Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žąsis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2
rammune
Sveikučiai,

labai norėčiau Naujųjų sutikimui skaniai iškepti žąsį. Gal žinote kokių nors gerų receptų. Labai ačiū už patarimus 4u.gif
-niekas-
sveikutės,aš pernai kepiau žąsį.Ištryniau raudonais paukštienos prieskoniais ir ištepiau medumi.Marinavau dvi paras , kepiau maiše.Visi tik pirštus apsilaižė ir mano žąsytės nebeliko . Medus duodą labai ypatingą skonį.
Amalia
QUOTE(rammune @ 2005 12 29, 07:57)
Sveikučiai,

labai norėčiau Naujųjų sutikimui skaniai iškepti žąsį. Gal žinote kokių nors gerų receptų. Labai ačiū už patarimus  4u.gif
*


Paziurek gal patiks
rammune
QUOTE(tudla @ 2005 12 29, 12:13)
sveikutės,aš pernai kepiau žąsį.Ištryniau raudonais paukštienos prieskoniais ir ištepiau medumi.Marinavau dvi paras , kepiau maiše.Visi tik pirštus apsilaižė ir mano žąsytės nebeliko . Medus duodą labai ypatingą skonį.
*


tudla, noriu pasistikslinti, ar reikia su medum marinuoti, ar tik priš dedant į orkaitę juo ištepti? O kaip su įdaru, ar nieko į vidų nedėjai? bigsmile.gif
-niekas-
medų tryniau taip pat prieš dvi dienas.Mano šeima nemėgsta kimštų paukščių, bet tu gali kimšti virtais ryžiais su džiovintom slyvom. O jei nori rūgčiau gali kimšti raugintais kopūstais.Dar juos gali paskaninti virtu kiaulės pusgalviu.Kiaules pusgalvį išverdi su prieskoniais , nukaulini supjaustai labai smulkiai sumaišai su kopūstais ir kemši žąsį.Į kopūstus gali dėti kiaušinį, svogūnų, mairūno.O jei nenori trinti medumi papraščiausiai ištrink prieskoniais prikimšk rūgščių obuolių o prieš kepimą ištrink sviestu.SĖKMĖS
bumce
Uždovanojo teta iš kaimo žąsį kokių 5-6 kg thumbup.gif . Gal žinot kaip ją paruošti, kad kepant nesudžiūtų ir nesudegtų. Esu jau eksprementavusi su kalakutu tai kiek ilgai bekepė tik išdžiuvo, o neiškepė doh.gif . Aš nepaklausiau ar jauna ta žąsis, na bet manau kad ne "senė". O gal kepti nelabai apsimoka troškinti reikia kaip nors. Patarkit gal kas bandėt. Norėčiau savo mažiuko 1 metų gimtadieniui iškepti tongue.gif .
Sola
Tai jei senuke,tai gal virti...,bet gi taip skanu kepta.Tada bandyk kist i kepimo maisa.Prikimsk obuoliu,dziovintu slyvu ir abrikosu,istrink gerai prieskoniais.Siaip maise,kad ir ilgai keps,bet tikrai nesudzius.Gali ipilt i ta maisa siek tiek sultinio.
jole
QUOTE(bumce @ 2006 02 22, 10:20)
Uždovanojo teta iš kaimo žąsį kokių 5-6 kg thumbup.gif . Gal žinot kaip ją paruošti, kad kepant nesudžiūtų ir nesudegtų. Esu  jau eksprementavusi su kalakutu tai kiek ilgai bekepė tik išdžiuvo, o neiškepė doh.gif . Aš nepaklausiau ar jauna ta žąsis, na bet manau kad ne "senė". O gal kepti nelabai apsimoka troškinti reikia kaip nors. Patarkit gal kas bandėt. Norėčiau savo mažiuko 1 metų gimtadieniui iškepti tongue.gif .
*


Aš tai kepiau padaže. Sumaišiau balto vyno,sojų padažo ir vandens. Vis užpildavau kepant ant žąsies. Tai labai skani ir minkšta gavosi. Tik kepiau ilgokai apie 2 val.
ausram1
Sveiki,

na ir man parūpo kaip iškepti skaniai žąsį. Gal dar kas žinote žąsies kepimo receptukų, kažkokių kulinarinių gudrybių kaip iškepti skanią ir sultingą žąsį. Būsiu dėkinga už informaciją ax.gif
Tinkis Vinkis
kepiau zasi labai paprastai. Istryniau druska, pipirais ir muskatu. Pilvan prikisau rugsciu obuoliu ir dziovintu slyvu. Tada sukisau i kepimo maisa. Po zasimi prigrudau isilgai pusiau keptu morku, t.y. zasis gulejo ant ju. Kepti teko mazdaug 50 min kilogramui svorio, taigi, reikia kantrybes, bet maise neisdziusta tikrai. Na, sveciai vis sako, kad skanu, man irgi neblogai...

