Kaip manote kaip elgtis mamai, kai išleidžia savo vaiką su tėčiu, o šis nuteikinėja vaiką prieš mamą ir prieš jos šeima???
Va,va,man irgi įdomu.Todėl,kad esu išsiskyrus ir kartais ,kai vaikas parvažiuoja iš tėvo "išlenda"negražūs žodeliai ir teiginiai mano adresu.
Sweika , na kolkas mūsų čia tik kelios, bet manau nuomonių atsiras ir daugiau
Na mes, kaip ir nebuvom susituoke, tai vaiko lankymo dienos nėra nustatytos teismo keliu, tai dabar ir neduodu vaiko, nes jau čia per žiauru Aišku nuo to nepabėgsiu, teks leisti bendrauti, bet kaip jei šitaip elgiamasi ?? QUOTE(milla22 @ 2010 06 12, 19:07) Sweika , na kolkas mūsų čia tik kelios, bet manau nuomonių atsiras ir daugiau Na mes, kaip ir nebuvom susituoke, tai vaiko lankymo dienos nėra nustatytos teismo keliu, tai dabar ir neduodu vaiko, nes jau čia per žiauru Aišku nuo to nepabėgsiu, teks leisti bendrauti, bet kaip jei šitaip elgiamasi ?? Iš mano pažįstamų rato yra išsiskyrusių porų, kur apie ex atsiliepiama arba gražiai su pagarba, arba bent jau patylima. Manau, taip ir turi būti QUOTE(milla22 @ 2010 06 12, 19:07) Nieko nedaryti. Tiesiog nekreipti demesio. Vaikas pats sugebes atsirinkti, kur tiesa, o kur melas Jei tevas vaikui girdint vadina mama "isterike", ir vaikas ta mamai perduoda-jokiu budu nereikia pulti rekti, kolioti, tokiu budu patvirtinant tevo zodzius,-geriau nusijuokti ir ramiai vaiko paklausti-o ka tas zodis reiskia, kodel mama taip vadinama? Gal tetis neteisus, gal jis buvo supykes, kai taip kalbejo? Jei tevas mama vadina "durne", "beprote", "idiote", "psiche", o vaikas perduoda tai mamai, vel gi daug geriau nusijuokti ir su vaiku pakalbeti, kad labai nemandagu nemegstama zmogu isvadinti tokiais zodziais. Ir tai liecia ne tik mama, bet ir darzelyje esancius vaikus. Vaikai-seimos atspindys. Kokius zodzius jie girdi seimoje, tokius paskui kartoja svetur Neleisti bendrauti vaikams su tevu-didziausia kvailyste
As turiu omeny nuteikinejamas t.y. zodziu as negirdejau savo adresu, bet butent jo gimines yra sake, kad nuteikineja vaika pries mano busima vaika, vyra. PVZ (va gims vaikas va tada tai tau bus tu pamatysi taves nemyles ir tt. o vaikas gryzes namo tik paklausia ar as galesiu gyventi su teciu kai eisiu i mokykla, nes tu turesi leliuka ir tu man nepadesi tu gi auginsi kita vaika , tetis nori kad as jo drauge mama vadinciau, po to dar kalba kalba vaikas ir sako, oi man tetis neleido situ zodziu sakyti(nu supraskit pasakoti)
As pati esu pedagoge ir puikiai suprantu kad vaiko i visa tai kisti nereikia, laikui begant visa tai susigules. ir as net nesistengiu klausineti po susitikimu ir juo labiau nuteikineti vaiko pries jos paties Teva. taciau kai tai suzinojau, nusprendziau tada kad vaikas galbut per mazas vienas susitikineti su tevu, tai pasiuliau GRAZIAI kad dalyvausiu kartu susitikimuose, va tada ir prasidejo Pradejo mane uzgaulioti, sms siuntineti ir jis ir jo drauge, kad as tave prakeikiu, tavo vaikas gims urodas ir invalidas ir tt. Ir visos sitos sms kas 3 min siuntinejamos tiek mano ex tiek jo merginos. Na tai man teko pasikeisti nr. O kadangi dar laukiuosi tai nemanau kad man ir mano leliuj i nauda toookie nervai, jau naktim