Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 6 mėnesiuku kūdikelių mityba
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Tomutė
Tesiame pokalbius,patarimus,klausimus,pasigiriame pasiekimais ... 4u.gif
sena tema cia
4u.gif
user posted image
luckyme
mamos as su klausimu,valgom kosyte vakarais jau ketvirta savaite(ryziu,kvieciu ir panasiai,pirktines,vaikiskas) suvalgom max 80ml,darzoviene per pietus jau savaite suvalgom apie 60ml,atsigert duodu vandenuko arba arbatytes,isgeria maximum 20ml arba tik kelis gurksniukus,kartais duodu vaisiu tyreles paskanaut,suvalgom apie 30ml,visus kitus maitinimus valgom MP iskaitant ir 2-4kartus nakti doh.gif ar gali vaikas valgyt tiek mazai ir uztekt jai? g.gif svoris auga gerai,mergyte laiminga,nuotaikoj,MP valgo daznai kas 1,5-2h,gal tiesiog valgo po nedaug bet dazniau?gal kurios vaikutis panasiai valgo? 4u.gif ups truputi issipleciau blush2.gif
Tomutė
QUOTE(luckyme @ 2010 06 05, 15:48)
mamos as su klausimu,valgom kosyte vakarais jau ketvirta savaite(ryziu,kvieciu ir panasiai,pirktines,vaikiskas) suvalgom max 80ml,darzoviene per pietus jau savaite suvalgom apie 60ml,atsigert duodu vandenuko arba arbatytes,isgeria maximum 20ml arba tik kelis gurksniukus,kartais duodu vaisiu tyreles paskanaut,suvalgom apie 30ml,visus kitus maitinimus valgom MP iskaitant ir 2-4kartus nakti doh.gif  ar gali vaikas valgyt tiek mazai ir uztekt jai? g.gif  svoris auga gerai,mergyte  laiminga,nuotaikoj,MP valgo daznai kas 1,5-2h,gal tiesiog valgo po nedaug bet dazniau?gal kurios vaikutis panasiai valgo? 4u.gif ups truputi issipleciau blush2.gif
*

Mano nuomone kad vaikui pakanka maisto, o del arbateliu manau uztenka kolkas MP nebent karstom dienom vandenuko pasiulyt. as taip darau smile.gif as pradejau primaitinti nuo 6 men ir maniske tiek nesuvalgo dar kiek jusiske thumbup.gif
vasareja2
dauguma mamyciu sako kad kruopu kosytes pradeda ragauti dar pries mesyte bet va cia sako http://mamosdienorastis.lt/index.php?id=1288 kad mesyte reiketu pradeti ansciau o tik po kruopu paragauti t.y 8 menesi doh.gif ar as cia kazko nesupratau?apsvieskit jus mane zalia doh.gif
luckyme
QUOTE(vasareja2 @ 2010 06 05, 23:14)
dauguma mamyciu sako kad kruopu kosytes pradeda ragauti dar pries mesyte bet va cia sako http://mamosdienorastis.lt/index.php?id=1288 kad mesyte reiketu pradeti ansciau o tik po kruopu paragauti t.y 8 menesi  doh.gif  ar as cia kazko nesupratau?apsvieskit jus mane zalia  doh.gif
*

