Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kavamedis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3
Muskatinne
I tema

Tęsiam toliau....

Šiuo metu Norfoje kavamedžio sėklų galima įsigyti su nuolaida ax.gif Įsigijau net tris pokelius, prisodinau, tikiuosi išdygs kas nors biggrin.gif
aaagnex
Visgi as buciau uz augalo nusipirkima, nes dygsta sunkokai. O kainuoja pigiai... uz 10 Lt tai as gal kokius 12 vnt nupirkau vienam vazone tevui dovanu...
Muskatinne
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 01, 19:05)
uz 10 Lt tai as gal kokius 12 vnt nupirkau vienam vazone
*

Kur pirkot? Ir kaip suprast 12 vnt vienam vazone?
irise
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 01, 21:05)
Visgi as buciau uz augalo nusipirkima, nes dygsta sunkokai. O kainuoja pigiai... uz 10 Lt tai as gal kokius 12 vnt nupirkau vienam vazone tevui dovanu...
*

drinks_cheers.gif
aaagnex
QUOTE(Muskatinne @ 2010 06 01, 21:16)
Kur pirkot? Ir kaip suprast 12 vnt vienam vazone?
*

Pirkau Kaune Savanoriu pr parduotuvej "Tik Geles"
Bet esu macius uz panasia kaina ir kitur... Gal Hyper maximos patalpoj, kur yra geliu parduotuve g.gif

Taip ir suprast - 12 ryksteliu, kurios visiskai neissisakoje dar, viena salia kitos. Na toks tipo krumelis, kuri pardaveja negalejo paaiskint ar reikia skirtyt... bet kelias atskyrem, tai prigyja kuo puikiausiai ax.gif
Kadangi neissisakoje, tai manau, kad jos jaunos nes kiek radau parasyta internete, kad sakojasi antrais metais... Bet jos kadangi kupste auga, tai gali jauciu ir antrais neskubet sakotis - Reiks isskirstyt ax.gif
kicia
Gaivinu tema ax.gif

Norejau paklaust, pas mane kavamedziu lapai tapo tokie "margi", na kaip arbuzo zieve kad buna (tikiuosi supratot blush2.gif ). Gal zinot nuo ko?

Pirmos temos dar ne viska perskaiciau, tai tikiuos jog kazkur rasiu info ir atsakyma i mano klausima 4u.gif
rimančius
kas čia per augalas?
emma
Aš bandžiau sėti,bet man neišdygo.Pirkti tikrai geriau,beto,dar ir nebrangu.
kicia
As pirkau, kelis kartus persodinau (skaidziau krumelius),o dabar jie meta lapus... Gal ruduo g.gif Bet pirma jie pasidaro plemuoti, tada pagelsta ir krenta... Plemuoti jau ir tie kurie pacioj virsunej(paskutiniai "issikale")..
vanda_zydi
mano kavamedzio lapai is gelsta, kai kurie is krastu ruduoja ir galiausiai nukrenta. Kadangi tikrai zinau, kad tai ne aplinkos dregmes trukumas, tai itariu kad gali buti chloroze. kaip manote? ir jei pritarsite, tai as visai pamirsau ka daryt kai taip atsitinka, nes sia beda tai tik pries kokius 5 metus vienas augaliukas beturejo...
kicia
Man regis pertresiau savo kavamedzius verysad.gif Taciau du is 7 sumane sakotis (bent as taip manau cool.gif ), tai net nzn: ar laukti, ar persodint g.gif
Amun Ra
as vis tik manyciau kad dar truputy reeiktu palaukt.. dar ziema nesibaige... 4u.gif
kicia
Na maniskiai sumaste sakotis: vienas pradejo augintis 2 virsunes, kitas is buvusiu lapu vietu leidzia kazkokius zalius"pumpuriukus" (turbut sakas). Tikiuos jog atsigaus ir sutankes, nes dabar tokie "stagarai" su 4 lapais ir styro doh.gif
kicia
Kagi pasigyriau, kad sakojasi ir sustojo visas procesas, tik i virsu lapelius palengva augina doh.gif
Getira
Sveikos, kavamedziu augintojos smile.gif
Ar priimsit nauja nari i savo gretas? smile.gif Vakar bauhofe nusipiskau maza kavamedi. Aisku, jis toks nelabai isvaizdus, nes per ispardavima pirkau.. Jo lapeliai kai kurie parudave, o kiti tokie kiek apvyte.. Matyt kiek salcio gave. Tikiuosi, kad kaip nors isgyvens naujoj aplinkoj.. Ka jus apie tai manot? smile.gif
Kkunigunda
Sveikutės, vat aš taip pat įsijungiu į jūsų gretas, vakas ieškojau po parduotuves gėlių ir sėklų, taigi oi kiek visko priusipirkau biggrin.gif ieškojau ir kavamedžio, bet neradau niekur sėklų blush2.gif
nueinu į viena parduotuvę, ogi gavau net 3 pigei super gėlytes ir dar dovanų kavamedį thumbup.gif net nustebau, kai pardavėja pasakė, kad dovanosiu 4u.gif
na nėra jis didelis, sprindžio dydžio, bet graži tvarkinga nenurudavusi gėlytė smile.gif
sakykit kaip su žydėjimu, ar dažnai žydi? Literatūroje skaičiau, kad pradeda žydėti 3-4 metais, o kaip jums ar žydi?

