Labas merginos... prisiminaiu vaikysteje valgomus riesutukus su idaru. tokoije sunkioje keptuveje dar mama kepdavo, tai va neseniai ir as nusipirkau. Labai noreciau suzinoti, gal kas dar turit neblogu receptuku. o as darau taip: 2 baltymus suplakti. puse stiklines cukraus istrinti su tryniais it trupuciu sodos, druskos. 100g sviesto ir tiek pat margarino istirpinti ir sumaisyti su 3 st miltu. Nu va pasidarei tesla ir dedi i keptuve. o idara darau su kondensuotu pienu, jis turi but rudas, sako kad yra pirkt, siaip senaiu, ta piena su visa skarbone virdavau apie 2 val. Gal dar kas nors pasidalins receptukais
Labai prašau skelbiant temas, pavadinimą rašyti lietuviškomis raidėmis. Ačiū
skorpiosa
2005 12 29, 22:59
QUOTE(jurgutiene @ 2005 12 29, 21:02) Labas merginos... prisiminaiu vaikysteje valgomus riesutukus su idaru. tokoije sunkioje keptuveje dar mama kepdavo, tai va neseniai ir as nusipirkau. Labai noreciau suzinoti, gal kas dar turit neblogu receptuku. o as darau taip: 2 baltymus suplakti. puse stiklines cukraus istrinti su tryniais it trupuciu sodos, druskos. 100g sviesto ir tiek pat margarino istirpinti ir sumaisyti su 3 st miltu. Nu va pasidarei tesla ir dedi i keptuve. o idara darau su kondensuotu pienu, jis turi but rudas, sako kad yra pirkt, siaip senaiu, ta piena su visa skarbone virdavau apie 2 val. Gal dar kas nors pasidalins receptukais  Aš irgi labai noriu tokios keptuves  kur pirkai?
QUOTE(skorpiosa @ 2005 12 30, 00:59) Aš irgi labai noriu tokios keptuves  kur pirkai? Is Sm skelbimu lentos!!!
Sveikos, jei dar kam įdomu - šitų keptuvių yra tiek gariūnuose-tiek ir Kalvarijų turgavietėje. Gariūnuose galima rasti po 35 litus, o Kalvarijose parduotuvėje kainuoja apie 45
Rytinė pašvaistė
2006 03 10, 13:30
Paaiškinkite, man,nesuprantančiai, kokia ta keptuvė? kaip ji atrodo?
*sirse*
2007 02 09, 16:42
Pas mamą mačiau kažkur mėtėsi atskiros riešutėlių formelės, tokie kaip kevalai graikiškų riešutų. Čia irgi šitam tinka? Kaip ten jose kept?
Anafora
2008 10 28, 22:07
QUOTE(*sirse* @ 2007 02 09, 17:42) Pas mamą mačiau kažkur mėtėsi atskiros riešutėlių formelės, tokie kaip kevalai graikiškų riešutų. Čia irgi šitam tinka? Kaip ten jose kept? Va, man irgi toks klausimas iškilo - aš tokias formeles turiu, bet nei recepto, nei idėjų kaip jas panaudoti
QUOTE(Anafora @ 2008 10 28, 22:07) Va, man irgi toks klausimas iškilo - aš tokias formeles turiu, bet nei recepto, nei idėjų kaip jas panaudoti  Pati tai nei formelių turiu, nei niekad kepus riešutėlių esu, bet mačiau kur yra labai gražių. Duosiu kelias tau nuorodas, aišku, jei skaitai rusiškai (šiaip tai ten visa riešutėlių tema, pas rusaites  ): RiešutėliaiRiešutėliai1 ir riešutėliai2Riešutėliai3 (ten lapo apačioje pažiūrėk yra irgi parodyta keletas formelių)Šiame psl. (maždaug ties viduriu to psl. žr. Išos postą) yra labai detaliai aprašyta kaip naudotis riešutine (na, jei rusiškai visai nė bum bum tai, parašyk, kas labiausiai krito akin, išversiu Lauksim su fotkėm, kai prikepsi
@adrij@
2008 10 28, 23:46
Noriu tokiu formeliu  is kur gauti ? gal kas kur mate pirkti ? Kaip graikiski riesutukai , labai tiktu KALEDOM
