ANKSTESNĖ TEMA ŠTAI
ČIA
ŠIEK TIEK NAUDINGOS INFO;
adresas Žygimantų 3..TEL.. Tel. (8-5)2610492
Raudonojo Kryžiaus rekomenduota VAISTINĖ

NA IR PATI LIGONINĖ

QUOTE(Wdrugelis @ 2010 06 08, 17:41) tikrai daugiau nieko nereikia, tik va vaikuciui reiktu nepamirsti vilnoniu kojnyciu ir dar...kas mane siektiek nustebimo, prase i gimdykla su savim tureti adialiuka vaikui parsinesti i palata, jai neturesit, tai tada reiks vynioti i ranksluosti, jai toki busit pasiieme ar chalata...kazkaip galvojau, kad bent situo gali pasirupinti ir ligonine, bet ziuriu, kad viska reikia savo susivezti vilnones kojinytes jau paruostos, ir dar isidejau vystykliuka i kuri mane ar tai broli gimusi mamai ivyniojo, bet gal jis kiek per plonas bus, tai isimesiu ir dar kazka siltesnio, aciu uz patarima
Aš kai sūnelį pagimdžiau tai manęs klausė ar reikia nueit atnešt dekutį, bet aš pasakiau, kad tokio neatsivežiau, tai suvyniojo į ligoninės. Buvo labai gerai kad davė, nes pora kart prasiusiojo pampersą vaikiukas, tai ne į lovą
QUOTE(Neraitė @ 2010 06 08, 19:19) Aš kai sūnelį pagimdžiau tai manęs klausė ar reikia nueit atnešt dekutį, bet aš pasakiau, kad tokio neatsivežiau, tai suvyniojo į ligoninės. Buvo labai gerai kad davė, nes pora kart prasiusiojo pampersą vaikiukas, tai ne į lovą manau tikrai ligonine vaikiuko nuogo nelaikys
As ir nebuvau pasiemusi dekiuko (ir taip buvo ka veztis), tai susupo i ligonines. Kita diena teko MB is namu atvezti dekiuka, nes ligonines toks nuskalbtas, kad net gaila i vaika buvo ziuret
laba ryta
ivykdziau zygdarbi vakar - susikroviau tase i ligonine dar norejau pasiteirauti - skaicau visokiu atveju, ar emet vyrams uzkasti mka nors ? daugelyje literaturos raso, kad vertetu isimesti kazka lengvai ir greitai suvalgomo, ne cepelinu ir ar reikia RK tureti savo irankius stalo (puodeli, lektstute, pan.)? QUOTE(linoosikas @ 2010 06 09, 09:57) laba ryta ivykdziau zygdarbi vakar - susikroviau tase i ligonine dar norejau pasiteirauti - skaicau visokiu atveju, ar emet vyrams uzkasti mka nors ? daugelyje literaturos raso, kad vertetu isimesti kazka lengvai ir greitai suvalgomo, ne cepelinu ir ar reikia RK tureti savo irankius stalo (puodeli, lektstute, pan.)? labas rytas
As tai viska savo turesiu
O gerai kad priminet, as irankiu neisidejau
Aš patarčiau įrankius imti kokius paprastus, nes man vieną kartą juos nunešė su lėkšte, tai ėjau ieškot
QUOTE(Neraitė @ 2010 06 09, 12:42) Aš patarčiau įrankius imti kokius paprastus, nes man vieną kartą juos nunešė su lėkšte, tai ėjau ieškot Ai bala nemate QUOTE(linoosikas @ 2010 06 09, 09:57) dar norejau pasiteirauti - skaicau visokiu atveju, ar emet vyrams uzkasti mka nors ? daugelyje literaturos raso, kad vertetu isimesti kazka lengvai ir greitai suvalgomo, ne cepelinu As tai MB valgyt nieko neemiau, nes gimdykloje tikrai ne valgymas galvoje, bet palatoje tai visai neblogai ka nors tureti, kai visa ta itampa atslugsta. Trecia gimdziau nakti, ir tik paryciais i palata nuvaziavom. Valgyt visai man nesinorejo ligonines maisto, nes zinojau, kad greit pasirodis mama su naminiu. Savo porcija atidaviau MB kuris buvo peralkes, nes jis taip grei istustino lekste
Labukai, dekiuko zinokit nebedave man kai pagimdziau