Papildyta:
tfu, isilgai pjautu morku. Jau uzsisvajojau berasydamas. Tos sukepusios morkos zasies riebaluose buna labai neblogos...
Karosė
ištrinus prieskoniais palaikyti būtinai nors 2 dienas biggrin.gif
Tinkis Vinkis
Kad nebutina... O kam?
knotknot
Laikiau zasu bureli, tai isbandem kelis receptus.
Zasies vyniotinis
Nuo zasies nurengti oda pradedant nuo kaklo kaip "megztini". Zasies krutinele plonai isimusti. Nuo kaulu apipjaustyti likusia mesyte ( ne "plikai', nuo koju, nugaros), ja sumalti, ideti pjaustytu obuoliuku( 2-3), tarkuota morka, galima virtu ar keptu grybu( 4 saukstus), svieste apkepta svoguna ( smulkiai pjaustyta), prieskoniu. Ideti pora zaliu kiausiniu. Zasies krutinele pagulgyti i odos isnaros vidu, kimsti farsa, uzsiuti ir ideti i spec. kepimo maiseli ( buna parduotuvese) , i maiseli ipilti raudono vyno ( 1,5 - 2 stiklines). Uzrista ir keliose vietose prabadyta maiseli deti i skarda, ten ipilti 1 stikline vandens ir kepti apie 2-2,5 val. Kai viena puse apskrus, vyniotini su visu maiseliu apversti.

Zasies sriuba su raugintais kopustais
( Labai tinka antrai dienai po baliaus ar salta ziemos diena)
Likusius zasies kaulus su mesyte, skrandi, sirdele ir panasius likucius isvirti ( apie 2 val). Isgriebti, nugramdyti mesyte nuo kaulu, susmulkinti ir sumesti atgal i puoda. Ten sudeti pjaustytas bulves, morkas. Kai pavirs ( 7-9 min.), ideti raugintu kopustu su visa sunka ( labai tinka rauginti kopustai su spanguolem) ir pabaigti virti. Galima iberti pipiru ( surumo paprastai uztenka nuo kopustu).
Skanaus!
Askulia
Sveiki,

Kepta žąsis (antis) su apelsinų padažu

Maximos kalėdiniame buklete buvo ir anties (aš kepiau žąsį) receptas. Gavosi thumbup.gif , todėl perrašau ir Jums - gal kas dar iškeps Naujiems Metams smile.gif

[attachmentid=125277]
(nuotraukos kitos ner, nes spejau nubėgt iki tuoleto ir žąsis jau buvo supjaustyta ir išdalinta doh.gif )

Patiekalui gaminti reikės:

1 žąsies arba anties (~2.5-3.5kg)
2cm ilgio imbiero šaknies gabalėlio
2-3 česnako skiltelių
1 raudonojo svogūno
4 šaukštų medaus
tarkuotų 2 apelsinų žievelių
4 šaukštų sojų padažo
1 šaukštelis malto cinamono
pusė stiklinės vandens
1 šaukšto acto
1.5 šaukšto jūros druskos
0.5 šaukšto šviežiai maltų pipirų, maltų kmynų


Gaminame:

Druską, pipirus ir kmynus pakepiname sausoje keptuvėje. Atvėsiname ir sutriname. Paukštį nuplauname šaltu vandeniu, nuo visur (išskyrus sparnelius ir sprandą) nuimame riebalus. Įtriname paukštį druskos ir pipirų mišiniu ir palikti uždengtą nakčiai.
[attachmentid=125270]

Susmulkiname imbierus, česnakus, sumašome su 2 šaukštais medaus ir 2 šaukštais sojų padažo, apelsinų žievelėmis, vandeniu. Viską užviriname, paliekame šiek tiek atvėsti.
[attachmentid=125272]

[attachmentid=125273]

[attachmentid=125274]

Užsiuvame kaklą..