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 28, 23:46) Noriu tokiu formeliu  is kur gauti ? gal kas kur mate pirkti ? Kaip graikiski riesutukai , labai tiktu KALEDOM  Nu va, nors ko nors jūsų superarevitoj nėra  Aš juokauju, aišku  Iš tikro tiktų Kalėdom, man tai tas trečias variantas įdomiai atrodo ant tokių lapų formos torto, šiaip išradinga ta autorė. Cipciuk, kai jūs taip domitės tai galit pasivartyt va čia yra Išos receptai ir kepiniai labai šaunūs (jau nevienoj temoj aš ją "pareklamuoju"  ir riestainiukus pagal ją kepiau  ) tarp kitko ji irgi iš Lietuvos O kur formelių gaut nė nenumanau
Anafora
2008 10 29, 21:05
QUOTE(RiMami @ 2008 10 28, 23:55) Lauksim su fotkėm, kai prikepsi  Oi dėkui labai  Skaitau, suprantu, tai teks tikrai dabar kepti Kai tik kepsiu - idėsiu QUOTE(cipciukas @ 2008 10 29, 00:46) Noriu tokiu formeliu  is kur gauti ? gal kas kur mate pirkti ? Kaip graikiski riesutukai , labai tiktu KALEDOM  Man mama atidavė - rado užmestas pas save nuo seno, bet pirkti tokių nesu mačiusi O Kalėdom tikrai gera idėja
pragiedruliai
2008 10 30, 08:05
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 29, 00:46) Noriu tokiu formeliu  is kur gauti ? gal kas kur mate pirkti ? Kaip graikiski riesutukai , labai tiktu KALEDOM  Vilniaus Kalvarijų turgavietės parduotuvėj mačiau tokią sunkią keptuvę. Maniau, kad "grybukam", bet nepažiūrėjau - gal riešutėliam? Kada kai bėgsiu, galėsiu paklaust pardavėjos
@adrij@
2008 10 30, 08:27
Tai , kad as is KAUNO
pragiedruliai
2008 10 30, 12:30
Žinau, tačiau visada įmanoma kaip nors perduoti
Anafora
2008 10 31, 17:53
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 29, 00:46) Noriu tokiu formeliu  is kur gauti ? gal kas kur mate pirkti ? Žiūrėkite, ką rusų kepėjos rado  O čia tai daiktas, va tokio ir aš norėčiau  Neapsimoka tu formelių net ieškoti tikriausiai, verčiau jau tokią formą, jos labai giria: Riešutėlų forma (pavažiuokite žemyn puslapiu ir suprasite apie ką kalbu) Mano riešutėliai kepa - valgyti perteptus atseit galima kitą dieną skaniausi, tai manau ir po išeiginių tik parašysiu koks receptas ir kaip sekėsi
Alincia
2008 11 04, 21:26
Sveikutes  Kepu ir as tuos riesutelius. Kai kraustemes radau rusy dezute, atidarau, o ten kazkokie geleziukai, 50 vnt, galvojau tevo eilines siuksles  Mama sako pirkau (deficitas), bet nezinau ka daryt, parduotuvej sake sausainius kept. 15 metu gulejo nenaudojami  Nuvaziavo vyras i Latvija, atsiveza is rimi sveriamus tuos riesutelius  Supratau esme, tai dabar sveciai pyksta, kai neiskepu  Isbandziau daug receptu, bet pastoviai truksta laiko, tai perku saldyta smeline malsenos tesla, tai kaip iskloju formeles taip lygiai ir gaunasi, nesusitraukia  Megstamiausias idaras rududu su sviestu ir lazdyno riesutelis cielas. Kai speju apipilu sokoladu, o kaledom ivinioju i spalvotas folijas
QUOTE(Anafora @ 2008 10 31, 17:53) Žiūrėkite, ką rusų kepėjos rado  O čia tai daiktas Mano riešutėliai kepa - valgyti perteptus atseit galima kitą dieną skaniausi, tai manau ir po išeiginių tik parašysiu koks receptas ir kaip sekėsi  Nu tikrai super forma  , bet tokios pirkt nesu mačius  Griebčiau iš kart QUOTE(Alincia @ 2008 11 04, 21:26) Sveikutes  Kepu ir as tuos riesutelius. Merginos, tai KUR GI JŪSŲ FOTKĖS  , bent akis paganytume
QUOTE(RiMami @ 2008 11 07, 11:56)  laukiam...