pagal knygas kas augina taip,as is savo patirties tik galiu pasakyt,esu zalia kaip ir dauguma,pirmas lelius,skaitau kazkiek literaturos,SM informacijos pasijieskau,dar pasiklausiu artimu zmoniu kaip vaikus augino ir is visos gasos atsirenku kas man naudinga ir auginu vaika taip kaip as moku ir noriu o ne butent taip kaip knygos liepe smile.gif pradejom nuo kosytes vakarais(5 menesiu) nes panele naktim daznai keldavos valgyti,kadangi nuo 2menesiu ismiegodavom visa nakti be prabudimu o nuo 4 menesiuko pradejo valgyt naktimis,nusprendziau kad gal truksta maisto,beveik neklydau lotuliukas.gif po 2 savaiciu ivedem pietum darzoves,ir uzkandziaujam vaisiais,mesytei ,mano nuomone,dar anksti,po kokio menesiuko pridesim.vaikas auga sveikas ir laimingas ir tik kiekviena mama pati zino kas jos vaikui geriausia 4u.gif
vasareja2
QUOTE(luckyme @ 2010 06 06, 06:32)
pagal knygas kas augina taip,as is savo patirties tik galiu pasakyt,esu zalia kaip ir dauguma,pirmas lelius,skaitau kazkiek literaturos,SM informacijos pasijieskau,dar pasiklausiu artimu zmoniu kaip vaikus augino ir is visos gasos atsirenku kas man naudinga ir auginu vaika taip kaip as moku ir noriu o ne butent  taip kaip knygos liepe smile.gif  pradejom nuo kosytes vakarais(5 menesiu) nes panele naktim daznai keldavos valgyti,kadangi nuo 2menesiu ismiegodavom visa nakti be prabudimu o nuo 4 menesiuko pradejo valgyt naktimis,nusprendziau kad gal truksta maisto,beveik neklydau lotuliukas.gif  po 2 savaiciu ivedem pietum darzoves,ir uzkandziaujam vaisiais,mesytei ,mano nuomone,dar anksti,po kokio menesiuko pridesim.vaikas auga sveikas ir laimingas ir tik kiekviena mama pati zino kas jos vaikui geriausia 4u.gif
*

nuo kokios pradejot?
luckyme
QUOTE(vasareja2 @ 2010 06 06, 09:04)
nuo kokios pradejot?
*

nuo ryziu(vaikiskos vandenuku uzpilamos),nes viduriukai musu pakankamai laisvi buvo ir soti jinai,pasiteisino smile.gif
vasareja2
QUOTE(luckyme @ 2010 06 06, 08:48)
nuo ryziu(vaikiskos vandenuku uzpilamos),nes viduriukai musu pakankamai laisvi buvo ir soti jinai,pasiteisino smile.gif
*

aj beje ( biski ne i tema cia ) grazus dukrytes vardas 4u.gif
manosios tox pats lotuliukas.gif thumbup.gif
luckyme
QUOTE(vasareja2 @ 2010 06 06, 10:25)
aj beje ( biski ne i tema cia ) grazus dukrytes vardas  4u.gif
manosios tox pats  lotuliukas.gif  thumbup.gif
*

thumbup.gif 4u.gif o jei jau i tema norejau pasiklaust jei namie verdat darzoves tai kokias? g.gif mes kolkas bulve su morka,zadu siom dienom ziedini kopusta pridet ir mastau ko cia dar nusipirkt,kad skanios butu g.gif
Tomutė
QUOTE(luckyme @ 2010 06 06, 12:12)
thumbup.gif  4u.gif  o jei jau i tema norejau pasiklaust jei namie verdat darzoves tai kokias? g.gif mes kolkas bulve su morka,zadu siom dienom ziedini kopusta pridet ir mastau ko cia dar nusipirkt,kad skanios butu g.gif
*

as kasdien verdu sviezia darzoviene smile.gif miksuoju darzoves as turiu knyga annabel karamel ten geri receptuku blush2.gif siaip pradejau nuo bulves morkos ax.gif
luckyme
QUOTE(pandora2006 @ 2010 06 06, 11:41)
as kasdien verdu sviezia darzoviene  smile.gif miksuoju darzoves as  turiu knyga annabel karamel ten geri receptuku  blush2.gif siaip pradejau nuo bulves morkos  ax.gif
*

o darzoves kur perkat,ar naminiu turit? g.gif
Tomutė
QUOTE(luckyme @ 2010 06 06, 13:45)
o darzoves kur perkat,ar naminiu turit? g.gif
*

as gyvenu uk tai perkam is ukininku krautuveliu, o lt juk yra tiek turgeliu ukininku, arba gal rasit siaip koki dieduka su svieziom darzovem mirksiukas.gif
vasareja2
mes tai ketvirta diena bulve +morka valgom, uz kokiu 3 dienu zadu dateti ir kopusto o po to dar po keletos dieneliu ir cukinijos smile.gif
luckyme
QUOTE(pandora2006 @ 2010 06 06, 12:47)
as gyvenu uk tai perkam is ukininku krautuveliu, o lt juk yra tiek turgeliu ukininku, arba gal rasit siaip koki dieduka su svieziom darzovem  mirksiukas.gif
*

