Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
*Svajone*
toliau dalinamės patirtimi ir įspūdžiais RK ligoninėje  smile.gif
ANKSTESNĖ TEMA ŠTAI
ČIA

ŠIEK TIEK NAUDINGOS INFO; 4u.gif

adresas Žygimantų 3..TEL.. Tel. (8-5)2610492

Raudonojo Kryžiaus rekomenduota VAISTINĖ
user posted image

NA IR PATI LIGONINĖ smile.gif

user posted image
*

*

linoosikas
QUOTE(Wdrugelis @ 2010 06 08, 17:41)
tikrai daugiau nieko nereikia, tik va vaikuciui reiktu nepamirsti vilnoniu kojnyciu ir dar...kas mane siektiek nustebimo, prase i gimdykla su savim tureti adialiuka vaikui parsinesti i palata, jai neturesit, tai tada reiks vynioti i ranksluosti, jai toki busit pasiieme ar chalata...kazkaip galvojau, kad bent situo gali pasirupinti ir ligonine, bet ziuriu, kad viska reikia savo susivezti  g.gif
*

vilnones kojinytes jau paruostos, ir dar isidejau vystykliuka i kuri mane ar tai broli gimusi mamai ivyniojo, bet gal jis kiek per plonas bus, tai isimesiu ir dar kazka siltesnio, aciu uz patarima 4u.gif
Neraitė
Aš kai sūnelį pagimdžiau tai manęs klausė ar reikia nueit atnešt dekutį, bet aš pasakiau, kad tokio neatsivežiau, tai suvyniojo į ligoninės. Buvo labai gerai kad davė, nes pora kart prasiusiojo pampersą vaikiukas, tai ne į lovą biggrin.gif
linoosikas
QUOTE(Neraitė @ 2010 06 08, 19:19)
Aš kai sūnelį pagimdžiau tai manęs klausė ar reikia nueit atnešt dekutį, bet aš pasakiau, kad tokio neatsivežiau, tai suvyniojo į ligoninės. Buvo labai gerai kad davė, nes pora kart prasiusiojo pampersą vaikiukas, tai ne į lovą  biggrin.gif
*

manau tikrai ligonine vaikiuko nuogo nelaikys smile.gif bet vis tiek pasiimsiu savo kazka - bus atminimui leliukui jo pirmasis vystykliukas wub.gif blush2.gif
Kačia
As ir nebuvau pasiemusi dekiuko (ir taip buvo ka veztis), tai susupo i ligonines. Kita diena teko MB is namu atvezti dekiuka, nes ligonines toks nuskalbtas, kad net gaila i vaika buvo ziuret unsure.gif
linoosikas
laba ryta 4u.gif
ivykdziau zygdarbi vakar - susikroviau tase i ligonine thumbup.gif tiklsiau dvi - viena skirta gimdymo etapui, o kita jau po visko vyras atnes is masinos

dar norejau pasiteirauti - skaicau visokiu atveju, ar emet vyrams uzkasti mka nors ? daugelyje literaturos raso, kad vertetu isimesti kazka lengvai ir greitai suvalgomo, ne cepelinu lotuliukas.gif

ir ar reikia RK tureti savo irankius stalo (puodeli, lektstute, pan.)?
Wdrugelis
QUOTE(linoosikas @ 2010 06 09, 09:57)
laba ryta 4u.gif
ivykdziau zygdarbi vakar - susikroviau tase i ligonine thumbup.gif  tiklsiau dvi - viena skirta gimdymo etapui, o kita jau po visko vyras atnes is masinos

dar norejau pasiteirauti  - skaicau visokiu atveju, ar emet vyrams uzkasti mka nors ? daugelyje literaturos raso, kad vertetu isimesti kazka lengvai ir greitai suvalgomo, ne cepelinu lotuliukas.gif