Anafora
2008 11 09, 11:08
Sveikos, Prisiduodu su foto (tik l.prasta jau gavosi  ir kaip sekėsi: Na va, kepiau, pagal tokį receptą (iš rusiško kepėjų forumo): 250g. majonezo 200g.margarino 1st. cukraus 2 kiausiniai 1/2 v.š. sodos (nugesinta) 2st. miltų Viską sumaišyti ir dėti į riešutėlius paliekant duobutę. Kaip man gavosi: pirmiausia, tai laaaabai skysta tešla gavosi  Ir matyt čia padariau esminę klaidą - įdėjau dar beveik tiek pat miltų - tešla jau normali, nelipo prie rankų, viskas gerai, bet riešutėliai...tikrai pateisino savo vardą - kieti lyg riešutai  Valgyti galima, bet man norėjosi arba minkštesnių arba trapesnių. Pertepiau Rududdu kremu, bet manau, kad reikėjo kuo nors riebesniu - būtų suminkštėję riešutėliai. Tikriausiai ta tešla ir turėjo likti skysta - gal būtų iškilusi, gal būtų buvę geriau  Nu tiek to, dabar bandysiu kitą receptą iš Sonatinos, ji ten kepė tokiose bitės namelio formelėse, manau, kad šitą receptą bandysiu  Ir dar vieną užsirašiau iš to paties rusiško forumo, rašo, kad tešla gaunasi biskvitinė, tai manau irgi minkštutė. O dėl aparato - apžiūrėjau parduotuvėse Šiauliuose - nieko panašaus nemačiau, nebent didmeščiuose gal
QUOTE(Anafora @ 2008 11 09, 11:08)  nu bet vistiek matosi,kad riešutėliai  niam....
bombonke
2008 11 11, 20:25
QUOTE(Alincia @ 2008 11 04, 22:26) Sveikutes  Kepu ir as tuos riesutelius. Kai kraustemes radau rusy dezute, atidarau, o ten kazkokie geleziukai, 50 vnt, galvojau tevo eilines siuksles  Mama sako pirkau (deficitas), bet nezinau ka daryt, parduotuvej sake sausainius kept. 15 metu gulejo nenaudojami  Nuvaziavo vyras i Latvija, atsiveza is rimi sveriamus tuos riesutelius  Supratau esme, tai dabar sveciai pyksta, kai neiskepu  Isbandziau daug receptu, bet pastoviai truksta laiko, tai perku saldyta smeline malsenos tesla, tai kaip iskloju formeles taip lygiai ir gaunasi, nesusitraukia  Megstamiausias idaras rududu su sviestu ir lazdyno riesutelis cielas. Kai speju apipilu sokoladu, o kaledom ivinioju i spalvotas folijas  o tai gaunas tokie riesuteliai, kaip is Latvijos "Rimi" is tos teslos.???.labai megstu tuos is rimi, kazkada ieskojau recepto, bet man gavos minksit, o cia panasu jau apie tuos snekat...ir ka reiskia rududu su sviestu - kaip cia daryti - istirpdyt rudu su sviestu ar kaip? ir gal kas zino tikslu ir gera smelynes teslos recepta, kad tiktu siam kepiniui?
@adrij@
2008 11 11, 20:30
Na neeeeeeeeeeee , tik tarp iskepusios , o teslos receptuko reikia paieskoti , kai rasiu idesiu , bet as abejoju ar cia ji tiks
editamm
2008 11 11, 21:17
aistukke
2008 11 11, 21:55
Kokia faina keptuve radau
@adrij@
2008 11 11, 21:59
Tiksliai , tokia ir kaina priimtina , o ka toliau daryti.......kaip ja nusipirkti .....na zalia as situose reikaluose Papildyta:As cia editamm rasiau....
Anafora
2008 11 12, 15:06
QUOTE(editamm @ 2008 11 11, 22:17) Bet cia panasu tik riešutėlių formelės yra, tame forume kur minėjau, rašė, kad dar vafliams ir dar kažkam buvo formos, žodžiu trys viename QUOTE(aistukke @ 2008 11 11, 22:55) Kokia faina keptuve radau O tokią mačiau topo centre - 59lt berods Cipciuk, bandyk eiti pas tarpininkes ir gal kuri veža didesnius tokius daiktus.
