Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Grasilda
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
Pages: 1, 2, 3
ISPANE
AR TIKTU MANO BUSIMAI PIRMAGYMEI (KADA NORS ax.gif )
Sesilija
QUOTE(ISPANE @ 2006 01 02, 23:01)
*

Labai gražus, originalus, negirdėtas vardas... wub.gif "Stiprus", sakyčiau. Vaikas su tokiu vardu turėtų būti išsskirtinis...
TerrorisTe69
gražus gestas savo vaikutį pavadinti brangaus giminaičio garbei 4u.gif pamąstymui: o jei gims sūnelis??? blink.gif
Laisvė
Mano vyro senelė taip pat tokiu vardu. Ir nors aš juo neketinau pavadinti savo dukrytės, man jis patinka.
Foxenas
Puikus vardas!!! Turi ryskias asociacijas su zodziais grasinti, igristi, atgrasi... Kaip tik mergaitei. Beveik toks pat grazus kaip Matilda, Zinaida ar Izaura...
Ašara
Mano bendradabio žmona tokiu vardu. Jis dažniausiai ją vadina Grasia.
Sesilija
QUOTE(Ašara @ 2006 01 03, 08:11)
Mano bendradabio žmona tokiu vardu. Jis dažniausiai ją vadina Grasia.
*

Matyt, tas bendradarbis nelabai savo žmoną myli, kad tokį gražų vardą šitaip trumpina g.gif .
Foksenas ir semantiškai bandė paaiškinti... g.gif . Bet ar tas vardas lietuviškas? Kokios tautybės tos prosenelės tokiais vardais? Gal ir kvailas klausimas, bet man neaišku blush2.gif .
ewita
QUOTE(Foxenas @ 2006 01 03, 04:01)
Turi ryskias asociacijas su zodziais grasinti, igristi, atgrasi... Kaip tik mergaitei.
*

Pritariu. Būtent tuos žodžius prisiminiau vos pama2iusi temos antraštę.
Šiaip vardas gražus, bet jis tiktų bet kur, tik ne Lietuvoje mirksiukas.gif
Laisvė
Cituoju iš vardų žodyno: "Grasilda germ.,trump. Grasė; tarm. Grasilė ryt. aukšt.; iš sulotyninto germ. Griselda (baž. lot. Griseldis), kuris iš germ. Grishild: se. germ. grisja "piktas" + hild "kova"; liet. vardo forma Grasilda galbūt yra romanizuotas vardo Griselda variantas. plg. pranc. grace (lot. gratia) "palankumas, malonė", jei iš tikrųjų taip, tai nauja vardo prasmė būtų - "palanki kovoje".
K. Kuzavinis, B. Savukynas. Lietuvių vardų kilmės žodynas. V., 1994, p.186.
TUSINA
QUOTE(Laisvė @ 2006 01 04, 09:04)
Cituoju iš vardų žodyno: "Grasilda germ.,trump. Grasė; tarm. Grasilė ryt. aukšt.; iš sulotyninto germ. Griselda (baž. lot. Griseldis), kuris iš germ. Grishild: se. germ. grisja "piktas" + hild "kova"; liet. vardo forma Grasilda galbūt yra romanizuotas vardo Griselda variantas. plg. pranc. grace (lot. gratia) "palankumas, malonė", jei iš tikrųjų taip, tai nauja vardo prasmė būtų - "palanki kovoje".
K. Kuzavinis, B. Savukynas. Lietuvių vardų kilmės žodynas. V., 1994, p.186.
*

thumbup.gif vardas. Gražus trumpinys Grasi. Iškart sivaizduoju elegantišką asmenybę.
Vicious Vici
Nu jei duosit vaikeliai tokį vardą, tai neprapuls šiam pasauly mirksiukas.gif
kamileh
Grasilda – germanų: grisja „pilkas“+ hild „kova“

