Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dantų papuošalai
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
Pages: 1, 2, 3
Florestina
Noreciau paryskinti savo sypsena ir uzsideti ant danties papuosaliuka. Taciau pas mane yra kreivas priekinis dantis bei padarytas estetinis (nors ir visai neestetiskai atrodantis) plombavimas. Ar turint tokia situacija galima deti papuosala? Gal tas akmenukas atitrauktu demesi nuo defektu? ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif
ner_ko
Pamenu, skaičiau, kad papuošaliukas kaip tik pritraukia dėmesį prie defektų mirksiukas.gif ir yra rekomenduojamas būtybėms su holivudinėm šypsenom. biggrin.gif
Asmeninės patirties šiuo klausimu, deja, neturiu.
4u.gif
Odontologė
Man gražu. Nemanau, kad tai labai traukia dėmesį pie defektų. Kaip tik "gudriai sugalvojus" galima juos šiek tiek maksuoti. Pati buvau prisikabinus tokį blizgutį metus laiko.
Zvaigzdziuke
QUOTE(Odontologė @ 2006 01 03, 22:33)
Man gražu. Nemanau, kad tai labai traukia dėmesį pie defektų. Kaip tik "gudriai sugalvojus" galima juos šiek tiek maksuoti. Pati buvau prisikabinus tokį blizgutį metus laiko.
*

aš taip pat buvau bigsmile.gif išsilaikė apie pusantrų metų, planuoju vėl užsidėti, mat pripratau, tai dabar lyg trūksta ko tai ax.gif beje, buvo uždėtas ant iltinio danties(jis truputi atsikišęs, tai tada ne taip išryškėjo) ax.gif
Anistėja
manyciau viskas turetu buti idealu - spalva, forma, pati sypsena ax.gif O jei jau yra defektas, tai kazin ar verta. Greiciausiai, kad tik pritrauks demesi.
Filoteja
O kaip tai daroma? Tas papuosalas iplombuojamas i danti ar kaip? Ar tiesiog priklijuojamas? g.gif O kai nuemi ji, kaip tada atrodo dantukas? blush2.gif
Florestina
QUOTE(Filoteja @ 2006 01 06, 14:17)
O kaip tai daroma? Tas papuosalas iplombuojamas i danti ar kaip? Ar tiesiog priklijuojamas?  g.gif  O kai nuemi ji, kaip tada atrodo dantukas?  blush2.gif
*

Jei tiesa raso "Stilius" - tai tik priklijuojamas.
Zvaigzdziuke
QUOTE(Florestina @ 2006 01 08, 19:39)
Jei tiesa raso "Stilius" - tai tik priklijuojamas.
*

Na odontologijos kabinete - priplombuojamas smile.gif ir zymiai ilgiau tada laikosi, o jei kosmetologijos kabinete - tai priklijuojamas mirksiukas.gif (kiek girdejau laikosi ilgiausiai iki menesio )
Man asmeniskai buvo priplombuotas - tai kai nukrito - siek tiek matesi rusvas taskelis toje vietoje (aplinkiniai tikrai nepastebetu ), o po kiek laiko nusivale.
O del maskuojamu defektu, tai tuo metu as maniau, kad mano dantys negrazus, bet dabar nebemanau biggrin.gif
Odontologė
Papuošalas priklijuojamas skysta permatoma helio plomba, jam nukritus, reikia nuvykti pas odontologą, kad tą plombytę nuvalytų- ir ant dantuko nebelieka visiškai nieko.
daivasta
QUOTE(Odontologė @ 2006 01 10, 00:04)
Papuošalas priklijuojamas skysta permatoma helio plomba, jam nukritus, reikia nuvykti pas odontologą, kad tą plombytę nuvalytų- ir ant dantuko nebelieka visiškai nieko.
*

o kokia butu mazdaug kaina tu papuosaliuku?
Ice
QUOTE(daivasta @ 2006 01 27, 23:30)
o kokia butu mazdaug kaina tu papuosaliuku?
*