šeip iš sėklų sėjo mano mama kažkada, bet taip ir neišdygo g.gif
Kkunigunda
na vat tiek laiko teturiu kavamedi, o jau pradėjo ruduoti lapeliai doh.gif turėjo, jie dėmeles nedideles kai parsinešiau, dabar jos padidėjo doh.gif

user posted image

ar čia koks požymis kad kas nors blogai, ar nieko tokio g.gif
nes iš tos pačios parduotuvės dar pirkau, bet jau krūvele jų, tai žiūriu irgi turi dėmelių blink.gif
Getira
Mano kavamedzio lapeliai irgi tokie parudave.. Tai kl kas dar ziuriu, kas cia toliau bus. Kelis kartus per diena nupurskiu vandeniu, nes jiems patinka dregme. Atrodo, dar kol kas gyvi. Laukiu, gal koki nauja lapeli isleis.. g.gif
kicia
Ant maniskiu tokios demes irgi yra ir isryskeja(padaugeja) kai palaistau arba patresiu, tai nzn gal jie jau nudeginti g.gif As tiesiog juos nukerpu (nes gal liga g.gif ) ir laukiu nauju uzauganciu ax.gif
Kkunigunda
sakau gal tikrai jie taip ruduoja blush2.gif ta prasme pasene, na aš mažai purškiu ir netrešiu, o vat vistiek g.gif
Valentina27
Sveikos, na mano kavamedžiui irgi viskas prasidejo nuo tokių dėmių, o paskui ruduoti pradėjo vis daugiau ir daugiau lapų, kol galiausiai liko vos pora lapų verysad.gif manau jis jau beldžiasi į dangaus vartus cray.gif angel_sadangel.gif
Getira
Nu, gal ir beldziasi i dangaus vartus, bet maniskis kazkoki lapuka suformavo.. Gal apsigalvojo, pasiliks dar su manim? biggrin.gif
Kkunigunda
QUOTE(miklee @ 2011 03 10, 20:24)
Sveikos, na mano kavamedžiui irgi viskas prasidejo nuo tokių dėmių, o paskui  ruduoti pradėjo vis daugiau ir daugiau lapų, kol galiausiai liko vos pora lapų verysad.gif  manau jis jau beldžiasi į dangaus vartus cray.gif  angel_sadangel.gif
*

sakot biggrin.gif na aš žalia ant jų auginimo visai, kad maniškiams tik taip neatsitiktų g.gif o kažin kaip juos geriau auginti krūvele, kelis auginukus krūvoj ar po vieną g.gif
Getira
As irgi zaliuju kompanijai priklausau. smile.gif Kol kas savojo kavamedzio neskaidziau. Kaip buvo, taip ir persodinau. Nors pastebejau, kad labai lengvai skaidosi. Graziai kiekvieno augalelio sakneles atsiskiria. smile.gif
Kkunigunda
QUOTE(Getira @ 2011 03 10, 23:25)
As irgi zaliuju kompanijai priklausau. smile.gif Kol kas savojo kavamedzio neskaidziau. Kaip buvo, taip ir persodinau. Nors pastebejau, kad labai lengvai skaidosi. Graziai kiekvieno augalelio sakneles atsiskiria. smile.gif
*