ir ar reikia RK tureti savo irankius stalo (puodeli, lektstute, pan.)?
*

labas rytas smile.gif del maisto vyrui, tai tikrai nzn, cia gal jau pagelbes tos, kurios visa laika praleido su saviskiais...o del irankiu, tai taip, ju reikia, lekstes, gal ir ne, bet sakute, peilis ir t.t. pravers
linoosikas
QUOTE(Wdrugelis @ 2010 06 09, 10:19)
labas rytas smile.gif del maisto vyrui, tai tikrai nzn, cia gal jau pagelbes tos, kurios visa laika praleido su saviskiais...o del irankiu, tai taip, ju reikia, lekstes, gal ir ne, bet sakute, peilis ir t.t. pravers
*

aciukas 4u.gif
Sonnne
As tai viska savo turesiu smile.gif susikroviau ir irankius, ir pledukus, kojinytes, palutes vienkartines ir daugkartines smile.gif
kuzyte
O gerai kad priminet, as irankiu neisidejau doh.gif
Neraitė
Aš patarčiau įrankius imti kokius paprastus, nes man vieną kartą juos nunešė su lėkšte, tai ėjau ieškot ax.gif
Sonnne
QUOTE(Neraitė @ 2010 06 09, 12:42)
Aš patarčiau įrankius imti kokius paprastus, nes man vieną kartą juos nunešė su lėkšte, tai ėjau ieškot  ax.gif
*

Ai bala nemate biggrin.gif paauksuotu ir neimsim biggrin.gif siaip as nezadu ju maisto valgyt, o tik ka atnes MB su mama, tai man negresia irankiu atemimas biggrin.gif kaip gerai butu zinot kada gimdysiu biggrin.gif prisiruosciau sau maisto porai dienu, o MB beliktu tik atnest biggrin.gif
Kačia
QUOTE(linoosikas @ 2010 06 09, 09:57)
dar norejau pasiteirauti  - skaicau visokiu atveju, ar emet vyrams uzkasti mka nors ? daugelyje literaturos raso, kad vertetu isimesti kazka lengvai ir greitai suvalgomo, ne cepelinu lotuliukas.gif

*

As tai MB valgyt nieko neemiau, nes gimdykloje tikrai ne valgymas galvoje, bet palatoje tai visai neblogai ka nors tureti, kai visa ta itampa atslugsta. Trecia gimdziau nakti, ir tik paryciais i palata nuvaziavom. Valgyt visai man nesinorejo ligonines maisto, nes zinojau, kad greit pasirodis mama su naminiu. Savo porcija atidaviau MB kuris buvo peralkes, nes jis taip grei istustino lekste blink.gif Be to, netoli RK yra kelios maisto pard., kavines...
Snake
Labukai, dekiuko zinokit nebedave man kai pagimdziau rolleyes.gif Geriau pasiimkit savo, nes pirmas naktis klojau mazyle ir savo antklode ir dar vilnoni dekiuka ant virsaus, ne per karsta jai buvo mirksiukas.gif
linoosikas
is neturejimo ka veikt nuvaziavau apsiziureti kaip geriau butu vaziuot i RK kai jau prispirs reikalas ir gerai padariau, nes is vienos puses plyta yra, tai zinosim kad vaziuot is kitos puses reikia smile.gif

QUOTE(Kačia @ 2010 06 09, 13:53)
As tai MB valgyt nieko neemiau, nes gimdykloje tikrai ne valgymas galvoje, bet palatoje tai visai neblogai ka nors tureti, kai visa ta itampa atslugsta. Trecia gimdziau nakti, ir tik paryciais i palata nuvaziavom. Valgyt visai man nesinorejo ligonines maisto, nes zinojau, kad greit pasirodis mama su naminiu. Savo porcija atidaviau MB kuris buvo peralkes, nes jis taip grei istustino lekste blink.gif Be to, netoli RK yra kelios maisto pard., kavines...
*

gal reikes isimesti koki dribsniu batoneli bent ar panasiai, del visa ko smile.gif gal gimdykloje ir nebus kada kramsnoti, bet kaip saket veliau alkis pasijaus, bent jau vyrui smile.gif
Sonnne
QUOTE(Snake @ 2010 06 09, 15:32)
Labukai, dekiuko zinokit nebedave man kai pagimdziau  rolleyes.gif  Geriau pasiimkit savo, nes pirmas naktis klojau mazyle ir savo antklode ir dar vilnoni dekiuka ant virsaus, ne per karsta jai buvo  mirksiukas.gif
*

