Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Morta
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
andona
Laukiames dukrytes, ka manot apie varda Morta?
Nors galvojam apie Rugile ar Gabija. Idomu kokios nuomones.... smile.gif
turtle
Man tai labai grazus 4u.gif
Arvena
Man negražus labai. ...
Tik neduokite Gabija , kad ir koks gražus vardas, bet POP vardų dešimtuke jau daugiau nei dešimtmetį doh.gif
Lieka RUGILĖ 4u.gif
mėnulis
man gražus
Erszebeth
Tiek Rugilė, tiek Gabija pakliūva į topus. Man Morta labai gražus vardas, o kadangi retas - tai ir dar gražesnis biggrin.gif
mamamo
grazu 4u.gif
Isila
o man kuo toliau, tuo Morta gražesnis wub.gif
*Liepa18*
Morta man kažkaip nelabai...
Gabijų be proto daug...
Bet ir Rugilių nemažai... smile.gif

Bet nežiūrint į populiarumą man gražiausias Gabija smile.gif
coccinella
Na jei dukryte niekad nevaziuos i uzsieni, tada gali but ir Morta biggrin.gif bet kas moka lotynu kalbas tai jos vardas bus - mirusi verysad.gif
Ūla
Be galo gražus vardas. Kiti du - normalūs.
klaipediete83
Sveika mirksiukas.gif
mokiausi italu kalbos ir zodis "morta/o" is italu kalbos reiskia mirusi/es. Todel man sis vardelis netinka mazyciam sveikam vaikeliui smile.gif
vasara04.
Morta man asmeniskai negrazus doh.gif
Ugnies_liepsna
Man Morta tai nelabai, o Marta kažkaip gražiau skamba blush2.gif
andona
Kazkaip liudna del sio vardo susijimo su mirtimi. O kazkaip prie sito vardo buvom priprate, kazkaip apie tai negalvojau, ka gali reiksti is kitu kalbu. Radom vardo reiksme - Morta (01.19, 07.29) – Marta variantas aramėjų: martha „valdovė, viešpatė“ . Kazkaip tiko. O dabar pasimeciau:(
Erszebeth
QUOTE(andona @ 2010 06 08, 23:24)
Kazkaip liudna del sio vardo susijimo su mirtimi. O kazkaip prie sito vardo buvom priprate, kazkaip apie tai negalvojau, ka gali reiksti is kitu kalbu. Radom vardo reiksme - Morta (01.19, 07.29) – Marta variantas aramėjų: martha „valdovė, viešpatė“ . Kazkaip tiko. O dabar pasimeciau:(
*

Tai gal tuomet Marta? Gal netgi gražiau kirčiuojasi, mArta. O su Morta būtų problemos, vieniems būtų mortA, kitiems mOrta rolleyes.gif
Shania
Marta thumbup.gif
*smilte*
na mano pačios antras vardas yra Morta, tai patikimas baigiasi tame, kad kai kamnors vaikystej pasakydavau savo antrą varda sakydavo: aaaaa MORKA cha cha chaaa biggrin.gif tai kazkaip nesinorėtų vaikeliui duot varda prie kurio iškart limpa pravardė.
HappyAngel
O man Morta be galo gražus wub.gif
Dany
QUOTE(andona @ 2010 06 08, 22:24)
*

ne,ne...geriau neduokit vardo Morta.kazkaip paskaiciau-tai irgi uzejau pasakyt kad italiskai morta-mirus.
geriau jau-Marta 4u.gif
Realybe
grazus ir tikras vardas thumbup.gif
muminukas
QUOTE(coccinella @ 2010 06 08, 09:56)
Na jei dukryte niekad nevaziuos i uzsieni, tada gali but ir Morta biggrin.gif  bet kas moka lotynu kalbas tai jos vardas bus - mirusi verysad.gif
*

QUOTE(klaipediete83 @ 2010 06 08, 14:43)
Sveika  mirksiukas.gif
mokiausi italu kalbos ir zodis "morta/o" is italu kalbos reiskia mirusi/es. Todel man sis vardelis netinka mazyciam sveikam vaikeliui  smile.gif
*

QUOTE(Dany @ 2010 06 12, 13:25)
ne,ne...geriau neduokit vardo Morta.kazkaip paskaiciau-tai irgi uzejau pasakyt kad italiskai morta-mirus.
geriau jau-Marta 4u.gif
*

doh.gif nervina tokie komentarai... o ką tada sakyti dėl Greta, Vesta? jie sutampa su su paprastais žodžiais. o ką Sigitoms, kurias vadina Siga - estai išgirstų, vaje, sakytų - kiaulėmis vadina. ar Emoms - estai vėl stebisi, vadina mergaites mamomis. bet patys estai turi vardą Virve, kuris mums skamba kaip virvė - ką daryyyt?... ir Merūnui ką daryt? jo MER taip pat yra ir MERDĖTI šaknis.

Morta - vienintelė Lietuvos karalienė, tai gal geriau pirmiau savo istoriją žiūrėkime kaip pavyzdį, o ne svetimas kalbas.

beje, pats vardas man nėra gražus.
NimfeO
labai grazus, Lietuviskas thumbup.gif wub.gif
Lyžuka
Man asmeniškai labai gražus vardas, o dėl reikšmių tai tik tiek galiu pasakyti, kad ir kaip atsargiai rinktume vardą, niekada negali būti garantuotas, kad kokioj nors pasaulio kalboj jis nereikš nešvankybės, kokios nors nesąmonės ar pan. Tai jei širdis prie traukia reiškia vardas tinkamas thumbup.gif
Taškė.
Man Marta irgi gražesnis.
lauritute
Morta man labai gražus vardas, tik labai griežtai skamba.
Kikile
Vat ir man kazkodel Morta grubokai skamba. Nors siaip gal ir visai nieko, lietuviskas.
sena niekšė
neblogas thumbup.gif nors Marta gal fainiau biggrin.gif
vabalas
labai negrazus vardas

Praksa
Labai gražus vardas. Trumpas ir aiškus.
***Žaltvykslė
Švelniai taip skamba- Mortele... wub.gif
andona
aciu visiems uz nuomones. Kokios jos bebutu. Kiek zmoniu tiek nuomoniu. Daugiau neberasykit. Del Tos vardo reiksmes, pasidomejau daugiau. Tai net juokas paeme del savo naivaus pirminio poziurio. pasidomejau, daugiau vardu reiksmemis, tai netr juokinga, puse lietuvisku vardu turetume nenaudoti, jie vien atsizvelgsome ne tik i vardo kilme bet ir visokias nesamonesm, kaip i tai ka jis reiskia tipo kita kalba. O ir kilme kai kuriu vardu apsurdiska.......
Visiems swekmes
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.