Atsiprasau, jei jau buvo tokia tema..... mano 3 metu mergiote pradejo griezti dantimis nakti. Kirminu, atrodo nera, kazkur skaiciau, kad tai gali buti susije su nerviniu sutrikimu ??? Siaip jinai gana jautri, pastaruoju metu pora kartu prabudo klykdama vidury nakties.
Mano sunus (7m) griezia dantim nuo 2 metuku. Pediatre tik liepe tyrimus pasidaryt del kirmeliu. Kai atsakymas buvo neigiamas, tai israse raminanciu. Man pasirode, kad ji pati nelabai zinojo, ka mums daryti, todel nuleidau rankas. O gal vistik galiu sunui kuo nors padeti? Jis irgi labai jautrus vaikas.
exmusyte
2003 08 19, 02:04
Makare, sveika istojusi i 3 metu krizes kluba... manoji irgi grieze dantimis, kelis menesius. Ne is kartu manau isgirdau nes miega kitame kambaryje. Gydytoja patre apriboti siutimus vakarais ir gerti raminancia vaikiska arbata.. lyg ir padejo, nebegirdziu...
gitulia
2003 08 19, 04:29
[smiley=jok.gif] [smiley=jok.gif] [smiley=jok.gif] Sakai pagėrei raminancios arbatos ir padejo - ramiau miegi, nebegirdi... [smiley=hah.gif] Nepyk ;)
exmusyte
2003 08 19, 05:59
| QUOTE | [smiley=jok.gif] [smiley=jok.gif] [smiley=jok.gif] Sakai pagėrei raminancios arbatos ir padejo - ramiau miegi, nebegirdi... [smiley=hah.gif] Nepyk  |
Gitulia, tavo ironija ne vietoj :( tiesiog pasakiau kaip mums buvo - kirminuku, nors visos bobutes aplink tvirtino, jog tai ir yra priezastis, neturim, vadinasi - itempti nervai.. Gal perdaug teliko vakare, perdaug judriu zaidimu... ramybe ir arbatos mano mazajai padejo.. O galbut TU turi gera patarima? kazkaip nepastebejau :P
gitulia
2003 08 19, 06:19
Nesijuokiu as is jusu problemos (mano ne metu neturintis pyplys savo keturiais dantukais taip sugeba pagriezti, kad net klausytis baugu), juokinga pasirode tai, kaip galima perskaityti tavo zodzius - cia tas pats kas "pakarti negalima paleisti" :-/
exmusyte
2003 08 19, 06:24
sorry Gitulia, tiesiog buvau parukyti ir mano jumoro jausmas turbut uz duru liko ;D dabar supratau ka norejai pasakyti. Dar vienas dalykas- tai padeda ir suaugusiems... Pries pora metu pakeiciau darba, didele itampa buvo, vyras pasake, kad naktimis dantim grieziu - kaip mazoji ;D man arbatytes napadejo (vyrui irgi) as geriau raminamuosius, svelnius, tipo - valerijonas, praejo.
pas mus tai dantu grieziku klubas, tik mazius dar ne, nes neturi kuo griezti. Vyrui stresai, mergaite tikrai labai jautri. O as saves tai negirdziu ir labai tikiu kad negrieziu :-) o jei ir tai tai niekam tai nekliudo - uzmiegu paskutine, atsikeliu pirma. O kad cia nuo kirminu tai bobuciu pasakos
Lašelis
2003 08 19, 16:44
Kad dantu griezimas gali buti ir nuo kirminu , tai tikrai ne pasakos! Maniskiui taip buvo. Mano mama sako- "kirminai" , as -"nervai"... mama-"kirminai", as vel -"pasakos, nervai!" . Kol pati nepamaciau spalinukiu  . Taip , kad pries geriant raminancius - "butina pasitarti su gydytoju arba vaistininku " ;D ;D
sharka111
2003 08 21, 23:13
Mes irgi turejome ta problema.Sunui buvo 1,5metu,grieze dantimis ne tik nakti,bet ir diena.Siurpas eidavo per nugara.Daviau uzklausima i kazkoki tinklalapi,gydytoju konsultacijos,tipo.Parase,kad gali buti kirmeles.Nu tikrai nepastebejau jokiu kirmeliu.bet del sventos ramybes nupirkau "Vermoxo".Sugirdziau 1tablete,po 2 savaiciu kita-ir stai jau puse metu negirdziu jokio griezimo.Nors kirmeliu tai taip ir nepastebejau. :
O "Vermoxas" kas per vaistas? ??? Sharka111, buk gerute, papasakok placiau.
