Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kraujo tyrimas
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
svelnute
Sveiki,

Gal galite kas nors paaiskinti ka galetu reiksti du kraujo tyrimo parodymai uz normos ribu:

RDW CV 11.2
MPV 5.83

Is anksto dekui
Loram
jau kažkur rašiau - tai mažai reikšmingi eritrocitų (RDW) ir trombocitų (MPV) dydžio ir dispersijos rodikliai. kiekviena laboratorija turi savo normas, bet rodos, kad abu dydžiai mažesni - tai reiškia, kad pas Jus mažesni nei standartiniai trombocitai (tikriausiai jų kiekis artėja ties viršutine normos riba) ir eritrocitai savo dydžiu mažai skiriasi vienas nuo kito (kaip ir turėtų būti)
viskas gerai, mažiau jaudinkitės smile.gif
Zvaigzdute^
Sveikos. As irgi pasidariau kraujo tyrimus, ir yra rodikliu, kurie nepatenka i normas: WBC 3,39, NEU 1,12 33%, LYM 1,75 51,8%, ir RDW 10,3, bet kaip supratau i sita nlb reik kreipti demesi. Kiek zn NEU turetu buti daugiau negu LYM procentais, o pas mane atvirksciai. Mazdaug metai jau pastebejau kad taip yra, o kaip anksciau buvo, vis pamirstu pazet i kortele..
Loram
čia jau reikia rimčiau pasižiūrėti... o kiti skaičiukai? eritrocitai (RBC)? Hb? trombocitai (PLT)? geriausiai būtų nukopinti viską.... ir kreiptis į gydytoją.
Zvaigzdute^
QUOTE(Loram @ 2008 10 28, 14:16)
čia jau reikia rimčiau pasižiūrėti... o kiti skaičiukai? eritrocitai (RBC)? Hb? trombocitai (PLT)? geriausiai  būtų nukopinti viską.... ir kreiptis į gydytoją.
*

Nu surasau viska:
WBC 3,39 10e9/l
NEU 1,12 33,1 %
LYM 1,75 51,8 %
MONO .322 9,49 %
EOS .129 3,82%
BASO .060 1,76%

RBC 4,42 10e12/l
HGB 133. g/l
HCT .395 l/l
MCV 89.3 fL
MCH 30,1 pg
MCHC 337. g/l
RDW 10.3 %CV

PLT 268. 10e9/l
MPV 8,56 fl

ENG 7

Nu vat tiek. praitais metais rugpjuti vidaus daktare del tu limfocitu siunte i santariskes pas hematologe, bet ten atliko bendra kraujo tyrima, citomegalo ir toksoplazmozes ar kokios ten, sake viskas normaliai, nevertejo tau cia vaziuoti, tik pinigus susimokejau, nes buvau sunerimus, ir ejau privaciai, o ne laukiau eiles.
O reiketu sunerimti del tu NEU ir LYM?

Pas vidaus jau geda eiti, nes sakau metai taip viskas yra. Yra padideje limfmazgiai kakle, vienas 0,6cm gal, kitas lb maziukas, net neuzciuope kai parodziau, tai dariausi ir echo visokias, ir pas infektologe buvau, tiesa nustate kad prasirgus ebstein baro virusu.
Galvoju gal vel pas hematologe prasyti siuntimo, bet.. pasirodysiu tikrai paranojike.. doh.gif
liene
Kaip gerai, kad radau tokia tema.

Kaip suprantu, mano kraujo tyrimai nelabai kokie. Gydytoja nieko nesivargina aiskinti.

hemaglobinas 90

WBC 10,8 H
RBC 4.37
HCT 297
MCV 68 L
PDW 9.6 L

Gal kas gali pakomentuoti, nes pagal normas, kurias suraso greta, kaip ir yra kazkokiu neatitikimu...
Loram
QUOTE(liene @ 2008 10 28, 17:21)
Kaip gerai, kad radau tokia tema.

Kaip suprantu, mano kraujo tyrimai nelabai kokie. Gydytoja nieko nesivargina aiskinti.

hemaglobinas 90

WBC 10,8 H
RBC 4.37
HCT 297
MCV 68 L
PDW 9.6 L

Gal kas gali pakomentuoti, nes pagal normas, kurias suraso greta, kaip ir yra kazkokiu neatitikimu...
*

gal galima papildomos informacijos? NEU? LYM? o gal skaičiuota formule? ta prasme yra procentais suskaiciuota atskiroj lenteleje? tada lazdeliniai? segmentuoti?
MCV?
kada darytas tyrimas?