[attachmentid=125271]

..ir supilame dar karštą marinatą į pilvo ertmę. Pilvą taip pat užsiuvame.
Dedame į skardą ar britvoną ir kepame.

[attachmentid=125275]

Kepti galima 2 būdais:

1. Įvyniojame paukštį į foliją, padedame ant skardos ir kepame 40min. 200 C karščio orkaitėje. Tuomet išvyniojame iš folijos, įpilame į skardą truputį vandens. Kepame likusį laiką 175 C karščio orkaitėje.

2. 15min. kepame paukštį krūtinėle aukštyn 220 C karščio orkaitėje. Tada sumažinam karštį iki 175 C ir pusę likusio laiko kepame pavertus ant vieno šono ir kita pusę laiko - ant kito šono.

[attachmentid=125276]


O tuo tarpu..

Sumaišome likusį medų su sojos padažu ir actu. Pagardiname pipirais ir druska. Šiuo mišiniu aptepame paukšti likus kepti 10min iki kepimo pabaigos.

Svoris kg - Kepimo laikas
1.5 - 1val ir 15-25min
2 - 1val ir 25-35min
2.5 - 1val ir 35-40min
3.5 - 1val ir 50-55min
4 - 2val
4.3 - 2val ir 10-15min
4.7 - 2val ir 15-20min
5.2 - 2val ir 20-30min
5.5 - 2val ir 30-40min

Kimštai žąsiai reikia pridėti dar apie 20-40 minučių.

Įsmeigus į storiausią paukščio vietą, turi bėgti blyškiai geltonos sultys arba temperatūra toje vietoje turi būti apie 82C (čia naudojant mėsos termometrą matuoti.. ne gyvsidabrinį unsure.gif ).

[attachmentid=125277]

------------------------------------------------------------------------------------------

Padažas

Paukštį galima valgyti su įvairiais padažais - tiek bruknių uogiene, tiek tomis pačiomis sultimis+riebalais, kuriuose jis kepė (čia jeigu kepate ne skardoje, o britvone - tada prisirenka nemažai..). Šį kartą dariau pagal receptą ir patiekiau su apelsinų padažu. NIAM NIAM thumbup.gif


Apelsinu padažui reikės:

200 ml. vandens
150g cukraus
2-3 apelsinai supjaustyti griežinėliais
8 arbatin. šaukšteliai žuvų padažo
80 ml. žaliųjų citrinų sulčių
1 lazdelės cinamono


Gaminame:
Užviriname vandenį su cukrumi, tuomet sumažiname ugnį ir dar paverdame 5-8min. Suberiame apelsinus, prieskonius, sukrečiame žuvies padažą (aš tiesa tokio neradau, tai naudojau Austrių padažą - suėjo ne ką prasčiau) ir dar 5min. paverdame. Tuomet supilame žalių citrinų sultis (aš naudojau 1/2 paprastos citrinos) ir nukaičiame puodą. Laikome šiltai, nes į stalą jis turi būti patiekiamas neatvėsęs.

Ruošiama 12val. Pagaminama per 2-3val.



...aš dar pridėjau bulvių.. nes man nerealiai skanu, kai jos kepa žasies taukuose.. niam niam biggrin.gif ... Bulves reikia dėti maždaug 40-50min iki paukščio kepimo pabaigos ir kelis kartus pavartyt bei apliet taukais.

[attachmentid=125278]
zuvedra
QUOTE(Askulia @ 2007 12 25, 23:23)
Sveiki,

Kepta žąsis (antis) su apelsinų padažu

Maximos kalėdiniame buklete buvo ir anties (aš kepiau žąsį) receptas. Gavosi  thumbup.gif , todėl perrašau ir Jums - gal kas dar iškeps Naujiems Metams smile.gif




... atrodo labai skaniai... 4u.gif Aciu kad taip smulkiai aprasei... Tik ziauriai sudetingai atrodo man. Bet labai uzsinorejau naujiems issikept, reiks pabandyti, tik manau kad supaprastinsiu kai ka, bet va labai gerai kad laikai ir temperaturos surasyti, ko niekur nebuvo. Parasysiu kas iseis bigsmile.gif ...
Askulia
Supaprastinimui galima nedaryt apelsinu padazo biggrin.gif... nes jo beveik niekas nevalge.. man asmeniskai labai patiko uzsipilti skystymeli, kuriame antis kepe, nes ten isbego anties sultys ir tas "idaras" .. o apelsinu padazo visas puodas taip ir liko.. gal kokius 5 saukstus tik sunaudojom. Tai nelabai ir apsimoka.


