net nzn i kuri darzeli uzrasyti, girdejau kad Jurgineli eiles dideles. Patarkit kur rasyti maziuka
QUOTE(indvai3 @ 2008 06 12, 17:30) Sveikos.. as Virsuliskese gyvenu tai net nzn i kuri darzeli uzrasyti, girdejau kad Jurgineli eiles dideles. Patarkit kur rasyti maziuka sveikos
Virsuliskese yra Zylute, bet rasau tik del to, kad perspeti, mano drauges anyta, ten aukletoja dirba, tai jie yra Jahovu liudytoju sektantai, kai kurios aukletojos, taigo atsargiai, nes nezinia kaip tuos vaikus ten priziures
o mums nepatinka sis darzelis , nes uzsiimama tik su ikimokiklinukais. mes irgi lietuviu grupei. ten nuo 3m iki 6m vaikai.
Papildyta: o mums nepatinka sis darzelis , nes uzsiimama tik su ikimokiklinukais. mes irgi lietuviu grupei. ten nuo 3m iki 6m vaikai. QUOTE(benedikta46 @ 2009 06 05, 19:52) gal ten dirbat?Nes tada ta stora moteri gerai pazistat
Sveiki, butu idomu pabendrauti kas lankys nuo sio rudens si darzeli, lietuviu grupe. Gal yra jau lankanciu, kaip aukletojos, ar uzsiima su vaikuciais ar eina i lauka.
Na, ziuriu labai mazai atsiliepimu apie si darzeli.
Taip, darželis pradžioj buvo rusų, dabar jau yra nedaug rusų grupių, o kitos lietuvių ir kiek suprantu gal ir lenkų grupė yra. Mes jau į šį darželį trečią vaiką leidžiam (į rusų grupes), t.y. sesė leido abu savo vaikučius, ir aš be dvejonių nuvedžiau saviškę ten. Aukletojos man ten patinka. Sesės vaikams buvo taip, kad iš darželio net nenorėjo eit namo. Auklėtojos rūpestingos. Į laukelį veda kasdien. Na bet kai žiemą, didelis minusas lauke, tai žinoma neveda. Grupės tai šiais laikais jau gana didelės net ir rusų grupėse. Į rusų grupę prieš metus užsirašę, po metų kaip tik nuo rugsėjo ir patekom, nors planavau vest nuo pavasario, bet pavasarį, kai mums dar nebuvo 3 metukų mūsų nepaėmė, nes lyg tada buvo jau daug mažų naujų vaikučių, ir kaip sakė direktorė, mažiukus iš kart po daug naujų jie neima, nes jiems reikia pripratimo, didesnio dėmesio, jie sunkiau adaptuojasi. O jau kai sueina 3 metukai, tai nuo rudens surenka grupes, jau tipo dideli ir galima iš kart po daug naujokėlių
Na, pasidalinkit dar info apie šį darželį..
laba diena,
ziuriu jau senokai kas berase apie si darzeli. Butu malonu suzinoti kokia informacija. Is anksto dekoju.
Na, rudenėlis ant nosies, kas lankys šitą darželį? Gal yra kas iš Žvirbliukų grupės?
Na, tylu čia, daugiau mamyčių nėra, kurių vaikai lanko šį daržiuką?
QUOTE(smale @ 2010 09 07, 09:27) Butinai Žinok, nieko daug negaliu papasakoti, nes maniškė šiandien tik antrą pusdienį ten būna..Šiaip, auklėtoja pasirodė nebloga, daug ir viską išsamiai paaiškina, grupėj visai smagu atrodo turėtų būt vaikams, tik kad vėsoka dabar ten..
Tai as manau, visur dabar vesu ir bus kol nesildys
Šiame darželyje dirba B. Jonušo muzikos mokyklos Slavų muzikos skyrius. Čia vieni geriausių Lietuvoje (baigę Maskvos muzikos akademiją, kalbantys ne tik rusiškai, bet ir lietuviškai) fortepijono, muzikos teorijos pedagogai. Puikios galimybės pradėti lavinti jau keturmečius (galima bandyti susitarti). Rusakalbiams vaikams išskirtinės galimybės mokytis savos tradicinės kultūros žinomo folkloro ansamblio Arinuška" bazėje, lenkakalbiams - "Traikotka". Dirba vieni geriausių ir Rusijoje, ir Lenkijoje žinomi pedagogai: Irena ir Nikolaj Zacharovai, Irena Višnevska, Julia Morozova.
Būtų arčiau, leisčiau ir savo lietuviukus - išmoktų kalbą, įgautų muzikos teorijos, instrumento, vokalo pagrindus. Folkloro vokalo esminė praktika ta pati klasikinei ar popsinei, skiriasi tik detalių apdaila (klasicistai mėgsta diagnozuoti balso gadinimą). Sėkmės laimingiesiems, lankantiems šį darželį...
Šponka, vakar buvau darze, paziurejau grupe, bet pamirsau paklaust koks jos darbo laikas?
