sena tema cia
mamos as su klausimu,valgom kosyte vakarais jau ketvirta savaite(ryziu,kvieciu ir panasiai,pirktines,vaikiskas) suvalgom max 80ml,darzoviene per pietus jau savaite suvalgom apie 60ml,atsigert duodu vandenuko arba arbatytes,isgeria maximum 20ml arba tik kelis gurksniukus,kartais duodu vaisiu tyreles paskanaut,suvalgom apie 30ml,visus kitus maitinimus valgom MP iskaitant ir 2-4kartus nakti
QUOTE(luckyme @ 2010 06 05, 15:48) mamos as su klausimu,valgom kosyte vakarais jau ketvirta savaite(ryziu,kvieciu ir panasiai,pirktines,vaikiskas) suvalgom max 80ml,darzoviene per pietus jau savaite suvalgom apie 60ml,atsigert duodu vandenuko arba arbatytes,isgeria maximum 20ml arba tik kelis gurksniukus,kartais duodu vaisiu tyreles paskanaut,suvalgom apie 30ml,visus kitus maitinimus valgom MP iskaitant ir 2-4kartus nakti Mano nuomone kad vaikui pakanka maisto, o del arbateliu manau uztenka kolkas MP nebent karstom dienom vandenuko pasiulyt. as taip darau
dauguma mamyciu sako kad kruopu kosytes pradeda ragauti dar pries mesyte bet va cia sako http://mamosdienorastis.lt/index.php?id=1288 kad mesyte reiketu pradeti ansciau o tik po kruopu paragauti t.y 8 menesi
QUOTE(vasareja2 @ 2010 06 05, 23:14) dauguma mamyciu sako kad kruopu kosytes pradeda ragauti dar pries mesyte bet va cia sako http://mamosdienorastis.lt/index.php?id=1288 kad mesyte reiketu pradeti ansciau o tik po kruopu paragauti t.y 8 menesi pagal knygas kas augina taip,as is savo patirties tik galiu pasakyt,esu zalia kaip ir dauguma,pirmas lelius,skaitau kazkiek literaturos,SM informacijos pasijieskau,dar pasiklausiu artimu zmoniu kaip vaikus augino ir is visos gasos atsirenku kas man naudinga ir auginu vaika taip kaip as moku ir noriu o ne butent taip kaip knygos liepe QUOTE(luckyme @ 2010 06 06, 06:32) pagal knygas kas augina taip,as is savo patirties tik galiu pasakyt,esu zalia kaip ir dauguma,pirmas lelius,skaitau kazkiek literaturos,SM informacijos pasijieskau,dar pasiklausiu artimu zmoniu kaip vaikus augino ir is visos gasos atsirenku kas man naudinga ir auginu vaika taip kaip as moku ir noriu o ne butent taip kaip knygos liepe nuo kokios pradejot? QUOTE(luckyme @ 2010 06 06, 12:12) as kasdien verdu sviezia darzoviene
mes tai ketvirta diena bulve +morka valgom, uz kokiu 3 dienu zadu dateti ir kopusto o po to dar po keletos dieneliu ir cukinijos
QUOTE(pandora2006 @ 2010 06 06, 12:47) as gyvenu uk tai perkam is ukininku krautuveliu, o lt juk yra tiek turgeliu ukininku, arba gal rasit siaip koki dieduka su svieziom darzovem tai,kad mes DK QUOTE(luckyme @ 2010 06 06, 13:31) tai,kad mes DK pvz cia uk as uzsisakau internetu is ekologisku ukiu ir jie man pristato i namus (valgom sviezias bulvytes QUOTE(pandora2006 @ 2010 06 06, 13:47) as gyvenu uk tai perkam is ukininku krautuveliu, o lt juk yra tiek turgeliu ukininku, arba gal rasit siaip koki dieduka su svieziom darzovem kad pas dieduka ar turgeli, tai nereiskia, kad tos darzoves geros, augina su salietra tolka tak
O musu kraujuke gelezies truksta, tai gydytoja patare versiena trinti su darzovem...