TIESA - is kaulu ir likuciu (sparneliai, skureles, kaklas ir pan.) padariau sriuba... tai zinokit turbut dar skaniau suvalgem, nei pacia zasi lotuliukas.gif

Dejau:
Zasies liekanas
Bulves smulkiai kubeliais pjaustytas
Morkas tarkuotas ir pakepintas kartu su smulkiai pjaustytais svogunais (visada turiu prishaldyto sito gerio)
Dziovintu grybu thumbup.gif
Zhiupsneli perliniu kruopu (galima ryziu)
Grybu sultinio kubeli
Druskos-pipiru pagal skoni.

thumbup.gif
Skanaus smile.gif
Solen
Reiks ir man pabandyti zasi issikepti Kaledoms,nors ir sudetingai cia man atrodo.Bet tas receptukas patiko 4u.gif
nataliux
Aciu uz toki issamu receptuka,tikrai reikes pabandyti,nes kaledoms jau uzsisakiau zasi bandysiu nustebinti seimyna rolleyes.gif
Lince J
Kam ekologiskai uzaugintu zasu reikia sventems kreipkites biggrin.gif i AZ.
foox
kepsiu ir aš žąsį Kalėdoms rolleyes.gif gal galit pasakyti kam jai rankos surištos toje foto kur įdėta?
mot99
QUOTE(Lince J @ 2008 12 08, 17:33)
Kam ekologiskai uzaugintu zasu reikia sventems kreipkites  biggrin.gif i AZ.
*


Ot velnias, daviausi daviausi, ieskojau kur cia zasi taip paveluotai gauti ir tik dabar pasiulymas pasirode.... O jau kaip ir turiu pazadeta.
Na, tikiuosi kitais metais nepaveluoti ir kreiptis.
ravesa
Atrodo dieviškai skaniai apelsininė žąsis smile.gif kepsiu antį pagal šį receptą- mat darbovietė kiekvienam po antį kalėdų proga pažadėjo smile.gif
Spurgitta
Gal kas nors galit patart, kur Vilniuj galima įsigyti šviežią žasį? g.gif
juratux2004
QUOTE(Spurgitta @ 2008 12 18, 11:43)
Gal kas nors galit patart, kur Vilniuj galima įsigyti šviežią žasį?  g.gif
*



Kalvarijų turguje smile.gif
omoroka 38
QUOTE(-niekas- @ 2005 12 29, 13:13)
sveikutės,aš pernai kepiau žąsį.Ištryniau raudonais paukštienos prieskoniais ir ištepiau medumi.Marinavau dvi paras , kepiau maiše.Visi tik pirštus apsilaižė ir mano žąsytės nebeliko . Medus duodą labai ypatingą skonį.
*



O aš šitą pabandysiu Kalėdoms drinks_cheers.gif
Solen
QUOTE(omoroka 38 @ 2008 12 21, 16:17)
O aš šitą pabandysiu Kalėdoms  drinks_cheers.gif
*



drinks_cheers.gif
triule
o i koki kepimo maisa telpa zasis (3.2kg) g.gif nepanasu, kad i ta standartini schmoll.gif niekad neturejau rankoves, gal i ja tilptu?
*DEiZY*
o koki ypatinga skoni priduoda medus? as pati medaus nemegstu, tai uztai ir klausiu koki skoni jis suteikia iskepus?
Neryte
QUOTE(*DEiZY* @ 2008 12 23, 13:04)
o koki ypatinga skoni priduoda medus? as pati medaus nemegstu, tai uztai ir klausiu koki skoni jis suteikia iskepus?
*