tai,kad mes DK blush2.gif yra cia prie namu pardavineja darzoves,tai jei pasiseka is ten nusiperkam,bet bulves morkos kolkas,o noreciau jau kazka daugiau duot,svieziu dar nera,galvoju ar rizikuot is parduotuviu pirkt g.gif
vasareja2
QUOTE(luckyme @ 2010 06 06, 13:31)
tai,kad mes DK blush2.gif  yra cia prie namu pardavineja darzoves,tai jei pasiseka is ten nusiperkam,bet bulves morkos kolkas,o noreciau jau kazka daugiau duot,svieziu dar nera,galvoju ar rizikuot is parduotuviu pirkt g.gif
*

pvz cia uk as uzsisakau internetu is ekologisku ukiu ir jie man pristato i namus (valgom sviezias bulvytes thumbup.gif ) pabandyk pagooglint gal ir ten panasias paslaugas teikia smile.gif
Tikaram
QUOTE(pandora2006 @ 2010 06 06, 13:47)
as gyvenu uk tai perkam is ukininku krautuveliu, o lt juk yra tiek turgeliu ukininku, arba gal rasit siaip koki dieduka su svieziom darzovem  mirksiukas.gif
*

kad pas dieduka ar turgeli, tai nereiskia, kad tos darzoves geros, augina su salietra tolka tak doh.gif geriausia aisku ekologiniam turguj mirksiukas.gif na bet kainuoja...
rutami
O musu kraujuke gelezies truksta, tai gydytoja patare versiena trinti su darzovem...
daisy:)
QUOTE(rutami @ 2010 06 07, 17:38)
O musu kraujuke gelezies truksta, tai gydytoja patare versiena trinti su darzovem...
*

Patarciau bulve + moliugas, maniske pati ziojasi thumbup.gif Man ji paciai labai skani, tokia saldi.

Mes pradejom ragaut darzoves 9 men (koreguotu 6) pries dvi savaites, dabar jau valgom bulve, morka, moliuga. is vaisiu pagremziu obuolio, apie puse obuolio sutaso kaip jai skanu. darzovienes verdu pati, man klausimukas del aliejaus;
- koki naudojat i darzovienes?
- ar uzvirinat ar jau i pagaminta ipilat?

kolkas tik ipilu ekologisko alyvuogiu aliejaus, bet dar mastau apie semenu, saulegrazu, rapsu, aisku pirmo spaudimo.

Maniske turbut dar nelabai supranta, kad kose tai maistas, nes po jos (110 - 130 ml) dar sugeria beveik visa mp doze (apie 100 ml), uztai paskui luzta 3 val miegucio thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(daisy:) @ 2010 06 08, 13:22)
Patarciau bulve + moliugas, maniske pati ziojasi  thumbup.gif Man ji paciai labai skani, tokia saldi.

Mes pradejom ragaut darzoves 9 men (koreguotu 6) pries dvi savaites, dabar jau valgom bulve, morka, moliuga. is vaisiu pagremziu obuolio, apie puse obuolio sutaso kaip jai skanu. darzovienes verdu pati, man klausimukas del aliejaus;
  - koki naudojat i darzovienes?
  - ar uzvirinat ar jau i pagaminta ipilat?

kolkas tik ipilu ekologisko alyvuogiu aliejaus, bet dar mastau apie semenu, saulegrazu, rapsu, aisku pirmo spaudimo.