Dabar vasara blink.gif nemanau, kad vaika sitiek priklot reikes bigsmile.gif
Neraitė
QUOTE(linoosikas @ 2010 06 09, 18:19)
gal reikes isimesti koki dribsniu batoneli bent ar panasiai, del visa ko smile.gif gal gimdykloje ir nebus kada kramsnoti, bet kaip saket veliau alkis pasijaus, bent jau vyrui smile.gif
*

Siūlau įsidėti rimtesnio maisto, bet ne į gimdyklą, o į palatą po gimdymo, bent jau aš po gimdymo buvau alkana kaip vilkas, o turėjau tik vaisių doh.gif
linoosikas
QUOTE(Neraitė @ 2010 06 09, 18:39)
Siūlau įsidėti rimtesnio maisto, bet ne į gimdyklą, o į palatą po gimdymo, bent jau aš po gimdymo buvau alkana kaip vilkas, o turėjau tik vaisių  doh.gif
*

o kad taip zinot kada gimdysiu , tai butu galima pasiruost ko nors smile.gif arba kai prasides saremiai, reikes skambint tevams ir sakyt kad ruostu vakariene, tipo i svecius atvaziuosim, o tik paskui pasakyt kad jau gimdau ir veztu viska i ligonine , nes kitaip is isgascio nieko neparuos lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Neraitė
QUOTE(linoosikas @ 2010 06 09, 18:45)
reikes skambint tevams ir sakyt kad ruostu vakariene, tipo i svecius atvaziuosim, o tik paskui pasakyt kad jau gimdau ir veztu viska i ligonine , nes kitaip is isgascio nieko neparuos lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif

O jei tėvai turi galimybė atvažiuot, tai patarčiau po gimdymo jiem paskambint ir paprašyt kad ką nors atvežtų iš kokios kavinės, nes gimdymas sunkus fizinis darbas, o vistiek gimdykloje dar pora valandų pabūsit kol perkels į palatą rolleyes.gif
linoosikas
QUOTE(Neraitė @ 2010 06 09, 19:01)
O jei tėvai turi galimybė atvažiuot, tai patarčiau po gimdymo jiem paskambint ir paprašyt kad ką nors atvežtų iš kokios kavinės, nes gimdymas sunkus fizinis darbas, o vistiek gimdykloje dar pora valandų pabūsit kol perkels į palatą  rolleyes.gif
*

reikes kazka panasaus ir galvoti, kad ir toj pacioj maximoj gales kazka nupirkt, teisingai sakot, kam ja varginti smile.gif tik dar vienas dalykas - ar viska galima valgyt? tikiu kad vaikelio is karto nemaitinsiu, bet ar nera kazkokiu super draudziamu produktu? g.gif aisku reikia kazko nepersunkaus, nes ir taip i tualeta turbut bus sunku nueit...
Neraitė
QUOTE(linoosikas @ 2010 06 09, 19:06)
ar viska galima valgyt? tikiu kad vaikelio is karto nemaitinsiu, bet ar nera kazkokiu super draudziamu produktu? g.gif aisku reikia kazko nepersunkaus, nes ir taip i tualeta turbut bus sunku nueit...
*

Yra ko nerekomenduoja žindančioms motinoms, bet aš pirmas keturias dienas kol turėjau tik priešpienį tai valgiau viską ir kepsnelius ir cepelinus ir pyragą biggrin.gif
O kadangi man prieš gimdymą darė klizmą tai ir į tualetą reikėjo tik po trijų dienų, o tada jau nebuvo kažkokių didelių bėdų nors ir buvau kirpta ax.gif
linoosikas
QUOTE(Neraitė @ 2010 06 09, 19:25)
Yra ko nerekomenduoja žindančioms motinoms, bet aš pirmas keturias dienas kol turėjau tik priešpienį tai valgiau viską ir kepsnelius ir cepelinus ir pyragą biggrin.gif
O kadangi man prieš gimdymą darė klizmą tai ir į tualetą reikėjo tik po trijų dienų, o tada jau nebuvo kažkokių didelių bėdų nors ir buvau kirpta ax.gif
*