Tresor
liene pas tave mazakraujyste.Labai mazas hemoglobino kiekis,pas mane buvo 100 tai labai silpnai jausdavausi.Norma yra nuo 120 g/l.Vaiksciodavau visa isbalus,galva svaigdavo.Nevisus vitaminus organizmas isisavindavo.Tai padejo lietuviski gamtos namu vitaminai.Tenka kursa kartoti i metus pora kartu,nes polinkis yra i mazakraujyste.
Kirmelius
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2008 10 28, 11:50)
Nu surasau viska:
WBC 3,39 10e9/l
NEU 1,12  33,1 %
LYM 1,75  51,8 %
MONO .322  9,49 %
EOS .129  3,82%
BASO .060  1,76%

RBC 4,42 10e12/l
HGB 133. g/l
HCT .395 l/l
MCV 89.3 fL
MCH 30,1 pg
MCHC 337. g/l
RDW 10.3 %CV

PLT 268. 10e9/l
MPV 8,56 fl

ENG 7

Nu vat tiek. praitais metais rugpjuti vidaus daktare del tu limfocitu siunte i santariskes pas hematologe, bet ten atliko bendra kraujo tyrima, citomegalo ir toksoplazmozes ar kokios ten, sake viskas normaliai, nevertejo tau cia vaziuoti, tik pinigus susimokejau, nes buvau sunerimus, ir ejau privaciai, o ne laukiau eiles.
O reiketu sunerimti del tu NEU  ir  LYM?

Pas vidaus jau geda eiti, nes sakau metai taip viskas yra. Yra padideje limfmazgiai kakle, vienas 0,6cm gal, kitas lb maziukas, net neuzciuope kai parodziau, tai dariausi ir echo visokias, ir pas infektologe buvau, tiesa nustate kad prasirgus ebstein baro virusu.
Galvoju gal vel pas hematologe prasyti siuntimo, bet.. pasirodysiu tikrai paranojike.. doh.gif
*

NEU tai neutrofilai, ju maziausia riba 2,2 - 3,5 ivairiose literaturose skirtingai.. O pas tave 1,12 tai rodo maza imuniteta kaip as suprantu.. Gali taip buti po infekcijos, nusilpes organizmas..Lym tai rodos norma.. bent kiek as zinau.. g.gif
Zvaigzdute^
QUOTE(Kirmelius @ 2008 10 28, 20:26)
NEU tai neutrofilai, ju maziausia riba 2,2 - 3,5 ivairiose literaturose skirtingai.. O pas tave 1,12 tai rodo maza imuniteta kaip as suprantu.. Gali taip buti po infekcijos, nusilpes organizmas..Lym tai rodos norma.. bent kiek as zinau..  g.gif
*

Bet kad as lb retai sergu, retai kada persalu, tik kad sloga daznai buna, anksciau be vaistu negalejau i nosi, bet dabar jau atpratau... anksciau kazkada taip lyg gerkle skaudedavo, panasu buvo kaip tonziliu uzdegimas, ryjant skaudedavo. Bet temperaturos nieko nebudavo... ir tai cia buvo jau gana senokai... ar as ne taip suprantu imuniteto savoka? 4u.gif unsure.gif
As irgi cia aiskinausi tas normas, zn kad procentiskai turetu buti atvirksciai neu ir lym doh.gif
Kirmelius
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2008 10 28, 18:21)
Bet kad as lb retai sergu, retai kada persalu, tik kad sloga daznai buna, anksciau be vaistu negalejau i nosi, bet dabar jau atpratau... anksciau kazkada taip lyg gerkle skaudedavo, panasu buvo kaip tonziliu uzdegimas, ryjant skaudedavo. Bet temperaturos nieko nebudavo... ir tai cia buvo jau gana senokai... ar as ne taip suprantu imuniteto savoka?  4u.gif  unsure.gif
As irgi cia aiskinausi tas normas, zn kad procentiskai turetu buti atvirksciai neu ir lym doh.gif
*

