Sveikos mamytės, Mano mažyliui tuoj bus 4 mėn. bet jis nemėgsta važiuoti automobiliu. Jeigu prieš važiuojant nemiega tada pavažiavus 5-10min. pradeda rėkti  Kadangi tenka dažnai važinėtis, tai labai tas vargina. Bandžiau ir žaisliukų prikabinėti ir kalbinu ir dainuoju, bet niekas nepadeda Kaip Jūsų mažyliams(ar čia maniškis, kažkoks keistas, nes daugumai patinka)? Ar patinka? Jei ne tai ką darote, kad patiktu?
kristeen
2010 06 09, 19:20
QUOTE($raigė @ 2010 06 09, 19:20) Sveikos mamytės, Mano mažyliui tuoj bus 4 mėn. bet jis nemėgsta važiuoti automobiliu. Jeigu prieš važiuojant nemiega tada pavažiavus 5-10min. pradeda rėkti  Kadangi tenka dažnai važinėtis, tai labai tas vargina. Bandžiau ir žaisliukų prikabinėti ir kalbinu ir dainuoju, bet niekas nepadeda Kaip Jūsų mažyliams(ar čia maniškis, kažkoks keistas, nes daugumai patinka)? Ar patinka? Jei ne tai ką darote, kad patiktu?  MANISKIUI VAZIAVIMAS TAI  O JEI SUSTOSI KUR PRIE SVIESOFORO TADA TAI JAU SULAUKSI DAINU  VAZIAVOM IS KAUNO I RYGA TAI DIDZIAJA KELIO DALI SAKE BBBUUUUUUUUUUUUUUU  O GALIAUSIA PRIE KELIONES PABAIGOS UZMIGO
Maniškiui irgi nelabai patikdavo, tada taikydavau važiuoti, kai jam laikas miegoti. Važiuojant visada sedėdavau šalia jo ir, jei, nemiegodavo, kalbindavau, žaisdavau. Aišku, ne visada tai padėdavo. Na, gal toks amžius ir vaiko temperamentas. Dabar mano vaikui jau 10 mėnesių, sėdi veidu į kelią atsuktoje kėdutėje, tai, jei nepavargęs, geros nuotaikos, tai ir pasėdi kartais. Bet jei pavargęs, tai net žaisliukai ir dėmesys nepadeda, rėkia.
Luttuke
2010 06 10, 17:16
Yra as mus buves toks laikotarpis, kai vaikas net masina vezamas rekdasvo, bet.... tada jam labai pilvuka skudedasvo, buvo t.p. toks laikas, kai vos i masina iskart luzdavo (tuo metu namuose diena praktiskai nemiegodavo), o dabar ivairiai, kartais zvalgosi, kartais miega, ji kelione ilga (virs valandos), tai pusiaukelej mazdaug nuluzta. Kai kazko neramus arba duodu kazka idomesnio zaisti arba pagrauzti. Siaip, siulyciau groti masinoje lopsines arba linksmas vaikiskas daineles ir kartu dainuoti: tada arba miegos arba klausysis. Tiesa, maniskis negali pakesti kai perkarsta, tai masinoj isrengiu kone iki pamperso.
Darling...
2010 06 10, 19:56
Mano vaikas niekaip neistverdavo ilgesniu kelioniu (ilgiau nei 15 min vaziavimo). Tai kaskarta vaziuodama pas tevus arba uosvius, praverkdavo masinoj.. Taip tesesi iki ~ 1,5 metu. Tiesiog labai nemegtsa isbuti vienoj vietoj nejudedama. Veliau arba priprato, arba isaugo
dar pastebejau jei automobilis nejuda, tai jis galetu sau ir sedeti, tada neverkia  Tai kaip istverti iki tol kol desim i ta didesne kedute, gal tada labiau patiks, kai veidu i kelia sedetis, nes dabar ir man blogai kai salia jo sedeti irgi negaliu man bloga gale kai vaziuoju, o MB nenuramina taip, bet vis tiek kratyti gerokai reikia kedute  kai vaziuoju viena tai jau net sistema kratymo turiu, peti gerokai isnarinus esu, ir baisu, kad neprisidirbciau, bet o ka daryti
liniukass
2010 06 10, 22:06
Mums taip pat patinka vaziuoti, tik jau jeigu sustoji, tada dainuoja  . Buna, kad ir supyksta, tai tada pakalbini, zaisliuka duodi ir vel gerai Sraige, tikekimes ir Jums su laiku patiks vaziuoti
QUOTE(liniukass @ 2010 06 10, 20:06) Mums taip pat patinka vaziuoti, tik jau jeigu sustoji, tada dainuoja  . Buna, kad ir supyksta, tai tada pakalbini, zaisliuka duodi ir vel gerai Sraige, tikekimes ir Jums su laiku patiks vaziuoti  o kaip as irgi to tikiuosi  jau pradedu manyti, kad mano vaikas kazkoks ufonautas
korn_korn
2010 08 23, 14:29
OMG!!!  Ir mes ta pacia beda turim.. Kazkoks siaubas.. Visa vasara mieste pratupejom, nes ilgiau nei 10 min masinoj kleckas neisbuna (na nebent labai retais atvejais pavykdavo mieganti i autokedute paguldyt). Paskutine viltis-nauja autokedute (didesne), bet mes kol kas dar nesedim (sunui 4,5 men), tai teks palaukt tikriausiai..