Pikantiska salstelejusi prieskoni,as dar kartu naudoju citrinos sultis ir majoneza,gaunasi toks saldziarugstis,bet kas nemegsta jokiu saldumu,geriau nebandyti,gali ir nepatikti,nors man tai thumbup.gif
Kikaxx
o su kokiu medum trinti zasyte su dirbtiniu ar naturaliu blush2.gif
dukrele
sveikutes o dar labai skanu ;zasies kepeneles pakepinti su rugstesniais obuoliais ir prikimsti pilva,o pilva uzsiuti smile.gif ,na kas megsta aisku taip,mes tai labai megstame ir kepeneles labai skanios buna.
Kikaxx
Kepiau ir aš šiais metais žasytę, gavosi labai skani nesausa visai.
prieš dvi tris diena žasytę ištryniau su prieskoniais ( priesk. vištienai, truputi druskos, truputi pipirų) ir majonezu. Prieš kepant ištepiau medum įdėjau į kepimo rankovę ir kepiau apie dvi valandas.
štai kas išėjo ax.gif
user posted image
foox
Su praėjusiom ir artėjančiom šventėm visas newyear.gif kepiau kalėdoms žąsį, bet man nepatiko, dariau pagal tą receptą su medumi apelsinais ir t.t. negaliu peikti marinato, jis geras, bet man pati žąsies mėsa nepatiko, tokia tamsi ir specifinio skonio...
mot99
O as marinavau su druska, cukrum, pipirais,muskato riesutu, kmynais ir citrinos sultimis.
Idariau obuoliais, slyvomis ir riesutais. Garnyrui - obuoliai marinuoti vyne su brukniu uogiene.
Skanu buvo nesvietiskai....
dukrele
Sveiki,gal kas zinote,kaip koki nors padaziuka prie zasytes pasidaryti?butu idomu pasidaryti paciai,nes niekada nesu dariusi.
triule
QUOTE(foox @ 2008 12 27, 16:17)
Su praėjusiom ir artėjančiom šventėm visas  newyear.gif kepiau kalėdoms žąsį, bet man nepatiko, dariau pagal tą receptą su medumi apelsinais ir t.t. negaliu peikti marinato, jis geras, bet man pati žąsies mėsa nepatiko, tokia tamsi ir specifinio skonio...
*



na ir as nesuzaveta (kaip ir antimi, nors zasis to spec. skonio maziau turi) ax.gif kai kur mesa tokia sausoka liko, nors iskepe gerai, nes nuo kaulu neresi biggrin.gif o ir vaikai beveik nevalge, kvapas jiems nepatiko schmoll.gif
(man vista skaniausia is visu pauksciu ir tiek rolleyes.gif )
Cukraus pudra
QUOTE(Askulia @ 2007 12 25, 23:23)
Sveiki,

Kepta žąsis (antis) su apelsinų padažu

Maximos kalėdiniame buklete buvo ir anties (aš kepiau žąsį) receptas. Gavosi  thumbup.gif , todėl perrašau ir Jums - gal kas dar iškeps Naujiems Metams smile.gif

[attachmentid=125277]
(nuotraukos kitos ner, nes spejau nubėgt iki tuoleto ir žąsis jau buvo supjaustyta ir išdalinta  doh.gif )

Patiekalui gaminti reikės:

1 žąsies arba anties (~2.5-3.5kg)
2cm ilgio imbiero šaknies gabalėlio
2-3 česnako skiltelių
1 raudonojo svogūno
4 šaukštų medaus
tarkuotų 2 apelsinų žievelių
4 šaukštų sojų padažo
1 šaukštelis malto cinamono
pusė stiklinės vandens
1 šaukšto acto
1.5 šaukšto jūros druskos
0.5 šaukšto šviežiai maltų pipirų, maltų kmynų

*



nerandu aprašyme jo g.gif kur ir kada jį dėt g.gif
S.N.A.S
QUOTE(triule @ 2008 12 22, 23:55)
o i koki kepimo maisa telpa zasis (3.2kg) g.gif nepanasu, kad i ta standartini schmoll.gif niekad neturejau rankoves, gal i ja tilptu?
*


Tilptūų tilptų.. tose rankovėse, kur ulgį reguliuoju (atkerpi) pats.
Cukraus pudra
QUOTE(_Lakūdra_ @ 2008 12 31, 13:30)
nerandu aprašyme jo  g.gif  kur ir kada jį dėt  g.gif
*



kur dedasi cinamonas irgi neradau schmoll.gif doh.gif
Viktte
labas, vieno dalyko neatrandu recepte. kur panaudoti raudonaji svoguna. visa kita dar galiu isivaizduoti kaip ka kur. dekui
QUOTE(Askulia @ 2007 12 25, 23:23)
Sveiki,