nemiegu ir ka dar siulot man vaika tookiems ligoniams duoti??????????? kol dabar teismo sprendimo nera tai tikrai neduosiu, O AS JAM PASIULIAU TIK TAI KAD DALYVAUSIU KARTU, IR MATOT KAS GAVOSI o issiaiskinti net nera joookiu galimybiu, as net bijau iseiti be savo vyro kur nors, nes prisiunte sms kad dar susitiksim akis i aki va taiad tai pakalbesim. Tai ar sveiki zmones nesciai dar taip rasineja . QUOTE(milla22 @ 2010 06 23, 09:57) As turiu omeny nuteikinejamas t.y. zodziu as negirdejau savo adresu, bet butent jo gimines yra sake, kad nuteikineja vaika pries mano busima vaika, vyra. PVZ (va gims vaikas va tada tai tau bus tu pamatysi taves nemyles ir tt. o vaikas gryzes namo tik paklausia ar as galesiu gyventi su teciu kai eisiu i mokykla, nes tu turesi leliuka ir tu man nepadesi tu gi auginsi kita vaika , tetis nori kad as jo drauge mama vadinciau, po to dar kalba kalba vaikas ir sako, oi man tetis neleido situ zodziu sakyti(nu supraskit pasakoti) As pati esu pedagoge ir puikiai suprantu kad vaiko i visa tai kisti nereikia, laikui begant visa tai susigules. ir as net nesistengiu klausineti po susitikimu ir juo labiau nuteikineti vaiko pries jos paties Teva. taciau kai tai suzinojau, nusprendziau tada kad vaikas galbut per mazas vienas susitikineti su tevu, tai pasiuliau GRAZIAI kad dalyvausiu kartu susitikimuose, va tada ir prasidejo Pradejo mane uzgaulioti, sms siuntineti ir jis ir jo drauge, kad as tave prakeikiu, tavo vaikas gims urodas ir invalidas ir tt. Ir visos sitos sms kas 3 min siuntinejamos tiek mano ex tiek jo merginos. Na tai man teko pasikeisti nr. O kadangi dar laukiuosi tai nemanau kad man ir mano leliuj i nauda toookie nervai, jau naktim nemiegu ir ka dar siulot man vaika tookiems ligoniams duoti??????????? kol dabar teismo sprendimo nera tai tikrai neduosiu, O AS JAM PASIULIAU TIK TAI KAD DALYVAUSIU KARTU, IR MATOT KAS GAVOSI o issiaiskinti net nera joookiu galimybiu, as net bijau iseiti be savo vyro kur nors, nes prisiunte sms kad dar susitiksim akis i aki va taiad tai pakalbesim. Tai ar sveiki zmones nesciai dar taip rasineja . Visa sita as isgyvenau, tad suprantu jus puikiai Jus tikit pletkais? Nu lai sneka kas ka nori, visiems burnu neuzciaupsi, svarbu, jus zinot, kad tai netiesa Kiek metu vaikui, kad vieno neduodat? Metinukas? Dvimetis? Kiek, kad butu dar reikalingas mamos buvimas ir nepasitikejimas tevo seima? Paleiskit jus ta vaika, nieko jam neatsitiks pas teva, atvirksciai, tai jo seimai sugadinsit diena/savaitgali Del sms grasinamo pobudzio-buciau parasiusi vienut vienintele, jog "visa tai perduosiu policijai". O siaip megaukites nestumu, laukite naujo vaikelio ir drasiai duokite vaika tevui, mintyse sau galvodama, kad jie(tevas+drauge)-tai aukle, kuriai dar pinigu moketi nereikia. Kad isitikintumete, jog tiesa sakau, yra tema apie podukras ir posunius, paskaitykit ir paziurekit, ar tikrai ilgai dega noras svetimoms moterims "mama" vadintis http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry37660606 QUOTE(sena pažįstama @ 2010 06 23, 12:06) Visa sita as isgyvenau, tad suprantu jus puikiai Jus tikit pletkais? Nu lai sneka kas ka nori, visiems burnu