manau galesiu ir as cepelinus kapoti, o jeigu jau pienas fontanais prades begti, tai teks klaustis gydytoju koki zveri sulapnot galeciau lotuliukas.gif

o klizma ir as pasiruosus pasidaryti, ir dar i tase po gimdymo pora isimeciau kad tureti ax.gif
prieblanda
Damos, kas gimdėt natūraliai (be CP), ar duoda ramiai su vaikučiu ant krūtinės gimdykloj 2 valandas pabūti?
*Svajone*
QUOTE(prieblanda @ 2010 06 09, 20:37)
Damos, kas gimdėt natūraliai (be CP), ar duoda ramiai su vaikučiu ant krūtinės gimdykloj 2 valandas pabūti?
*

jei viskas gerai mamai ir vaikui duoda ax.gif
Kačia
QUOTE(Lionesss @ 2010 06 09, 18:22)
Dabar vasara  blink.gif  nemanau, kad vaika sitiek priklot reikes  bigsmile.gif
*

Ziurint kokioje puseje palata bus. Nes ten, kur saule maziau sildo, tai maloniai vesu budavo. Kai nuvede vasara per karscius aprodyt pirmo auksto mokamas palatas, tai as nenorejau is ju iseiti, taip vesu ir gera buvo. Sienos storos, neisyla smile.gif
Sonnne
QUOTE(Kačia @ 2010 06 09, 21:44)
Ziurint kokioje puseje palata bus. Nes ten, kur saule maziau sildo, tai maloniai vesu budavo. Kai nuvede vasara per karscius aprodyt pirmo auksto mokamas palatas, tai as nenorejau is ju iseiti, taip vesu ir gera buvo. Sienos storos, neisyla smile.gif
*

Niu matysim, as asmeniskai i vesesne ir noreciau 4u.gif o jei ka prisinesim tu pledu ir vsio biggrin.gif
vildži
QUOTE(prieblanda @ 2010 06 09, 20:37)
*

aš tai visą laiką su vaikeliu buvau, tik keliom minutėm atskyrė - kai prausė, matavo, svėrė ir aprengė mirksiukas.gif Super.Visą laiką su savo lelium.Nerealu tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Shliopke
QUOTE(Neraitė @ 2010 06 09, 10:42)
Aš patarčiau įrankius imti kokius paprastus, nes man vieną kartą juos nunešė su lėkšte, tai ėjau ieškot  ax.gif
*

as pamirsau sakute, man ja irgi nunese lotuliukas.gif ir aisku nesugrazinau, tai dabar viruvej turiu is isrankiu 5 sakutes vietoj 6 biggrin.gif
braskeles
QUOTE(Shliopke @ 2010 06 11, 10:17)
as pamirsau sakute, man ja irgi nunese lotuliukas.gif  ir aisku nesugrazinau, tai dabar viruvej turiu is isrankiu 5 sakutes vietoj 6 biggrin.gif
*

as kai AK gulejau dabar, tai man skundesi kad ju irankius isveza valdiskus blink.gif
prieblanda
QUOTE(vildži @ 2010 06 10, 22:14)
aš tai visą laiką su vaikeliu buvau, tik keliom minutėm atskyrė - kai prausė, matavo, svėrė ir aprengė mirksiukas.gif Super.Visą laiką su savo lelium.Nerealu tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif
*

Čia po tų 2 val.? g.gif
O visus maudo vaikučius? Vis dar su kalio permanganatu?
Wdrugelis
QUOTE(prieblanda @ 2010 06 11, 11:48)
Čia po tų 2 val.?  g.gif
*