Lašelis
2003 09 05, 18:35
| QUOTE | | O "Vermoxas" kas per vaistas? ??? Sharka111, buk gerute, papasakok placiau. |
Nezinau ar tau dar reikia, bet Vermoksas yra vaistas nuo visokiu kirmeliu: askaridziu, spalinuku ir dar visokiu bjaurybiu.Is tikruju , jei yra itarimas(arba padarytas ismatu tyrimas nustate), kad pas vaika yra kirmeliu, rekomenduojama vaistus gerti visai seimai.Geriama po 1tablete vakare dvi dienas, ir po to po dvieju savaiciu geriama taip pat.Galima gerti po 1tablete viena diena, bet yra rizika, kad nebus uzmustos visos kirmeles ir po kurio laiko gali ju vel prisiveisti. Kirmeles plika akimi matomos gana retai, kai ju buna daug.O be to nelabai mes ta kakala tyrinejam... Darzelinukam rekomenduojama duoti profilaktine doze po 1tablete viena diena ir po dvieju savaici 1 tablete-viena diena.Taip daryti du kart per metus kas pusmeti. Geriausia balandzio ir spalio pradzioje.
PS Del vaistu vartojimo butina pasitarti su gydytoju ar vaistininku ;D ;D ;D
Rigedora
2003 09 05, 20:12
Nu ir aš įstosiu į tokių muzikantų mayčių klubą  maniškis, kuriam 11 02 sueis trys metai irgi jau kokią savaitę kasnakt žiauriai griežia dantimis... >:( ir dar skleidžia garsus panašius, kaip kad žinduką žįstų-kažkoks čiulpimo refleksas.... nu nėra jis jautrus ar nervingas, tiesa pradeda šaukti naktimis, kad bolis jam ko nors neduoda...
Aciu, Laseli, uz informacija. Tai "Vermoksas" tada mums, ko gero, nepades  . Kai dare tyrima, kirmeliu nerado. Didelis aciu darzelio aukletojom uz iskiepyta higiena - sunus ir mus su vyru kontroliuoja kad plautume rankas kai reikia ;D. Musu problema tikriausiai jautrumas sunaus. Ka daryti tokiu atveju?
Lašelis
2003 09 08, 16:51
| QUOTE | | Musu problema tikriausiai jautrumas sunaus. Ka daryti tokiu atveju? |
Tada nuvesk pas nervu daktara. Bet ... ir cia galiu patarti ;D ;D ;D.Buvome ir savo poliklinikoje ir pas kliniku profesore(ten buvo verta nueiti vien del to , kad pastovejus prie duru 1.5val., isitikinau , kad mano vaikas normaliu normaliausias) Jei nera nukrypimu nuo vystymosi normos, tai israsys Melisalio sirupiuko. Is pradziu po sauksteli 2kart dienoj dvi savaites , ir dvi savaites po sauksteli pries miega likus 2val. Pasakys riboti judrius zaidimus, kompa , TV, triuksminga aplinka, rekomenduos valerijono vonias....... Aaaa, dar gali pasakyti , kad tokiem vaikam Melisalio sirupiuka galima duoti kas 2men , isgeriant visa buteliuka. Prie jo nepriprantama ir jis yra is naturaliu medziagu. Dar gali israsyti gaminamu vaistinei mikstureliu, bet maniskiui tai jos kaip zuikiui "STOP" signalas..... 