mūsų mažiukas irgi laaabia nemėgsta važinėtis mašina, tai ijungiam garsiai muzika tada ant kelių pasupuoju ir užmiega.. o jai ne tada visur laipioja, tai prie vieno lango tai prie kito.. apie sedėjima kedutėje net šnekos nėra...
Kartais padėdavo dar muzika garsiau užleista, net užmigdavo o vakar nupirkom naują kėdutę...na tai važiavo kaip caras ir išsižiojąs visur dairėsi  tikiuosi nebebus problemų
QUOTE(Rūtkė @ 2010 08 23, 17:33) mūsų mažiukas irgi laaabia nemėgsta važinėtis mašina, tai ijungiam garsiai muzika tada ant kelių pasupuoju ir užmiega.. o jai ne tada visur laipioja, tai prie vieno lango tai prie kito.. apie sedėjima kedutėje net šnekos nėra...   siaubas.Nu ir drąsūs jūs  Tokiems vairuotojo pažymėjimo nereiktų išduot
korn_korn
2010 08 23, 20:56
QUOTE(Alekto @ 2010 08 23, 20:05)  siaubas.Nu ir drąsūs jūs  Tokiems vairuotojo pažymėjimo nereiktų išduot  Na kam taip kategoriskai.. O kaip idomu issivercia tos mamytes kurios masinos neturi? Juk tenka autobusais vazineti, o ten ir ligos ir staigiai stabdo daznai.. Na nzn.
Tekantisaule
2010 08 23, 21:47
Oi kokia pazystama situacija.  Musu vidurinele klykdavo ne savu balsu tik isedus i automobili, ka bekalbeti apie vaziavima. Galejai dainuoti, kalbinti, zaidinti ir pan. niekas nepadejo.  Ir tas klykimas tesesi iki kokiu 5men., o paskui staigiai viskas pasikeite ir vaziavimas tapo malonumu. Papildyta:QUOTE(Alekto @ 2010 08 23, 20:05)  siaubas.Nu ir drąsūs jūs  Tokiems vairuotojo pažymėjimo nereiktų išduot  O ka pasiulytumet daryt, kada vaikas klykia ne savu balsu ir nepadeda jokie raminimo budai? Tuo labiau, kad nuvaziuoti is tasko A i tasko B butina? Manau yra kur kas blogesniu vairuotoju, bei pazeideju, kuriems tikrai nereiketu isduoti teisiu vairuoti, o cia dar ne taip baisu. Kai vaikas rekia klykia, ieskai iseities. Be to, tevai patys atsako uz savo vaiku sauguma, taip kad jiems spresti laikyti ji keduteje, ar ne.
Taip sakot nes turbūt nesusidūrėt su tokia bėda, nematau čia jokio drąsumo, juk ne aš būnu už vairo, vaikas juk ne vienas laipioja.. pastebėjau čia sm labai svarbu surasti ką užpult...
QUOTE(Rūtkė @ 2010 08 24, 07:49) Taip sakot nes turbūt nesusidūrėt su tokia bėda, nematau čia jokio drąsumo, juk ne aš būnu už vairo, vaikas juk ne vienas laipioja.. pastebėjau čia sm labai svarbu surasti ką užpult...  O kodėl jūs įsivaizduojat-užpulti? Pirmiausiai tai LR įstatymai numato,jog vaikas PRIVALO būti prisegtas.Labai gaila,kad mažos baudos šiuo klausimu. Taip,aš esu kategoriška šiuo klausimu,nes nerizikuoju vaiko gyvybe ir tikiuos,kad kiti susimastys. O kodėl jūs įsitikinusi,jog aš nesusidūriau su šia bėda  Jum neatrodo keista,kad įįlindau į šią temą?Gal ne šiaip sau  Tik aš radau išeitį,o ne vaiką paleidau duotis po mašiną.
