Tęsiam toliau....
Šiuo metu Norfoje kavamedžio sėklų galima įsigyti su nuolaida
I tema
Tęsiam toliau.... Šiuo metu Norfoje kavamedžio sėklų galima įsigyti su nuolaida
Visgi as buciau uz augalo nusipirkima, nes dygsta sunkokai. O kainuoja pigiai... uz 10 Lt tai as gal kokius 12 vnt nupirkau vienam vazone tevui dovanu...
QUOTE(Muskatinne @ 2010 06 01, 21:16) Pirkau Kaune Savanoriu pr parduotuvej "Tik Geles" Bet esu macius uz panasia kaina ir kitur... Gal Hyper maximos patalpoj, kur yra geliu parduotuve Taip ir suprast - 12 ryksteliu, kurios visiskai neissisakoje dar, viena salia kitos. Na toks tipo krumelis, kuri pardaveja negalejo paaiskint ar reikia skirtyt... bet kelias atskyrem, tai prigyja kuo puikiausiai Kadangi neissisakoje, tai manau, kad jos jaunos nes kiek radau parasyta internete, kad sakojasi antrais metais... Bet jos kadangi kupste auga, tai gali jauciu ir antrais neskubet sakotis - Reiks isskirstyt
Gaivinu tema
Norejau paklaust, pas mane kavamedziu lapai tapo tokie "margi", na kaip arbuzo zieve kad buna (tikiuosi supratot Pirmos temos dar ne viska perskaiciau, tai tikiuos jog kazkur rasiu info ir atsakyma i mano klausima
kas čia per augalas?
Aš bandžiau sėti,bet man neišdygo.Pirkti tikrai geriau,beto,dar ir nebrangu.
As pirkau, kelis kartus persodinau (skaidziau krumelius),o dabar jie meta lapus... Gal ruduo
mano kavamedzio lapai is gelsta, kai kurie is krastu ruduoja ir galiausiai nukrenta. Kadangi tikrai zinau, kad tai ne aplinkos dregmes trukumas, tai itariu kad gali buti chloroze. kaip manote? ir jei pritarsite, tai as visai pamirsau ka daryt kai taip atsitinka, nes sia beda tai tik pries kokius 5 metus vienas augaliukas beturejo...
Man regis pertresiau savo kavamedzius
as vis tik manyciau kad dar truputy reeiktu palaukt.. dar ziema nesibaige...
Na maniskiai sumaste sakotis: vienas pradejo augintis 2 virsunes, kitas is buvusiu lapu vietu leidzia kazkokius zalius"pumpuriukus" (turbut sakas). Tikiuos jog atsigaus ir sutankes, nes dabar tokie "stagarai" su 4 lapais ir styro
Kagi pasigyriau, kad sakojasi ir sustojo visas procesas, tik i virsu lapelius palengva augina
Sveikos, kavamedziu augintojos
Ar priimsit nauja nari i savo gretas?
Sveikutės, vat aš taip pat įsijungiu į jūsų gretas, vakas ieškojau po parduotuves gėlių ir sėklų, taigi oi kiek visko priusipirkau
nueinu į viena parduotuvę, ogi gavau net 3 pigei super gėlytes ir dar dovanų kavamedį na nėra jis didelis, sprindžio dydžio, bet graži tvarkinga nenurudavusi gėlytė sakykit kaip su žydėjimu, ar dažnai žydi? Literatūroje skaičiau, kad pradeda žydėti 3-4 metais, o kaip jums ar žydi? šeip iš sėklų sėjo mano mama kažkada, bet taip ir neišdygo
na vat tiek laiko teturiu kavamedi, o jau pradėjo ruduoti lapeliai
![]() ar čia koks požymis kad kas nors blogai, ar nieko tokio nes iš tos pačios parduotuvės dar pirkau, bet jau krūvele jų, tai žiūriu irgi turi dėmelių
Mano kavamedzio lapeliai irgi tokie parudave.. Tai kl kas dar ziuriu, kas cia toliau bus. Kelis kartus per diena nupurskiu vandeniu, nes jiems patinka dregme. Atrodo, dar kol kas gyvi. Laukiu, gal koki nauja lapeli isleis..
Ant maniskiu tokios demes irgi yra ir isryskeja(padaugeja) kai palaistau arba patresiu, tai nzn gal jie jau nudeginti
sakau gal tikrai jie taip ruduoja
Sveikos, na mano kavamedžiui irgi viskas prasidejo nuo tokių dėmių, o paskui ruduoti pradėjo vis daugiau ir daugiau lapų, kol galiausiai liko vos pora lapų
Nu, gal ir beldziasi i dangaus vartus, bet maniskis kazkoki lapuka suformavo.. Gal apsigalvojo, pasiliks dar su manim?
QUOTE(miklee @ 2011 03 10, 20:24) Sveikos, na mano kavamedžiui irgi viskas prasidejo nuo tokių dėmių, o paskui ruduoti pradėjo vis daugiau ir daugiau lapų, kol galiausiai liko vos pora lapų sakot
As irgi zaliuju kompanijai priklausau.
QUOTE(Getira @ 2011 03 10, 23:25) As irgi zaliuju kompanijai priklausau. man irgi reikės persodinti, bet lauksiu dar koki mėn ar 2mėn kol oras atšils, tai ir gaivesni augalai
Pas mane jie po 3-4 vazone pasodinti (isskaidziau), tai irgi tik virsunes po 4-6 lapus teturi
QUOTE(kicia @ 2011 03 11, 17:25) Pas mane jie po 3-4 vazone pasodinti (isskaidziau), tai irgi tik virsunes po 4-6 lapus teturi tai va norisi gražesnio krūmelio
Palaukit jus su tom sakelem. Leiskit augaliukams priprasti prie naujos aplinkos. O tada ir naujas sakeles prades leisti. Pradzioj pasidziaukit kokiu nors isleistu nauju lapeliu.