PS Del vaistu vartojimo butina pasitarti su gydytoju ar vaistininku ;D ;D ;D
Psichologe
2003 09 09, 04:01
Del kirminu nezinau, bet dantu griezimas gali buti siejamas su vaiko nerimu. Labai sunku aptikti priezasti del ko taip vaikas reaguoja ir i ka.
Pasisupem karuselej abu su sunum toookioj, kad [smiley=blah.gif] [smiley=blah.gif] . Vaikas sake, kad patiko, tik is pradziu biski buvo baisu. Gal nelabai gerai jam tokie ispudziai? O del judriu zaidimu ribojimo tai nezinau. Jis lanko futbolo treniruotes. Tai issilaksto tiek, kad po ju judrumo beveik nebelieka. Prie kompo irgi retai kada beprieina. Raminanciu mes jau gerem, kai buvo 2metai. Poveikio jokio, gal tik rezimas vaiko susireguliavo.
Psichologe
2003 09 11, 05:24
Man atrodo, kad jei jau pats vaikas sako, kad jam gerai, tai turbut is tikruju taip ir yra (del karuseles). Jeigu kalbetume apie vaiko jautruma, reiktu labiau pasiaiskinti, kaip pasireiskia jautrumas, pvz., ar tai reiskia kad vaikas baugstus naujose situacijose, jam reikia laiko "apsilti", ar greit pravirksta, ar labai prisirises prie jusu.
Daugiau del to, kad jus pati ramiau jaustumetes, nueikite pas vaiku psichologa, papasakokit apie vaika, tegul psichologas pabendrauja su juo - tai is tiesu gautumete dar vieno zmogaus nuomone apie vaika. Ar is tikruju jis yra jautrus, lyginant su jo amziaus vaikais? Ar Jus pati gal irgi esate jautri? Tai gal tiesiog vaikas panasaus temperamento.
Gal padetu psichologo uzsiemimai su vaiku, sumazinant nerima? Tik nusiteikit ilgeniam laikui palankyti, kol bus galima tiketis rezultato.
Del jautrumo. Sunus greit pravirksta, kai ko nors neleidziam. Sunkiausia buna, kai nebezinau, ar cia jo pagailet ir leisti ko jis nori, ar laikytis savo, kad kita karta asaru nepanaudotu tam, kad pasiektu savo. Dar labai nervuojasi, kai sese bliauna(ne is piktumo, bet labai jam jos gaila). Atrodo, viskas butu gerai, tik kad tos asareles... Prie svetimu tvardosi, bet namie asaroja, atrodytu, del nieku. As linkus buciau kalte suverst stresui, patirtam nestumo metu, sunkiam, komplikuotam gimdymui. O gal jam kokiu papildu ar vitaminu butu gerai? Gal magnio?
Psichologe
2003 09 12, 06:28
Geriausiai gali pakonsultuoti pediatre del magnio, vitaminu. Esu girdejus, kad magnis padeda, kai zmogus yra nuvarges, patiria daug streso.
Tik galvoju, ar tikrai taip yra su jusu vaiku. Jeigu tai butu komplikuoto gimdymo pasekme- tai turetu buti daugiau problemu, ir ta jau butumet pastebeje (vaikas sunkiai valdytu apskritai visas emocijas, ne tik verkima, be to, greiciausiai turetu dar ir demesio koncentracijos sunkumu).
Svarbu tai, kad Jus pastebejot, jog vaikas dazniausiai verkia tam tikrose situacijose- kai ko nors neleidziate, ir namuose. Del to panasu, kad jautrumo priezastis yra glaudziai susijusi su vaiko patyrimu, su jo aplinka, o ne tiek su vaiko temperamento bruozais ar gimdymo traumomis.