Ksesanko
2010 08 24, 08:31
QUOTE(Rūtkė @ 2010 08 24, 07:49) Taip sakot nes turbūt nesusidūrėt su tokia bėda, nematau čia jokio drąsumo, juk ne aš būnu už vairo, vaikas juk ne vienas laipioja.. pastebėjau čia sm labai svarbu surasti ką užpult...  Na as tokiu tevu irgi nesuprantu!!! Dabar tiek galimybiu apsaugoti vaika automobilyje. Blogai, kad dabar jau tos siaubingos reklamos nertodo, kur vaikas isliekkia per priekini langa. Mes visos galvojame, kad su mumis to tikrai neatsitiks. Uztat as su tuo susiduriau  Kai buvau maza keduciu dar nebuvo. Megau, kaip ir dauguma vaiku,. sedeti per viduriuka. Tevelis nevirsijo greicio, bet staigiai sustabde ir as atsiduriau priekyje. Nieko nesulauziau tik ziauriai issigandau ir is nosies kraujas bego upeliais. Visam gyvenimui atsiminiau si ivyki ir ligi siol per viduriuka negaliu sedeti, o savo vaikelio jau tikrai ne tik taip nesodinciau, bet jokiu budu neleisciau masinoje dukti. Kai pamatau teveliu, kurie vezasi visai maza vaika neprisegta pakraupstu. Musu laikais visai kitoks judejimas ir daug daugiau jaunimo, kuris megsta lakstyti ir nesilaikyti taisykliu  Nerizikuociau savo vaiko gyvybe!!! Automobilis skirtas vaziavimui, o ne dukimui ir vaikui reiketu tai ikalti i galva nuo mazu dienu.
korn_korn
2010 08 24, 09:05
Man irgi atrodo, kad uzsipuolet  Galima ir graziau pasisakyt Kita vertus, kazka tai galbut sustabdys nuo minties vezti vaika be kedutes Mums beje irgi yra teke be kedes vaziuot. Klecka reikejo pas gyd vezt tyrymus daryt, nes temp sukilo, tetis buvo isvaziaves su kedute, o laboratorija krauja ima tik iki pietu. Kvieciau taksi, pasiguldziau vaika ant ranku, kad bent jau stacias masinoj nebutu, na ir siaip ne taip su baimem nuvaziavom. Labai noriu pradeti lankyti baseina su maziuku, bet su vezimu mums iki jo per toli, o autobusais labai bijau vaziuot. Dar suzinojom, kad sios kedutes isskyrus romer kazkoki modeli neapsaugo nuo smugio i gala (o mieste man atrodo zymiai didesne tikimybe, kad tau kazkas ivaziuos). Kad smugio metu kedute tiesiog apsivercia. O kokiu dar budu zinot kaip klykianti monstriuka vezti masinoj? Varianta su garsia muzika sian isbandysim  Gal is tikruju tos pirmosios kedutes maziukam labai nepatinka? Gal jos nepatogios?
Gerai,šiaip ne apie tai tema manau  neįsižeiskit mamos,bet gi visos turim nuomonę,kurią išreiškiam Dabar į temą. Maniškė klykdavo,kol buvo įdėtas spec. įdėkliukas naujagimiams (na toks kur pašikniukas ir paaukštinimai aplink galvytę).Kuomet po trijų mėnesių išėmiau,situacija pasitaisė.tačiau visuomet dar verkia jeigu: per karšta,per šalta,nori miego ir nėr soskės,per garsiai muzika,prisisisiojus,per pravertą langą traukia vėjas ir t.t. Yra galybė niuansų,kurie sukelia vaikui diskomfortą. Maniškė mašinoje nemiega  ir jeigu įdedu prieš pat miegelį,visąlaik praklykia
korn_korn
2010 08 24, 09:41
QUOTE(Alekto @ 2010 08 24, 09:10) Gerai,šiaip ne apie tai tema manau  neįsižeiskit mamos,bet gi visos turim nuomonę,kurią išreiškiam Dabar į temą. Maniškė klykdavo,kol buvo įdėtas spec. įdėkliukas naujagimiams (na toks kur pašikniukas ir paaukštinimai aplink galvytę).Kuomet po trijų mėnesių išėmiau,situacija pasitaisė.tačiau visuomet dar verkia jeigu: per karšta,per šalta,nori miego ir nėr soskės,per garsiai muzika,prisisisiojus,per pravertą langą traukia vėjas ir t.t. Yra galybė niuansų,kurie sukelia vaikui diskomfortą. Maniškė mašinoje nemiega  ir jeigu įdedu prieš pat miegelį,visąlaik praklykia  O mum atvirksciai-ir taip nelabai noriai vaziuodavo mazas, bet jau kai ta idekliuka istraukem, tai siaubas kazkoks prasidejo! Vaika gali vezt tik ka tik pavalgiusi, ilgai ismiegojusi, arba jei pasiseks mieganti (bet dazniausiai jis pabunda, supyksta, kad neleido pamiegot, o vaziuoti jau reikia  ) ir tai tik 10, max 15min. Drauges sako, kad pati islepinau, nes niekada neklykinu vaiko. Ir kai tik bandau papasakot koki siauba isgyvenam kol nuvaziuojam, jos iskart kisa pavyzdzius apie ramius vaikucius, kuriu mamos nelepina ir kurie gali valandu valandas guleti vieni Nes kitu mazyliai gali ir valanda ir dvi isgulet, jei tik nealkani. O musu karalaitis nemegsta vietoj gulet, jam vartytis patinka, sliauzti, o dirzai neleidzia to padaryt