QUOTE(smale @ 2010 09 09, 09:06) Šponka, vakar buvau darze, paziurejau grupe, bet pamirsau paklaust koks jos darbo laikas? Nu ir koks pirmas įpsūdis apie grupę? Žinok, dabar taip staigiai užklausei, tai bijau pameluot, kad iki 18h, tai tikrai žinau, o ryte, ar nuo 6, ar nuo 7h tai nepasakysiu.. QUOTE(Cansado @ 2010 09 14, 11:40) Varda pakeitei QUOTE(smale @ 2010 09 14, 16:57) Varda pakeitei Aga.. Rugsėjo 22 susirinkimas, tai susitiksim.. QUOTE(Cansado @ 2010 09 14, 17:39) Aga.. Rugsėjo 22 susirinkimas, tai susitiksim.. Na jums sunkiau, nors maniskis irgi metus nelanke darzo, bet as manau, kad tokiam amziuj jau didesnis noras buti su vaikais, nei su mama QUOTE(smale @ 2010 09 14, 18:13) Na jums sunkiau, nors maniskis irgi metus nelanke darzo, bet as manau, kad tokiam amziuj jau didesnis noras buti su vaikais, nei su mama Vat ir leidžiam į daržą vien todėl, kad su vaikais labai nori bendraut, neužtenka kieme kiek pabūna, o ir namie, negaliu jai skirt visą dėmesį..Nebe mažoji čia mūsų, didžioji jau
Na, ar buvot susirinkime šįvakar? Ar rytoj dalyvausit tam bendram? Į kokį būrelį galvojat leist vaiką?
QUOTE(Cansado @ 2010 09 22, 21:28) Na, ar buvot susirinkime šįvakar? Ar rytoj dalyvausit tam bendram? Į kokį būrelį galvojat leist vaiką? Buvau, o jus? Nezinau ar eisiu siandien, paklausiu aukletojos kokia kalba bus susirinkimas, jei rusu, tai neisiu, nemoku as jos gerai QUOTE(smale @ 2010 09 23, 05:55) Buvau, o jus? Nezinau ar eisiu siandien, paklausiu aukletojos kokia kalba bus susirinkimas, jei rusu, tai neisiu, nemoku as jos gerai Buvau..Aš galvojau neit į tą bendrą, bet kai pasakė, kad vaikai irgi kažkokią programėlę rodys, tai eisiu pažiūrėt..Dėl rusų kalbos nesusimąsčiau, man irgi su ja QUOTE(Cansado @ 2010 09 23, 07:57) Buvau..Aš galvojau neit į tą bendrą, bet kai pasakė, kad vaikai irgi kažkokią programėlę rodys, tai eisiu pažiūrėt..Dėl rusų kalbos nesusimąsčiau, man irgi su ja Pakalbejau su aukletoja, mes neisim i susirinkima, nes maniskiui nelabai yra tikslas ten dalyvaut, bus kaip ziopliukas, juk nieko dar nemoka QUOTE(smale @ 2010 09 23, 09:09) Pakalbejau su aukletoja, mes neisim i susirinkima, nes maniskiui nelabai yra tikslas ten dalyvaut, bus kaip ziopliukas, juk nieko dar nemoka Jo, 3, pavasarį tik bus 4 metai..Bet ji aukštesnė už bendraamžius, tai nežinau, ar bandyt..Taip išeina, kad tokiems nieko gero ir nėr iš būrelių.. O tai kada visiems pasakys dėl tų renkamų pinigų? Šįvakar per bendrą susirinkimą? O kodėl manot, kad nieko nemoka, taip auklėtoja sakė? Nežinau, ir maniškė dar gal nieko ten nepadarys, bet eisiu vistiek pažiūrėt..Nu bet keista, galėjo tada ir kitiems vaikams, kurie dar nieko toj programėlėj nedarys, pasakyt, kad nedalyvautų..Dabar ir mes atvarysim be reikalo gal, ir tam vaikui, kad paskui nereiktų nusivilt.. A tai ko mes vakar nesusipažinom gyvai?
Dar vakare perklausiau aukletojos, tai sake renka tik is naujoku, nes pernai seni teveliai sudejo grupej langus...
Gal suzinosi ka daugiau apie keramika, tai parasyk As sedejau ant aukletojos kedes prie aukletojos stalo vakar QUOTE(smale @ 2010 09 23, 17:33) Dar vakare perklausiau aukletojos, tai sake renka tik is naujoku, nes pernai seni teveliai sudejo grupej langus... Gal suzinosi ka daugiau apie keramika, tai parasyk As sedejau ant aukletojos kedes prie aukletojos stalo vakar Nu jo, tik iš naujokių..Bet man vistiek įdomu, kiek reikia už tuos langus mokėt, nes dabar nežinau, man iškart abejonės kyla kaip ir kur tuos surinktus pinigus panaudoja..Kad ir vakar, sudėjom tuos pinigus už kanceliarines prekes, o kiek iš tikrųjų buvo išleista nežinia..O čia dabar tokiom nemenkom sumom tiems langams, tai norėtųsi pirma pamatyti kokius nors skaičiavimus, sąmatėlę, kiek reikia.. Ir sakė, kad nebūtinai 200lt, jeigu sunku su pinigėliais, galima ir mažiau, min 100lt.. Aš jau įrašiau saviškę į šokius, bandysim.. Nepasilikau susirinkime, nes vyras užsilaikė darbe, negalėjo vaikų paimt, o aš su mažąja niekaip nebūčiau ten išsėdėjus nė pusvalandžio.. Vakar aš sėdėjau prie auklėtojos, antra nuo jos, toj eilėj, kur mama su vežimėliu sėdėjo..
Del langu parasysiu tau az. Esu pasimokius viesai kalbeti SM ir butent apie darza...
Velnias, dabar nepamenu kaip ten kas sedejo |