@adrij@
2008 11 12, 15:45
Ingerele
2008 11 13, 08:38
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 12, 17:45) tokios riesuteliu formos ir as noreciau reik gal kooperuotis ir uzsisakyt is uzsienio
@adrij@
2008 11 13, 10:55
QUOTE(Anafora @ 2008 11 12, 15:06) Bet cia panasu tik riešutėlių formelės yra, tame forume kur minėjau, rašė, kad dar vafliams ir dar kažkam buvo formos, žodžiu trys viename ten ne riesuteliu keptuve. va čia is arciau ji matosi. ten a la krepseliams kepti... virsus tos keptuves ne idubimas, o isgaubimas
O kur jus tas keptuves matet pirkt?
@adrij@
2008 11 13, 13:35
nors dabar kai paziurejau, tai tuos riesutelius taip ir kepa. iskepa a la krepseli, prideda idaro ir suklijuoja
Ingerele
2008 11 14, 08:41
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 13, 16:07) nors dabar kai paziurejau, tai tuos riesutelius taip ir kepa. iskepa a la krepseli, prideda idaro ir suklijuoja  gariunuose maciau grybu ir riesuteliu aisku ale riesuteliu keptuves tas senoviskas. kaina 45 litai. nepirkau. vyras atkalbejo .bet dabar gailiuosi  taip noretusi. o riesuteliu keptuve nelabai patiko. kazkokie apvalus jie bet jokiu raizyniu i riesutelio forma net nera.
nu va ziurekit koki aparata uztikau... čiair netgi zinau kas gali padeti toki parsisiusti
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 28, 15:51) nu va ziurekit koki aparata uztikau... čiair netgi zinau kas gali padeti toki parsisiusti  220,98lt. gautusi  Bet koks nuostabus daiktas  Ech... O Gariunuose prie parduodamu indu ieskoti? Ar prie baltarusisku prekiu? Labai noreciau isigyti tokia forma, nuo vaikystes prisimenu riesutelius, tokie skanus budavo
giedras dangus
2008 11 30, 16:01
Jo prisimenu ir aš tuos riešutėlius iš vaikystės. Tai bent skani vaikystė buvo  . Kažin ar dabar būna pirkti tokių riešutėlių?Ta prasme pyragėlių?
Anafora
2008 11 30, 17:00
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 28, 15:51) nu va ziurekit koki aparata uztikau... Tai čia tokia pat firma kur rusų kepėjų forume buvo  Brangokas
caramell
2008 12 17, 16:27
QUOTE(Žiedė @ 2005 12 29, 20:02) Labas merginos... prisiminaiu vaikysteje valgomus riesutukus su idaru. tokoije sunkioje keptuveje dar mama kepdavo, tai va neseniai ir as nusipirkau. Labai noreciau suzinoti, gal kas dar turit neblogu receptuku. o as darau taip: 2 baltymus suplakti. puse stiklines cukraus istrinti su tryniais it trupuciu sodos, druskos. 100g sviesto ir tiek pat margarino istirpinti ir sumaisyti su 3 st miltu. Nu va pasidarei tesla ir dedi i keptuve. o idara darau su kondensuotu pienu, jis turi but rudas, sako kad yra pirkt, siaip senaiu, ta piena su visa skarbone virdavau apie 2 val. Gal dar kas nors pasidalins receptukais  O kazin cia soda reikia deti nugesinta? O gal vietoje sodos galima deti kepimo miltelius?
*Aušrė*
2008 12 17, 17:19
Aš kepu tokius riešutukus, skonis  , vaizdas irgi... Keptuvė mano sena labai... Dar močiutė joje kepdavo, dabar aš ją "paveldėjau" ir tęsiu tradicijas  . Nemanau, kad dabar galima rasti tokią nusipirkti, na nebent kas turi seną nenaudojamą, užkištą... Žadu artimiausiom dienom išsitraukti keptuvę ir kepti kalėdoms riešutukus. Tada ir nufotkinsiu ir keptuvę, ir gaminimo procesą, ir receptą ... Beja, aš juos neklijuoju, palieku tokius vienpusius, taip patogiau valgyti (vienas kąsnelis). Į vidų dedu išvirtą kond. pieną, graikiško riešuto gabalėlį ir į kokoso drožles dar padažau... Skonis superinis... Mano receptas 4 kiaušinių tryniai 1 pakelis grietinės (mažas; dedu "žemaitijos pieno" ta geresnę ) 1 kg miltų 250g cukraus 1 a. š. sodos (nugesinu visada su actu) 1,5 pakelio margarino (apie 400g; dedu "EVE")
caramell
2008 12 17, 17:21
Yra pirkti tokiu keptuviu.  Tik kaip del sodos? Deti nugesinta ar ne, o gal kepimo milteliai tinka?