is neturejimo ka veikt nuvaziavau apsiziureti kaip geriau butu vaziuot i RK kai jau prispirs reikalas ir gerai padariau, nes is vienos puses plyta yra, tai zinosim kad vaziuot is kitos puses reikia
QUOTE(Kačia @ 2010 06 09, 13:53) As tai MB valgyt nieko neemiau, nes gimdykloje tikrai ne valgymas galvoje, bet palatoje tai visai neblogai ka nors tureti, kai visa ta itampa atslugsta. Trecia gimdziau nakti, ir tik paryciais i palata nuvaziavom. Valgyt visai man nesinorejo ligonines maisto, nes zinojau, kad greit pasirodis mama su naminiu. Savo porcija atidaviau MB kuris buvo peralkes, nes jis taip grei istustino lekste gal reikes isimesti koki dribsniu batoneli bent ar panasiai, del visa ko QUOTE(linoosikas @ 2010 06 09, 18:19) gal reikes isimesti koki dribsniu batoneli bent ar panasiai, del visa ko Siūlau įsidėti rimtesnio maisto, bet ne į gimdyklą, o į palatą po gimdymo, bent jau aš po gimdymo buvau alkana kaip vilkas, o turėjau tik vaisių QUOTE(Neraitė @ 2010 06 09, 18:39) Siūlau įsidėti rimtesnio maisto, bet ne į gimdyklą, o į palatą po gimdymo, bent jau aš po gimdymo buvau alkana kaip vilkas, o turėjau tik vaisių o kad taip zinot kada gimdysiu , tai butu galima pasiruost ko nors QUOTE(linoosikas @ 2010 06 09, 18:45) reikes skambint tevams ir sakyt kad ruostu vakariene, tipo i svecius atvaziuosim, o tik paskui pasakyt kad jau gimdau ir veztu viska i ligonine , nes kitaip is isgascio nieko neparuos O jei tėvai turi galimybė atvažiuot, tai patarčiau po gimdymo jiem paskambint ir paprašyt kad ką nors atvežtų iš kokios kavinės, nes gimdymas sunkus fizinis darbas, o vistiek gimdykloje dar pora valandų pabūsit kol perkels į palatą QUOTE(Neraitė @ 2010 06 09, 19:01) O jei tėvai turi galimybė atvažiuot, tai patarčiau po gimdymo jiem paskambint ir paprašyt kad ką nors atvežtų iš kokios kavinės, nes gimdymas sunkus fizinis darbas, o vistiek gimdykloje dar pora valandų pabūsit kol perkels į palatą reikes kazka panasaus ir galvoti, kad ir toj pacioj maximoj gales kazka nupirkt, teisingai sakot, kam ja varginti QUOTE(linoosikas @ 2010 06 09, 19:06) ar viska galima valgyt? tikiu kad vaikelio is karto nemaitinsiu, bet ar nera kazkokiu super draudziamu produktu? Yra ko nerekomenduoja žindančioms motinoms, bet aš pirmas keturias dienas kol turėjau tik priešpienį tai valgiau viską ir kepsnelius ir cepelinus ir pyragą O kadangi man prieš gimdymą darė klizmą tai ir į tualetą reikėjo tik po trijų dienų, o tada jau nebuvo kažkokių didelių bėdų nors ir buvau kirpta QUOTE(Neraitė @ 2010 06 09, 19:25) Yra ko nerekomenduoja žindančioms motinoms, bet aš pirmas keturias dienas kol turėjau tik priešpienį tai valgiau viską ir kepsnelius ir cepelinus ir pyragą O kadangi man prieš gimdymą darė klizmą tai ir į tualetą reikėjo tik po trijų dienų, o tada jau nebuvo kažkokių didelių bėdų nors ir buvau kirpta manau galesiu ir as cepelinus kapoti, o jeigu jau pienas fontanais prades begti, tai teks klaustis gydytoju koki zveri sulapnot galeciau o klizma ir as pasiruosus pasidaryti, ir dar i tase po gimdymo pora isimeciau kad tureti
Damos, kas gimdėt natūraliai (be CP), ar duoda ramiai su vaikučiu ant krūtinės gimdykloj 2 valandas pabūti?