Pilka kova? smile.gif
Noa
Mano tėvukas kartą pasakojo apie savo draugelio žmoną. Ta žmona buvo labai baisi smile.gif Ne iš išvaizdos, o iš būdo. Ir ne tai, kad blogo būdo, bet labai kieto smile.gif Jos siaubingai bijojo ir pats sutuoktinis, ir visi jo sugėrovai smile.gif Kartą, kai visi manė, kad ji išvažiavus, ir susirinko, chm, intelektualiai pabendrauti, ta žmona netikėtai grįžo, tai visi, chm, intelektualai susiprastino lygiai per 20 sekundžių laugh.gif Tėvukas sakė, kas jis nėr iš bailiųjų, bet su ta boba sutitikti akis į akį nenorėtų nė už ką laugh.gif
Nežinau, koks tos bobos vardas, nepasidomėjau. Bet tokią aš įsivaizduoju tikrą Grasildą... smile.gif
Marile
Pries duodant vaikui kazkokio konkretaus zmogaus varda, reiktu pasidomet jo gyvenimu. Mat yra prietaras, jog duodant varda kieno tai "garbei", su vardu uzkrauni ir dalia. Todel jei prosenele turejo sunku gyvenima, ar baisia mirti, ar pan, geriau neduoti vardo.
Zaiza
Man gražus šis vardas smile.gif
kotty
man is karto associjacijos su italisku zodziu -grasso, i; grosso -didelis storas riebus ir t.t. nelabai g.gif g.gif
Song
Mano a.a. bobutes vardas Grasilda ax.gif Taigi, buvo tip top tokia, kokia ir isivaizduojat turincia buti biggrin.gif Nagla, karstakose, cholerna ir vsio takoje. Esu girdejusi, kad as labai i ja panasi budu, nors mao vardas labai romantiskas ir visai nepiktas biggrin.gif
Man sitas vardas grazus. Savo vaikui nedeciau, bet grazus rolleyes.gif
ugniuke
Man kazkodel asocijuojasi su meksikieciu serialais doh.gif
Pangasija
vienareiksmiskai -- fainas vardas thumbup.gif

o issidergt is kiekvieno vardo galima, todel visokios nesamones neturetu buti kriterijus.
tause
cia tokiam pletku lygi, bet tipo nelabai gerai duoti vaikui varda, pvz.:mamos, tevo, mociuciu ir pan.nes sakoma kad to zmogaus likima perduodi. g.gif o vardas, tai toks idomus 4u.gif
Eimante
QUOTE(Dios @ 2006 01 06, 11:17)
vienareiksmiskai -- fainas vardas  thumbup.gif

o issidergt is kiekvieno vardo galima, todel visokios nesamones neturetu buti kriterijus.
*

drinks_cheers.gif

Man patinka sis vardas mirksiukas.gif mano drauges mama tokiu vardu ax.gif labai fainuole moteris gal del to ir vardas man sis patinka 4u.gif
ausrinevaigauskaite
Tikrai nuostabus vardas:) tongue.gif
Ugniaplaukė
citatele:

...Grasilda buvo žinoma kaip kaimo pribuvėja, vaistažolių žinovė, ...

siaip smile.gif
Paix
Na, ir mano prosenelės vardas Grasilda bigsmile.gif
O antroji prosenelė buvo Teodora.
Hmmm, o gal mes giminaitės? mirksiukas.gif
Juokauju
Sesilija
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2006 01 06, 16:30)
citatele:

...Grasilda buvo žinoma kaip kaimo pribuvėja, vaistažolių žinovė, ...

siaip smile.gif
*

Čia apie J.Būgos senelę Grasildą mirksiukas.gif .
Canet
Man tai nepatinka schmoll.gif piktas kazkoks, as tokio neduociau schmoll.gif
Joalin
Kazkoks GRASInantis schmoll.gif
Bretane
QUOTE(ISPANE @ 2006 01 02, 23:01)
*

