Berry.....nu suprantu tave , tu labai nori tų konkorėžių , bet vat aš nei kur ta " Kregždutė " yra ( ar buvo ) nežinau , nei tų konkorėžių , nors gimiau ir užaugau Kaune .....tu bet kurioje temoje to galėjai paklausti , o dabar dar viena tema atidariai .....ji merdės pamatysi
Stai apie ka eina kalba
![]() Vakar kepiau savo smaliziams 250g sviesto ar margarino 2 kiausiniai 0.5 stiklines cukraus 1 arb. saukst. kepimo milteliu 2,5 stikl.miltu 1 indelis Ru-du-du Skanaus
parasykit placiau kaip gaminti?nes nelabai labai idomu butu pameginti
QUOTE(Sati @ 2009 03 21, 20:50) Labai nuostabūs tavo riešutėliai QUOTE(RiMami @ 2009 03 21, 21:31) Labai nuostabūs tavo riešutėliai Aciukas
Sveikutes
250g sviesto ar margarino 2 kiausiniai 0.5 stiklines cukraus 1 arb. saukst. kepimo milteliu 2,5 stikl.miltu 1 indelis Ru-du-du Skanaus ![]() QUOTE(MAMICY @ 2008 11 28, 15:51) o kas gali padet parsiusti,ir kiek isvis kainuotu su parsiuntimu....
sveikos,riesuteliu keptuve,yra silainiu turguje,60 lt
QUOTE(Sati @ 2009 03 27, 19:46) Sveikutes 250g sviesto ar margarino 2 kiausiniai 0.5 stiklines cukraus 1 arb. saukst. kepimo milteliu 2,5 stikl.miltu 1 indelis Ru-du-du Skanaus ![]() o kokio kietumo riesuteliai gavos? ar tokie kieti ar tokie birus/smeliniai. as kazkada kepiau, tai gavos kieti. ir be to kepiau pagal panasu recepta, labai vargau su pro visus keptuves galus beganciu margarinu. tai kaip cia??? QUOTE(bombonke @ 2009 04 06, 13:28) o kokio kietumo riesuteliai gavos? ar tokie kieti ar tokie birus/smeliniai. as kazkada kepiau, tai gavos kieti. ir be to kepiau pagal panasu recepta, labai vargau su pro visus keptuves galus beganciu margarinu. tai kaip cia??? Kai pirma karta kepiau, tai gavosi kietoki
na jus kalbate apie keptuves, o kaip kepti formelese? Kal kuri kepete, kas ir kaip ten? na ir dar paklausiu kai pvisiska tundra
nejau neika snekepate riesuteliu formelese, o ne keptuvese
sudomino
as jau visai pasimeciau,turiu tokia sena keptuve,ten riesuteliai tokie mazyciai,tai toj keptuvej keti kokia tesla turi buti,KIETA? ar tokia kaip tu vadinamu cirviniu blynu visai nebesuprantu
QUOTE(mamkaa @ 2009 04 08, 13:06) na jus kalbate apie keptuves, o kaip kepti formelese? Kal kuri kepete, kas ir kaip ten? na ir dar paklausiu kai pvisiska tundra As kepu formelėse. Tai tešlą darau trapią, atsignybu rutuliuką tešlos ir iškloju formelėje ją, kad viduje liktų didesnis įdubimas įdarui. Nes kepant tešla padidėja, ir lieka mažiau vietos įdarui, todėl stengiuos daryt kuo didesnę duobutę. O kai iškepa, sausainukas pats iškrenta iš formelės nes tešloje yra sviesto. Tada imi dvi tokias riešutėlio puseles, pridedi įdaro (aš dėjau virtą kondesnsuotą pieną ir sveiką lazdyno riešutą) ir sulipdai. Tikiuosi suprantamai paaiškinau kaip darau aš Papildyta: QUOTE(pincius @ 2009 06 20, 18:49) as jau visai pasimeciau,turiu tokia sena keptuve,ten riesuteliai tokie mazyciai,tai toj keptuvej keti kokia tesla turi buti,KIETA? ar tokia kaip tu vadinamu cirviniu blynu visai nebesuprantu Keptuvėjė turi būt tokia kaip čirviniams blynams tešla
kepiau ir as snd riesutelius keptuvej, tai tesla dariau kaip grybuku
as dar durnai paklausiu
Peržiūrėjau visą temą, bet vistiek neaišku
Kai jau padaryta riešutukų tešlą, kaip ją dėti į tą riešutų keptuvę, kad vidus liktų tuščias? Juk turi gautis dvi puselės, tarp kurių dedamas įdaras, ir jos užklijuojamos? Ar į formą reikia dėti tešlą, įdarą, ir vėl tešlą, kad riešutukai iškeptų jau suklijuoti? QUOTE(Tuoj @ 2009 08 28, 18:31) Peržiūrėjau visą temą, bet vistiek neaišku Kai jau padaryta riešutukų tešlą, kaip ją dėti į tą riešutų keptuvę, kad vidus liktų tuščias? Juk turi gautis dvi puselės, tarp kurių dedamas įdaras, ir jos užklijuojamos? Ar į formą reikia dėti tešlą, įdarą, ir vėl tešlą, kad riešutukai iškeptų jau suklijuoti? Jei pas tave keptuves viena puse duobutes, o kita - kaubureliai, tai dedi vysnios dydzio teslos gabaleli i duobute ir uzdarai keptuve. Taip iskepa riesuteliu kevaliukai. I kevaliukus dedi idara ir suklijuoji tarpusavyje.