Taip, visus vaikus maudo...vaikus maudo paprastai, su vandeniu is vandentiekio.
Shliopke
QUOTE(braskeles @ 2010 06 11, 09:39)
as kai AK gulejau dabar, tai man skundesi kad ju irankius isveza valdiskus  blink.gif
*

grazuma blink.gif
Nu cia riekia proto turet doh.gif , kad mano iranki pasieme, mat ji sunes, bet veztis daiktus is ligonines namo, nu nebent plika basa gimdyve ir neturi namie anei sauksto ar sakutes doh.gif kitaip nesuprantu tokio poelgio doh.gif
*B.A*
Čia po tų 2 val.?  g.gif
*

apie kokias 2val jus kalbate??? g.gif kazkaip man nedaeina ax.gif

asmeniskai man buvo taip,kad 17val pagimdziau,man parode vaikuti ir padejo ant stalo salia suvystyta..o pamaitint as ji gavau tik apie 8val,kai susiuvo mano kirpima,ismaude ir aprenge vaikuti..o po to jau visa laika buvom kartu 4u.gif diena,nakti smile.gif
prieblanda
QUOTE(*B.A* @ 2010 06 11, 13:19)
apie kokias 2val jus kalbate???  g.gif kazkaip man nedaeina  ax.gif

asmeniskai man buvo taip,kad 17val pagimdziau,man parode vaikuti ir padejo ant stalo salia suvystyta..o pamaitint as ji gavau tik apie 8val,kai susiuvo mano kirpima,ismaude ir aprenge vaikuti..o po to jau visa laika buvom kartu  4u.gif diena,nakti  smile.gif
*

Nu vat tokio scenarijaus aš visai ir nenoriu doh.gif
Vaikas 2 val. turi būti pas mamą ant krūtinės (jei mamai ir vaikui viskas gerai, t.y. kurio nors nereikia staigiai gaivinti ar pan.), kad pats susirastų krūtį ir pradėtų žįsti. Šitos 2 val. labai svarbios tiek sėkmingai žindymo pradžiai, tiek mamos ir vaikelio savijautai (abu patyrė labai didelį stresą ir geriausiai jį įveikia būtent būdami kartu), tiek ir vaikučio imuninei sistemai, nes tada jis gauna nuo mamos kūno jos bakterijų. O pasverti, pamatuoti, suvystysi, gali ir vėliau. Kirpimus ir plyšimus taip pat geriau tvarkyti, kai vaikas mamai ant krūtinės, nes mamai tuo metu mažiau skauda wink.gif
Įdomu, ar kas nors RK prašėt būtent tokio pogimdyinio scenarijaus ir ar personalas geranoriškai į jį atsižvelgė? Nes piktuoju tai nesunkiai galima išsireikalauti, vaikas tai mano biggrin.gif
braskeles
QUOTE(Shliopke @ 2010 06 11, 12:33)
grazuma blink.gif
Nu cia riekia proto turet  doh.gif , kad mano iranki pasieme, mat ji sunes, bet veztis daiktus is ligonines namo, nu nebent plika basa gimdyve ir neturi namie anei sauksto ar sakutes doh.gif  kitaip nesuprantu tokio poelgio doh.gif
*

nu gal netycia isimeta kaip savo lotuliukas.gif
gupija
QUOTE(prieblanda @ 2010 06 11, 13:50)
Įdomu, ar kas nors RK prašėt būtent tokio pogimdyinio scenarijaus ir ar personalas geranoriškai į jį atsižvelgė? Nes piktuoju tai nesunkiai galima išsireikalauti, vaikas tai mano biggrin.gif
*

gimdžiau prieš metus. Su niekuom nesitariau. Iškart užgimusį vaikiuką dar su pulsuojančia virkštele padėjo ant manęs. Tada po kelių akimirkų perkirpo virkštelę ir padavė visą nuogutėlį man prie krūties. Taip gulėjom visas 2 valandas. Per tą laiką sutvarlė mane ir personalas išėjo, palikę tik mudu su vyru ir mažyliu prie krūties. Vėliau atėjo, pasvėrė, pamatavo, aprengė ir keliavom į palatą.
Geresnio ir gražesnio gimdymo net tikėtis būtų nerealu 4u.gif
prieblanda
QUOTE(gupija @ 2010 06 11, 15:14)
gimdžiau prieš metus. Su niekuom nesitariau. Iškart užgimusį vaikiuką dar su pulsuojančia virkštele padėjo ant manęs. Tada po kelių akimirkų perkirpo virkštelę ir padavė visą nuogutėlį man prie krūties. Taip gulėjom visas 2 valandas. Per tą laiką sutvarlė mane ir personalas išėjo, palikę tik mudu su vyru ir mažyliu prie krūties. Vėliau atėjo, pasvėrė, pamatavo, aprengė ir keliavom į palatą.
Geresnio ir gražesnio gimdymo net tikėtis būtų nerealu  4u.gif
*