Tai gali buti nesamoningas ismokimas tokios reakcijos, kuri vaikui yra naudingiausia- asareles, kai sunku, kai draudziama tai, ko jis nori. Ir atrodo ta jus pati jau esat pastebejusi, nes rasote, kad kartais abejojate, kaip reaguoti, kad vaikas nepasinaudotu tuo. Tik svarbu suprasti, kad vaikas gali net samoningai nesuprasti, kad jis verkia del to, jog is patyrimo zino, kad kartais, kai verkia, gali tureti jam naudinga rezultata.
Negaliu 100 proc. tvirtinti, bet manu, kad stresas nestumo metu jau nelabai gali atsiliepti tokiam dideliam vaikui kaip jusu. Stresas nestumo metu gali itakoti motinos- kudikio santykius, daugiausiai per pirmuosius metus.
Man atrodo, kad jusu situacijoje svarbu, jog jus zinotumet, jog jus GERAI elgiates tada, kai vaikui kazko neleidziat, ir jis verkia. Tas verkimas ko gero yra daugiau pasekme tokio ismokimo, pats savaime jis nieko blogo vaikui nereiskia, tiesiog parodo vaiko emocijas.
giedrulka
2003 10 14, 06:48
O jeigu vaikas griezia dantimis tik diena (nakti nei karto negirdejau kad grieztu) ar tai tik issidirbinejimas, ar jau galima ka nors itarti?
strakse
2003 10 14, 07:14
Mano vaikas irgi griežia dantimis naktį. Dar viena dažna priežastis dėl ko taip būna yra netaisyklingas sukandimas. Mums taip ortodontas paaiškino. Dabar plokštelę nešiojam.
Psichologe
2003 10 16, 06:25
Kai griezia dantim tik diena- svarbu paziureti, ar yra koks nors sarysis su ivykiais vaiko aplinkoje. Ar griezia tam tikrose situacijose? Gal dazniau kai buna vienas? Gal kai supyksta?Gal kai nerimauja? Atsakius sau i tuos klausimus galima butu aiskiau suprasti, del ko taip yra.
giedrulka
2003 10 16, 07:40
Labai aciu! Padetis siek tiek aiskeja. Prisiminiau, kad sunus dazniausiai dantimis griezia ziuredamas televizoriu. Turbut reiketu maksimaliai apriboti sita malonuma, pasiulyti ka nors kita. Ir prisiminiau, kad buna griezia kur nors sveciuojantis.
Pampani
2004 10 25, 15:55
maniskis ir gi dantukais griezia, kai reikia miegoti. pries pora savaiciu jau buvo iprates uzmigti vienas kambaryje. bet nesuprantu kas atsitiko, jau kelinta diena nori, kad guleciau salia ir kelias naktis is eiles atsibunda apie 1 - 2 val. nakties verkia, tiesiog klykia, sunku nuraminti. Prasikankinam po 0.5 - 1 val. Megsta migdydamasi ant pirstuko sukti mano plaukus. bando ir televizoriaus vakare maziau ziureti, ir knygutes paskaityti... bet... sianakt irgi nubudo klykdamas
Maniskis irgi pradejo griezti dantukais - bet tik diena. Ir, rodos, nepastebejau kazkokiu ypatingu situaciju. Griezia issisiepes, demonstratyviai, nes as savo mimika parodau, kaip man tai nemalonu girdeti... Reikes pabandyti nekreipti demesio - gal jis tik siaip ismoko griezti ir dabar demonstruoja nauja igudi, noredamas atkreipti musu demesi.
linute2004
2006 06 16, 18:15
QUOTE(Kuzia @ 2003 08 19, 02:54) Mano sunus (7m) griezia dantim nuo 2 metuku. Pediatre tik liepe tyrimus pasidaryt del kirmeliu. Kai atsakymas buvo neigiamas, tai israse raminanciu. Man pasirode, kad ji pati nelabai zinojo, ka mums daryti, todel nuleidau rankas. O gal vistik galiu sunui kuo nors padeti? Jis irgi labai jautrus vaikas.
|
|