neuzciaupsi, svarbu, jus zinot, kad tai netiesa Kiek metu vaikui, kad vieno neduodat? Metinukas? Dvimetis? Kiek, kad butu dar reikalingas mamos buvimas ir nepasitikejimas tevo seima? Paleiskit jus ta vaika, nieko jam neatsitiks pas teva, atvirksciai, tai jo seimai sugadinsit diena/savaitgali Del sms grasinamo pobudzio-buciau parasiusi vienut vienintele, jog "visa tai perduosiu policijai". O siaip megaukites nestumu, laukite naujo vaikelio ir drasiai duokite vaika tevui, mintyse sau galvodama, kad jie(tevas+drauge)-tai aukle, kuriai dar pinigu moketi nereikia. Kad isitikintumete, jog tiesa sakau, yra tema apie podukras ir posunius, paskaitykit ir paziurekit, ar tikrai ilgai dega noras svetimoms moterims "mama" vadintis http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry37660606 Is dalies Jus teisi, bet tik is dalies Gaila vaiko QUOTE(milla22 @ 2010 06 23, 16:11) Is dalies Jus teisi, bet tik is dalies Gaila vaiko Is kur jus zinot, mano vaikai buvo jautrus ar ne? Vienam irgi 7 metai buvo, tas ir zudesi tokiu metu-stai iki kokio lygio buvo prieita, o kitam-(kai viena jau leisdavau) trys metai. Kai gris is tevo-nekreipkit demesio, nepulkit klausineti, pamatysit, suzydes vaikas, pasakos, kaip jam buvo gera, ka veike ir panasiai. Ir nebus tos nemalonios dienos, nes to sunkumo tiesiog jus neinesit, jauciamo pavydo, kad vaikui pas teva gera, vaikas nebus priverstas jausti kaltes jausmo, tad ir nevaikscios susiguzusi. Garantuoju, kad pas teva mergaite ciauska neuzsiciaupdama Kaip supratau, jus dar neissiskyrusi? Kad teismas vyks... Gal del to tevo pyktis ir jauciasi, jog vaikas, kuri isciose nesiojate, ne jo, o teismas pripazins kaip jo? Kad dvieju kitu vaiku neziuri, tai irodo tik viena: jam smagu jus erzinti
[quote=sena pažįstama,2010 06 23, 17:47]
Is kur jus zinot, mano vaikai buvo jautrus ar ne? Vienam irgi 7 metai buvo, tas ir zudesi tokiu metu-stai iki kokio lygio buvo prieita, o kitam-(kai viena jau leisdavau) trys metai. Kai gris is tevo-nekreipkit demesio, nepulkit klausineti, pamatysit, suzydes vaikas, pasakos, kaip jam buvo gera, ka veike ir panasiai. Ir nebus tos nemalonios dienos, nes to sunkumo tiesiog jus neinesit, jauciamo pavydo, kad vaikui pas teva gera, vaikas nebus priverstas jausti kaltes jausmo, tad ir nevaikscios susiguzusi. Garantuoju, kad pas teva mergaite ciauska neuzsiciaupdama Kaip supratau, jus dar neissiskyrusi? Kad teismas vyks... Gal del to tevo pyktis ir jauciasi, jog vaikas, kuri isciose nesiojate, ne jo, o teismas pripazins kaip jo? Kad dvieju kitu vaiku neziuri, tai irodo tik viena: jam smagu jus erzinti NA siaip esu pedagoge ir puikiai zinau kaip prieiti prie savo vaiko, ir as tai jau tikrai nelakstau is paskos ir niekada neklausinejo vaiko ka veike, ka tetis sake nenuostabu kodel zmonems nesiseka kai taip keikia kitus
Siūlau nekreipti dabar į tai dėmesio, tvarkytis skyrybas, prisiteisti alimentus, o po to pamatysit, kad "tetukui" dukros nelabai ir reikės. Kalbu iš asmenines patirties, nes lygiai toks pat scenarijus buvo, kai skyriausi su exu. O dabar jau aštunti metai, kaip sūnus savo bio nematęs