50 Lt, kai kur 60 Lt, o jei papuošaliukas prabangesnis (pvz. su auksu) dar daugiau.
daivasta
QUOTE(ice_kava @ 2006 01 27, 22:43)
50 Lt, kai kur 60 Lt, o jei papuošaliukas prabangesnis (pvz. su auksu) dar daugiau.
*

aciu uz atsakyma,nes net neisivaizdavau kiek kainuoja
Questa
laba diena norejau paklausti, noreciau isiklijuoti deimatuka, kur patartumet kaune kreiptis, zinau akd pries tai reik pasidaryt burnos higiena?gal kas zinot kokio s dabar kainos? ax.gif
UnknownUser
Daugumas privacių klinikų teikia šią paslaugą. Burnos higieną daryti specialiai prieš "deimantuko" klijavimą nereikia. Paslauga kainuoja iki 100 lt. Tiesa, laikosi tie "deimantukai" gana prastai, todėl nereiketų nustebti, jei po kokio mėnesio jis ims ir atsidurs jūsų virškinimo trakte smile.gif
Questa
kodel prastai laikosi, mano drauge jau metus kaip nesioja, ir sese taip pat..... nu kiek zinau tai kad priklauso jo laikymasis nuo higienos padarytos, jei prastai padaryta tai prastai ir laiko g.gif
UnknownUser
Nieko čia ta higiena neįtakoja, čia svarbus tik lūpinis priekinio danties paviršius, tai kad burna gali būti ir nehigieniška visai smile.gif
Esmė yra ta, kad "deimantuko" pagrindas yra standartinis metalinis, be jokio pašiurkštinimo. Na o toks daiktas laikosi pakankamai nestipriai. Gal taip padaryta specialiai, kad, jei kiltų noras, galima būtų nesunkiai, be jokių prietaisų, jį nusikrapštyti kad ir namų sąlygomis.
Galiausiai, gal yra specialūs klijai, skirti šiems papuošalams klijuoti. Mes klijuodavome ant paprastų skystų plombų arba ortodontinių klijų.
Florestina
O ar galima klijuoti deiomantuka ant kreivo priekinio danties. Tiesinti neturiu uz ka, o mano tevai isitikine, kad sis dantukas pabrezia mano individualuma. Tad gal ji galima pariskinti papuosaliuku. Klinikoje "Gidenta", kur as lankausi tikrai deda. biggrin.gif
Questa
hmmmmmmm nu reikes tikslaii suzinoti, bet man sake odontologe kad butina higiena pries deimantuka smile.gif
UnknownUser
Florestina - žinoma galima, kreivi dantys niekaip neįtakos deimantuko. Juk čia ne gydomoji procedūra.

questa - o gydytoja pati atlika higieną? Jei taip, tai viskas aišku, juk pinigų papildomų tai norisi smile.gif Būsite visiškai teisi, jei paprašysite padaryti tik to danties higieną, ant kurio bus dedamas deimantukas. Kiti dantys, kokia jų būklė bebutų, niekaip negali įtakoti kosmetinės deimantuko dėjimo proceduros sėkmės.
Beje, o nusibalinti dantų ir pašalinti apatinių krūminių nervų nesiūlo, prieš dėdama deimantuką? smile.gifsmile.gif
Questa
QUOTE(UnknownUser @ 2006 06 28, 09:28)
Florestina - žinoma galima, kreivi dantys niekaip neįtakos deimantuko. Juk čia ne gydomoji procedūra.

questa - o gydytoja pati atlika higieną? Jei taip, tai viskas aišku, juk pinigų papildomų tai norisi smile.gif Būsite visiškai teisi, jei paprašysite padaryti tik to danties higieną, ant kurio bus dedamas deimantukas. Kiti dantys, kokia jų būklė bebutų, niekaip negali įtakoti kosmetinės deimantuko dėjimo proceduros sėkmės.
Beje, o nusibalinti dantų ir pašalinti apatinių krūminių nervų nesiūlo, prieš dėdama deimantuką? smile.gifsmile.gif
*

nu ne nesiulo lotuliukas.gif
UnknownUser
Tai ko ji taip tą higieną kiša? smile.gif
Ice
O kas čia blogo, kad gydytoja siūlo pasidaryti burnos hogieną? Jeigu siūlo, matyt mato, kad reikia. O paciento pasirinkimas ir sutikimas - ar jam tą deimantuką gauti atlikus burnos higieną ar ne. Manau ne vienam gydytojui sąžinė neleistų klijuoti kažkokio blizgučio, jeigu pacientas turi žymiai rimtesnių problemų - dantų apnašų ir akmenų.
UnknownUser
Ice, jūs nesekate pokalbio. Pacientė klausė, ar galima klijuoti deimantuką nepasidarius burnos higienos. Atsakymas - taip. Burnos higiena neturi įtakos klijuojamam deimantukui, svarbu tik tai, kad būtų švarus tas dantis, ant kurio bus klijuojamas papuošalas.
saulyt
sveikos merginos 4u.gif man taip beprotiskai grazu tas akmenukas. du kartus jau turejau uzsidejus pas stomotologe, bet ir pirma ir antra karta nukrito po kazkur savaites laiko verysad.gif verysad.gif noriu ir vel detis, tik jau pas kita stomotologe. patarkit kur, busiu dekinga wub.gif
Florestina
QUOTE(saulyt @ 2006 11 26, 22:06)
sveikos merginos  4u.gif man taip beprotiskai grazu tas akmenukas. du kartus jau turejau uzsidejus pas stomotologe, bet ir pirma ir antra karta nukrito po kazkur savaites laiko  verysad.gif  verysad.gif noriu ir vel detis, tik jau pas kita stomotologe. patarkit kur, busiu dekinga  wub.gif
*