Kepta žąsis (antis) su apelsinų padažu

Maximos kalėdiniame buklete buvo ir anties (aš kepiau žąsį) receptas. Gavosi  thumbup.gif , todėl perrašau ir Jums - gal kas dar iškeps Naujiems Metams smile.gif

[attachmentid=125277]
(nuotraukos kitos ner, nes spejau nubėgt iki tuoleto ir žąsis jau buvo supjaustyta ir išdalinta  doh.gif )

Patiekalui gaminti reikės:

1 žąsies arba anties (~2.5-3.5kg)
2cm ilgio imbiero šaknies gabalėlio
2-3 česnako skiltelių
1 raudonojo svogūno
4 šaukštų medaus
tarkuotų 2 apelsinų žievelių
4 šaukštų sojų padažo
1 šaukštelis malto cinamono
pusė stiklinės vandens
1 šaukšto acto
1.5 šaukšto jūros druskos
0.5 šaukšto šviežiai maltų pipirų, maltų kmynų


Gaminame:

Druską, pipirus ir kmynus pakepiname sausoje keptuvėje. Atvėsiname ir sutriname. Paukštį nuplauname šaltu vandeniu, nuo visur (išskyrus sparnelius ir sprandą) nuimame riebalus. Įtriname paukštį druskos ir pipirų mišiniu ir palikti uždengtą nakčiai.
[attachmentid=125270]

Susmulkiname imbierus, česnakus, sumašome su 2 šaukštais medaus ir 2 šaukštais sojų padažo, apelsinų žievelėmis, vandeniu. Viską užviriname, paliekame šiek tiek atvėsti.
[attachmentid=125272]

[attachmentid=125273]

[attachmentid=125274]

Užsiuvame kaklą..

[attachmentid=125271]

..ir supilame dar karštą marinatą į pilvo ertmę. Pilvą taip pat užsiuvame.
Dedame į skardą ar britvoną ir kepame.

[attachmentid=125275]

Kepti galima 2 būdais:

1. Įvyniojame paukštį į foliją, padedame ant skardos ir kepame 40min. 200 C karščio orkaitėje. Tuomet išvyniojame iš folijos, įpilame į skardą truputį vandens. Kepame likusį laiką 175 C karščio orkaitėje.

2. 15min. kepame paukštį krūtinėle aukštyn 220 C karščio orkaitėje. Tada sumažinam karštį iki 175 C ir pusę likusio laiko kepame pavertus ant vieno šono ir kita pusę laiko - ant kito šono.

[attachmentid=125276]
O tuo tarpu..

Sumaišome likusį medų su sojos padažu ir actu. Pagardiname pipirais ir druska. Šiuo mišiniu aptepame paukšti likus kepti 10min iki kepimo pabaigos.

Svoris kg  - Kepimo laikas
1.5  - 1val ir 15-25min
2      - 1val ir 25-35min
2.5  - 1val ir 35-40min
3.5  - 1val ir 50-55min
4      - 2val
4.3  - 2val ir 10-15min
4.7  - 2val ir 15-20min
5.2  - 2val ir 20-30min
5.5  - 2val ir 30-40min

Kimštai žąsiai reikia pridėti dar apie 20-40 minučių.

Įsmeigus į storiausią paukščio vietą, turi bėgti blyškiai geltonos sultys arba temperatūra toje vietoje turi būti apie 82C (čia naudojant mėsos termometrą matuoti.. ne gyvsidabrinį  unsure.gif ).

[attachmentid=125277]

------------------------------------------------------------------------------------------

Padažas

Paukštį galima valgyti su įvairiais padažais - tiek bruknių uogiene, tiek tomis pačiomis sultimis+riebalais, kuriuose jis kepė (čia jeigu kepate ne skardoje, o britvone - tada prisirenka nemažai..). Šį kartą dariau pagal receptą ir patiekiau su apelsinų padažu. NIAM NIAM  thumbup.gif
Apelsinu padažui reikės:

200 ml. vandens
150g cukraus
2-3 apelsinai supjaustyti griežinėliais
8 arbatin. šaukšteliai žuvų padažo
80 ml. žaliųjų citrinų sulčių
1 lazdelės cinamono


Gaminame:
Užviriname vandenį su cukrumi, tuomet sumažiname ugnį ir dar paverdame 5-8min. Suberiame apelsinus, prieskonius, sukrečiame žuvies padažą (aš tiesa tokio neradau, tai naudojau Austrių padažą - suėjo ne ką prasčiau) ir dar 5min. paverdame. Tuomet supilame žalių citrinų sultis (aš naudojau 1/2 paprastos citrinos) ir nukaičiame puodą. Laikome šiltai, nes į stalą jis turi būti patiekiamas neatvėsęs.

