Besišvarinant namuose ir besirengiant į svečius sulaukiu poros sąrėmių. Bet kaip atėjo taip ir praėjo. Matyt dar ne laikas pasvarstau ir ramiai išvažiuojame.
Kūčios ramios ir šventiškos... Visi LAUKIAME gimimo. Po vakarojimo nusprendžiam grįžti nakvoti namo, o aš garsiai pasvarstau, kad ryt gerai būtų vyresnėlį kokiem seneliams patikėti. Maža kas - bruzdesys jau šioks tok buvo gi, vaikelis antras.
Ir planuok sau ka tik nori. Ruoškis mama kam tik nori, o viskam gyvenime negali pasiruošti. 3.10 mane iš lovos tiesiogine prasme išverčia toooks sąrėmis, kaip replėmis suėmęs. Apsimiegojusi nueinu į dušą - gal šiltas vanduo nuramins? Juk tokiu laiku vaikai negimsta
Vanduo nepadeda
Sakau 'kviesk ir tevams skambink - juk vaiko vieno nepaliksim jei ka. Pažadint-aprengt-išvažiuot jau tikrai nespėjam'
Pliūpteli vandenys ir pirma stanga iškart... Va tada ir sunerimstu 'Skambink greitukei dar kartą - NESPĖS su savo tempais'
Greitoji jau pakeliui, deja ji ne tokia greita kaip norėtųsi ir įpuolus moterytė tik gailiai sukudakuoja: 'O Dieve, jau gimdo.. Ką dabar man daryti???'
Pagalbos tikėtis nėra iš ko ir mudu su vyru 3.50 priimam gimstantį savo mažiuką. Drebančiomis rankomis laikydama plienines žirkles spaustus moteriškė klausinėja kada ir kur užspausti virkštelę. Vėl mokom
Ligoninės priimamajame gydytoja po apžiūros pasako: 'Kad ir kas priimėt gimdymą - jūs pati ar vyras, bet atlikot tai profesionaliai. Po tokio greito gimdymo paprastai būna suplyšę viskas kas tik gali plyšti' Aš neplyšau... Tik nedidelis įtrūkimas ir pasvarsčiusi 'estetikos dėlėi' gydytoja nusprendžia jį 'sukabinti'.
Žiūriu dabar į mūsų mažą Kalėdinį stebukliuką ir dėkoju Dievui už tai, kad viskas baigėsi gerai.
Ir labai norisi padaryti kažką, kad gimdyvė ir naujagimis galėtų tikėti jog atvykusi greitoji ar reanimacija bus aprūpinti nemenkiau nei mes savo namuose.
Ir tikėti, kad pagalba atvyks laiku..
Ir kad gimdyvei atvykusio personalo netektų mokyti kaip priimti gimdymą
Mielosios - mokykitės visko apie save ir gimtį ką tik galite išmokti, linkiu visoms tokių pačių lengvų gimdymų kaip mano.
Ir dar... linkiu būti tolerantiškoms toms mamoms, kurios pagimdė namie... Juk kartais nutinka ir tokie stebukliukai kaip nutiko mūsų šeimai