Siaip LYM ir NEU rodomas skaicius litre, o kas cia per procentai? Pas mane mazas NEU irgi, bet didesnis nei tavo, bet as ir sergu... per saltaji sezona kokius 4-6 kartus persalimais... verysad.gif tai nzn tada kaip cia tavo paaishkinti... g.gif
Zvaigzdute^
QUOTE(Kirmelius @ 2008 10 28, 21:43)
Siaip LYM ir NEU rodomas skaicius litre, o kas cia per procentai? Pas mane mazas NEU irgi, bet didesnis nei tavo, bet as ir sergu... per saltaji sezona kokius 4-6 kartus persalimais...  verysad.gif  tai nzn tada kaip cia tavo paaishkinti...  g.gif
*

Nu mano tik gerkle jautresne pasidare manau po to ebstein baro viruso.. bet buvau pas LOR pries pora men, zejo tai viskas gerai buvo... o temperaturos lb retai turiu..
procentai parodo kraujo formule, pas suaugusi zmogu turetu buti NEU daugiau negu LYM, o pas mane atvirksciai. Tokia formule buna pas vaikus, o pas suaugusius apsivercia...
Kirmelius
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2008 10 28, 19:05)
Nu mano tik gerkle jautresne pasidare manau po to ebstein baro viruso.. bet buvau pas LOR pries pora men, zejo tai viskas gerai buvo... o temperaturos lb retai turiu..
procentai parodo kraujo formule, pas suaugusi zmogu turetu buti NEU daugiau negu LYM, o pas mane atvirksciai. Tokia formule buna pas vaikus, o pas suaugusius apsivercia...
*

O ka sake apie ta virusa? Kodel ji tyre tau aplamai?
Zvaigzdute^
QUOTE(Kirmelius @ 2008 10 28, 22:16)
O ka sake apie ta virusa? Kodel ji tyre tau aplamai?
*

Del to padidejusio limfmazgio israse, kartu rase ir citomegalo ir toksoplazmozes, situs 2 tyrimus jau antra karta dariau, tai velgi siti neigiami, o rado ebstein baro antikuniu, tai reiskia kad as prasirgus juo, bet imunitetas pats su juo "susidorojo", ir as net nepajutau kad juo sergu, nes jo pozymiai budingi iprastam persalimui, tik kad tie limfmazgiai padideja. Tai man gal nuo to ir liko tas limfmazgis...
liene
gal galima papildomos informacijos? NEU? LYM? o gal skaičiuota formule? ta prasme yra procentais suskaiciuota atskiroj lenteleje? tada lazdeliniai? segmentuoti?
MCV?
kada darytas tyrimas?

Tyrimas darytas s.m. spalio 20 d., nes visi aplinkiniai jau pradejo sakyti kad labai isblyskus ir kad pasitikrinciau krauja. Nors as esu jau nuo pat mazumes labai baltaode, kaip ir kazkokiu dideliu pasikeitimu nepastebejau. O kadangi auginu dvynius, tai sau demesio praktiskai nera kada skirti...

NEU - tai tokiu duomenu nera.
LYM 25,7% LYM 2.7 H 10 /l
MON 6,5 % MON 0.7 10 /l
GRA 67.8% GRA 7.4 H 10/l

MCV 68 L pg
MCH 302 L g/l
RDW 16,1 H%
MPV 9.2 fl
PDW 9.6 L %
PCT 213 10 l/l
PLT 231 10/l
HCT 297 L l/l

Lapelio virsuje uzrasyta SEQ, tai tipo segmentuoti gal...

Aciu Viktoriaa. Kazka bandysiu.

Zvaigzdute^
QUOTE(liene @ 2008 10 29, 10:37)
MCV?
kada darytas tyrimas?
Tyrimas darytas s.m. spalio 20 d., nes visi aplinkiniai jau pradejo sakyti kad labai isblyskus ir kad pasitikrinciau krauja. Nors as esu jau nuo pat mazumes labai baltaode, kaip ir kazkokiu dideliu pasikeitimu nepastebejau. O kadangi auginu dvynius, tai sau demesio praktiskai nera kada skirti...