man irgi reikės persodinti, bet lauksiu dar koki mėn ar 2mėn kol oras atšils, tai ir gaivesni augalai smile.gif man ta krūvelė gražiai atrodo ax.gif jaučiu reikės palikti g.gif o vieną atskirai kur turiu, vat ir foto matosi ant tokio laibo kotelio viršūnėje tik lapukai g.gif kažkaip ne taip atrodo schmoll.gif
kicia
Pas mane jie po 3-4 vazone pasodinti (isskaidziau), tai irgi tik virsunes po 4-6 lapus teturi biggrin.gif . Taciau ziuriu, kad keli stiebai jau lyg atsigauna ir masto apie sakojimasi, o as cia planus kuriu, kaip ji pradet formuot, kad grazus krumelis butu ax.gif
Kkunigunda
QUOTE(kicia @ 2011 03 11, 17:25)
Pas mane jie po 3-4 vazone pasodinti (isskaidziau), tai irgi tik virsunes po 4-6 lapus teturi biggrin.gif . Taciau ziuriu, kad keli stiebai jau lyg atsigauna ir masto apie sakojimasi, o as cia planus kuriu, kaip ji pradet formuot, kad grazus krumelis butu ax.gif
*

tai va norisi gražesnio krūmelio 4u.gif intike pasižiūrėjau nuo pat apačios jie tokie gražūs su lapeliais wub.gif nu manieji skurdžiai prieš juos verysad.gif nei šakelės neketina ledisti schmoll.gif
Getira
Palaukit jus su tom sakelem. Leiskit augaliukams priprasti prie naujos aplinkos. O tada ir naujas sakeles prades leisti. Pradzioj pasidziaukit kokiu nors isleistu nauju lapeliu. wink.gif
Kkunigunda
QUOTE(Getira @ 2011 03 11, 18:32)
Palaukit jus su tom sakelem. Leiskit augaliukams priprasti prie naujos aplinkos. O tada ir naujas sakeles prades leisti. Pradzioj pasidziaukit kokiu nors isleistu nauju lapeliu. wink.gif
*

tai lapeliai lenda ir didėja mirksiukas.gif kad augalėlis auga, čia jau aišku mirksiukas.gif na taip kantrybė dorybė ax.gif svajoti ir norėti nedraužiama biggrin.gif visad gyvenime reikia gyventi žingsniu į priekį mirksiukas.gif
kicia
Pas mane jis/jie jau beveik metai, taip kad jie apsiprate su aplinka, tik as dar ju neprisipratinau biggrin.gif
Getira
As visdelto isskaidziau savo kavamedi. Atskyriau labiau parudavusius lapelius nuo maziau parudavusiu. Tai viena vazoneli isgrudau i vonios kambari su langu (cia skaiciau, kad patinka dregme ir kazkas taip atgaivino savaji kavamedi|). O kita pastaciau kambaryje ir laikas nuo laiko apipurskiu. Ziuresim, kuris geriau laikysis. smile.gif
Kkunigunda
pas manes vienas krūmelis su 8 auginukais ir dar 1 atskirą turiu, gal vieną padėti ant akvariumo g.gif ten savo orchidėjas sukrovusi esu, kad gautų drėgmės, nes vanduo garuoja, tai manau pats tas ten būtų g.gif
tas vat vienas kur įra gražiai sau leidžia lapelius, bet ta krūvelė doh.gif tai tokie pavargę doh.gif
sakykit o kokias trąšas naudojat? Sakė, kai pirkau,kad jie kvepia, o čia kada jie pradeda kvepėti ar čia mitas g.gif