Nu super, ir aš taip noriu bigsmile.gif Ir nesitarsiu su niekuo.
Kažin kaip jie ten žiūri į pageidaujančias, kad nekirptų, o leistų plyšti, jei jau plyš? unsure.gif
gupija
QUOTE(prieblanda @ 2010 06 11, 15:29)
Kažin kaip jie ten žiūri į pageidaujančias, kad nekirptų, o leistų plyšti, jei jau plyš?  unsure.gif
*

nežinau. Tik manau, apie tai reikia pasikalbėti, kol dar negimdai mirksiukas.gif
Neraitė
QUOTE(prieblanda @ 2010 06 11, 15:29)
Kažin kaip jie ten žiūri į pageidaujančias, kad nekirptų, o leistų plyšti, jei jau plyš?  unsure.gif
*

Kai atvažiuosi gimdyt ir duos užpildyt dokumentus tai ten yra punktas, kuriame turi pažymėti, kad nesutinki kad tave kirptų. Ir manau pasakyk dar gydytojai kuri priiminės gimdymą, nes manęs paklausė ar aš pasirašiau kad sutinku ir iškart prakirpo vos tik ant gimdymo stalo atsiguliau, paskubėjo manau unsure.gif
vildži
Čia po tų 2 val.?  g.gif
*

na kaip po 2 val. - ne, gimė, iškart padėjo prie krūtinės, bandė žįsti, tada labai greit pasvėrė, pamatavo vėl ant krūtinės, po to nuprausė ir vėl prie krūtinės ir mes pėstute po dviejų valandų suvisam į palatą smile.gif Tai ir sakau, kad visą laiką sumanim, tik kelias minutėles nuo manęs buvo paimta mažylė, bet tai visiškas niekis ax.gif
Neraitė
Man truputi kitaip buvo, kadangi reikėjo vaikiukui kvėpavimo takus valyti tai tik gimus jį iškart griebė vakų gydytoja ir atliko visas procedūras. Šiap buvo gana kraupu matyt pamėlusį vaikiuką kurį gaivina ir negirdėt kaip jis verkia, bet dabar labai džiaugiuosi, nes jei jį būtų išnešę kitur tai trurbūt būčiau stojus nuo stalo ir lėkus iš paskos doh.gif
Kai vaikiukas pradėjo kvėpuot ir verkti tada jį patikrino, pasvėrė, pamatavo, o mane per tą laiką susiuvo ir tada jau man uždėjo ant pilvo, gal 15 min. Paskui leliuką suvystė ir mane perkėlė toj pačioj gimdykloj nuo stalo į lovą ir paliko mus porai valandų. Vyras per visą tą laiką spėjo kam reikia paskambint ir pasigirt ir tada jau su mumis gimdykloje buvo kol perkėlė į palatą rolleyes.gif
Shliopke
QUOTE(Neraitė @ 2010 06 11, 17:31)
Kai atvažiuosi gimdyt ir duos užpildyt dokumentus tai ten yra punktas, kuriame turi pažymėti, kad nesutinki kad tave kirptų. Ir manau pasakyk dar gydytojai kuri priiminės gimdymą, nes manęs paklausė ar aš pasirašiau kad sutinku ir iškart prakirpo vos tik ant gimdymo stalo atsiguliau, paskubėjo manau  unsure.gif
*

nu man ir kirpo, bet manes eigoj paklause, ka darom, nes vaikiuko galvyte nepralys, kerpam, sakau darykit ka reikia, tas pats su vakumu ir pasakiau, kad darykit, ka reikia, nes jau pradejo reteti vaikiuko toniukai ir jo galvyte ejo skersai, vakuuma panaudojo, kad pasukt ta galvyte reikiama linkme ir tada labai greitai issprudo lauk mano stebukliukas
Snake
QUOTE(Wdrugelis @ 2010 06 11, 11:10)
Taip, visus vaikus maudo...vaikus maudo paprastai, su vandeniu is vandentiekio.
*