Maniske turbut dar nelabai supranta, kad kose tai maistas, nes po jos (110 - 130 ml) dar sugeria beveik visa mp doze (apie 100 ml), uztai paskui luzta 3 val miegucio  thumbup.gif
*

ups ne ta pcitavau, norejau luckyme part del moliugo + bulve ax.gif
asju
Sveikos mamytes 4u.gif norejau pakalusti kiek kartu per diena duodat koses 6 men vaikiukui? ax.gif
luckyme
QUOTE(daisy:) @ 2010 06 08, 12:23)
Patarciau bulve + moliugas, maniske pati ziojasi  thumbup.gif Man ji paciai labai skani, tokia saldi.
ups ne ta pcitavau, norejau luckyme part del moliugo + bulve  ax.gif
*

o yra moliugo pirkt siuo metu?kazkaip neatkreipiau demesio g.gif as naudojau alieju alyvuogiu,pries kelias dienas pabandziau pakeist sviestu,daug skaniau valgo thumbup.gif siandien valgem bulve+morka+kalafijoras bigsmile.gif

QUOTE(asju @ 2010 06 08, 13:21)
Sveikos mamytes 4u.gif  norejau pakalusti kiek kartu per diena duodat koses 6 men vaikiukui? ax.gif
*

per pietus darzoviene,vakare grudine kosyte mes valgom 4u.gif
Tomutė
Mes ryte vaisne tyrele, o per pietus darzoviene, jeigu mazai darzovienes valgo duodu per 2 kartus biggrin.gif kosiu dar nebanem baby rice siek tiek buvau imaisiu i darzoviene, siaip valgo ji per tikleli kriause,obuoli labai noriai po pietu duodu i vakara smile.gif
o maniske nemegsta saldziai, jji valgo kai rugsciau pastebejau saldzios bulves nevalgo schmoll.gif buvau pagaminus morka + pastarnokas irgo valge thumbup.gif brokolius valgo, ridika imaisau smile.gif
luckyme
ydomu pasidare o paprika,agurka,pomidora nuo kada galima duot? g.gif
Tomutė
QUOTE(luckyme @ 2010 06 08, 15:48)
ydomu pasidare o paprika,agurka,pomidora nuo kada galima duot? g.gif
*

Manau agurka galima duoti per tinklei paciulpti paskanauti, o su paprika ir pomidoru palaukt,nes man nuo aprikos skrandis sustoja ka jau sneket apie tuos mazus skrandukus biggrin.gif as palauksiu savo siltnamio agurku gaus paskanaut blush2.gif
Tikaram
QUOTE(asju @ 2010 06 08, 14:21)
Sveikos mamytes 4u.gif  norejau pakalusti kiek kartu per diena duodat koses 6 men vaikiukui? ax.gif
*

ir 6men ir 7men kose turetu buti vienitelis tirstas pateikalas
Tomutė
As darau savaip del primaitinimu tik su kosem,mesa neskubu.Manau kiekvienas vaikas indvidualus ir jis pats parodo ko jam reikia blush2.gif

o kada kosytes pradejot duoti nuo 7 men? as galvoju kosytes skanausim nuo 7 men,o mesyte nuo 8 kokio .
Meskutia
Mums jau pusę metukų, o kadangi mišinuką valgome tik du kartus per dieną tai jau ragaujam įvairias košeles su mėsyte smile.gif Mažiukas pasigardžiuodamas jas valgo, jam labai skanu smile.gif Vakarienei valgome vaisines tyreles kartu su ryžių dribsnių koše, arba pieniškas Milupos vakarines košytes smile.gif
luckyme
nuo kokios mesytes pradedat ragaut? g.gif gal yra tokiu kurios nuo zuvies pradedat?
Meskutia
Mes ragaujam tyreles su vištiena ir kalakutiena (čia pirktinės Milupos nes Hipp nepatiko visai) Kol dar nėra šviežių daržovių močiutės sode tai perkam, kai jau bus virsimės patys smile.gif O dėl žuvies tai žurnale "Tavo vaikas" rašė apie žuvį, kad ją geriausia pradėt duot tik nuo kokių 10 mėn smile.gif
Tomutė
As ketinu pradeti nuo triusienos g.gif
Tikaram
as irgi daviau triusiena, bet galvoju be reikalo, visa triusi kol nukaulinau ne kazin kas ten ir liko ir knebinejau ilgai, dabar siulysiu kalakutiena, manau koki grazesni nupirksiu ir viso kalakuto nesiulys jau lotuliukas.gif
o siaip tai neskubu mazo skranduko apkraut maistu ir darau jau kaip siuloma, jokiu kruopu kosiu dar neduodu, tik darzoviene su mesyte pietums ir vaisiu tyrele pavakariams, o pienas islieka 4k, nes maitinu 5k/d.
luckyme
o jei vaisiu tyreliu vaikas atsisako ?nebevalgo ir viskas schmoll.gif jai pienuko tik duok biggrin.gif
Tomutė
Anksti mesytes pradejot skanaut kai paskaitau, as dar neduodu kazkaip gal nuo kosiu pradesim,mesyte veliau g.gif