As norejau detis klinikoje "Gidenta", bet kol kas dar neuzsidejau. Pirma noriu baigti protezavima, o tada paziuresim.
ou_jeaa
QUOTE(Ice @ 2006 01 27, 22:43)
*

Sveikos ir aš jau šiandien turiu deimanta ant danties smile.gif
šeip pati akutė kainuoja apie 18-22 lt ,o su auksu 65lt(šiandien buvau prikti tai kainos tokios) wink.gif
o kiek kainuoja priplombavimas nežinau,man tėvas priplombavo nes jis pats stomatologas tai aišku nemokamai biggrin.gif įdomu tik kiek išsilaikys,na žinoma kai jis daro tai viską gerai ,manau gal pora meteliu išsilaikys smile.gif
o dėl kad ant kreivo danties dėt nežinau ,mano pačios du priekiniai dantys gerokai išsikišę ,bet dėmesio nelabai atsikreipia galbūt kad dantys balti g.gif
kashara
mamukai labai uzsimaniau to blizgucio blush2.gif tik wa iskilo klausimas kur galima uzsidet?nes pasiziurejau gidentoj tai 100lt gal kur pigiau yra?
erika.gut
QUOTE(UnknownUser @ 2006 06 26, 22:21)
Nieko čia ta higiena neįtakoja, čia svarbus tik lūpinis priekinio danties paviršius, tai kad burna gali būti ir nehigieniška visai smile.gif
Esmė yra ta, kad "deimantuko" pagrindas yra standartinis metalinis, be jokio pašiurkštinimo. Na o toks daiktas laikosi pakankamai nestipriai. Gal taip padaryta specialiai, kad, jei kiltų noras, galima būtų nesunkiai, be jokių prietaisų, jį nusikrapštyti kad ir namų sąlygomis.
Galiausiai, gal yra specialūs klijai, skirti šiems papuošalams klijuoti. Mes klijuodavome ant paprastų skystų plombų arba ortodontinių klijų.
*

Gal laikomumas dar priklauso ir nuo vietos uzdejimo.Aisku jeigu dantys kreivi -ar verta deti deimantuka ?ir dar labiau atkreipti demesi i kreivuma.
Jeigu dantis yra atsikises i prieki ,tai aisku laikis tik pora menesiu.
Man asmeniskai laiko jau pora metu ir priklijuotas ne su plombine medziaga ,o si Bondu-Helio bondu thumbup.gif
UnknownUser
QUOTE(erika.gut @ 2007 01 29, 01:13)
Gal laikomumas dar priklauso ir nuo vietos uzdejimo.Aisku jeigu dantys kreivi -ar verta deti deimantuka ?ir dar labiau atkreipti demesi i kreivuma.
Jeigu dantis yra atsikises i prieki ,tai aisku laikis tik pora menesiu.
Man asmeniskai laiko jau pora metu ir priklijuotas ne su plombine medziaga ,o si Bondu-Helio bondu thumbup.gif
*

"Deimantukologijoje" nekompetetingas, esu be didelio noro per visa laika uzklijaves 2 deimantukus. Procedura visiskai neidomi, visiskai negydomoji. Mano nuomone, tuo galetu ir turetu uzsiimineti ne stomatologai, o kosmetologijos kabinetai, kaip ir nagu priklijavimas.

Zinau tik teorinius aspektus, kurie butini geram laikomumui.
Beje, kilo tokia ideja, mergaites, kurios nori superlaikomumo ir isskirtinumo, susimeskite po kokiu 20 lt, paprasykite, kad ortodonte uzsakytu jums safyriniu breketu komplekta (komplekte ju 20, rodosi) ir nusineskite ta breketa pas stomatologa. Uzklijuos, laikysis amzinai! Ir sioks toks individualumas bus, pas visus deimantukas, o pas jumis - safyro monokristalo breketas smile.gif
Gal tokiu verslu uzsiimti smile.gifsmile.gif
erika.gut
QUOTE(UnknownUser @ 2007 01 29, 02:29)
"Deimantukologijoje" nekompetetingas, esu be didelio noro per visa laika uzklijaves 2 deimantukus. Procedura visiskai neidomi, visiskai negydomoji. Mano nuomone, tuo galetu ir turetu uzsiimineti ne stomatologai, o kosmetologijos kabinetai, kaip ir nagu priklijavimas.