ibizulka
2010 08 24, 10:26
mano mazyte, tai puiki keliauninke, miega ir miega  tik pradedi vaziuoti ir mazute miega
Tekantisaule
2010 08 24, 11:00
QUOTE(Alekto @ 2010 08 24, 07:03) O kodėl jūs įsivaizduojat-užpulti? Pirmiausiai tai LR įstatymai numato,jog vaikas PRIVALO būti prisegtas.Labai gaila,kad mažos baudos šiuo klausimu. Taip,aš esu kategoriška šiuo klausimu,nes nerizikuoju vaiko gyvybe ir tikiuos,kad kiti susimastys. O kodėl jūs įsitikinusi,jog aš nesusidūriau su šia bėda  Jum neatrodo keista,kad įįlindau į šią temą?Gal ne šiaip sau  Tik aš radau išeitį,o ne vaiką paleidau duotis po mašiną. Gerai butu, kad visi taip tu istatymu laikytusi, tada butu ramu gyventi. Ziuriu dazniausiai pas mus LT yra taip, ne duok Dieve senolis pavogs 5 kiausinius, ar koki katila, tai gaus 2-5metus kalejimo, o jei zmogu nuzudo, tai irgi tiek pat. Tai cia prakstiskai tas pats, kiek visokiu "keliu ereliu" yra, kiek pazeidejo, kiek visokiu nesamoniu vyksta, visi tyli ausis suskliaude, nes aisku, bijo, o jei jau kokia mama pasisakys isiskirdama is burio, tai visos kaip amarai supuls ir uzgraus.  Klaiku, nebutu lietuviai, ko gero viena bjauriausiu tautu kokias teko sutikti. Beje, ir baudos nieko nepakeis, tol kol nebus normalus istatymai, bei teisingas zmoniu poziuris. Vien todel, kad Jus pasaket, jog taip nedaryti, nesiskaito, kad ims visi ir paklausys. Jus darote taip, kiti kitaip...Cia viskas palikta spresti zmogaus valiai. Papildyta:QUOTE(Ksesanko @ 2010 08 24, 08:31) Na as tokiu tevu irgi nesuprantu!!! Dabar tiek galimybiu apsaugoti vaika automobilyje. Blogai, kad dabar jau tos siaubingos reklamos nertodo, kur vaikas isliekkia per priekini langa. Mes visos galvojame, kad su mumis to tikrai neatsitiks. Uztat as su tuo susiduriau  Kai buvau maza keduciu dar nebuvo. Megau, kaip ir dauguma vaiku,. sedeti per viduriuka. Tevelis nevirsijo greicio, bet staigiai sustabde ir as atsiduriau priekyje. Nieko nesulauziau tik ziauriai issigandau ir is nosies kraujas bego upeliais. Visam gyvenimui atsiminiau si ivyki ir ligi siol per viduriuka negaliu sedeti, o savo vaikelio jau tikrai ne tik taip nesodinciau, bet jokiu budu neleisciau masinoje dukti. Kai pamatau teveliu, kurie vezasi visai maza vaika neprisegta pakraupstu. Musu laikais visai kitoks judejimas ir daug daugiau jaunimo, kuris megsta lakstyti ir nesilaikyti taisykliu  Nerizikuociau savo vaiko gyvybe!!! Automobilis skirtas vaziavimui, o ne dukimui ir vaikui reiketu tai ikalti i galva nuo mazu dienu. Jus manot, kad tos reklamos ka nors duoda? As taip nemanau...juk daug reklamu rodo, tiek skirta rukimui sustabdyti, tiek narkotikams, tiek visokiems kitokiems dalykams...bet kiek teko ieskoti pagal statistika, ji neduoda praktiskai jokios reiksmes, anaiptol, zmones kaip dare kazka, taip ir tebedaro, gal netgi daugiau. Taip, sutinku, kad automobilyje vaikams siusti, dukti negalima, kad reikia laikytis saugaus eismo taisykliu, bet kartais ne visada buna pagal standartus ir taisykles, ne todel, kad jas specialiai lauzomos, o tiesiog taip gaunasi pagal tam tikrus ivykius. Mes turim 3 vaikus, tai vyresnieji net nesutinka sestis i kedutes, tai juos prisegam gale saugos dirzais ir tiek. Pagrandukas irgi klykia ir lipa is kedes, tai pati taip pat sedziu gale, pasiimu ji ant keliu ir prisisegu dirzu kartu su juo. Gerai, kad mes retai kur vaziuojam, pagrinde vezimas. Bet tarkim mums reikia vaziuoti i masazus, o vyras dirba, tai ka daryt jei vaziuoji taksi, auto kedute isimontuoti?? Paprasciausiai pasiimu vaika i rankas ir vaziuoju, nes nera kitos iseities. Ir taip kas menesi...