NEU - tai tokiu duomenu nera.
LYM 25,7%      LYM 2.7 H 10 /l
MON 6,5 %      MON 0.7 10 /l
GRA 67.8%    GRA 7.4 H 10/l

MCV 68 L pg
MCH 302 L g/l
RDW 16,1 H%
MPV 9.2 fl
PDW 9.6 L %
PCT 213 10 l/l
PLT 231 10/l
HCT 297 L  l/l

Lapelio virsuje uzrasyta SEQ, tai tipo segmentuoti gal...
Aciu Viktoriaa. Kazka bandysiu.
*

Nu pas jus yra GRA, tai formule kiek suprantu pas jus gera, bet nzn kokia norma GRA, kur ten vienetais ar kuo skaiciuoja, bet procentine israiska normali.
MCV (vidutinis eritrocito turis) norma 80-98, tai gal biskiuka mazoka, bet nzn ka reiskia... MCH (vidutinis hemoglobino kiekis eritrocite), siaip norma 27,6-33,3, bet cia jei matuojama pg, o pas jus kitaip tirta, tai gal 30,2, tada normaliai butu. RDW (eritrocitu pasiskirstymas pagal dydi) norma 11,6-14. MPV (vidutinis trombocitu turis) 8-12 norma, tai cia tikrai viskas normaliai smile.gif PCT (trombokritas) cia vel kitaip skaiciuota matau, tai net normu nerasysiu 4u.gif PLT (trombocitai) norma 140-380, tai cia normaliai. HCT (hematokritas) norma 370-500, tai cia susije su hemoglobinu, tai jei hemoglobinas zemas, manau rysiu su tuo ir sitas mazesnis.
Nu bet LORAM pasakys tiksliau, as tik normas surasiau ir kas ka reiskia 4u.gif
Loram
visiškai teisingai smile.gif
yra taip - MCH ne tą kažką nurašėt smile.gif
yra ryški anemija, labiausiai tikėtina geležies stokos - kraujavimai? gausios mėnesinės? vegetarė? paveldima?
šiaip daugiau nei priklauso leukocitų, bet formulė lyg ir nieko - tai gal šiaip peršalus buvot...
dėl anemijos reikia tirtis ir gydytis...
kai Hb<80 jau kai kada pilamas kraujas, o kai <70 - visada
Kirmelius
Na ziurau as savo kraujo tyrima, kazkas negerai sad.gif Visi tyrimai normos ribose ishskyrus HGB 119, RDW-CV 14,5% ir ENG 46 mm/h sad.gif tas tai mane gasdina, kodel toks didelis. Juk leukocitai ir visi kiti nepadideje, tai ka gali reikshti? g.gif
liene
Labai aciu uz komentarus.

MCH is tikro ne ta nurasiau... blush2.gif
greiciausiai priezastis - paveldejimas...

Loram
QUOTE(Kirmelius @ 2008 10 29, 15:29)
Na ziurau as savo kraujo tyrima, kazkas negerai sad.gif Visi tyrimai normos ribose ishskyrus HGB 119, RDW-CV 14,5% ir ENG 46 mm/h sad.gif tas tai mane gasdina, kodel toks didelis. Juk leukocitai ir visi kiti nepadideje, tai ka gali reikshti?  g.gif
*

vienas ENG nieko nerodo... priklauso nuo amžiaus, gretutinių "nereikšmingų" ligų ir daugelio faktorių...
šiaip į ENG gydytojai nelabai dabar jau kreipia dėmesį, bet jei labai neramina ir ilgesnį laiką laikosi toks - galima daryt kitus tyrimus...beje, jis keičiasi labai lėtai, todėl anksčiau nei po 2 mėn nėra prasmės kartot...
QUOTE(liene @ 2008 10 29, 16:06)
Labai aciu uz komentarus.

MCH is tikro ne ta nurasiau...  blush2.gif
greiciausiai priezastis - paveldejimas...
*

sorry, biškį suvėliau - norėjau pasakyt, kad paveldėjimas neįsisavinti geležies (susiję su skrandžio tam tikrom ląstelėm), bet tokią anemiją (mažakraujystę) vistiek reikia gydyti!
Kirmelius
[quote=Loram,2008 10 29, 15:31]
vienas ENG nieko nerodo... priklauso nuo amžiaus, gretutinių "nereikšmingų" ligų ir daugelio faktorių...
šiaip į ENG gydytojai nelabai dabar jau kreipia dėmesį, bet jei labai neramina ir ilgesnį laiką laikosi toks - galima daryt kitus tyrimus...beje, jis keičiasi labai lėtai, todėl anksčiau nei po 2 mėn nėra prasmės kartot...