QUOTE(rutami @ 2010 06 07, 17:38) Patarciau bulve + moliugas, maniske pati ziojasi Mes pradejom ragaut darzoves 9 men (koreguotu 6) pries dvi savaites, dabar jau valgom bulve, morka, moliuga. is vaisiu pagremziu obuolio, apie puse obuolio sutaso kaip jai skanu. darzovienes verdu pati, man klausimukas del aliejaus; - koki naudojat i darzovienes? - ar uzvirinat ar jau i pagaminta ipilat? kolkas tik ipilu ekologisko alyvuogiu aliejaus, bet dar mastau apie semenu, saulegrazu, rapsu, aisku pirmo spaudimo. Maniske turbut dar nelabai supranta, kad kose tai maistas, nes po jos (110 - 130 ml) dar sugeria beveik visa mp doze (apie 100 ml), uztai paskui luzta 3 val miegucio Papildyta: QUOTE(daisy:) @ 2010 06 08, 13:22) Patarciau bulve + moliugas, maniske pati ziojasi Mes pradejom ragaut darzoves 9 men (koreguotu 6) pries dvi savaites, dabar jau valgom bulve, morka, moliuga. is vaisiu pagremziu obuolio, apie puse obuolio sutaso kaip jai skanu. darzovienes verdu pati, man klausimukas del aliejaus; - koki naudojat i darzovienes? - ar uzvirinat ar jau i pagaminta ipilat? kolkas tik ipilu ekologisko alyvuogiu aliejaus, bet dar mastau apie semenu, saulegrazu, rapsu, aisku pirmo spaudimo. Maniske turbut dar nelabai supranta, kad kose tai maistas, nes po jos (110 - 130 ml) dar sugeria beveik visa mp doze (apie 100 ml), uztai paskui luzta 3 val miegucio ups ne ta pcitavau, norejau luckyme part del moliugo + bulve
Sveikos mamytes
QUOTE(daisy:) @ 2010 06 08, 12:23) Patarciau bulve + moliugas, maniske pati ziojasi ups ne ta pcitavau, norejau luckyme part del moliugo + bulve o yra moliugo pirkt siuo metu?kazkaip neatkreipiau demesio QUOTE(asju @ 2010 06 08, 13:21) per pietus darzoviene,vakare grudine kosyte mes valgom
Mes ryte vaisne tyrele, o per pietus darzoviene, jeigu mazai darzovienes valgo duodu per 2 kartus
o maniske nemegsta saldziai, jji valgo kai rugsciau pastebejau saldzios bulves nevalgo
ydomu pasidare o paprika,agurka,pomidora nuo kada galima duot?
QUOTE(luckyme @ 2010 06 08, 15:48) Manau agurka galima duoti per tinklei paciulpti paskanauti, o su paprika ir pomidoru palaukt,nes man nuo aprikos skrandis sustoja ka jau sneket apie tuos mazus skrandukus
As darau savaip del primaitinimu tik su kosem,mesa neskubu.Manau kiekvienas vaikas indvidualus ir jis pats parodo ko jam reikia
o kada kosytes pradejot duoti nuo 7 men? as galvoju kosytes skanausim nuo 7 men,o mesyte nuo 8 kokio .
Mums jau pusę metukų, o kadangi mišinuką valgome tik du kartus per dieną tai jau ragaujam įvairias košeles su mėsyte
nuo kokios mesytes pradedat ragaut?
Mes ragaujam tyreles su vištiena ir kalakutiena (čia pirktinės Milupos nes Hipp nepatiko visai) Kol dar nėra šviežių daržovių močiutės sode tai perkam, kai jau bus virsimės patys
As ketinu pradeti nuo triusienos
as irgi daviau triusiena, bet galvoju be reikalo, visa triusi kol nukaulinau ne kazin kas ten ir liko ir knebinejau ilgai, dabar siulysiu kalakutiena, manau koki grazesni nupirksiu ir viso kalakuto nesiulys jau
o siaip tai neskubu mazo skranduko apkraut maistu ir darau jau kaip siuloma, jokiu kruopu kosiu dar neduodu, tik darzoviene su mesyte pietums ir vaisiu tyrele pavakariams, o pienas islieka 4k, nes maitinu 5k/d.