Zinau tik teorinius aspektus, kurie butini geram laikomumui.
Beje, kilo tokia ideja, mergaites, kurios nori superlaikomumo ir isskirtinumo, susimeskite po kokiu 20 lt, paprasykite, kad ortodonte uzsakytu jums safyriniu breketu komplekta (komplekte ju 20, rodosi) ir nusineskite ta breketa pas stomatologa. Uzklijuos, laikysis amzinai! Ir sioks toks individualumas bus, pas visus deimantukas, o pas jumis - safyro monokristalo breketas smile.gif
Gal tokiu verslu uzsiimti smile.gifsmile.gif
*

Jeigu as noreciu individualumo ir tikrai gero laikomumo ,tai ikepciau deimanta i keramikos vainika.
O kosmetologai deimantukus irgi klijuoja -tuos pacius , kutios ant  nagu klijuoja ir su savais klijais ,aiskindami ,kad ligiai tas pats kas pas odontologa bigsmile.gif
erika.gut
QUOTE(kashara @ 2006 12 28, 14:29)
mamukai labai uzsimaniau to blizgucio blush2.gif tik wa iskilo klausimas kur galima uzsidet?nes pasiziurejau gidentoj tai 100lt gal kur pigiau yra?
*

Sveika. Kainos jau dabar pakilo visur.Nezinau kaip kitur,bet klinikoje kur dejausi as kainuoja irgi 100lt.Pirmiausia deimanciuka galima klijuoti tik ant nuosavo danties,o ne ant plombos.Gal su skysta plomba ir galima priplombuoti.Bet pagal visas taisykles yra klijuojama su Bondu-taip vadinami stomatologiniai klijai. Jie yra skaidrios spalvos,o skysta plomba -balta. Masn laiko jau apie metus laiko.
Jeiju dantys kreivi, tai manau kad neverta klijuoti-pirmiausoa reiketu sutvarkyti dantys,nes deimantas dar labiau pritraukines cemesi.
Anksciau turejau paprasta baltai blizganti,tada uzsimaniau kita-jis kai sviecia saule -blizga ivairiomis spalvomis.
O dabar kai mano pazystamos ir gi visos tokio uzsymane-tai priklijavau -zydra.
Didziai irgi yra skyrtingi -siaip manasmeniskai kuo mazesnys -tuo graziau.
Nusiimti irgi nera sunku-nueini pas stomatologa,nuima ir pripoliruoja.Dantys lieka visai nepazeistas,nes juo neks negrezia.
O KAS LIECIA KOSMETALOGIJUOS kabinetus ,tai ten tikrai ne tokie deimanciukai -ten yra paprasti blizguciai ,kurios anta nagu klijuoja ir kaina viso maisialio turbut apie 10lt, kut ju tukstantys,Nezinau su kuo jie klijuoje neturedami Helio lempos doh.gif
joviciuxxx
QUOTE(Questa @ 2006 06 28, 20:03)
hmmmmmmm nu reikes tikslaii suzinoti, bet man sake odontologe kad butina higiena pries deimantuka smile.gif
*

Higienos nereikia daryti del deimantuko uzdejimo, higiena reikia daryti del to kad neissivystytu parodontoze. Nes jai yra daug akmenu jie kelia burnoje uzdegima ir jis progresuojasi iki sunkesnio laipsnio tai parodontozes. Higiena reikia daryti kas puse metu.
diamaja
Galima deimanciuka klijuot ir ant nuosavo danties ir ant plombos, jokio skirtumo. Ant plombos net galima padaryt maza duobute ir i ja iplombuot papuosaliuka. Klijuojama tikrai ne bondu, o takia helio plomba. jei kruopsciai uzdeta, jos tikrai nesimato.
Papildyta:
kaina odontologiniame kabinete 80-100 lt
Florestina
Ta deimanciuka (tiksliau "Svarovski" kristaliuka) galima nusipirkti parduotuveje. As pirkau "Eurokos"e ir po to paciai uzsiklijuoti, ten yra viska, kas reikalinga, taip pat ir instrukcija. thumbup.gif
Pangasija
aš kai pamatau kokį dantų papuošalą, tai pirma mintis kad koks tai trupinys prikibęs ax.gif tik geriau įsižiūrėjus galima suprast kad tai visgi papuošalas
daisy111
Aš taip pat taip pamaniau, kai pirmą kartą pamačiau blush2.gif bet jis buvo baltas, gal žydras ir gražiai žiūrisi....aišku, kai dantukai gražūs, sutvarkyti...rolleyes.gif
Kotre
o as maniau, kad ten tikri brilikai lipdomi blush2.gif pasirodo svarovskiai doh.gif
ex-s
tikri brilikai biggrin.gif biggrin.gif jie tikrai ne po šimtą lt. su priklijavimu kainuoja biggrin.gif