man kažkoks gasdinantis, Grasilda - grasinti cool.gif
Ašura
Mano prosenėlė taip pat Grasilda,bet kiek žinau,Grase jos nieks nevadino,tik Grasyte.Neduočiau savo vaikui šio vardo tik todėl,kad nepaveldėtų jos sunkaus likimo.aš tuo tikiu blush2.gif .O pati kaip žmogus,iš pasakojimų,buvo labai gera,pasiaukojanti,kantri,ilgaamžė ir auksinių rankų moterėlė.Turim išlikusių jos siuvinėtų,nertų darbelių thumbup.gif .Tai gi blogų asocijacijų jokių schmoll.gif .Kiek žmonių tiek nuomonių,todėl svarbiausia pačių tėvelių nuomonė ir niekeno kito 4u.gif .
Vaida K.
QUOTE(Ašura @ 2006 01 19, 10:53)
Mano prosenėlė taip pat Grasilda,bet kiek žinau,Grase jos nieks nevadino,tik Grasyte.Neduočiau savo vaikui šio vardo tik todėl,kad nepaveldėtų jos sunkaus likimo.aš tuo tikiu blush2.gif .O pati kaip žmogus,iš pasakojimų,buvo labai gera,pasiaukojanti,kantri,ilgaamžė ir auksinių rankų moterėlė.Turim išlikusių jos siuvinėtų,nertų darbelių thumbup.gif .Tai gi blogų asocijacijų jokių schmoll.gif .Kiek žmonių tiek nuomonių,todėl svarbiausia pačių tėvelių nuomonė ir niekeno kito 4u.gif .
*

as savo mazylei taip pat neduociau tokio vardo, man jis siek ties atgrasokai skamba..
bet kiekvienas gi renkasi, kas jam labiau prie sirdeles smile.gif
Padangė
QUOTE(Canet @ 2006 01 11, 13:01)
Man tai nepatinka schmoll.gif  piktas kazkoks, as tokio neduociau  schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
ramirėja
Man visai nieko. Turiu pažįstamą tokiu vardu, tačiau pilnu vardu niekas nesikreipia, visi vadina Grasia schmoll.gif
ypata
Jeigu ką, tai mano trečias vardas (na čia tas sutvirtinimo sakramentui, kur pats pasirenki smile.gif) yra Grasilda. Tada man jis buvo lb. gražus, dabar irgi nieko, gal šiek tiek pretenzingas. O močiutė pasakojo, kad šventas - buvo kažkokia šventoji kankinė, lb. liesa ir aukšta (čia kaip aš, tik neliesa:)), nusibadavus...
HappyAngel
as savo mergaitei tokio vardo irgi neduociau. labai jau jis man grieztas ax.gif o trumpinys ''grase'' tai labai negrazus schmoll.gif
Birbiziukas
g.gif na net nžn......iš vienos pusės visai nieko iš kitos tai dukrai tikai nedėčiau, labai grieštai skamba blush2.gif
Nieko sau
Įdomus, bet mano nuomone nelabai tinka kūdikiui ar mažai mergaitei cool.gif
Peperoni
Asocijuojasi su muilo operom... ax.gif
SERPIENTE
gan tvirtai skambantis vardukas....bet man visai graziai jis skamba 4u.gif
Langoza
visai grazus vardas. gal kiek primena muilo operas, bet siaip tikrai nieko.
micietta
keistas vardas... skamba senoviskai
Alinute
nu man tai visai grazus vardas 4u.gif
o kaip jum vardas [SIZE=7][COLOR=red]salamanta
Law
wub.gif super varad. ir ypac grazus gestas pavadinti proseneles vardu wink.gif o idomu koks sutrumpinimas butu?
Papildyta:
kol maza- Grasyte biggrin.gif man tai tikrai negirdeta... bet isimintina thumbup.gif
Siracusa
o man kazkaip iskart ir asocijuojasi su sena moteriske doh.gif tongue.gif
gozė
Skamba tvirtai g.gif ,žmogus su tokiu vardu negaletu but silpnas,ar koks tai nerimtas.Manau, vardas gražus tik kiek neiprastas
Manaska
swoon.gif
Labai jau baisiai man jis skamba... unsure.gif
Vilsen
Mano nuomonė mergaitei toks vardas per griežtas,o suaugusiai moteriai tinkantis,ypač kokiai nors firmos vadovei
AudraB
Nu jo man irgi toks lyg grasinantis vardas, kaip Frokenbok lotuliukas.gif
flex
oi ne ne ne tikrai fui koks senoviskas mega_shok.gif
vilmagud
keistas, negirdetas vardas ax.gif
Ne_gera
Nea schmoll.gif , man kažkaip ne prie širdies šitas vardas, na bet, jei tau patinka tai...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.