jei ataisako vadinasi nenori as duociau vaikui tai ko jis pageidauja jei pienuko tai pienuko smile.gif juk buna vaikams irgi visokiu periodu ax.gif
luckyme
QUOTE(pandora2006 @ 2010 06 12, 11:44)
jei ataisako vadinasi nenori as duociau vaikui tai ko jis pageidauja jei pienuko tai pienuko  smile.gif juk buna vaikams irgi visokiu periodu  ax.gif
*

tai taip ir darom,juk ji namie dabar bosas biggrin.gif bandysiu pirkt tinkleli toki,idesiu obuoliuko,gal pati kazkiek pagrauz,ne tai ne smile.gif
Tikaram
QUOTE(pandora2006 @ 2010 06 12, 12:44)
Anksti mesytes pradejot skanaut kai paskaitau, as dar neduodu kazkaip gal nuo kosiu pradesim,mesyte veliau  g.gif

*

jei pradedi primaitint ne nuo 6men, o kaip as pvz nuo 5men, tai 5men darzoviene, o 6men jau mesyte pradedi, juk viskas menesiu pasiankstina, ne visos su savo tuo pienuku istempia tiek, kiek noretusi ax.gif
Tomutė
QUOTE(Tikaram @ 2010 06 12, 13:20)
jei pradedi primaitint ne nuo 6men, o kaip as pvz nuo 5men, tai 5men darzoviene, o 6men jau mesyte pradedi, juk viskas menesiu pasiankstina, ne visos su savo tuo pienuku istempia tiek, kiek noretusi  ax.gif
*

bendrai jo juk jus saknaujat maistuko nuo 5 men, tai ir pasiansktina thumbup.gif
ragavom siandien koseles: porrige baby breakfast vadinasi tai mano mazei labai patiko thumbup.gif va toki baby
vasareja2
QUOTE(pandora2006 @ 2010 06 12, 15:33)
bendrai jo juk jus saknaujat maistuko nuo 5 men, tai ir pasiansktina  thumbup.gif
ragavom siandien  koseles: porrige baby breakfast vadinasi tai mano mazei labai patiko  thumbup.gif va toki baby
*

visai susigundzius buvau thumbup.gif kol nepamaciau kad su cukrum g.gif
Tomutė
QUOTE(vasareja2 @ 2010 06 12, 17:52)
visai susigundzius buvau  thumbup.gif  kol nepamaciau kad su cukrum  g.gif
*

bet gamina spec vaikams toki maisteli,mano nuomone nepakenks jei duosiu 1 karta i savaite paskanaut blush2.gif
vasareja2
as asmeniskai skaninciau jei reiketu skanint (jeigu visiskai nevalgytu ) bananu ar tai misinuku (ipilti galima jis juk saldus) smile.gif o su cukrum ar druska jau krastutiniu atveju siulyciau...
bet cia tik mano nuomone neisizeiskite niekas smile.gif
SVIKA
na as manau mesyte vistiek anksti nuo 6men, nesvarbu kada jau pradeta primaitinti.as norejau paklausti, gal katra gaminate kruopu kosyte, kaip ja isvirti kad gautusi kosyte? nes man pirktines nepatiko, labai jau saldzios, kazko ten jau prideta, nors neraso apie cukru, bet saldumas, neispasakytas g.gif
Tikaram
QUOTE(SVIKA @ 2010 06 13, 02:01)
na as manau mesyte vistiek anksti nuo 6men, nesvarbu kada jau pradeta primaitinti.as norejau paklausti, gal katra gaminate kruopu kosyte, kaip ja isvirti kad gautusi kosyte? nes man pirktines nepatiko, labai jau saldzios, kazko ten jau prideta, nors neraso apie cukru, bet saldumas, neispasakytas g.gif
*