QUOTE(Alekto @ 2010 08 24, 07:03) O kodėl jūs įsivaizduojat-užpulti? Pirmiausiai tai LR įstatymai numato,jog vaikas PRIVALO būti prisegtas.Labai gaila,kad mažos baudos šiuo klausimu. Taip,aš esu kategoriška šiuo klausimu,nes nerizikuoju vaiko gyvybe ir tikiuos,kad kiti susimastys. O kodėl jūs įsitikinusi,jog aš nesusidūriau su šia bėda  Jum neatrodo keista,kad įįlindau į šią temą?Gal ne šiaip sau  Tik aš radau išeitį,o ne vaiką paleidau duotis po mašiną. aš asmeniškai tikrai savo vaikutį vežu ne kėdutėje ne savo noru ir man mašinoje paskui jį šokinėti ir saugoti tikrai nėra malonumas, kad jūs radote išeiti, sveikinu, šaunu. Mes išeitiesies neradome, nes ne visuose atvejuose yra ta išeitis. Kažin ar geriau būtu kad vaikutis sedėtu ir klytu kėdutėje tai blaškydamas vairuotoją. Manau būtu tik pavojingiau. QUOTE(Ksesanko @ 2010 08 24, 08:31) Na as tokiu tevu irgi nesuprantu!!! Dabar tiek galimybiu apsaugoti vaika automobilyje. Blogai, kad dabar jau tos siaubingos reklamos nertodo, kur vaikas isliekkia per priekini langa. Mes visos galvojame, kad su mumis to tikrai neatsitiks. Uztat as su tuo susiduriau  Kai buvau maza keduciu dar nebuvo. Megau, kaip ir dauguma vaiku,. sedeti per viduriuka. Tevelis nevirsijo greicio, bet staigiai sustabde ir as atsiduriau priekyje. Nieko nesulauziau tik ziauriai issigandau ir is nosies kraujas bego upeliais. Visam gyvenimui atsiminiau si ivyki ir ligi siol per viduriuka negaliu sedeti, o savo vaikelio jau tikrai ne tik taip nesodinciau, bet jokiu budu neleisciau masinoje dukti. Kai pamatau teveliu, kurie vezasi visai maza vaika neprisegta pakraupstu. Musu laikais visai kitoks judejimas ir daug daugiau jaunimo, kuris megsta lakstyti ir nesilaikyti taisykliu  Nerizikuociau savo vaiko gyvybe!!! Automobilis skirtas vaziavimui, o ne dukimui ir vaikui reiketu tai ikalti i galva nuo mazu dienu. O savo tėvus suprantate kad jie jums leido sedėti per viduriuką neprisisegus? Ir jaigu jūsų vaikas nuo pat kudikystės supranta kad reikia daryti taip kaip reikia o ne taip kaip jis nori tai labai šaunu kad yra tokių vaikų pasaulyje... QUOTE(korn_korn @ 2010 08 24, 09:41) O mum atvirksciai-ir taip nelabai noriai vaziuodavo mazas, bet jau kai ta idekliuka istraukem, tai siaubas kazkoks prasidejo! Vaika gali vezt tik ka tik pavalgiusi, ilgai ismiegojusi, arba jei pasiseks mieganti (bet dazniausiai jis pabunda, supyksta, kad neleido pamiegot, o vaziuoti jau reikia  ) ir tai tik 10, max 15min. Drauges sako, kad pati islepinau, nes niekada neklykinu vaiko. Ir kai tik bandau papasakot koki siauba isgyvenam kol nuvaziuojam, jos iskart kisa pavyzdzius apie ramius vaikucius, kuriu mamos nelepina ir kurie gali valandu valandas guleti vieni Nes kitu mazyliai gali ir valanda ir dvi isgulet, jei tik nealkani. O musu karalaitis nemegsta vietoj gulet, jam vartytis patinka, sliauzti, o dirzai neleidzia to padaryt  Mūsų mažiukas irgi nenusėdi ramiai vietoje... Namuose irgi ištisai lakstyt paskui jį, reikia, vienoj vietoj pasėdi max 1min.. ir tai jai labai kuom nors susidomi...  o pašaliniai žmonės labai mėgsta pavodavauti ir sakyti va čia išlepinai čia to nedarai ano nedarai... aš asmeniškai neimu į galvą, man juokinga būna..
