Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalėdaitis :)
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Gudra
Na štai ir atpūškavau iki Kūčių. Pilvukas vos atkeliamas ir todėl nuoširdžiai džiaugiuosi, kad Kūčiavosim pas mano tėvelius. Jokių vargų ir rūpesčių wink.gif

Besišvarinant namuose ir besirengiant į svečius sulaukiu poros sąrėmių. Bet kaip atėjo taip ir praėjo. Matyt dar ne laikas pasvarstau ir ramiai išvažiuojame.
Kūčios ramios ir šventiškos... Visi LAUKIAME gimimo. Po vakarojimo nusprendžiam grįžti nakvoti namo, o aš garsiai pasvarstau, kad ryt gerai būtų vyresnėlį kokiem seneliams patikėti. Maža kas - bruzdesys jau šioks tok buvo gi, vaikelis antras. blush2.gif

Ir planuok sau ka tik nori. Ruoškis mama kam tik nori, o viskam gyvenime negali pasiruošti. 3.10 mane iš lovos tiesiogine prasme išverčia toooks sąrėmis, kaip replėmis suėmęs. Apsimiegojusi nueinu į dušą - gal šiltas vanduo nuramins? Juk tokiu laiku vaikai negimsta blink.gif
Vanduo nepadeda g.gif vyras klausia 'kviest greitaja?'
Sakau 'kviesk ir tevams skambink - juk vaiko vieno nepaliksim jei ka. Pažadint-aprengt-išvažiuot jau tikrai nespėjam' blink.gif o aš jau prasibudinusi suvokiu, kad su pirmuoju tokie sąrėmiai buvo patys paskutiniai. Vyras tuoj visur suskambina, tarpuose speja mane pamasažuoti (och kaip tai gerai veikia)
Pliūpteli vandenys ir pirma stanga iškart... Va tada ir sunerimstu 'Skambink greitukei dar kartą - NESPĖS su savo tempais' lotuliukas.gif
Greitoji jau pakeliui, deja ji ne tokia greita kaip norėtųsi ir įpuolus moterytė tik gailiai sukudakuoja: 'O Dieve, jau gimdo.. Ką dabar man daryti???'
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Situacija aiški..
Pagalbos tikėtis nėra iš ko ir mudu su vyru 3.50 priimam gimstantį savo mažiuką. Drebančiomis rankomis laikydama plienines žirkles spaustus moteriškė klausinėja kada ir kur užspausti virkštelę. Vėl mokom smile.gif Netgi sterilų spaustuką parūpinam, nes NAUJAGIMIO IR GIMDYVĖS PAKETAS greitojoj ir reanimacijos automobilyje yra toks: medvilnine paklodėlė, trikampė skarelė ir mažas apklotukas. VISKAS. Nieko daugiau...

Ligoninės priimamajame gydytoja po apžiūros pasako: 'Kad ir kas priimėt gimdymą - jūs pati ar vyras, bet atlikot tai profesionaliai. Po tokio greito gimdymo paprastai būna suplyšę viskas kas tik gali plyšti' Aš neplyšau... Tik nedidelis įtrūkimas ir pasvarsčiusi 'estetikos dėlėi' gydytoja nusprendžia jį 'sukabinti'.

Žiūriu dabar į mūsų mažą Kalėdinį stebukliuką ir dėkoju Dievui už tai, kad viskas baigėsi gerai.

Ir labai norisi padaryti kažką, kad gimdyvė ir naujagimis galėtų tikėti jog atvykusi greitoji ar reanimacija bus aprūpinti nemenkiau nei mes savo namuose.
Ir tikėti, kad pagalba atvyks laiku..
Ir kad gimdyvei atvykusio personalo netektų mokyti kaip priimti gimdymą wink.gif

Mielosios - mokykitės visko apie save ir gimtį ką tik galite išmokti, linkiu visoms tokių pačių lengvų gimdymų kaip mano.
Ir dar... linkiu būti tolerantiškoms toms mamoms, kurios pagimdė namie... Juk kartais nutinka ir tokie stebukliukai kaip nutiko mūsų šeimai doh.gif
LT saulele

Džiaugiuosi, kad viskas taip puikiai baigėsi thumbup.gif , šaunuoliai, kad nepasimetėt ir patys padėjot mažyliui wub.gif ateiti pas jus bis.gif bis.gif bis.gif
Palma
Jūs šaunuoliai thumbup.gif Tikriausia vaikiukas nusprendė jog nori gimti namuose. Aukit dideli ir sveiki 4u.gif
rubineli
thumbup.gif Nu fantastika! Pasirodo ir taip būna! Tai gal jau greit nei gimdymo namų nebereikės? Kieti tėveliai, drąsūs ir išmintingi. clap.gif Sėkmės ir sveikatytės augant. Na, jei gimdysit trečią, tai gal iš vis nė greitosios nekvieskit. biggrin.gif Beje, o kas gimė (nevisai aišku iš istorijos)?
Neigaja
nu šakės net nesitiki ,sveikinam su angelo gimimu.sveikatos jums
Dobšiukas
Gudra drinks_cheers.gif Tikrai stebuklas wub.gif
Tik noriu greitukės moterytę užstot, deja, greitukė Vilniuje, o gal ir visoje Lt atlieka tik gimdyvės pervežimo funkciją (deja), todėl ji nieko ir nemokėjo, nes buvo tikrai ne gydytoja ir net akušerė verysad.gif .
O jūs su vyru šaunuoliai drinks_cheers.gif wub.gif Sveikatos ir kantrybės daug daug wub.gif
juske
Saunuole 4u.gif , as tai spejau i ligonine , bet tik todel , kad vyras atveze lotuliukas.gif ( valanda pries gimdyma lotuliukas.gif )
Aukit sveiki ie stiprus thumbup.gif
Bekasė
QUOTE(Dobšiukas @ 2006 01 02, 19:40)
Gudra drinks_cheers.gif Tikrai stebuklas wub.gif
Tik noriu greitukės moterytę užstot, deja, greitukė Vilniuje, o  gal ir visoje Lt atlieka tik gimdyvės pervežimo funkciją (deja), todėl ji nieko ir nemokėjo, nes buvo tikrai ne gydytoja ir  net akušerė  verysad.gif .
O jūs su vyru šaunuoliai drinks_cheers.gif  wub.gif Sveikatos ir kantrybės daug daug wub.gif
*