ar kas anksti-ziuri pagal vaika, pilviuko neskauda, linksma, kakuciai normalus, tai viskas ok. O jei ziurint taisyklingai, tai kruopu kosyte isvis tik 8men siuloma ax.gif
SVIKA
QUOTE(Tikaram @ 2010 06 13, 13:03)
ar kas anksti-ziuri pagal vaika, pilviuko neskauda, linksma, kakuciai normalus, tai viskas ok. O jei ziurint taisyklingai, tai kruopu kosyte isvis tik 8men siuloma  ax.gif
*

Na as skaiciau zurnale mazylis, kad ypac jei kudiki pradedi maitinti pavasari kai nera dar svieziu darzoviu, tai pataria geriau pradeti pirma nuo kruopu, ne nuo darzoviu, o kai prasides daezoviu sesonas, tada ir darzoviene pradeti duoti.raso jog nera jokio skirtumo pirma darzoviene ar kruopiene. ir knygoje raso taip pat. ypac pabrezia tai kad jei leliukas mazio svorio ar nepriauga pakankaimai jo, pataria duoti kruopiene pirma, bes daugiau kaloriju, nei darzovieneje.kitose literaturuose raso atvirksciai kad nuo 8-10men.kaip kas diskutuoja. bet pati manau kad kruopiene tikrai nepakenks srandziukui,ir vitaminu daug, pati uzaugus ant kosiu, ir visa gyvenima stipri kaip ridikas,daktaru nemacius visai biggrin.gif
Tikaram
QUOTE(SVIKA @ 2010 06 14, 00:01)
Na as skaiciau zurnale mazylis, kad ypac jei kudiki pradedi maitinti pavasari kai nera dar svieziu darzoviu, tai pataria geriau pradeti pirma nuo kruopu, ne nuo darzoviu, o kai prasides daezoviu sesonas, tada ir darzoviene pradeti duoti.raso jog nera jokio skirtumo pirma darzoviene ar kruopiene. ir knygoje raso taip pat. ypac pabrezia tai kad jei leliukas mazio svorio ar nepriauga pakankaimai jo, pataria duoti kruopiene pirma, bes daugiau kaloriju, nei darzovieneje.kitose literaturuose raso atvirksciai kad nuo 8-10men.kaip kas diskutuoja. bet pati manau kad kruopiene tikrai nepakenks srandziukui,ir vitaminu daug, pati uzaugus ant kosiu, ir visa gyvenima stipri kaip ridikas,daktaru nemacius visai biggrin.gif
*

ai maziau skaityt visko reikia, kaip mama nori, taip darai. del darzoviu zinau, rasiau apie tai, sutinku. todel perku ekologiskas tyreles. ax.gif mums kosytes kruopines nlb, nes ir taip, kaip kulverstukas... smile.gif
viti
QUOTE(luckyme @ 2010 06 11, 11:33)
nuo kokios mesytes pradedat ragaut? g.gif gal yra tokiu kurios nuo zuvies pradedat?
*

mes pradėjom nuo vištienos. Dabar vieną kartą verdu vištieną, kitą kartą liesą kiaulieną.
Tos mados irgi keičiasi: kai augo pirmas, prieš penkerius metus, vertingiausia mėsa buvo veršiena, dabar jau skaičiau, kad labai gerai ir liesa kiauliena. Vienu žodžiu, jei tik neriebu, tai ir mažulytį gabaliuką galima. biggrin.gif