QUOTE(Lionesss @ 2010 06 09, 18:22) Ziurint kokioje puseje palata bus. Nes ten, kur saule maziau sildo, tai maloniai vesu budavo. Kai nuvede vasara per karscius aprodyt pirmo auksto mokamas palatas, tai as nenorejau is ju iseiti, taip vesu ir gera buvo. Sienos storos, neisyla QUOTE(Kačia @ 2010 06 09, 21:44) Ziurint kokioje puseje palata bus. Nes ten, kur saule maziau sildo, tai maloniai vesu budavo. Kai nuvede vasara per karscius aprodyt pirmo auksto mokamas palatas, tai as nenorejau is ju iseiti, taip vesu ir gera buvo. Sienos storos, neisyla Niu matysim, as asmeniskai i vesesne ir noreciau QUOTE(braskeles @ 2010 06 11, 09:39) grazuma Nu cia riekia proto turet QUOTE(prieblanda @ 2010 06 11, 11:48) apie kokias 2val jus kalbate??? asmeniskai man buvo taip,kad 17val pagimdziau,man parode vaikuti ir padejo ant stalo salia suvystyta..o pamaitint as ji gavau tik apie 8val,kai susiuvo mano kirpima,ismaude ir aprenge vaikuti..o po to jau visa laika buvom kartu QUOTE(*B.A* @ 2010 06 11, 13:19) apie kokias 2val jus kalbate??? asmeniskai man buvo taip,kad 17val pagimdziau,man parode vaikuti ir padejo ant stalo salia suvystyta..o pamaitint as ji gavau tik apie 8val,kai susiuvo mano kirpima,ismaude ir aprenge vaikuti..o po to jau visa laika buvom kartu Nu vat tokio scenarijaus aš visai ir nenoriu Vaikas 2 val. turi būti pas mamą ant krūtinės (jei mamai ir vaikui viskas gerai, t.y. kurio nors nereikia staigiai gaivinti ar pan.), kad pats susirastų krūtį ir pradėtų žįsti. Šitos 2 val. labai svarbios tiek sėkmingai žindymo pradžiai, tiek mamos ir vaikelio savijautai (abu patyrė labai didelį stresą ir geriausiai jį įveikia būtent būdami kartu), tiek ir vaikučio imuninei sistemai, nes tada jis gauna nuo mamos kūno jos bakterijų. O pasverti, pamatuoti, suvystysi, gali ir vėliau. Kirpimus ir plyšimus taip pat geriau tvarkyti, kai vaikas mamai ant krūtinės, nes mamai tuo metu mažiau skauda Įdomu, ar kas nors RK prašėt būtent tokio pogimdyinio scenarijaus ir ar personalas geranoriškai į jį atsižvelgė? Nes piktuoju tai nesunkiai galima išsireikalauti, vaikas tai mano QUOTE(prieblanda @ 2010 06 11, 13:50) Įdomu, ar kas nors RK prašėt būtent tokio pogimdyinio scenarijaus ir ar personalas geranoriškai į jį atsižvelgė? Nes piktuoju tai nesunkiai galima išsireikalauti, vaikas tai mano gimdžiau prieš metus. Su niekuom nesitariau. Iškart užgimusį vaikiuką dar su pulsuojančia virkštele padėjo ant manęs. Tada po kelių akimirkų perkirpo virkštelę ir padavė visą nuogutėlį man prie krūties. Taip gulėjom visas 2 valandas. Per tą laiką sutvarlė mane ir personalas išėjo, palikę tik mudu su vyru ir mažyliu prie krūties. Vėliau atėjo, pasvėrė, pamatavo, aprengė ir keliavom į palatą. Geresnio ir gražesnio gimdymo net tikėtis būtų nerealu QUOTE(gupija @ 2010 06 11, 15:14) gimdžiau prieš metus. Su niekuom nesitariau. Iškart užgimusį vaikiuką dar su pulsuojančia virkštele padėjo ant manęs. Tada po kelių akimirkų perkirpo virkštelę ir padavė visą nuogutėlį man prie krūties. Taip gulėjom visas 2 valandas. Per