Ziuvile
2010 08 24, 22:37
Šiaip esam labai aktyvios, nuolat spurdam, bet kai įdedi į mašiną, tai vaikas iškart išsijungia. Netgi jeigu būna pamiegojusi. Kažkur skaičiau, kad mašina važiuoti mėgsta tie vaikiukai, kurių mamos nėščios būdamos daug pačios važinėjo. Nežinau, kiek tame tiesos, bet mums tai pasitvirtino 100 procentu. Pati vairavau iki pat galo.
aš tai labai daug nevažinėjau, bet būdavo vos ilipu į mašiną ir jis taip deda spardytis kad šonkauliai į šonus eidavo...  dabar jau kaip minėjau irgi nemėgsta važinėti...
korn_korn
2010 08 25, 09:25
QUOTE(Rūtkė @ 2010 08 25, 07:49) aš tai labai daug nevažinėjau, bet būdavo vos ilipu į mašiną ir jis taip deda spardytis kad šonkauliai į šonus eidavo...  dabar jau kaip minėjau irgi nemėgsta važinėti... As daug vazinejau kai buvau  Ir musiskis irgi spurdejo labai  Bet gyd sake, kad cia del to kad jam patinka  Gal jam pilvuky ir patiko, ten manau patogiau nei kedutei buvo  vienas Dievas tezino dabar
Destiny81
2010 08 27, 15:58
Mums taipogi kol mazylei buvo nuo 1 iki 3 men. buvo labai didele problemele su vaziavimu. Jau tik isodinus i kedute pradedavo muistytis, o pradejus vaziuot, po keliu minuciu niurgsti ir visa tai peraugdavo i gana nemaza verkima, tekdavo nusirengt vaziuojanciam automobily ir duot krutine, nes kitaip nenurimdavo  Na, o dabar jau mums 4 menesiukai ir viskas lyg ir susitvarke, tfu tfu tfu, kad tik neprisikalbeciau  Vaziuojant zvalgosi pro langeli, o keliu minuciu begyje uzsnusta
diviana
2010 08 28, 16:43
Musu mazylei labai patinka vaziuot...vos tik pradeda masina judet ir maze kaip mat uzmiega
oj, opi problemele..maniske klykia spiegia nesavu balsu masinoj,nepatinka jai auto kedutej gulet nors tu ka, todel stengiames vaziuot kur nors tik tada kai jau matau kad miegot nori, tada dar pusvalanduka koki ramuma buna(nes ilgiau diena ji ir nemiega), nu ir nubudusi dar kokias 5min rami paguli, bet jau kai issibudina pilnai tai duuuuudos nesvietiskos  siaip ir stengiames nevazinet daug, kad nereiktu rekdyt vaiko, bet aisku kelioniu neisvengiam ir tolimesniu, nes mano tevai gyvena toliau, tenka vaziuot lankyt seneliu 160km, isvaziuojam visad kai mazajai miegot laikas, tai puse kelio dar buna ramuma, o jau kai atsikelia tai ojej, ir zaislais barskinu, ir kalbinu ir dainuoju, ko tik nedarau, neguli nors tu ka, rekia net pamelynavus, todel ziauriai nusizendama keliu eismo ir vaiko gyvybes taisyklems imu ja ant ranku, nes rekdyt vaiko pusvalandi ar net ilgiau tikrai negaliu. uzgrausciau save negyvai jei taip laikant nutiktu avarija (tpfuu tpfuu tpfuu) ir mazei kas nutiktu, bet ir klausytis vaiko spiegimo gera pusvalandi as negaliu  ta pati situacija ir su vezimeliu, guli jame tik kol miega, nubudusi iskart klykia, tik aisku skirtumas tas, kad is vezimelio galiu drasiai be baimes imt ir nestis, o va masinoj tai ir drebu istisai, kad tik nieko nenutiktu
freza80
2010 10 02, 13:55
QUOTE(Diaaa @ 2010 10 02, 14:35) oj, opi problemele..maniske klykia spiegia nesavu balsu masinoj,nepatinka jai auto kedutej gulet nors tu ka, todel stengiames vaziuot kur nors tik tada kai jau matau kad miegot nori, tada dar pusvalanduka koki ramuma buna(nes ilgiau diena ji ir nemiega), nu ir nubudusi dar kokias 5min rami paguli, bet jau kai issibudina pilnai tai duuuuudos nesvietiskos  siaip ir stengiames nevazinet daug, kad nereiktu rekdyt vaiko, bet aisku kelioniu neisvengiam ir tolimesniu, nes mano tevai gyvena toliau, tenka vaziuot lankyt seneliu 160km, isvaziuojam visad kai mazajai miegot laikas, tai puse kelio dar