Na man priesh menesi dare mini operacija ir priesh ja kraujo tyrimus.. Buvo geras ENG Tokio didelio nesu turejus.. Siaip nieko nejauciu, silpna yra, bet cia maza nuo ko.. Ir tyrimas darytas per menesines, skaiciau, kad padideja per jas ENG, bet negi tiek daug??
Loram
gali gali smile.gif
ir dar operacija - tai iš viso gali smile.gif
dar priklauso ir ar laboratorijoj stalas liesiai stovi ar laborantė sveria 150kg iir atsirėmus į stalą jį pakreipia... smile.gif o kartu ir ENG lotuliukas.gif
Kirmelius
QUOTE(Loram @ 2008 10 29, 15:51)
gali gali smile.gif
ir dar operacija - tai iš viso gali smile.gif
dar priklauso ir ar laboratorijoj stalas liesiai stovi ar laborantė sveria 150kg iir atsirėmus į stalą jį pakreipia... smile.gif o kartu ir ENG  lotuliukas.gif
*

hihihi.gif siaubas koks.. Nuraminot, aciu 4u.gif
Kirmelius
Teisi buvai Loram smile.gif Neishkenciau, perdariau ta testa shnd... 25 jau.. Vis tiek per daug, bet vis ne 46... smile.gif
Profit
Gal zinot ka reiskia bilirubinas 48 (kelis kartus is eiles) g.gif
Loram
QUOTE(klaida @ 2008 10 31, 15:35)
Gal zinot ka reiskia bilirubinas 48 (kelis kartus is eiles)  g.gif
*

kad padidėjęs lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
reikia padaryti tiesioginį ir netiesioginį bilirubiną, bendrą kraujo tyrimą galbūt su retikuliocitų skaičiavimu, kepenų fermentus ir hepatitų virusinius markerius...
Zvaigzdute^
As vat uzisregistravau pas hematologe vis del to smile.gif dabar tereikia sulaukti "tik" keturiu menesiu eile... doh.gif
Profit
QUOTE(Loram @ 2008 10 31, 19:24)
kad padidėjęs  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
reikia padaryti tiesioginį ir netiesioginį bilirubiną, bendrą kraujo tyrimą galbūt su retikuliocitų skaičiavimu, kepenų fermentus ir hepatitų virusinius markerius...
*

Aciu uz info 4u.gif
Zinau, kad padidejes doh.gif
Bet kad daugiau nieko ir nedaro. Kai prasau kad padarytu pilna biochemini tai sako, gerai, o lape pazymi tik bilirubina cool.gif Arba sako, kad nera pagrindo.
*gitagita*
laba ryta 4u.gif nezinau kur paklausti tokio dalyko,ziuriu jus cia daznokai susiduriat su kraujo emimu,tai pabandysiu cia blush2.gif man pries savaite eme krauja is venos,ir jau visa savaite ta ranka skauda,nuo tos vietos kur eme,visa i virsu ax.gif jei kam taip buvo parasykite ax.gif man taip pirma karta,uztai neramu blush2.gif labai aciu
Loram
QUOTE(edeina @ 2008 11 04, 09:37)
laba ryta 4u.gif nezinau kur paklausti tokio dalyko,ziuriu jus cia daznokai susiduriat su kraujo emimu,tai pabandysiu cia blush2.gif man pries savaite eme krauja is venos,ir jau visa savaite ta ranka skauda,nuo tos vietos kur eme,visa i virsu ax.gif jei kam taip buvo parasykite ax.gif man taip pirma karta,uztai neramu blush2.gif labai aciu
*

o neparaudę pagal venos eigą?
galima tepti Lioton1000 - turėtų skausmas tinimas ir dar kažkas smile.gif mažėti biggrin.gif jei po 5-6d. tepant nepraeitų, ar dar pradėtų blogėti - eiti pas šeimos gydytoją arba kraujagyslių chirurgą.
*gitagita*
QUOTE(Loram @ 2008 11 04, 11:43)
o neparaudę pagal venos eigą?
galima tepti Lioton1000 - turėtų skausmas tinimas ir dar kažkas smile.gif mažėti biggrin.gif jei po 5-6d. tepant nepraeitų, ar dar pradėtų blogėti - eiti pas šeimos gydytoją arba kraujagyslių chirurgą.
*

neparaude.pabandysiu tepti.po durio tai toj vietoj toks guzas buvo,po keliu dienu isnyko,bet skauda.man cia ligonines priimamajam eme,tai tik greitai greitai ir viskas,labai skubejo unsure.gif bet tai cia gal nieko tokio ekstra nera,kad reiketu siandien jau begt pas gydytoja?senai bebuvau su daktarais susidurus,o krauja tai isvis pries simta metu eme ax.gif kazkaip labai jautri tokiems dalykams,tai va ir dabar tiek nervuojuos doh.gif
limineika
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2008 11 01, 01:19)
As vat uzisregistravau pas hematologe vis del to smile.gif dabar tereikia sulaukti "tik" keturiu menesiu eile...  doh.gif
*