Na nebutinai visus, kai atejo sesele ir pasake, kad maudys as atsisakiau ir labai normaliai i tai paziurejo smile.gif Taip pat ir skiepo atsisakiau, tai tik pasirasyti liepe , niekas nemoralizavo ar pan., kaip kad teko girdeti buna ax.gif

QUOTE(prieblanda @ 2010 06 11, 12:50)
Nu vat tokio scenarijaus aš visai ir nenoriu  doh.gif
Vaikas 2 val. turi būti pas mamą ant krūtinės (jei mamai ir vaikui viskas gerai, t.y. kurio nors nereikia staigiai gaivinti ar pan.), kad pats susirastų krūtį ir pradėtų žįsti. Šitos 2 val. labai svarbios tiek sėkmingai žindymo pradžiai, tiek mamos ir vaikelio savijautai (abu patyrė labai didelį stresą ir geriausiai jį įveikia būtent būdami kartu), tiek ir vaikučio imuninei sistemai, nes tada jis gauna nuo mamos kūno jos bakterijų. O pasverti, pamatuoti, suvystysi, gali ir vėliau. Kirpimus ir plyšimus taip pat geriau tvarkyti, kai vaikas mamai ant krūtinės, nes mamai tuo metu mažiau skauda wink.gif
*

Man iskart gimusia pagulde ir kol mane tvarke (nors plysimo ir nebuvo) bei apziurejo, mano mazyte visa laika gulejo man ant krutines thumbup.gif Veliau ja paeme pasverti ir uzdeti pampersa, bei neonatologe apziurejo (viskas truko apie 10-15 min) ir vaikeli vel padave man bei pati akusere atejus liepe zindyti ir parode kaip rolleyes.gif Taip pragulejom ilgokai, kol paruose palata ir i ja persikelem rolleyes.gif
Ech, kokie jaudinantys ir malonus atsiminimai aplanke prisiminus wub.gif
braskeles
QUOTE(Shliopke @ 2010 06 12, 12:52)
nu man ir kirpo, bet manes eigoj paklause, ka darom, nes vaikiuko galvyte nepralys, kerpam, sakau darykit ka reikia, tas pats su vakumu ir pasakiau, kad darykit, ka reikia, nes jau pradejo reteti vaikiuko toniukai ir jo galvyte ejo skersai, vakuuma panaudojo, kad pasukt ta galvyte reikiama linkme ir tada labai greitai issprudo lauk mano stebukliukas
*

labai noriu paklausti blush2.gif ar skauda kai kerpa ir kai panaudoja ta vakuuma arba dar skaiciau znyples unsure.gif
Neraitė
QUOTE(braskeles @ 2010 06 12, 19:36)
labai noriu paklausti  blush2.gif  ar skauda kai kerpa
*

Aš tai net nesupratau, tiesiog kai atsiguliau ant stalo manęs paklausė ar aš pasirašiau kad sutinku, pasakiau kad taip ir buvo sąrėmis, po jo sakau bet gal apsieism be kirpimo, o man tada pasakė, kad jau prakirpo, bet kai sąrėmio metu matyt nejutau g.gif
Shliopke
QUOTE(braskeles @ 2010 06 12, 18:36)
labai noriu paklausti  blush2.gif  ar skauda kai kerpa ir kai panaudoja ta vakuuma arba dar skaiciau znyples  unsure.gif
*