QUOTE(Meskutia @ 2010 06 11, 12:24)
Mes ragaujam tyreles su vištiena ir kalakutiena (čia pirktinės Milupos nes Hipp nepatiko visai) Kol dar nėra šviežių daržovių močiutės sode tai perkam, kai jau bus virsimės patys smile.gif O dėl žuvies tai žurnale "Tavo vaikas" rašė apie žuvį, kad ją geriausia pradėt duot tik nuo kokių 10 mėn smile.gif
*

jo, žuvies vėliau, čia ne tik "Tavo vaiko" išmintis mirksiukas.gif

QUOTE(Tikaram @ 2010 06 14, 11:08)
ai maziau skaityt visko reikia, kaip mama nori, taip darai. del darzoviu zinau, rasiau apie tai, sutinku. todel perku ekologiskas tyreles.  ax.gif  mums kosytes kruopines nlb, nes ir taip, kaip kulverstukas... smile.gif
*

visiškai pritariu, kad mažiau reikia aklai vadovautis 4u.gif O daryti, kaip mamos protas ir širdis vadovauja.. mirksiukas.gif
Kaip jau anksčiau rašiau, keičiasi ir mados..

Man jau teko girdėti, kad mes per dažnai duodam košes (3 kartus pirktines kruopines ir vieną kartą daržovienę, nes nėra topinis maistas). Plius paskaninam po truputį tyrele. Bet gerai, mes juk duodam ne suaugusio sriubinį bliudą ir kai mūsų vaikas sveria tiek, kiek kitas metinis (virš 9 kg), tai atitinkamai ir valgo daugiau. Bandžiau duoti 3 kartus košes - penkių valgymų per dieną neištempia. Reikia tada dažniau. Ir taip ligi šiol naktį suvalgo 200 ml mišinio (keliasi) 2 kartus.. Kol nedaviau košių, t.y. iki 5 mėn kėlėsi 4 kartus doh.gif
liepaite_sun
Sveikos mamytes,

Mano dukrytei kita sav jau septyni men, bet mesyte mes pradejome valgyti nuo sesiu men. Tiksliau, as jai duodu liezuvi, nes taip patare gydytoja. Pasak jos, liezuvyje yra daug naudingu medziagu. O kosytes pradejau duoti nuo keturiu men. Nuo penkto men. ivedzau antra kose, o dabar mes valgome tris kosytes per diena. Nors kitakart mano maziuke rytines koses atsisako, arba suvalgo tik po kelis saukstelius. Koses valgom ivairias - grikiu, avizu, triju grudu, darzovines. Retkarciais duotu paskanauti tyreliu. Dabar, kai atsirado braskiu, dar duodu jas ir dziaugiuosi, kad nuo ju nealergizuoja.
Kad viduriukai neuzkietetu, kosytes verdu skystesnes, o i avizine kose vakarais ipilu alyvuogiu aliejaus.
Knygas ir zurnalus paskaitineju labai retai. Vadovaujuosi savo nuojauta, gydytojos patarimais, pasiskaitineju patyrusiu mamyciu pasisakymus forumuose.

Papildyta:
Sveikos mamytes,

Mano dukrytei kita sav jau septyni men, bet mesyte mes pradejome valgyti nuo sesiu men. Tiksliau, as jai duodu liezuvi, nes taip patare gydytoja. Pasak jos, liezuvyje yra daug naudingu medziagu. O kosytes pradejau duoti nuo keturiu men. Nuo penkto men. ivedzau antra kose, o dabar mes valgome tris kosytes per diena. Nors kitakart mano maziuke rytines koses atsisako, arba suvalgo tik po kelis saukstelius. Koses valgom ivairias - grikiu, avizu, triju grudu, darzovines. Retkarciais duotu paskanauti tyreliu. Dabar, kai atsirado braskiu, dar duodu jas ir dziaugiuosi, kad nuo ju nealergizuoja.
Kad viduriukai neuzkietetu, kosytes verdu skystesnes, o i avizine kose vakarais ipilu alyvuogiu aliejaus.
Knygas ir zurnalus paskaitineju labai retai. Vadovaujuosi savo nuojauta, gydytojos patarimais, pasiskaitineju patyrusiu mamyciu pasisakymus forumuose.
liepaite_sun
nepykit, kad dvigubai gavosi, kompas kaltas smile.gif
SVIKA
QUOTE(Tikaram @ 2010 06 14, 13:08)
ai maziau skaityt visko reikia, kaip mama nori, taip darai. del darzoviu zinau, rasiau apie tai, sutinku. todel perku ekologiskas tyreles.   ax.gif  mums kosytes kruopines nlb, nes ir taip, kaip kulverstukas... smile.gif
*

o maniskiui reikia kosyciu, labai mazai sveriame verysad.gif
Papildyta:
[quote=liepaite_sun,2010 06 15, 21:49]
Sveikos mamytes,

o kaip tu gamini grikiu , avizu kosytes? ar perki sitas uzpilamas?

