Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikiška draugystė......
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
oksanita
Angela-Urte , 4metuku.
Grizta ji is aukles,ir pasakoja":
URTE: Mama ,- zinok mamo draugas Kengy,mane pabuciavo wub.gif .
AS: issigandus ohmy.gif . sakau:- O kur jis pabuciavo ???
URTE: Nu cia ,i zanduka. Bet zinok labai apseilino,as nusivaliau dry.gif

Papasakotik,ir jus mamos,apie savo vaiku pirmus bucinukus.
viilte
Pries metus atejau pasiimti savo keturmecio i darzeli, aukletoja mane pamaciusi, saukia vaika: "Ignai, baik buciuotis, mama atejo!" . Nepatikejusi ausimis kysteliu galva i grupe - mano vaikinas, apsikabines gerokai aukstesne mergaite, buciuoja tai i desini skruostuka, tai i kairi blink.gif Supratau, kad tai jau lyg ir iprasta... Na, jis ir dabar dar jai vis koki saldaini i kisene isidejes nunesa. biggrin.gif
zivile
va,va ir mano mergina beveik 5 metu,bet jau kai sneka apie viena berniuka,tai net akys zybsi,o jau sypsenele ir saldus balselis,tai ne klausk rolleyes.gif tai ,zinoma,pareiske,kad ja pabuciavo i zanda smile.gif bet istiesu,net nezinau ka ir sakyti,tik pasakiau,kad jus turbut esat geri draugai g.gif bet kita karta parejus,ji jau pareiske,kad ja bande "valgyti" ir sake,kad ji "delicious",t.y. labai skani blink.gif tada ,tai visai pasimeciau,pamykiau kazka ir viskas.Aisku gal nieko cia baisaus,bet ,kad ji tokia patenkinta pasakoja apie ji ,o as ir nezinau ka sakyti rolleyes.gif smile.gif negi sakysi ,kad per anksti jums dar buciuotis laugh.gif
oksanita
Nu,geras g.gif ,
tai kas bus toliau???
Mano pirmas bucinys buvo tik 14-kos.O mano vaiko 4-riu.
Siandien ji man pareiske,
mama:- Kengy nenori zaisti su manim vyro ir zmonos heart.gif .O su Fernanda,tai zaide.
ballando
Idomu, kaip tai pakomentuotu vaiku psichologas? Gal kas turejot apie tas darželinuku meiles pokalbius su psichologu?
Mano bučiuoklis lygtai su darželio panelėmis dar nesibučiuoja ( bent nesigyrė ), bet vakar vakare, grįžęs iš daržo pareiškė, kad Akvilė susituokė su Mariumi ( čia jo "kolegos" iš tos pačios grupės ). Klausiu juokais:
-Ar kunigas irgi buvo?
-Ne.
- O tai kaip jie susituokė?
- Nu žinau, kaip, ir viskas. Mačiau, kaip jie pasibučiavo.
- Tai dar nebūtinai reiškia, kad jie susituokė.
- Man pati Akvilė tai pasakė, kad jie susituokė.
- O tu nežadi tuoktis?
- Ne, taigi Akvilė jau susituokė.
-????Tai o daugiau kitų mergaičių nėra?
-Mmm...

Gavoju, ar tik nebus tai pirmoji nelaiminga meilė, ar kažkas panašaus?
Gosh
Prie maniskes ir lenda toks berniukas buciuotis,mazdaug jis sako kad ja myli,o ta tik juokiasi ir stumia sake ji lauk nuo saves,sakydama"Nebuciuok tu manes" laugh.gif laugh.gif Saunuole mergyte,ner cia ko jau darzeliuose buciniais uzsiiminet laugh.gif Kazkaip ziuriu jai dzin yra ta meile,tie berniukai,buciniai,ji domisi savo veikla:knygos,leles,drauges,tikiuos tas domejimasis pas ja isliks ilgai,bent iki 14 metu,ot naivi mamka laugh.gif laugh.gif
triuba
Griztam su panike is darzelio, o ji man pasakoja:
-Mamyte, mane Benas pabuciavo.
Klausiu:-Kokia proiga tas bucinys buvo?
Ji: Taip sau, jis labai norejo.
As:- O tu norejai?
Ji: -Aha...
...Na ir kaip, - klausiu.
Ji: - Nu nieko nieko...(tarsi jau daug ismanytu apie bucinius)
Po kiek laiko tokiu svajingu balsu:
-Kad tu zinotum, kaip man patinka buciuotis...
oksanita
QUOTE (triuba @ 2004 05 24, 19:05)