tą laiką sutvarlė mane ir personalas išėjo, palikę tik mudu su vyru ir mažyliu prie krūties. Vėliau atėjo, pasvėrė, pamatavo, aprengė ir keliavom į palatą. Geresnio ir gražesnio gimdymo net tikėtis būtų nerealu Nu super, ir aš taip noriu Kažin kaip jie ten žiūri į pageidaujančias, kad nekirptų, o leistų plyšti, jei jau plyš? QUOTE(prieblanda @ 2010 06 11, 15:29) Kai atvažiuosi gimdyt ir duos užpildyt dokumentus tai ten yra punktas, kuriame turi pažymėti, kad nesutinki kad tave kirptų. Ir manau pasakyk dar gydytojai kuri priiminės gimdymą, nes manęs paklausė ar aš pasirašiau kad sutinku ir iškart prakirpo vos tik ant gimdymo stalo atsiguliau, paskubėjo manau QUOTE(prieblanda @ 2010 06 11, 11:48) na kaip po 2 val. - ne, gimė, iškart padėjo prie krūtinės, bandė žįsti, tada labai greit pasvėrė, pamatavo vėl ant krūtinės, po to nuprausė ir vėl prie krūtinės ir mes pėstute po dviejų valandų suvisam į palatą
Man truputi kitaip buvo, kadangi reikėjo vaikiukui kvėpavimo takus valyti tai tik gimus jį iškart griebė vakų gydytoja ir atliko visas procedūras. Šiap buvo gana kraupu matyt pamėlusį vaikiuką kurį gaivina ir negirdėt kaip jis verkia, bet dabar labai džiaugiuosi, nes jei jį būtų išnešę kitur tai trurbūt būčiau stojus nuo stalo ir lėkus iš paskos
Kai vaikiukas pradėjo kvėpuot ir verkti tada jį patikrino, pasvėrė, pamatavo, o mane per tą laiką susiuvo ir tada jau man uždėjo ant pilvo, gal 15 min. Paskui leliuką suvystė ir mane perkėlė toj pačioj gimdykloj nuo stalo į lovą ir paliko mus porai valandų. Vyras per visą tą laiką spėjo kam reikia paskambint ir pasigirt ir tada jau su mumis gimdykloje buvo kol perkėlė į palatą QUOTE(Neraitė @ 2010 06 11, 17:31) Kai atvažiuosi gimdyt ir duos užpildyt dokumentus tai ten yra punktas, kuriame turi pažymėti, kad nesutinki kad tave kirptų. Ir manau pasakyk dar gydytojai kuri priiminės gimdymą, nes manęs paklausė ar aš pasirašiau kad sutinku ir iškart prakirpo vos tik ant gimdymo stalo atsiguliau, paskubėjo manau nu man ir kirpo, bet manes eigoj paklause, ka darom, nes vaikiuko galvyte nepralys, kerpam, sakau darykit ka reikia, tas pats su vakumu ir pasakiau, kad darykit, ka reikia, nes jau pradejo reteti vaikiuko toniukai ir jo galvyte ejo skersai, vakuuma panaudojo, kad pasukt ta galvyte reikiama linkme ir tada labai greitai issprudo lauk mano stebukliukas QUOTE(Wdrugelis @ 2010 06 11, 11:10) Na nebutinai visus, kai atejo sesele ir pasake, kad maudys as atsisakiau ir labai normaliai i tai paziurejo QUOTE(prieblanda @ 2010 06 11, 12:50) Nu vat tokio scenarijaus aš visai ir nenoriu Vaikas 2 val. turi būti pas mamą ant krūtinės (jei mamai ir vaikui viskas gerai, t.y. kurio nors nereikia staigiai gaivinti ar pan.), kad pats susirastų krūtį ir pradėtų žįsti. Šitos 2 val. labai svarbios tiek sėkmingai žindymo pradžiai, tiek mamos ir vaikelio savijautai (abu patyrė labai didelį stresą ir geriausiai jį įveikia būtent būdami kartu), tiek ir vaikučio imuninei sistemai, nes tada jis gauna nuo mamos kūno jos bakterijų. O