Papildyta:
QUOTE(Getira @ 2011 03 11, 23:42)
As visdelto isskaidziau savo kavamedi. Atskyriau labiau parudavusius lapelius nuo maziau parudavusiu. Tai viena vazoneli isgrudau i vonios kambari su langu (cia skaiciau, kad patinka dregme ir kazkas taip atgaivino savaji kavamedi|). O kita pastaciau kambaryje ir laikas nuo laiko apipurskiu. Ziuresim, kuris geriau laikysis. smile.gif
*

lauksim žinių 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Getira
Butinai prasinesiu, kaip ten man su tais augaleliais. mirksiukas.gif
Kkunigunda
Na mano kavamedžiai pradėjo sparčiai lapelius leisti 4u.gif
pavasaris, sakau gal pagražės, neberuduos dėmėmis lapai doh.gif
Getira
Manasis irgi pasipuose dviem mazais lapukais. smile.gif
admine
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 03 12, 09:22)
pas manes vienas krūmelis su 8 auginukais ir dar 1 atskirą turiu, gal vieną padėti ant akvariumo g.gif ten savo orchidėjas sukrovusi esu, kad gautų drėgmės, nes vanduo garuoja, tai manau pats tas ten būtų g.gif
tas vat vienas kur įra gražiai sau leidžia lapelius, bet ta krūvelė doh.gif tai tokie pavargę doh.gif
sakykit o kokias trąšas naudojat? Sakė, kai pirkau,kad jie kvepia, o čia kada jie pradeda kvepėti ar čia  mitas g.gif

Papildyta:
lauksim žinių 4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Kavamedziu lapu krasteliai ruduoja kai saknims vietos mazoka, persodinus i erdvesni vazona turetu atsigauti 4u.gif
Kkunigunda
QUOTE(arx @ 2011 03 31, 16:46)
Kavamedziu lapu krasteliai ruduoja kai saknims vietos mazoka, persodinus i erdvesni vazona turetu atsigauti  4u.gif
*

reikės persodinti, nes nežinau kokia padėtis ten g.gif
bet kavamedis sprindžio dyžio ir vazonikas 15cm skersmens g.gif tad abejoju, kad taip gali būti rolleyes.gif nu nerevizavus nežinosiu unsure.gif
vat tų mažiukų krūvai, gal ir per mažas jau gali būti g.gif
Thea!
as tai pabandziau pasodinti pupeliu,ziuresim kaip bus biggrin.gif kitavertus maciau visa kuoksta senukuose uz 8lt,tai irgi reiks nusipirkti,nes net nesitikiu,kad isdygs ta pupele ax.gif
Kkunigunda
QUOTE(Thea! @ 2011 03 31, 17:14)
as tai pabandziau pasodinti pupeliu,ziuresim kaip bus biggrin.gif  kitavertus maciau visa kuoksta senukuose uz 8lt,tai irgi reiks nusipirkti,nes net nesitikiu,kad isdygs ta pupele ax.gif
*

na jei iš marinuotų alyvuogių užaugą augalėlis, tai kodėl gi čia gali neišdykti mirksiukas.gif nebent kokios skrudintos g.gif
gozė
QUOTE(Thea! @ 2011 03 31, 16:14)
as tai pabandziau pasodinti pupeliu,ziuresim kaip bus biggrin.gif  kitavertus maciau visa kuoksta senukuose uz 8lt,tai irgi reiks nusipirkti,nes net nesitikiu,kad isdygs ta pupele ax.gif
*

kuriose senukuose matet? ax.gif 4u.gif
Getira
Siandien Klaipedos Ermitaze maciau kavamedzio seklu. Nesusilaikiau ir nusipirkau pakeli. ax.gif
Thea!
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 03 31, 16:33)
na jei iš marinuotų alyvuogių užaugą augalėlis, tai kodėl gi čia gali neišdykti mirksiukas.gif nebent kokios skrudintos g.gif
*

ohoho bigsmile.gif todel kad cia jau buvo rasyta,kad is pirktiniu seklyciu nelabai dygsta blush2.gif