o jei vaisiu tyreliu vaikas atsisako ?nebevalgo ir viskas
Anksti mesytes pradejot skanaut kai paskaitau, as dar neduodu kazkaip gal nuo kosiu pradesim,mesyte veliau
jei ataisako vadinasi nenori as duociau vaikui tai ko jis pageidauja jei pienuko tai pienuko QUOTE(pandora2006 @ 2010 06 12, 12:44) Anksti mesytes pradejot skanaut kai paskaitau, as dar neduodu kazkaip gal nuo kosiu pradesim,mesyte veliau jei pradedi primaitint ne nuo 6men, o kaip as pvz nuo 5men, tai 5men darzoviene, o 6men jau mesyte pradedi, juk viskas menesiu pasiankstina, ne visos su savo tuo pienuku istempia tiek, kiek noretusi QUOTE(Tikaram @ 2010 06 12, 13:20) jei pradedi primaitint ne nuo 6men, o kaip as pvz nuo 5men, tai 5men darzoviene, o 6men jau mesyte pradedi, juk viskas menesiu pasiankstina, ne visos su savo tuo pienuku istempia tiek, kiek noretusi bendrai jo juk jus saknaujat maistuko nuo 5 men, tai ir pasiansktina ragavom siandien koseles: porrige baby breakfast vadinasi tai mano mazei labai patiko QUOTE(pandora2006 @ 2010 06 12, 15:33) bendrai jo juk jus saknaujat maistuko nuo 5 men, tai ir pasiansktina ragavom siandien koseles: porrige baby breakfast vadinasi tai mano mazei labai patiko visai susigundzius buvau
as asmeniskai skaninciau jei reiketu skanint (jeigu visiskai nevalgytu ) bananu ar tai misinuku (ipilti galima jis juk saldus)
bet cia tik mano nuomone neisizeiskite niekas
na as manau mesyte vistiek anksti nuo 6men, nesvarbu kada jau pradeta primaitinti.as norejau paklausti, gal katra gaminate kruopu kosyte, kaip ja isvirti kad gautusi kosyte? nes man pirktines nepatiko, labai jau saldzios, kazko ten jau prideta, nors neraso apie cukru, bet saldumas, neispasakytas
QUOTE(SVIKA @ 2010 06 13, 02:01) na as manau mesyte vistiek anksti nuo 6men, nesvarbu kada jau pradeta primaitinti.as norejau paklausti, gal katra gaminate kruopu kosyte, kaip ja isvirti kad gautusi kosyte? nes man pirktines nepatiko, labai jau saldzios, kazko ten jau prideta, nors neraso apie cukru, bet saldumas, neispasakytas ar kas anksti-ziuri pagal vaika, pilviuko neskauda, linksma, kakuciai normalus, tai viskas ok. O jei ziurint taisyklingai, tai kruopu kosyte isvis tik 8men siuloma QUOTE(Tikaram @ 2010 06 13, 13:03) ar kas anksti-ziuri pagal vaika, pilviuko neskauda, linksma, kakuciai normalus, tai viskas ok. O jei ziurint taisyklingai, tai kruopu kosyte isvis tik 8men siuloma Na as skaiciau zurnale mazylis, kad ypac jei kudiki pradedi maitinti pavasari kai nera dar svieziu darzoviu, tai pataria geriau pradeti pirma nuo kruopu, ne nuo darzoviu, o kai prasides daezoviu sesonas, tada ir darzoviene pradeti duoti.raso jog nera jokio skirtumo pirma darzoviene ar kruopiene. ir knygoje raso taip pat. ypac pabrezia tai kad jei leliukas mazio svorio ar nepriauga pakankaimai jo, pataria duoti kruopiene pirma, bes daugiau kaloriju, nei darzovieneje.kitose literaturuose raso atvirksciai kad nuo 8-10men.kaip kas diskutuoja. bet pati manau kad kruopiene tikrai nepakenks srandziukui,ir vitaminu daug, pati uzaugus ant kosiu, ir visa gyvenima stipri kaip ridikas,daktaru nemacius visai QUOTE(SVIKA @ 2010 06 14, 00:01) Na as skaiciau zurnale mazylis, kad ypac jei kudiki pradedi maitinti pavasari kai nera dar svieziu darzoviu, tai pataria geriau pradeti pirma nuo kruopu, ne nuo darzoviu, o kai prasides daezoviu sesonas, tada ir darzoviene pradeti duoti.raso jog nera jokio skirtumo pirma darzoviene ar kruopiene. ir knygoje raso taip pat. ypac pabrezia tai kad jei leliukas mazio svorio ar nepriauga pakankaimai jo, pataria duoti kruopiene pirma, bes daugiau kaloriju, nei