o as savo maziuka tik viena karta maitinu darzoviene, labiau pieniuka megsta tai antra ar trecia karta per diena koses neikisviau unsure.gif
ziuriu visi vaikuciai skirtingai valgo ax.gif
liepaite_sun
[quote=SVIKA,2010 06 16, 00:25]
o maniskiui reikia kosyciu, labai mazai sveriame verysad.gif
Papildyta:
[quote=liepaite_sun,2010 06 15, 21:49]

na mano maziuke turbut irgi mieliau pienuka valgytu, bet ji jau didele, reikia valgyti stipriau smile.gif juolab, kad ji po 500 g tik priauga, o paskutini men tik 100. O auanciam organizmui vien mamytes pienuko nebeuztenka.
na kaip sakiau, mes jau valgom mesyte, o tiksliau liezuvi. Grikiu kose duodu pietums, vietoj darzovines, nes laukiu svieziu darzoviu. Tai isverdu liezuvi, smulkiai supjaustau. Grikiu verdu su zirneliais saldytais, galima ziedini kopusta deti. Tada grikiai igauna skonio nuo darzoviu, nes vieni tai nelabai skanu maziukam. I pabaiga dedu smulkiai supjaustyta liezuvi ir dar paverdu siek tiek. Tik grikius as su kavamale sumalu siek tie, kag greiciau isvirtu. labai skani kosyte gaunasi.
O avizine kose verdu pati taip pat, siek tiek su kavamale pasmulkinu. Sita kose paskaninu sauksteliu alyvuogiu aliejumi, nes viduriukam labai gerai, jei linke kieteti. Kitakart i ja idedu tyreles kokios, tai irgi labai skanu buna. Kose igauna skoni.
Nes as kazkaip priescukru ir druska. Kiek teko skaityti, druskos siek tiek galima iberti del skonio, bet tik ne cukraus.
luckyme
QUOTE(viti @ 2010 06 15, 18:42)
mes pradėjom nuo vištienos. Dabar vieną kartą verdu vištieną, kitą kartą liesą kiaulieną.
Tos mados irgi keičiasi: kai augo pirmas, prieš penkerius metus, vertingiausia mėsa buvo veršiena, dabar jau skaičiau, kad labai gerai ir liesa kiauliena. Vienu žodžiu, jei tik neriebu, tai ir mažulytį gabaliuką galima.  biggrin.gif
jo, žuvies vėliau, čia ne tik "Tavo vaiko" išmintis  mirksiukas.gif
*

keista g.gif mano anytos vaikai abu nuo zuvies ale mesyte ragaut pradejo ir tikrai anksciau net nei 6 menesiu g.gif o kodel negalima?del alergines reakcijos ar siaip?nes tetukas jau svajoja,kaip lydeka dukrytei gaudys doh.gif ir dar stirniena ir triusiena vaikui kaip?tinka,netinka? 4u.gif
Aronia
Merginos, gal zinote koks turi buti mesos ir darzoviu santykis? ax.gif
Tikaram
QUOTE(Aronia @ 2010 06 16, 09:33)
Merginos, gal zinote koks turi buti mesos ir darzoviu santykis?  ax.gif
*

tipo turetu pietus sudaryt 200g. na bet cia jau geram valgytojui. mesos vieni sako, kad 50g, kiti, kad 20-30g, as 50g neduodu, man per daug atrodo, duodu 20-30g mesos ir 120g darzovienes, kelis saukstukus palieka. tai ir tu paziurek, kiek suvalgys, paeksperimentuok smile.gif

o kruopas as irgi virsiu is pradziu permalus kavamale, tai gausis is kruopu miltu ir paskui nereiks malt tos koses, maziau terliones thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.