Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dantuku "apsauga"
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
ANGELIUKSTE
Sveikos mamytes,

zvalgiausi forume, bet niekur neradau ieskomos informacijos.. doh.gif
tai va.. nesenai nugirdau apie vaikuciu dantuku apsauga, tai kazkox tepaliukas,kuri uztepa stomotologas.. net nezinau, kaip paaiskinti.. doh.gif tik zinau, kad ji galima tepti, kol vaikucio visi sveiki dantys..tai lyg papildoma apsauga nuo skyluciu.. 4u.gif tai gal kokia mamyte jau bande si tepaliuka ir gal zinote nuo kokio amziaus galima ji naudoti? blush2.gif

busiu dekinga uz bet kokia info.. 4u.gif
dikarikaa
QUOTE(ANGELIUKSTE @ 2010 06 08, 17:18)
Sveikos mamytes,

zvalgiausi forume, bet niekur neradau ieskomos informacijos.. doh.gif
tai va.. nesenai nugirdau apie vaikuciu dantuku apsauga, tai kazkox tepaliukas,kuri uztepa stomotologas.. net nezinau, kaip paaiskinti.. doh.gif  tik zinau, kad ji galima tepti, kol vaikucio visi sveiki dantys..tai lyg papildoma apsauga nuo skyluciu.. 4u.gif tai gal kokia mamyte jau bande si tepaliuka ir gal zinote nuo kokio amziaus galima ji naudoti? blush2.gif

busiu dekinga uz bet kokia info.. 4u.gif
*

ir man idomu butu suzinoti daugiau, ir as girdejau apie tokia apsauga, bet kiek supratau kad cia didesniems vaikams, cia krūminių dantų dengimas silantinėmis medžiagomis, atrodo taip vadinasi ax.gif .
ANGELIUKSTE
QUOTE(dikarikaa @ 2010 06 08, 19:17)
ir man idomu butu suzinoti daugiau, ir as girdejau apie tokia apsauga, bet kiek supratau kad cia didesniems vaikams, cia krūminių dantų dengimas silantinėmis medžiagomis, atrodo taip vadinasi ax.gif .
*

na as pati eisiu dantuku tikrintis, tai paklausiu stomotologo kas ir kaip..tada parasysiu wink.gif
Eistee76
Man paciai stomatologe yra uztepusi tokio (o gal ir kitokio) tepaliuko ant vieno danties, nes jis buvo be galo jautrus ne tik karsciui - salciui, bet ir dantu sepetelio prisilietimui. Patepe, net moket nieko nereikejo, ir nebeskauda nuo to laiko. Ji man trumpai paaiskino, kad tas tepaliukas uzkemsa emales poras, kurios padideja nuo balinamosios pastos naudojimo ar kitu veiksniu.
angelu kalva
Taip, tai vadinamieji silantai. Papildoma apsauga kruminiu dantu kramtomajam pavirsiui nuo galimos eduonies ar emalio eroziju. Geras dalykas.
ANGELIUKSTE
ghm..kazin kodel man niekada nepasiule, tokio stebuklo, stomotologas doh.gif
kita savaite planuoju apsilankyti pas ji, tai butinai paklausiu.. o kazin kiek kainuotu visus dantukus uztepti.. g.gif

p.s. ANGELU KALVA, gal zinote nuo koko amziaus tinka tie silantai? blush2.gif
skruzdeda
silantai yra neuztepami, bet prilipdomi prie danties pavirsiaus panasiai kaip plomba. Tiek, kad lipdant silanta nuimama labai nedaug sveiko danties pavirsiaus, o plombos atveju nuimamas visas karieso pazeistas audinys. realiai galima silanta nuo bet kokio amziaus deti, taciau vaikas turi pasedeti issiziojes kuri laika ir duoti paslifuoti dantuko pavirsiu iki tol kol bus uzdedamas silantas.
ANGELIUKSTE
QUOTE(skruzdeda @ 2010 06 10, 20:01)
silantai yra neuztepami, bet prilipdomi prie danties pavirsiaus panasiai kaip plomba. Tiek, kad lipdant silanta nuimama labai nedaug sveiko danties pavirsiaus, o plombos atveju nuimamas visas karieso pazeistas audinys. realiai galima silanta nuo bet kokio amziaus deti, taciau vaikas turi pasedeti issiziojes kuri laika ir duoti paslifuoti dantuko pavirsiu iki tol kol bus uzdedamas silantas.
*

aciu uz info..
tai turbut cia tinka didesniem vaikuciam...manajai dar tik tuoj bus 2m..tai ji tikrai neissedes.. doh.gif
Papildyta:
dar uzmaciau kazkur, kad mazesniem atlieka kazkoki dantuku lakavima..tai gal kasnors tai atlikote? drinks_cheers.gif
Eistee76
dar uzmaciau kazkur, kad mazesniem atlieka kazkoki dantuku lakavima..tai gal kasnors tai atlikote? drinks_cheers.gif
*