pasverti, pamatuoti, suvystysi, gali ir vėliau. Kirpimus ir plyšimus taip pat geriau tvarkyti, kai vaikas mamai ant krūtinės, nes mamai tuo metu mažiau skauda Įdomu, ar kas nors RK prašėt būtent tokio pogimdyinio scenarijaus ir ar personalas geranoriškai į jį atsižvelgė? Nes piktuoju tai nesunkiai galima išsireikalauti, vaikas tai mano Man iskart gimusia pagulde ir kol mane tvarke (nors plysimo ir nebuvo) bei apziurejo, mano mazyte visa laika gulejo man ant krutines Ech, kokie jaudinantys ir malonus atsiminimai aplanke prisiminus QUOTE(Shliopke @ 2010 06 12, 12:52) nu man ir kirpo, bet manes eigoj paklause, ka darom, nes vaikiuko galvyte nepralys, kerpam, sakau darykit ka reikia, tas pats su vakumu ir pasakiau, kad darykit, ka reikia, nes jau pradejo reteti vaikiuko toniukai ir jo galvyte ejo skersai, vakuuma panaudojo, kad pasukt ta galvyte reikiama linkme ir tada labai greitai issprudo lauk mano stebukliukas labai noriu paklausti QUOTE(braskeles @ 2010 06 12, 19:36) Aš tai net nesupratau, tiesiog kai atsiguliau ant stalo manęs paklausė ar aš pasirašiau kad sutinku, pasakiau kad taip ir buvo sąrėmis, po jo sakau bet gal apsieism be kirpimo, o man tada pasakė, kad jau prakirpo, bet kai sąrėmio metu matyt nejutau QUOTE(braskeles @ 2010 06 12, 18:36) eik, as net nepajutau, nes juk uzsalde, o kai siuvo, pries tai ir nuskausminamus suleido, sako gal jausi, kaip kas po medzio zieve krebzdentu, nu panasiai ir buvo, bet jokio skausmo O kas del vakuumo, tai ten sekundziu reikalas zinok, per kelias sekundes ta galvike pasuko ir as isspjoviau vaika staigiai QUOTE(linoosikas @ 2010 06 09, 18:19) gal reikes isimesti koki dribsniu batoneli bent ar panasiai, del visa ko Na as kai gimdykloj praleidau faktiskai visa diena (nuo 5 ryto iki 20 val vakaro), tai MB vaziavo namo pietu pavalgyti. Daktare patikino, kad jis tikrai spes grizti iki svarbiausio momento - taip ir buvo QUOTE(jelenyte112 @ 2010 06 14, 21:51) Na as kai gimdykloj praleidau faktiskai visa diena (nuo 5 ryto iki 20 val vakaro), tai MB vaziavo namo pietu pavalgyti. Daktare patikino, kad jis tikrai spes grizti iki svarbiausio momento - taip ir buvo o kodel neleido vandens gerti? siandien buvom RK su gines siuntimo, nes mazeja vaisiaus vandenuku, tai dar isleido namo, nes visi kiti rodikliai geri, vaikelio kardiograma gera, o gimdos kalklelis apie atsiverima net negalvoja kol kas QUOTE(linoosikas @ 2010 06 14, 20:59) o kodel neleido vandens gerti? siandien buvom RK su gines siuntimo, nes mazeja vaisiaus vandenuku, tai dar isleido namo, nes visi kiti rodikliai geri, vaikelio kardiograma gera, o gimdos kalklelis apie atsiverima net negalvoja kol kas man irgi neleido, tik galejaus suslapinti lupas arba praskalauti burna ir isspjauti. Nes jeigu mato kad gimdymo eigoj kazkas negerai ir reikia CP, tai tada juk pries operacija grieztai nei valgyt nei gert O del skatinimo ir as nenorejau visai, nes grese tai, jei per sav. nepagimdau, skatins, nes jau butu buve virs laiko, tai aciu D. sumaste ateit lelius pats nesulaukes tos savaites |