Ruošiama 12val. Pagaminama per 2-3val.
...aš dar pridėjau bulvių.. nes man nerealiai skanu, kai jos kepa žasies taukuose.. niam niam  biggrin.gif ... Bulves reikia dėti maždaug 40-50min iki paukščio kepimo pabaigos ir kelis kartus pavartyt bei apliet taukais.

[attachmentid=125278]
*


Cukraus pudra
QUOTE(Viktte @ 2008 12 31, 19:20)
labas, vieno dalyko neatrandu recepte. kur panaudoti raudonaji svoguna. visa kita dar galiu isivaizduoti kaip ka kur. dekui
*



aš jo kaip ir cinamono nepanaudojau g.gif blush2.gif nes nežinojau kur, nors nusipirkau doh.gif

kepa mano žąsinas. žiūrėsiu kas gausis g.gif
Dolli_
Na ka turiu ir as ta zasi... diidele nz kiek svere bet kaime auginta tai turbut nebloga.. na bet nekyla man raka ja kepti, jauciu troskinsiu, nes kiek buvau sveciuose ir vis ja valgydavau nu neskani ji man ir nors tu ka, ta mesa sausa.. zymiai skaniau valgt koki visciuka, bet kaip gavau ir B mociutes ja tai sutusinsiu turbut, jei B duos leidima smile.gif Bet paskaicius jusu receptukus skaniai skamba, pabandysiu istrintu medumi vistyte ir turetu but skanu, dekui uz ideja smile.gif
Cukraus pudra
kažkas čia sakė, kad žąsis tamsi.
prapjoviau ir paaiškėjo, kad nė velnio biggrin.gif
Neryte
QUOTE(_Lakūdra_ @ 2009 01 02, 00:15)
kažkas čia sakė, kad žąsis tamsi.
prapjoviau ir paaiškėjo, kad nė velnio  biggrin.gif

*


Keista g.gif ,gal pas tave kalakutas biggrin.gif arba kokia isskirtine zasyte lotuliukas.gif
Cukraus pudra
QUOTE(Neryte @ 2009 01 02, 18:38)
Keista  g.gif ,gal pas tave kalakutas  biggrin.gif  arba kokia isskirtine zasyte  lotuliukas.gif
*



na, kad ant pakuotės buvo parašyta, kad žąsis smile.gif
S.N.A.S
QUOTE(_Lakūdra_ @ 2009 01 02, 00:15)
kažkas čia sakė, kad žąsis tamsi.
prapjoviau ir paaiškėjo, kad nė velnio  biggrin.gif

*


kaip nekeista, pas mane ir tamsi. aš pradžioj išsigandus buva.. nes lyg paskutinįkart šviesią valgėm.... blink.gif
smalsyte
Sveikos, gal žinote kaip skaniai iskepti idaryta ar paprasta žąsį? blush2.gif ax.gif
Violeta*
Čia gal nuo amžiaus priklauso..Be to, daug kas maišo antis ir žąsis g.gif Vienų mėsa šviesi, kitų tamsi.

O mums uždavinys Kalėdoms - išsikept 5,5 kg žąsį..Su mažesne klausimų nebūtų, o kaip tokią išsikept, kuri kaip kalakutas dydžio, kad viduj nebūtų žalia, o viršus perdžiūvęs?

Suprantu, kad reikia į ką nors įvyniot, baigiant kept - išvyniot, kad apskrustų, o į ką geriau sukt - foliją ar rankovę? Su kuo siūt pilvą ir kaklą? Kokioj temperatūroj kepti, kaip ją nureguliuot per visą kepimą ? Ar reikia laistymo?

Ačiū atsakiusiems 4u.gif
boruziukas1
ilgai kepa
sann
Sveikos, nusipirkau zasi, sakau isikepsiu kaledom, bet bijau, kad gerai neiskeps, nes pas mane dujine orkaite, gal galite patarti, kaip kepti. Buciau dekinga 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.