Įkraunama...
Įkraunama...

Stomatitas

Mums stomatitas, jaukelios dienos, burnyte istinusi, nuseta zaizdelemis, ant liezuviuko irgi yra....uzkyla temperatura, verkia be perstojo....nebezinau ka daryti.

Daktare israse Daktarina, tepam, bet mum negeriau, taip pat Kamstad tepam....nieko ji beveik nevalgo, negeria, bandau sauksteliu viska duoti, bet sunkiai sekasi.....Patarkite prasau....
Atsakyti
Vaidai, pazistama beda, bet tu geriau tais tepaliukais netepliok neciupinek tos burnytes, duok valgyti jogurto, varskytes, lengva gerai slystanti nekarsta maista, nerugstu, kad nedirgintu odeles, ramuneliu arbata girdyk ir praeis per tris dienas kokias, pakentesit ir viskas. Sita ligele taip ir gydoma, o daktarinas juk daugiau nuo pienliges, kaip ir kamstad. Temperatura jei auksta vaistais musk, ibufen labai gerai padeda, skanus ir veiksmingas vaistas. Linkiu sveikateles.
Atsakyti
Kai mano dukrai buvo stomatitas, gydytojas išrašė šaltalankio aliejaus. Jo yra pirkti visose vaistinėse, po kokių 3 dienų visos ligos baigėsi. wink.gif
Atsakyti
Jei mažulė nealergiška medui - duok paprasčiausiai jo pačiulpti - labai gerai padeda. Dėl valgio nepergyvenk - duok daugiau mėgstamų skysčių - tikrai per kelias dienas be maisto nieko neatsitiks.
Atsakyti
Tai ypatingai sunki liga: labai skauda, karščiuoja, nevalgo, negeria.Tai virusinis susirgimas, o efektyvių vaistų skirtų kūdikiams ir vaikams nelabai yra.
Svarbiausia - netraumuoti gleivinės, bandant tepti tepalais( naudoti tik švarų mamos pirštą, o ne šaukštus, pagaliukus ar pan., bet geriausia viską lašinti lašais už apatinės lūpos, nes vaistai tuomet savaime sutepa burnos gleivinę.
Kuo labiau bus tepimo metu pažeista gleivinė, tuo virusas plis ir pakenks naujos gleivinės vietas.
Be to burna turi būti pastoviai sutepta (labai tinka šaltalankio bei alyvų aliejai – juos lašinti už apatinės lūpos). Abiejų lašinkite ~8-10 kartų per parą.
Daktarino gelis Jums nelabai tinka, nes įtariu, kad stomatitas yra virusinės, bet ne grybelinės kilmės.10-15 min., prieš valgį labai švelniai su pirštu pabandykite patepti.Dentosept A jei yra su anestizinu, taigi burnytę nuskausmins ir vaikas galės šiek tiek pavalgyti.Be to į jo sudėtį įeina gleivinę gydantis žolių ekstraktai, todėl būklė turėtų gerėti.
Galima pabandyti ir Betadino tirpalą –kurį reikia praskiesti 1:10 ir irgi lašinti 3-4 k. dienoje.Jei nevalgo , labai nepergyvenkite,svarbu, kad gertų pakankamai skysčių-pagirdykite iš šaukštelio dažniau.
Be to, pakilus temperatūrai virš 38`, duokite vaistų.Ir dar noriu įspėti, kad burnytę dar ilgai skaudės, po to ji kraujuos –neišsigąskit.
Stomatitas tęsiasi 1-2 savaites .
heart.gif
Atsakyti