QUOTE(Respect @ 2010 06 24, 12:19) Siūlau nekreipti dabar į tai dėmesio, tvarkytis skyrybas, prisiteisti alimentus, o po to pamatysit, kad "tetukui" dukros nelabai ir reikės. Kalbu iš asmenines patirties, nes lygiai toks pat scenarijus buvo, kai skyriausi su exu. O dabar jau aštunti metai, kaip sūnus savo bio nematęs Niu mes senai jau issiskyre QUOTE(milla22 @ 2010 06 24, 14:52) Niu mes senai jau issiskyre O tai kokio teismo dabar laukiat? Kai nustosit drausti mergaitei susitikti su tevu-nebereiks ir jos
[quote=sena pažįstama,2010 06 24, 16:35]
O tai kokio teismo dabar laukiat? Kai nustosit drausti mergaitei susitikti su tevu-nebereiks ir jos [/quotNa tetukas tai padave i teisma del alimentu sumazinimo ir vaiko lankymo dienu nes nesenai dnr dare pasirodo turi dar vaiku, ir vargselis ale niekur nedirba ir tt , bet as tai jau kovosiu, o jei neiseis tai atsisakysiu o del lankomumo tegul kovoja, taip kad iki teismo tikrai vaiko neduosiu, as visada duodavau vaika, pati skambindavau ir sakydavau vaikas taves pasiilgo ir taip jie matydavosi, o sakau kai suzinojo kad laukiuosi tai va kas dedasi, vaika nuteikineja Dar ir kaip tetukui jos reiks , nes yra sakes kad atimsiu as is taves vaika, turesi kita tai kam tau sitas Dabar suprantu kad vaiku naudojasi kaip irankiu , tiek jis tiek jau ir as istraukiu i sita veikla
Kaip gerai tetukam
QUOTE(milla22 @ 2010 06 24, 16:43) [/quotNa tetukas tai padave i teisma del alimentu sumazinimo ir vaiko lankymo dienu nes nesenai dnr dare pasirodo turi dar vaiku, ir vargselis ale niekur nedirba ir tt , bet as tai jau kovosiu, o jei neiseis tai atsisakysiu kaip man jaustis kai vaikas gryzes is pasimatymu vaiksto suruges, spardosi(ko nera buve) ir dar kalba kad kai gims leliukas tu neturesi laiko man ir tt. Dar ir kaip tetukui jos reiks , nes yra sakes kad atimsiu as is taves vaika, turesi kita tai kam tau sitas Dabar suprantu kad vaiku naudojasi kaip irankiu , tiek jis tiek jau ir as istraukiu i sita veikla Ot bjaurybe Vargu, ar iseis atsisakyti alimentu. Taip jau valstybe numate, kad 125lt vis tiek priteis Na grizusios mergaites elgesys rodo tik viena: jai geriau pas teti As tai net siulyciau duoti vaika kokiai savaitei pagyventi pas teti(cia jau po teismo). Mano berniukams labai greit visos pramogu pasaulis nusvito po keturiu dienu, kai reikejo tvarkyti tevo namus, skalbtis rubus ir darytis valgyti Lai sneka, ka nori Blogai, kad ir jus isitraukiat i ta veikla. Vaikai negali tapti tevu negraziu zaidimu irankiais QUOTE(milla22 @ 2010 06 24, 16:43) kaip man jaustis kai vaikas gryzes is pasimatymu vaiksto suruges, spardosi(ko nera buve) ir dar kalba kad kai gims leliukas tu neturesi laiko man ir tt. O, bet, tačiau, Sena pažįstama jums pasiūlė kelis variantus ir atsakymus, kaip reaguoti QUOTE(sena pažįstama @ 2010 06 24, 18:31) Ot bjaurybe Vargu, ar iseis atsisakyti alimentu. Taip jau valstybe numate, kad 125lt vis tiek priteis Na grizusios mergaites elgesys rodo tik viena: jai geriau pas teti As tai net siulyciau duoti vaika kokiai savaitei pagyventi pas teti(cia jau po teismo). Mano berniukams labai greit visos pramogu pasaulis nusvito po keturiu dienu, kai reikejo tvarkyti tevo namus, skalbtis rubus ir darytis valgyti Lai sneka, ka nori Blogai, kad