Ačiū
Savaitgalį iš mamos parsivežiau šitą keptuvę, senučiukė jau ji, bet vistiek ypatinga
Tik man patys skaniausi, kai viduje būna tik virtas kondensuotas pienas
skanu
Ir aš vakar kepiau, gavosi
QUOTE(skaistukas @ 2009 12 08, 12:30) o jie trapus gaunasi? Vidutinio trapumo, sakyčiau Nėra minkšti, bet ir burnoje patys netirpsta - pakramtyt reikia
Sveikutės. vakar kepėm ir mes riešutėlius pagal šį receptuką
"Pagal šitą " Viskas gavosi puikiai, tik po pirmos porcijos dadėjau šiek tiek miltų ir tai buvo klaida, nes gavosi kietesni tokie. Tačiau kai kepsiu Kalėdoms, tai darysiu viską grynai pagal tą receptuką ir bus labai liux Viduje kondensuota virtą pienuką maišėme su šiek tiek susmulkintų trupinukų, iš tų reišutėlių kurie nesigavo, žodžiu viskas liux, išbandyta ir galima sakyti beveik pavykę
Labutis.Jus man blondinei
QUOTE(Evilka @ 2009 12 14, 21:01) Labutis.Jus man blondinei Man tešla gavosi gana tiršta - rankomis dėjau "kamuoliukus" į formą. Klijavau "Rududu", sumaišytu su smulkintais graikiniais riešutais ir iškeptos nuo formos nugrandytos tešlos likučiais.
Nugrandytais nuo,tešlos likučiais. tai kuom klijuot taip ir nesupratu
Papildyta: Plyss ATSAKYKIT KAIP TUOS RIEŠUTUS SUKLIJUOT
Parašiau gi, klijavau Rududu - virtu kondensuotu pienu.
Rududu gerai nesusiklijuoja. kažkaip su baltymu ir cukraus pudra klijuoja,bet nežinau santykio
Tai kad susiklijuoja su rududu
O kai baigesi rududu tai klijavau su aisingu (cukraus pudra+kiausinio baltymas) irgi gaunasi QUOTE(Evilka @ 2009 12 14, 22:39) Nugrandytais nuo,tešlos likučiais. tai kuom klijuot taip ir nesupratu Papildyta: Plyss ATSAKYKIT KAIP TUOS RIEŠUTUS SUKLIJUOT Jeigu pati virei kondensuotą pieną, tai lukterk kol šiek tiek atvės, tada greičiau limpa ir stenkis padėti riešutėlius taip, kad puselės būtų viena ant kitos, kaip sakant kad kreivai stovint nenuslystu kol gerai sulips.
Ačiuikas atsakiusioms. o ta petelne iš abieju pusiu kept.
QUOTE(Evilka @ 2009 12 16, 21:26) Ačiuikas atsakiusioms. o ta petelne iš abieju pusiu kept.
Skaičiau, kad darote įdarą kondensuotas pienas arba rududu+sviestas. Papasakokit, a?
QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 12 20, 09:56) Man asmeniškai skanesnis pačių suvirintas kondensuotas pienas, o ne pirktinis rududu ![]() pagaliau ir as iskepiau riesutuku Papildyta: 100 g. margarino 1/4 stiklinės cukraus 2 kiaušiniai 100 g. majonezo 1/3 stiklinės bulvių krakmolo 1 arbatinis šaukštelis sodos 1 valgomasis šaukštas acto vanilinio cukraus apie 3 stiklines miltų Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įdėti minkštą margariną, majonezą, krakmolą, sodą (nugesintą su actu), vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Po truputi pilti miltus. Išminkyti minkšą tešlą. Formuoti vyšnios dydžio rutuliukus ir dėti į gerai įkaitintą riešutėlių keptuvę. Skanaus |