buna ramuma, o jau kai atsikelia tai ojej, ir zaislais barskinu, ir kalbinu ir dainuoju, ko tik nedarau, neguli nors tu ka, rekia net pamelynavus, todel ziauriai nusizendama keliu eismo ir vaiko gyvybes taisyklems imu ja ant ranku, nes rekdyt vaiko pusvalandi ar net ilgiau tikrai negaliu. uzgrausciau save negyvai jei taip laikant nutiktu avarija (tpfuu tpfuu tpfuu) ir mazei kas nutiktu, bet ir klausytis vaiko spiegimo gera pusvalandi as negaliu  ta pati situacija ir su vezimeliu, guli jame tik kol miega, nubudusi iskart klykia, tik aisku skirtumas tas, kad is vezimelio galiu drasiai be baimes imt ir nestis, o va masinoj tai ir drebu istisai, kad tik nieko nenutiktu  viskas kaip pas mus
QUOTE(freza80 @ 2010 10 02, 14:55) viskas kaip pas mus  ir kas svarbiausia yra kelioniu kuriu tikrai neina atsisakyt, vaiko kazkaip dar niekam nepalikineju, visur su savim imu, tiesiog pati ramiai negaleciau but jei vaika kad ir su savu palikciau,jau cia manau ne viena mama mane supras  turiu omeny ne valandai, ne dviem, o pvz visai dienai. tai vat taip ir sukames, stengiames isvaziuoti kai jau matau kad miego nori, tada bent kuri laika ramu butu, o visa kita kelio laika jei neiseina niekaip nuramint imu ant ranku, kitos iseities nematau
QUOTE(Ziuvile @ 2010 08 24, 22:37) Šiaip esam labai aktyvios, nuolat spurdam, bet kai įdedi į mašiną, tai vaikas iškart išsijungia. Netgi jeigu būna pamiegojusi. Kažkur skaičiau, kad mašina važiuoti mėgsta tie vaikiukai, kurių mamos nėščios būdamos daug pačios važinėjo. Nežinau, kiek tame tiesos, bet mums tai pasitvirtino 100 procentu. Pati vairavau iki pat galo. Nu atrodo,kad as buc parasius
mes masinoi nemiegam,ziuri i langeli
ilgakojuke
2010 11 16, 23:10
QUOTE(Alekto @ 2010 08 24, 10:10) Gerai,šiaip ne apie tai tema manau  neįsižeiskit mamos,bet gi visos turim nuomonę,kurią išreiškiam Dabar į temą. Maniškė klykdavo,kol buvo įdėtas spec. įdėkliukas naujagimiams (na toks kur pašikniukas ir paaukštinimai aplink galvytę).Kuomet po trijų mėnesių išėmiau,situacija pasitaisė.tačiau visuomet dar verkia jeigu: per karšta,per šalta,nori miego ir nėr soskės,per garsiai muzika,prisisisiojus,per pravertą langą traukia vėjas ir t.t. Yra galybė niuansų,kurie sukelia vaikui diskomfortą. Maniškė mašinoje nemiega  ir jeigu įdedu prieš pat miegelį,visąlaik praklykia  Bet kaip taip galit vezt?... Musu jei verkia, tai po to visa parausta, pradeda springt asarom, graudu ziuret...  Jei nesugebeciau numalsint, turbut niekur nevezciau
Mes savo gražuoliukę į automobilinę kėdutę įdedam dar namie, tai kol nunešam iki mašiniuko ji jau saldžiai miega  Na bet ne ilgiau kokių 20min. paskui toks jausmas, kad pavargsta, pradeda muistytis, bet ačiū D. neverkia.
maskanyte
2010 11 18, 23:01
musu mazasis karalaitis megsta vazinetis  dazniausiai miega, o jai prabunda tai dairosi
Kactukas
2010 11 19, 08:34
Sveikutes,
Jeigu kudikiukas dar mazytis, tai gali buti pilvo diegliai ir butent sedimoj pozicijoj jiems gali suveikti spazmai. As visada veziojausi lasiuku nuo pilvo putimo, suduodavau masinoj ir uzmigdavo. Paskui, pastebejau, kad labai nepatinka kai anksta, istikruju , kaip kazkuri mamyte rase, nustojo nervuotis kai isemiau medziagele skirta kakliukui prilaikyti, o pasikniukas visai patiko. Dabar musu mergaitei kedute per anksta per pecius tai ir vel negerai - pirksim kita. Dar tose kedese buna vaikuciams karsta labai, todel ramiau sedi kai nurengi ir tada jau prikabini koki zaisla. Dar isbandziau pacios kedutes pozicijas - labiau gulom paguldau, kartais labiau sedom.