darzovieneje.kitose literaturuose raso atvirksciai kad nuo 8-10men.kaip kas diskutuoja. bet pati manau kad kruopiene tikrai nepakenks srandziukui,ir vitaminu daug, pati uzaugus ant kosiu, ir visa gyvenima stipri kaip ridikas,daktaru nemacius visai ai maziau skaityt visko reikia, kaip mama nori, taip darai. del darzoviu zinau, rasiau apie tai, sutinku. todel perku ekologiskas tyreles. QUOTE(luckyme @ 2010 06 11, 11:33) mes pradėjom nuo vištienos. Dabar vieną kartą verdu vištieną, kitą kartą liesą kiaulieną. Tos mados irgi keičiasi: kai augo pirmas, prieš penkerius metus, vertingiausia mėsa buvo veršiena, dabar jau skaičiau, kad labai gerai ir liesa kiauliena. Vienu žodžiu, jei tik neriebu, tai ir mažulytį gabaliuką galima. QUOTE(Meskutia @ 2010 06 11, 12:24) Mes ragaujam tyreles su vištiena ir kalakutiena (čia pirktinės Milupos nes Hipp nepatiko visai) Kol dar nėra šviežių daržovių močiutės sode tai perkam, kai jau bus virsimės patys jo, žuvies vėliau, čia ne tik "Tavo vaiko" išmintis QUOTE(Tikaram @ 2010 06 14, 11:08) ai maziau skaityt visko reikia, kaip mama nori, taip darai. del darzoviu zinau, rasiau apie tai, sutinku. todel perku ekologiskas tyreles. visiškai pritariu, kad mažiau reikia aklai vadovautis Kaip jau anksčiau rašiau, keičiasi ir mados.. Man jau teko girdėti, kad mes per dažnai duodam košes (3 kartus pirktines kruopines ir vieną kartą daržovienę, nes nėra topinis maistas). Plius paskaninam po truputį tyrele. Bet gerai, mes juk duodam ne suaugusio sriubinį bliudą ir kai mūsų vaikas sveria tiek, kiek kitas metinis (virš 9 kg), tai atitinkamai ir valgo daugiau. Bandžiau duoti 3 kartus košes - penkių valgymų per dieną neištempia. Reikia tada dažniau. Ir taip ligi šiol naktį suvalgo 200 ml mišinio (keliasi) 2 kartus.. Kol nedaviau košių, t.y. iki 5 mėn kėlėsi 4 kartus
Sveikos mamytes,
Mano dukrytei kita sav jau septyni men, bet mesyte mes pradejome valgyti nuo sesiu men. Tiksliau, as jai duodu liezuvi, nes taip patare gydytoja. Pasak jos, liezuvyje yra daug naudingu medziagu. O kosytes pradejau duoti nuo keturiu men. Nuo penkto men. ivedzau antra kose, o dabar mes valgome tris kosytes per diena. Nors kitakart mano maziuke rytines koses atsisako, arba suvalgo tik po kelis saukstelius. Koses valgom ivairias - grikiu, avizu, triju grudu, darzovines. Retkarciais duotu paskanauti tyreliu. Dabar, kai atsirado braskiu, dar duodu jas ir dziaugiuosi, kad nuo ju nealergizuoja. Kad viduriukai neuzkietetu, kosytes verdu skystesnes, o i avizine kose vakarais ipilu alyvuogiu aliejaus. Knygas ir zurnalus paskaitineju labai retai. Vadovaujuosi savo nuojauta, gydytojos patarimais, pasiskaitineju patyrusiu mamyciu pasisakymus forumuose. Papildyta: Sveikos mamytes, Mano dukrytei kita sav jau septyni men, bet mesyte mes pradejome valgyti nuo sesiu men. Tiksliau, as jai duodu liezuvi, nes taip patare gydytoja. Pasak jos, liezuvyje yra daug naudingu medziagu. O kosytes pradejau duoti nuo keturiu men. Nuo penkto men. ivedzau antra kose, o dabar mes valgome tris kosytes per diena. Nors kitakart mano maziuke rytines koses atsisako, arba suvalgo tik po kelis saukstelius. Koses valgom ivairias - grikiu, avizu, triju grudu, darzovines. Retkarciais duotu paskanauti tyreliu. Dabar, kai atsirado braskiu, dar duodu jas ir dziaugiuosi, kad nuo ju nealergizuoja. Kad viduriukai neuzkietetu, kosytes verdu skystesnes, o i avizine kose vakarais ipilu alyvuogiu aliejaus. Knygas ir zurnalus paskaitineju labai retai. Vadovaujuosi savo nuojauta, gydytojos patarimais, pasiskaitineju patyrusiu mamyciu pasisakymus forumuose.