Nu geras thumbup.gif
nerile
Gerai, kad viskas buciniais ir baigtusi... Bet kai pagalvoji: tai ka, blemba, tos aukletojos veikia? Ar tai normalu? Man kartais atrodo, kad didzioji dalis visu ivykiu jiems kur prausiantis ar pan. atsitinka. Vadinsi, truksta prieziuros, nes nemanau, kad 4m. vaikams (svetimiems) naudingi tokie dalykai.
O maniskei 4.5m. patinka toks grupiokas, nu tikrai grazus, bet kad visa galva zemesnis tongue.gif O ir pasirinkimas mazas: 20 mergu ir 5 bernai mad.gif
ballando
NERILE, SVEIKA,

O PAS MUS DARZE PRIESINGAI - 4 PANOS IR 14 BERNELIŲ, GALETUME SURENGTI CEMENTOVKE, JUOLAB AMŽIUS PANAŠUS.
Jolkiux
QUOTE (triuba @ 2004 05 24, 12:05)

nu cia tai geras thumbup.gif

maniske dar apie buciavimus nekalbejo ..... rolleyes.gif bet kai jus uzvedet tokia tema labai jau idomu pasidare ar tiesiog nekalbejo ar dar neteko su tuom susidurti... unsure.gif bet kad yra toks berniukas su kuriuo jie ten vyra ir zmonas kai nesusipyke zaidzia tai tikrai....karta klausiu:
- O kaip jus ten zaidziat ?
sako:
- Ai yra ten miskas, na zinai ten kur tvorele tokia darzel, einam i miska vilkus saudom....
vienu zodziu nieko baisaus jie ten nezaidzia bent jau neteko isgirsti pasakojimuose kazko tokio kas uzkliutu ..... smile.gif
o siaip del tokiu nevaikisku zaidimu tai aisku vaikai gali ju visokiausiu prisigalvoti bet manau tam ir yra aukletojos jog vaikams suorganizuotu veikla kuri juos pakreiptu vien ar kita linkme juk jos sedi ten ne tam kad pliotkus varinetu ir kavute gertu....
Jolkiux
ai atsiprasau ka tik su dukra bandziau pasneketi kaip ten su buciavimais tai pasirodo su situo klausimu ji jau buvo susidurus tik ji issiaiskino su teciu o ne su manim rolleyes.gif pasirodo tevelis liepe is kart duot i nosi jei kas lys buciuotis....tai va...kazkas mani aplenke su aiskinimais jog buciuotis su berniukais dar anksti.... laugh.gif

nerile
Oi, Balanda, vargsas tavo sunelis kaip ir mano dukrele... Ir kodel tas grupes taip sudaro, juk ne kokioje mergaiciu gimnazijoje lankomes biggrin.gif Ir vaikams patiems butu geriau, jei apylygis skaicius butu, o dabar, jei tik kokie 4 tavo lyties, tai susipykus nori nenori tenka imti dometis priesinga lytim, kad draugu daugiau isigytum g.gif
ballando
... Ir kodel tas grupes taip sudaro, juk ne kokioje mergaiciu gimnazijoje lankomes Ir vaikams patiems butu geriau, jei apylygis skaicius butu, o dabar, jei tik kokie 4 tavo lyties, tai susipykus nori nenori tenka imti dometis priesinga lytim, kad draugu daugiau isigytum

Manau, kad cia daugiau sutapimas - paprasčiausiai nėra tiek tokios lyties ir vienodo amžiaus vaikų aplinkiniuose namuose, kuriuos leidžia į tą darželį. Pirmaisiais metais, kai mano vaikinas pradėjo eiti į daržą, grupėj buvo maždaug apylygiai mergaičių ir berniukų. O nuo pereito rudens mergaičių pradėjo mažėti - kažkas išsikėlė kitur, kažką pradėjo močiutė prižiūrėti, atėjo naujų vaikų - berniukų ir...dabar turim ką turim. Na, bent mergaitės gali būti "pagerbtos tarp vyrų"- čia juokais, aišku. Nors apskritai kolkas kažko neigiamo maniškis, manau,
nejaučia. Daugiau vyrukų - didesnė konkurencija dėl dominavimo. Mergaitės pas juos pakankamai "šustros"- judrios, veiklios - gal joms berniukų įtaka (nežinau, ar tai joms gerai? ) labiau jaučiasi.
dorado
Ir mums si "problemele" pazystama...