QUOTE(Getira @ 2011 03 11, 18:32) Palaukit jus su tom sakelem. Leiskit augaliukams priprasti prie naujos aplinkos. O tada ir naujas sakeles prades leisti. Pradzioj pasidziaukit kokiu nors isleistu nauju lapeliu. tai lapeliai lenda ir didėja
Pas mane jis/jie jau beveik metai, taip kad jie apsiprate su aplinka, tik as dar ju neprisipratinau
As visdelto isskaidziau savo kavamedi. Atskyriau labiau parudavusius lapelius nuo maziau parudavusiu. Tai viena vazoneli isgrudau i vonios kambari su langu (cia skaiciau, kad patinka dregme ir kazkas taip atgaivino savaji kavamedi|). O kita pastaciau kambaryje ir laikas nuo laiko apipurskiu. Ziuresim, kuris geriau laikysis.
pas manes vienas krūmelis su 8 auginukais ir dar 1 atskirą turiu, gal vieną padėti ant akvariumo
tas vat vienas kur įra gražiai sau leidžia lapelius, bet ta krūvelė sakykit o kokias trąšas naudojat? Sakė, kai pirkau,kad jie kvepia, o čia kada jie pradeda kvepėti ar čia mitas Papildyta: QUOTE(Getira @ 2011 03 11, 23:42) As visdelto isskaidziau savo kavamedi. Atskyriau labiau parudavusius lapelius nuo maziau parudavusiu. Tai viena vazoneli isgrudau i vonios kambari su langu (cia skaiciau, kad patinka dregme ir kazkas taip atgaivino savaji kavamedi|). O kita pastaciau kambaryje ir laikas nuo laiko apipurskiu. Ziuresim, kuris geriau laikysis. lauksim žinių
Butinai prasinesiu, kaip ten man su tais augaleliais.
Na mano kavamedžiai pradėjo sparčiai lapelius leisti
pavasaris, sakau gal pagražės, neberuduos dėmėmis lapai
Manasis irgi pasipuose dviem mazais lapukais.
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 03 12, 09:22) pas manes vienas krūmelis su 8 auginukais ir dar 1 atskirą turiu, gal vieną padėti ant akvariumo tas vat vienas kur įra gražiai sau leidžia lapelius, bet ta krūvelė sakykit o kokias trąšas naudojat? Sakė, kai pirkau,kad jie kvepia, o čia kada jie pradeda kvepėti ar čia mitas Papildyta: lauksim žinių Kavamedziu lapu krasteliai ruduoja kai saknims vietos mazoka, persodinus i erdvesni vazona turetu atsigauti QUOTE(arx @ 2011 03 31, 16:46) Kavamedziu lapu krasteliai ruduoja kai saknims vietos mazoka, persodinus i erdvesni vazona turetu atsigauti reikės persodinti, nes nežinau kokia padėtis ten bet kavamedis sprindžio dyžio ir vazonikas 15cm skersmens vat tų mažiukų krūvai, gal ir per mažas jau gali būti
as tai pabandziau pasodinti pupeliu,ziuresim kaip bus
QUOTE(Thea! @ 2011 03 31, 17:14) as tai pabandziau pasodinti pupeliu,ziuresim kaip bus na jei iš marinuotų alyvuogių užaugą augalėlis, tai kodėl gi čia gali neišdykti
Siandien Klaipedos Ermitaze maciau kavamedzio seklu. Nesusilaikiau ir nusipirkau pakeli.
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 03 31, 16:33) na jei iš marinuotų alyvuogių užaugą augalėlis, tai kodėl gi čia gali neišdykti ohoho QUOTE(gozė @ 2011 03 31, 16:37) Kaune pramones g., 7.99lt paskutinis vazonelis buvo,su tikrai daugiau nei 10 daigeliu QUOTE(Thea! @ 2011 03 31, 22:53) Aciu. Nesusilaikiau, vakar uzsakiau kavamedzio seklu ( o plius dar ir banano ir granato Eksperementuosiu , zodziu QUOTE(Thea! @ 2011 04 01, 01:15) butinai pasigirsiu aš rojaus paukštę kai daiginau, vis neišverdavau jau kai pamačiau,kad šaknytėlenda, tad nebekrapščia, gal dėl to 2 neišdygo Papildyta: QUOTE(gozė @ 2011 04 01, 08:53) Aciu. Nesusilaikiau, vakar uzsakiau kavamedzio seklu ( o plius dar ir banano ir granato Eksperementuosiu , zodziu pimyn
Gavau kavamedį dovanų
bet gerai įsižiūrėjau, ogi žiūriu tas dovanotas jau tiek nurudaves nežinau ką daryti, ar verta skabyti tuos lapukus, atrodys kaip apipešiotas gaidys kaip sekasi kavamedžio sodintojoms
As tai visus nuskabau, palieku tik gaius sveikus lapukus (kaip palme atrodo
QUOTE(kicia @ 2011 04 27, 13:12) As tai visus nuskabau, palieku tik gaius sveikus lapukus (kaip palme atrodo tad gal sakau ir man reikia apgenėti
nedygsta pas mane tos seklos
ar as per greitai cia noriu |