jolanta9
2011 11 19, 15:08
labai patinka tik įsėdam į mašiną iškart užmiega
jorune32
2011 11 23, 19:59
Musu irgi labai patinka vaziuoti  tik pradedi vaziuoti ir uzmiega arba nurimsta po to uzmiega.Tik viena karta teko kalbeti visa kelia, kad butu ramus
costela
2011 11 24, 19:22
QUOTE(Ziuvile @ 2010 08 24, 22:37) Šiaip esam labai aktyvios, nuolat spurdam, bet kai įdedi į mašiną, tai vaikas iškart išsijungia. Netgi jeigu būna pamiegojusi. Kažkur skaičiau, kad mašina važiuoti mėgsta tie vaikiukai, kurių mamos nėščios būdamos daug pačios važinėjo. Nežinau, kiek tame tiesos, bet mums tai pasitvirtino 100 procentu. Pati vairavau iki pat galo. Ir mums tikriausiai šitai tinka, aš kai laukiausi mokiausi vairuoti, tai tikrai daug važinėjau. Tai dabar su lelium važiuot nėra problemų, jis arba dairosi arba miega
ir musiškė iš karto dažniausiai važiuojant užmiega
rasiukas27
2011 12 23, 20:29
Maniskis automobilio nesibijo visai. uztenka is kiemo isvaziuoti ir jau miega
Erikuteee5
2012 01 25, 17:10
Oi vargelio buvo mums su tuo vaziavimu  .Budavo rekia kol pati pavargsta regti ir uzmiga,bet va kai pradejo sedeti ,situacija pasitaise ,perkelem ja i brolio kedute ,sedi dabar ponia ,ziuri i prieki ir patenknta  Keista netbuvo ,nes broliui nuo gimimo budavo tik vesk ji masina...
((Smilte))
2012 01 27, 22:01
QUOTE(jorune32 @ 2011 11 23, 19:59) Musu irgi labai patinka vaziuoti  tik pradedi vaziuoti ir uzmiega arba nurimsta po to uzmiega.Tik viena karta teko kalbeti visa kelia, kad butu ramus Mano kruopytei irgi patinka vaziuoti. Pradedant rengti jau snaudzia ir vaziuojant miega, net valgyt nereikalauja. Kartais net parnesus namo kokia valandike numiega
iriska83
2012 02 28, 00:00
Mano lelyte vaziavima megsta  as juokiuosi,kad ji pas mus nuo nestumo buvo pripratinta,kad mama su pilvuku daug kur su tete vazinejosi
Musiskiui irgi labai patinka vaziuoti
Ruby Tuesday
2012 02 28, 13:10
Sunelis tiesiog dievina keliones automobiliu, gal todel, kad nuo pirmuju dienu visur keliaujam kartu. Budamas 10 dienu vaziavo giminiu kaime lankyti, 250km ir istvere puikiai. Dabar net buna nepatenkintas, jei tetis kur vaziuoja ir jo nepasiima kartu (daznai isleidziu abu savo vyrus i parduotuve ir pan.). Apskritai sunelis dievina automobilius. Jau nekalbu apie zaislinius (labai patinka ratus sukioti). Labai patinka vairuotojo sedyneje sedeti, stotis laikantis uz vairo, pypsinti... O vakar isbande kudikiska supyne - masinyte (kilnojasi aukstyn zemyn), laimingas sukiojo vaira
Mano mazius laaabai nemengsta vazineti, bet manau cia del to jog jis labai judrus ir jam tiesiog nuobodu sedeti ilgiau nei 2 minutes vienoje vietoje... O dabar uz menesio laukia ilga kelione automobiliu is UK i Lietuva tai jau dabar su baime laukiu jos... Galvoju jau ka reikes daryti, manau reikes jo megstamiausiu daineliu su klipukais i tablete kompiuterine irasyti kad galetu paziureti vaziuodamas, koki zaisla nauja idomu nupirkti kad dar pora valandu prastumtu... Isvaziuosim pries miega, kad persikelus keltu ir pradejus vaziuoti autostrada jis uzmigtu nakties miegui jau, kai nubus stosim kurnors ilsetis, vyras pamiegos as su mazium pazaisiu kad issilakstytu... Zodziu turbut bus vargellio kelioneje
begotatas
2012 03 31, 21:53
musu turteliui nepatinka vaziavimas  jei vaziuojame su vyru, tai vienas turi ant ranku laikytis... po viena vengiame vaziuoti, kitaip oi buna aliarmu
fredislovas
2012 04 07, 17:41
Mums vaziavimas tai kazkokia tragedija-vaikas rekia,draskosi,nori islipti is kedutes. Tai visus isvaziavimus derinam prie vaiko miego. Vaziuojam tada,kai vaikui artėja pietu miegelis. Drauges,turincios vyresnius vaikus,ramina,kad ateis diena,kai vaikas supras kad kitaip nebus ir kad turi sedeti ramus visos keliones metu.
|
|