o man labai negražu tie dantų papuošalai schmoll.gif juk ir matosi, kad pigus reikalas mirksiukas.gif
Tarakoniukass
O man dantu papuosalai super ,bet aisku tik ant graziu sutvarkytu dantu.Pati kai jau susitvarkysiu dantukus iskart ciuosiu uzsideti akmenuko man jie thumbup.gif thumbup.gif
inni
o jie valantis dantis nenukrenta? g.gif
Florestina
QUOTE(inni @ 2008 04 10, 12:05)
o jie valantis dantis nenukrenta? g.gif
*

Man nenukrito, nors klijavau pati. Pirkau rinkinį Eurokose.
inni
QUOTE(Florestina @ 2008 04 10, 10:35)
Man nenukrito, nors klijavau pati. Pirkau rinkinį Eurokose.
*

o kiek kainavo jei nepaslaptis,ir kiek jie kazi laiko,galvoju ir as toki nusipirkti,tik vis galvodavau kur rasti pirkti,o ten ju visad buna?
Florestina
QUOTE(inni @ 2008 04 10, 16:04)
o kiek kainavo jei nepaslaptis,ir kiek jie kazi laiko,galvoju ir as toki nusipirkti,tik vis galvodavau kur rasti pirkti,o ten ju visad buna?
*

Aš pirkau Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje, trečiame aukšte, parduotuvėje "Eurokos". Kaina apie 40 Lt: klijai, penki svarovskiukai, ultravioletinių spindulių lemputė, penki teptukai klijams ir dešimt tamponėlių. Geriausia klausti pardavėjų, nes ten kartais būna užkišta taip, kad pati nerasi. Laiko kokia pora mėnesių. Buvau užsiklijavusi pusserės vestuvėms. 4u.gif
inni
QUOTE(Florestina @ 2008 04 10, 14:21)
Aš pirkau Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje, trečiame aukšte, parduotuvėje "Eurokos". Kaina apie 40 Lt: klijai, penki svarovskiukai, ultravioletinių spindulių lemputė, penki teptukai klijams ir dešimt tamponėlių. Geriausia klausti pardavėjų, nes ten kartais būna užkišta taip, kad pati nerasi. Laiko kokia pora mėnesių. Buvau užsiklijavusi pusserės vestuvėms. 4u.gif
*

oi dekui uz info,reiks klaipedoj paziureti manau ir turetu buti 4u.gif
Tarakoniukass
as irgi labai noriu,bet kolkas mano dantys ir taip ziba nuo metalu lotuliukas.gif
Saldzioji18
man labai grazu papuosaliukas.
taip norejau kad siandien neistveriau nuvaziavau i cup parduotuve
uzejau i eurokos ir isbandziau ta komplektuka apie kuri raset 4u.gif
ziuresiu kiek islaikys biggrin.gif
Saldzioji18
www.fingrs.de
va kaip tas komplektelis atrodo 4u.gif
Florestina
QUOTE(Saldzioji18 @ 2008 07 23, 20:15)
www.fingrs.de
va kaip tas komplektelis atrodo 4u.gif
*

Ir pas mane toksai. Dar du akmenėlius turiu. Kasdien nenešioju, tik kokiai nors progai. Aišku, ir priklijavusi nenulupu, nešioju kol nukrenta, juk pinigai mokėti. g.gif
vilmosius
QUOTE(Florestina @ 2008 07 24, 13:32)
Ir pas mane toksai. Dar du akmenėlius turiu. Kasdien nenešioju, tik kokiai nors progai. Aišku, ir priklijavusi nenulupu, nešioju kol nukrenta, juk pinigai mokėti. g.gif
*

noriu ir as akmenuko po metalu desiu cool.gif cool.gif cool.gif
Saldzioji18
na man laike savaite
nes besibucuojant draugas uzkliude ir nukrito blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.