QUOTE(gozė @ 2011 03 31, 16:37)
kuriose senukuose matet?  ax.gif  4u.gif
*

Kaune pramones g., 7.99lt paskutinis vazonelis buvo,su tikrai daugiau nei 10 daigeliu thumbup.gif
Kkunigunda
QUOTE(Thea! @ 2011 03 31, 23:53)
ohoho bigsmile.gif  todel kad cia jau buvo rasyta,kad is pirktiniu seklyciu nelabai dygsta blush2.gif
Kaune pramones g., 7.99lt paskutinis vazonelis buvo,su tikrai daugiau nei 10 daigeliu thumbup.gif
*

ai nu jo mano mamai irgi neišdygo g.gif gal senos sėklos pasitaiko g.gif
kaip seksis dygimas pasigirk 4u.gif
Thea!
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 03 31, 23:05)
ai nu jo mano mamai irgi neišdygo g.gif gal senos sėklos pasitaiko g.gif
kaip seksis dygimas pasigirk 4u.gif
*

butinai pasigirsiu biggrin.gif tik kadangi skaiciau kad jos dygsta apie menesi,tai jauciu kantrybe neatlaikys ir nusipirksiu is senuku lotuliukas.gif
gozė
QUOTE(Thea! @ 2011 03 31, 22:53)
*

Aciu.
Nesusilaikiau, vakar uzsakiau kavamedzio seklu ( o plius dar ir banano ir granato doh.gif lotuliukas.gif ) is cia: http://www.sonis.lt/
Eksperementuosiu , zodziu lotuliukas.gif

Kkunigunda
QUOTE(Thea! @ 2011 04 01, 01:15)
butinai pasigirsiu biggrin.gif  tik kadangi skaiciau kad jos dygsta apie menesi,tai jauciu kantrybe neatlaikys ir nusipirksiu is senuku lotuliukas.gif
*

aš rojaus paukštę kai daiginau, vis neišverdavau biggrin.gif nagai niežėdavo biggrin.gif žiūradavau sėklytes išdygo ar ne biggrin.gif
jau kai pamačiau,kad šaknytėlenda, tad nebekrapščia, gal dėl to 2 neišdygo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(gozė @ 2011 04 01, 08:53)
Aciu.
Nesusilaikiau, vakar uzsakiau kavamedzio seklu ( o plius dar ir banano ir granato  doh.gif  lotuliukas.gif ) is cia: http://www.sonis.lt/
Eksperementuosiu , zodziu  lotuliukas.gif
*

pimyn mirksiukas.gif
Kkunigunda
Gavau kavamedį dovanų biggrin.gif jau 3čiasis pas mane, buvau nustebusi, net išsižiojau pradžioje bigsmile.gif kai pamačiau kokie dideli gražūs lapeliai ir auga nuo pat apačios 4u.gif maniškiai išstypę, tokie stagarai atrodo viršūnėje tik lapai 4u.gif
bet gerai įsižiūrėjau, ogi žiūriu tas dovanotas jau tiek nurudaves doh.gif taip nelabai matosi, sako pirko tokia tamsi parduotuvė nesimatė, kai išsinešė lauku nupirkę visas rudumas pasimatė 4u.gif

nežinau ką daryti, ar verta skabyti tuos lapukus, atrodys kaip apipešiotas gaidys doh.gif verysad.gif ar lai būna g.gif nesiplės?

kaip sekasi kavamedžio sodintojoms 4u.gif dar neišlindo daigeliai bigsmile.gif
kicia
As tai visus nuskabau, palieku tik gaius sveikus lapukus (kaip palme atrodo biggrin.gif ), tai pastebejau, kad is tu buvusiu lapeliu vietu pradeda kaltis pumpuriukai ir atsakos augt...
Kkunigunda
QUOTE(kicia @ 2011 04 27, 13:12)
As tai visus nuskabau, palieku tik gaius sveikus lapukus (kaip palme atrodo biggrin.gif ), tai pastebejau, kad is tu buvusiu lapeliu vietu pradeda kaltis pumpuriukai ir atsakos augt...
*

tad gal sakau ir man reikia apgenėti g.gif nu dar nesenai turiu,tai biški luktelsiu 4u.gif pačius bjauriausius nukirpsiu g.gif
gozė
nedygsta pas mane tos seklos cry.gif gun_rifle.gif bash.gif
ar as per greitai cia noriu g.gif apie 20 dienu jau .... verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.