Keturių mėnesių eilė? Čia kokiam mieste taip? Šiandien užsiregistravau, pasiūlė už dviejų dienų, bet negalėsiu, todėl užsirašiau pirmadieniui.
Grįžau va iš gydytojos ir puoliau ieškot informacijos. PLT yra 98 (norma 150-180). Pati matau kad mažai, bet rūpi ar labai viskas blogai.
Zvaigzdute^
QUOTE(limineika @ 2008 11 05, 13:09)
Keturių mėnesių eilė? Čia kokiam mieste taip? Šiandien užsiregistravau, pasiūlė už dviejų dienų, bet negalėsiu, todėl užsirašiau pirmadieniui.
Grįžau va iš gydytojos ir puoliau ieškot informacijos. PLT yra 98 (norma 150-180). Pati matau kad mažai, bet rūpi ar labai viskas blogai.
*

Vilniuj, Santariskese doh.gif
Loram
QUOTE(limineika @ 2008 11 05, 12:09)
*

PLT yra trombocitai... 100 g.gif mažoka, bet ne tragiška... kraujavimo rizikos dar nėra, bet pasityrinėti kodėl taip reiktų...
bimkutele
QUOTE(limineika @ 2008 11 05, 14:09)
*

prieš kelias dienas mokamai dariau tyrimus sau ir vaikui,tai ant atsakimo yra PLT norma yra 150-400.tai pas jus tikrai mažai,o pas mano vaiką 572,kai vaikų norma 150-350,ir nežinau ar tai nėra pavojinga g.gif
Zvaigzdute^
O as siandien buvau dispanceri sveikatos tikrintis del sporto, ir dare kraujo tyrima. tai mano didelei nuostabai, viskas normose cool.gif bigsmile.gif wbc jau 4,1, lym 1,6 (38,9%), gra 2,3 (54,9%). cia biski kitokios normos parasytos, bet kiekvienoj ligoninej truputi gal skiriasi smile.gif nu idomiai rolleyes.gif
Loram
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2008 11 06, 12:43)
O as siandien buvau dispanceri sveikatos tikrintis del sporto, ir dare kraujo tyrima. tai mano didelei nuostabai, viskas normose  cool.gif  bigsmile.gif  wbc jau 4,1, lym 1,6 (38,9%), gra 2,3 (54,9%). cia biski kitokios normos parasytos, bet kiekvienoj ligoninej truputi gal skiriasi smile.gif nu idomiai  rolleyes.gif
*

tada manau, kad tikrai buvo kažkokia virusinė infekcija...
anomis098
Sveikos mergaites, siandien ir as pasiemiau savo kraujo tyrimus, todel noriu paklausti, gal kuri zinote ka reiskia rodiklis MCH - 36.4 H pg (norma 27.6-33.3), ir MCHC - 431 H g/1 (norma 320-370). Sakyciau man nelabai patenka i tas normas verysad.gif
Loram
QUOTE(anomis098 @ 2008 11 06, 15:21)
Sveikos mergaites, siandien ir as pasiemiau savo kraujo tyrimus, todel noriu paklausti, gal kuri zinote ka reiskia rodiklis MCH - 36.4 H pg (norma 27.6-33.3), ir MCHC - 431 H g/1 (norma 320-370). Sakyciau man nelabai patenka i tas normas  verysad.gif
*

MCH - vidutinis hemoglobino kiekis eritrocite ir MCHC - vidutine hemoglobino koncentracija eritrocituose
kadangi nuokrypis nedidelis, o kiti rodikliai normos ribose (kaip suprantu), tai dėmesio kreipt nereikėtų... juolab, kad tai išvestiniai skaičiai i būna paklaidų tiesiog skaičiuojant...
Mergelė
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2008 11 01, 01:19)
As vat uzisregistravau pas hematologe vis del to smile.gif dabar tereikia sulaukti "tik" keturiu menesiu eile...  doh.gif
*