nepykit, kad dvigubai gavosi, kompas kaltas
QUOTE(Tikaram @ 2010 06 14, 13:08) ai maziau skaityt visko reikia, kaip mama nori, taip darai. del darzoviu zinau, rasiau apie tai, sutinku. todel perku ekologiskas tyreles. o maniskiui reikia kosyciu, labai mazai sveriame Papildyta: [quote=liepaite_sun,2010 06 15, 21:49] Sveikos mamytes, Mano dukrytei kita sav jau septyni men, bet mesyte mes pradejome valgyti nuo sesiu men. Tiksliau, as jai duodu liezuvi, nes taip patare gydytoja. Pasak jos, liezuvyje yra daug naudingu medziagu. O kosytes pradejau duoti nuo keturiu men. Nuo penkto men. ivedzau antra kose, o dabar mes valgome tris kosytes per diena. Nors kitakart mano maziuke rytines koses atsisako, arba suvalgo tik po kelis saukstelius. Koses valgom ivairias - grikiu, avizu, triju grudu, darzovines. Retkarciais duotu paskanauti tyreliu. Dabar, kai atsirado braskiu, dar duodu jas ir dziaugiuosi, kad nuo ju nealergizuoja. o kaip tu gamini grikiu , avizu kosytes? ar perki sitas uzpilamas? o as savo maziuka tik viena karta maitinu darzoviene, labiau pieniuka megsta tai antra ar trecia karta per diena koses neikisviau ziuriu visi vaikuciai skirtingai valgo
[quote=SVIKA,2010 06 16, 00:25]
o maniskiui reikia kosyciu, labai mazai sveriame Papildyta: [quote=liepaite_sun,2010 06 15, 21:49] na mano maziuke turbut irgi mieliau pienuka valgytu, bet ji jau didele, reikia valgyti stipriau na kaip sakiau, mes jau valgom mesyte, o tiksliau liezuvi. Grikiu kose duodu pietums, vietoj darzovines, nes laukiu svieziu darzoviu. Tai isverdu liezuvi, smulkiai supjaustau. Grikiu verdu su zirneliais saldytais, galima ziedini kopusta deti. Tada grikiai igauna skonio nuo darzoviu, nes vieni tai nelabai skanu maziukam. I pabaiga dedu smulkiai supjaustyta liezuvi ir dar paverdu siek tiek. Tik grikius as su kavamale sumalu siek tie, kag greiciau isvirtu. labai skani kosyte gaunasi. O avizine kose verdu pati taip pat, siek tiek su kavamale pasmulkinu. Sita kose paskaninu sauksteliu alyvuogiu aliejumi, nes viduriukam labai gerai, jei linke kieteti. Kitakart i ja idedu tyreles kokios, tai irgi labai skanu buna. Kose igauna skoni. Nes as kazkaip priescukru ir druska. Kiek teko skaityti, druskos siek tiek galima iberti del skonio, bet tik ne cukraus. QUOTE(viti @ 2010 06 15, 18:42) mes pradėjom nuo vištienos. Dabar vieną kartą verdu vištieną, kitą kartą liesą kiaulieną. Tos mados irgi keičiasi: kai augo pirmas, prieš penkerius metus, vertingiausia mėsa buvo veršiena, dabar jau skaičiau, kad labai gerai ir liesa kiauliena. Vienu žodžiu, jei tik neriebu, tai ir mažulytį gabaliuką galima. jo, žuvies vėliau, čia ne tik "Tavo vaiko" išmintis keista
Merginos, gal zinote koks turi buti mesos ir darzoviu santykis?
QUOTE(Aronia @ 2010 06 16, 09:33) tipo turetu pietus sudaryt 200g. na bet cia jau geram valgytojui. mesos vieni sako, kad 50g, kiti, kad 20-30g, as 50g neduodu, man per daug atrodo, duodu 20-30g mesos ir 120g darzovienes, kelis saukstukus palieka. tai ir tu paziurek, kiek suvalgys, paeksperimentuok o kruopas as irgi virsiu is pradziu permalus kavamale, tai gausis is kruopu miltu ir paskui nereiks malt tos koses, maziau terliones |