Rudeni pradejom lankyti privacia mokyklele "naminukams", kur ir susipazinau su "busimuoju zentu" wink.gif
Tai gi, tarp to berniuko ir mano dukros "uzsiliepsnojo pirmoji meile" wub.gif . Gal ir juokingai skamba, bet man tai jau nebelinksma buvo... Kiek problemu turejau! ohmy.gif Pasikeite dukros elgesys, manieros, net mimika. Ji pradejo megdzioti to berniuko elgesi. Skriausti broli ( mat "isrinktasis" taip liepe) .O tokiu isteriju budami pas ji sveciuose prisiziurejo, kad as ir pati kaip gyva nesu maciusi...
Saviske tai po truputi perkalbejau, kad ir su kitais vaikais reikia draugauti. O berniuko tevai ,atvirksciai, ji skatina - "jei busi negeras su tavim G. nedraugaus..., nebus tavo prncese...., nemyles taves.... ir pan."
Dalijukas
Manoji berods budama 2m su puse atsibudus pareiske blink.gif
mama as zenytis noliu!
Na ir klausiu kaip cia kas bus g.gif
As su lialia apsimausiu gazia suknele ir mes abu soksim biggrin.gif
O viskas gavos del to ,kad pasakiau,jog visos popos iki vestuviu uzgyja doh.gif
sablina
Sveikos mamos, turiu problemėlę ir tikiuosi protingų patarimų g.gif g.gif g.gif
Mano penkiametis nuo lopšio įsimylėjęs wub.gif vieną mergaitę, su kuria ir dabar eina į vieną grupę darželyje. Visos kalbos tik apie Ievą, kai kalba, tai rodosi jis laimingiausias žmogus pasaulyje, net akytės blizga. tongue.gif Tempia lėles, žaislus, kompaktus pasižiūrėti iš namų, žodžiu daro viską, kad tik draugei įtiktų. Jis sakosi, kad labai myli Ievutę, wub.gif tačiau problema ta, kad meilė be atsako, verysad.gif grupėje vos kelios mergaitės ir keliolika berniuku, taigi mažoji žaidžia su visais vaikučiais, nieko neiškirdama, ir su kitais berniukais taip pat. O maniškis labai pavyduliauja, puola muštis, pats verkia ir kt., kai ji su juo nežaidžia. Žodžiu panašu, kad laiko Ievutę vos ne savo nuosavybe. Vis kalbamės apie tai, kad grupėje yra ir kitų vaikučių, kad Ievutė turi pažaisti ir su mergaitėmis, o jis su berniukais ir gąsdinti bandau, kad jei įkyrės draugei, tai ji tiesiog neateis į darželį, rodos vaikiukas viską puikiai suvokia, bet......apsisuka ir vėl Ieva Ieva Ieva......
Patarkite kaip elgtis. Gal kas nors turėjote panašios patirties.
VIVULIA
QUOTE(Jolkiux @ 2004 05 27, 16:45)
ai atsiprasau ka tik su dukra bandziau pasneketi kaip ten su buciavimais tai pasirodo su situo klausimu ji jau buvo susidurus tik ji issiaiskino su teciu o ne su manim rolleyes.gif pasirodo tevelis liepe is kart duot i nosi jei kas lys buciuotis....tai va...kazkas mani aplenke su aiskinimais jog buciuotis su berniukais dar anksti.... laugh.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif
carvalho
pas mus darzely buvo tokia kaip ir apklausa apie draugus, atseit su kuo draugauji, kodel ir t.t., tai maniskis pasake: draugauju su Vakare, nes pas ja grazios tapkes lotuliukas.gif ar tik cia ne meile is isskaiciavimo? g.gif biggrin.gif
Cigale
Mano vaikas pirmą kartą pasibučiavo labai seniai - gal pusantrų metų blink.gif . "Didelė" mergaitė kažkaip pasilenkė prie jo, o jis, vargšelis, pagalvojo, kad pasibučiuot nori, ir įsisiurbė blink.gif . Nežinojau, ką ir pasakyt mergaitės mamai.
O dabar, kai jau vyras biggrin.gif , tai pati užtikau daržely besibučiuojantį su mergaite bigsmile.gif . Jis dažnai parėjęs pasakodavo, kad draugauja su viena ar kita mergaite, tai didelio dėmesio nekreipiau. O anksčiau atėjusi pasiimt pamačiau, kad stovi abu prie žaislinio prekystalio, žiūri vienas į kitą, šypsosi, o Matas glosto mergaitei veidą, apsikabina ir į žanduką bučiuoja unsure.gif . Paskui klausiau, kodėl taip daro, tai sakė, kad labai patinka ir taip kreivai nusišypsojo biggrin.gif . Dar sakė, kad jis labai nori į žanduką pabučiuot, bet mergaitė pabėga nuo jo. Dar kelis kartus prie manęs bėgo prie tos mergaitės ir sakė: "Duok žanduką, duok žanduką" blink.gif .