Mane irgi siųs pas hematologą, bet alytuje gaila , kad nėra normalaus. Teks vykti į Kauną. Gal žinote kuris yra geresnis, nes Alytaus senučiukė man nukvakusi.
Niekaip neranda man ligos. Bendras silpnumas, nuovargis. Hemoglobinas 106. Baigiu išvaikščioti visus daktarus, tai dabar siųs pas hematologą. Parekomenduokit kokį nors Kaune. ax.gif
Zvaigzdute^
QUOTE(Mergelė @ 2008 11 06, 21:16)
Mane irgi siųs pas hematologą, bet alytuje gaila , kad nėra normalaus. Teks vykti į Kauną. Gal žinote kuris yra geresnis, nes Alytaus senučiukė man nukvakusi.
Niekaip neranda man ligos. Bendras silpnumas, nuovargis. Hemoglobinas 106. Baigiu išvaikščioti visus daktarus, tai dabar siųs pas hematologą. Parekomenduokit kokį nors Kaune. ax.gif
*

As irgi siaip is Alytaus ax.gif maciau kad yra kazkokio hematologe, bet jei jau tirtis, tai normaliai, o tokie specialistai geri yra manau tik Vilniuje ir Kaune 4u.gif Nu stebesiu kraujo tyrima, pasidarysiu dabar kada po Nauju, jei kas bus blogai, eisiu siuntimo.

Va cia gali pasiskaityti kelis pasisakymus apie hematologus kaune http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;hl=hematologas
anomis098
QUOTE(Loram @ 2008 11 06, 18:13)
MCH - vidutinis hemoglobino kiekis eritrocite ir MCHC - vidutine hemoglobino koncentracija eritrocituose
kadangi nuokrypis nedidelis, o kiti rodikliai normos ribose (kaip suprantu), tai dėmesio kreipt nereikėtų... juolab, kad tai išvestiniai skaičiai i būna paklaidų tiesiog skaičiuojant...
*

Aciu tau Loram 4u.gif
FejaNiekadeja
Sveikos:)
pasiemiau siandien savo kraujo tyrima ir daug rodikliu ne normos ribose sad.gif
LY 47.3H, MO 1.3L, MPV 5.3L, PDW 17.1. Gal kas galetu pakomentuoti, ka tai gali reiksti?
Tyrimus dariausi, nes eisiu pas reumatologa del sanariu skausmu, kurie atsinaujina rudeni. Neseniai pas viena ginekologa dariausi paseli, rado streptokoku b3+ ir diagnoze buvo kolpitas, bet nuejau pas kita, padare dar ir onkocitologini tepineli, sake, kad viskas gerai. Jau nebezinau, pasimeciau visiskai..
Loram
QUOTE(FejaNiekadeja @ 2008 11 11, 18:49)
Sveikos:)
pasiemiau siandien savo kraujo tyrima ir daug rodikliu ne normos ribose sad.gif
LY 47.3H, MO 1.3L, MPV 5.3L, PDW 17.1. Gal kas galetu pakomentuoti, ka tai gali reiksti?
Tyrimus dariausi, nes eisiu pas reumatologa del sanariu skausmu, kurie atsinaujina rudeni. Neseniai pas viena ginekologa dariausi paseli, rado streptokoku b3+ ir diagnoze buvo kolpitas, bet nuejau pas kita, padare dar ir onkocitologini tepineli, sake, kad viskas gerai. Jau nebezinau, pasimeciau visiskai..
*

virusines infekcijos siuo metu nebuvo?
Cheetah
QUOTE(Loram @ 2008 10 29, 18:51)
dar priklauso ir ar laboratorijoj stalas liesiai stovi ar laborantė sveria 150kg iir atsirėmus į stalą jį pakreipia... smile.gif o kartu ir ENG  lotuliukas.gif
*

ENG tyrimas atliekamas automatizuotai -t.y. ENG matavimo analizatorius, toks ne mažas aparatas, ir stovi jis ant stalo visiškai stabiliai tongue.gif
O taip su tuo stalu ir pasvirimais, jei tai įmanoma nuo 150Kg sveriančios laborantės - jau istorija tongue.gif lotuliukas.gif

QUOTE(edeina @ 2008 11 04, 10:37)
*

Taip, čia dažnai pasitaiko, paprasčiausiai skubėjo imti kraujuką ir pradūrė veną, todėl kraujas išsiliejo iš venos, padarydamas tokią mėlyną, išsipūtusią hematomą, kuri kartais ir savaime praeina. Aš labiau linkusi patarti dėtis spirito kompresus. Nepatariu jokių Lioton1000 gel schmoll.gif
Beje, išėmus adatą iš dūrio vietos, dūrio vietą visuomet reikia stipriai prispaudus su spirituota vatyte palaikyti mažiausiai 5 min. Taip išvengiamą tų hematomų.