*Aušrė*
2008 12 17, 17:26
QUOTE(caramell @ 2008 12 17, 17:21) Yra pirkti tokiu keptuviu.  Tik kaip del sodos? Deti nugesinta ar ne, o gal kepimo milteliai tinka?  Kepimo miltelių niekada nededu į šiuos riešutukus, tai nežinau. O soda nugesinu actu .
caramell
2008 12 17, 17:35
Oho, kazin kiek riesuteliu iseina is tokio kiekio teslos  O riesuteliai gaunasi trapus ar minkstuciai?
caramell
2008 12 17, 20:44
Ka tik iskepiau kevaliukus is pirmojo recepto. Jie kieti ir trapus. Gal pastoveje suminkstes. As galvojau kad i keptuve turi buti pilama tesla, o cia gavosi biri. Tai teko formuoti rutuliukus ir juos kepti.
Justynka
2008 12 22, 15:10
QUOTE(*Aušrė* @ 2008 12 17, 18:19) Aš kepu tokius riešutukus, skonis  , vaizdas irgi... Keptuvė mano sena labai... Dar močiutė joje kepdavo, dabar aš ją "paveldėjau" ir tęsiu tradicijas  . Nemanau, kad dabar galima rasti tokią nusipirkti, na nebent kas turi seną nenaudojamą, užkištą... Žadu artimiausiom dienom išsitraukti keptuvę ir kepti kalėdoms riešutukus. Tada ir nufotkinsiu ir keptuvę, ir gaminimo procesą, ir receptą ... Beja, aš juos neklijuoju, palieku tokius vienpusius, taip patogiau valgyti (vienas kąsnelis). Į vidų dedu išvirtą kond. pieną, graikiško riešuto gabalėlį ir į kokoso drožles dar padažau... Skonis superinis... Mano receptas 4 kiaušinių tryniai 1 pakelis grietinės (mažas; dedu "žemaitijos pieno" ta geresnę ) 1 kg miltų 250g cukraus 1 a. š. sodos (nugesinu visada su actu) 1,5 pakelio margarino (apie 400g; dedu "EVE") manau musu seneles ir tas pacias keptuves,ir tuos pacius receptus naudojo  As irgi turiu jos palikima,kepsiu Kaledoms  Idomu bus palyginti,ar tokios pacios keptuves
editamm
2008 12 23, 12:29
Aušrė - gal nesunku butu parasyti tiksliau ka reiskia pakelis grietines, nes ne visi tokie laimingi ir gali nusipirkti Zemaitijos pieno maza standarta
caramell
2008 12 24, 13:40
Riesuteliu receptas: 100 g. margarino 1/4 stiklinės cukraus 2 kiaušiniai 100 g. majonezo 1/3 stiklinės bulvių krakmolo 1 arbatinis šaukštelis sodos 1 valgomasis šaukštas acto vanilinio cukraus apie 3 stiklines miltų Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įdėti minkštą margariną, majonezą, krakmolą, sodą (nugesintą su actu), vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Po truputi pilti miltus. Išminkyti minkšą tešlą. Formuoti vyšnios dydžio rutuliukus ir dėti į gerai įkaitintą riešutėlių keptuvę. Skanaus
[quote=caramell,2008 12 24, 14:40] Riesuteliu receptas: 100 g. margarino 1/4 stiklinės cukraus 2 kiaušiniai 100 g. majonezo 1/3 stiklinės bulvių krakmolo 1 arbatinis šaukštelis sodos 1 valgomasis šaukštas acto vanilinio cukraus apie 3 stiklines miltų Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įdėti minkštą margariną, majonezą, krakmolą, sodą (nugesintą su actu), vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Po truputi pilti miltus. Išminkyti minkšą tešlą. Formuoti vyšnios dydžio rutuliukus ir dėti į gerai įkaitintą riešutėlių keptuvę. Skanaus  ką tik išsikepiau pagal šį receptą  tik sodos neturėjau,tai buvo proga išbandyti kepimo miltelius  taip kad sodą galima keisti kep.milteliais
berry_girl
2009 03 16, 21:24
Sveikos, mamos, dalinatės puikiausiais receptais, o gal kuri žinote kaip išsikepti kankorėžių, įdarytų plikytu kremu, kurių anksčiau būdavo galima nusipirkti Kauno kavinėje "Kregždutė"?
|
|