eik, as net nepajutau, nes juk uzsalde, o kai siuvo, pries tai ir nuskausminamus suleido, sako gal jausi, kaip kas po medzio zieve krebzdentu, nu panasiai ir buvo, bet jokio skausmo schmoll.gif , nu kai atleido, laikiau buteli su ledu, tai irgi nepasakyciau, kad skaudejo, i wc kai ejau tai biskuti perstejo, kai svarbesnio reikalo ejau, kazkaip palaidoki viduriai buvo, vel nepatogumu nesukele. Biskuti toks kaip ir tempimas kartais budavo savaites begyje po to, bet ir tai paskui nieko nebejutau.
O kas del vakuumo, tai ten sekundziu reikalas zinok, per kelias sekundes ta galvike pasuko ir as isspjoviau vaika staigiai biggrin.gif nei skaudejo, nei ka. Kas del znypliu panaudojimo, man kazkaip baisoka unsure.gif ...Tik po to mes pora paru ilgiau pagulejom nei iprastai, nes stebejo vaikucio buke, kaklo itvariukas 2 paras buvo, tada nueme. Nes jei ne vakuums, vaikas ir uzduses butu, galvyte skersom, as kad stumiu, nebepadeda..zodziu viskas gerai, kas gerai baigiasi smile.gif
jelenyte112
QUOTE(linoosikas @ 2010 06 09, 18:19)
*

Na as kai gimdykloj praleidau faktiskai visa diena (nuo 5 ryto iki 20 val vakaro), tai MB vaziavo namo pietu pavalgyti. Daktare patikino, kad jis tikrai spes grizti iki svarbiausio momento - taip ir buvo smile.gif Paciai valgyt visai nesinorejo, net ir po gimdymo isgeriau tik kakavos puoduka ir suvalgiau 2 sausainiukus. Nepamenu ar siule kas nors - pasiimkit paprasto vandens buteliuka, gimdymo metu labai troskino, bet gert neleido, bet po visko galima bus atsigert.

linoosikas
QUOTE(jelenyte112 @ 2010 06 14, 21:51)
Na as kai gimdykloj praleidau faktiskai visa diena (nuo 5 ryto iki 20 val vakaro), tai MB vaziavo namo pietu pavalgyti. Daktare patikino, kad jis tikrai spes grizti iki svarbiausio momento - taip ir buvo  smile.gif  Paciai valgyt visai nesinorejo, net ir po gimdymo isgeriau tik kakavos puoduka ir suvalgiau 2 sausainiukus. Nepamenu ar siule kas nors - pasiimkit paprasto vandens buteliuka, gimdymo metu labai troskino, bet gert neleido, bet po visko galima bus atsigert.
*

o kodel neleido vandens gerti? g.gif

siandien buvom RK su gines siuntimo, nes mazeja vaisiaus vandenuku, tai dar isleido namo, nes visi kiti rodikliai geri, vaikelio kardiograma gera, o gimdos kalklelis apie atsiverima net negalvoja kol kas ax.gif treciadieni vel liepe pasirodyt ir tada spres ar nereikes skatint gimdymo blink.gif kazkaip visai nesinoretu man to doh.gif
Shliopke
QUOTE(linoosikas @ 2010 06 14, 20:59)
o kodel neleido vandens gerti? g.gif

siandien buvom RK su gines siuntimo, nes mazeja vaisiaus vandenuku, tai dar isleido namo, nes visi kiti rodikliai geri, vaikelio kardiograma gera, o gimdos kalklelis apie atsiverima net negalvoja kol kas ax.gif treciadieni vel liepe pasirodyt ir tada spres ar nereikes skatint gimdymo blink.gif kazkaip visai nesinoretu man to doh.gif
*

man irgi neleido, tik galejaus suslapinti lupas arba praskalauti burna ir isspjauti.
Nes jeigu mato kad gimdymo eigoj kazkas negerai ir reikia CP, tai tada juk pries operacija grieztai nei valgyt nei gert mirksiukas.gif vat todel, apsidraudzia jie.

O del skatinimo ir as nenorejau visai, nes grese tai, jei per sav. nepagimdau, skatins, nes jau butu buve virs laiko, tai aciu D. sumaste ateit lelius pats nesulaukes tos savaites biggrin.gif . Ko tau to paties ir linkiu 4u.gif
IvanVaida
QUOTE(linoosikas @ 2010 06 09, 20:01)
o klizma ir as pasiruosus pasidaryti, ir dar i tase po gimdymo pora isimeciau kad tureti ax.gif
*

O kokia klizmute? Ar tik ne Microlax? blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.