QUOTE(bimkutele @ 2008 11 05, 19:01)
prieš kelias dienas mokamai dariau tyrimus sau ir vaikui,tai ant atsakimo yra PLT norma yra 150-400.tai pas jus tikrai mažai,o pas mano vaiką 572,kai vaikų norma 150-350,ir nežinau ar tai nėra pavojinga g.gif
*

Mažiems vaikučiams yra norma tokie trombocitai, mano darbo praktikoje dažnas kūdikis būna su aukštu trombocitų rodikliu, kuris vaikui augant susinormalizuoja savaime.

Aš esu klinikos laborantė smile.gif

Jei kam aktualu tyrimų rezultatai ir trumpos interpretacijos, tai prašom žiūrėti čia 4u.gif
FejaNiekadeja
QUOTE(Loram @ 2008 11 11, 20:35)
virusines infekcijos siuo metu nebuvo?
*

is tikruju as ir nezinau. Jauciausi normaliai, daznai buna angina, bet, kaip kazkada gydytoja sake, ji pas mane jau "dekompensuota", t.y. organizmas nebekovoja. O kokia virusine infekcija galetu sukelti tokius pakitimus? susijusi su ginekologinem problemom? nes eisiu jau pas trecia ginekologa ir nebezinau, kokie tyrimai man paskaytu ka nors naujo..
aciu labai uz. uz zmogiska poziuri.
Loram
QUOTE(Cheetah @ 2008 11 11, 19:49)
ENG tyrimas atliekamas automatizuotai -t.y. ENG matavimo analizatorius, toks ne mažas aparatas, ir stovi jis ant stalo visiškai stabiliai  tongue.gif
O taip su tuo stalu ir pasvirimais, jei tai įmanoma nuo 150Kg sveriančios laborantės - jau istorija  tongue.gif  lotuliukas.gif
Aš esu klinikos laborantė  smile.gif
*

del ENG - tai as dar zinau kur matuoja LT senoviniu budu sad.gif
del laborantes tai dziugu kad issidavet thumbup.gif lotuliukas.gif dabar zinosiu ko klausti, kai iškils klausimu.. tongue.gif
o dabar pirmas klausimas smile.gif dėl ENG - kaip rekomenduojat vertinti nežymų padidėjimą? tirti ar palikti?
Cheetah
QUOTE(Loram @ 2008 11 11, 22:00)
del ENG - tai as dar zinau kur matuoja LT senoviniu budu sad.gif
del laborantes tai dziugu kad issidavet  thumbup.gif  lotuliukas.gif  dabar zinosiu ko klausti, kai iškils klausimu.. tongue.gif
o dabar pirmas klausimas smile.gif dėl ENG - kaip rekomenduojat vertinti nežymų padidėjimą? tirti ar palikti?
*

Tą senovinį ENG matavimo būdą mes pamiršusios jau dveji metai tai tikrai (dirbu vieno mažo miestelio PSPC'e).
Nežymų ENG padidėjimą nebūtina tirti, bent pas mus gydytojai nelabai kreipia dėmesį būtent į ta ENG. Tikslesnis ir informatyvesnis virusinių/bakterinių susirgimų atveju yra CRB (C reaktyvaus baltymo). Labai aiškiai apie jį parašyta čia
Šis tyrimas pas mus tampa su kasdiena vis populiaresnis ir reikalingesnis, ypač vaikams.
mamkė
sveikutes,norejau paklausti jusu MONO kraujyje 0,67,ar tai labai blogai?ka jis rodo?
Loram
QUOTE(mamkė @ 2008 11 19, 22:26)
sveikutes,norejau paklausti jusu MONO kraujyje 0,67,ar tai labai blogai?ka jis rodo?
*

monocitai, priklauso nuo laboratorijos pateikiamos normos...
cia man atrodo nezymus padidėjimas... bet reikia vertinti viską bendrai.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.