Man palakavo danties sona, kad nebutu toks jautrus, o silantu jokiu nedejo smile.gif
ANGELIUKSTE
QUOTE(Eistee76 @ 2010 06 14, 13:29)
Man palakavo danties sona, kad nebutu toks jautrus, o silantu jokiu nedejo smile.gif
*

tai jums turbut uzteko tik lakavimo thumbup.gif ar padejo?

p.s. na, o mano stomotologe, kazkaip nerekomendavo silantu..niu nieko konkreciai nepapasakojo doh.gif gal pati info neturi g.gif sako, jei dantukai linke gesti, tada galima bandyti juos deti, bet jei viskas ok, tai tipo neverta.. g.gif
Cukraus pudra
QUOTE(ANGELIUKSTE @ 2010 06 16, 11:14)
tai jums turbut uzteko tik lakavimo thumbup.gif  ar padejo?

p.s. na, o mano stomotologe, kazkaip nerekomendavo silantu..niu nieko konkreciai nepapasakojo doh.gif  gal pati info neturi g.gif  sako, jei dantukai linke gesti, tada galima bandyti juos deti, bet jei viskas ok, tai tipo neverta..  g.gif
*

labai teisingai pasakė drinks_cheers.gif
irmusiux
Tie silantai dedami ant nuolatinių dantukų, vos tik išdygsta ir nėra pažeistas ėduonies. rekomenduojama tik tiems vaikams kam pieniniai dantukai genda greitai, arba vaikams vartojantiems vaistukus pvz. nuo astmos, kas labai gadina dantis. Paprastai nerekomenduoja, nes tas danties nušlifavimas nėra "nekaltas" dalykas, juk taip vos išdygusį dantuką jau pažeidžia, ir nėra garantijos kiek tas padengimas laikys. Tai dar gana nauja ir laiko nepatvirtinta.
Šeima
QUOTE(ANGELIUKSTE @ 2010 06 10, 19:15)
ghm..kazin kodel man niekada nepasiule, tokio stebuklo, stomotologas doh.gif
kita savaite planuoju apsilankyti pas ji, tai butinai paklausiu.. o kazin kiek kainuotu visus dantukus uztepti.. g.gif

p.s. ANGELU KALVA, gal zinote nuo koko amziaus tinka tie silantai? blush2.gif
*

Ppliklinikose nemokamai deda, viena karta priklauso uzdejimas, bet cia nuolatiniams dantukams, o privaciai tai bent jau Vilniuje vienam dantukui kainuoja 20-25lt
linytes
QUOTE(irmusiux @ 2010 08 08, 17:52)
Tie silantai dedami ant nuolatinių dantukų, vos tik išdygsta ir nėra pažeistas ėduonies. rekomenduojama tik tiems vaikams kam pieniniai dantukai genda greitai, arba vaikams vartojantiems vaistukus pvz. nuo astmos, kas labai gadina dantis. Paprastai nerekomenduoja, nes tas danties nušlifavimas nėra "nekaltas" dalykas, juk taip vos išdygusį dantuką jau pažeidžia, ir nėra garantijos kiek tas padengimas laikys. Tai dar gana nauja ir laiko nepatvirtinta.
*

nieko ten šlifuot nereikia, o tik su pastyte nuvalyt, o paskui, rugštim paėsdinus, uždėti silantą. Jei gerų firmų ir tinkamai uždėti, jie yra gera vagelių apsauga smile.gif
ingulka35
MUMS AKTUALI TEMA smile.gif
IDOMU PASKAITINETI... BET AS TAI NEKO APIE NEZINOJU blush2.gif
sraigiuss
Pirmieji dantukai lakuojami. Turim tą bėdą, lakavom jau kelis kartus.
triksis
jeigu kalba eina apie silantus ,tai jie nuo 6 metu pol-kose nemokamai tepami ant paskutiniu dantuku 4u.gif
Mintaryte
Silantai dedami ant nuolatiniu kruminiu dantuku, nieko neslifuoja tik dantuko vageles uzpildo kazkuo panasiu i geli ir jis apsaugo dantuko virsu, bet neapsaugo sonu. Todel net ir padengto dantuko sonelis gali sugesti.
Adeliutė
QUOTE(ANGELIUKSTE @ 2010 06 16, 11:14)
p.s. na, o mano stomotologe, kazkaip nerekomendavo silantu..niu nieko konkreciai nepapasakojo doh.gif  gal pati info neturi g.gif  sako, jei dantukai linke gesti, tada galima bandyti juos deti, bet jei viskas ok, tai tipo neverta..  g.gif
*