tenais vaziuoja vairuotojas ir kitas zmogus, kuris buna bent jau kursus isklauses ir tikrai privaletu zinoti, kaip vaika reikia priimti, kitu atveju, kam jinai reikalinga. Patyres taksistas gali greiciau atvaziuoti ir greiciau nuvezti.

Ir dar pagalvojus prisiminiau, kai gimdziau antraja, tai greitoji pries tai vaziavo pasiimti butinos irangos, kad galetu priimti neisnesiota kudiki.. tai kad ne i tema cia suskeliai, kad su greitaja vazineja zmogus be medicininio issilavinimo. Kaip tik yra svartoma, kad net ir greitosios vairuotojas turetu tureti nors minimalias pirmosios pagalbos zinias
MyWay
saunu viskas ir be komentaru, kam jie, jau gi parasyti thumbup.gif drinks_cheers.gif
Ritužė
Super šeimynėlė thumbup.gif Tikriausiai Jūs patrakę ne tik leliukus gimdant. Sveikinu 4u.gif
Veitė
na jau galvojau, kad per dvi valandas pagimdyt yra rekordas, o cia va dar greiciau thumbup.gif Saunuoliai visi!!
Toookia
Na tikrai pavydetinas gimdymas buvo, o tokius gydytojus tai reikia bash.gif Sekmes jums thumbup.gif
Birbiziukas
QUOTE(Gudra @ 2006 01 02, 17:24)
mudu su vyru 3.50 priimam gimstantį savo mažiuką.
*

NA ŽINAI, SKAITANT ŠIĄ EILUTĘ AKYS IŠŠOKO VA TAIP blink.gif NET NEŽINAU KAIP AŠ ATLAIKYČIAU TOKIĄ SITUACIJĄ g.gif
LABAI SVEIKINU IR LINKIU SĖKMĖS 4u.gif
geroji
Tikri saunuoliai!!!!! Sveikinimai ir linkejimai jusu seimai!
Labai sauni gimdymo istorija
Aurina
Saunuoliai thumbup.gif thumbup.gif ir sekmes jums
Nieko sau
džiaugiuos, jog viskas gerai pasibaigė 4u.gif 4u.gif

jeigu būtų man taip, aš nežinočiau ką daryt doh.gif
Gudra
QUOTE(gritte @ 2006 01 04, 16:17)

jeigu būtų man taip, aš nežinočiau ką daryt  doh.gif
*

Tai kai pasirinkimo nebelieka tenka suktis kaip gali smile.gif

Jei tai butu pirmas gimdymas, tai aisku nemanau kad but taip gerai pasibaiges schmoll.gif
future_maman
Viešpatie aukštielninkas doh.gif Per pusę valandos pagimdyti, čia tai bent thumbup.gif Kaip gerai, kad jūs su vyru tokie šaunuoliai, ir viską patys sugebėjote padaryti - dar gerai, kad tos felčerės neteko gaivinti doh.gif aukit stiprūs ir gražūs, ką čia tokiems supertėveliams bepalinkėsi 4u.gif
Spyglelis
va cia tai teveliai pasiruose vaikiuko atejimui, net gydytoja pamoke!!! Tikri saunuoliai!!! Sekmes Jums!
Eimutė
Šaunuolė thumbup.gif . Turbūt daugiau joks žodis čia netinka. Gaila, kad dabartiniame pasaulyje gali pasikliauti tik savo sugebėjimais, žiniomis...
Aukit sveiki ir laimingi smile.gif
allegro
Graži istorija su laiminga pabaiga mirksiukas.gif
ketti
Va čia tai istorija thumbup.gif . Na, bet ir šaunūs tėveliai clap.gif
Gudra
Smagu dabar ir paciai paskaityti, kai stebukliukas jau savarankiskai begioja aplinkui lotuliukas.gif
cuoliukė
ŠAUNUOLIAI thumbup.gif
zerika
Oho, truputi ir baisoka
Reiks ir man mokintis tai, nes mums iki ligonines pusvalandis automobiliu, o ivykti keliu gali viskas biggrin.gif
Meiles ir demesio 4u.gif
Galway_girl
Vo cia tai istorija doh.gif Saunuoliai jus su TB 4u.gif
NeiVile
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.