Mano bučiavimosi patirtis irgi prasidėjo darželyje - gal 2,5 metų, tik kad man nepatiko...
dziulka
QUOTE(Jolkiux @ 2004 05 27, 17:45)
... pasirodo tevelis liepe is kart duot i nosi jei kas lys buciuotis....tai va...kazkas mani aplenke su aiskinimais jog buciuotis su berniukais dar anksti.... laugh.gif
*

Mano vyras ta pati dukrai pasake biggrin.gif

Bet mano lelytei ir nepatinka buciuotis,kazkada pasakojo,kad kazkoks berniukas ja i zanda pabuciavo,tai sake yak, visa zanda apseiliavo,neprisileidzia daugiau nieko biggrin.gif
Andren
sveiki, mus ir aplanke ta meile ar kas, man tai rupestis g.gif .Paskambino drauge ir pasakoja , kad jos sunus, kai buvome pas juos sveciuose su mano dukra kambaryje buciavosi blush2.gif ,o to berniuko sesuo uzejusi pamate ir papasakojo mamai smile.gif ,o siaubas, juk mano dukra tik 6 metai.Aisku dukra man nepapasakojo, tai blogai, nes nezinau nuo ko pradeti su ja kalbeti, neissiduoti kad zinau.Patarkite kaip man elgtis doh.gif doh.gif , nes man tai nera normalu.
bloga
cia ziuriu mergaites-berniukai, berniukai-mergaites, o musu dama darzelyje turi drauge-mergaite, bet tooookia drauge, kad nesiskiria nei minutei, ir grizus vis Austeja, Austeja.. ir akys zvilga nuo tos Austejos.. o ir kai ateinam parsivesti tai bega su Austeja atsibuciuoti blink.gif ir Austeja atsako tuo paciu thumbup.gif jau buvo net neramu nuo tos ju tokios dragystes g.gif

bet i konteksta ir Deivydas pradejo sisterpti.. tai jau truputi aprimau del dukros orientacijos lotuliukas.gif ziuresim, kaip vystysis ta musu istorija toliau..
Aikutė
Prisijuokiau beskaitydama. Pas mus 6itam fronte kol kas ramu. Tiksliau draugės dukra kaip ir įsimylėjusi maniškį, tik jam visai dzin dar , o ji svaigsta jau.
Vyras tai mėgėjas paklausinėt sūnaus, at patinka jam daržely kokia mergaitė. Tai vis atsako apie vieną ir tą pačią. Man tai nepatinka tokie klausimai.
O dėl tų vaikiškų meilių manau, tegul jos ir būna, kad ir pasibučiuos, nieko čia baisaus, praeis juk viskas, atsiras naujos meilės.
g.daiva
Mano vaikinukas man prisipazino kad myli mergaite ir kad jau pasibuciavo wub.gif
astoska
Maniškė ir yra prisipažinus kad lai patinka vienas berniukas, bet apie buciavimąsi nepasakojo smile.gif. Dabar tas berniukas išėjo į kitą darželį, kalbėjo dukra isejo mano draugas smile.gif, bet jau atsiradi kitas, kuris ja sefuoja smile.gif, beje turi draugiu mergaiciu, apie kurias parejus tik ir kalba biggrin.gif
Vaivorykštė
Maniskis siandien irgi pasigyre, kad pabuciavo mergaite. Paklausiai, kodel ji jam patinka, tai sako, kad laaaabai grazi rolleyes.gif Po to, kai parodziau grupes nuotrauka ( nes jie jau buvo susitike kitoj grupej pries kokius pusantru metu), tai sedejo, ziurejo kokias 5 min ir ja pabuciavo g.gif lotuliukas.gif Nezinau, kaip jums, bet man grazu ta tokia vaikiska meile mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.