QUOTE(irmusiux @ 2010 08 08, 16:52)
*

Ir mums nerekomendavo silantų. Sakė užsienio šalyse jų jau atsisako, nepasiteisino, nes tai visgi rūgštis...
ativel
QUOTE(Adeliutė @ 2012 01 23, 00:21)
Ir mums nerekomendavo silantų. Sakė užsienio šalyse jų jau atsisako, nepasiteisino, nes tai visgi rūgštis...
*

As pirmam vaikui irgi nedejau silantu schmoll.gif . Nezinau, ar gerai dariau, daug girdejau nuomoniu apie juos. Vieni sako, kad nieko blogo nebuna. O viena stomatologe patare nedeti, nes kaip jus minejot, kad tai visgi rugstis, kuri nera gerai dantims. O kur garantija, kad juos gerai uzdes g.gif
sandrusita
Juos tikrai deda tik kai nuolatiniai isdygsta kruminukai(6-7 metu) uzdejau ir as saviskiui, ir ka turime jau ten 2 skylutes doh.gif ,kazkaip man aiskino, kad sonuose tokie grioveliai pasidare...
Ingulik
Eisim mes greiia su abiem pas labai gera gydytoja, kuris nuolat visuokiausiose seminaruose ir mokymuose buna ir pakalbesiu as. Parasysiu po to.
Zinau, kad pazystamas (dantu technikas) savo vaikui su laku lakavo dantukus pieninius, nes labai pazeisti buvo. Kaip dabar, nezinau. Paklausiu. vaikinas jau 4 klasej ir dantys pasikeite. Tai reikia pasidometi g.gif
O del silantu, tai dabar nemokamai poliklinikuose dengia tai tikrai. O vat ar to reikia, ko gero reikia ziureti i busena dantuku. Sveikiems ko gero nieko nereikia, o jeigu kariesas jau yra, tai geriau papildomai apsaugoti, manau g.gif
jeliva
Sveikos mamytes. Musu patirtis su silantai skaudi. Kai mano pirmai dukrytei buvo 5 o gal 6 metai(kai isdygo kruminiai dantukai) is karto nuskubejome pas odontologa, kad uzteptu silantus(buvo didele propaganda). Labai dziaugiaus, kad ta padareme labai anksti ir galvojau,kad dantukai nesuges. Ir ka jus galvojat, kai dukrytei buvo 7 metukai jai pradejo skaudeti dantuka. Nuejom pas odontologa ir ka- 4 kiauri dantukai ir vienam reikejo traukti nerva. Buvau soke. Klausiau tai kaip tie silantai, kam jie tada reikalingi? Man pasake, kad gal tepant silantus pateko mikrobas... Po kiek laiko konsultavaus su labai gera odontologe, kuri man ir pasake, kad tie silantai uzkonservuoja tos mikrobus ir po kiek laiko dantukai pradeda gesti. Gerai jei dantukai is prigimties stiprus, o jei ne....
Cia informacija pamastymui. Jusu valia rinktis. Tik as tikrai zinau, kad neleisiu savo antrai dukrytei tepti dantuku.
Dabar mano didzkiai 13 metu. Kiti dantukai tepti nebuvo ir jie yra kuo sveikiausi.
didile
kiek naujoviu suzinojau... pati bijau dantistu tai net vaika nenoriu vesti... mane ten panika apima.. negaliu... doh.gif
zose
Mano dukrytei 2 metukai ir jau yra skylute kruminiame dantyje, nu juoduliukas toks. Galutinis dantis dar tik vienas isdyges . Tai dabar neisivaizduoju ka man daryt, nes vos vos, ilgai ikalbinejama parodo burnyte (trumpam), tai pas stomatologa neimanoma butu nuvest.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.