ir jus isitraukiat i ta veikla. Vaikai negali tapti tevu negraziu zaidimu irankiais Na as atsisakyti zadu alimentu su ta salyga, kad tetukas neturetu teisiu i vaika sulaukus jam 18 ar daugiau.ateis po 14 metu ir sakys dukrele as tau mokejau alimentus tai teisiskai dabar tu turi mane islaikyti, kadangi neturiu kur eiti nes nieko neprasigyvenau per savo gyvenimeli tai kad vien del to mano galveleje sukasi tookie dalykeliai, kad atsisakyti alimentu QUOTE(milla22 @ 2010 06 24, 17:08) Kaip gerai tetukam vaikus vyrai gimdo? QUOTE(l'eau @ 2010 06 24, 19:27) vaikus vyrai gimdo? Na taip saldziai snekam, patikim kaip vaiku abu norim, nusprendziam o jau klausimo gimdyti ar negimdyti apskritai nesvarstai, naes ir taip aisku kad GIMDYTI p.s. ieskom laimes po kiekvienu lapu QUOTE(milla22 @ 2010 06 24, 17:48) Na as atsisakyti zadu alimentu su ta salyga, kad tetukas neturetu teisiu i vaika sulaukus jam 18 ar daugiau.ateis po 14 metu ir sakys dukrele as tau mokejau alimentus tai teisiskai dabar tu turi mane islaikyti, kadangi neturiu kur eiti nes nieko neprasigyvenau per savo gyvenimeli tai kad vien del to mano galveleje sukasi tookie dalykeliai, kad atsisakyti alimentu Bijau, ka sakyti, reiktu Kodeksa ziureti, bet jei tevas nesutiks atsisakyti moketi alimentu-nieko jus nepadarysit. Galima atsisakyti alimentu tik tada, kai tevas issizada tevystes. O sito jusu buves sutuoktinis tikrai nepadarys QUOTE(sena pažįstama @ 2010 06 24, 22:42) Bijau, ka sakyti, reiktu Kodeksa ziureti, bet jei tevas nesutiks atsisakyti moketi alimentu-nieko jus nepadarysit. Galima atsisakyti alimentu tik tada, kai tevas issizada tevystes. O sito jusu buves sutuoktinis tikrai nepadarys niu reik tada jau man pradeti dometis QUOTE(milla22 @ 2010 06 23, 09:57) o issiaiskinti net nera joookiu galimybiu, as net bijau iseiti be savo vyro kur nors, nes prisiunte sms kad dar susitiksim akis i aki va taiad tai pakalbesim. Tai ar sveiki zmones nesciai dar taip rasineja . Tai jus dabar turit puikiu argumentu pries ,,teveli" teisme. Pasinaudokit tuo butinai - palaikykit advokatui - tegu visai susitikinet uzdraudzia, jei toks psichas
nu tevas (ar motina gali buti) negalvoja visai apie vaika, o tik apie save jei sitaip aukletoja vaika ir nuteikineja pries kita sutuoktini. juk toks elgimasis - vadinasi neidomu ka vaikas pats jaucia kai isgirsta tam tikrus zodelius pries kita mylima zmogu. vaikui abu teveliai yra svarbus ir mylimi, juk jis nekaltas kad ten teveliu keliai issiskyre ar pykstasi del kazko. o kai suauge pykstasi - jiems vaikai antrame etape tampa ir nepagalvoja ka tie mazieji jaucia savo sirdelese.
kiti del principu savo nuteikineja vaikucius pries kita, bet kur zmogiskumas , kam to reikia - nesuvokiu- kam nuo to geriau bus, jei tik pats nervuosies ir kitus nervuosi, o rezultatas - "vaiko sirdele verkia", nes jis viska jaucia ir mato. nereikia ten jam net sakyti - negera mama, nemylek mamos ar tevelio. isvis nesuvokiu zmoniu, kai zmoniu keliai issiskiria- o jiems dar draskytis reikia per teismus del materialiniu vertybiu, juk galima ir zmoniskai tartis ir skirstis, kam ten shudais drapstytis reikia is principu ir pykciu, ar ten mustis |